Update: Bolton Wanderers blijft tot deadline vechten voor toekomst

Dinsdag, 27 augustus 2019 om

De toekomst van Bolton Wanderers hangt aan een zijden draadje, want de noodlijdende club uit de League One moet vóór dinsdagavond met een oplossing komen voor de financiële problemen. Gebeurt dat niet, dan dreigt een faillissement voor de voormalige Premier League-club. Curator Paul Appleton komt maandag met een welgemeende noodoproep namens the Trotters.

Bolton werd in mei onder curatele gesteld nadat voormalig eigenaar Ken Anderson en Laurence Bassini, de beoogde nieuwe eigenaar, niet op tijd tot een akkoord waren gekomen wat betreft de overname. Het bedrijf Football Ventures wil Bolton ondertussen al enige tijd inlijven, maar het overnameproces is vertraagd omdat Bassini naar de rechter is gestapt om een eventuele overname door Football Ventures te blokkeren.

De betrokken partijen leken vrijdag echter tot een akkoord te zijn gekomen. “Maar zaterdag kwam het zwaar teleurstellende bericht dat die deal is mislukt”, benadrukt Appleton namens Bolton op de clubsite. “Het heeft nu geen zin om schuldigen voor de ontstane situatie aan te wijzen. De afgelopen 48 uur hebben we er werkelijk alles aan gedaan om alle partijen die met elkaar in conflict zijn ervan te overtuigen dat het voorbestaan van de club afhangt van een overeenkomst tussen hen.”

Appleton weet dat de tijd dringt, want uiterlijk dinsdagavond moet Bolton met een passende oplossing komen richting de Engelse voetbalbond. “Er is al overleg geweest, maar er is nog lang geen akkoord”, verduidelijkt de curator de ernst van de situatie. “Daarom doe ik nogmaals een oproep aan alle betrokken partijen: doe er alstublieft alles aan om tot een oplossing te komen. Binnen 24 uur zal anders de licentie van Bolton worden ingetrokken. Daarna zal het faillissement worden aangevraagd, wordt de club uit de League One gehaald en gaan er 150 banen verloren. Dat zou echt een enorme ramp zijn voor de hele gemeenschap. Tenzij de betrokken partijen een akkoord bereiken, begint de ontmanteling van Bolton nog deze week.”

Update 27 augustus 12.14 uur - Bolton Wanderers blijft tot deadline vechten voor toekomst
Bolton Wanderers blijft vechten voor het voortbestaan van de club, zo meldt curator Paul Appleton op de website van de League One-club. “De gesprekken met de betrokken partijen blijven doorgaan. Mijn team en ik doen er alles aan om alsnog tot een akkoord te komen en zullen ons met hart en ziel blijven inzetten voor de club, de supporters en de gemeenschap van Bolton. De toekomst van de club is nog steeds onzeker maar ik blijf desondanks geloven in een positieve uitkomst voordat de deadline dinsdag om 18.00 afloopt.” De Engelse voetbalbond wil voor dat tijdstip weten in welke handen Bolton komt, anders wordt de licentie ingetrokken.


Poll

Verwacht jij dat Bolton Wanderers een faillissement weet af te wenden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door _buffalo_)

Ben er twee jaar geleden geweest een wedstrijd bezoeken. Een mooi modern stadion en erg leuke fans. Deze club is door structureel wanbeleid zo geworden. Daarom mijn advies: zorg voor goed beleid binnen alle clubs!

26 augustus 2019 om 15:07

Thanks Albert, faillissement is no more

26 augustus 2019 om 15:11

Je zou adviseur moeten worden.

26 augustus 2019 om 15:22

Haha adviseur zou wellicht kunnen maar ik heb daar weinig ervaring in.

26 augustus 2019 om 16:05

Eigenlijk moet de overheid nu direct ingrijpen, en zorgen voor goed beleid binnen alle voetbalclubs.

26 augustus 2019 om 16:57

Waarom is dat de verantwoordelijkheid van de overheid? Gewoon markwerking dit, wanbeileid wordt afgestraft.

Een interventie van de overheid zou verspilling van geld zijn, vooral nu met de Brexit, en lokaal kan ik er al van uitgaan dat er weinig geld te besteden is, dus liever dat ze die honderden soepkeukens in het noorden van Engeland aan de praat houden dan het redden van een voetbalclub.

26 augustus 2019 om 17:12

Sarcasme .. altijd moeilijk.

27 augustus 2019 om 12:49

Ik was er een paar jaar terug ook. Prima stadion inderdaad, aardige fans ontmoet, al was het tijdens die (beker)wedstrijd wel erg leeg.

Vraag me af hoe de voetbalwereld er had uitgezien zonder alle sjeiks en suikerooms, wat dan nu de topclubs waren, welke clubs inmiddels niet meer zouden bestaan, etc.

26 augustus 2019 om 15:23

Idd ja, iedereen zit altijd te zeiken over de sjeiks die veel clubs over nemen maar vraag me idd af hoeveel clubs anders al failliet waren geweest. Neem Roda nu bijv. Of een fortuna

26 augustus 2019 om 15:44

Zoveel grote clubs zijn opgericht en/of groot gemaakt door bedrijven en rijke eigenaars...het hele concept van betaald voetbal is vanaf het begin al een speelbal van de commercie geweest. Hoe meer je je in de voetbalgeschiedenis verdiept, hoe minder er schokkend is aan de huidige fratsen.

Ik heb persoonlijk niks met de club, maar vind het altijd sneu dat er zoveel mensen op straat komen te staan door het wanbeleid van 1 of een aantal personen.
dit gebeurt helaas toch nog teveel in de voetbalwereld.
ik hoop voor alle 150 mensen dat er toch nog een oplossing komt

Zou Rob Jansen deze club niet overnemen met een aantal oud profs??

Is er iemand die wat meer kan vertellen wat hier gebeurd is, en hoe diep rood de cijfers zijn?

26 augustus 2019 om 15:49

Als je googled op "bolton wanderers swissramble" zie je al een analyse uit 2010 (toen ze nog 5e in de Premier League stonden!) die het probleem al bloot legt. Enorme schulden uit het verleden (in 2003 ging de club al bijna failliet) die de club nooit heeft kunnen wegwerken.

De voorbije weken leek het nog goed te komen met Bolton, maar telkens bleef die overname deal uit. Ze spelen nu al vooral met jeugdspelers en kregen al -12 voor het seizoen, dus degradatie is al bijna een feit, maar dat ze nu dreigen geschrapt te worden zou toch heel erg zonde zijn.

Ook reeksgenoot Bury kan deze week nog geschrapt worden, al zou de overname daar wel al bijna in orde zijn.

26 augustus 2019 om 18:05

Ik hoop het toch. Morgen wordt sowieso een spannende dag voor zowel Bury als Bolton: Het kan voor beide club de laatste dag zijn dat ze bestaan. Ik kan me oprecht niet voorstellen dat er geen enkel persoon met een flinke bak geld Bolton wil kopen. Mooie historie, mooi stadion, hondstrouwe fans, alleen heb je het grote punt dat ze een enorme schuld hebben. Maar waarschijnlijk is de club voor een schijntje over te nemen om die reden.

26 augustus 2019 om 19:05

Zoals je inderdaad ook aangeeft, is de schuldenlast op dit moment het grootste probleem, waar niemand zijn handen aan wil branden. Dat maakt het moeilijk.

27 augustus 2019 om 18:04

Bury is dus al geschrapt, de deal is niet goedgekeurd. Ik heb ook net gelezen op een ander forum dat de eigenaar (steve Dale) in het verleden al 43 van zijn 51 bedrijven in vereffening heeft laten gaan.

Voor Bolton fans zijn het nog enkele spannende uren.

Hopelijk blijft deze club gewoon bestaan net als Bury. Het probleem in Lancashire is gewoon dat er teveel clubs in de omgeving zijn. En als je dan ook nog eens foute investeerders of stomme eigenaars heb of wanbeleid voert tja...

Engeland heeft een prima uithangbord in de voetbalwereld. Dus er zal heus interesse in kopen van de club komen of in iedergeval te financieren. Bolton blijft bij mij toch het meest op het netvlies staan door Jay-Jay Okocha. Wat een leuke speler was dat. Verder heb ik er niet veel mee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bolton Wanderers

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
R. MatthewsKeeper330
J. LoweMiddenvelder290
L. MurphyMiddenvelder292
J. EmmanuelVerdediger270
D. PoliticMiddenvelder243
J. DodooAanvaller244
D. MurphyAanvaller248
Voor de complete selectie: Clubpagina Bolton Wanderers.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Bolton Wanderers.

In de wandelgangen

Dinsdag 7 juli
Dat Barcelona bereid is om de vraagprijs voor Ivan Rakitic te laten zakken, heeft de aandacht van Manchester United getrokken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren