Rekensom verraadt minimaal en maximaal bedrag dat Ajax moet afstaan

Vrijdag, 30 augustus 2019 om 23:30Dominic Mostert

Ajax verkocht Kasper Dolberg donderdag voor 20,5 miljoen euro aan OGC Nice, maar steekt niet het volledige bedrag in eigen zak. Algemeen directeur Kent Madsen van Silkeborg IF, de oude club van Dolberg, bevestigt dat een deel van de transfersom in Denemarken belandt. Hij laat aan BT weten met Ajax te hebben afgesproken niet bekend te maken om hoeveel procent het gaat. De financiële verslaglegging van de club verraadt echter dat het gaat om maximaal 2.011.518 euro.

Na de transfer van Dolberg heeft Silkeborg de officiële winstcijfers voor 2019 bijgesteld, zo blijkt uit een officieel statement. De club maakte in de officiële documentatie aanvankelijk melding van een winst tussen de 5 en 10 miljoen Deense kronen, ofwel 670.506 euro tot 1.341.012 euro. De cijfers zijn opgevoerd naar 15 tot 20 miljoen kronen, ofwel 2.011.518 euro tot 2.682.024 euro. Het betekent dat Silkeborg minstens 670.506 euro en maximaal 2.011.518 overhield aan de verkoop van de aanvaller aan Nice.

Die marge komt overeen met eerdere berichtgeving van Midtjyllandsavis, een week geleden. Op basis van een transfersom van 20 miljoen euro, die toen nog de ronde deed, stelde de krant dat Silkeborg tussen de 1,6 en 2 miljoen euro zou incasseren. Madsen is dolblij met de inkomsten, die hij wil steken in de jeugdopleiding van de club. "Het bedrag waarvoor Dolberg is verkocht, is hoger dan we durfden te hopen. Het is best gek dat hij voor zoveel geld wordt verkocht op die leeftijd, zo kort nadat hij uit Denemarken vertrok."

Toen Dolberg in 2015 naar Ajax ging, spraken de clubs af om geen uitlatingen te doen over de contractuele voorwaarden. Daar houdt Madsen zich aan. "Ik kan niets zeggen over het precieze bedrag. We zijn met Ajax overeengekomen dat we daar geen uitspraken over doen. Maar we hebben onze winstcijfers naar boven bijgesteld, dus het is duidelijk dat het gaat om een behoorlijk bedrag voor ons", aldus de directeur.Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door oelie wapper)

Die zullen dan toch balen dat destijds die 50 miljoen van Monaco is afgewezen

30 augustus 2019 om 23:44

Dit is nooit bewezen dus je roept maar wat...

30 augustus 2019 om 23:48

#Sierd, ik hoor hier iedereen reageren dat dit nooit zo was, maar in elk tv programma hebben ze het ook weer over dit bedrag. In hoeverre is dit dan niet correct?

30 augustus 2019 om 23:53

Waarom springen gelijk al die ajaxieden in de verdediging als het over de 50 miljoen gaat van een aantal jaar geleden? Het is niks om je voor te schamen ofzo... Toen der tijd deed Dolberg het uitstekend en je kan het een keer mis hebben toch? Kijk eens naar de transfers van spelers die wel op het juiste moment zijn verkocht! Je kan niet altijd 6 gooien. Deal with it!

31 augustus 2019 om 00:01

Waarom springen ze in de verdediging? Misschien omdat het gewoon niet waar is dat er ooit 50 miljoen is geboden? Lijkt mij de beste reden om in de verdediging te schieten.

31 augustus 2019 om 00:04

Je stelt de verkeerde vraag. Waarom voelen al die niet-Ajacieden de noodzaak om bij elk Dolberg artikel te roepen dat het nooit bod nooit officieel is uitgebracht? Het is ooit genoemd, een aantal Ajacieden heeft daar toen op gereageerd. Daar kwamen hysterische reacties op van niet-Ajacieden. Dat was natuurlijk kolen op de molen van Ajacieden die lekker wilden etteren en websites zoals VZ die daarmee traffic genereren. Wat boeit het allemaal? Het enige voordeel imo van deze transfer, want ik had liever een verhuur gezien, is dat deze onzinnige non-discussie eindelijk afgelopen zal zijn. Doodvermoeiend.

31 augustus 2019 om 00:31

Er waren hier zat Ajacieden die in de periode van Dolberg’s hoogtepunt beweerden dat Dolberg al 50 miljoen waard was ondanks dat hij net een half jaar in de eredivisie goed presteerde. En dat ging niet over het zogenaamde bod dat was uitgebracht maar wat die Ajacieden hem zelf waard vonden.
Sommigen hadden t zelfs al over 60 miljoen.

Dat is natuurlijk wel voer voor een ‘hysterische’ reactie van niet-Ajacieden.

31 augustus 2019 om 05:29

rustig maar mensen. de waarde van Dolberg is nu ruim twintig miljoen. Misschien vergeten we het in al het transfergeweld, maar dat is een fuckin smak geld. Daarmee is benadert hij de top 10 duurste uitgaande transfers in de geschiedenis van de eredivisie. Feit is dat de verkoop van Kristensen voor 5,5 miljoen de stunt van het jaar is, maar een getalenteerde derde optie voor een basispositie voor ruim twintig miljoen verkopen is wellicht even wonderbaarlijk. Would have / Should have / Could have ... allemaal niet relevant. Dit is pure keiharde winst voor een speler die tot mijn spijt overbodig is geworden - wat ook blijkt uit het feit dat hij niet vervangen zal worden. Ajax doet wederom hele goede zaken. Ik weet dat er een stroming is die vindt dat je elke speler direct moet verkopen bij een goed bod. Maar ik denk juist dat Ajax toewerkt naar een situatie waarin dat niet meer hoeft. Zoals nu 8 van de 11 basisspelers lijken te blijven, dat is toch ongelofelijk gaaf? En ik weet zeker dat er spelers nu meer waard zijn dan volgende zomer maar so what?

31 augustus 2019 om 07:14

@paulodybala, zolang wij niet bij Ajax of Monaco werken zullen wij dat nooit weten. Of geloof jij alles wat de media, Ajax en Monaco zeggen? Of het bod er nou wel of niet is geweest, wij krijgen er geen euro van dus relaxt...

30 augustus 2019 om 23:45

Er is nooit officeel 50 miljoen geboden op Dolberg. Onzinnig bericht dat door de "voetbalmedia" is verzonnen.

31 augustus 2019 om 00:01

Een oprechte vraag: als dat bod van 50 miljoen door de "voetbalmedia" de wereld in is gebracht, hoe weten de leden hier dan dat dit bod er nooit is geweest? Heeft Overmars dit letterlijk ontkracht in de media of zijn er andere (betrouwbaardere) bronnen buiten de "voetbalmedia" die dit kunnen ontkrachten?

On:
Maximaal 10% afstaan is niets geks. 20 miljoen vind ik nog vrij veel voor iemand die twee jaar lang geen knikker heeft geraakt (zijn potentie buiten beschouwing gelaten). Ik hoop dat ie snel weer mag opbloeien, want een ijskoude is ie zeker!

31 augustus 2019 om 00:06

Waarom voelen al die niet-Ajacieden de noodzaak om bij elk Dolberg artikel te roepen dat het bod nooit officieel is uitgebracht? Het is ooit genoemd, een aantal Ajacieden heeft daar toen op gereageerd. Daar kwamen hysterische reacties op van niet-Ajacieden. Dat was natuurlijk kolen op de molen van Ajacieden die lekker wilden etteren en websites zoals VZ die daarmee traffic genereren. Wat boeit het allemaal? Het enige voordeel imo van deze transfer, want ik had liever een verhuur gezien, is dat deze onzinnige non-discussie eindelijk afgelopen zal zijn. Doodvermoeiend.

31 augustus 2019 om 00:28

Een oprechte wedervraag. Waarom wordt het bod in Nederland als feit gezien, terwijl dat een dag later door de gehele Franse media werd ontkracht. Dat wordt telkens vergeten en is net zo makkelijk terug te vinden is. Het is veel realistischer dat Ajax een bedrag van 50 miljoen in gedachte had, dan dat ze een bod van 50 hebben afgewezen.

31 augustus 2019 om 00:58

Ik weet niet of het een feit is, het is nooit bevestigd noch ontkent. Mijn Frans is niet meer wat het geweest is dus ik de Franse media ga ik niet terug zoeken. Wel schieten de meeste Ajacieden direct in de verdediging als er 50 miljoen en Dolberg in dezelfde zin worden genoemd. Als het zo simpel terug te vinden is zoals je stelt, dan laat je dat toch van je afglijden, in dat geval komen de meeste fans datzelfde bericht wel ergens tegen in Engelse/duitse/nederlandse media en dan is het ook klaar.

Sluit ook niet uit dat Ajax 50 vroeg, dat klinkt mij namelijk ook een stuk aannemelijker dan zomaar een openingsbod van 50.

Dus Ajax en Silkeborg spreken af dat ze niet over bedragen naar buiten willen communiceren maar vervolgens kan iedereen het wel lezen uit financiele stukken. Dan vraag ik mij af: zitten die media maar wat te zwetsen of zijn Ajax en Silkeborg zo dom om iets over geheimhouding af te spreken terwijl ze ween dat dat niet geheim blijft omdat die financiele stukken voor iedereen in te zien zijn ?

31 augustus 2019 om 10:22

Ach, die financiële stukken moeten verplicht openbaar. Waarschijnlijk is daar een kopje met transferinkomesten. Alleen als je exact alle andere bedragen weet kan je het uitrekenen en anders alleen een schatting maken. Zo te zien is de schatting nog behoorlijk ruim, dus eigenlijk hebben ze het niet kunnen berekenen.

Iedereen kan wel roepen over die 50 miljoen, maar het is allang feest in silkeborg volgens mij. Die lopen er niet om te treuren denk ik hoor.

31 augustus 2019 om 01:02

Precies, en dan nog, zelfs als er 50 miljoen geboden is. Destijds was Dolberg een wereldtalent. Je gokt soms verkeerd. Dit is dubbel en dwars ingehaald door de laatste verkopen van Ajax. Je kunt niet altijd de hoofdprijs krijgen. Altijd het als als, 20,5 miljoen is een meer dan prima bedrag voor iemand die amper wat gepresteerd heeft de laatste 2 jaar. Ik zag het echt niet meer in hem.

Volgens mij is de berekening een stuk eenvoudiger. Waar de winst eerst 5 tot 10 miljoen was en nu 15 tot 20, is het verschil daartussen dus precies 10 miljoen.

10 miljoen Deense kronen is ongeveer 1.3 miljoen euro. Hoeveel procent dat is, is een ander verhaal, dat wordt niet vermeld natuurlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax66
2.PSV66
5.AZ63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder22
B. BrobbeyAanvaller21
R. PasveerKeeper20
S. BerghuisAanvaller21
S. BergwijnAanvaller23
AntonyAanvaller21
D. BlindVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

115 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren