FC Den Bosch werkt in maand tekort van 1,6 miljoen euro weg en lijkt gered

Maandag, 26 augustus 2019 om

FC Den Bosch is erin geslaagd om een sluitende begroting in te dienen bij de licentiecommissie betaald voetbal van de KNVB in Zeist, zo meldt het Brabants Dagblad. De club uit de Keuken Kampioen Divisie werkt dit seizoen met een begroting van 3,2 miljoen euro en lijkt voorlopig uit de financiële zorgen.

Op 19 juli kreeg Den Bosch te horen dat Kakhi Jordania de aandelen van de club definitief niet mocht overnemen van de KNVB. Naar de mening van de beroepscommissie is de herkomst van de financiële middelen onvoldoende aangetoond, waardoor de overname van tafel werd geveegd. Den Bosch had daardoor in één klap een begrotingstekort van 1,6 miljoen euro.

Dat gat werd de afgelopen tijd al grotendeels gedicht en afgelopen weekend is de laatste 3,5 ton binnengehaald. Dat gebeurde met de steun van financiële partners, zo klinkt het. Den Bosch moet nu wachten op het oordeel van de licentiecommissie, maar de club heeft 'er alle vertrouwen in dat de herziene begroting de toetsing door de licentiecommissie doorstaat en dat FC Den Bosch dit op korte termijn formeel bevestigd krijgt'.

Voorzitter Jan-Hein Schouten kijkt vooruit en stelt dat de prestaties van het eerste elftal de hoogste prioriteit hebben. "De mate van aantrekkingskracht die de club heeft op supporters, sponsors en de media wordt in de eerste plaats bepaald door de resultaten van het vlaggenschip", aldus de preses. "Het is onze wens om de aantrekkelijkheid van FC Den Bosch te behouden en te vergroten en daardoor structureel meerwaarde te realiseren voor alle FC’ers. Een vol stadion is ons doel. Maar we zullen op alle fronten bezig zijn met onszelf te verbeteren."

Om uit de financiële problemen te blijven, moet Den Bosch structureel extra inkomsten genereren. "We willen er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat FC Den Bosch geaccepteerd wordt als maatschappelijk instituut binnen de stad. Vaststaat dat wij een club willen zijn met een eigen smoel waarin supporters, sponsors en relaties hun vertrouwen kunnen stellen. Een club die reële ambitieus heeft, dit ook uitstraalt en waarmaakt.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door carlo35)

Mooi. Benieuwd wat er nu gaat komen. Want je blijkt toch voor relatief weinig geld in Nederland een voetbal club te laten leven en een stadion vol te laten lopen.

Nou club gered, opnieuw beginnen. Niet meer zaken willen doen met Jordania's of andere louche figuren uit het buitenland. Investeer dan ook echt in de omgeving, door samen te werken en langzaam vanaf klein iets op te bouwen. Er zit best potentie in Den Bosch.

Allemaal leuk en aardig, maar het blijkt gewoon erg lastig voor veel clubs om structureel zwarte cijfers te schrijven. Zeker omdat die clubs ook altijd vooruit willen. Eens in de zoveel tijd gaat zo'n club dan weer risico's nemen en een keer gaat dat ook weer fout. Gelukkig zijn er bijna altijd lokale bedrijven die bijspringen.

26 augustus 2019 om 21:52

Ja maar voor hoelang? Het houdt ook een keer op

Ik heb er een hard hoofd in. Dit beloofden ze ook voordat Jordania er was en daar is niks van terecht gekomen. De prestaties zijn echt slecht in de voorbereiding en 1e wedstrijden van het seizoen. Spelers als beltrame gaan echt gemist worden.

Toch wel mooi voor de FCDB dat ze dit voor elkaar hebben gekregen. Nu idd zorgen dat het structueel zwarte cijfers schrijft, dat is hedendag moeilijk genoeg. Succes supporters komende jaren.

Toch even een vraagje: hoe gaan ze die 8 ton terug betalen aan Jordania?
@misseva

Daarom ook niet in zee gaan met buitenlandse investeerders die 0,0 binding met club en stad hebben. In Utrecht hebben we van Seumeren een man van de stad en van de club zulke mensen moet je koesteren maar zo Jordania moet je heel ver buiten de deur houden. Laat het ventje eerst maar is volwassen worden als het even tegenzit gaat die nog stampvoeten. Hoop dat den Bosch er helemaal boven op komt en ooit weer is op het hoogste niveau terug te zien.

27 augustus 2019 om 08:26

Bij Utrecht kan op dit moment ook alles, vraag je je soms ook weleens bij af hoe dat allemaal mogelijk is. Overigens zie ik het verschil niet zo tussen dan Seumeren of Jordania, rijk worden doe je nooit op een eerlijke manier en het is ook niet aangetoond dat het wel om crimineel geld gaat. Vraag me ook af of je als club afhankelijk wil zijn van 1 man.

27 augustus 2019 om 09:23

Bij van Seumeren is gewoon bekend hoe hij aan zijn geld is gekomen.
Zijn bedrijf heeft heel veel geld verdiend door de gezonken Russische kernonderzeeërs Koersk te bergen.
Waar het in dit geval echter echt om gaat is dat van Seumeren in FC Utrecht is gestapt als rijke supporter toen de club in zwaar weer verkeerde.
Hij had al jaren een binding met de club.

Goed voor FC den Bosch.
Je kunt je natuurlijk wel afvragen of in Brabant dit zo kan blijven bestaan.
Nac, FC den Bosch, FC Eindhoven, Helmond Sport, TOP Oss, Psv, Rkc, Willem Ii
8 Bvo's in de 2 hoogste competities is 21 procent van het totaal.
Is erg veel voor 1 provincie.
Ik kan me voorstellen dat dit op een gegeven moment gewoon niet meer op te brengen is en lokale sponsors afhaken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Den Bosch

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.NEC6-2
12.Jong PSV6-3
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
J. HornkampAanvaller42
R. TrotmanAanvaller41
P. van MoorselMiddenvelder31
D. BolsiusAanvaller30
M. DeijlVerdediger40
D. GreenVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Den Bosch.

In de wandelgangen

Zondag 27 september
Sheffield United wil vooralsnog niet voldoen aan de vraagprijs van de begeerde Rhian Brewster. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren