Jaap Stam foetert: ‘Je mag niks zeggen, want dan is hij op zijn pik getrapt’

Zondag, 1 september 2019 om

Jaap Stam is niet blij met het optreden van Bas Nijhuis in de wedstrijd tussen Willem II en Feyenoord (0-1). De trainer van de Rotterdammers kreeg het tijdens de wedstrijd verbaal aan de stok met de arbiter en de vete blijkt na afloop nog niet beslecht. Op het veld liet Stam zijn onvrede blijken na gele kaarten voor Edgar Ié en Ridgeciano Haps; laatstgenoemde kreeg zijn kaart voor protesteren.

Bij FOX Sports krijgt Stam het statement voorgelegd dat hij in de eerste helft ontevreden was over Nijhuis. "Nou, ook bij vlagen in de tweede helft. En op het einde. Ik vind dat hij heel negatief fluit en heel veel tegen ons fluit. Blijkbaar mag je daar niets van zeggen, want dan is meneer op zijn pik getrapt. Ik kan daar niet zo goed tegen. Net als hij er niet zo goed tegen kan dat ik druk ben langs de lijn, kan ik niet tegen zijn gedrag op het veld", foetert Stam.

"We kunnen allemaal wel voor de televisie zitten, dingen roepen, praten en een boek schrijven, maar we moeten wel even normaal met elkaar omgaan", aldus Stam, die mogelijk refereert aan een door Eddy van der Ley geschreven boek over Nijhuis, en aan diens vele tv-optredens bij Veronica Inside. Over het verloop van de wedstrijd is de trainer van Feyenoord beter te spreken, al vindt hij dat er nog genoeg ruimte voor verbetering is.

"Ik vind het heel belangrijk dat we een wedstrijd winnen, want dit hadden we nodig. Wij hebben een dubbel zo zwaar programma als de meeste ploegen in de Eredivisie en daar moet je op dit moment ook rekening mee houden", vindt Stam. "Het kan altijd beter, maar we creëerden toch wat mogelijkheden en gaven niets weg. De jongens waren gretig en gingen ervoor. In de eerste helft waren we iets te gehaast en leverden we ballen snel in. We hadden iets gecontroleerder kunnen spelen, maar je zag wel dat de jongens graag wilden. We zijn heel blij met deze punten."


Poll

Is de kritiek van Jaap Stam op Bas Nijhuis terecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door dumbell)

Dacht dat het om Karsdorp ging.

Dacht dat het om Karsdorp ging.

Prima verwoord! Nijhuis moet gewoon normaal doen, slechte wedstrijd van hem.

1 september 2019 om 19:22

Jaap Stam moet zich gewoon gedragen. Als zijn spelers zulke domme kaarten krijgen dan moet hij zijn spelers aanspreken en niet de scheidsrechter. Wat helemaal idioot is, is dat hij zegt dat 'iedereen een boek kan schrijven' terwijl hij een speciale behandeling nodig had zijn coachingdiploma te halen. Stam moest het in het veld al niet hebben van zijn intelligentie en blijkbaar als trainer ook niet.

1 september 2019 om 19:43

Heb me hele wedstrijd aan Nijhuis lopen ergeren. Ook hij kan wel eens een wedstrijd spelen maar hopelijk is meneer dan mans zat om dat morgen, als hij weer wilt uitblinken in VI, toe te geven dat dit niet zijn beste wedstrijd was. Maar waarschijnlijk zullen de anderen heren hem wel weer een veer in de reet gaan steken. Daarnaast vind ik wel dat Jaap zich meer met zijn eigen team kan bezig houden dan achteraf over de scheids beginnen: Narsingh is geen spits!! Speel dan maar op dit moment met 2 snelle vleugels als Sini en Azarkan en Berghuis als valse spits..

Normaal vind ik hem wel een goede scheidsrechter, maar Nijhuis dacht vandaag echt dat het publiek voor hem naar het stadion was gekomen ipv voor de spelers.

1 september 2019 om 19:27

Helemaal geen goede scheidsrechter. Een scheidsrechter die zijn eigen regels bedenkt kun je toch niet serieus nemen? Het is een schande dat hij op dat fluitje mag blazen. Hij is zo inconsequent als wat.

1 september 2019 om 22:19

Hier sluit ik me helemaal bij aan. Jaap moet wel begrijpen dat hij in de Nijhuis show meedoet ipv de eredivisie. Ook vandaag deed Nijhuis wat hij wou. 1e helft alles door laten gaan. 2e helft alles afluiten. En uiteraard geel trekken voor praten.

1 september 2019 om 19:37

Door al die tv-optredens enzo is Bas in zichzelf gaan geloven. Dat lees je ook wel in zijn boek al. Hij is scheidsrechter, hij moet onopvallend zijn i.p.v. in het middelpunt willen staan.

Normaal vind ik hem wel een goede scheidsrechter, maar Nijhuis dacht vandaag echt dat het publiek voor hem naar het stadion was gekomen ipv voor de spelers.

De gele kaart van ie? Ik spreek hier net van “geluk dat die geen rood krijgt”.

1 september 2019 om 19:22

@JDG ook al was het rood geweest....eenzelfde tackle werd na 2 minuten in de wedstrijd al gemaakt op Haps en daar liet hij gewoon door voetballen

1 september 2019 om 19:47

Het was ook helemaal geen harde wedstrijd. De statistieken 5 overtredingen van WillemII (incl.penalty) tegenover van 15 voor Feyenoord zegt natuurlijk genoeg. Gewoon een hele slechte partijdige wedstrijd van zijn kant. Kan gebeuren.

Het begint ook allemaal een beetje naar het hoofd van Nijhuis te stijgen. Ik snap niet zo echt wat een scheidsrechter zoveel in de spotlights doet.

Nijhuis is gewoon een clown. Denkt dat men naar het stadion komt om hem aan het werk te zien.

Het is al te troest voor woorden als supporters mekkeren sat scheidsrechters 'altijd' tegen hun club fluit. Maar, dat een hoofdtrainer dit nu ook al gaat doen.... Hoe triest is het gesteld met het eeuwige huilebalken. Dan mag de scheids nog zo matig fluiten. Ga niet zitten zeuren dat het altijd tegen jou is. En als het al wel zo is, dan heb je het er als team waarschijnlijk zelf naar gemaakt. Jaapie kan dan wel lekker populair doen maar, wat hij Nijhuis nu verwijt, doet hijzelf precies hetzelfde

1 september 2019 om 20:23

Weet niet of hij altijd tegen fluit. Maar de beste man heeft vandaag niet best gefloten. Gele kaarten prima hoor geen moeite mee. Alleen hij floot overtredingen de ene kant wel andere kant liet hij doorgaan. Hij floot een voordeel af waar Feyenoord 1 op 1 liep. Hij vergeet een tweede panel te geven. Hands in de 16 arm is hoog bal komt erop. En zo heb ik nog wel voorbeelden hoor. Daarnaast heeft Feyenoord het zichzelf te moeilijk gemaakt oftewel Willem 2 had de juiste tacktiek.

Het is al te troest voor woorden als supporters mekkeren sat scheidsrechters 'altijd' tegen hun club fluit. Maar, dat een hoofdtrainer dit nu ook al gaat doen.... Hoe triest is het gesteld met het eeuwige huilebalken. Dan mag de scheids nog zo matig fluiten. Ga niet zitten zeuren dat het altijd tegen jou is. En als het al wel zo is, dan heb je het er als team waarschijnlijk zelf naar gemaakt. Jaapie kan dan wel lekker populair doen maar, wat hij Nijhuis nu verwijt, doet hijzelf precies hetzelfde

Eindelijk zegt iemand wat tegen die.... wannabe hard man bassie nijhuis...... die gast vind zichzelf echt heel wat. Ook elke keer dat gelul in VI begint een beetje oud te worden.... Morgen zal ie ook wel weer aanschuiven als n braaf hondje die wacht op de goedkeuring van die ouwe zeiksnor. Die ook nog elke beslissing van hem goedpraat en hem een hand boven zn hoofd houd in de media. Vieze spelletjes zijn het en gelukkig zegt iemand er een keer wat van.

Denk dat ik als trainer van een “topclub” bij een 0-1 overwinning bij een onderkant middenmoter via een strafschop lekker Mn mond gehouden had....

1 september 2019 om 19:51

Want dat is uiteraard het enige wat hij na afloop te melden heeft? Gelukkig wint "iedere" topclub wel eens met een beetje mazzel en mag de trainer alsnog zijn mening hebben.

1 september 2019 om 20:11

Hij wordt toch gevraagd naar zijn mening, dus wat zit je nou populair te doen man

Het vervelende aan Nijhuis is dat ie overdreven is in zijn 'door laten spelen' en geen enkele manier van communicatie accepteert. Dat wekt veel irritatie. Plus hij verkondigt te veel zijn mening in de media. Vrijdag nog in een praatprogramma bij tv oost.. waarom doe je dat als arbiter? Maar toch.. Stam mag vandaag voornamelijk naar zijn team kijken en kritisch zijn op hun prestatie.

Het probleem van Nijhuis is dat hij denkt dat het zijn show is. Als speler weet je totaal niet waar je aan toe bent. Als Nijhuis gewoon voor een overtreding fluit, dan weet iedereen waar hij aan toe is. De ene keer laat hij doorspelen en de andere keer fluit hij. O wee als iemand er wat van zegt, dan krijg je gelijk geel. Bassie moet begrijpen dat mensen niet betalen om naar Nijhuis te kijken.

Ik erger me al kapot aan Stam sinds ik m bij feyenoord op de bank zie zitten, bij pec was ie nog wel okay, maar hij heeft beetje last van de stress bij een topclub in crisis. om je vervolgens zo laag te uiten over de scheids is echt heel triest. hij moet gewoon lekker normaal doen

1 september 2019 om 20:36

Waar heb je het over? Iedereen die de wedstrijd heeft gezien weet waar Stam op doelt. Heeft volledig gelijk in zijn kritiek op Nijhuis.

Vandaag was Bas ook ondermaats vandaag, normaal vind ik hem beter. Voordeel geven ging hem niet goed af. Meerdere keren meteen balverlies dat hij niet alsnog de vrije trap wil geven. Dan fluit hij ook nog eens een keer te vroeg, wat een kans om zeep helpt. Ook miste hij dat Tapia op zijn hak werd getrapt, waardoor hij de bal verloor en Willem 2 een kans kreeg. Verder was het wel prima. Feyenoord liep niet en dan is het vervelend als vele duels gewonnen worden door overtredingen.

Gewoon terechte kaarten, en als er iemand niet negatief fluit is het Nijhuis wel. Die laat juist altijd lekker veel toe, soms misschien zelfs iets té veel. Jaap moet zich niet zo laten kennen.

Het was geen beste pot van Nijhuis naar mijn mening maar boven alles: in Nederland hebben we geen partijdige scheidsrechters. Ook Nijhuis niet.

Die nijhuis die telkens door Derksen zo opgehemeld wordt. Bas maakt er een wedstrijd van en Bas houdt van mannelijk voetbal..Bas is ook niet zo'n beste helaas..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller66
B. LinssenAanvaller61
L. NarsinghAanvaller41
J. BijlowKeeper60
N. MarsmanKeeper00
R. ten HoveKeeper00
Eric BotteghinVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
196 fans
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren