‘Van Bommel vindt dat ik daar niet in pas, dan heb ik dat te accepteren’

Zondag, 25 augustus 2019 om

Bart Ramselaar ruilde PSV afgelopen week in voor FC Utrecht. De 23-jarige middenvelder kon bij de Eindhovenaren niet meer rekenen op veel speelminuten en aasde daarom op een transfer. Diverse clubs in Nederland, zoals AZ en sc Heerenveen, hadden belangstelling voor Ramselaar, maar hij is blij dat hij weer terecht is gekomen bij zijn voormalig werkgever.

Ramselaar dacht vorig jaar nog vaak dat hij kon vechten voor een kans bij PSV, maar langzamerhand viel bij hem het kwartje. "Op een gegeven moment moet je realistisch zijn. Dan heb je een jaar bijna niets gespeeld. Dan is het vrij duidelijk dat je een nieuwe stap moet maken. Ik denk dat dit (FC Utrecht, red.) op dit moment een goede keuze is", zegt Ramselaar in gesprek met Veronica Inside.

De middenvelder erkent dat hij vaak teleurgesteld rondliep bij PSV. "Het afgelopen seizoen was gewoon niet leuk. Ik was niet gelukkig bij PSV. De eerste twee jaar wel. Toen heb ik veel mooie dingen meegemaakt: kampioenschap, veel gespeeld, Champions League. In dat opzicht heb ik een positief gevoel over PSV overgehouden. Alleen het laatste seizoen is niet wat ik ervan verwacht had."

Ramselaar beseft dat Mark van Bommel een nieuw systeem hanteert. "Hij vindt dat ik daar niet in pas. Dan heb ik dat te accepteren. Dan moet ik verder gaan", zegt de middenvelder, die erkent dat hij vaak heeft gedacht dat hij van toegevoegde waarde kon zijn voor PSV. "Tuurlijk heb ik dat vaak gedacht, maar uiteindelijk maakt de trainer de keuze. Ik heb me proberen terug te knokken. Het is nu zo gelopen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door stua)

Bart is een echt voorbeeld prof. Heb nooit iets negatiefs over hem gehoord. Nooit heeft deze jongen geklaagd ondanks zijn positie bij PSV. Ik wens hem veel succes bij Utrecht. Hoop dat hij van Bommel het tegendeel bewijst

25 augustus 2019 om 21:47

Ik wens hem veel succes, maar het ongelijk van van Bommel gaat hij nooit bewijzen.
Hij is gewoon niet van het niveau dat PSV nastreeft.
Misschien kan hij nog groeien, maar dat betekend niet dat hij dat PSV ook had kunnen doen.

25 augustus 2019 om 21:49

Nou Guti op 6, Ramselaar 8 had gewoon gekund. Rosario is al een poosje niet om aan te gluren.

25 augustus 2019 om 21:57

Niet om aan te gluren , daar ben ik het niet mee eens. Ja het is nog niet top, maar ik zie in Rosario gewoon een veel en veel betere speler dan Ramselaar.
Met Ramselaar had PSV op dit moment ook niet lekker gedraaid. Hij is echt geen speler die een elftal beter maakt.

25 augustus 2019 om 23:23

Op dit moment kan ik me niet voorstellen dat rosario beter is. Ik baseer mijn oordeel niet op alle andere negatieve reacties hier, maar erger me echt elke wedstrijd aan hem. Vorig seizoen speelde hij lekker maar dit seizoen is hij echt elke wedstrijd de slechtste van het veld. Dat is niet overdreven maar de werkelijkheid. Ik heb regelmatig gedacht zet hendrix erin en als je perse een rechtspoot wil (al speelt iemand met 2 linkerpoten nog beter) dan ramselaar. Hopelijk pakt hij het snel weer op. Jammer dat ramselaar geen eerlijke kans meer heeft gekregen. Hij is overigens zeker niet de enige..

25 augustus 2019 om 21:57

Zeg dat wel ja. Nooit horen mopperen, zelfs bij Jong PSV nog mooie goals gemaakt daarna. Aan instelling en motivatie zal het niet liggen bij Bart. Over zijn vertrek kan ik weinig zeggen. Onbegrijpelijk voor de buitenstaander als ik, maar een van Bommel en Cocu in mindere mate zullen het toch wel kunnen onderbouwen lijkt me. Het enige wat ik aan te merken had op Bart bij de wedstrijden in de basis is dat hij zijn acties te ver doorvoerde. Lopen met de bal. En er moet echt nog een sterke spelverdeler komen. Het rare aan PSV is dat er straks nog 3-4 spelers aansluiten gaande het seizoen. Ben echt heel erg benieuwd dit seizoen!

Van Bommel is eigenwijs. Het hele seizoen aanmodderen met Rosario en Hendrix nota bene de zwakste schakels. Van Bommel is gewoon te laf om andere spelers kansen te geven.

25 augustus 2019 om 20:40

Hendrix speelde nog niet zoveel hoor. Die zie ik nu liever opgesteld worden dan Rosario die al 1 seizoen niet goed meer speelt. Wat dat betreft is van Bommel eigenwijs ja. Ik mag hopen dat hij andere dingen ziet dan de meest3 supporters en dat het talent van Rosario overgezet wordt in beter spel. Tot nu toe is het niks meer. Daarnaast ben ik heel benieuwd naar hoe Affelay het gaat doen. Er is gelukkig nu een ervaren pinchitter bijgekomen voorin (Mitroglou) Wat nu al zichtbaar de jonge talenten een soort rust geeft. Dat is precies wat ze op het middenveld ook nodig hebben!

De kop van het push bericht deed uiteraard weer heel anders vermoeden, maar het is een onschuldig bericht. Nette jongen die Ramselaar, geen trap na geven, maar ook de hand in eigen boezem steken. Prima speler.

Ik vind Ramselaar echt een prachtige voetballer. Heeft techniek, vista, overzicht en een lekkere dribbel. Altijd spannend wanneer hij aan de bal komt. Maar het mag niet verrassend zijn dat creatieve spelers bij PSV onder Van Bommel niet aan de bak komen. Van Bommel is een hele eigenwijze man, zoals tijdens zijn actieve voetbalcarriã¨re. Hij weet het altijd beter en het is nooit zijn schuld... Denk dat PSV gaat herleven wanneer hij vertrekt/ontslagen wordt.

25 augustus 2019 om 20:42

Wat betreft eigenwijsheid en stijl van coachen geef ik je wel gelijk. Maar wat betreft creatieve spelers komen zeker wel aan de bak. Affelay is nota bene aanvoerder en vind ik zeer creatief. Gutierez speelt nu vaak. Ihattaren, Gakpo, Malen, Bruma zijn ook redelijk creatief. Dus wat dat betreft geef ik je geen gelijk

25 augustus 2019 om 21:52

PSV gaat herleven? Weet je, laten we even wachten tot de winterstop en dan kan je misschien terecht zeggen dat van Bommel het slecht doet. Denk zelf dat je dan op je woorden moet terugkomen.

Ramselaar heeft mij nog nooit kunnen overtuigen. Een leuke voetballer, maar niet PSV waardig. Hij heeft de kans gehad om zich te ontwikkelen bij PSV , maar het talent wat hem in het verleden werd toegeschreven, dat heeft hij nooit kunnen waarmaken.

Een trainer moet zijn systeem aanpassen aan het materiaal dat hij heeft en niet andersom. Met Ramselaar ipv Rosario en een iets andere invulling van het middenveld was PSV een stuk succesvoller geweest.

25 augustus 2019 om 20:35

Ja maar je gaat een heel elftal niet aanpassen aan Ramselaar. V Bommel past zijn systeem ook aan sinds Luuk weg is. Maar je moet wel heel bepalend zijn om je systeem aan Bart aan te passen. V. Bommel kiest voor meer zekerheid en dus minder creativiteit omdat hij die aanvallend heeft zitten.

25 augustus 2019 om 20:39

Nee maar je gaat ook niet krampachtig vasthouden aan een formatie met 2 controleurs terwijl je voor die plaatsen alleen Rosario en Hendrix hebt... Van Bommel had er ook voor kunnen kiezen om met de punt naar achteren te spelen, net zoals Cocu deed. Dan kun je Ramselaar prima gebruiken als een van de voorste twee middenvelders.

25 augustus 2019 om 21:54

Een elftal aanpassen aan Ramselaar? Is dat wat je zegt?

Ik denk zelf dat va Bommel terecht Rosario opstelt. Het komt er nu nog niet uit, maar dat is slechts een kwestie van tijd.

26 augustus 2019 om 00:01

Spelers zijn passanten. Spelwijze blijft. Wat dat betreft heeft Ajax een heel duidelijk beeld geschept voor spelers. Wil je hier voetballen? Dan zul je mee moeten doen in ons voetbal. Dat is wat v. Bommel er ook in aan het brengen is momenteel. In hoeverre je dat ziet? Tja, daar kun je over discussiëren

Het is jammer dat hij geen verdedigende middenvelder kon worden want daar mist psv wel veel kwaliteit. Hij is meer linkshalf of linksvoor. Evt een 10. Maar daar had psv betere opties.

Had die jongen vertrouwen gegeven en hij was onmisbaar. Hendrikx zou daardoor ook beter zijn gaan voetballen.

Hele keurige reactie weer, fantastische prof. Het ga je goed in Utrecht, Bart!

Ach ja, Mark van Bommel, had meer van hem verwacht. Laat zien dat hij weinig tactisch benul heeft en vind hem als "people's manager" zeer pover. Legt ook liever de schuld bij een speler of bij een team dan bij zijn eigen onkunde. Wens PSV veel sterkte zolang Mark aan het roer staat, maar dat zou na dit seizoen zomaar voorbij kunnen zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV32
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper10
O. BoscagliVerdediger10
P. MaxVerdediger10
D. DumfriesVerdediger10
J. TezeVerdediger10
N. ViergeverVerdediger10
Mauro JúniorMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Vrijdag 18 september
Real Madrid is van plan om Luka Jovic in de laatste fase van de transferperiode op huurbasis elders te stallen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren