Gedecideerd NEC zet Bayern-doelwit terug naar beloften

Dinsdag, 27 augustus 2019 om

Mike Trésor Ndayishimiye traint voorlopig niet mee met de hoofdmacht van NEC, zo laat de club uit de Keuken Kampioen Divisie dinsdagochtend weten via de officiële kanalen. De twintigjarige aanvaller staat in de belangstelling van een aantal clubs en lijkt moeite te hebben om deze transferperikelen van zich af te zetten.

“Wij willen spelers die volledig gefocust zijn op NEC, ondanks de perikelen die er kunnen spelen in deze transferperiode”, legt algemeen directeur Wilco van Schaik uit. “Er is veel belangstelling voor Mike en momenteel heeft hij moeite met het houden van de volledige focus op NEC. Zodra Mike weer honderd procent focus op NEC heeft zal hij weer mee gaan trainen met het eerste elftal.”

De jonge Rode Duivel die Juventus en Liverpool liet schieten voor NEC

Voetbalzone sprak Mike Trésor Ndayishimiye enkele maanden geleden nog uitgebreid.Lees artikel

Bayern München is een van de gegadigden voor Ndayishimiye, zo werd vorige maand al duidelijk. In gesprek met de Gelderlander bevestigde hij toen de interesse van der Rekordmeister: “Ik heb gehoord over de interesse, al voordat het in het nieuws kwam. Het is een gerucht, meer nog niet. Het is natuurlijk wel een mooi compliment, fijn om te horen, maar het gaat alleen nog om belangstelling. Momenteel is het niet concreet, dus ik maak me er niet zo druk om.”

“Er zullen ook wel andere clubs interesse hebben. Zolang het niet concreet is, bemoei ik me er niet mee”, vertelde hij destijds. Belgisch jeugdinternational Ndayishimiye is sinds vorig jaar actief bij NEC, dat hem oppikte nadat zijn dienstverband bij Anderlecht ten einde was gekomen. In zijn eerste seizoen in de Keuken Kampioen Divisie kwam hij tot 6 doelpunten in 23 wedstrijden.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Highlights: Schalke 04 - Bayern München
Meer video's

Poll

Denk jij dat Mike Trésor Ndayishimiye in de toekomst bij een Europese topclub terecht gaat komen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door tuskii)

Lachwekkend elke keer als we een speler hebben die iets maar dan ook iets meer kan dan de rest zetten ze terug bij de beloften . niet te doen dit , ons clubbie gaat echt naar de klote !

27 augustus 2019 om 12:02

Ongelofelijk, een van de weinige goede spelers die we nog hebben

27 augustus 2019 om 12:25

Jullie hebben helemaal gelijk, elke keer als er iemand in het veld staat die ook maar iets van waarde vertegenwoordigd, wordt die bij de beloften weggestopt. Elke keer als er interesse is Voor een speler wordt ie aan de kant gezet, wat een wanbeleid

27 augustus 2019 om 16:19

Alleen spelers opstellen die voor de 100% voor NEC willen strijden is naar mijn mening juist het enige beleid dat werkt.

Tja... Als je met alle respect bij een club als NEC speelt en je hoort van de belangstelling van Bayern lijkt het me nogal logisch dat je daarmee in je hoofd zit. Dat kan de kans van je leven zijn. Daarnaast zeggen andere spelers wel 'dat de focus op de huidige club ligt' en al die bullsh*t maar daar geloof ik toch weinig van. Lijkt me niet dat ie extra gemotiveerd zal worden bij de beloften. Moet zich natuurlijk wel blijven gedragen en zich niet als diva gaan gedragen maar dat spreekt voor zich

27 augustus 2019 om 12:50

Enigszins wel, maar hij had ook vorig jaar kunnen kiezen voor drie topclubs onder wie Juventus, andere clubs vergeten. Hij wilde in een eerste elftal gaan spelen en koos voor NEC. Nu nog geen jaar later wel opeens in het tweede elftal van een topclub willen spelen? Ik zou de stap wel begrijpen, maar dan zit ie met zijn plannen nogal vervelend in zijn hoofd.

27 augustus 2019 om 12:59

Ken de speler of die situatie niet, maar misschien beseft ie nu dat hij de trein gemist heeft vorig jaar dan en wil dit nu niet nog eens missen?

27 augustus 2019 om 13:56

Als mens kan en mag je gewoon van gedachten veranderen he.. De context waarin iemand de beslissing maakt verandert ook constant. T een kan tot het ander leiden en vice versa.

27 augustus 2019 om 16:38

Dat denk ik ook Tuskii.

27 augustus 2019 om 14:19

Was dergelijk "divagedrag" ook niet een van de redenen waarom hij bij Anderlecht werd doorgestuurd?

27 augustus 2019 om 14:58

Herinner het me niet in ieder geval. Kan er dus weinig over zeggen

Wat voor nut heeft het om een niet gemotiveerde speler op te stellen.
Tuurlijk snap ik dat een jonge talentvolle speler enthousiast is als hij hoort dat er een topclub in hem geinteresseerd is . Maar daarnaast moet hij gewoon zijn werk doen voor de club waar hij in dienst is.
Jammer want vond hem een van de betere spelers van Nec.

Ik vind het een beetje zinloos om dit naar buiten te brengen. De transferperiode duurt nog maar een paar dagen. Laat hem gewoon een paar dagen bij de beloften meetrainen zonder dat meteen in de media te melden en haal hem volgende week weer bij de selectie als hij niet verkocht is.

Waarom stoppen we er gewoon niet mee? Terug naar de eredivisie gaat de aankomende jaren toch niet gebeuren met dit belijdt. Het is echt om te janken. Het begon allemaal toen we persé in de winter een nieuwe trainer moesten ( Lijnders) vanaf dat moment gaat het alleen maar achteruit. De trainer die daarna kwam was nog erger nog nooit zo'n tactische onbenul gezien ( de Gier ). Misschien hebben we een keer geluk net als RKC en Emmen maar volgens mij is het geluk bij mijn clubje op. Nec is gewoon dood.

27 augustus 2019 om 13:41

Tja een goede trainer is natuurlijk ook gewoon een people’s manager en weet hoe die met (vooral) jonge spelers om moet gaan. Waaroom niet een motiverende gesprek om tegen de speler te zeggen ‘kerel we weten dat je in de belangstelling staat van veel clubs maar we hebben je nodig en tot er een transfer plaatvind willen we dat je 100% geeft’. Werkt toch veel beter dan een speler in de tweede zetten??

27 augustus 2019 om 16:26

Durf te vertrouwen kerel. NEC gaat nooit dood en we komen zeker terug in de eredivisie, ik vind het huidige beleid juist heel goed. Er liggen goede plannen om de club naar een hoger niveau te brengen, maar dat soort dingen kosten wat tijd en vertrouwen bij de achterban.

Kan iemand mij vertellen hoe een 20 jarige niet meer dan redelijke speler in de belangstelling kan staan van Bayern ?

27 augustus 2019 om 13:43

Bayern scout geen koekenbakkers. Ze hebben vast genoeg gezien om in te zien dat zijn potentieel veel hoger ligt.

27 augustus 2019 om 14:07

@baradona: de YouTube-filmpjes van hem vallen tegen, maar bij NEC speelt hij heel erg goed voor iemand van zijn leeftijd. Hij heeft niet de technische capaciteiten van Okita (qua trucjes en passeerbewegingen) of zijn doelgerichtheid. Daarvoor in de plaats heeft hij oog voor zijn medespelers, zet hij makkelijk het spel op, verdeelt hij goed, passeert hij spelers op snelheid of met snelle/simpele handigheidjes en vertraagt hij het spel in tegenstelling tot Okita niet. Wel ga je als voetballiefhebber eerder voor Okita dan voor Ndayishimiye naar het stadion als je vermaakt wilt worden. Een betere vraag is of hij op zijn leeftijd al uitgegroeid moet zijn tot een topper bij NEC (want: dat is hij al.). Dit is zeker een jongen met genoeg rek die zou kunnen rijpen in een competitie als de Eredivisie. Subtop is iets te hoog gegrepen op dit moment, maar hij zal - als hij deze ontwikkeling doorzet - snel op dat niveau kunnen zitten.

27 augustus 2019 om 14:28

Opvulling voor Bayern 2, hij zal niet duur zijn en kan best wel leuk voetballen. Groeit hij door dan hebben ze hem goedkoop.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Telstar101
10.NEC92
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

0 fans
20 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 19 september
Manchester United hoopt de aan Real Madrid gelinkte Paul Pogba te verleiden tot een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren