‘Feyenoord strijdt met Racing Genk en Franse clubs om ‘rijzende ster’’

Woensdag, 28 augustus 2019 om

Feyenoord stuurde Dylan Vente onlangs op huurbasis naar RKC Waalwijk en heeft daardoor naast, de momenteel geblesseerde, Nicolai Jörgensen alleen de beschikking over de zeventienjarige Naoufal Bannis voor de punt van de aanval. Het ligt daarom in de lijn der verwachtingen dat de Rotterdammers nog een nieuwe spits aan willen trekken en volgens France Football wordt er momenteel rondgekeken in Chili.

Het doorgaans goed ingevoerde Franse medium meldt woensdag dat Ignacio Jeraldino nadrukkelijk op de radar staat in De Kuip. Feyenoord zou zelfs al een bod van anderhalf miljoen euro hebben uitgebracht op de spits van Audax Italiano, die echter meer gegadigden in Europa heeft.

De verwachting is namelijk dat Racing Genk spoedig eveneens met een aanbieding zal komen, terwijl ook een aantal Franse belangstellenden hun oog hebben laten vallen op Jeraldino. Om welke clubs het precies gaat is niet helemaal duidelijk, maar zijn naam is onlangs in ieder geval genoemd bij FC Nantes.

De 23-jarige Jeraldino speelde in het verleden in de jeugd van Parma en heeft een Italiaans paspoort, waardoor hij geen non-EU-salaris op zou hoeven te strijken. France Football noemt de tweevoudig international van Chili, die ook op de vleugels uit de voeten kan, ‘een van de rijzende sterren van de Chileense competitie’. Dit seizoen produceerde hij vooralsnog negen doelpunten en drie assists in achttien wedstrijden.


Poll

Denk jij dat Ignacio Jeraldino een goede aanwinst zou zijn voor Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door blindevogel)

T is een spits met interesse van meerdere clubs, zal voor Feyenoord dan nooit een verslechtering zijn ten opzichte van Vente/Bannis. Al had k toch graag nog is Bannis in de basis willen zien

28 augustus 2019 om 10:52

Ook ik zou graag Bannis in de punt zien. Echter als hij het niet waarmaakt dan kan het zomaar een Vente gevalletje worden. (Al verwacht ik dat niet want Bannis kan echt lekker ballen, goede kop staat er ook op)

28 augustus 2019 om 11:25

Bannis gaat zijn kansen nog wel krijgen hoor. Is ook nog maar 17 dacht ik.

Weet niet of het een goede speler is maar het zijn wel goede statistieken.

28 augustus 2019 om 12:26

Als alleen Feyenoord interesse in deze speler had, zou ik zo m’n twijfels hebben. Maar Genk en Nantes hebben een behoorlijke goede scouting. Maar alleen al op basis van de naam moet je de gok al wagen: Jeraldino (dat kan toch nooit slecht zijn 😂).

Als Genk echt een bod neerlegt lijkt het me lastig te gaan worden voor Feyenoord aangezien Genk waarschijnlijk meer kan bieden en op dit moment ook interessanter is voor deze speler.

28 augustus 2019 om 10:48

Echt? Verklaar je nader waarom Genk meer kan bieden of meer te bieden heeft.

28 augustus 2019 om 10:54

Salaris, Champions League

28 augustus 2019 om 10:55

Als Feyenoord Senisi koopt is een groot deel van hun budget op als ik mag geloven wat er de laatste tijd op voetbalzone staat, en dat probleem heeft Genk met grote verkopen (Malinovsky, Trossard en als deze jongen komt zal Samatta waarschijnlijk ook wel vertrekken) en de Champions League-gelden absoluut niet. Verder speelt Genk dus Champions League en dat is voor heel veel spelers een zeer grote plus.

28 augustus 2019 om 11:04

Lierse1997

Dat moet ik wel met je eens zijn, dat kan ik gewoon niet betwisten. Alleen zou Feyenoord achter hem aan kunnen gaan als zijn verkoop bedrag laag blijft. Aan de andere kant, zoals wandering (boven jou) en jij aangeven, zal CL spelen een hele grote factor kunnen gaan spelen en de doorslag gaan geven.

28 augustus 2019 om 11:05

Genk speelt al zeker CL en heeft die geldbonus en aantrekkelijkheid al. Daarnaast verkopen ze altijd goed en kopen ze goedkoop. Ook qua voorgebrachte talenten zijn ze veel bekender.

28 augustus 2019 om 11:12

Maar Feyenoord heeft ook zeker een goede uitgangspositie aangezien Genk net een spits gehaald heeft voor +7 miljoen en er niet heel veel geruchten zijn omtrent Samatta op dit moment (de topschutter van vorig seizoen). Speeltijd is natuurlijk ook een zeer belangrijk onderdeel en daarom lijkt me dat als Samatta zou blijven Genk niet meteen behoefte heeft aan een nieuwe spits.

28 augustus 2019 om 11:18

Klopt. Maar ook Genk zou hem 'gewoon' kunnen halen als 2e spits? De speeltijd zal dan idd een factor kunnen spelen. Alleen als Jorgensen weer terug komt uit zijn blessure krijgt hij bij ons met hetzelfde probleem te maken. We zullen de berichtgevingen dan ook maar blijven volgen, enigste wat we momenteel kunnen doen.

28 augustus 2019 om 11:28

Het probleem is dat Genk op dit moment al vier spitsen heeft. Gano en Samatta zitten er al van vorig seizoen en als Samatta blijft heeft hij een gegarandeerde basisplaats. Verder hebben ze dit seizoen ook al twee nieuwe spitsen gehaald: namelijk Onuachu van Midtylland voor een bedrag tussen 6 en 7 miljoen en Odey van Zürich voor 3.5 miljoen.

Als Genk deze spits ook nog eens zou halen zitten ze dus al met 5 spitsen die allemaal meer hebben gekost. Het lijkt me dus niet heel realistisch dat ze hem ook nog binnenhalen, of Samatta en Gano zouden nog moeten vertrekken.

28 augustus 2019 om 11:28

- Genk: Iets meer salaris + Champions League (Ik wil nu geld)
- Feyenoord: Meer speelminuten + betere competitie (Ik wil beter toekomstperspectief)

Beiden het overwegen waard.

28 augustus 2019 om 11:36

Qua competitie zijn de Belgische en de Nederlandse gewoon minstens gelijkwaardig, waar zeker in de breedte de Belgische gewoon sterker is. Verder heeft Genk de laatste jaren heel veel jongens een mooie transfer bezorgd, dus qua toekomstperspectief zit je bij Genk zeker goed. Al heb je wel een punt dat hij bij Feyenoord meer speelkansen heeft.

28 augustus 2019 om 11:39

Lierse1997

Ik volg Genk dan ook totaal niet zoals je al wel gemerkt zult hebben. Maar als ze dan momenteel al 4 of 5 spitsen hebben waarvan 1 als hij niet verkocht word een gegarandeerde basisplaats heeft, dan zal hij zeker niet overwegen om daar op de bank plaats te gaan nemen. (lijkt mij niet logisch om als 2e / 3e / 4e in de pikorde te staan)

Zodoende, na dit schrijven blijft mijn eerste vraag dan ook gewoon staan want heeft Genk dus helemaal niets meer te bieden dan Feyenoord ook al spelen ze CL

28 augustus 2019 om 12:00

Ik denk vooral dat Genk niet meteen geïnteresseerd is in deze jongen, en dat ze pas zouden overschakelen op hem als Samatta en Gano vertrekken. Maar ik bedoelde dat als Genk hem echt zou willen en dus een vergelijkbare rol als Feyenoord zou aanbieden (als 2e of 3e spits), dat Genk hem meer te bieden heeft dan Feyenoord. Maar zoals je zegt is in de huidige situatie Feyenoord waarschijnlijk een betere optie. Het was ook zeker niet als sneer naar Feyenoord bedoeld.

28 augustus 2019 om 12:05

Zo had ik het ook niet opgevangen. (tis omdat je het nu zegt) In principe kan ik je ook in geheel volgen en zou het een logische stap zijn als hij bij Genk zou tekenen, echter zoals ik al aangaf als hij een keuze moet maken tussen (meer kans) op speeltijd of 2 tot 3 spelers voor je te hebben zou de keuze snel gemaakt moeten zijn.

28 augustus 2019 om 12:50

TimKrul Lastig Meetbaar maar als jullie competitie al beter is dan de onze, zal het verschil marginaal zijn.

28 augustus 2019 om 13:00

Ik verwacht dat Gano nog zal vertrekken omdat ze Onuachu nu hebben gehaald. Dat ze deze jongen willen halen is misschien een teken dat ze voor Samatta een grote bod hebben gekregen

28 augustus 2019 om 13:57

@fr_jc

"echt? Verklaar je nader waarom Genk meer kan bieden of meer te bieden heeft."

Door uitgaande transfers zoals:

Leandro Trossard: 20 miljoen - Brighton
Sergej Milinkovic-Savic: 18 miljoen - Lazio
Wilfred Ndidi: 17,6 miljoen - Leicester
Leon Bailey: 13,5 miljoen - Leverkusen
Alejandro Pozuelo: 9 miljoen - Toronto
Thibaut Courtois: 8,95 miljoen - Chelsea
Christian Benteke: 8,8 miljoen - Aston Villa
Kevin De Bruyne: 8 miljoen - Chelsea

De bedragen zouden nog veel hoger zijn als de club niet te maken zou hebben met de Wet van 78 waarmee spelers gemakkelijk onder hun contract uitkunnen en door zaakwaarnemers wordt gedreigd om de transfersom binnen de perken te houden. Van bovengenoemde spelers hebben Pozuelo en Bailey een transfer weten af te dwingen door te dreigen met de Wet van 78. Spelers als Casteels en Defour hebben dat in het verleden ook daadwerkelijk gedaan, waardoor Genk miljoenen is misgelopen en een stuk voorzichter is geworden met het opdrijven van de transferprijs. Genk gaat op korte termijn ook weer veel geld binnen halen met de verkoop van Sander Berge, aan wie ook een prijskaartje van meer dan 20 miljoen hangt.

28 augustus 2019 om 15:47

@scepticus38

Dat rijtje wat je opnoemt zegt niet zoveel, als je niet inkomende transfers erbij vermeld of de financiele situatie omschrijft van de club voordat het geld binnen kwam. Zo'n gelijk lijstje kunnen we namelijk ook wel samenstellen voor Feyenoord, waar het totaalbedrag nog hoger zou uitvallen.

28 augustus 2019 om 16:00

Omdat Genk veel beter en groter is?

Een Chileen, dat wordt nog gezellig met de Zuid Amerikanen dan bij Feyenoord. 1 uit Brazilie, Peru, Colombia, en dan evt nog een Argentijn en een Chileen erbij. Hopelijk wilt Tapia hierdoor blijven en bijtekenen, zou een leuke bijkomstigheid zijn. Maar eerst deze speler binnenhalen.

28 augustus 2019 om 11:38

Tapia is een Peruviaan, dat zijn grote rivalen van Chilenen. Tenzij hij deze jongen persoonlijk goed kent, zal dit natuurlijk geen reden zijn om opeens bij te tekenen.

28 augustus 2019 om 14:16

Als jij in Timboektoe voetbalt, en er zit een Duitser in je team ben je er ook blij mee. Ze spreken dezelfde taal en hebben enigszins dezelfde cultuur, denk dat die rivaliteit weinig belangrijk is.

29 augustus 2019 om 21:21

Mijn punt is juist dat het wel erg makkelijk is om te denken dat een speler een nieuw contract tekent door de komst van een jongen die toevallig dezelfde taal spreekt.

De komst van deze jongen gaat hoogstwaarschijnlijk van weinig invloed zijn op de uiteindelijke keuze van Tapia.

Dit bericht had ook prima in de wandelgangen gekund. Is al bekend dat Feyenoord al het resterende budget aan Senesi spendeert. Bovendien is Jorgensen de laatste fase van de revalidatie ingegaan. Met interlandperiode voor de boeg verwacht ik geen spits meer. Hoogstens een spits die op huurbasis komt, maar dat zal eerder als back-up zijn.

28 augustus 2019 om 10:53

Met alleen Jorgensen kom je er gewoon echt niet. Is veel te vaak geblesseerd.

28 augustus 2019 om 10:57

En van onderlinge concurrentie word je ook niet slechter. Voor 1.5 miljoen kan je je vingers er ook moeilijk aan branden en met 23 jaar is het toch iemand die er direct zou kunnen staan. Heb in principe veel vertrouwen in Jorgensen, maar het is überhaupt nog afwachten hoe hij terug komt.

28 augustus 2019 om 12:25

Helemaal eens! Ik ken deze jongen niet, weet jij hoe zijn niveau is? Want op basis van alleen, hij is 23 jaar , durf ik niet te zeggen of iemand er direct staat. Ik hoorde een gerucht over Lens, oud , mag transfervrij weg, Nederlands, goed niveau voor NL, hoog salaris. Zitten wat voor en nadelen aan! Ik weet het niet

28 augustus 2019 om 13:27

Nee, ik ken 'm ook niet. Dit gerucht komt ook plots opduiken. En ik weet ook niet of hij er direct staat, maar met z'n 23 jaar zou (!) het kunnen. Dat bedoel ik meer in de zin dat je op zo'n leeftijd als speler vaak al wat meer ervaring hebt en wat verder bent, vooral fysiek.

Lens zou ik zelf overslaan. Is ook geen 'echte' spits.

28 augustus 2019 om 13:50

Niemand die hem kent. Stond vanmorgen ineens op Fr. Zo ook daar hadden de meeste nog geen weet van hem. Eigenlijk hetzelfde als over die spits uit Rusland. Het blijft vaag.

Lens eens, die moet je niet halen, dan had je net zo goed achter Rosario aan kunnen gaan.

Alle andere clubs zijn gewaarschuwd, Feyenoord is eindelijk de oceaan overgestoken!

Ze zijn in elk geval bezig, dat is in elk geval een goed teken. Opeens wel erg veel Zuid Amerikanen waar interesse in zou zijn, waardoor het toch wel duidelijk wordt dat Van Geel dat gewoon altijd genegeerd heeft. Ben benieuwd naar wat er nog gaat gebeuren op het gebied van Senesi en een mogelijke spits.

28 augustus 2019 om 11:13

Hopelijk met een zeilboot en niet met de vlieger, dan zijn ze net op tijd voor de transfermarkt in januari. Ik denk dat Genk een betere optie is op dit moment al blijft in een volle kuip spelen ook iets ongelofelijks denk ik

Aangezien ze toch in Zuid Amerika rondkijken en dit toch wel betrouwbare medium het meldt kan er best een kern van waarheid in zitten. Voor 1.5 miljoen zou je er ook niet direct je vingers aan kunnen branden en is hij nog jong zat met 23 jaar. En ook weer niet te jong dat hij voor de toekomst is gehaald. Ben benieuwd..

Kijk eens bij Barcelona SC naar Leonardo Campana, aub Feye, voordat hij net als Martinelli ook wordt opgehaald door een Engelse topclub. Julian Alvarez en Benjamin Rollheiser van River Plate of Carranza van Banfield zijn ook prima alternatieven

Feyenoord heeft zowel Senesi nodig als een stand in voor de man van glas Jorgensen om de selectie op orde te krijgen. Dit zou ik een mooie creatieve oplossing vinden.

Volgens mij is er ondanks wat mensen hier roepen ook gewoon budget voor. Vilhena, st Juste zijn en Hansson zijn verkocht en er is aardig wat verhuurd + Scharie gaat ook nog weg en eventueel Ayoub.

Mocht het lukken om deze speler en Senesi binnen te halen dan heeft Feyenoord voor dit jaar op papier een hele goede selectie.

Als dat lukt + Tapia wordt verlengd dan ben ik toch heel erg blij hoe we vooruitgang aan het maken zijn.

Tuurlijk mis je dan twee directieleden maar je hebt een heel jaar om daar naar te zoeken.

Verder mogen Scharie, Ayoub en Nieuwkoop van mij nog weg.

Vermeer
Karsdorp
Senesi
Ie
Haps
Fer
Tapia/Toorn
Narsing/Berg
Berg/Kokcu
Samba/Sinist
Jorg/Jerald
28 augustus 2019 om 11:32

Dan staat er inderdaad een zeer leuke ploeg op het veld, alleen zijn de backs wel zeer blessuregevoelig gebleken de laatste seizoenen. Maar met deze selectie zou Feyenoord inderdaad wel eens kunnen verrassen, want velen lijken te denken dat AZ en Utrecht hen voorbij gaan streven. Met deze ploeg is een derde plaats zeker haalbaar (misschien zelfs een tweede) en als de loting meezit in Europa moet Feyenoord na de winter zeker nog Europa League kunnen spelen.

28 augustus 2019 om 11:44

Ach, mensen zeggen al minstens 5 seizoenen dat clubjes als Vitesse, Utrecht en AZ de Rotterdammers (definitief) voorbij zullen streven. In al die seizoenen sinds Koeman in 2011, is het AZ 2x gelukt, Vitesse welgeteld 1x en Utrecht helemaal geen enkele keer. Twentenaren hadden voorheen ook zo'n grote mond als het Feyenoord betrof. Feyenoord is in alles een veel grotere club dan deze subtoppers en zal dat ook altijd blijven. Feyenoord zal opzeker 3e eindigen, helemaal als iedereen fit blijft.

28 augustus 2019 om 11:47

Ik heb persoonlijk best veel vertrouwen in Malacia en Geertruide als back up + schijnt Ie ook rechtsback te kunnen dus in mijn optiek is de selectie dan meer dan prima.

Helemaal met je eens dat Feyenoord met deze selecite niet veel onder doet voor Psv.

Maar misschien is het allemaal wishfull thinking en komt er niemand en moet je een jaar met Botteghin CV en Narsingh in de spits spelen.

28 augustus 2019 om 12:58

Hangt ervan af op welke positie je kijkt. Want aanvallend blijf ik het beperkt vinden want berghuis en Jorgensen in vorm zien kwaliteitspelers. Narsing en Larson is gwn niks. Die colombiaan wordt het afwachten is iig beter bezig

iig mooi om te zien dat Feyenoord tegenwoordig ook verder kijkt als alleen de Eredivisie. je ziet toch dat er in Zuid Amerika vaak nog pareltjes rond lopen die financieel nog haalbaar zijn. ze zullen niet allemaal een succes worden maar dat probleem heb je ook als je alleen Eredivisie spelers haalt

Feyenoord en Chilenen waren in het verleden een goed huwelijk. Wanneer Genk serieus interesse heeft dan weet je ook dat deze spits geen verkeerde is. Ik heb een aantal video’s van hem bekeken en hij lijkt een beetje op Jorgensen. Sterk, kan aardig meevoetballen en daardoor ook iets achter de spits spelen eventueel. We wachten het af. Senesi is belangrijker.

28 augustus 2019 om 12:49

Pardo, Acuña en wie nog meer? Goed huwelijk, het waren bruikbare krachten, niet veel meer dan dat.

Als Senesi en hij komen moet Feyenoord wel in staat zijn om te strijden voor de top 3. Als ze straks namelijk met
Larson Jeraldonho Berghuis
Tapia Fer Kokcu
Haps Senesi Le Karsdorp
Vermeer
Kunnen spelen heeft Feyenoord een niet veel minder team dan Ajax en Psv.

28 augustus 2019 om 12:52

Ik ben het helemaal met je eens dat top 3 met de selectie die je aangeeft makkelijk te doen zou moeten zijn.

Verder denk ik ook dat Jeraldinho naar de bank verhuist wanneer Jorgensen fit is(tenzij hij het heel goed doet natuurlijk).

Ik denk dat Berghuis op 10 gaat spelen omdat hij (ik zou niet weten waarom) heeft aangegeven daar te willen spelen. Helaas verhuist Kokcu dan naar de bank en staat Narsingh/sinisterra er dan in.

Verder lijkt me de strijd tussen Larsson, Sinisterra en Narsingh + de strijd tussen Tapia en Toornstra mij ook nog niet beslist voor een basisplek.

Overigens schrijf je niet Lé maar ié (deze fout maakte ik in het begin ook hoor).

28 augustus 2019 om 13:33

Feyenoords grootse talent (Kokcu) gaat echt niet op bank voor Sinisterra, toornstra of Narsingh hoor, haha..

Ik geloof Verder best dat Berghuis dat heeft aangegeven, maar als Stam verstandig is zet hij hem weer op de buiten positie

Tapia zie ik als hij zo door blijft gaan ook niet uit de basis verdwijnen, hij en Fer zijn een sterk blok.

Genk zal hem niet kopen. De inkomende markt is daar op slot. Hij zal misschien op hun lijst staan indien de topschutter Samatta nog vertrekt of het is enkel om de prijs te verhogen.

Ik vroeg mij eerder al af wat je mag verwachten van een verdediger die voor drie ton wordt gehaald en (bij Liverpool) nog nooit in de basis stond.
Zo vraag ik mij bij deze speler af of hij met zijn 23 jaar en tegen anderhalf miljoen euro wel iets zal zijn voor het niveau dat Feyenoord nastreeft. Het heeft niet zo veel zin om Vente bij RKC te stallen en dan een ander die het niveau niet aan kan uit Chili te halen.

Het is positief dat ze het in ieder geval buiten de landsgrenzen proberen! Hopelijk heeft Stam een talenknobbel😜 Feyenoord had een aantal weken geleden een Argentijnse spits op het oog. Weet iemand hoe dat is afgelopen?

Weet iemand of Feyenoord nog achter die argentijnse spits aan zit van een aantal weken geleden?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4742
2.AZ4427
5.PSV3619
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller1911
L. SinisterraAanvaller194
C. ToureAanvaller00
J. BijlowKeeper20
Elber EvoraKeeper00
N. MarsmanKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

37 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Feyenoord 12 4 2 0
2018/2019 Feyenoord 24 7 0 1
2017/2018 Feyenoord 26 10 3 1
2016/2017 Feyenoord 32 21 0 0
2015/2016 FC Kopenhagen 31 15 1 0
Laatste voetbalnieuws

Drie Feyenoorders floreren sinds ongekende opleving onder Advocaat

Zes overwinningen, twee remises en geen enkele nederlaag: Feyenoord is sinds het aantreden van Dick Advocaat begin november uitstekend gaan draaien in de Eredivisie. De Rotterdammers pakten sindsdien zelfs de meeste...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 27 januari
Manchester City heeft contact gelegd met Eduardo Camavinga van Stade Rennes. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren