‘Lekkende’ Alfred Schreuder reageert vanuit Duitsland op Ajax-verhaal

Vrijdag, 30 augustus 2019 om

Alfred Schreuder spreekt tegen dat hij lekt naar de media. De trainer van TSG Hoffenheim was tot deze zomer assistent-trainer bij Ajax en was bijzonder geliefd in de spelersgroep van de Amsterdammers. Johan Derksen en Valentijn Driessen verzekerden afgelopen week dat Erik ten Hag geen goede relatie met Hakim Ziyech en Dusan Tadic onderhoudt, waarna Hans Kraay Jr. insinueerde dat Schreuder degene is die naar de media lekt.

“Ik weet niet waar dit vandaan komt', zegt Schreuder in gesprek met Ajax Showtime. “Ik kan en wil alleen maar zeggen dat ik een geweldige tijd heb gehad bij Ajax met de spelers, staf en medewerkers. Verder kan ik hier niets mee. Het is de verantwoordelijkheid van de mensen die iets zeggen en verder wil ik mij focussen op Hoffenheim.”

Dick Advocaat onderschreef woensdag voorafgaand aan Ajax - APOEL Nicosia dat Schreuder lekt. “Wat Hans Kraay jr zei, dat wist ik ook. Dat Schreuder het lek was naar de media. Ten Hag had hem al lang eruit moeten gooien. Als je dat als hoofdtrainer weet van je assistent... Kraay bevestigde wat ik ook gehoord had. Ik heb het nooit verteld”, stelde de trainer in ruste. Volgens Schreuder is dit onzin. “Volgens mij is het al sinds jaar en dag zo én nog steeds zo dat veel bij Ajax op straat komt te liggen. Dus ook voor mijn komst en na mijn vertrek. Verder wil ik er geen woorden aan vuil maken.”

“Het is maar wat je ervan wilt geloven. De trainer, ik en de rest van de selectie hebben een prima relatie”, benadrukte Ziyech afgelopen week. Gedurende het vorige seizoen werd al bekend dat Schreuder Ajax zou inruilen voor Hoffenheim. Nadien hebben Tadic en Ziyech hun contract in Amsterdam verlengd. Tadic ligt tot 2026 vast in de Johan Cruijff ArenA. Hij tekende een langdurig contract zodat hij zijn trainerscarrière bij Ajax kan opstarten. Ziyech stond in de belangstelling van Sevilla en Bayern München, maar zette desondanks zijn handtekening onder een nieuw contract.Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door jaakke)

Als Hans Kraaij het zegt en het vervolgens wordt bevestigd door Advocaat ( niet de minste trainer) dan zal er wel een kern van waarheid in zitten.

30 augustus 2019 om 18:53

Ik kan me ook niet voorstellen dat dit verzonnen is. Dat Kraay het beweert kan nog , maar als advocaat het bevestigt zal het wel waar zijn. Geen idee meer wat er dan gelekt is maar het is wel een rare gang van zaken

30 augustus 2019 om 19:02

Het is ook bevestigd inmiddels door 2 journalisten van Tubantia. Dat dit ook al in Twente periode plaatsvond.

30 augustus 2019 om 19:04

Dus als 2 mensen het zeggen is het waar? Snap dan wel waarom iedereen in de wereld in de war is tegenwoordig. Kraaij en Advocaat kunnen wel dezelfde onbetrouwbare bron hebben. Maar dan is het wel waar? Maar het laffe is dat beide heren wel een naam noemen bij het lekken maar nooit meer info geven over de hoe en wat etc. Zeg dan niets of zeg alles. Laffe nep journalistiek.

30 augustus 2019 om 19:21

Maar waarom ontkent schreuder het dan niet? Stel dat jouw vriendin vreemd gaat en je vraagt ben je vreemd gegaan? Daar kan ik niks mee. Ik wil alleen maar zeggen dat ik het heel leuk samen met jou heb. Dat is toch geen antwoord?

30 augustus 2019 om 19:26

Geen enkele journalist geeft zijn bronnen prijs, daarmee maak je ze namelijk waardeloos. Dat heeft echt helemaal niks met lafheid te maken.

30 augustus 2019 om 20:13

Schreuder kan het ontkennen maar wat heeft dat voor zin? Mensen geloven wat ze willen geloven en feiten doen er niet toe. Kijk bv maar naar verkiezingsuitslagen waar populisten aan deelnemen. Zeker weten dat als Schreuder ontkent dat er hier toch heel veel mensen zijn die hem niet geloven omdat Advocaat en Kraaij wat anders zeggen.

30 augustus 2019 om 20:27

@HijNiet! Waar zeg ik dat hij zijn bron bekend moet maken? Heb het over meer info, wat is er gelekt en wanneer bv. Je kunt niet alleen een naam noemen en zeggen nu is het waar. Ga je dan wat meer verdiepen en kom met info.

30 augustus 2019 om 19:25

Iedereen binnen Ajax weet dat het lek in de kleedkamer Donny van de Beek heet. Donny en zijn entourage hebben een 1 op 1 lijn met Mike Verweij en Valentijn Driessen van de Telegraaf en andere media. In ruil voor informatie krijgen ze allemaal privileges en wordt Donny door al die media omhoog geschreven en beschermd. Het verhaal over Schreuder gooien ze er nu uit om Donny in bescherming te nemen en de boel te camoufleren. Het zijn niet Ziyech en Tadic die niet blij zijn met ten Hag, juist integendeel die zijn heel blij met ten Hag die ervoor heeft gezorgd dat hun contracten werden opgewaardeerd. Het is de hele entourage van Donny die niet blij is met Ten Hag omdat Ten Hag Donny wel ok vind maar niet zo goed als zij willen dat hij als trainer naar buiten moet brengen. Het is ook ten Hag (en Overmars is ook niet blind) die er voor zorgt dat Donny geen groter contract krijgt. En terecht want Ziyech heeft tegen Apoel even laten zien hoe je de positie van nummer 10 wel moet invullen. Vanuit het middenveld voetballend met creativiteit, gaten creeren in de verdediging van de tegenstander met acties en splijtende passes, verdedigend je mannetje staan op het middenveld, steeds aanspeelbaar zijn om je teamgenoten te ontlasten, schoten uit tweede lijn, snelheid enzovoorts. Allemaal kwaliteiten die bij Donny ontbreken voor die cruciale positie. En Ten Hag weet dat ook.

30 augustus 2019 om 19:38

In ruil voor informatie krijgen ze allemaal privileges en wordt Donny door al die media omhoog geschreven en beschermd.

En wat voor privileges zijn dat dan wel niet dat v/d Beek dat niet zelf kan betalen?

Ten Hag zorgt ervoor dat v/d Beek geen groter contract krijgt? Dacht dat Ten Hag slechts de trainer was, wist niet dat hij ook over de contracten ging. Je leert hier de meest onverwachte dingen

30 augustus 2019 om 19:39

Die hele entourage van Donny doen alsof ze een Ajax hart hebben maar zijn alleen maar bezig met hun eigen belang. Macht krijgen binnen de club. Dat ze daarmee het team en personen via de media kapot maken kan ze echt geen reet schelen. Ze doen er alles aan om Ten Hag te tekkelen zodat ze ons weer kunnen opzadelen met Frank de Boer de stiefvader van Donny. Foute mensen.

30 augustus 2019 om 20:29

Ja en Donny zijn entourage hebben aandelen in UFO’s en zitten achter de klimaat veranderingen en hebben Trump president gemaakt. Nu willen ze macht binnen Ajax.

30 augustus 2019 om 20:10

Advocaat heeft het van horen zeggen, niet persoonlijk ervaren. Gewaagde uitspraak dus. Als 1 persoon het rondbazuint zijn er meerdere mensen die het gehoord hebben zonder dat het waar is.

30 augustus 2019 om 22:30

Advocaat lijkt me een slimme man die verdomd goed weet wat die zegt. Die man is zelden op een gewaagde uitspraak te betrappen. Dat hij dit zegt, zegt dan ook best veel

30 augustus 2019 om 21:42

Het schijnt ook tijdens zijn periode bij Twente dat Schreuder naar de pers lekte. Dit wordt beweerd door Journalisten van de Turbantia

Opvallend is wel dat schreuder hier niet heel hars ontkend, hij draaid een beetje om de brei heen, dus denk dat er wel een kern van waarheid inzit eigenlijk

30 augustus 2019 om 18:55

Wat had je willen lezen dan? Dat hij het zou bevestigen?

30 augustus 2019 om 18:58

Dat hij zegt: dit zijn leugens. Of: dezr verhalen zijn niet waar. Niet: ik kan hier niks mee

30 augustus 2019 om 19:00

Juist, zoiets idd. Dit is mijner inziens een bevestiging voor kraaij en dickie

30 augustus 2019 om 19:42

Dat ligt er maar aan. Ze hebben over mij ook wel eens roddels verteld waar ik alleen maar mijn schouders voor heb opgehaald, ik kan er echt niets mee.
In het geval van Schreuder had ik het bevestigd met de toevoeging dat ik voor elk lek 25.000 euro kreeg.

30 augustus 2019 om 20:15

Dus als anderen onzin uitkramen moet hij daarvoor in de verdediging? Lijkt me zonde van zijn tijd en energie. Laat Advocaat en Kraaij maar met harde bewijzen komen.

Tja. Ik weet het niet. Feit is wel dat Schreuder bij Twente niet altijd even zuiver op de graat was en met Munsterman samenspande.

Lijkt me erg vreemd dat Dick Advocaat hierom liegt. Ook Schreuder draait beetje erom heen. Hoor vele over Twente verleden. Zal best wel wat zijn gelekt natuurlijk

Hehe. Okay alfred. Als het niet waar is, dan vervelend voor je. Maar als het wel zo is, waar het wel de schijn van heeft, dan ben je natuurlijk de laatste die geloofwaardig is. Meneer, heeft u deze mevrouw beroofd? Nee, meneer de rechter, dat heb ik niet gedaan. Oh, laat dan maar.

Ik vind het wel opvallend dat schreuder het niet expliciet ontkent. Hij draait er wel een beetje omheen. En ik ben geen Hans Kraay fan maar waarom zou hij daarover liegen? Hij lijkt me ook iemand die het liefst door iedereen aardig gevonden wil worden dus ik zie zijn motief niet. Advocaat hetzelfde. Waarom zou hij erom liegen?

30 augustus 2019 om 20:17

Zolang Advocaat en Kraaij het van horen zeggen hebben wil dat niet zeggen dat ze liegen maar ook niet dat ze de waarheid spreken. Laat ze het beiden maar bewijzen.

Ik kan hier nog steeds niks mee. Waar is dan over ‘gelekt’? Het is niet alsof het om staatsgeheimen gaat, die hele club ligt constant onder de loep. Er zijn een aantal mensen die graag met spannende verhalen op tv komen als Ajax een keertje gelijk speelt. Als het beste dat zij dan kunnen bedenken is: ‘Tadic en Ziyech vonden het jammer dat Schreuder weg is, en mogen Ten Hag eigenlijk niet zo’, en ik verneem tegelijkertijd dat diezelfde Tadic en Ziyech hun contract verlengen... tja, u vergeeft het mij als ik hier als Ajacied niet van wakker lig...

Ja zal wel Waarom nu en laat dan zien of horen met bewijzen Vindt het nog wat om dat te zeggen Ik zou dat niet pikken van deze schijnheilige personen zou ze aanklagen bij de KNVB

Ergens is het wel een gek verhaal dat Schreuder dingen zou lekken. Het sloeg regelmatig namelijk echt helemaal nergens op. Ziyech scheen ruzie te hebben met tadic, ten hag stelde niks voor, de jong was al rond met psg etc. Dan was Schreuder wel een erg matig lek.

Journalisten van de Tubantia, Kraaij en Dickie zeggen t allemaal te weten dat Schreuder het grote lek is ! Zal dan toch echt een kern van waarheid in zitten ! Hij (schreuder) heeft in ieder geval niet meer van mij het voordeel van de twijfel !!

30 augustus 2019 om 20:20

Jij gelooft dus eerder roddels dan dat je bewijzen wilt zien?
Er kan van alles verteld worden maar dat wil niet zeggen dat het waar is.

Nou Schreuder weet niet of het waar is wil eerst wel bewijzen zien. Maat tot nu toe is er dit seizoen nog niet veel naar buiten gekomen. Het zal wel niet kunnen anders had Ajax die Valentijn Driesen het lijntje van bromsnor van mij overal de toegang mogen weigeren met zijn anti ten hag.

Ik weet niet waar dit vandaan komt.. Lijkt me dat de bekentenis hier al inbegrepen zit.

Zag net Valentijn zijn reactie bij Veronica Inside en die was op zijn minst gezegd niet sterk. Derksen hield zich ook opvallend koest. Daarnaast ging Wilfred ook niet echt doorzuigen (zoals ie normaal doet) en rene nam al aan het begin van de show afstand van de Ten Hag bash club.. Dit samen met bovenstaand verhaal kan iedereen ze conclusie wel trekken.

Toen Valentijn Driessen gister vertelde dat Schreuder niet zijn lek was toen wist ik gelijk dat hij hem wilde beschermen. Natuurlijk zegt hij niet dat dat zijn lek is. En hij begon meteen dat hij meerdere lekken had. Vies spelletje, zeggen dat Tadic en Ziyech niet tevreden zijn terwijl dat niet de lekken zijn. Vervelend mannetje die Driessen.

Onze Bible belt vriend Schreuder vond zichzelf goed genoeg om Preud'homme op te volgen bij Twente. Munsteman zag slechts een assistent in hem en stelde Adriaanse aan. Wat toen volgde is een constant gezaag aan de stoelpoten door Schreuder en zijn maatje Youri Mulder. Alles uit de kleedkamer werd door die twee naar buiten gebracht. Dat Adriaanse vervolgens weg moest ondanks goede resultaten was , omdat die 2 assistenten de vertrouwenssfeer verbroken hebben. Munsterman zag het nog steeds niet zitten en stelde opnieuw McClaren aan. Toen gebeurde hetzelfde. Werd er ook steeds uit de school geklapt. Ik noem in het begin de Bible belt, maar dat doet er natuurlijk niet toe. Net zomin als dat Ten Hag steeds Tukker genoemd moet worden als De Telegraaf vindt dat hij een kopje kleiner gemaakt moet worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

263 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 12 5 0 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Zakaria Labyad: ‘Toen hij tekende bij Ajax, leek het alsof het gisteren was’

Zakaria Labyad beleefde na zijn transfer van FC Utrecht naar Ajax een 'mentaal gevecht' met zichzelf. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler stapte in de zomer van 2018 over naar Amsterdam, waar...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Na Arsenal en Tottenham Hotspur is ook Manchester City geïnteresseerd in Dayot Upamecano. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren