Kenneth Pérez verveelt zich: ‘Wie heeft Feyenoord - AZ verzonnen?’

Zondag, 25 augustus 2019 om

De voltallige 'top vier' had dit voetbalweekend vrijaf. Ajax, PSV, Feyenoord en AZ, de clubs uit de Eredivisie die nog actief zijn in Europees verband, wilden allemaal een vrij weekend om genoeg rust te hebben tussen de wedstrijden in de voorrondes van de Champions League en de Europa League. Kenneth Pérez vindt het opvallend dat de KNVB meegaat in die wens en vraagt zich af of de keuze überhaupt verstandig is voor de betrokken clubs.

"Als consument is het echt niet leuk", stelt de analist zondagavond bij FOX Sports. "En het lijkt me ook niet nodig om te doen. Ik ben zeer verbaasd dat deze maatregel is genomen." Pérez stipt aan dat het in de voetballerij 'stikt' van performance coaches en 'professors' met verstand van de verdeling tussen arbeid en rust. "Iedere speler wordt gemonitord. Spelers zien er veel fitter uit dan ze vroeger deden. Het verbaast mij ontzettend dat je dan niet drie keer in een week kunt spelen, en dat de maatregel genomen moet worden om vier ploegen vrijaf te geven."

"Het is ook heel vervelend dat de competitie niet gelijk loopt, omdat ploegen nog inhaalwedstrijden hebben", vervolgt Pérez, die geen tegenstander is van 'uitzonderingen', als een Eredivisionist bijvoorbeeld tot de kwartfinale of de halve finale van een Europees toernooi reikt. "Maar ik vind dit zeer overdreven. De makkelijkste oplossing is om de ploegen waar het om gaat een relatief makkelijke thuiswedstrijd te geven. Wie heeft verzonnen dat Feyenoord vandaag tegen AZ had moeten spelen? En nu krijgen ze dan vrijaf."

"Bovendien is het als speler soms best lekker om drie wedstrijden per week te spelen", voegt Pérez daaraan toe. "Ik vind het een grote maatregel. Vorig seizoen vond ik dat ook met Ajax, maar toen hadden ze er geen rekening mee gehouden." Ajax hoopt zich woensdag via APOEL Nicosia te kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League, na een 0-0 gelijkspel op Cyprus. Feyenoord en PSV reizen met een 3-0 voorsprong op zak af naar respectievelijk Hapoel Beer Sheva en Apollon Limassol in de play-offs van de Europa League. Voor AZ wacht in België een weerzien met Royal Antwerp na een 1-1 remise in De Grolsch Veste.

De wedstrijd van Feyenoord-target Marco Senesi tegen Arsenal de Sarandi
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door fr_jc)

Eerlijk gezegd vind ik het in dit specifieke geval prima te billijken. Probeer de clubs te helpen om in die groepsfase te komen, dan ben je al een heel eind op weg als land zijnde

25 augustus 2019 om 19:32

Daarnaast doen ze het in Belgie en veel andere landen (inmiddels) ook

25 augustus 2019 om 19:48

Veel andere landen?

25 augustus 2019 om 19:59

Ja echt superveel!

25 augustus 2019 om 21:23

Enig idee hoe lang ze het al in België doen? Hun ruime voorsprong op de coëfficiëntielijst tov Nederland viel mij op, terwijl wij in Nederland toch onze competitie hoger aanslaan.

25 augustus 2019 om 22:02

Het is zo’n onzin dat verplaatsen, utrecht ligt er al uit. Az is de volgende, psv heeft voor de hoofdprijs gefaald en gaat het nu redden voor de troostprijs. Feyenoord ennAjax hadden het zonder die rust ook wel gered dus ja wie zal het zeggen of t werkt? Ik weet wel dat toen ajax in 95 de cl won dat ze toen ook gewoon zo-wo-zo speelden

25 augustus 2019 om 23:17

Utrecht lag eruit voor de competitie begonnen is. Argument telt dus niet

25 augustus 2019 om 23:38

Het voetbal wat ze in Belgie spelen is ook iets verstandiger in Europees verband dan het voetbal in Nederland. Wij zijn altijd van het blind vol op de aanval gaan en dan het nooit afmaken. Bij de Belgen spelen ze toch meer op de verdediging en dat heeft toch een tijd lang veel beter gewerkt. Ontopic: ik vindt die omzettingen niet storen je kan natuurlijk ook niet voor elke poulefase duel en erna een ‘makkelijke’ tegenstander inplannen. Dus dan kom je wel tot het schuiven en wat boeit het als iedereen het van te voren weet dan is er niets mis mee. Ik vindt het meer storender dat de transfermarkt nog open is terwijl er al zoveel wedstrijden gespeeld zijn.

Voor het Nederlands voetbal is het ook beter als ze punten pakken in Europa dus snap de KNVB volkomen dat ze deze clubs een weekend vrij geven.

Het is heel belangrijk voor nederland om 3 of 4 ploegen in de EL te hebben. Daarnaast is het na 3 speelrondes dus geen probleem qua competitievervalsing. En AZ was 1-1...

25 augustus 2019 om 19:54

Het heeft niets van doen met competitie vervalsing lijkt me na 2 speelronden. Dat we goede zaken kunnen doen in Europa met 4 ploegen geef ik je dan ook, echter zo vroeg in het seizoen zullen 4 rustdagen toch wel genoeg (moeten) zijn. Ik deel Perez zijn mening, dit eerder deze week ook al geschreven.

25 augustus 2019 om 23:36

Maar Perez geeft aan dat ze wel rekening kunnen houden tegen wie ze spelen. AZ, Ajax en PSV hadden dit weekend allemaal een tegenstander uit het rechterrijtje 😂.

Enerzijds ben ik het wel eens met Perez, dat het nogal vroeg is om nu al te beginnen met het uitstellen van wedstrijden. Het seizoen is net begonnen, dus verwacht je dat vermoeidheid nog niet echt een rol kan spelen in de prestaties, daar waar dat later in het seizoen misschien wel zo is.

Aan de andere kant, dit zijn misschien wel de meest cruciale wedstrijden. Stel: iedereen vliegt er komende week uit. Dan kun je dus geen Europese punten meer halen dit jaar. Haal je allemaal de poulefase van een toernooi, dan pakt iedere club vast nog wel een paar puntjes.

25 augustus 2019 om 21:25

Nu staat Feyenoord er al erg goed voor, maar dat is wel een team waar veel spelers de afgelopen wedstrijden al vermoeid waren en waardoor een weekend rust misschien niet gek is.

Het halen van de poulefase is belangrijk, maar de echte punten worden in de poulefase gehaald. Wat doet de Knvb als straks Ajax, Feyenoord en PSV in de poulefase terechtkomen. 6 competitiewedstrijden uitstellen omdat de punten in de poulefase zo hard nodig zijn?

25 augustus 2019 om 23:18

Dan gaan ze schuiven in het desbetreffende weekend. Is toch wel bekend?

Ik als Az supporter hekel mij aan dit besluit. Kom op man, ze spelen beide aankomen de Donderdag pas.....wat een onzin. Vorig seizoen heb ik oom al net verontwaardiging zitten kijken naar al die omzettingen en nu het mijn eigen club is die "geholpen" word vind ik het nóg storender. Onbegrijpelijke actie, het zijn verdorie geen amateurs.....waarom dan dit clowneske amateuristisch handelen van de KNVB.....die gasten snappen er echt geen ene drol van.

25 augustus 2019 om 23:14

Je weet dat dit op verzoek is van de clubs? Manager competitiezaken zei vanmorgen dat de Knvb pas in actie komt als een club een verzoek tot uitstel indient

Vind het ook irritant met mn Scorito, tellen die punten straks wel of niet mee?

25 augustus 2019 om 20:17

Naar ik meen halve punten.

25 augustus 2019 om 23:15

Ja, telt gewoon mee.

Ik snap het eerlijk gezegd niet zo erg. Aan de ene kant hoor je dat clubs die al halverwege de competitie zijn een voordeel hebben, en wij halen wedstrijden eruit. Net zo iets als met de Kuip. Gaat het goed met Feyenoord komt het door de geweldige Kuip. Gaat het slecht is het ineens Kuipvrees.

Het is in het belang van het Nederlands Voetbal, staan we straks weer in de top 6 zal dit niet meer hoeven.

Bovendien, normaal gesproken is het misschien heerlijk voor een speler om 3x in de week te spelen. Maar ik denk dat menig speler dolblij is dat die dit weekend, met die warmte, niet heb hoeven te spelen. Want hoe je het ook went of keert, die warmte vreet extra kracht en energie, wat de nodige consequenties kan hebben voor de Europese wedstrijden later deze week.
Prima keuze dus om de 4 Europese clubs dit weekend vrijaf te geven.

25 augustus 2019 om 20:16

Had Feyenoord alvast kunnen wennen aan de warmte die ook in Israël zo is.

Ik ben er zo vroeg in het seizoen dan ook geen voorstander van.

Hoezo als we in de top 6 staan hoeft dit niet meer? Zijn er dan 4 ploegen automatisch geplaatst?

25 augustus 2019 om 20:41

Ik dacht dat je in de top 6 weer 2 regelrechte CL deelnemers heb en 1 voorronde CL.
Dus de positie die we tig jaren geleden ook hadden

Dat is naar mijn mening het streven om weer te bereiken

25 augustus 2019 om 21:03

Ik heb het even opgezocht en je hebt gelijk met jouw schrijven. Echter die 6e plek is echt ver weg gezien de achterstand (in punten). Maar het wordt wel het streven idd om daar weer te komen. (zou moeten zijn)

Ik dacht eerlijk gezegd dat je het over alle clubs had die CL en EL direct gekwalificeerd zouden zijn bij plaats 1 t/m 5 in de ED.

Edit) dus had je reactie ietwat verkeerd gelezen / begrepen.

26 augustus 2019 om 09:20

Top 6 kun je de komende 5 jaar op je buik schrijven en wellicht nog langer. Zorg eerst maar dat we in de top 8 raken.

3 wedstrijden per week lullen ze altijd over. Maar met een Europese pot doordeweeks kom ik op 2 potten uit hoor. Gewoon kalenderweken doortellend kom je dan pas bij 3 als er ook om de beker gespeeld word

25 augustus 2019 om 23:12

Als je zondag, donderdag en zondag weer speelt, speel je er drie in één week.

25 augustus 2019 om 23:20

Hoeveel zondagen heeft jouw week dan? 2?

Is toch ook wel bijzonder, vooral als ik naar ajax kijk. Heb je een trainer die roept om ritme, aan elkaar wennen en automatisme, wordt je vrijgepland terwijl als je zaterdag had gespeeld je gewoon 2x drie dagen vrij zou hebbenbgehad tussendoor. Snap best dat er af en toe een pot verplaatst wordt om de punten binnen te kunnen slepen, maar ze zijn het doel een beetje voorbij geschoten lijkt t soms. Feyenoord en az zouden ook drie dagen tussendoor vrij hebben. Vind t apart dat ze nu al vermoeid zouden zijn, gezien het seizoen net is gestart. Daarnaast zijn die verplaatsingen ná een europese match al helemaaaaaaal belachelijk, gezien t daar niet om de europese punten gaat.

Ieder nadeel heeft zijn voordeel Kenneth, want nu hoef je maar 3 wedstrijden te verzetten in plaats van 4 aangezien ze tegen mekaar spelen... Goede zaak trouwens dat er rekening wordt gehouden met alle ploegen. Vermoeidheid zal het probleem niet zijn, maar er is ook een risico op blessures als je ze toch laat spelen en dat wil je uiteraard voorkomen.

3 wedstrijden per week bestaat in principe niet eens. Het zijn er maar 2. Heel af en toe zou zondag, woensdag zaterdag kunnen maar dan heb je die week erna dus maar 1 wedstrijd

Deze keer prima, want hoe meer teams in de groepsfase hoe beter. Maar daarna tot de halve finales (als die bereikt worden) geen wedstrijden meer uitstellen, hooguit van zaterdag naar zondag verplaatsen ofzo maar niet een maand later zoals nu het geval is.

Perez gaat er aan voorbij dat de clubs ook 3 dagen meer tijd hebben om zich op de Europese tegenstander te richten. Lijkt me wel belangrijk.

Ajax dinsdag gespeeld had dan 4 dagen rust als ze zaterdag tegen Fortuna hadden gespeeld. Dan weer bijna 4 dagen rust. En als ik ajax was dan had ik graag zaterdag nog ff een wedstrijd gespeeld

Misschien is het in het vervolg slimmer als de Knvb van tevoren met dit soort mogelijkheden rekening houdt. Je weet vanaf het begin van het seizoen op welke data, dus sowieso in welke weken, het Europees voetbal valt. Is het dan zo moeilijk om daarom heen te werken? We beginnen tegenwoordig ook al eerder aan het seizoen dus dam zou zoiets dergelijks ook moeten kunnen. Is leuker voor het competitie verloop. Op het moment dat het spannend wordt ga je straks bij eventueel Europees overwinteren weer allerhande wijzigingen doorvoeren. Weet dat het waarschijnlijk lastig te realiseren is maar kunnen ze niet gewoon de hele speelronde verplaatsen?

Ik ben het helemaal eens met de KNVB, om aan Europese punten te denken en daar creatief in te zijn. Alleen de rust tussen bepaalde wedstrijden slaat nergens op. Het lijkt erop dat de clubs in de competitie geholpen worden ipv in Europa. Feyenoord-AZ had gewoon door kunnen gaan. Die had qua rust niets te maken met volgende week.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1314
2.PSV1311
4.Vitesse111
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 18 september
Real Madrid en Paris Saint-Germain hebben een pact gesloten over een toekomstige transfer van Kylian Mbappé. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren