‘Feyenoord hoopt op Argentijnse dubbelslag van twaalf miljoen euro’

Zaterdag, 31 augustus 2019 om 06:36Yanick Vos • Laatste update: 08:23

Feyenoord hoopt vlak voor het sluiten van de transfermarkt nog op de komst van twee nieuwe spelers. Volgens De Telegraaf heeft trainer Jaap Stam zijn zinnen gezet op de komst van twee Argentijnen, al zal hij ook tevreden zijn wanneer alleen Marcos Senesi maandag op Schiphol landt, zo klinkt het. Behalve Senesi is ook Álvaro Barreal in beeld bij de Rotterdammers.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat Feyenoord zowel Marcos Senesi als Álvaro Barreal weet aan te trekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door nick danninga)

Dit verhaal lees ik nu al een week of 2, hoop dat hij komt, zeker achterin is er versterking nodig. Een spits zou ook geen overbodige luxe zijn. Jorgensen is te vaak geblesseerd, lijkt mij erg magertjes om met alleen hem ook de EL is te gaan. Ben benieuwd hoe dit afloopt.

31 augustus 2019 om 07:09

Zowel centraal voorin als achterin is het erg mager. Dus er moet zeker wat bij. En dat zal ook wel gaan gebeuren. Men moet alleen geduld hebben.

31 augustus 2019 om 09:13

Hoeveel geduld kun je echter nog hebben met een transfermarkt die over een paar dagen dicht gaat?

31 augustus 2019 om 09:37

Die paar dagen dus. Het heeft geen zin om je er druk om te maken. Er komen spelers of ze komen niet. Rustig afwachten.

31 augustus 2019 om 10:39

@wakanda: Als je geen actie onderneemt gebeurt er niks, het komt je niet aanwaaien? Haha wat een onzin zeg

31 augustus 2019 om 10:49

Ik weet het niet hoor, maar denk je echt dat ze bij Feyenoord met zijn allen rond de telefoon zitten te wachten tot er iemand belt die bij Feyenoord wil spelen?

Wakanda heeft gewoon gelijk: gewoon rustig afwachten, spelers komen wel of ze komen niet.

Hoe of wat, dat maakt niet uit. Het lijkt erop dat Feyenoord op deze manier er wel alles aan doet om een ‘grote rol’ van betekenis te gaan spelen in de eredivisie! In deze tijd moet je risico’s nemen, en dat doen ze zeker op deze manier! Hopelijk pakt het allemaal positief uit.

31 augustus 2019 om 06:51

Waarom moet je risico's nemen? Zeker een Feyenoord kan zich geen risico's permitteren. Laat ze eerst eens kerngezond worden!

31 augustus 2019 om 07:07

Feyenoord is gezond. Zitten al jaren in de beste financiele categorie van de KNVB licentie commmissie, schrijven al jaren zwarte cijfers en hebben een dik eigen vermogen. Feyenoord heeft geld zat. Het wilde het onder Jan de Jong alleen niet uitgeven omdat men bezig is met het nieuwe stadion. De Raad van Commisarissen wil wel investeren op het veld zodat er meer geld gegenereerd kan worden. Daarom is De Jong weggestuurd. Misschien moet je je eerst inlezen voor je wat roept.

31 augustus 2019 om 07:19

Welk risico vraag ik me af? Feyenoord heeft 20+ miljoen opgehaald. Daar komt nu nog een 8 miljoen bij. Ze hebben tot nu toe 300.000 uitgegeven. (En tekengelden uiteraard) Feyenoord schrijft al jaren zwarte cijfers en is gewoon gezond. Wakanda beschrijft het verder prima, enkel over de Jong een aanvulling: die kon zich niet in vinden dat er investeerder(s) zouden ingeschakeld worden.

31 augustus 2019 om 09:00

@wakanda

"feyenoord is gezond. Zitten al jaren in de beste financiele categorie van de Knvb licentie commmissie, schrijven al jaren zwarte cijfers en hebben een dik eigen vermogen. Feyenoord heeft geld zat. Het wilde het onder Jan de Jong alleen niet uitgeven omdat men bezig is met het nieuwe stadion. De Raad van Commisarissen wil wel investeren op het veld zodat er meer geld gegenereerd kan worden. Daarom is De Jong weggestuurd. Misschien moet je je eerst inlezen voor je wat roept. "

Wellicht moet je het advies dat je @isco1 geeft, zelf eerst eens opvolgen. Het is de grootst mogelijke onzin dat Feyenoord geen geld uit zou willen geven vanwege het nieuwe stadion, de club steekt geen Euro in dat nieuwe stadion. Je beweert dat Feyenoord geld zat heeft, dan ben ik benieuwd waar dat geld volgens jou dan vandaan komt? Dat zal toch ergens mee verdiend moeten zijn, terwijl met een fors deel de opbrengsten van de CL de VvF moesten worden terug betaald en datzelfde geldt voor de winsten van de verkoop van spelers. Feyenoord is gezond en maakt al jaren winst, maar heeft wel een negatief eigen vermogen van 50 miljoen weg moeten werken en het geld dat de VvF in de club hebben gestoken, moeten terug betalen. Of is daar zelfs nog steeds mee bezig. Dat de club "geld zat heeft" zoals jij beweert, waag ik dan ook te betwijfelen. Dat zal toch ergens vandaan moeten zijn gekomen. Het lijkt mij typische supporterspraat, waarin alleen wordt gekeken naar wat er binnen komt en niet naar wat er uit gaat. Dat De Jong de geldkraan niet wijd open wilde zetten, was omdat de begroting na de komst van het nieuwe stadion in 1 klap met minimaal 25 miljoen omhoog gaat en dat je er natuurlijk helemaal niets mee opschiet als je dat geld nodig hebt om nieuwe schulden mee af te lossen. De VvF waren zelfs bereid om in zee te gaan met een externe investeerder en daarvoor bereid zeggenschap over de club af te staan en het lijkt me niet voor de hand liggen dat je zoiets doet terwijl je er warmpjes bij zit.

31 augustus 2019 om 09:11

isco1

"waarom moet je risico's nemen? Zeker een Feyenoord kan zich geen risico's permitteren. Laat ze eerst eens kerngezond worden!"

Je neemt alleen risico als je meer uitgeeft dan er binnenkomt en daar lijkt me bij Feyenoord geen sprake van. Het geld dat je met transfers hebt verdiend, kan je in principe zonder enig risico herinvesteren, dat is fiscaal zelfs aan te bevelen omdat je dan minder winstbelasting behoeft te betalen. Het wordt pas risicovol als je meer uitgeeft dan er binnenkomt omdat je dan inteert op je eigen vermogen of gevaarlijker nog, een negatief eigen vermogen opbouwt.

31 augustus 2019 om 09:13

Scepticus

"Dat zal toch ergens mee verdiend moeten zijn, terwijl met een fors deel de opbrengsten van de CL de VvF moesten worden terug betaald en datzelfde geldt voor de winsten van de verkoop van spelers."

Hoe kom je erbij om dit te schrijven? Er is maar een klein gedeelte van de opbrengsten van de CL gelden en verkoop van spelers terug gegaan naar de VvF, draarbij meteen zeggend dat de VvF dit niet eens aan wou nemen. Maar Feyenoord wou enkele aandelen terugkopen met de gelden. Daarnaast is er een hypermoderne accomodatie neergezet en is Varkenoord aangepakt. De kosten hiervan lopen naar de 30 miljoen.

31 augustus 2019 om 09:23

Als dat zo was hadden ze wel betere spelers gehaald ipv transfervrij en huren

31 augustus 2019 om 09:48

Ja de feiten passen misschien niet in je negatieve verhaal wat je wil schetsen van Feyenoord maar met transfers en de Champions League is om en nabij de 100 miljoen verdient de afgelopen zes jaar. Daarvan is een heel klein gedeelte gebruikt voor het terugkopen van de aandelen die de vvf bezitten en een wat groter gedeelte voor 1908 en Nieuw Varkenoord. Die schuld waar jij het over hebt is dus omgezet naar aandelen en dus geen schuld meer. Er was een paar jaar geleden al sprake van een eigen vermogen van boven de 30 miljoen euro en dat is alleen maar opgelopen. Het beleid was hand op de knip. Men wilde wel degelijk een buffer aanleggen voor HNS/Feyenoord City. De RvC (lees de VvF) vonden en vinden echter dat Feyenoord beter kan investeren in spelers die als het goed is meer gaan opbrengen en op die manier de positie verder te versterken en wilde daar externe investeerders voor aantrekken om snel het gat met PSV en Ajax te sluiten. JdJ was het daar niet mee eens en moest vertrekken. Die externe investeerders zijn er (nog) niet maar men wil wel al het nieuwe beleid inzetten. Ik vrees dat jij vooral bezig bent met anti supporters praat.

31 augustus 2019 om 10:09

FR_JC feyenoord heeft geen 20 miljoen. De pot is bijna leeg, zijn de woorden van Troost. En er komt 8 miljoen bij?

31 augustus 2019 om 10:47

Johnnyvan Diest

Alsjeblieft, lees je een klein beetje in. Feyenoord had 8 miljoen om uit te geven. Er is 20+ miljoen aan transfers verkocht, er komt 8 miljoen binnen met het behalen EL groepsfase. Daarbij verwijs ik je ook even naar Wakanda zn reactie.

31 augustus 2019 om 08:41

@kung Fu Fraser

"hoe of wat, dat maakt niet uit. Het lijkt erop dat Feyenoord op deze manier er wel alles aan doet om een ‘grote rol’ van betekenis te gaan spelen in de eredivisie! In deze tijd moet je risico’s nemen, en dat doen ze zeker op deze manier! Hopelijk pakt het allemaal positief uit."

Feyenoord heeft in het verleden ook risicos genomen met als gevolg dat de club 19 jaar op een landstitel heeft moeten wachten. Ajax heeft de geldkraan ook wijd open gezet na terugtreding van het bestuur-Van Praag en daarmee bijna de gehele beursopbrengst er doorheen gejaagd, terwijl het geen enkele titel heeft opgeleverd. Toen de club weer echt beleid ging voeren, dat was gebaseerd op een uitgekiend plan ipv gericht naar de waan van de dag, leverde dat direct 4 titels achter elkaar op. Ook PSV heeft op veel te grote voet geleefd zonder dat dat titels opleverde en had hulp van de Gemeente nodig om niet in dezelfde problemen te komen als Feyenoord. En hoe het Twente verging toen Munsterman de realiteit uit het oog verloor met zijn megalomane luchtfietserij, is ook een publiek geheim. Dus hoezo moet je in deze tijd risicos nemen? Risicos moet je alleen nemen als ze beheersbaar zijn en je in staat bent om de gevolgen te dragen als het niet gaat zoals je verwacht. Als je daartoe niet in staat bent, moet je ieder risico zoveel mogelijk uit de weg gaan. Vooral als je zoals Feyenoord heden ten dagen de gevolgen van een onverantwoord beleid nog altijd keihard voelt. Je kent vast wel het verhaal van de ezel en de steen ...

31 augustus 2019 om 12:19

Niemand heeft het ook over geld over de balk smijten. Maar wil je meekomen dan moet je investeren in spelers. Daar doelt Kung Fu Fraser op.
Als je wilt winnen,moet je risico's nemen. Maar apathie doet elke club de das om. En Feyenoord kan aardig apathisch opereren soms

Troost gisterenavond "we weten nog niet of we Senesi kunnen halen"

Kuiptalk: Deal Senesi op losse schroeven.

Sport24 gisteren: Club Brugge ziet Senesi naar Feyenoord vertrekken.

Ik sluit af met het nieuws dat San Lorenzo bevestigd heeft dat Senesi zondag in het vliegtuig stapt en dat hij in de Kuip zal spelen. Hij zal vanavond voor San Lorenzo spelen voor de laatste keer.

31 augustus 2019 om 07:22

Vooral dat hij vanavond zijn laatste wedstrijd zal spelen, lijkt me al fake news. Als de deal al rond is speel je toch geen minuut meer bij je oude club? Wat als hij geblesseerd raakt..

31 augustus 2019 om 07:26

Dat hij speelt vanavond staat op zijn Instagram. Zodoende was er gister grote paniek dat hij niet zou komen.

31 augustus 2019 om 07:23

Ach men doet te paniekerig. Ook zonder Senesi gaat alles gewoon door. Leuke speler van wat ik er van gezien heb maar hij gaat ons seizoen niet maken of breken.

31 augustus 2019 om 07:30

Geheel eens. Maar velen werden er een beetje geflipt van, dan wel, dan niet. Nu kan iedereen weer rustig ademen en kalmeren Ben het eens met je, met of zonder Senesi zal het prima verlopen maar met toevoeging dat het een prima spelertje voor ons 'kan' zijn.

31 augustus 2019 om 07:41

Ja allicht zal het de verdediging verbeteren als hij komt. Dat ontken ik niet. Maar men deed net alsof Senesi het verschil is tussen de Europa League winnen en degraderen. Hou uit,schei op.

31 augustus 2019 om 07:51

Wakanda, men deed net of? Dus men deed dat niet. Jij bent de enige die begint over EL winnen of degraderen. Wanneer jij het hebt over men....heb je het dus over jezelf.

31 augustus 2019 om 07:59

Je weet toch hoe dat gaat. Gelukkig is dat niet enkel en alleen bij Feyenoord zo, maar meestal wel heftiger, de jongere garde wakkeren de emotie steevast aan en brengen het naar een kookpunt. (Al heb ik nog nergens gelezen of gehoord dat hij het verschil zal maken in het winnen of verliezen van de EL, wel leuk gebracht, dat dan weer wel )

31 augustus 2019 om 08:01

Phantom, waar heb je het in Godsnaam over? Feyenoord Twitter is al dagen een veenbrand over die Senesi. Ik heb het zeker niet over mezelf.

31 augustus 2019 om 08:04

Ja ik probeer het een beetje kleurrijk neer te zetten. Niemand zei dit letterlijk. Heb ik ook niet beweerd. Het is gewoon totale paniek. En waarom? Geen idee. Competitie loopt nog wat stroef maar ook weer niet erger dan de laatste jaren en Europees ging het veel beter. Spits en CV erbij en het wordt een leuk seizoen. Maar dat hoeft niet per se die Senesi te zijn.

31 augustus 2019 om 08:15

Ach, we kunnen 'gewoon' zeggen dat we nog geen wedstrijd verloren hebben, de positieve benadering. Europees ging het prima inderdaad, zie al uit naar de komende wedstrijden, heerlijk. Spits is wel een must (kleur bekennende dat ik Bannis een rol toe dichte maar dat kan hij nog niet), schakelen naar Veldwijk? Maar als Senesi niet komt zal schakelen i 48uur moeilijk worden.

31 augustus 2019 om 08:34

@wakanda, als hij beter is dan Martinez, zoals in de Nederlandse pers gesuggereerd wordt, dan maakt of breekt hij Feyenoord's seizoen wel degelijk, want met Botteghin of Sven van Beek achterin is het seizoen in de winterstop al over voor Feyenoord. het seizxoen is net pas begonnen en Feyenoord staat al 4 punten achter, he?

Met een topverdediger erbij met een goede pass in de benen, heeft Feyenoord nog kans op een leuk Europees seizoen of wellicht de Knvb beker. Overwinteren in Europa of een leuk Knvb beker seizoen, maakt of breekt een seizoen voor dit Feyenoord waarvoor de 3e plek waarschijnlijk het hoogst haalbare is.

Komt bij dat het leuk is als er meer topspelers en Argentijnse internationals in de Eredivisie komen spelen.

31 augustus 2019 om 09:57

We worden toch wel derde. Feyenoord is helemaal niet zo slecht als iedereen roept. We missen onze spits maar die is op de weg terug. Voor de rest gaat het prima. Botteghin speelt met Ie naast hem stukken beter. Karsdorp lijkt al weer een beetje op de back die in Oranje stond, Haps is weer helemaal fit en terug in vorm. Fer, Tapia en Kokcu is een uitstekend middenveld. Voorin zit er nog wel een probleem maar dat kan met Jorgensen en Barreal er al anders uit gaan zien. Ik denk dat PSV zich meer zorgen om Feyenoord moet maken dan Feyenoord om AZ en Utrecht. En zo veel indruk heeft Ajax ook nog niet op mij gemaakt. Men heeft vooral dravers gehaald en is er kwalitatief hard op achter uit gegaan. Drie gelijk spelen is niet goed maar het is nog een heel lang seizoen. En leuk voor de Eredivisie? Lekker belangrijk. Mij gaat het er om dat het goed is voor Feyenoord.

Verwacht geen van beiden. Te mooi om waar te zijn dat Feyenoord een CV haalt die wordt vergeleken met Martinez van Ajax en ook nog een sterke spits haalt, wanneer ze er hard een nodig hebben.

Álvaro Barreal, fijn ... weer een buitenspeler die "ook in de spits kan spelen'. ja net als Narshing zeker? Of berghuis? Als je een spits nodig hebt, haal dan een spits of speel met Bannis. Maar ga geen halfbakken spitsen neerzetten of aantrekken. Wat veel niet weten is dat deze jongen niet eens echt buitenspeler is, maar een rechtshalf die wel eens als rechtsbuiten gebruikt wordt. Maar bijster goed is hij op die positie niet. En die wordt dan als spits aangetrokken? Net niet spitsen daar hebben we er al een zooitje van. Huur dan ergens een echte spits voorlopig of speel met jeugd. Dit zijn allemaal vage oplossingen die enkel maar geld kosten. het zal ook nooit eens normaal kunnen in zuid.

31 augustus 2019 om 08:41

Misschien Veldwijk eens polsen als stand in? (Ijsmuts schreef dat laatst al eens) Al ben ik zeker gecharmeerd van Bannis maar die kan dit nog niet wedstrijden achter elkaar aan. Jorgensen verwacht ik spoedig terug, heeft de training hervat.

31 augustus 2019 om 09:35

Is die Barreal dezelfde speler waar vorig jaar ook geruchten over rond gingen? Kleine Argentijnse rechtsbuiten?
Zo ja , absoluuuut niet doen... heb de paar filmpjes van hem gezien die online stonden , die is echt niet beter dan wat je al hebt en wat je in de jeugd heb. Summerville en Traore zijn nu al beter dan hem.
En zoals je zei , is totaaal geen spits, dus dat ie ook in de spits kan is grote onzin.
Nooit begrepen waarom er interesse is getoond. Ik zou zwaar teleurgesteld zijn in de scouting als die speler wordt gehaald.

In Rotterdam denken ze natuurlijk bij ajax voetballen goede Argentijnen dan doen wij dat ook niet geschoten is altijd mis

31 augustus 2019 om 08:37

Zeker, me club die kijkt al jaren af bij Ajax waar ze hun spelers vandaan halen, nu Martin weg is pakken ze dan ook meteen groot uit. Zou maar uit gaan kijken als ik jou was dat we jullie vijver niet leegvissen.

31 augustus 2019 om 08:53

Volgens mij had Feijenoord in het verleden succes met een Argentijnse spits , Cruz. Is vreemd dat ze daar niet meer spelers vandaan hebben gehaald. De vraag is denk ik, waarom nu wel en jaren ervoor niet .

31 augustus 2019 om 09:25

Het is geen geheim dat van Geel het totale scoutingsapparaat heeft weggesanneerd en iedereen die ook maar enig idee had omtrent spelers op buitenlandse bodem.

31 augustus 2019 om 09:50

Wat wel vreemd is , want als je naar het verleden kijkt heeft Feijenoord veel succes gehad met spelers uit andere landen. Zeker in de voorhoede. De laatste goede Nederlandse spits was jullie stadion-omroeper , een prima vent trouwens ......

31 augustus 2019 om 10:02

Pierre van Hooijdonk was ook wel een goede Nederlandse spits bij Feyenoord. En statistisch gezien heeft Luc Castaignos bij Feyenoord het ook uitstekend gedaan. 17 jaar, tegen de 20 goals in een slechtdraaiend elftal. Was helaas maar een seizoen maar toch.

31 augustus 2019 om 10:13

Nou vooruit dat waren dan goede spitsen , waarvan ze er een van hadden gescout . Maar het is toch vreemd dat Feijenoord het scoutingsapparaat de nek omdraait terwijl ze daar redelijk veel succes mee hebben gehad. Je kan van Geel daar de schuld van geven , maar was hij destijds de enige die dit soort beslissingen nam ?

31 augustus 2019 om 10:14

Ja, Martin moest saneren, de schulden torenhoog. Heeft alleen geen nieuwe scouting opnieuw aan laten leggen, het befaamde bord was zijn devies toen er weer wat geld in kas was gegenereerd. (Wat uiteindelijk ook miljoenen heeft gekost. Gegeven dat op dat bord geen verlies in geld is geweest.) We zijn gelukkig momenteel een andere koers aan het varen sinds van Geel opgestapt is.

31 augustus 2019 om 10:16

@wakanda

vergeet Graziano Pelle niet, dat was ook een topper bij Feyenoord. Guidetti was overigens ook geen verkeerde spits maar dat was een huurling

31 augustus 2019 om 17:57

Dat waren zover ik weet geen Nederlandse spitsen. Daarom vroeg ik me af dat ze nu weer naar jaren in het buitenland gaan scouten. En wie er naast van Geel verantwoordelijk was om alleen in Nederland te scouten. Van Geel is weg , maar als er nog meerdere verantwoordelijk waren voordat ,die zitten er misschien nog .

31 augustus 2019 om 09:43

@ronnyhuisman

ik vind dat ook geen gekke gedachte. beter goed gekopieerd dan slecht bedacht. als je ziet dat dat beleid bij clubs als Ajax en een paar keer ook bij PSV goed heeft uitgepakt, waarom zou je dat voorbeeld dan niet volgen? het is nou niet zo dat het beleid van Feyenoord met al die oud spelers en Eredivisie aankopen zo succesvol is gebleken. ik begrijp daarom heel goed dat Feyenoord nu in dit soort landen aan het scouten is naar mogelijke pareltjes

31 augustus 2019 om 10:03

Nee niet succesvol. Een titel, twee bekers en twee Cruijffschalen. Noem het maar niet succesvol.

31 augustus 2019 om 10:12

@wakanda

het ligt eraan hoe prestigieus je prijzen als de JC schaal en de Knvb beker vind. ik als Feyenoord supporter was superblij met het kampioenschap en het halen van de voorrondes CL en later echte deelname aan de CL maar die andere prijzen vond ik zelf niet zo boeiend. ik zie liever dat Feyenoord 2e word en mee doet aan de CL voorrondes ipv het winnen van zo een beker. dan heb je iig de kans dat je nog wat geld kan verdienen

verder zijn we na het kampioenschap weer ingestort als een kaartenhuis en hebben we dure Eredivisie spelers gehaald die ons eerder slechter dan beter hebben gemaakt. ik ben juist blij dat Feyenoord het nu over een andere boeg gooit en eindelijk verder kijkt als alleen Nederland want we verdienen al jaren geen geld op onze aankopen waardoor we steeds verder achter op zijn geraakt op Ajax en Psv. zowel sportief als financieel

Fijn man nog een bericht op Voetbalzone zonder dat er daadwerkelijk iets is gebeurt.
Kan niet wachten tot morgen en kan de kop al dromen.
“ vliegtuig met feyenoordaanwinst is klaar voor vertrek “ en dan de inhoud niet veel anders dan de afgelopen 12 berichten over senesi

Fijn man nog een bericht op Voetbalzone zonder dat er daadwerkelijk iets is gebeurt.
Kan niet wachten tot morgen en kan de kop al dromen.
“ vliegtuig met feyenoordaanwinst is klaar voor vertrek “ en dan de inhoud niet veel anders dan de afgelopen 12 berichten over senesi

Het probleem van feijenoord is ze kunnen niet omgaan met geld begin jaren 70 een van de rijkste clubs en iedere keer weer hoor je na verloop van tijd weer we hebben geen geld

31 augustus 2019 om 09:34

Doe eens een beetje onderzoek voordat je dingen zomaar neer blijft kalken. Feyenoord schrijft al jaren zwarte cijfers, gaan verantwoord met geld wat ze hebben om.

Zoals hierboven ook al is aangegeven hebben alle clubs die boven hun stand hebben geleefd de grote consequenties ondervonden en ervan geleerd.

31 augustus 2019 om 09:48

Ja, zwarte cijfers, maar wat ze elke keer doen met het geld is natuurlijk erg matig. Halen veelal middelmaat binnen.

31 augustus 2019 om 09:53

Wat wel een dingetje is FR-JC, is dat we structureel minder te besteden hebben dan Ajax en PSV; kijk de begrotingen van de laatste jaren maar na. In min beleving is dat mss wel 30 jaar zo. Per definitie haal je mindere spelers op. Zeker als je scouting faalt.

31 augustus 2019 om 10:19

PSVer4ever

Wat ze de laatste jaren hebben gedaan met geld heb ik al beschreven, aandelen teruggekocht, 1908 en Varkenoord. Dat er middelmaat aan spelers is binnengehaald is een feit. Met dank aan Martin van Geel.

31 augustus 2019 om 10:26

NJ

Daar sluit ik me bij aan. Ook in mijn beleving is dat zo. Maar je weet dat we boven onze stand geleefd hebben, schulden van boven de 50 miljoen. Dat moet op eoa manier ook weggewerkt worden, wat uiteindelijk ook gebeurd is met de laatste 35 miljoen door de VvF aandelen te verkopen. Daarna was de schuld wel weg maar dan is er nog geen cent te makken. Je kunt dan ook niet uitgeven wat er niet is anders duik je weer in het rood. Martin heeft het ten tijde van saneren goed gedaan, alleen een beetje doorgeslagen en heeft niks terug op orde gebracht. Zie de scouting, de KKD of i stappen piramide. Het is of beter was ern moeilijke casus.

31 augustus 2019 om 10:34

@fr_jc

ze hebben Van Geel idd veel te lang laten aanmodderen. voor het kampioenschap was al duidelijk dat hij alleen spelers haalde zonder restwaarde en daarna heeft de beker en het kampioenschap hem toen gered van een ontslag waarna de schade nog groter werd toen hij met bijna 30 miljoen de transfermarkt op mocht gaan twee seizoenen geleden

31 augustus 2019 om 11:03

Japie

Voor het kampioenschap hadden we dan ook nog zeer weinig centjes die uit te geven waren, de erfenis van zal ik dat voor het gemak maar noemen. De gehaalde spelers op dat moment hebben dan ook zeer goed uitgepakt met een kampioenschap en 2 bekers. Eigenlijk hadden ze Martin meteen naar de uitgang moeten dirigeren, maar dat ging niet, je kan een man die zijn functie goed vervulde niet 'ontslaan'. Dat hij daarna even 27 miljoen spendeerde heeft tot op heden geen nadelige (ook geen positieve) effecten gehad (spelers). Maar hij had zoals we al wel vaker over gediscussieerd hebben wel miljoenen anders uit moeten geven. Onze jeugd en scouting bleef het achter geschoven kindje van de rekening. Daar en door die vele geluiden die er door de achterban heen gonzden ia hij dan ook wijselijk opgestapt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3219
3.PSV3113
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder148
J. ToornstraMiddenvelder143
B. LinssenAanvaller148
L. SinisterraAanvaller136
J. BijlowKeeper120
A. JahanbakhshAanvaller121
C. DessersAanvaller104
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

48 fans
Verdediger, 34 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 2 december
Ronald Koeman had in januari zijn selectie bij Barcelona willen versterken met Fernando Reges. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren