Bijlow na zeven maanden terug bij Feyenoord; officieus debuut Johnston

Maandag, 26 augustus 2019 om

Justin Bijlow heeft maandagmiddag zijn rentree gemaakt in de competitiewedstrijd van Jong Feyenoord tegen Jong De Graafschap (5-1 overwinning). Door een breuk in zijn linkervoet was de 21-jarige doelman sinds januari uit de roulatie. De van Liverpool overgenomen George Johnston maakte zijn officieuze debuut in de seizoensouverture van het beloftenelftal van Feyenoord op het trainingscomplex van de Rotterdammers.

Marouan Azarkan opende in de eerste helft de score namens de thuisspelende ploeg. Naoufal Bannis verdubbelde de voorsprong van Jong Feyenoord na rust, al gebeurde dat wel uit een rebound van een gestopte strafschop. Bijlow keerde net als zijn collega van De Graafschap een strafschop, maar de teruggekeerde doelman had geen antwoord op de rebound.

Jong Feyenoord bracht dankzij een benutte strafschop van Yassin Ayoub de marge weer op twee en de middenvelder was ook verantwoordelijk voor het vierde doelpunt van de thuisclub. Bannis verzorgde het slotakkoord en bracht zijn totaal van de middag net als Ayoub op twee.

Bijlow kreeg bij de start van het seizoen 2018/19 van toenmalig trainer Giovanni van Bronckhorst de voorkeur boven Kenneth Vermeer en verdedigde vervolgens in zestien van de eerste achttien duels het doel van Feyenoord. Voor Bijlow sloeg echter het noodlot toe in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle in januari, waarna Vermeer terugkeerde onder de lat.

Bijlow: 'Feyenoord-supporters willen geen slappe hap zien'
Meer video's

Poll

Wie moet het seizoen afmaken als eerste doelman van Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door fr_jc)

Al dat talent en dan niet in de KKD spelen. Blijf het maar pijnlijk vinden. Jongens als Bannis, Summerville, Azarkan, Aeb, Geertruida, Lewis, Hendriks en Hall zouden makkelijk uit kunnen blinken.

26 augustus 2019 om 16:26

Ben ik helemaal met je eens en nu raken we ze kwijt, omdat daarnaast we geen trainer hebben die de jeugd een kans geeft. Stam wordt beetje gedwongen maar veel jeugd speelt er niet. Een Narsing hadden we dat echt nodig om Summervie Azarkan?

26 augustus 2019 om 16:31

Ik vind Narsingh best prima om erbij te hebben, maar dan had ik dat wel graag gepaard zien gaan met een verhuur van de 2 door jou genoemde talenten. Ze zijn beide te goed voor deze reservecompetitie en voor de o19.

26 augustus 2019 om 16:29

Serieus ? Ál dat talent...? Ik kan er geen één noemen die uiteindelijk doorbreekt. Ieder van hun verdwijnt uiteindelijk via de achteruitgang.

26 augustus 2019 om 16:31

Dan volg jij totaal geen jeugdvoetbal. Makkelijk roepen zonder onderbouwing.

26 augustus 2019 om 16:32

Op basis waarvan zijn ze geen grote talenten? Ze hebben de o19 competitie gedomineerd, samen met de o19 van Ajax.

26 augustus 2019 om 16:35

Dit zijn allemaal gasten die moeiteloos de jeugdelftallen van Oranje doorliepen. Waarom zouden die geen fatsoenlijk profcarriere kunnen volgen? Dit is gewoon een getalenteerde lichting bij Feyenoord, des te pijnlijker dat we nog steeds de pijn voelen van het wanbeleid van Van Geel door niet in te stromen in de voetbalpiramide.

26 augustus 2019 om 16:47

De o19 van Ajax is erg indrukwekkend met talenten als Van Gelderen, Timber broers, Hillen, Rensch, Salah, Fitz Jim, Taylor, Gravenbergh, Llansana, Unuvar, Brobbey, enzovoorts.
Schat ik wel hoger in dan feyenoord o19.

26 augustus 2019 om 16:56

O ja joh hebbie een glazen bol waar je de toekomst in kan zien. Jongens als Azarkan en Summerville die komen er wel spat genoeg talent van af

26 augustus 2019 om 16:58

De Ajax en Feyenoord o19 van het afgelopen jaar deden niet veel voor elkaar onder. De gemiddelde leeftijd van die Ajax selectie was dan wel ongeveer 1 jaar jonger dan die van Feyenoord, maar ze waren niet echt beter. Waren vrij gelijkwaardig.

26 augustus 2019 om 17:10

Maar wat zegt de o19 competitie ? Veruit het merendeel uit zo'n competitie zien we uiteindelijk nooit terug. Summerville vorig seizoen bij Dordrecht vond ik niet bepaald indruk maken. En dat vinden ze bij Dordrecht zelf ook. Malacia en Geertruida hebben nog de nodige minuten bij het 1e van Feyenoord gemaakt maar waren schandalig slecht. Zelfde geldt voor Burger, keihard door het ijs gezakt. Vente... Als zelfs Narsingh de voorkeur boven hem krijgt in de spits is het wel heel erg met je gesteld. Vente, dat zogenaamde toptalent, heeft de afgelopen jaren de nodige kansen gekregen en het simpelweg dramatisch wat die laat zien. Onder van Geel is de jeugdopleiding een grote puinhoop geworden. Dat zijn ze nu aan het herstellen aan de hand van Brard. Uiteindelijk zal de jeugdopleiding weer gaan bloeien maar dat vergt tijd. Wat er nu loopt is, op een zeldzame uitzondering na, totaal niets. We moeten bij Feyenoord eens ophouden om iedere gozertje in de jeugd als zo waardig toptalent neer te zetten.

26 augustus 2019 om 17:15

Malacia schandalig slecht noemen vind ik overdreven. Ja hij had het niveau niet, maar ik vind het te vroeg om hem af te schrijven. Hij moest als 18-jarige spelen met een verschrikkelijk centrum in zijn rug. Aanvallend bracht hij veel en had een goede tackle. Alleen zijn positionering en het tactisch verdedigen ging erg slecht. Een goed centrum die veel coacht helpt daar al bij. Plus ervaring want hij is pas 20

26 augustus 2019 om 17:20

CantonaEric

Natuurlijk zullen Ajax talenten weer eens niet beter op waarde geschat worden dan onze van Feyenoord.... bv Kökçü, Azarkan, Bannis, Summervile, AEB, Burger en Geertruida o.a zet ik er tegenover.

Maar ja, ons aller Ajax hè .....

26 augustus 2019 om 17:30

De o19 zegt heel veel. Dat zijn hun leeftijdsgenoten en daarin domineren ze of verwacht jij dat ze gasten van 25 van het veld af gaan spelen?

Sorry, maar Summerville geen indruk gemaakt? Juist heel veel indruk gemaakt. Er is een reden dat Dordt hem nog een jaar wou huren hé.

Geertruida is nog nooit gebruikt op z'n beste plek als box to box middenvelder. Daarin zie ik hem in potentie gewoon Leroy Fer evenaren en dat is een zeer stabiele middenvelder. Malacia heeft genoeg potjes goed gespeeld, maar ook zeker genoeg potjes gefaald. Hij is jong en laat gewoon genoeg rauw talent zien.

Burger door het ijs gezakt op basis van die ene wedstrijd natuurlijk, zoals je vorige week ook aangaf. Ff alle andere potjes vergeten en beoordelen op basis van 1 wedstrijd, zo hoort het.

Ik heb Vente niet genoemd, omdat ik hem ook niks vind. + Niemand noemt hem een toptalent.

Jeugdopleiding was idd een puinhoop en er wordt nu weer geïnvesteerd hierin en er wordt ook weer een bepaalde structuur aangebracht, maar je moet wel blind zijn om te zien dat hier geen (top)talenten bij zitten.

26 augustus 2019 om 18:05

Vente noemde ik als voorbeeld, die wordt ook jarenlang weggezet als toptalent maar kan er geen flikker van. Stam heeft Burger de nodige keren aan het werk gezien. En als dan een afgeschreven speler (Tapia) en een niet fitte speler met overgewicht (Fer) de voorkeur krijgt boven Burger, kan je zelf wel invullen hoe over Burger wordt gedacht. Wat anderen ook zeggen, Burger wordt teveel gehypet enkel omdat het een supporter van de club is. Dat vinden ze prachtig en wordt er niet naar de voetballende kwaliteiten gekeken door de achterban. Wat ik al zei, er wordt te vroeg en te snel gerept over toptalenten. Er zal vast wel een enkeling rondlopen, persoonlijk ben ik wel benieuwd naar Touré, maar het gros kan er simpelweg niets van.

26 augustus 2019 om 18:21

@ Raubaht

Onder de noemer toptalent wordt ook enkel Kokcu geschat op het moment, maar die noem jij natuurlijk wijselijk niet. Verder hebben de jongens die jij zo graag afkraakt, waarom weet ik niet, gewoon voldoende potentie om mee te kunnen in het Nederlands Betaald Voetbal. Wat mij betreft krijgen die jongens dus ook gewoon de kans om zich te laten zien. Dat lijkt mij zinvoller dan ze maar meteen af te schrijven omdat iemand zonder al teveel kennis van de (feyenoord) jeugd het allemaal niets vindt.

26 augustus 2019 om 18:29

Als je zo benieuwd bent maar Toure: die jongen heeft een enorme terugval gehad. Maar dat had je kunnen weten.

26 augustus 2019 om 18:49

Ik vind het zeker wel talenten. Vooral Bannis en Azarkan springen er echt uit. Verder was het wel zo dat de o19 van Ajax gemiddeld net iets ouder was dan 17, terwijl de o19 van Feyenoord gemiddeld bijna 2 jaar ouder was.

26 augustus 2019 om 16:38

Hoe zit het met Toure? Was toch ook een erg groot talent?

26 augustus 2019 om 16:40

Is nog steeds een vrij groot talent, maar heeft toch wat lopen sukkelen met blessures en lijkt toch voorbijgestreefd door jongens als Azarkan en Summerville. Ben wel benieuwd hoe Touré zich zou ontwikkelen, mits hij een jaar zou worden verhuurd.

26 augustus 2019 om 16:44

Helemaal met je eens Angelo. Je ziet het ook bij de andere clubs die wel jong-teams in de competitite hebben: je talenten worden er echt sterker van, en het vergroot de kans op een echte doorbraak in het eerste. Dood en doodzonde dat Feyenoord deze boot heeft gemist.

26 augustus 2019 om 17:45

Ook voor Nederland zelf doodzonde. Feyenoord kan daarmee talenten sneller en beter ontwikkelen, die wellicht in de toekomst ook interessant zijn voor Oranje. Ja, Feyenoord heeft helaas de boot gemist, maar wel de status van een uitstekende jeugdopleiding. De KNVB past de regels aan om het Nederlands voetbal te helpen, maar waarom niet Feyenoord hoog laten instromen in de piramide?

26 augustus 2019 om 19:49

Wanneer Feyenoord besluit in te stromen dan zullen ze onderaan moeten beginnen. V Geel heeft een kans voor onze jeugd gehad (2x) en laten vervliegen. Dat is één van de zaken die ik niet kan bevatten. De levensader van je club lam leggen terwijl je Brard terughaald en hypermodern complex neerzet.

26 augustus 2019 om 19:17

Ik zie Azarkan momenteel ook liever in het eerste elftal gewoon spelen ipv Larsson of Narsingh eerlijk gezegd 😂. AeB is ook vele malen beter dan die Kelly

Interessant!
Gaat hij vermeer weer van zijn troon afstoten?
Ik vind bijlow wel echt nog een erg goed talent.

26 augustus 2019 om 16:24

Denk het niet Stam is iemand die vertrouwd op ervaren gasten. Snap die combi ook niet Stam en Feyenoord. Stam heeft bij PeC laten zien alleen te steunen op ervaring. Had veel liever Stijen gezien. Ik vind Bijlow een hele goede keeper.

26 augustus 2019 om 18:15

Ik denk het niet. Ik vond vermeer altijd al sterker en nu al helemaal na zoveel maanden afwezigheid van bijlow. Vermeer heeft meer ervaring, meer lengte. Ik zou het wel weten. Sowieso heeft bijlow nooit echt indruk op me gemaakt, een keeper moet zich ontwikkelen en hij is nog te jong vind ik.

26 augustus 2019 om 19:58

Niet om te miereneuken maar Bijlow is langer

Bijlow is gewoon een goed talent wat zich nog verder zal moeten ontwikkelen. Is nog jong voor een 1e keeper te zijn voor onze club maar die komt er wel uiteindelijk.

Vermeer vind ik ook maar een zo zo keeper, altijd al gevonden vanaf zijn Ajax tijd onder de lat. Hij kan geweldige saves maken, maar blundert vaak van afstand.

26 augustus 2019 om 21:16

Is Bijlow langer ja? Vermeer is dan indd ook niet groot, wellicht een misser van mijn kant. Doch Vermeer doet het momenteel prima. Ik zou hem onder de lat laten

26 augustus 2019 om 22:11

Yep, is een cm of 8-10 langer. Zodoende scheef ik al miereneuken

Vermeer zal blijven staan, die heeft nu het vertrouwen van Stam, daarbij komt dat Bijlow net terug van zn blessure.

Seizoen afmaken met Kenneth dan volgend seizoen Justin erin. Ik vind Justin in vorm echt een hele goede keeper in de lucht sterk en goeie reflexen. Het liefst zie ik hem verhuurd worden dit jaar. Wat is het toch jammer dat er geen jong feyenoord in de kkd is.

Bijlow word vaak genoemd als een groot talent maar ik hem heb hem nog nooit speciale dingen zien doen als keeper waardoor ik dacht die ontstijgt de middelmaat. misschien een idee om hem net als Vente een jaartje te verhuren en dan te kijken hoe het doet bij een middenmoter uit de Eredivisie

26 augustus 2019 om 17:04

Snap de kritiek van jou op Bijlow nooit... hij is nog maar 19 of inmiddels al 20 jaar en heeft zich redelijk staande gehouden in Feyenoord 1. Op paar foutjes na (mag het op die leeftijd?) altijd goede reddingen verricht. Wat zou een jonge keepers talent moeten laten zien dan? Ik heb Cillessen op die leeftijd echt niet beter zien keepen. Feyenoord mag blij wezen met een keeper als Bijlow!

26 augustus 2019 om 17:15

@peter_sellie

maar Cillisen is uiteindelijk toch ook geen absolute topkeeper geworden? niet naar mijn mening iig. bovendien vond ik Cillissen bij NEC destijds indrukwekkender dan Bijlow in de minuten die hij voor Feyenoord heeft gespeeld.

omdat een keeper jong is en toevallig in het eerste word gezet maakt het voor mij niet automatisch een groot talent. ik heb hem geen spectaculaire reddingen zien maken of punten zien pakken voor Feyenoord. ik vond hem in tegenstelling tot jou juist erg vaak onzeker op doel

voor mij is een groot talent iemand die dingen doet op jonge leeftijd waardoor je ziet die is beter als zijn andere leeftijdsgenoten. Bijlow heb ik echt nog nooit iets speciaals zien doen en daarom zie ik er persoonlijk geen groot talent in. ik vind het een doorsnee keeper

hebben we het over grote talenten die op goal staan denk ik aan keepers als Lafont en Donnaruma maar dan denk ik niet aan Bijlow

26 augustus 2019 om 17:35

Vandaar dat hij bijna ieder jaar voor de Golden Boy werd genomineerd en al jaren te boek staat als groot keeperstalent. Hij zal toch wel wat kunnen dan? Een keeper hoeft ook niet speciaal te zijn, als hij constant en betrouwbaar is.

26 augustus 2019 om 18:00

@repuiztav

dat kan best maar op jeugdniveau wat presteren is wat anders dan op Eredivisie niveau. wie weet kan hij best wat maar ik heb nog niks bijzonders van hem gezien dus ik zie er persoonlijk geen groot talent in

26 augustus 2019 om 18:52

Hij heeft echt wel talent en hem afschuiven zou zonde zijn, maar verder vind ik echt niet dat hij zich vorig jaar in Feyenoord 1 goed staande heeft gehouden. Ik heb vrij veel blunders gezien en vrijwel geen enkele spectaculaire redding. Vermeer is voorlopig echt nog gewoon de betere keeper.

Wat is die Bijlow mij tegen gevallen nadat ik zoveel goeds over hem gelezen had, hij is nog jong dus alle kans om nog te verbeteren, maar betwijfel of die het niveau kan halen wat bij Feyenoord nodig is. Zoals ik hem inschat in de wedstrijden die ik zag is het meer niveau Heracles, PEC en vergelijkbare ploegen.

26 augustus 2019 om 17:37

Behalve die grote fout tegen Ajax, toch vrij constant geweest? Het is wellicht de hype geweest waardoor hij tegengevallen is. Is inderdaad nog niet klaar voor het grote werk, maar hij komt er zeker wel.

26 augustus 2019 om 17:58

Heel feyenoord draaide vorig seizoen klote, ook de ervaren mannen en zelfs berghuis had moeite te ontsnappen aan de middelmaat (al lukte hem dat net). Dan verwacht ik niet dat een jonkie zich aan de malaise onttrekt. Ik zie in bijlow wel een groot talent maar de vraag is natuurlijk wat je daaronder verstaat. Wat mij betreft zijn nml alle jeugdspelers van feyenoord talenten, maar ontstijgt bijlow de middelmaat zeker. Een supertalent zie ik er overigens zeker niet in, maar die zie ik zelden in Nederland.

26 augustus 2019 om 18:59

Een grote fout maken vind ik niet eens zo heel erg, maar het zijn de momenten die niet echt een fout zijn, weet niet precies hoe ik het uit moet leggen, dingen waarbij ik denk een goede keeper had die bal wel gehad, twijfelen wel of niet uitkomen etc.

26 augustus 2019 om 20:02

Dat zijn dan ook precies punten die hij moet verbeteren. Die tijd zal hij krijgen bij Feyenoord. (Al blijft Vermeer 'gewoon' omder de lat die seizoen.)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie

7 fans
Keeper, 21 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 20 september
Sadio Mané kan een nieuw contract tot 2025 tekenen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren