Dest hoeft alleen de grote ster van de avond voorrang te verlenen

Donderdag, 29 augustus 2019 om 07:23Yanick Vos • Laatste update: 07:25

Ajax heeft zich woensdagavond geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Op eigen veld werd APOEL Nicosia met 2-0 verslagen door doelpunten van Edson Álvarez en Dusan Tadic. Voetbalzone beoordeelt de spelers van Ajax die minstens een helft meededen met een rapportcijfer.

Spelersrapport Ajax tegen APOEL NicosiaSPELER CIJFER
André Onana 6
Sergino Dest 8
Joël Veltman 5,5
Lisandro Martínez 6
Nicolás Tagliafico 7
Edson Álvarez 6,5
Daley Blind 7
Hakim Ziyech 9
Dusan Tadic 7
Klaas-Jan Huntelaar 7
David Neres 6,5

André Onana: 6
De keeper van Ajax kreeg in de eerste helft werkelijk niets te doen. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van APOEL. De Kameroense sluitpost heeft geen enkele redding hoeven te verrichten. Af en toe werd hij betrokken in de opbouw. Een keer ging dat bijna mis, toen hij wel heel veel risico nam. Gelukkig voor hem en Ajax liep het goed af.

Sergiño Dest: 8
Trainer Erik ten Hag wilde dat de talentvolle back verdedigend zijn mannetje stond en zich ook aanvallend zou laten gelden. Die boodschap had Dest goed in zijn oren geknoopt. De verdediger, die een paar uur voor de wedstrijd voor het eerst een uitnodiging kreeg voor de nationale ploeg van de Verenigde Staten, speelde met vleugels. Vrijwel alles lukte bij de rechtsback. Hij liet zich zowel verdedigend als aanvallend gelden en bleef onder druk rustig aan de bal. Dest speelde volwassen en stond met een goede actie aan de basis van de 2-0. Hij werd in het stadion uitgeroepen tot Ajacied van de wedstrijd.

Joël Veltman: 5,5
Het was niet de beste avond uit de loopbaan van de Oranje-international, al kwam hij verdedigend niet in de problemen. De opbouw liet hij doorgaans aan zijn collega Daley Blind over. Op slag van rust liep hij tegen een gele kaart aan, nadat hij zijn armen gebruikte in een kopduel. Hierdoor moest hij na rust op zijn tellen passen, maar nam in sommige duels toch wat risico waardoor het soms billenknijpen was. Hij stond met zijn voet buitenspel, waardoor de goal van Klaas-Jan Huntelaar net na rust werd afgekeurd.

Daley Blind: 7
De routinier keerde weer terug in de achterhoede. In de uitwedstrijd speelde hij meer tegen de verdediging aan, waardoor Ajax in de voorhoede mensen tekort kwam, zo was de uitleg van Ten Hag. De Oranje-international zette de lijnen uit en strooide met goede passes. Veel aanvallen begonnen bij de linkspoot, terwijl hij ook verdedigend zijn mannetje stond.

Nicolás Tagliafico: 7
De Argentijns international speelde zoals we van hem gewend zijn. Hij ging voorop in de strijd en liet zich aanvallend gelden, ook al was zijn rendement laag. Heel onlogisch is dat niet, daar APOEL massaal inzakte en het voor de back vaak onmogelijk was om in de voorhoede een vrije man in te spelen. Hij gaf de assist op de uiteindelijk afgekeurde goal van Huntelaar en was bij de 1-0 bliksemafleider van Edson Álvarez.

Edson Álvarez: 6,5
De Mexicaan kreeg de voorkeur boven Razvan Marin op het middenveld en startte voor het eerst vanuit de basis bij Ajax. Voetballend oogde het soms wat onwennig. Wanneer hij de tijd kreeg slaagde hij erin om de bal naar de goede kleur te spelen, maar wanneer het tempo omhoog ging werd de zuiverheid in zijn passing minder. Na 24 minuten spelen pakte hij een onnodige gele kaart, waardoor hij de rest van het duel op zijn tellen moest passen. Toch beleefde hij een debuut om nooit te vergeten, want mede door zijn doelpunt plaatste Ajax zich voor de groepsfase van de Champions League.

Edson Álvarez kopt de 1-0 binnen.

Lisandro Martínez: 5,5
De Argentijnse linkspoot verhuisde van de achterhoede naar het middenveld en moest daar wennen. Verdedigend was er weinig mis met zijn spel, maar aan de bal liet het soms te wensen over. Met name in de eerste helft leed hij een paar keer slordig balverlies.

Hakim Ziyech: 9
De Marokkaans international begon door de blessure van Donny van de Beek ‘op tien’, maar kreeg van de trainer een vrije rol. Hij zwierf over het veld en strooide achteloos met heerlijke passes. Ziyech zorgde voor veel dreiging en gaf de assist op de 1-0 van Edson Álvarez. Hij stond ook aan de basis van de afgekeurde goal van Klaas-Jan Huntelaar. Een doelpunt was de ultieme bekroning geweest op een weergaloze wedstrijd van Ziyech.

Dusan Tadic: 7
De Ajax-captain speelde niet eens heel sterk, maar maakte opnieuw het verschil. Waar hij in de eerste helft, na een prachtige voorzet van Ziyech, een gigantische kans onbenut liet, was het tien minuten voor tijd wél raak. De Servische buitenspeler speelde zichzelf knap vrij en schoot de bevrijdende 2-0 tegen de touwen.

Klaas-Jan Huntelaar: 7
Ajax had doelpunten nodig en dus koos Erik ten Hag voor Huntelaar in de punt van de aanval. APOEL speelde in een 5-4-1-systeem en dus was het voor de gretige spits moeilijk om een voet aan de grond te krijgen. Vlak na rust leek hij de 2-0 te maken, maar omdat Veltman met zijn voet buitenspel stond ging het feestje niet door. Toch was hij van grote waarde voor Ajax, want hij gaf de assist op de 2-0 van Tadic.

David Neres: 6,5
Voor rust was de Braziliaans international vrij onzichtbaar. Hij kreeg vaak dubbele dekking en er was voor hem weinig ruimte om het verschil te maken. Na de thee kwam hij beter in het spel, liet hij fraaie dingen zien, hield hij vaak meerdere verdedigers bezig en zorgde hij voor veel dreiging.Gerelateerd

Meer sportnieuws

117 reacties (laatste reactie door xajacfa)

Van mij mag Dest blijven staan en mag Mazraoui op de bank plaats nemen .

28 augustus 2019 om 23:05

Eens. En donny op de plek van Martinez uitproberen. Volgens mij kan hij van iets verder achteruit veel meer verrassing brengen met zijn diepgang.

29 augustus 2019 om 12:46

Vind het nergens op slaan om Veltman een 5,5 te geven die speelde prima. Niet fantastisch maar dat hoeft ook niet tegen een tegenstander die aanvallend er niets van bakte. Dat Onana niets te doen had lag natuurlijk niet aan Onana maar aan de verdediging. Dat Dest prima speelde als rechtsback heeft ook mee te maken dat Veltman juist in die Zone prima stond en Dest het vertrouwen voelde om te gaan. Het lijk wel alsof in NL Veltman niets meer goeds kan doen en de journalisten gaan daar ook al volledig in mee. Werkelijk apart. Hij was gewoon goed en verdiende eerder de 6,5 dan dat Neres die verdiende. Overigens begrijp ik de 9 van Ziyech ook niet. een 8 had volstaan. Ging best regelmatig nog wat mis. Tadic een 7 moet ook eerder een 6,5 zijn al maakt zijn goal veel goed. Blind had wel een 8 je verdiend. nee deze cijfers kun je echt niets mee maar met name het cijfer van Veltman slaat echt nergens op. Heeft de rapporteur de wedstrijd wel gezien?

28 augustus 2019 om 23:08

Eens Mazraoui is.de wedstrijden.die hij dit seizoen speelt dramatisch. Alleen ben ik vooral benieuwd wie zich gaat opwerpen als alvast verdedigende middenvelder

28 augustus 2019 om 23:15

Ten Hag moet gewoon lekker rouleren. Iedereen fit en scherp houden. Een Dest, Marin, Alvarez, Mazraoui, Promes, Neres, Huntelaar, Veltman, Schuurs is een prima groepje waarmee je kan rouleren. Allemaal prima voor de basis, maar niet onmisbaar. De kern met Onana, Blind, Martinez, Tagliaficio, Donnie, Ziyech en Tadic altijd laten staan. Overigens viel De Wit vandaag geweldig in. Dat mag ook best een keer gezegd worden. Die jongen heeft volgens mij geen foute bal gegeven en dat waren niet alleen maar balletjes breed en terug.

28 augustus 2019 om 23:38

Van mij mag Dest zelfs naar Oranje. Natuurlijk euforisch vanwege vanavond. Maar oh, wat heeft deze gozer kwaliteit!

29 augustus 2019 om 00:15

Hij speelt voor de USA toch.

29 augustus 2019 om 07:23

Is hetzelfde geval als Ihatarran.

29 augustus 2019 om 07:51

@LeidseHood Nog niet voor t A-team. De komende 2 potjes zijn vriendschappelijk en niet bindend. Kan dus nog steeds voor oranje uitkomen.

Ziyech krijgt van VZ altijd een hoog cijfer. Daarvoor hoeft hij niet per se goed te spelen. Wil niet zeggen dat hij niet goed was verder, maar het valt wel op.

28 augustus 2019 om 23:20

Oke, dus Ziyech krijgt standaard een hoog cijfer. Ook als hij niet goed speelt. Maar hij speelde wel goed. Dus wat heeft dit statement eigenlijk voor zin?

28 augustus 2019 om 23:22

Hoi Tim. We zitten op een forum. We l*llen een end in de rondte en niemand doet er ooit wat mee. Ik vertel alleen wat me opvalt. Als het je niet boeit, reageer je niet. Makkelijk toch?

28 augustus 2019 om 23:20

Valt hartstikke mee. Vorige week was t Anders, dan wat je nu zegt. Bovendien is die 9 van vandaag dik verdiend.

28 augustus 2019 om 23:28

Vorige week kreeg hij ook gewoon een voldoende (terwijl toen niemand echt goed speelde op Onana na). Tegen Paok uit ook het hoogste cijfer (7,5 zeer dubieus) en in de thuiswedstrijd ook een van de hoogste cijfers.

Ik slaap er verder niet minder om maar het valt me gewoon op.

29 augustus 2019 om 01:21

Dat moet je ook zeker niet doen, je slaap laten beïnvloeden door het cijfer van Zyech op voetbalzone

28 augustus 2019 om 23:22

Nee hoor kreeg zo vaaaak een lage cijfer , vooral toen De Jong en De Ligt er nog waren kreeg Ziyech zo vaak een 5,5 of een 6

28 augustus 2019 om 23:27

Heeft niks met De Jong of De Ligt te maken, als Ziyech een keer matig speelt krijgt hij een 5 of een 6. Vandaag was hij absoluut de beste van het veld, daar is zijn cijfer dan ook naar. Wat feye88 zegt is simpelweg niet waar, ik heb tig keer een 6 of 6.5 voor Hakim gezien, maar vaak is hij ook gewoon een van de betere, zo simpel is het.

29 augustus 2019 om 13:07

Ziyech is ook de enige die wel bijna iedere wedstrijd goed speelt.

Reageerde vanmiddag nog dat ik Dest niet zo bijzonder vond, nou dit moet ik toch echt terug nemen. Jezus wat speelde die geweldig vanavond zeg, alhoewel dit natuurlijk de ideale wedstrijd was voor een speler als hij, wil het ook nog wel zien als tie straks tegen een sane staat ofzo

Dest heeft vanavond wel een nagel in de doodskist van Mazraoui geslagen. Wat speelde die gozer goed zeg, aanvallend ook nuttig. Qua potentie overstijgt hij Mazraoui by far en qua veldspel was het vandaag ook heerlijk. Voor mij goed genoeg voor de basis! Cijfer voor Ziyech overigens terecht, al vond ik Alvarez ook echt enorm goed spelen.

Een doelpunt HAD de ultieme beloning geweest?

Neres een even hoog cijfer als Alvarez? Sorry, maar dit kan ik niet serieus nemen.

28 augustus 2019 om 23:15

Rest van de cijfers hoef je ook niet allemaal serieus te nemen. Beter voor de opmerking om een beetje te stoken

28 augustus 2019 om 23:15

Mee eens. Vond Neres heel erg matig. Vreemd ook dat Promes niet voor hem in de lijnen kwam, maar we weten dat Ten Hag niet van het wisselen is.

28 augustus 2019 om 23:59

Klopt inderdaad. Ik denk eigenlijk dat Ten Hag hem heeft laten staan om hem vertrouwen te geven. Hij had hem de afgelopen wedstrijden steeds gewisseld, dus ik snap het van een kant wel. Al was de wissel wel terecht geweest.

28 augustus 2019 om 23:15

Omdat?

28 augustus 2019 om 23:58

Ik denk niet dat ik dit hoef uit te leggen. Als je de wedstrijd gezien hebt, dan weet je precies waarom ik dit zeg.

Blind heeft echt wel hoger verdiend dan een 7. Was samen met Ziyech de beste vandaag.

28 augustus 2019 om 23:17

Eens. Blind reviseerde de verdediging en opbouw incl. de verdedigende middenvelders.

29 augustus 2019 om 00:23

Zelfde geld voor Martinez wat mij betreft.
Eindelijk een stofzuiger die ook goed kan voetballen.

Voetballend zit er meer in, maar hij deed het voortreffelijk.

Best, Ziyech, blind en Huntelaar!! Die huntelaar niet normaal op 36 jarige leeftijd wat heeft die man gestreden en wat was hij aanwezig, geweldig gewoon om te zien. Blij dat we het gered hebben, verder niet sprankelijk maar de Cyprioten wouden ook niet.

Ziyech als een vis in het water in een vrije rol. Wat was hij goed zeg.
Martinez en Alvarez kan tegen Apoel. Verdedigdend prima, aanvallend brengen ze (nog) te weinig.

Sorry hoor, maar heel die verdediging verdient toch een dikke 8. We hebben niks weggegeven. Alvarez met de belangrijkste treffer krijgt slechts een 6,5. Ik vind dit wel hele karige cijfers voor een wedstrijd die volledig onder controle was. (onder deze financiele/sportieve druk)

29 augustus 2019 om 00:15

Ja dat was vorige week ook al zo raar. Je houdt de nul ondanks grote druk, en iedereen krijgt een onvoldoende. Vanavond niet 1 schot op goal gekregen, maar alsnog onvoldoendes? Wat mij betreft Blind, Veltman en Martinez allemaal een 7.5 , ze staan op deze manier ook gewoon in de beste combinatie.

Veltman een 5 is zwaar overdreven, kwam weinig in het spel voor en het afgekeurde doelpunt had natuurlijk niet afgekeurd horen te worden. Daarnaast is de 88 minuut nog een heerlijke tackle een schot eruit gehaald. Ajax stond goed, Apoel geen schot op doel dan verdien je geen onvoldoende.

29 augustus 2019 om 00:15

Veltman is een domme speler, Speelt altijd op het randje en is iedere wedstrijd goed voor geel.Alvarez deed het voor de eerste keer helemaal niet slecht. Weet waar hij moet lopen in tegenstelling tot Marin. Zijn handelingssnelheid zal wel omhoog moeten. Ook meer lef tonen door de bal tussen de linies vooruit te spelen ipv achteruit. Maar goed denk dat het met de tijd beter gaat. Neres was ongelukkig en speelde soms iets teveel voor zichzelf. Het was vandaag uit nood geboren maar Avarez en Martinez is er een teveel op het middenveld.

29 augustus 2019 om 08:48

@Gerard:
Helemaal eens. Veltman is een makkelijk pispaaltje. Wordt vaak nog als dissonant genoemd als hij een foutloze wedstrijd speelt. Nu ook weer wordt hem verweten dat hij buitenspel stond terwijl het puur aan de scheids lag dat hij die goal ten onrechte afkeurde. Veltman nam immers geen deel aan het spel en moet wel voor Huntelaar zijn aangezien ofzo. Maar toch weegt het kennelijk zwaar mee bij de cijfers. Want behoudens één knullig verspeelde bal speelde hij een prima wedstrijd en kwam hij geen moment serieus in de problemen.

29 augustus 2019 om 10:36

@Gerard13

Inderdaad, wat heeft die Veltman nou weer allemaal verkeerd gedaan in de ogen van de puntengever.

Een 5,5 slaat natuurlijk weer helemaal nergens op, Joël speelde gewoon een prima degelijk wedstrijd al CV, deed goed wat hij moest doen, was scherp en kordaat en was met Blind als centraal duo een complementair, ervaren rustpunt in deze onwennige samenstelling en in de aansturing van de nieuwelingen Dest, Martinez en Alvares.

Blijkbaar wil de puntengever niet de verdenking over zich krijgen té positief over te komen en plaats hij daarom maar een kritische noot. Dan kom je nogal gauw op Joël Veltman uit. Dat is een voor de hand liggend, makkelijk puspaaltje, waarmee je een aantal Ajacieden niet ontevreden kan maken. Lekker Veltman een 5,5 geven. Daar scoor je goodwill en duimpjes mee.

Lekker veilig puntengever 👍🏼

Ik vind de cijfers voor Veltman en Martinez wel iets te laag. Het was gewoon degelijk. Verdedigend niet in de problemen gekomen, dan is het waanzin om de cv een 5.5 te geven. Martinez droeg er aan bij dat het middenveld dit keer wel functioneerde in tegenstelling tot vorige week, dan verdien je al een zeven. Neres had ik een onvoldoende gegeven, bij hem lukte echt helemaal niets.

28 augustus 2019 om 23:14

Veltman is barslecht...onterecht die 5.5, had lager mogen zijn. Zou me toch zorgen maken met hem centraal, zelfs in de eredivisie.

28 augustus 2019 om 23:19

Kan jij mij wijzen op momenten waar de verdediging in de problemen kwam of op momenten dat het de verdediging niet lukte om de bal bij het middenveld te krijgen? Ik snap niet wat een verdediger nog meer moet doen om een voldoende te krijgen.. tien goals, zeven assists en acht keer de bal van de doellijn halen ofzo? En dan geef jij veltman zeker een mager zeventje? Je moet volgens mij die gekleurde bril even afzetten. Alles wat een verdediging moest doen ging geweldig, dit was bijna de perfecte wedstrijd voor een verdedigend duo.

28 augustus 2019 om 23:24

Nee hoor...Veltman is al langer 1 van de mindere. Balletjes breed, waanzinnig slecht in de opbouw, maakt domme overtredingen. Zou met Alvarez en Blind centraal gaan spelen.

28 augustus 2019 om 23:29

Man waar heb je het over Apoel is ongevaarlijk geweest mede door hem. Hij was niet geweldig, maar deed wat hij moest doen, dus gewoon een 6.

28 augustus 2019 om 23:30

Je reactie zegt genoeg, de standaard blabla over Veltman. Hij is helemaal niet 'al langer 1 van de mindere'. Is juist ijzersterk terug gekomen na zijn lange blessure, was uit in Nicosia een van de minst slechte Ajacieden (in een ram slechte pot van Ajax kant) en was vandaag ook gewoon voldoende. Het zeiken op hem is echt een hype.. Vandaag 88 procent passnauwkeurigheid, 8 geslaagde dieptepasses, 10 van de 14 duels gewonnen. Het zal er bij Veltman nooit spectaculair uit gaan zien maar hij was, zoals zovaak, echt niet slecht vandaag. Een onvoldoende voor optreden is ronduit belachelijk.

28 augustus 2019 om 23:41

Ik sluit me daarbij aan. Triest. Veltman was een van de betere spelers vanavond.

28 augustus 2019 om 23:44

Volgens mij is jouw naam blind, veltman won bijna elk duel, hij speelde als een van de beste vanavond. Maar blijkbaar vindt iedereen het nodig om veltman te blijven afzeiken, ook al speelt hij ijzersterk.

29 augustus 2019 om 00:32

Die fanatieke aversie tegen Veltman is een van de raarste dingen bij Ajax de afgelopen jaren. Hij is geen Virgil van Dijk en is een lepe klootzak op het veld die blijft zuigen en op het randje speelt, maar is ook intelligent, multifunctioneel op rechtsback en centraal, zeurt nooit, wint zijn duels, haalt uitstekende statistieken, een hele rij trainers inclusief drie bondscoaches blijven hem opstellen, maar volgens een fanatieke groep supporters waren passanten als Tete, Orejuela, Kristensen, Zeefuik en Wober allemaal beter dan hem.

29 augustus 2019 om 05:31

joel heeft wel is mooie goals gemaakt dus zeg nooit meer dat het er niet spectaculair uit kan zien https://youtu.be/o4nota4n1x4

29 augustus 2019 om 08:41

Gewoon een hele beperkte centrale verdediger. Hij hoeft deze wedstrijd ook niet te verdedigen, waardoor je zijn onkunde niet ziet. Opbouwend zo zwak. Een hele zwakke centrale verdediger, daar kom je nog wel achter in de CL.

29 augustus 2019 om 10:32

Vorig jaar was Veltman juist uitstekend in de CL?

30 augustus 2019 om 00:08

"daar kom je nog wel achter in de CL". Oops, was je even vergeten dat Veltman al 48 Europese duels voor Ajax heeft gespeeld waarvan 25 in de (voorrondes) Champions League. Je doet net alsof we het voor het eerst gaan meemaken 😂

Wat mij betreft een dikke voldoende voor alle spelers. Niet alles was perfect maar het was weer genieten, alleen al van de inzet en vechtlust.
Het grootste compliment verdient Ten Hag, ten onrechte nog veel te vaak verguisd doorsommigen, de Telegraaf voorop. Zijn opstelling vandaag was verrassend, en bleek een uitstekende keuze. Een tien met een griffel voor de trainer !

28 augustus 2019 om 23:15

Je praat over met alle respect nivo Telstar. Prima dat je door bent, maar ga niet doen alsof het allemaal geweldig was, zo goed was het nu echt niet.

28 augustus 2019 om 23:18

Dat dachten we van Basel ook dat het bar slecht was. Met name door het spel van Ajax, vanuit de controle, kwam Apoel er helemaal niet aan te pas. Zet die Anti-Ajax bril toch af.

28 augustus 2019 om 23:21

Joh prima voor het nlse voetbal en voor je club, maar wat een verschil met vorig jaar. Gewoon realistisch.

28 augustus 2019 om 23:30

Joh, we zijn 2 competitiewedstrijden onderweg en hadden een totaal nieuw middenveld staan vandaag. Dan heb je het gewoon goed gedaan in zo'n belangrijke wedstrijd. Daarbij waren de playoffs vorig seizoen ook niet om aan te gluren. Ik steek mn handen in het vuur dat er nu meer stabiliteit is dan vorig seizoen rond deze fase.

28 augustus 2019 om 23:32

Wat praat jij dom met niveau Telstar? Deze ploeg stond 4 van de 5 afgelopen jaren in de groepsfase (2x CL, 2x EL) na voorrondes en staan nog boven Feyenoord en AZ op de UEFA ranking. Als jij ze als 'niveau Telstar' inschaalt zegt dat enkel iets over jouw (gebrek aan) voetbalkennis, niets anders.

28 augustus 2019 om 23:35

Vorig seizoen liep het in dezelfde periode ook nog niet met Ajax. Zullen we eerst even afwachten hoe het gaat lopen?

En niveau Telstar? Dat is echt een stupide opmerking als je kijkt naar het niveau van Apoel.

28 augustus 2019 om 23:58

Helemaal met je eens ! Dit soort teams blijft riskant in een play off. Het is helemaal geen toeval dat ze vaak de poule halen.
Ik vond Ajax vanavond vooral goed omdat ze niets, maar dan ook helemaal niets hebben weggegeven. Alleen dar al.
Blind bracht veel rust achterin, Zyech strooide met magnifieke passes, Dest leek al jaren op dit niveau te spelen, Neres was bij momenten weer de zelfverzekerde goochelaar, en ga zo maar door. Niet alles was goed, maar heel veel leek weer een beetje op vorig jaar. Alle reden om er weer vertrouwen in te hebben.
En wat die cijfers betreft: dat slaat nergens op. Daar kan vz m/i. beter mee stoppen.

29 augustus 2019 om 08:46

Omdat de rest op Cyprus nog minder is dan nivo Telstar. Dan is 4 van de 5 nog laag.

30 augustus 2019 om 00:15

"Omdat de rest op Cyprus nog minder is dan nivo Telstar. Dan is 4 van de 5 nog laag." Want de rest van de Cypriotische clubs heeft er invloed op of Apoel de 2e, 3e en 4e voorronde van een Europees bekertoernooi overleeft?? Apoel heeft de laatste paar jaar nog gewonnen van o.a. Bilbao, Olympiakos en Young Boys. Dus je bent ofwel bewust aan het bagatelliseren, of je snapt er gewoon niet zo bijster veel van..

29 augustus 2019 om 05:39

Oke ik moet zeggen als dit niveau Telstar is, deel je wel een megacompliment uit aan Telstar. Want neem aan dat je zelf toch ook wel door hebt dat je alleen maar verbitterd reageerd door je nijd naar dat Ajax, weer ik weet niet hoeveel geld binnengeharkt door niveau Telstar uit te schakelen. Overigens neigt niet alleen je reactie maar ook je spelling naar niveau BLO .

29 augustus 2019 om 07:10

Telstar??..
Deze club staat kwa coëfficiënt hoger dan bv Feijenoord en Galatasaray..
Daarbij parkeerde ze hun bus wel heel dicht op hun doel.
Twente op plaats 330..

29 augustus 2019 om 08:47

Kijk even terug waar we stonden toen we cl speelden.

VZ kan geen cijfers geven zijn concurrent doet het veel beter. Dit is zo slecht die cijfers geeft.
Zyech altijd te hoog, Veltman te laag.

1 schot, 0 op doel! En dan een cv 5,5 geven.. Neres heeft bijna niks klaargespeeld is 6,5. Huntelaar prachtige assist en doelpunt en dan maar 7..

Veltman een onvoldoende is echt onzin.

28 augustus 2019 om 23:39

Dat slaat idd nergens op, hij won bijna elk duel!

Beetje gekleurde cijfers. Huntelaar had het super moeilijk bijv.....

In de voorbereiding was al te zien(vooral tegen Aalborg) dat Dest als rechtsback veel potentie en aanleg heeft.
Hij zal nog wel wat mindere wedstrijden afwisselen met goede gezien zijn leeftijd maar dit wordt wel de rechtsback van Ajax in de nabije toekomst. Hij is er nog niet maar hij komt eraan dat is één ding wat zeker is.

28 augustus 2019 om 23:38

Vond hem beter dan mazraoui de afgelopen wedstrijden.

28 augustus 2019 om 23:40

Ik vond Dest in de voorbereiding veel vrijer voetballen op de linksback positie. Op één of andere manier ging hij toen soepeler binnendoor en buitenom.

29 augustus 2019 om 05:42

Vind dit een gevaarlijke uitspraak. Ajax lijkt altijd het nieuwe toptalent op rechtsback te hebben maar uiteindelijk halen ze het allemaal net niet. Te starten met Van der wiel, die word gepasseerd voor Van rhijn, die weer op zijn beurt gepasseerd word door Tete, toen passeerde Veltman weer en toen kwam Mazraoui en nu is daar Dest. Rechtsbacks en ajax tis een aparte combinatie.

Voor mij heeft Tadic ook een magere 6 en dat omdat ie heeft gescoord anders een 5.
En ja Veltman, wat moet je er mee lekker laten banken wordt altijd nerveus als hij de bal achterinheeft. 😄

28 augustus 2019 om 23:37

Weet je zeker dat jij wel naar de juiste wedstrijd hebt gekeken...

Echt totaal niet eens met die 5,5 voor veltman. Die kerel won bijna elk duel. Degene die deze cijfers heeft gegeven heeft de wedstrijd zeker niet gezien. Veltman 7!

Ik zou vooral iemand anders de cijfers laten geven. Neres deed 2 keer iets leuks in het midden van het veld, maar was nergens aanvallend te bekennen. Veltman en co laten geen aanval doorgaan en doen alles prima maar hij krijgt geen 6, gaat nergens om.

Ik zie een laag cijfer voor Martinez en hoor en zie er weinig mensen over praten, maar die jongen was zeer degelijk vandaag. Voor hem een nieuwe positie en deed het daar prima. Ondanks wat slordig, vind ik hem ook echt sterk aan de bal. De wisseling Blind/Martinez is mij prima bevallen. Martinez verdiend zeker een 7 vandaag.

29 augustus 2019 om 00:37

Precies, ik heb veel liever zo'n dynamische Martinez die af en toe foutjes maakt voor de verdediging spelen dan centraal in de verdediging.

Prima wedstrijd van Ajax gezien de controle die Ajax had. Tuurlijk zijn er verbeterpunten in balbezit, maar je mag niet direct verwachten dat Ajax maar even de pannen van het dak gaat spelen in een fase waarin het erg moeizaam verloopt. Dit was een wedstrijd waar je op kan voortborduren want er waren ook veel goede dingen vandaag. Misschien nog enkele aanpassingen. Vd Beek op het middenveld en Alvarez of Martinez op CV naast Blind. Dan zou evt Veltman nog op rechtsback kunnen komen. (Alle wedstrijden spelen voor Dest komt nog te vroeg) dan heb je nog met Mazraoui , Dest, Marin, Schuurs en Promes aardig wat troeven achter de hand.

Kan die Dest geen Nederlands paspoort krijgen? Goed genoeg voor het Nederlands elftal!! Toppertje

Veltman was gewoon erg sterk. Won elk kopduel van die irritante spits. Gewoon 8 dient hij te krijgen net als Blind. Ik vond Tadic en Neres de zwakste vanavond.

Ziyech een 9? Oogt allemaal leuk, maar niet echt effectief en daarom dat de top niet staat te springen voor hem. Wel goede inzet van hem vandaag. Geef mij maar Tadic, die maakt hem ook als het moet. Blind was trouwens beste vandaag.

29 augustus 2019 om 01:21

Ziyech was toch best effectief? Volgens mij creëerde hij een groot deel van de kansen en gevaarlijke momenten bij Ajax. Het schieten gaat nog steeds niet geweldig, maar verder was hij de regisseur van Ajax vandaag.

29 augustus 2019 om 09:33

Je had wel leuke paasjes, maar als je CL speelt dan moet die op bepaalde momenten ook erin. Of ze moeten hem zeggen dat die niet meer zo vee moet schieten op goal en dat de anderen het maar afmaken.

Tadic een 7 omdat hij gescoord heeft? Had minstens 3 moeten maken. Heeft buiten zijn goal veel te veel balverlies geleden. Vertraagd het spel enorm. Verder valt het me op dat het creeren van schietmogelijkheden voor elkaar erg stroef verloopt. Tekenend voor de eerste helft geen enkel fatsoenlijk schot op goal. Hopen dat ze gauw hun draai vinden.

Vind het wel makkelijk om Veltman nu een 5.5 te geven. Tuurlijk, hij is geen geweldenaar, maar hij heeft gewoon degelijk gedaan wat hij moest doen vandaag.
Dest is echt positief opgevallen, waar hij eerder nog erg druistig overkwam.
Grootste tegenvaller was Neres. Weinig betrokken in het spel en bij zijn acties weinig functioneel.

Neres mag niet hoger dan een 5,5 zijn. Alles ging fout, ballen sprongen vanz ijn voet, simpele passes naar de verkeerde kleur, etc. Normaal ben ik echt een fan van die jongen en hij hoort in de basis bij Ajax, maar hij had vandaag echt een off day.

Net als afgelopen seizoen de vraag aan Overmars; wat moet Ziyech doen om (wel) Motm te worden?

29 augustus 2019 om 11:17

Anywhay..Martinez op 6 is de nieuwe Edgar Davids! Perfect!! Dest vaste rechtsback maken.. en Tadic beste positie is linksbuiten. Op die positie kan hij de bal vasthouden, voorzetten geven en zelfs scoren. Ook fijner voor een spits om te spelen er een linkspoot op links natuurlijk. Krijg je nog wat ballen.

Mag wel eens met die Dest gepraat gaan worden voor de Nederlandse vertegenwoordigende elftallen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2535
2.PSV215
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger104
R. GravenberchMiddenvelder101
S. BerghuisAanvaller103
S. HallerAanvaller107
D. TadićAanvaller105
J. TimberVerdediger91
E. ÁlvarezMiddenvelder92
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Donderdag 28 oktober
Xavi moet de nieuwe trainer van Barcelona worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren