Hoofdrollen voor Traoré, Lang, Ekkelenkamp en Venema in krankzinnig slot

Vrijdag, 30 augustus 2019 om

Jong Ajax heeft vrijdagavond via een bizarre ontknoping gewonnen van Almere City in de Keuken Kampioen Divisie. Na een goal van Lassina Traoré in minuut 87 leken beide ploegen met 1-1 gelijk te spelen, maar in de blessuretijd scoorden Noa Lang, debutant Nick Venema van Almere City, en Jurgen Ekkelenkamp nog. FC Utrecht-huurling Venema kreeg tevens rood in de extra tijd. Ook de wedstrijd tussen FC Volendam en NAC Breda kende en bizar slot. Doelpunten in minuut 89 en 92 leverden Volendam de volle buit op; NAC leed voor het eerst puntenverlies.

Jong Ajax - Almere City 3-2
De ongeslagen status van Almere kwam op bizarre wijze ten einde op De Toekomst. Het begon nog goed voor Almere, dat voor rust goede kansen kreeg. Ricardo Kip raakte de bal volledig verkeerd, toen hij voor het doel van Dominik Kotarski alle vrijheid had. Even daarna was de doelman kansloos bij een goede uithaal van Shayon Harrison. De tweede helft begon met een grote kans voor Torino Hunte van Almere; Kotarski bracht redding. Ajax probeerde het veelal met afstandsschoten en had moeite om door de compacte defensie van de bezoekers te komen. De lat voorkwam de 0-2 van Jelle Goselink uit een pegel en Ajax leek een punt te pakken dankzij een laat doelpunt van Lassina Traoré, maar de kersverse aanwinst Nick Venema hielp Almere in de blessuretijd op voorsprong. Dankzij nóg latere goals van Lang Jurgen Ekkelenkamp, in minuten 93 en 96, won Ajax. Venema kreeg nog rood in de blessuretijd voor een duw.

FC Volendam - Breda 2-1
Het werd een bizarre wedstrijd in het Kras Stadion. In de eerste helft had Volendam de controle en kreeg het de beste kansen, maar doelpunten bleven uit. Halverwege het tweede bedrijf tikte een ongedekte Finn Stokkers de 0-1 binnen en daardoor leek NAC de wedstrijd gaan winnen. Volendam haalde het niveau van de eerste helft niet, maar had toch nog een spectaculaire comeback in huis. Een minuut voor tijd kopte Martijn Kaars raak; in de blessuretijd scoorde Gijs Smal en daarmee completeerde Volendam de comeback. Het betekende voor NAC de eerste nederlaag in de Keuken Kampioen Divisie, na drie opeenvolgende overwinningen. Volendam verzamelde tot dusver zeven punten.

SC Cambuur - FC Den Bosch 3-2
Al na vijf minuten brak Cambuur de ban. Een voorzet van Issa Kallon werd van richting veranderd, waarna Jamie Jacobs de bal binnenwerkte bij de tweede paal. Robert Mühren was dicht bij de margeverdubbeling, maar doelman Wouter van der Steen keerde zijn lage schot met zijn benen. Na een klein halfuur kwamen de bezoekers uit Noord-Brabant langszij. Na een voorzet vanaf de linkerflank mikte Danny Verbeek raak in de verre hoek: 1-1. Omdat een inzet van Jordy van Deelen vlak voor rust centimeters over het doel vloog, bleef het daarbij in de eerste helft. In de tweede helft trok Cambuur de wedstrijd naar zich toe. Na een botsing tussen Van Deelen en Abdulsamed Abdullahi kregen de Friezen een penalty, die Mühren verzilverde. De aanvaller tikte ook de 3-1 binnen. Het laatste woord was aan Verbeek van Den Bosch. Een comeback zat er niet in; Den Bosch eindigde met tien man nadat Abdullahi zijn tweede gele kaart ontving.

FC Eindhoven - Go Ahead Eagles 2-1
Doelpunten vielen er niet in de eerste helft, maar grote kansen waren er wel. Na een perfecte voorzet van Joey Sleegers tikte Marcelo Lopes van dichtbij hard over; doelman Hobie Verhulst haalde even daarna een schot van Sleegers uit de benedenhoek. Kort voor rust haalde Richard van der Venne van Go Ahead uit ter hoogte van de penaltystip, maar hij schoot over. Namens Eindhoven kopte Maarten Peijnenburg voor rust nog op de lat. Er waren dus genoeg kansen op doelpunten en in het laatste kwartier vielen die ook. Namens Go Ahead trof Antoine Rabillard de lat, voordat Joey Sleegers er 1-0 van maakte in een één-op-één-situatie met Verhulst. Invaller Maarten Pauwels tikte de gelijkmaker binnen, maar dankzij Samy Bourard zegevierde Eindhoven.

Excelsior - Helmond Sport 3-1
Excelsior hoopte zich te herpakken na de 3-0 nederlaag tegen Telstar van vorige week. De Rotterdammers begonnen goed: na zestien minuten schoot Jeffry Fortes een afvallende bal hard binnen. Niet veel later volgde echter de gelijkmaker uit een knappe kopbal van Diego Snepvangers. Excelsior was aangeslagen en haalde opgelucht adem toen een vrije trap van Tibeau Swinnen op de paal belandde. Op slag van rust leek Excelsior wel op 2-1 te komen, maar vanwege duwen werd de treffer afgekeurd. Excelsior trok de wedstrijd in de laatste zeven minuten naar zich toe. Ahmad Mendes Moreira scoorde uit een rebound en bracht de thuissupporters daarmee in extase. Het duel werd beslist door Fortes, die werd verkozen tot man van de wedstrijd.

Jong AZ - FC Dordrecht 1-1
Het eerste punt van de competitie is een feit voor FC Dordrecht, al gebeurde dat wel diep in de slotfase. Fabian de Abreu scoorde in de slotseconden na de 0-1 van Richard Sadlacek namens Jong AZ in de 78e minuut. In de eerste helft waren er amper mogelijkheden of kansen te noteren. In de tweede helft was het wel wat levendiger en dat resulteerde in twee treffers. Maxim Gullit, de zoon van, viel in de 87ste minuut bij de thuisploeg in, pakte in 88e minuut zijn eerste gele kaart en een minuut later al zijn tweede.

Jong Utrecht - Jong PSV 3-0
Een ruime nederlaag voor de Eindhovenaren, die zoveel spelers misten dat veel automatismen in het team ontbraken. Ruim vierhonderd toeschouwers zagen de Utrechtse beloften na een half uur spelen op 1-0 komen. Lars Unnerstall, die na lang blessureleed zijn rentree maakte, kon niet voorkomen dat El Azrak uit een rebound de 1-0 maakte. Twintig minuten voor tijd kopte Christopher Mamengi de 2-0 binnen en zeven minuten later bepaalde Mark Pabai de eindstand.

NEC - Telstar 4-2
De eerste thuisoverwinning van NEC is een feit. De thuisploeg was het eerste half uur heer en meester in De Goffert en kwam via Ole Romeny op 1-0. De voorsprong hielp NEC vreemd genoeg niet echt op weg en Telstar rook dan ook kansen na rust. Elayis Tavsan tekende op fraaie wijze voor de 1-1. Een heerlijke goal van Randy Wolters en de tweede van Romeny brachten de rust even terug in De Goffert. Hoewel Glynor Plet de spanning weer terugbracht, bepaalde invaller Jonathan Okita uiteindelijk de eindstand.Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door jajowi)

Oké, wat waren die laatste 10 minuten. Chaos. Valt nu even goed. Hele matige pot van Jong Ajax, Gravenberch met afstand beste bij Jong Ajax. Laatste kwartier met 10 man gespeeld nadat Kemper KO ging en er al 3x gewisseld was. Toen begon het beetje te lopen. Traoré met spitse goaltje, Lang met een geweldige actie en goed schot. Prachtige goal. Ekkelenkamp atletische aanname en rost hem vol het dak van doel in. Venema scoort nadat Quinten Timber volledig naast een bal maait als laatste man bij een eigen corner. Pakt minuut erna rood. Bizar slot. Heb genoten van laatste 10 minuten. Overige 85 was weinig noemenswaardig jammer genoeg.

30 augustus 2019 om 22:24

Die Lang is toch gewoon helemaal klaar voor de Eredivisie, is misschien wel de Ajacied die het best in vorm is van allemaal. Verdient echt een serieuze kans , en anders moet je hem bijna wel verhuren.

30 augustus 2019 om 22:35

Met vertrek van de Wit lijkt hij me nu eerste wissel. Hopelijk kan hij rond de 900-1000 minuten halen dit seizoen, volgend seizoen basisspeler. Was vandaag wel heel matig trouwens, lukte net niet. Tot die goal, dat was echt klasse.

31 augustus 2019 om 00:28

@baradona Echt volstrekt belachelijk dat die jongen niet eens bij de selectie zit. Op dit moment na Ziyech misschien wel je beste nummer 10 als je hem veel minuten laat maken.

31 augustus 2019 om 00:45

Is toch ronduit belachelijk dat Lang afhankelijk is van een vertrek van de Wit. Lang moet zich lekker laten verhuren, en een seizoen lang op Eredivisie niveau voetballen.

31 augustus 2019 om 00:47

@holland8
Hij is een fantastische voetballer, dat hebben we al jaren kunnen zien. Maar het komt er te sporadisch uit, hij lijkt soms met zijn hoofd in de wolken of op de snapchat/insta te zitten. Hij heeft deze voorbereiding wel de meest constante reeks gedraaid, maar hij had met zijn technische capaciteiten echt al een heel stuk verder moeten zijn.

Gelukkig weet hij dat zelf ook, dus als hij ze koppie er bij houdt, zich niet bezig houd met randzaken en lekker met veel flair en lef spelen als hij mag invallen bij Ajax 1, dan zie ik nog een mooie toekomst voor hem tegemoet.

31 augustus 2019 om 07:40

Selassi 020

"hij is een fantastische voetballer, dat hebben we al jaren kunnen zien. Maar het komt er te sporadisch uit, hij lijkt soms met zijn hoofd in de wolken of op de snapchat/insta te zitten. Hij heeft deze voorbereiding wel de meest constante reeks gedraaid, maar hij had met zijn technische capaciteiten echt al een heel stuk verder moeten zijn."

Noa Lang is een alfamannetje. Hij is zit zo barstensvol bewijsdrang dat hij daardoor nogal eens de verkeerde beslissingen neemt. Hij is nog veel te druistig voor een team als Ajax dat het van het teamspel moet hebben, als hij dat onder controle weet te krijgen, is zijn drive een extra wapen ipv dat het tegen hem werkt zoals nu. Maar hij heeft zoveel kwaliteit en talent dat het niet de vraag is of hij zich in het team gaat spelen, maar wanneer. Dat is gewoon een kwestie van geduld. Dat hij niet bij de selectie zit, is niet alleen heel begrijpelijk, maar vooral heel verstandig omdat hij 90 minuten aan spelen toe moet komen om aan zijn tekortkomingen te kunnen werken. Dat gaat op de bank bij het eerste elftal in het gunstigste geval heel lang duren en in het meest ongunstige geval helemaal niet lukken.

31 augustus 2019 om 08:40

Om op basis van deze wedstrijd te zeggen dat Lang het best in vorm is van allemaal is toch wel vreemd. Hij speelde echt zeer matig. Lang heeft de pech dat Ziyech is gebleven, dus zal het dit seizoen bij invalbeurten blijven en wellicht een enkele basisplaats. Als hij ervoor zorgt dat hij constanter wordt en als dragende speler Jong Ajax naar een top 3 positie brengt dan moet hij er volgende seizoen staan als Ziyech en Neres vertrekken. Verhuren is nu geen goede optie, dit is het jaar dat hij zich in het team van volgend seizoen moet spelen. Zou toch prima in zijn loopbaan planning passen

Wat een pot. Doelpunt van Lang was schitterend waarop Ekkelenkamp (Ronaldogooier in de volksmond) was zo niet nog mooier. Verdediging bij beide goals opzichtig in de fout dus daar is nog werk aan de winkel voor Reiziger. Zuur voor Almere want een punt was zeker verdiend geweest.

30 augustus 2019 om 22:11

Reiziger is de trainer niet meer hè

30 augustus 2019 om 22:21

Goeie morgen zeg. Blame it on drinks

30 augustus 2019 om 22:11

Reiziger is geen trainer meer is nu van der gaag

Jong PSV stelt echt geen zak meer voor. Sidibe en Thomas doen het leuk maar de echte talenten zitten al bij PSV 1 of vertrekken.

Heb nu 3 wedstrijden van NAC gezien maar geen idee waarom zij de favorieten zijn voor de titel. Is gewoon een zwakke ploeg. Won vorige week al gelukkig, verloor vandaag verdiend. In de eerste helft lukte ze het zelfs niet om 1 keer op goal te schieten. Nee hoor, zij gaan het echt niet ver schoppen dit jaar. Dit wordt gewoon een aantal jaar eerste divisie spelen.

30 augustus 2019 om 23:24

Hoe kom je er bij dat NAC favoriet is voor de titel? Dat waren aan het begin van het seizoen toch echt de graafschap en Excelsior. Nac is een outsider voor de titel, maar heeft een compleet nieuw elftal en zeker nog niet de sterkte om echt voor de titel mee te doen.

Vraag me af waarom Unnerstall mee mocht doen, is niet onder de 23 lijkt mij...

30 augustus 2019 om 22:40

Hij is 29. Inderdaad vreemd ja.

30 augustus 2019 om 23:15

"vraag me af waarom Unnerstall mee mocht doen, is niet onder de 23 lijkt mij..."

Heb hier best een duidelijke verklaring voor, er is namelijk tijdens een vergadering tussen clubs met jong elftallen en de Knvb afgesproken dat er tijdens wedstrijden waar de Jong elftallen tegen elkaar spelen geen leeftijdsrestrictie is.

30 augustus 2019 om 23:57

Aha vandaar, weten we dat ook weer 😉

30 augustus 2019 om 23:16

Wedstrijdritme nu hij weer fit is.

Wat een wedstrijd Jong ajax-Almere city. Alles zat erin.
Ook weer een zeer vreemde scheids.
Is duwen van een tegenstander nu ook al rood?
Waar gaan we heen?

Pff wat een nivo weer zeg.

Maar goed dat is mijn mening.

31 augustus 2019 om 08:10

"is duwen van een tegenstander nu ook al rood?"

Tijdens een duel? Nee. Wat Venema deed? JA! Te absurd voor woorden dat jij dat betwist.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Jong Ajax


95 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
C. RasmussenAanvaller20
N. ÜnüvarAanvaller20
D. KotarskiKeeper20
A. MarthaAanvaller10
K. ScherpenKeeper10
L. TraoréAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Jong Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 18 september
Real Madrid is van plan om Luka Jovic in de laatste fase van de transferperiode op huurbasis elders te stallen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren