Kraay jr. kritisch op ‘slapend’ Feyenoord: ‘Een geweldige linksbuiten’

Dinsdag, 27 augustus 2019 om

Hoewel Feyenoord en Sparta Rotterdam in dezelfde stad actief zijn, maken grote talenten zelden de overstap van Het Kasteel naar De Kuip. Denzel Dumfries is bijvoorbeeld via sc Heerenveen bij PSV beland, terwijl Rick van Drongelen Sparta verliet voor een avontuur bij Hamburger SV. Hans Kraay jr. vraagt zich af waarom Feyenoord er niet in slaagt toe te slaan bij de stadsgenoot.

“Feyenoord heeft weer zitten slapen: een voetballer zoals Dumfries die om de hoek speelde en heel graag voor Feyenoord wilde spelen, ze hebben zitten slapen met Van Drongelen, dat is gewoon de nieuwe aanvoerder bij HSV nu”, steekt hij van wal bij Veronica Inside. “Met Halil Dervisoglu hadden ze gewoon een geweldige linksbuiten kunnen hebben. Wie doet de scouting daar?”

Dervisoglu werd de afgelopen tijd genoemd bij enkele Turkse topclubs, maar koos er uiteindelijk voor om over te stappen naar het Engelse Brentford. De negentienjarige aanvaller speelt de eerste helft van het seizoen nog voor Sparta en gaat per 1 januari van het volgende jaar definitief aan de slag in de Championship.

Kraay signaleert dat Feyenoord in tegenstelling tot het halen van lokale talenten, liever over de grens kijkt: “Bij Feyenoord doen ze net of er in Rotterdam geen talent rondloopt, maar nu komt er weer een Argentijn en dan zie ik weer voor me dat die gebracht is door Henk van Ginkel (spelersmakelaar, red.) en Henk van Ginkel is vier handen op een buik met Jaap Stam.”


Poll

Ben jij het eens met Hans Kraay jr.?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door cjdaanti)

Ik vraag me af wat de waarde is dat ze in dezelfde stad spelen. Maakt het zoveel uit dan of ze in Rotterdam de jeugdopleiding hebben doorlopen of tientallen kilometers verder in Utrecht? Het is niet dat iedereen die in Rotterdam geboren is, een Feyenoord tattoo heeft op de borst. De stap van Sparta naar Feyenoord is ook gewoon heel groot en je kan vaak nog niet inschatten of die spelers een aanvulling zijn voor een team dat mee wilt doen op het kampioenschap. Vandaar dat dumfries ook eerst een tussenstap had gemaakt bij Heerenveen en toen hij daar liet zijn dat hij het niveau aan kon was het minder een risico voor PSV.

27 augustus 2019 om 08:31

Hou toch eens op met Feyenoord wil mee doen voor het kampioenschap, is helemaal niet meer aan de orde, laat ze eerst maar eens proberen Az en Utrecht voor te blijven. Als je het over spelers hebt waarmee je kampioen kan worden, moet je al helemaal niet over Dumfries beginnen, leuk die drive van hem, maar hij kan er geen reet van. Stap van Sparta naar Feyenoord, dat valt toch ook wel mee, lijkt me ook dat het erom gaat dat talenten in Rotterdam eerder opgepikt moeten worden door Feyenoord en niet door Sparta.

27 augustus 2019 om 08:36

Ik vind het ook nogal makkelijk scoren op deze manier. Net zoiets als roepen dat Feyenoord Vincent Janssen van Almere had moeten halen... vgeel was terplekke aan de hoogste boom gehangen als hij het seizoen in had gegaan met een KKD-talent als eerste spits. Laten we ook niet vergeten dat Janssen in het eerste half jaar geen deuk in een pak boter schoot.
Dumfries ging van Heerenveen naar PSV voor ruim 5,5 miljoen. Een flink bedrag voor Feyenoord-begrippen. Wellicht had het een goede investering geweest, maar voorlopig vind ik Dumfries voor fysiek uitblinken en bepaald niet overkomen als de meest begaafde speler (als ik het netjes uitdruk). Een fantastische 1e seizoenshelft en een hele zwakke 2e. Normaal gesproken (imo) geen oranjemateriaal, maar voorlopig bij gebrek aan beter zelfs een basisplaats.

27 augustus 2019 om 09:48

Omdat je in ieder geval moet weten welke spelers er in jouw regio rondlopen. Een Viergever of Strootman had je prima voor een klein bedrag over kunnen nemen na de degradatie. Of de scouts vinden dat zulke spelers niks toevoegen. Dan zou ik toch op zoek gaan naar andere scouts.

27 augustus 2019 om 10:00

En ook in dit geval was de kans toch bijzonder klein dat Feyenoord basisplaatsen inruimt voor KKD-spelers. De kans was heel klein geweest dat deze jongens bij Feyenoord dezelfde ontwikkeling hadden doorgemaakt, omdat bij Feyenoord deze jongens helemaal geen basisplaats hadden veroverd op korte termijn, zoals ze bij AZ en Utrecht wel is gelukt.

27 augustus 2019 om 10:47

Wie heeft het over een basisplaats? Waarom zou je een speler over een paar jaar voor het tienvoudige halen!? Haal de speler alvast en verhuur hem desnoods. Denk je dat Ajax Schuurs, Pierie en Scherpen als directe versterkingen hebben gehaald?

27 augustus 2019 om 13:01

Denk je dat Feyenoord een paar miljoen uit kan trekken om een speler vervolgens doodleuk te verhuren?
Overigens moeten we nog maar zien of deze jongens ooit iets toe gaan voegen aan het eerste team van Ajax.

27 augustus 2019 om 14:15

Als directe versterkingen te duur blijken te zijn, kan je het beter zo besteden. Ook zouden jeugdspelers de overstap kunnen maken. Binnen de regio overstappen is toch minder ingrijpend dan een overstap naar de andere kant van het land.

27 augustus 2019 om 13:24

Rombomcu

Het probleem is dat Feyenoord helemaal niet kijkt naar Sparta-spelers. Dervisoglu en Dumfries had je kunnen scouten, maar bv ook Strootman en Depay. Ik weet nog dat ik me afvroeg waarom Ali el Khatabbi en Boukhari destijds nooit benaderd waren door Feyenoord. Ja er is een significante stap tussen de 2 clubs, maar Sparta-spelers eindigen vrijwel nooit (uizonderingen daar gelaten) direct of via een tussenstap bij Feyenoord. Terwijl Sparta geroemd wordt om haar opleiding.

Allemaal leuk en aardig, maar dan moet je ook eens je hand in eigen boezem steken. Die talenten die rondlopen hebben interesse van de topclubs in Nederland. PSV, Feyenoord en in mindere mate Ajax. Het is allemaal leuk en aardig om te denken dat een speler klaar is om vanuit Sparta (vorig seizoen nog Keuken Kampioen divisie) klaar is voor een stap naar de top. Dus Hans, makkelijk roepen als je ook nog een heel legioen tevreden moet houden met aanwinsten. Spelers van Sparta moeten toch wel verrekte goed zijn willen ze een aanwinst blijken voor de top in Nederland. Dumfries is niet van Sparta naar PSV gegaan, maar heeft Heerenveen er tussen gehad. Van Drongelen was allemaal leuk en aardig, maar koste destijds ruim vier miljoen voor binnenlandse clubs. Degradeerde ook nog met HSV. Had het een aanwinst gebleken voor de top? Weet ik niet, komen we nooit achter. Feyenoord zoekt het meer over de grens, blij toe. Die middelmaat die we binnenlands konden kopen ben ik ook wel klaar mee.

Hans heeft gelijk, maar..... Als Feyenoord die spelers zou halen, dan was het weer bord op schoot scouting. Ze hadden interesse in v. Drongelen, alleen wilde Feyenoord geen 3 mil betalen ( beetje zelfde verhaal als met v. Dijk. ). Daarbij vraag ik me wel af of de namen die Hans noemt wel een echte directe versterking zijn, Dumfries vind ik op dit moment niet per se zoveel beter dan Karsdorp. Dervisoglu en v. Drongelen hebben nog best wat te bewijzen. Ondanks dat ik vind dat Hans er kijk op heeft, is dit wel makkelijk zo. Feyenoord kan niet 3 miljoen uitgeven en het risico lopen dat die jongen er niks van bakt. Dat zien we nu met Larsson, die 8 miljoen was maar 1x te besteden, nu kan er geen concurrent meer bij.

27 augustus 2019 om 08:35

Larsson wordt gewoon misbruikt op linksbuiten, zet hem op zijn plek en hij gaat echt wel ballen.

Edit: woord vervangen voor een synoniem. M.v.g., Mexicanooo.

27 augustus 2019 om 08:37

In het reserveteam bedoel je?

27 augustus 2019 om 08:42

Wat is zijn plek dan? Want volgens mij speelde hij bij Heerenveen ook altijd linksbuiten.

27 augustus 2019 om 10:06

Helemaal mee eens want haal je zo’n gozer en het is niks dan is het weer dat Feyenoord alleen maar middelmaat in Nederland haalt Of: Voor Larsson is geen 8 miljoen betaalt, want Lazovic is met 7 miljoen nog altijd de duurste aankoop van Feyenoord.

Agh er zullen ook voldoende ex-spartanen zijn die voor een tussenstap gingen en faliekant zijn mislukt. Sparta ving ook nog eens drie milhoen voor van Drongelen, Feyenoord had niet even drie miljoen voor een gok (die nu goed uitvalt).

Dat veel beslissingen niet goed uitvallen voor Feyenoord is typerend maar met zoveel mensen in de club kan je geen boeman aanwijzen. Zo gaat het nu al 20 jaar.

Dat ze geen spelers bij Sparta vandaan halen ok , maar dat Ajax er wel in slaagde om een samenwerkingsverband te krijgen met Sparta dat moet wel pijn doen in Zuid. Hoe zit het trouwens met Excelsior, heeft Feijenoord daar nog iets van een samenwerkingsverband mee. Was vroeger toch een satalietclub ?

27 augustus 2019 om 09:24

Sparta en Feyenoord zitten dan wel in dezelfde stad, maar zijn eigenlijk juist twee 'tegenpolen'. Maar vroeger was er met Excelsior inderdaad een samenwerkingsverband, totdat beide clubs hun eigen weg gingen. Met name omdat Excelsior op een gegeven moment de hulp niet meer nodig had.

Vind dit altijd zo makkelijk scoren. Hans vindt een aantal jongens in Nederland wel eens goed en als ze dan niet opgepikt worden door de top is ie er als de kippen bij. Zeker Dumfries blijft hij ongelooflijk lang aanhalen. Maar dan is het mooiste nog dat hij zich afvraagt 'wat onze scouting dan doet'. Dit is dan toch ook zo'n gevalletje 'bord op schoot scouting' die ze van Geel altijd verweten..

Mooi relaas van Hans, maar hij heeft heel vaak oogappeltjes die volgens hem the next best thing zijn, die vervolgens weinig teweeg brengen. Feyenoord heeft al meerdere keren middelmaat uit de Eredivisie gehaald waar ook van beweerd werd dat de topclubs 'lagen te slapen'. Ik noem een Larsson, een Ayoub. Het is allemaal niet zo simpel en bij de Nederlandse top staat er meer druk op je dan bij respectievelijk Brentford of Hsv.

Hansi heeft weer als gewoonlijk een niets zeggend verhaal. Als je Janmaat hebt en daarachter Karsdorp ga je niet naar een middelmatige speler Dumfries. Van Drongelen werd een bod op gedaan maar de vraagprijs van 3 miljoen was teveel. Is het nu ineens een ster als je eerst degradeerde en in de 1e divisie aanvoerder mag zijn? Onzin verhaal. Daarbij komt dat er op dat moment iemand bij Sparta de leiding had die alles in het werk zou stellen om geen speler naar zuid te laten verhuizen. Of niet Leo? Als laatste Dervisoglu werd vorig seizoen nog regelmatig buiten het elftal gehouden en gaat nu niet bepaald naar een sterrenformatie in Engeland. Nog even terug komend op onze Argentijnse vriend waar jij helemaal lyrisch van was na het bekijken van maar liefst 3uur tv beelden. En sinds je kontakten met je Veronica component ga je weer onzin uitkramen? Misschien heb je meer verstand van verzekringen want je praat zoals je voetbalde, van een laag niveau

Hansi moet ook beseffen dat niet alle spelers die het leuk doen bij KKD ploegen, degradatiekandidaten, middenmoters en zelfs subtoppers uit de eredivisie ook mee kunnen komen bij een topclub. Toornstra, Ayoub, Bothegin Larsson en Van der Heijden een voorbeeld van. Leuke spelers voor de subtop, maar spelen hier wel op hun plafond. Zie ze niet zomaar ergens hoger spelen.

Hans Kraay Jr. stapt respectloos over de oude dame van het Nederlandse voetbal, Sparta, opgericht 1888, heen.
Sparta Rotterdam heeft sinds jaar en dag een hele goede jeugdopleiding en een minstens zo goed scoutingsapparaat.
Dat heeft inmiddels talloze talenten voortgebracht.
Om Sparta dan te beschouwen als een figurant in de vaderlandse professionele voetbalsport waar iedereen zo links en rechts hun spelers vandaan moet pakken doet deze traditionele club ernstig tekort.

Ja achteraf makkelijk kletsen hans kraai Voorsf wist hij het ook niet Was ook niet te spreken over dumfries zou de top in Nederland niet halen!!! En dat Feyenoord hem toen niet wilde halen koste te veel en wads dat niet waard Nou zo goed is hij ook weer niet. Ja voor Nederlandse begrippen wel en dat zal zo blijven Al die commentaren wordt je ook niet goed van Niks deugd er meer bij Feyenoord Hans kraai praat altijd met zijn overvolle mond waar soms eigen geloofwaardig in de knoop zit

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4126
4.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller1811
L. SinisterraAanvaller183
C. ToureAanvaller00
J. BijlowKeeper10
Elber EvoraKeeper00
N. MarsmanKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

6 fans
Verdediger, 23 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 18 4 5 0
2018/2019 PSV 34 4 4 0
2017/2018 sc Heerenveen 35 4 8 0
2017 sc Heerenveen 0 0 0 0
2016/2017 Sparta Rotterdam 31 1 9 1
Laatste voetbalnieuws

Unnerstall: ‘Dan is het normaal dat iedereen over de keeper van PSV praat’

Lars Unnerstall zag afgelopen week een concurrent wegvallen, want Jeroen Zoet koos voor een verhuurperiode bij FC Utrecht. De boomlange doelman van PSV laat zich zondag na het 1-1 gelijkspel tegen...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 21 januari
Gastón Pereiro heeft een lucratieve aanbieding van Cincinnati FC afgeslagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren