FC Utrecht zwaait ‘Venomenema’ uit: ‘Dat is precies in mijn straatje’

Woensdag, 28 augustus 2019 om 17:02Robin Bruggeman • Laatste update: 17:15

Nick Venema zal dit seizoen niet in het shirt van FC Utrecht te bewonderen zijn. De Domstedelingen en Almere City FC maken woensdagmiddag namelijk melding van de overstap op huurbasis van de twintigjarige spits. Venema is zodoende de rest van de voetbaljaargang actief in de Keuken Kampioen Divisie om daar ervaring op te doen.

Venema maakte de afgelopen seizoenen indruk in de Keuken Kampioen Divisie namens Jong FC Utrecht, waarvoor hij 36 keer wist te scoren in 60 wedstrijden. Voor de hoofdmacht van FC Utrecht kwam hij vooralsnog 28 keer in actie met 7 goals als resultaat. De jongeling slaagde er echter nog niet in om een basisplaats te veroveren en heeft door de aanwezigheid van Adrián Dalmau, Jean-Chrisopthe Bahebeck, Issah Abass en, de momenteel geblesseerde, Simon Makienok forse concurrentie in de punt van de aanval.

“Samen met Nick en zijn management hebben we gekeken naar wat op dit moment het beste is voor de ontwikkeling van Nick. Daarbij kwam naar voren dat hij klaar is om veel speelminuten te maken in een eerste elftal”, legt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht uit. “Duidelijk was bovendien dat er vanuit Almere City FC interesse was voor Nick. In goed overleg hebben we ervoor gekozen Nick aan die club te verhuren, met de insteek dat hij in Almere de nodige vlieguren kan maken.”

“Dat Almere City FC een ambitieuze, op natuurgras spelende club is, speelde een belangrijke rol in de keuze van Nick en FC Utrecht voor de Flevolanders.” De aanvaller, door de achterban van FC Utrecht al liefkozend omgedoopt tot ‘Venomenema’, laat op de website van zijn nieuwe werkgever weten uit te kijken naar zijn nieuwe avontuur: “Voor mij is het in deze fase van mijn loopbaan belangrijk om minuten te maken en te herbevestigen waar mijn kracht ligt. Almere City FC speelt aantrekkelijk en aanvallend voetbal en dat is precies in mijn straatje. Ik verheug mij erop het aankomende seizoen belangrijk te zijn voor Almere City FC.”


Poll

Een goede stap voor Nick Venema?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door thiago036)

Dit had ik niet zien aankomen. Ben er wel blij mee, maar snap niet echt waarom nog een spits? Had liever een goede verdediger gezien want zowel Mirani als Balker kunnen echt niet..

28 augustus 2019 om 17:32

Gaat t? Als je een spits met de kwaliteiten van Venema kan huren, moet je dat altijd doen. Daarnaast is Balker 1 vd, zo niet de beste CV uit de KKD. Gaat nog lastig worden hem te behouden, oa Groningen en Az hebben hem op de radar. Mirani is ook meer dan prima.

28 augustus 2019 om 20:31

Ik zeg toch ook dat ik er wel blij mee ben. Maar je hebt al zoveel spitsen dat snap ik niet. Je hebt nu 4 man voor 1 positie. Balker speelt meer zwakke dan goede wedstrijden. Mirani laat elk seizoen wel zien dat als je hem onder druk zet hij bezwijkt. Je krijgt niet voor niks elk seizoen 40+ goals tegen.... Dat is gewoon slecht. En toevallig dat Mirani elke keer achterin staat...

28 augustus 2019 om 19:15

Ik ben benieuwd of je dit aan het eind van dit seizoen nog vindt. Ik zie hem namelijk wel topscorer worden in de Kkd.

28 augustus 2019 om 20:49

Ik vind het toch meevallen, want dit is natuurlijk geweldig nieuws dat hij voor ons komt spelen, maar je zit nu met 4 spitsen dan die allemaal willen en moeten spelen (meijers, Verheydt, Harrison en nu Venema). Ik vind dat die van Tottenham overgekomen spits het uitstekend doet, alleen hij moet zich nog weten aan te passen en als het goed is kan Harrison ook op CAM komen. Meijers, Goosens en Verheydt moet je dan op de bank houden. Toch wel zonde want er zit heel veel talent vooral in Meijers. Venema kan ook op de flanken spelen waar Almere City het slecht heeft, maar ik ga er niet van uit dat je een talentvolle spits in huis haalt die je dan op de flanken zet, dan kan je hem beter bij Utrecht laten.

Dit zag ik niet aankomen, leek onder Dick Advocaat een supersub en ik dacht dat hij dit seizoen onder vd Brom wel zou ontwikkelen tot een basisspeler, vooral omdat vd Brom vaker met talenten werkt. Utrecht fans die hier een verklaring voor hebben, zijn er echt zoveel aanvallers met een streepje voor op Venema?

28 augustus 2019 om 17:16

ja abass zit er nu en die gaat volgend jaar weg dus dan is er meer plek en joosten, dalmau, kerk en cerny zijn ook van de partij dus er is teveel concurrentie en je gaat ook niet e aanvallers per wedstrijd wisselen

28 augustus 2019 om 17:17

Hij kon niet op een basisplaats rekenen, ontgroeit voor Jong. Dalmau, Bahebeck en Abass staan voor hem

28 augustus 2019 om 17:17

Had hem liever bij een Emmen of RKC gezien, maar als die voorzien zijn of niet willen houdt het op.

28 augustus 2019 om 17:28

Heeft denk ik zijn zelfvertrouwen verloren. Maakte tegen Fc Mosterd een enorme misser voor open doel en Brom lijkt mij een resultaatcoach die verwacht dat je er dan staat.

Heeft volgens mij ook geen enkele wedstrijd dit seizoen goed gespeeld of resultaat geboekt op het veld (vooral onzichtbaar).

Belangrijk dat Nick veel minuten gaat maken. Deze jongen wordt in Utrecht zeker gezien als de toekomstige spits. Voor Almere een aanwinst, zonder twijfel.

Waarom zou je een spits verhuren aan een club uit de KKD als je zelf een elftal in de KKD hebt waar deze jongen in mag spelen? Ik zie hier echt het nut niet van in, of je team in de KKD heeft geen nut.

28 augustus 2019 om 17:23

Ervaring laten opdoen bij een team met meer druk. Gebeurelde vorig jaar hetzelfde met Ferdy Druijf van AZ, die de tweede seizoenshelft aan NEC werd verhuurd.

28 augustus 2019 om 17:34

Dat van AZ sloeg vorig seizoen mijn inziens ook nergens op. Zogenaamd hadden ze zoveel spitsen dat ze hem konden verhuren en achter hem stond een toptalent klaar om in Jong AZ te spelen. Eindresultaat is dat Seuntjens uit armoede bij het eerste in de spits stond en nu weg is. Johnsen reserve spits was en nu weg is. Boadu was geblesseerd en was niet fit genoeg om bij Jong AZ weer minuten te maken en Mihalik was ook niet fit genoeg om veel te spelen.

Heeft het Druijf dan veel gebracht? Nee, hij bleef doorgaan met scoren, haalde de play-offs niet met zijn club en is momenteel niet in beeld om veel speelminuten in het eerste van AZ te maken. Echt het sloeg helemaal nergens op.

28 augustus 2019 om 17:24

Daar dacht ik zelf inderdaad ook aan. Nu is Almere City wel beter dan Jong Utrecht, maar ik zie het nut er eigenlijk ook niet van in. Nu kun je hem ook geen kansen geven als de spitsen geblesseerd raken of je te maken hebt met schorsingen.

28 augustus 2019 om 17:27

Almere City is wel ambitieus dit seizoen, die willen volgens mij stiekem een gooi doen naar promotie. Ben benieuwd, leuke spits voor Almere.

28 augustus 2019 om 17:33

Niet stiekem. Het doel is binnen 2 jaar promotie.

28 augustus 2019 om 18:44

Jong Utrecht bungelt onderin en daar krijg je als spits weinig bruikbare ballen en ondersteuning. Almere is een subtopper die naar voren speelt met veel technische spelers waar die veel meer bruikbare ballen zal krijgen en zich dus ook veel meer zal door ontwikkelen.

28 augustus 2019 om 19:05

Almere zal er wel iets voor moeten betalen, dus dat kan de reden zijn.

28 augustus 2019 om 19:10

Jong Utrecht speelt tegen degradatie, Almere is een stabiele subtoppee die graag een gooi doet naar een periode titel. D'r staat dus meer op het spel, dus is er iets meer druk. Kijken of hij daar ook fungeert

Ze hebben bij Utrecht een arsenaal aan spitsen dus een verhuur is prima. Maar waarom naar Almere City? Als die zogenaamde wonderkind Vente naar RKC Waalwijk kan en Piroe naar Sparta dan hoort Venema ook bij een club uit de Eredivisie te zitten. Die is op dit moment sowieso een betere speler.

28 augustus 2019 om 17:28

Wellicht zochten die clubs een ander type. Verder is er ook een bepaalde hype rondom die jongen, want zo'n geweldig talent is Venema niet eens. Ze verhuren hem ook niet voor niets.

28 augustus 2019 om 17:32

Van genoemde 3 spelers heeft hij totdusver het meest gescoord op het hoogste niveau. En dat in kwalitatief het minste team. Niet dat ik hem een geweldenaar vind maar als een Vente zo omhoog gepraat word dan verdiend Venema meer.

28 augustus 2019 om 17:38

Bij Utrecht is de concurrentie ook minder sterk dan bij feyenoord en psv.

28 augustus 2019 om 17:41

Het is makkelijker om bij Utrecht te presteren dan bij clubs als Feyenoord en Psv. Vraag dat maar aan Ramselaar en Ayoub. Dat waren sterkhouders bij Utrecht.

28 augustus 2019 om 18:24

Vergeet Amrabat niet dat was zogenaamd een supertalent bij FCU en kijk waar hij nu speelt

Ik snap eigenlijk niet zo goed waarom er geen eredivisieclub is die hem oppikt. Hij heeft vorig seizoen al laten zien dat die goed meekan op het eredivisie niveau.

28 augustus 2019 om 17:29

Voor veel clubs is die gok denk ik te groot. Onbevangen spelen in wat invalbeurten en een paar basisplaatsen is wel even wat anders dan spelen onder druk als je structureel moet presteren. Jonge spelers zijn op dat gebied heel onberekenbaar. Met zo'n jongen kun je niet zomaar degradatievoetbal spelen.

Dit had ik niet zien aankomen en het verbaasd mij zeer! En waarom aan een club uit de 1e divisie? Ik had dan toch op zijn minst een laagvlieger in de eredivisie verwacht om verhuurd aan te worden. Ik had lang gehoopt dat Venema dit seizoen basisspeler zou worden. Hij heeft vorig seizoen zijn contract verlengd tot 2022, en ik ging er van uit dat hem een belangrijke rol voor volgend seizoen was beloofd. Ik dacht dat Zuidam voor sorteerde op een basisplaats voor hem in dit huidige seizoen, want waarom zou hij anders verlengen met een paar jaar? Blijkbaar is het anders gelopen, maar ik hou zeker een groot vertrouwen in onze Venema! Hij heeft een neusje voor de goal en is in mijn ogen een echte klassieke centrumspits. Maargoed, je moet in oplossingen denken en niet in problemen. Nick, jij gaat lekker knallen dit seizoen bij Almere city en daarna zien we wel weer hoe de kaarten zijn geschud voor het volgende seizoen! Ik hou nogmaals vertrouwen in je!

28 augustus 2019 om 17:31

Deze jongen is 20 jaar, heeft nog geen volledig seizoen gespeeld en moet dan ineens degradatievoetbal spelen in z'n eerste seizoen? Dan is Almere wellicht een betere optie. Daar komt hij sowieso aan spelen toe. Bij een ploeg in de Eredivisie loopt hij het risico op de bank te komen en zeker aangezien hij een huurling is. Ik snap het dus wel.

28 augustus 2019 om 22:21

Misschien is FC Utrecht bang dat als ze hem tijdelijk in de eredivisie stallen hij in de onderlinge confrontaties tegen Utrecht zal scoren?

Van degradatievoetbal word je hard. Dan leer je te strijden, is mijn optiek. Aan de andere kant heeft het vast meegespeeld dat Almere maar 35 minuutjes vanaf Utrecht is. Het ligt om de hoek en op die manier hoeft hij niet te verhuizen. Toch blijf ik er een apart gevoel bij houden!

Misschien heel gek maar ik had Venema ook best bij Zwolle willen zien, wij zoeken nog een spits en Venema is zeker niet minder dan Thy of Novakovich.

Oei. Had stiekem gehoopt dat hij naar Deventer zou komen..

Man man man. Wat een wanbeleid van Zuidam. Heb je al vier spitsen, huur je er met Abass (die er geen reet van kan) een vijfde bij, om vervolgens je grootste talent te laten verpieteren in een houthakkers elftal uit de Keuken Kampioen Divisie, omdat de huurling die er geen reet van kan en bovendien geen koopoptie heeft ook de voorkeur krijgt...Werkelijk alles gaat hopeloos verkeerd bij de FC qua transferbeleid. Dieptriest. Geen touw aan vast te knopen. Zelfs Piroe en Vente spelen Eredivisie...

28 augustus 2019 om 18:46

Ik vind die Abass inderdaad helemaal niets en vond het onbegrijpelijk dat die telkens speelt. Lijkt zelfs geen basistechniek te hebben.

28 augustus 2019 om 19:13

En weer negatief uiteraard... onder je boezemvriend van Schaik is de FC in 5/6 jaar tijd 3x in het rechterrijtje geëindigd. Onder Zuidam zijn we in 3 jaar tijd 3x in de top 6 geëindigd. Iets waar we trots op kunnen zijn. Ik begin toch bijna te denken dat Zuidam ervandoor is gegaan met je vriendin, want er komt geen Utrecht artikel voorbij en de (negatieve) aandacht gaat uit naar de technisch directeur.

28 augustus 2019 om 20:46

Huh? Wat een warboel. Controleer nou eerst eens iets voordat je wat roept. Onder van Schaik zijn we twee keer in het rechterrijtje geeindigd. Niet 3x. En dat is best logisch, want van Schaik moest een operationeel tekort van 10 miljoen wegwerken. Onder Zuidam zijn we toe na zijn trainerschaos alleen 6e geworden, een slechtere prestatie dan het seizoen ervoor. Toen werden we 5e onder ten Hag en nam Zuidam het gespreide bedje over in de winter. Je weet wel, toen die klungel de Jong aanstelde....Verder vraag ik me hardop af wat deze fantasietirade van je met Venema te maken heeft. Want daar gaat dit topic over en ook dat is natuurlijk compleet wanbeleid van Zuidam.

28 augustus 2019 om 19:17

Jij bent altijd zo lekker pessimistisch maar je opmerking over Vente en Piroe vindt ik wel scherp opgemerkt. Vente en Piroe hebben naar mijn idee minder laten zien en ik zou als Sparta of RKC dan ook liever hem erbij hebben gehad.

Oei, van der Heijden werd door ADO ook eens uitgeleend. Dacht toen ook dat het fijn was voor hem om ervaring op te doen. Speelde toch in jeugd elftallen van Oranje en had een waanzinnig debuut. Maar na zijn verhuur daar is het hard bergafwaarts gegaan helaas. Hoop op een ander scenario voor Nick en FC Utrecht natuurlijk!

Vreemde beslissing Utrecht had hem meer bij RKC of Emmen gezien. Almere City ven Jong Utrecht spelen in dezelfde competitie

Prima spits voor Almere, die gaat er wel 15 maken. Op een iets lager niveau vindt hij het net wel.

Bij Kerk heeft het goed uitgepakt. Zijn verhuur periode. Het voordeel bij Almere is wel dat hij speelt met senioren. Jong Utrecht zijn talent volle junioren. Succes

Dat heeft Almere City goed gedaan! Veel doelpunten zijn altijd welkom.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KerkAanvaller328
M. MahiAanvaller227
M. SyllaAanvaller190
M. MallahiAanvaller00
J. HouwelingKeeper00
M. PaesKeeper80
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

0 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren