Luuk de Jong krijgt forse concurrentie bij Sevilla na groen licht vanuit Londen

Zaterdag, 31 augustus 2019 om

Javier Hernández, beter bekend als Chicharito, keert spoedig terug in LaLiga. Spaanse media verzekeren zaterdag dat Sevilla in de komende 24 uur de komst van de spits zal aankondigen. De verwachting is dat de nu nog aanvaller van West Ham United in de komende uren voet op Spaanse bodem zal zetten om de laatste details van de transfer af te ronden.

Sevilla en West Ham zaten de voorbije dagen aan de onderhandelingstafel en zijn naar verluidt uitgekomen op een vaste transfersom van negen miljoen euro. Dat bedrag kan nog oplopen via diverse variabele bonussen. De Mexicaans international zet, als hij zaterdag of zondag een medische keuring doorstaat, zijn handtekening onder een contract voor drie seizoenen. Daarna vertrekt hij weer in verband met interlandverplichtingen.

Hernández, 31 jaar, is het type aanvaller waar trainer Julen Lopetegui na de verkoop van Wissam Ben Yedder aan AS Monaco om had gevraagd. De Mexicaan zal zodoende een geduchte concurrent voor Luuk de Jong zijn. De Nederlander had in de eerste drie LaLiga-duels weliswaar een basisplaats, maar vond nog niet het net. De ploeg van Lopetegui scoorde zelf tot dusver maar vier keer, al was dat desondanks goed voor zeven van de maximaal negen punten.

Voor Hernández is LaLiga geen onbekend terrein. De aanvaller werd in 2014/15 door Manchester United uitgeleend aan Real Madrid, waar hij voornamelijk als pinchhitter fungeerde en tot 7 goals in 23 LaLiga-duels kwam. Hij kwam daarna nog voor Bayer Leverkusen uit en verbond zich medio 2017 aan West Ham United.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door master d)

Denk dat Luuk op de bank belandt. Luuk kunnen ze beter als breekijzer gebruiken.

31 augustus 2019 om 16:51

Veel leukere rol ook voor het type spits dat Luuk is. Oorlog maken als het voetballend niet lukt. Moet ie wel willen natuurlijk, want hij is wat jong voor de klassieke pinch hitter.

31 augustus 2019 om 16:51

Ik weet dat zo nog niet, chicharito is natuurlijk ook vaak pinchitter geweest

31 augustus 2019 om 19:10

Met de pure buitenspelers die ze hebben bij Sevilla zie ik Luuk beter renderen en meer scoden. Hij kan voor Hernandez ook een prima afleiden zijn maar dan moet je al met 2 spitsen gaan spelen.

'forse concurrentie' valt reuze mee vind ik. Chicharito is een goede spits, maar met spelers als Navas, Nolito, Reguilon, Vazquez heb je denk ik liever een De Jong daar lopen.

31 augustus 2019 om 17:22

Dabbur ook nog

Daar krijgen we het al, we mochten niet negatief doen en Luuk ging het ongelijk van de criticasters wel eens even bewijzen. ‘De beste kopper van Europa’, al twee keer gefaald in topcompetities en nu ook de eerste drie wedstrijden in de derde, Chicharito past veel beter in het spel van Sevilla en zal Luuk verbannen naar de plek waar hij hoort, de bank. Gisteren was het ook pijnlijk duidelijk, het zit niet in de spelers van Sevilla om de lange bal te hanteren en de Jong zo te gebruiken, jammer voor hem.

31 augustus 2019 om 17:10

Hernandez heeft al 3 jaar geen ruk meer gedaan en wordt meestal ook als pinchitter gebruikt. Dus het is niet dat die even de Jong uit de basis gaat spelen.

31 augustus 2019 om 17:16

Gelukkig speelt de Jong nu de sterren uit de hemel bij Sevilla.. Chicharito heeft zich natuurlijk wel in topcompetities bewezen, z’n periode in Duitsland was ook goed. Toch wat anders dan de Jong.

31 augustus 2019 om 17:35

Enige wat De Jong beter kan dan Hernandez is koppen. Verder is Chicharito in alles beter. Ik denk niet dat hij minder goals scoort dan de Jong wanneer je hem een jaar lang in de spits zet. De Jong kon in Nederland leuk met zn rug naar het doel spelen en kaatsen maar in Spanje gaat het toch een tikkeltje te snel voor hem, dus dat aanspeelpunt argument kan de prullenbak in.

31 augustus 2019 om 17:31

Catalunya helemaal met je eens. Je vergeet dat de Jong ook in zijn tijd bij PSV niet het niveau van PSV was een tijd lang. Volgens mij zelfs gepresteerd om in de Eredivisie een half jaar lang droog te staan. Het zijn voornamelijk PSV’ers die De Jong goed vinden. In al die jaren bij PSV 3 leuke CL potjes gespeeld en meteen is het een wereldspits. Ik heb het nooit in hem gezien.

31 augustus 2019 om 18:00

Komt voor mij enorm veel voetballend vermogen en handelingssnelheid tekort. Hij kan goed koppen, meer niet. Heeft inderdaad bij PSV ook een rampseizoen ja. Herinnerde me toen nog dat z’n medespelers in de pers aangaven ‘dat alles moest gebeuren om hem weer te laten scoren’. Nou, dan is alle lofzang aardig onterecht.

31 augustus 2019 om 20:57

Wat een onzinnig verhaal, de concurrent heeft in Engeland niet veel laten zien en Luuk heeft nooit gezegd het ongelijk te willen bewijzen. Het is eerder een denigrerende opmerking van jou omdat je het waarschijnlijk vooraf al niet zag zitten in de Jong. Ik denk dat Sevilla hem niet voor niets heeft gekocht en hij absoluut van waarde zal zijn voor de ploeg. Maar wij Nederlanders schrijven spelers in een week of twee al af, zo kan de Jong in Barcelona ook maar meteen gaan banken en is de Ligt te licht in Italië.... laten we in de winterstop de balans opmaken en dan pas oordelen of de Jong een miskoop is.

1 september 2019 om 00:58

Ik doel niet op de Jong zelf, maar met de mensen op bijvoorbeeld dit forum. Na zijn transfer moest ik lezen dat de Jong enorm gegroeid was en het in Spanje zeker zou laten zien. Mijn mening is puur gebaseerd op feiten, de feiten zijn dat hij het zowel in Duitsland als Engeland niet waar heeft kunnen maken als eerste spits. Geen speld tussen te krijgen. Eerlijk gezegd zie ik voor hem alleen waarde als pinchhitter, omdat Sevilla vrij direct en technisch speelt, iets wat niet direct bij de Jong past. Dus niks ‘in een paar weken afschrijven’, ik he wel degelijk een onderbouwing.

31 augustus 2019 om 23:29

Vind ik een erg overdreven reactie, volgens mij heeft hij met name de eerste twee potten gewoon aardig gespeeld. Ik zou ook niet met zekerheid willen zeggen dat hij gaat banken

1 september 2019 om 01:00

Ik heb de potten waar jij op doelt gezien en zo aardig vond ik het niet, toont aan niet mee te kunnen in het positiespel en het is vrij duidelijk dat zijn medespelers de lange bal naar hem mijden, iets waar hij wel wat mee kan. Dus nee, hij is een dissonant en zijn verleden geeft mij niet veel meer vertrouwen.

Ik ben vorig jaar een seizoenkaart van West ham gehad en als er een er geen hout van kan dan is het chicharito.. Bij West ham ook lang geen basis speler en echt heel weinig onderscheidend. Zegt niet dat De Jong de beste spits ter wereld is maar daar heb je vele malen meer aan dan onze Mexicaan die al 10 jaar over zijn hoogtepunt is. Bij West ham zijn ze erg blij met 9 miljoen voor hem.

Waarom krijgt Dabbur geen kansen? Imo beter Dan de jong en Chicharito is over zijn prime heen

Als je de concurrentiestrijd niet kan winnen van Chicharito die de laatste 2 seizoenen helemaal niks gepresteerd heeft, dan moet je vooral naar jezelf kijken. We gaan zien of hoe zwaar Chicharito met Luuk kan concurreren. Ik vind het ook 2 totaal verschillende type spitsen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sevilla

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Sevilla13-1
Voor de complete stand: LaLiga

57 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Serge Gnabry heeft zichzelf in de kijker gespeeld van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren