‘Willem II hoopt op deal met Feyenoord na zware blessure’

Woensdag, 28 augustus 2019 om

Willem II lijkt zich op korte termijn te gaan versterken met Jhonny Quiñónez van het Ecuadoraanse Aucas en daar blijft het niet bij als het aan de Tilburgers ligt. Het Algemeen Dagblad weet woensdagmiddag namelijk te melden dat de club eveneens nog hoopt op de komst van Bart Nieuwkoop.

De 23-jarige rechtsback wist de afgelopen jaren, mede door blessureleed, nooit een basisplaats te veroveren en is nu ook nog niet helemaal fit. Hoewel Nieuwkoop inmiddels weer zo goed als fit is na een nieuwe kwetsuur, ‘komt hij waarschijnlijk niet in de sportieve plannen voor’, zo klinkt het. Feyenoord haalde eerder deze zomer Rick Karsdorp namelijk op huurbasis terug van AS Roma, waardoor er voor Nieuwkoop voorlopig niet meer in zit dan de rol van back-up.

De voormalige jeugdinternational speelde vooralsnog 62 wedstrijden in de Rotterdamse hoofdmacht en zou De Kuip dus nog op korte termijn kunnen verlaten. Nederlandse clubs hebben tot en met 2 september om nieuwe spelers aan te trekken. Nieuwkoop moet in Tilburg de vervanger worden van Fernando Lewis, die lang uit de roulatie is vanwege een zware knieblessure.


Poll

Vind jij dat Feyenoord Bart Nieuwkoop eigenlijk aan boord moet houden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door robby)

Lijkt me een goede speler voor Willem 2. Toch na z'n hoopvolle begin meer van hem verwacht

Ié kan ook op rechts spelen, dus als je Senesi kan binnenhalen is het prima om Nieuwkoop te verkopen.

28 augustus 2019 om 14:22

Verkopen is voor Nieuwkoop zelf denk ik ook het verstandigste nu Karsdorp er weer is. Maar laat IE aub op cv staan. Goede mannetjesputter en een wapen op cv met zijn versnelling in zn rushes

Dan Geertruida als eerste vervanger voor rechtsback. Lijkt me prima om Nieuwkoop te laten gaan, en dan met Geertruida te verlengen. Anders moet je alsnog iemand halen.

28 augustus 2019 om 14:20

Geertruida is beter als cv of dm. Al kan hij wel uit de voeten als back. Persoonlijk zie ik hem liever op zijn eigen positie spelen, is hij sterker gebleken. Verlengen geheel mee eens.

28 augustus 2019 om 14:42

Dat begrijp ik, maar ik bekijk het nu even vanuit wat Feyenoord nodig heeft. Hall al voor de leeuwen gooien? Voor Geertruida ook niet verkeerd om ervaring op te doen, ook al is dat als rechtsback. (Al is dat altijd link, want veel spelers blijven op de backs staan, zie Nieuwkoop, Karsdorp, Mazrahoui etc.).

28 augustus 2019 om 14:59

Hall, nee inderdaad, die kan je nu nog niet voor de leeuwen gooien (maar zou je wel kunnen proberen wat minuten te geven in een wedstrijd die al gelopen is). Voor Geertruida zou het niet verkeerd zijn om de nodige ervaring op te doen als RB, echter, zoals je zelf aangeeft zijn er velen niet meer van die positie afgekomen. En juist om die reden zie ik liever dat hij zou blijven voetballen op eigen positie(s) waarin hij in de o19 wedstrijden echt sterk voor de dag kwam.

Moeilijke keuze cq beslissing...

Lijkt mij niet dat de back up voor de blessure gevoelige Karsdrop weggaat. Zou dan eerder Geertruida verhuren.

28 augustus 2019 om 14:26

Het probleem is alleen dat Nieuwkoop blessure gevoeliger is dan Karsdorp naar mijn idee. Hij ligt er echt de ene na de andere keer uit met een spierblessure en is zelfs nu nog herstellende van een blessure. Karsdorp lag er toch vooral uit met zware (kruisband)blessures bij Roma.

Ben zelf ook wel voor verhuur van Geertruida, maar anderzijds is hij nu ook weer eerste keus achter Rick.

28 augustus 2019 om 14:40

@mgmv

Ik plaats enige nuances in je reactie naar alexvidal. Gegeven uiteraard dat Rick er een lange tijd uit is geweest door zijn gescheurde kruisband en ook ingescheurde meniscus. Ervoor heeft hij enige keren bij ons liesklachten (ook spier) gekend. Na zijn lange blessures heeft hij op een ontsteking na enkel spierblessures gehad. Iedere keer als hij terug kwam volgde de ander, (gelukkig) dateert zijn laatste spierblessure van april dit jaar, heeft hij de voorbereiding enkele wedstrijden mee kunnen spelen en is zga fit naar ons terug gekeert. Hij is dus wel degelijk blessure gevoelig gebleken.

28 augustus 2019 om 14:54

Ik wil ook niet veronderstellen dat Karsdorp niet blessuregevoelig is, eigenlijk. Integendeel: Karsdorp was 'vooral' door zware blessures uitgeschakeld.

Maar zo gek lijkt het mij dus niet dat de back-up van een blessuregevoelige back weggaat, aangezien hij (nieuwkoop) zelf ook de ene na de andere blessure in rolt en je er zelfs nog minder op kan vertrouwen dan de eerste keus.

28 augustus 2019 om 15:11

Verkeerde interpretatie mijnerzijds.

Ik kan er prima mee leven dat Bas zijn heil ergens anders zoekt en dat hij zolang het duurt een vaste waarde voor Willem II kan worden. Prima dat v Geel hem haalt zelfs, vind en vond hem nooit een meerwaarde hebben op hier en daar een moment na.

Ik heb het zojuist even opgezocht en in 3 jaar heeft hij 3 blessures gehad. 2 onbekende en een hamstringblessure. de laatstgenoemde was in 2017 en koste hem 72 dagen (10 wedstrijden), de andere zijn van dit jaar (52 dagen totaal)

28 augustus 2019 om 15:23

Dat zijn geregistreerde blessures. We vergeten dat meneer ook al weet ik veel blessures heeft gehad waardoor hij gewisseld moest worden.

28 augustus 2019 om 15:45

Klopt wazza, die was ik niet vergeten maar niet benoemd. Hij is zeker vaak naar de kant gegaan met pijntjes en klachten etc. Zodoende ook, gewoon verkopen.

Dan zit Willen II in een mum van tijd met 2 geblesseerde rechtsbacks. Nieuwkoop speelt meestal 2 wedstrijden, waarna hij er weer 12 wedstrijden uit ligt.

Ik vind het waardeloos beleid dat er een huurling wordt gehaald om een ander in de weg te lopen die mogelijk geld zou opleveren als hij de ruimte zou krijgen.
Voor Nieuwkoop zou ik het mooi vinden als hij bij Willem II een goed seizoen zou kunnen draaien.
Misschien is hij na dat seizoen dan de ideale vervanger van Karsdorp.
Voor drie keer de verkoopprijs.........

28 augustus 2019 om 15:19

Hij heeft zat kansen gehad maar helaas nooit weten te maken. Dan moet je wel doorschakelen al Feyenoord! En je wilt op een gegeven moment die jonge ook de kans geven om te spelen

28 augustus 2019 om 15:21

Nieuwkoop heeft continue gefaald in de afgelopen 2 seizoenen. Is het niet voetballend falen, dan wel weer omdat meneer geblesseerd was. Het is de meest blessuregevoelige speler van de selectie en hij heeft z'n potentie nooit waargemaakt de afgelopen 2 jaar. Lekker laten gaan als Feyenoord er een transfersom aan over kan houden met doorverkoop clausule.

Laat maar gaan. Nu heb je Karsdorp als eerste keuze en Geertruida is prima als backup. Altijd weer de vraag hoe lang Karsdorp fit blijft, maar Nieuwkoop is nog blessuregevoeliger dan Ricky is.

Toch wel knap als Nieuwkoop de overstap van de nummer 12 naar de nummer 1 in de eredivisie kan maken

Alternatief zou Troupee van Utrecht kunnen zijn. Die zie ik niet veel speel minuten maken !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Vitesse232
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. VermeerKeeper140
S. BerghuisAanvaller148
L. SinisterraAanvaller142
S. LarssonAanvaller134
L. NarsinghAanvaller122
N. JørgensenAanvaller72
N. MarsmanKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

5 fans
Verdediger, 23 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 7 december
Nu het transferverbod is opgeheven, krijgt Frank Lampard een groot budget van eigenaar Roman Abramovich van Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren