De Ligt verbaasd na kritiek uit eigen land en wijst naar gesprek met Sarri

Zaterdag, 31 augustus 2019 om

Matthijs de Ligt zat tijdens de eerste competitiewedstrijd van Juventus tegen Parma (0-1 winst) negentig minuten op de bank. De verbazing op sociale media was groot, terwijl de Oranje-international naar eigen zeggen niet verrast was. De talentvolle verdediger had rekening gehouden met een aanpassingsperiode. De kritiek die hij kreeg na zijn reservebeurt raakt hem niet, al leest hij het wel, zo geeft hij aan in een interview met De Telegraaf. “En eerlijk gezegd verbaast die me. Mijn reserverol past gewoon in het proces van een jonge jongen die naar een Europese topclub gaat.”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door onlogisch)

De Ligt komt er echt wel. Die journalisten begrijpen gewoonweg niets van voetbal. Die moeten weer doen, waar ze voor aangenomen zijn en dat is het nieuws zo objectief en feitelijk mogelijk brengen. Dat domme gelul in die praatprogramma's slaat soms echt helemaal nergens op.

31 augustus 2019 om 08:03

Kranten moeten gevuld worden en praatprogramma's hebben voer nodig. Mathijs is nou eenmaal een Hot Item in Nederland.

Edit) Mathijs die komt er wel, staat een prima kop op.

31 augustus 2019 om 08:06

Dat wij op een forum zoals hier, zo praten dat is tot daar aan toe. Maar mensen die opgeleid zijn tot journalist, daar verwacht ik toch meer inhoudelijke kennis van. Maarja, misschien moet ik mijn eisen en verwachtingen wat bijstellen.

31 augustus 2019 om 08:22

Het ligt gewoon aan welke journalist iets schrijft. Er zijn echt geweldige die nog goed nieuws brengen en sterk schrijven, die goed voorwerk doen en graven. Hedendag zijn dat er minder omdat dagelijks er wat gekalkt moet worden, semi roddel journalistiek noem ik dat dan maar. In dat laatste geval moeten we maar onze grens verleggen naar hetzelfde niveau. Helaas wel.

31 augustus 2019 om 10:19

Staat zeker een prima kop op en laten we eerlijk zijn, zijn interviews zijn leuk om te lezen. Op één of andere manier vertelt hij altijd net even wat extra's wat zijn verhaal boeiender maakt. Is ook geen domme jongen en alleen al zijn ongelofelijke drive om beter te willen worden zal hem geen windeieren leggen.

31 augustus 2019 om 09:51

Er zijn een aantal journalisten die vooral reageren met hun onderbuik. Ze roepen maar wat zonder enige kennis van de realiteit. Zelfde geldt ook voor Frenkie de Jong. We weten niet wat het duo met hun trainers heeft besproken. Ook de Ligt en ook Frenkie de Jong hebben heel veel potentie, maar het zijn twee jonge spelers. Ze hebben nog niet de status van een ervaren wereldtopper. De Ligt geeft dat zelf ook prima aan. We moeten gewoon geduldig blijven, maar dat is niet altijd makkelijk. Het is daarom zeker irritant dat een aantal bekende journalisten zo dom reageren.

31 augustus 2019 om 13:31

Niet alleen de media hoor , meeste fans en trainers ook. Dit zie je heel veel met spelers van Ajax. Na 1 goede wedstrijd worden ze gelijk opgeroepen voor ned elftal terwijl andere spelers met moeite worden opgeroepen. Dat zie je nu ook goed onder Koeman. Bepaalde spelers krijgen gewoon geen uitnodiging terwijl ze dat wel verdienen. Dit is geen bash naar Ajax ( moet maar erbij zeggen anders begrijpen de mode dat niet)want Ajax kan er ook niets aan doen hoe mensen naar Ajax kijken. On: de Ligt is gewoon een erg goede speler met veel potentie maar die er nog lang niet is.

Deze jongen gaat hoe dan ook slagen en laten zien dat hij niet voor niets wordt gezien als het grootste verdedigend talent van de wereld. Dat hij op de bank zat omdat hij Chiellini en Bonucci voor zich moest duiden, is niet meer dan logisch. De blessure van Chiellini komt dan ook voor hem zeker niet verkeerd uit.

31 augustus 2019 om 09:24

AfcAjax

Het zal De Ligt op dit moment niet helpen vrees ik, aangezien Demiral door zijn favoriete positie en stijl meer in een concurrentie strijd zit met Chiellini dan met De Ligt, het zou logischer zijn moest De Ligt meer in de schaal liggen met Bonucci voor Sarri, en zo zal het ook wel zijn.

31 augustus 2019 om 10:01

Ik vrees voor de Ligt ook dat Demiral gewoon de vervanger zal zijn van Chiellini. Speelt zoals je zegt het liefst links centraal en hij is ook meer een type Chiellini dan de Ligt. Daarnaast maakte hij ook nog eens een betere indruk in de voorbereiding.

31 augustus 2019 om 11:53

De Ligt is 2 benig dus dat probleem zie ik niet zo.

31 augustus 2019 om 11:57

Ajax01

Kan zijn maar je moet ook naar types kijken, en Demiral leunt extreem dicht aan bij Chiellini qua stijl, en favoriete positie, en... Demiral heeft een geweldige lange bal. Plus een dikke voorbereiding gedraaid, als de beste speler van de voorbereiding.

Het is logisch dat hij er niet meteen staat. Hij is geen robot maar een mens en nog jong ook. Italiaans leren, je nieuwe teamgenoten leren kennen. Elke week toch sterkere tegenstanders dan Eredivisie met alle respect. Ik vind het heel netjes en logisch van Sarri dat hij hem rustig brengt. Je ziet dat Mathijs toch een gevoelige jongen is die vertrouwen en tijd nodig heeft , net als de Jong bij Barcelona. Ze worden werelds let maar op. V dijk stond er bij Liverpool meteen,maar die heeft al wat achter de rug qua clubs. De Ligt en de Jong maken een reuzensprong

De nadruk wordt veel meer gelegd op het tactische aspect. "Zowel verdedigend als aanvallend worden de automatismen erin geslepen" Dat is precies waarom juve zolang de CL niet heeft gewonnen. Dat is namelijk erg ouderwets want je haalt alle creativiteit uit het spel. Spelers worden robots waar van te voren is uitgekauwd wat ze in welke situatie moeten doen. De Nederlandse manier is veel beter want als je je creativiteit moet gebruiken kan je veel verrassender spelen.

"De Ligt; Nu is het jouw beurt."
Klinkt heel erg Plus Ultra dat.

Hoe dan ook, De Ligt is potentieel gezien de beste centrale verdediger aller tijden. We hebben geen groter talent gezien op zijn positie. Ik reken erop en twijfel er niet aan dat hij zal slagen bij Juventus.

31 augustus 2019 om 08:18

Vanuit Nederland bedoel je toch. De Nederlandse beste cv qua potentie

31 augustus 2019 om 09:03

Ik spreek Nederlands, maar ik zei toch echt "beste CV aller tijden". Dan zou er geen twijfel moeten bestaan over wat ik daarmee bedoel.

31 augustus 2019 om 09:20

TheRoscoe

Maldini zegt hallo. Beetje overdreven om De Ligt het grootste cv talent aller tijden te noemen. Er zijn zoveel ongelofelijk getalenteerde cv's geweest door de jaren, cv's die al op hun 18-19 basis stonden bij absolute grootmachten zoals Milan, zoals Maldini dus, en daar 20-25 jaar onbetwist zijn gebleven.

31 augustus 2019 om 08:23

Potentieel gezien de beste aller tijden? Dan heb je hem wel heel erg hoog zitten maar die mening deel ik dus absoluut niet mee je.

31 augustus 2019 om 09:08

Dat kan. Geen probleem.

31 augustus 2019 om 09:58

Je bent niet serieus te nemen als je dat beweert

31 augustus 2019 om 12:11

Hoe seriues je iemand neemt maakt in geheel niet uit, het is en blijft 'een mening'.

1 september 2019 om 08:25

Maakt niet uit. Mensen zien pas later wat ik zie. Uiteindelijk krijg ik gelijk. Behalve met Van Dijk. En Kante. Zeldzame foutjes. Maar we worden allemaal een dagje ouder.

31 augustus 2019 om 08:31

Potentieel de beste aller tijden? Door dit soort uitspraken raken mensen het vertrouwen in hem kwijt als hij 1 keer niet speelt.. niet serieus te nemen zo een uitspraak... De ligt een erg goede verdediger vooral voor ze leeftijd, maar ik vind echt dat hij nog veel dingen moet ontwikkelen ik merk vooral dat hij het tegen wendbare spelers erg moeilijk heeft , hij lijkt dan ineens een soort tractor.

31 augustus 2019 om 09:05

Dat is het probleem van die mensen. Ik daarentegen zal altijd maximale vertrouwen hebben en behouden in De Ligt. Let wel, ik zeg potentieel. Betekent niet dat hij het gaat worden. Maar ik denk van wel. Matthijs de Ligt is de waarheid en ik ben niet bang om dat te zeggen.

31 augustus 2019 om 08:41

Freddy Adu was potentieel gezien de beste aanvaller aller tijden en kijk eens waar hem dat gebracht heeft... De Ligt is een talentvolle verdediger die nog veel moet leren. Heeft in mijn ogen de verkeerde keuze gemaakt door bij het voorgeprogrammeerde Juventus te gaan spelen ipv bij het speelse Barcelona. Daar zou hij veel beter tot zijn recht komen met zijn kwaliteiten.

31 augustus 2019 om 09:07

Jammer dan voor Adu. De Ligt zal het wel waarmaken. Is namelijk mentaal gezien ook uitzonderlijk. Het is een unieke combinatie.

31 augustus 2019 om 09:21

Houtap

Voorgeprogrammeerde Juve? Speelse Barcelona? Leef jij nog in 2015 beste kameraad?

31 augustus 2019 om 11:40

Blijkbaar heb jij moeite met lezen of met begrijpend lezen. In het artikel staat precies wat ik aangeef mbt Juventus.

31 augustus 2019 om 11:41

Het is een talentvolle verdediger maar nog lang geen van Dijk.

31 augustus 2019 om 22:52

Ja de Ligt zal het wel gaan maken... Heb zojuist mogen aanschouwen dat ons talent maar liefst aan 3 tegendoelpunten schuld is. Die is zijn plek voorlopig kwijt. En ook nog kramp krijgen, oei oei

1 september 2019 om 08:32

Als je denkt dat een voorspelling over een carrière dat +1000 wedstrijden zal bevatten kan worden beschadigd door 1 wedstrijd, dan ben je te simpel om een fatsoenlijk gesprek mee te hebben over wat dan ook. Denk je dat slechte wedstrijden niet ingecalculeerd zijn ofzo? Ik ging ervan uit dat hij slecht zou beginnen. Dit hoort bij het proces. Had onze Matthijs ook voor Ajax en Oranje.

Hij past zich aan zoals hij zich altijd doet. Dan wordt hij beste van het team. Dan aanvoerder. Dan van de wereld. Dan aller tijden.

1 september 2019 om 09:13

Nou nou wat een vertrouwen. Ik moet het nog eerst zien of hij zijn potentie waar gaat maken. Heeft een leuk 1,5 seizoen gekend, maar dat had Dolberg ook en kijk waar die nu speelt.

"Hij gaf aan dat de eerste maand qua spelen en trainen een hele omslag voor me zou worden. Dat is het volgens hem namelijk voor elke verdediger die met hem werkt.“

Als dat voor élke verdediger geldt waarom bankt De Ligt dan? Raar. Ik weet in ieder geval nu hoe ik iedereen zoet kan houden als ze tweede keus zijn.

De Ligt kreeg een erectie toen hij te horen om te kunnen spelen met Ronaldo.. Maar had ook met Messi en goede vriend Frenkie kunnen spelen bij Barca.. En ik denk dat hij dat beter had kunnen doen. Piemonte Calcio is niet de club waar de Ligt thuis hoort. En de Italiaanse serie A is niet zijn competitie, Sarri is niet de juiste trainer voor hem. En hij ondergaat dus het zelfde als Justin Kluivert bij Roma.. Weinig minuten maken, maar veel geld verdienen. Zonder van de held uit Abcoude. In de winter de overstap maken naar Engeland of Spanje dan maar.. Want en back-up zijn is nooit leuk voor een speler.

31 augustus 2019 om 09:02

Zijn 'erectie' is dan ook waar zijn verstand naartoe is afgedaald?

Persoonlijk had ik hem liever gezien bij Barca of City, teams die gelijk zijn met de speelwijze waari hij is opgeleid. Maar zijn persoonlijke keuze is iets wat iedereen moet respecteren, of die keuze om een betere verdediger te worden of voor het geld was.

31 augustus 2019 om 09:48

Maar het is toch juist voor zijn ontwikkeling goed dat hij naar een club gaat met een heel andere speelstijl waar het echt op verdedigen aankomt dan naar een club die hetzelfde soort voetbal speelt als Ajax? Ik vindt het juist een meer dan uitstekende keuze van de Ligt, Juventus en Italië is verdedigen zowat een kunst en daar leer je het echt. Gewoon 2/3 jaar leren verdedigen en lichamelijk nog meer een beest worden en daarna kan hij altijd nog naar Engeland of Spanje gaan, hij is dan nog steeds ‘maar’ 22/23.

31 augustus 2019 om 09:56

Het is een meer dan prima te verdedigen keuze geweest. Waar dan in Italië kan je het verdedigen beter leren? Nergens. Cheillini en Bonucci zijn absolute wereldtop. Ik schrijf dan ook nergens dat hij geen goede keuze zou hebben gemaakt.

Dat mijn mening en voorkeur anders is, is dan ook enkel maar een mening.

31 augustus 2019 om 09:18

Hij had bij Barça kunnen voetballen en dan bijna het zelfde voetbal gespeeld als bij Ajax. Wat voor effect zal dat hebben op zijn ontwikkeling? Ik denk dat hij de juiste keuze heeft gemaakt en niet de makkelijkste . In de serie A meer je wat verdedigen is. Ik denk dat dit voor zijn ontwikkeling beter is dan dat hij naar Barça was gegaan . Nu heeft hij tenminste een grotere uitdaging

31 augustus 2019 om 09:36

Bossie ik ben het met je eens. De klassieke Italiaanse voetbalschool leert dat je begint met een gelijkspel (0-0). Zaak is om zo scherp te blijven als verdediger om die 0 te houden. Nu speelt men in Italië vandaag de dag in veel gevallen ook wel een ander soort voetbal die wat meer aanvallend gericht is, maar ook de klassieke manier blijft voor hun altijd een uitstekende plan b.

31 augustus 2019 om 09:47

@afca_babl

zijn goede vriend Frenkie werd laatst als verkapte linksbuiten misbruikt omdat Busquets de voorkeur krijgt op zijn positie. of die zo een goede keuze heeft gemaakt met Barca moet je ook nog maar afwachten want voor hetzelfde geld zit die straks heel het seizoen op de bank en staat De Ligt straks gewoon in de basis bij Juventus

De ligt gaat gewoon zijn mannetje staan in de verdediging van Juventus, zal misschien niet alles spelen maar zal dit seizoen nog een hoop leren en ervaring op doen van de 'oude garde'. Daarnaast traint hij nu wekelijks met de beste spelers van de wereld, wat natuurlijk met alle respect wel iets anders is als op de training tegen jongens als dolberg, cerny, lang etc. Zal de komende jaren ook een sterk duo vormen met van dijk in het Nederlands elftal. Dus laten we gewoon hopen dat hij zich blijft ontwikkelen in plaats van hem direct na amper 2 maanden al af te schrijven en te doen alsof ie de verkeerde keuzes heeft gemaakt.

Zeker heeft hij nu meer kans op speeltijd dan voordat chielini geblesseerd raakte, als ik sarri was en tactisch zou opstellen, zou ik voor demiral gaan, die heeft namelijk 1 heel seizoen in de seri a gespeeld. De light komt er echt wel. Vooral nu hij virgil van dijk die prijs heeft zien winnen. Dat zal hem ongetwijfeld meer motiveren en gezien de kans op meer speeltijd aanwezig is, zal hij hier gebruik van maken.

Het zou zo mooi zijn als de Ligt vanavond een sterke wedstrijd speelt dan wordt die zogenaamde 'kritiek' ook wat minder. De Ligt heeft zoveel potentie dat ik wel vertrouwen heb dat hij het in Italië ook gaat maken.

31 augustus 2019 om 09:19

Als voetballer kan je het alleen op het veld laten zien. Speel je goed , dan maakt het ook niet uit welke hoed je draagt ,speel je slecht dan wordt echt alles erbij gehaald

31 augustus 2019 om 09:56

Dat is nou eenmaal de realiteit van de opportunistische (voetbal)wereld waarin we leven. Het is alleen zeer storend dat juist journalisten soms reageren als een gemiddelde fan op de tribune. Juist zij moeten ons vertellen dat de Ligt veel talent heeft maar dat hij onderaan de ladder moet beginnen. Hij is nog geen ervaren superster...

Komt door al die idiote transfer bedragen die tegenwoordig betaald worden. Daar worden een hoop spelers op kapotgemaakt/ afgerekend. Snap t ergens wel dat als je 75milj+ neerlegt voor een speler en een goed salaris dat zo iemand er gelijk moet staan. Maarja die gozer moet ook wennen aan alles... compleet andere wereld.

Heerlijk te lezen hoe deze jongen in het leven staat. De Ligt is bescheiden en leergierig. Die gaat er wel komen. Het feit dat hij ons informeert over z'n eerste stappen bij Juventus geeft aan dat we niet alles in Nederland weten. Ook deze kanjer zal de tijd nodig hebben om te acclimatiseren en daarna nog meer te groeien. Ik hoop echt dat we de komende jaren in Oranje een verdedigend duo hebben die niet te kloppen is. Virgil en Matthijs, twee toppers. Ook wat betreft hun houding en gedrag binnen en buiten het veld.

Logisch dat hij daar niet direct basis staat, simpelweg een cultuurdingetje. Je bent in Italië onder de 25 gewoon een jonkie, zeker als CV zul je daar hard je strepen moeten verdienen, ongeacht je staat van dienst bij Ajax. Vast basis en Captain op je 19e zoals bij Ajax bij een Italiaanse topclub is in principe ondenkbaar, ténzij je dat dáár overduidelijk afdwingt.
Verdedigen is immers heilig en ervaren spelers krijgen meestal voorrang.

Nu weten ze ook wel dat De Ligt een soort Hollandse Maldini is qua talent en zeker belangrijk gaat zijn (gezien het transferbedrag alleen al). Kwestie van tijd, zoals De Ligt dat zelf ook weer heerlijk volwassen aangeeft, hij weet ook dat hij dat zal moeten afdwingen bij een (Italiaanse) topclub.

Off: Zeer naar van de blessure van Chiellini.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1065 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Lazio00
14.Napoli00
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
L. BonucciVerdediger353
B. MatuidiMiddenvelder350
Cristiano RonaldoAanvaller3331
P. DybalaAanvaller3311
G. HiguaínAanvaller328
G. BuffonKeeper90
W. SzczęsnyKeeper290
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Juventus.

143 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 29 4 5 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Jongen met grote transfersom’ De Jong krijgt waarschuwing voor tweede jaar

Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt lieten Ajax een jaar geleden achter zich. Eerstgenoemde werd voor 75 miljoen euro overgenomen door Barcelona, terwijl Juventus zelfs nog iets meer op tafel...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 5 augustus
James Rodríguez ruilt Real Madrid in voor Atlético Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren