‘In die tijd twijfelden sommigen of hij wel het eerste van PSV kon halen’

Zondag, 1 september 2019 om

Voor PSV staat zondagavond de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk op het programma. Het vormt voor Jeroen Zoet een bijzondere ontmoeting, daar hij op huurbasis in het Mandemakers Stadion heeft gespeeld. Ruud Brood, destijds trainer van RKC, vertelt in gesprek met de NOS hoe de jaren in Waalwijk Zoet hebben gevormd.

“Hij had al een goede basis, maar moest rijpen in de Eredivisie. In korte tijd laten zien van een jonge doelman een volwassen keeper te kunnen worden”, zegt Brood, tegenwoordig in dienst van NAC Breda. Hij noemt Zoet ‘bloedfanatiek, een jonge hond die alles opsnoof’ en stelt dat hij met toenmalig keeperstrainer Ed de Goeij op detailniveau aan technische en tactische vaardigheden kon werken. Brood stelt dat Zoet zich bij RKC voornamelijk in fysiek opzicht heeft ontwikkeld.

“De technische accenten bezat hij al en zijn toen uitgebouwd. Dat komt omdat hij altijd alles van zichzelf eiste. In die tijd twijfelden sommigen of hij wel het eerste van PSV kon halen. Ik heb daar nooit over getwijfeld”, stelt de oefenmeester. Later kwam hij Zoet andermaal tegen, toen hij bij PSV als assistent-trainer aan de slag ging. “Dat was leuk. We waren allebei verder. Ik had wat clubs gehad en Jeroen had zich ontwikkeld in de top, maar aan zijn benaderbaarheid was niets veranderd.”

Zoet werd de voorbije jaren meer dan eens in verband gebracht met een vertrek bij PSV, maar tot dusver bleef hij in Eindhoven. Zijn contract loopt nog tot medio 2021. “Er is heus wel interesse geweest, maar Jeroen maakt zijn eigen keuzes en gaat niet over één nacht ijs. Hij heeft ambitie en gaat niet ergens als tweede keeper bij een club zitten, ook niet als hij daar meer kan verdienen. Je hoort soms dat Jeroen internationaal 'te vlak' is, maar hij heeft er echt de kwaliteiten voor. Dat heeft hij zeker laten zien.”


Poll

Zie jij Jeroen Zoet komende jaren nog naar een Europese topcompetitie verkassen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

7 reacties (laatste reactie door jeffreyjanssen)

Ik vind Zoet een degelijke keeper maar wisselt vaak hele goede wedstrijden (A. Madrid) met hele slechte wedstrijden. Pakt zo nu en dan punten voor PSV maar vaak ook weer niet. Vind dat PSV toch wel een beter keeper verdiend dan Zoet.

1 september 2019 om 09:55

Unnerstall maar een keer proberen.

1 september 2019 om 10:01

Unnerstall moet zeker een kans krijgen. Mijn probleem is daar wel mee dat Unnerstall tot noch toe ook wisselvallig is. Bij een VVV is dit ook een stuk logischer. Maar beide keepers hebben uitstekende dingen laten zien maar ook mindere fases gehad.

Ik ben benieuwd naar de kwaliteiten van Unnerstall. Maar vraag me af of hij het antwoord is waar de rest van de Psv'ers zo op hopen

Top competitie ? Ja maar niet in de top en anders niet basis. Ik vind hem vaak (vooral laatste tijd) onzeker ogen en irriteer me mateloos aan hem dat hij nooit eens een snelle uitworpen of uittrap doet.

1 september 2019 om 11:55

Klopt. Wilt zekerheid hebben zodat hij een bal rustig kan uitgooien naar een medespeler. Een betere keeper zou een bal sneller uitgooien met snelle spelers voorin die PSV heeft.

Net als Cillessen een leuke keeper om als 2e keeper te fungeren maar meer ook niet. Als Unnerstall fit is wil ik het wel eens zien.

Zoet, de man met een uitstraling van een geaaide konijn. Wisselt slechte wedstrijden met redelijk goede wedstrijden. Geen puntenpakker. Geen uitstraling waarvan aanvallers bang van worden. Nee na jaren Zoet is het tijd voor zuur. Unnerstall is ook niet alles,maar heeft tenminste wel een uitstraling van een F16-piloot.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

116 fans
Keeper, 28 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 11 0 1 0
2018/2019 PSV 34 0 1 0
2017/2018 PSV 32 0 1 0
2016/2017 PSV 31 0 1 0
2015/2016 PSV 34 0 1 0

In de wandelgangen

Zaterdag 16 november
Clubs die Zlatan Ibrahimovic willen vastleggen, moeten voldoen aan stevige salariseisen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren