Scorende Adrián Dalmau kan eerste verlies FC Utrecht niet voorkomen

Zondag, 25 augustus 2019 om

FC Utrecht heeft zondagmiddag nagelaten om de koppositie over te nemen van Willem II. De Domstedelingen hadden bij winst op VVV-Venlo met tien punten uit vier wedstrijden de eerste plek in de Eredivisie gepakt, maar gingen in een heetgebakerd duel verrassend met 1-2 onderuit tegen de Limburgers, die nu de negende plek innemen. De van Heracles Almelo overgenomen Adrián Dalmau luisterde zijn debuut namens FC Utrecht wel op met een treffer, terwijl hij in de blessuretijd nog een goal afgekeurd zag worden wegens een overtreding.

De teruggekeerde Bart Ramselaar zat nog niet bij de selectie van trainer John van den Brom en hij bekeek het duel, net als Wesley Sneijder, vanaf de tribune. De twee zagen hoe de thuisploeg in de eerste helft bijna 75 procent balbezit had, maar wel met een 0-2 achterstand de rust in ging. Na een paar minuten zorgde een schot van Simon Gustafson al voor gevaar voor het doel van Thorsten Kirschbaum en ook Issah Abass zette de doelman al vroeg in het duel aan het werk. FC Utrecht slaagde er ondanks het vele balbezit echter niet in om het doel te vinden en kreeg in de slotfase van de eerste helft het deksel op de neus.

Met nog acht minuten te gaan belandde een voorzet van Roel Janssen op het hoofd van Evert Linthorst en hij zette de bezoekers uit het niets op voorsprong. Daar bleef het niet bij voor de negentienjarige middenvelder, want op slag van rust schoot hij ook de 0-2 langs Maarten Paes. Met Dalmau in de ploeg in plaats van Rico Strieder ging FC Utrecht in de tweede helft op zoek naar de aansluitingstreffer en het inbrengen van de spits leek bijna meteen een gouden wissel te worden.

De Spanjaard was vijf minuten na zijn entree eerder bij de bal dan Danny Post en arbiter Jochem Kamphuis wees vervolgens resoluut naar de stip. Raadpleging van de VAR wees echter uit dat Abass in de aanloop naar de treffer in buitenspelpositie stond, waarna de penalty tot grote frustratie van Van den Brom werd geschrapt. Abass dacht vervolgens niet veel later zelf de 1-2 voor zijn rekening te nemen, maar zijn goal werd afgekeurd nadat hij zich opnieuw in buitenspelpositie bevond.

Van den Brom verving de Ghanees vervolgens voor Jean-Christophe Bahebeck en bracht ook Václav Cerny nog in de ploeg. Aan de kant van VVV maakte Lee Cattermole zijn debuut en de routinier kon niet voorkomen dat FC Utrecht snel na zijn binnenkomst wist te scoren nadat Cerny Dalmau alleen voor de keeper zette. In het laatste kwartier van de wedstrijd waren er nog een aantal kansen voor de thuisploeg en in de eerste minuut van negen minuten blessuretijd dacht Dalmau ook zijn tweede treffer te maken. Vanwege vasthouden van de kant van de Spanjaard werd deze goal echter door Kamphuis afgekeurd.

In the Zone | Gyrano Kerk over nieuw contract bij FC Utrecht: ‘Eigenlijk niet getwijfeld
Meer video's

Poll

Vind jij dat VVV het verdiende om te winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

98 reacties (laatste reactie door jajowi)

Mooie strijd gezien tussen Utrecht en VVV. Uiterst effectief VVV en een Utrecht dat teveel kansen mist. Gelijkspel was misschien terecht geweest maar dan had Utrecht maar wat moeten doen met al die kansen en het overwicht. Scheidsrechter, assistenten en VAR uitmuntend werk gedaan. Penalty terecht afgekeurd. Buitenspel goed gezien. Mag ook weleens gezegd worden.

25 augustus 2019 om 16:40

Vind dit ook wel een eigenschap van de teams van vd Brom. Het is altijd verzorgd aanvallend voetbal waarbij effectiviteit ontbreekt. Als ze de kansen gaan afmaken moeten we dit jaar oppassen voor Utrecht, goed team!

25 augustus 2019 om 16:46

Neem aan dat Dalmau nog wel in vorm komt en wat leuks gaat laten zien

25 augustus 2019 om 16:50

Uitmuntend tot de blessuretijd... die gast van VVV moet zn tweede geel krijgen bij vasthouden Bahebeck. Goal van Dalmau mag je niet afkeuren aangezien beide schuldig waren aan vasthouden. Daarnaast als er 2 minuten wordt tijdgerekt in de blessuretijd moet je dat ook gewoon erbij optellen maar dat vergat deze zeer slechte scheidsrechter. Ook Kum raakte geen bal bij de sliding op Dalmau... maar verder uitmuntend hoor

25 augustus 2019 om 17:05

Dalmau trekt m gewoon vol achterover, dus terecht afgekeurd. de overtreding was geen geel waard. en Kum raakte ook Dalmau niet, die dalmau kon ook gewoon geel krijgen daar voor n schwalbe hoor

25 augustus 2019 om 17:51

Hahaha hij geeft in de eerste helft geel voor niks en de tweede helft haalt die gast een aanval eruit waarbij Bahebeck anders gewoon door is aan de zijkant en dat is geen geel... deze man snapt de regels niet en jij blijkbaar ook niet dus in dat geval kan je beter gewoon stil zijn

25 augustus 2019 om 18:07

Nou dat had echt wel zijn 2e geel moeten zijn. Het was een doelbewuste overtreding om de aanval te onderbreken. En die goal was twijfelachtig hoor. De verdediger houdt ook de aanvaller vast dus als hij hem had goed gekeurd was ook niet raar geweest. VVV komt gewoon goed weg. Door de scheids en door de een falend Utrecht.

Vind VVV dit jaar overigens maar een matig team en ondanks dat ze nu al 6 punten hebben denk ik dat ze het erg moeilijk gaan krijgen en moeten strijden tegen degradatie.

van de Brom. Wat een ontzettende nare man. Altijd maar zeiken. Beslissingen vond ik overigens gewoon goed van de scheids. Venlo wel met geluk gewonnen. Als je voor plek 3 mee wilt strijden moeten dit soort wedstrijden gewonnen worden.

25 augustus 2019 om 16:35

Je hoorde hem toch redelijk duidelijk 'lul' roepen naar de 4e man? Dat kan nog wel eens een staartje gaan krijgen.

25 augustus 2019 om 16:40

Dat je boos bent op de leiding oké, dat kan. Maar om bij iedere beslissing zo te reageren vind ik echt abnormaal. En het schelden naar de leiding moet altijd bestraft worden. Je kunt gewoon met die mensen omgaan. Ook dat zijn maar gewoon mensen

25 augustus 2019 om 16:50

Schelden hoort niet. Absoluut. Maar als het om zeiken en zeuren bij de scheidsrechter danwel 4e man gaat, kan jullie trainer er ook wat van. Ben benieuwd wanneer een trainer ook een kaart gaat krijgen.

25 augustus 2019 om 17:00

Over een stuk van Utrecht kun je het toch weer niet laten om PSV erbij te betrekken? Dat is totaal niet nodig. En ja, die kan dat ook, maar je zult hem nooit horen schelden.

25 augustus 2019 om 17:16

Ik heb Van Bommel inderdaad nooit horen schelden. Dat schreef ik ook niet. Ik haalde hem niet aan om PSV te bashen. Ik erger me al tijden aan alle trainers die maar blijven zeiken bij de scheidsrechters. Ik haalde hem erbij omdat hij bovenaan staat qua zeiken. Wat mij betreft mag elke trainer die zo doet meteen een kaart krijgen.

25 augustus 2019 om 17:35

Mourinho kan er ook wat van.het gaat echter om Van de Brom hier.

25 augustus 2019 om 17:53

@kyle66

Helemaal mee eens. Te gek om te zien dat trainers altijd maar zeiken en doen. Terwijl de scheids ook maar een mens is. Iedereen maakt fouten. Het is ook echt de enige sport waar dit gebeurt. Bij het rugby hebben de spelers altijd respect voor scheidsrechters. Ik ben van mening dat dat altijd moet gebeuren. De jeugd pikt dit op en dit soort gedrag zie je daardoor terug op de nederlandse amateurvelden.

25 augustus 2019 om 19:45

@Rossum, precies zoals je zegt! Als ik je meer dan 1 duimpje had kunnen geven, had ik dat gedaan.

Wat mij betreft mag je een trainer, nadat hij is gewaarschuwd, een kaart geven en als hij het daarna weer doet, naar de tribune sturen. En dat geldt voor elke trainer, ongeacht de club. De jeugd kan heel goed denken: als de trainer geen respect voor de scheidsrechter heeft, waarom zouden wij het dan wel hebben?

25 augustus 2019 om 22:30

Ik voetbal zelf ook en als ik tegen de scheids praat doe ik dat gewoon in normale taal en schreeuw ik niet. Het heeft ook geen enkele zin om daar te gaan staan schelden. Maar daarin zie je sowieso een lijn van de jeugd. Er wordt meer gescholden etc. Die zien via social media veel meer en gaan zich daar ook na gedragen...

blij dat de 3 punten naar venlo gaan . maar wat een laffe 2e helft van vvv

Ik heb niks met Utrecht maar ze zijn hier echt genaaid... Die goal van Dalmau was over en weer vasthouden, maar omdat de verdediger zich laat vallen wordt hij afgekeurd. Daarnaast wordt er op 99:00 afgefloten, terwijl in die 9 minuten ook veel tijdgerekt werd.

25 augustus 2019 om 16:37

Dankjewel Ajacied. Niet dat we daar wat mee opschieten, maar die verdediger liet zich te makkelijk vallen. Als Dalmau zich liet vallen was het ook geen penalty.. Kamphuis had een akkoordje met vvv

25 augustus 2019 om 16:43

De aanvoerder van FC Utrecht kon alle beslissingen begrijpen zegt ie net voor de camera. Wellicht was het toch geen akkoordje van Kamphuis met Vvv, maar wordt je verblind door je clubbril.

25 augustus 2019 om 16:48

Of misschien wil Janssen naderhand geen standje van de KNVB krijgen, daarom blijft ie politiek correct. Maar goed, dat kan natuurlijk niet wat ik zeg. Dom van me...

25 augustus 2019 om 16:38

Dat tijd rekken in de extra tijd had nog wel twee minuten op mogen leveren inderdaad. Toch zie je dat dat nauwelijks wordt gedaan jammer genoeg..

25 augustus 2019 om 16:39

Goh, gaan we nu ook al huilen over dat ze zelfs met 9 minuten blessuretijd niet tot een kans komen? Die ene minuut heeft ze nu zogenaamd genekt? FC Utrecht heeft zichzelf genaaid door die bal er niet in te schieten en er 2 tegen te krijgen. Voor alle beslissingen viel iets te zeggen. Bij die afgekeurde gelijkmaker was er sprake van vasthouden van de aanvaller dus die kun je afkeuren en logisch dat de VAR niet ingrijpt. Bij een andere beslissing had de VAR ook niet ingegrepen.

25 augustus 2019 om 16:43

Het was vasthouden van beide kanten, maar als Dalmau zich liet vallen was het ook geen penalty. Dat is meten met 2 maten en mag niet gebeuren in het betaalde voetbal. Helaas gebeurt het wel en heeft Kamphuis deze match gewonnen

25 augustus 2019 om 16:46

Overtreding kun je gewoon geven, dus kun je hem ook afkeuren. VVV heeft de wedstrijd gewonnen, maar vooral FC Utrecht heeft verloren. Dat hebben ze helemaal zelf gedaan door de kansen niet te maken en er 2 tegen te krijgen. De arbitrage had hier geen rol in. Beter FC Utrecht zich daar op gaat focussen, want het is niet de eerste wedstrijd dit seizoen waarin FC Utrecht veel te weinig scoort gezien de hoeveelheid kansen die werden gecreert. Ook gaan de goals er veel te gemakkelijk in.

25 augustus 2019 om 16:47

Als als als. Het is gewoon een overtreding van Dalmau. Doe niet zo ontzettend kinderachtig met je Kamphuis heeft deze match gewonnen. Utrecht was gewoon niet goed genoeg. Geweldig optreden door arbiter en var

25 augustus 2019 om 16:47

@masterd Als er in de blessuretijd wordt tijdgerekt wordt er vaak nog een minuutje aangeplakt, maar dat gebeurde niet. Het zou niet de eerste keer zijn als er in de laatste minuut nog gescoord zou worden.
"bij die afgekeurde gelijkmaker was er sprake van vasthouden van de aanvaller dus die kun je afkeuren en logisch dat de VAR niet ingrijpt"
Onzin, ze hielden elkaar vast en als Dalmau zich liet vallen had ie niet gefloten en daarnaast kon de VAR sowieso niet ingrijpen, aangezien hij direct floot nog voordat de bal volledig binnen lag.

25 augustus 2019 om 17:20

Toch zie je vaak dat de verdedigende ploeg dan het voordeel krijgt

25 augustus 2019 om 16:50

Die goal van Dalmau is 100% terecht afgekeurd, die verdediger word vol achteruit getrokken. Als je dat niet ziet snap je er echt weinig van. verder is 9 minuten extra tijd gewoon 9 minuten extra tijd.

25 augustus 2019 om 18:12

Natuurlijk is 9 minuten extra niet gewoon 9 minuten extra. Als er iemand in die 9 minuten 3 minuten behandeld moet worden op het veld dan moeten die er gewoon bij opgeteld worden. Of als er een VAR moment is die 5 minuten duurt net zo. En ook als er duidelijk tijdgerekt wordt kan die scheids er gewoon een paar minuten bij doen.

25 augustus 2019 om 18:29

Remco, na de deceptie in de halve finale van de de CL hoeven we jou als Ajacied toch niet uit te leggen dat er in de blessuretijd ook tijd kan bijkomen vanwege tijdrekken? Vraag maar aan Onana. Iets met oorspronkelijk 90+5 maar 90+6 vanwege tijdrekken en hem in de 96e minuut om je oren krijgen.

Wat een jankbal die van den Brom. Die moet vooral naar zijn eigen ploeg kijken die zelf te weinig doelpunten hebben geforceerd. De beslissingen van de arbitrage en de VAR waren gewoon verdedigbaar, dus van echte benadeling is geen sprake. Het probleem vandaag zat hem bij FC Utrecht, niet bij de tegenstander en niet bij de arbitrage.

25 augustus 2019 om 17:23

Uhhhh nee.

De buitenspels van de VAR waren volledig terecht. Maar het doelpunt van Dolmau en de niet gegeven penalty op Dolmau waren onterecht afgekeurd of niet gegeven.

Ik snap de scheids wel dat hij er op een gegeven moment klaar mee was, omdat hij de hele tijd hoorde dat zijn moeder een hoer was van de tribune. Maar hij heeft hiermee wel een wedstrijd soort van beslist. Ik bedoel fluit dan af voor spreekkoren tot de gemoederen weer wedergekeerd zijn.

25 augustus 2019 om 17:32

Uhhh ja.

Zelfs de aanvoerder van FC Utrecht kon zich vinden in de beslissingen van de arbitrage. Ziet die het dan ook verkeerd? Van den Brom die het heeft over kinderachtige kerels betreffende de arbitrage, terwijl de grootste kleuter toch echt meneer van den Brom zelf was. Tegen VVV mag je nooit 2 tegentreffers krijgen in eigen huis, daar is de wedstrijd beslist, niet door de arbitrage. Doelpunt van Dalmau kun je afkeuren en bij die penalty was het eerst buitenspel, dus ook terecht geannuleerd.

25 augustus 2019 om 17:45

Janssen neem ik niet eens serieus. Die kan niet eens voetballen. Dat zo'n non voetballer ooit is aangetrokken bij Utrecht en zelfs na zijn blunder tegen Fc Mosterd waarbij hij de bal op zijn eigen lat schoot nog basis staat. Is mij een raadsel.

Het moet toch erg pijnlijk zijn voor Jenssen om na een blunder van Janssen geslachtofferd te worden voor een keeper die niet eens een bal kan vangen in zijn eigen 6 meter.

25 augustus 2019 om 17:59

Zo keeper hoord de spits in 2e te borren maar onze keeper blijft lief staan. Lekker minuten op laten doen bij jong Utrecht en Vorm terughalen heb je in ieder geval een goede keeper die wel de 0 kan houden.

25 augustus 2019 om 18:03

Of Jenssen weer de kans geven. Heeft Utrecht zo vaak gered.

26 augustus 2019 om 00:15

Hou toch op. Die Jensen heeft het 1 seizoen uitstekend gedaan, maar is daarna alleen maar minder gaan presteren. Het is soms net een clown. Kijk de samenvatting van de oefenwedstrijd tegen PSV nog eens terug, het ziet er niet uit. Lekker Paes laten staan, uitstekende jonge getalenteerde keeper, die vast nog wel eens een foutje zal maken, maar ook punten voor je gaat pakken.

Een schande dat Utrecht met hun kwaliteiten met 1-2 van degradatiekandidaat VVV heeft verloren. Ik vind dat Utrecht dit seizoen de kwaliteiten heeft om samen met PSV en AZ voor de tweede plek te strijden dus dan mogen ze niet in eigen stadion van VVV verliezen. Als Utrecht vandaag iets scherper voor het doel was dan hadden ze gewoon van VVV gewonnen.

25 augustus 2019 om 16:38

Vvv is echt geen degradatiekandidaat. Hebben gewoon 6 punten uit 2 wedstrijden en hebben een heel aardig team.

25 augustus 2019 om 16:41

VVV heeft nog geen fatsoenlijk spel op de mat gelegd. Leuk dat ze naar 6 punten gemazzeld zijn, maar zo'n resultaat als vandaag is een incident met zulk abominabel spel. Gewoon een potentiële degradatiekandidaat.

25 augustus 2019 om 16:50

Dat is niet waar Master D. Vvv is misschien geen sprankelend elftal, maar ze voetballen wel met een idee.

25 augustus 2019 om 16:50

Dat is niet waar Master D. Vvv is misschien geen sprankelend elftal, maar ze voetballen wel met een idee.

25 augustus 2019 om 16:55

Ja, de bus voor het doel parkeren is ook een idee en volgens dat concept voetballen ze ook. Qua uitvoering niet heel indrukwekkend overigens als ik zie hoeveel kansen FC Utrecht nog bij elkaar gespeeld heeft.

25 augustus 2019 om 17:10

VVV voetbalt naar hun mogelijkheden. Je kunt toch niet verwachten dat VVV, met de spelers die ze hebben geweldig voetbal kan laten zien? Als jij met je materiaal het beste de bus kunt parkeren, dan is dat het meest logische. Ene Mourinho is 1 van de meest succesvolle trainers met betonvoetbal..

25 augustus 2019 om 17:18

Ik zeg toch niet dat ze niet naar hun mogelijkheden spelen? Ik zeg alleen dat ze die bus voor het doel tactiek niet zo heel geweldig uitvoeren en dat ze daar vandaag heel goed mee weg zijn gekomen. Op basis daarvan en hun vorige wedstrijden zie ik in hun een degradatiekandidaat, niet minder en niet meer. Ze zijn niet degradatiekandidaat nummer 1, maar ik zie ze wel in de problemen komen, want beter dan Rkc, Pec, Fortuna en Emmen spelen ze nu ook weer niet.

25 augustus 2019 om 16:44

Strijden voor de 2e plek gaat een beetje ver. Plek 1 en 2 gaan naar PSV en Ajax. Plek 3 zal uiteindelijk gewoon naar Feyenoord gaan, die hebben meer dan voldoende kwaliteiten. Alleen moet dit nog een team worden. Plek 4 kunnen AZ, Vitesse en Utrecht om gaan strijden. Maar hoger dan plek 4 is totaal niet realistisch voor Utrecht

25 augustus 2019 om 16:49

Ik vind dat Utrecht in de verdediging en het middenveld niet minder kwaliteit heeft dan PSV dit seizoen. De aanval van PSV is wel sterker dan die van Utrecht. Als Utrecht dit seizoen wat geluk heeft met een aantal resultaten en PSV draait een minder seizoen dan normaal dan zie ik Utrecht dit seizoen wel boven PSV eindigen.

25 augustus 2019 om 18:15

@dirk meen je dat echt? De verdediging van PSV is nog zeker wel een paar klassen beter dan uuuuuu

Wat een ontzettend onsportieve Van den Brom zeg! Beslissingen waren allen terecht inzake de doelpunten en de niet gegeven penalty..

25 augustus 2019 om 18:07

Onterecht. Bij het doelpunt van Dolmau gebeurde er weinig en de overtreding op Dolmau daarvoor was een penalty.

Heerlijk Vvv. Onverwachte en onverdiende overwinning maar dat boeit niemand. Belangrijke 3 punten!!

Als alles loopt en goed gaat is VD Brom een hele goede trainer die vriendelijk is en grappig. Maar John kan er niet tegen als er dingen tegenzitten, dan gaat hij raar doen en wartaal uitslaan. Hulde aan VVV. Met dit materiaal stand houden...heel knap.

Vind vd Brom echt een vreselijke vent. Laat zich altijd zo ontzettend kennen als het niet draait bij zijn club.

"Utrecht valt feyenoord aan om de 3e plek"

Utrecht moet met beide benen op de grond blijven, eerst werd Nederland voor paal gezet europees, en nu gaan ze Feyenoord even van de 3e plek stoten om vervolgens uit te glijden tegen vvv en dan noemen ze ons arrogant

Hoogmoed alom daar in Utrecht.

25 augustus 2019 om 17:00

Dat maakt de media ervan, als Utrecht bij de eerste 5 a 6 komt hebben ze gewoon een prima seizoen gedraaid.

25 augustus 2019 om 17:16

Kan je ook de berichten van de fcu supporters laten zien dan? Je wijs nu een vingertje de verkeerde kant op de utrechtfans zeide het niet maar de media en fans van andere clubs. Utrecht heeft met vitesse een concurent voor plek 5/6.

25 augustus 2019 om 17:28

Sorry hoor maar daarvoor hoef ik geen berichten te laten zien. Het is algemeen bekend dat Utrecht zich wil profileren als "club die de top 3 aanvalt" maar ze geven steeds niet thuis op mentaal vlak (EL) en vandaag weer vvv thuis nota bene.

Als ajax op bezoek komt , dan is de mentaliteit wel aanwezig trouwens, als ze dat 34 x per jaar doen zouden ze serieus meedoen om de top3 ergens zit daar een heel groot compliment in wat ik aangeef.

25 augustus 2019 om 17:33

Begin je weer te huilen over al die nederlagen? Ga er veder niet eens op in je heb allemaal praatjes maar zal geen bericht vinden omdat geen 1 utrecht supporter het gezegt heb.

25 augustus 2019 om 17:38

Niet huilen , gewoon een eigen mening. Ik zie dat het ajax logo weer als een rood lapje werkt ?
Het is toch ook gewoon beschamend? Als wij ajacieden een keer roepen dat we iets willen zijn we gelijk arrogant .

Het gaat om resultaten , en die geef ik je aan zonder zakdoekje overigens.

Als je even rustig leest zie je vanzelf het compliment, want utrecht heeft wel het materiaal om 3e te worden maar niet de mentaliteit

25 augustus 2019 om 17:52

Het gaat me er meer om dat altijd te horen krijgen dat het alleen tegen Ajax kan en dat vind ik iig niet zo. Me beste vrienden zijn allemaal voor Ajax dus dat rode lapje valt echt wel mee het is ook gewoon beschamend om van vvv te verliezen alleen ben het er niet mee eens dat utrechters riepen we worden even 3e. Hier op vz hebben we Gibson (elke utrechtsupporter kent hem wel op vz😂) en geloof me die houd ons met beide beentjes wel op de grond bekijk zijn reacties maar eens haha. Als utrecht 5e/6e word is het een prima seizoen geweest alleen dit soort uitglijders zijn typisch utrecht en dat kost je gewoon dom puntverlies.

25 augustus 2019 om 17:26

Er is niemand bij ons die dat roept.. De media roeptoetert dat wij wel even derde worden, en bij een minder resultaat wordt je (terecht) de grond in geboort. Zo werkt de media nu eenmaal.

25 augustus 2019 om 18:08

Wij zijn de media

25 augustus 2019 om 19:02

Boehboehboeh mag jij zeggen vriend. 0-0 bij Apoel. Wij hebben beide beentjes op de grond. Voor de Europese punten vervelend maar zal het echt niet erg vinden als Apoel stunt tegen Ajax. Iets te veel praatjes die provinciaaltjes die allemaal in een Ajaxpyjama slapen omdat Ajax de meeste titels heeft.

25 augustus 2019 om 19:51

Rustig aan jongen. Neem m nou niet zo serieus.

25 augustus 2019 om 22:47

Beste Rink Schippers,

Waar haal jij het vandaan dat Utrecht Feyenoord aanvalt om plek 3???
Misschien heb jij een directie vergadering meegemaakt dus wie heeft dat gezegd?

Nee natuurlijk niemand want dit soort verhalen haalt de pers erbij. Er is geen een Utrechter die denkt dit jaar gelijk de top 3 te bedreigen. Wil je dit dan moet je eerst jaren op een top 4 plek eindigen. en zover zijn we nog niet.
Dus Arrogant zijn wij zeker niet, wij weten onze plek.

Maar als je vandaag het afbraak en negatieve voetbal van VVV ziet kun je alleen maar de woorden herhalen van een oud grote speler van jouw club, Ze moesten degraderen.

Dit hoop ik dus ook maar dan met een knipoog naar jou.

Utrecht moet zo snel mogelijk 3 dingen gaan doen : haal Vorm een keeper als Paes die zijn 5 meter niet eens kan verdedigen gaat ontzettend veel punten kosten ook geen verbetering op Jensen. Haal een linksback want Guwara is echt een drama en laat Abass asjeblieft eerst een week kijken hoe buitenspel werkt en hoe je er niet in kan komen te lopen. Dan moet het al een end goed komen. Je moet gewoon altijd van vvv kunnen winnen ook als ze met ze 12e spelen. Het var moment en de buitenspelgoal was ik het 100% mee eens maar in de 70e? Minuut word Dalmau onderuit getrapt en beweerd ook de commetator dat de bal gespeeld word na 3 herhalen uit verschillende hoeken zie ik nog niet welke bal hij heeft geraakt maar niet de wedstrijdbal. Dat je geen penalty geef snap ik al niet maar was is het var overleg dan? En dan de goal van Dalmau overduidelijk duwen van 2 kanten maar goed zoals ik zei ook tegen 12 man hadden we moeten winnen.

25 augustus 2019 om 17:06

De bal werd idd niet gespeeld. Maar Dalmau ligt al voor er enig contact is, dus geen penalty, eerder n schwalbe. Bij de (100% terecht) afgekeurde goal van dalmau trekt ie zn tegenstander vol achterover dus n overtreding. maar blijf lekker met je utrecht bril er naar kijken

25 augustus 2019 om 17:27

'De bal werd idd niet gespeeld' Nou, dan zijn we er toch? 100% penalty, ookal ging hij iets gretig liggen.

25 augustus 2019 om 17:55

Maar als er geen contact is dan is t geen overtreding, dus geen penalty.

Grappig dat iedereen toch steeds weer over elkaar struikelt om als eerste te roepen dat je zo geen 3e gaat worden. Wat nog grappiger is dat Utrecht intussen gewoon de doelstelling heeft om de play-offs te halen en bovenkant subtop te spelen (plek 4-5). De media roept ieder jaar maar wat graag dat Utrecht de grootste uitdager van Feyenoord is en een serieuze kandidaat voor plek 3. Bij de VZ lezertjes gaat dat er als zoete koek in want het biedt de gelegenheid om bij iedere tegenvaller van Utrecht die club en haar supporters te bashen. Intussen heeft Feyenoord ook al 3 keurige punten gesprokkeld uit 3 wedstrijden en komt het zelfs na een overwinning in speelronde 4 voorlopig nog niet voorbij Utrecht op de ranglijst.

25 augustus 2019 om 18:58

En intussen heeft datzelfde Feyenoord wel gewoon keurig EL voetbal afgedwongen.

Met een hoop bombarie werd vd brom aangesteld, maher en nog veel meer spelers (kwaliteit)

Dan krijg je ook dit soort berichten bij wanprestaties.

25 augustus 2019 om 19:50

Ik zie niet hoe het afdwingen van Europees voetbal te maken heeft met de discussie over Utrecht vs Feyenoord en plek 3. Leuk dat Feyenoord de EL groepsronde gaat halen maar daar schieten ze op de eredivisie ranglijst niets mee op. Sterker nog, de kans is groot dat die extra wedstrijdjes op donderdag in Oekraïne, Griekenland en zijn weerslag nog wel zullen krijgen in de competitie want Feyenoord heeft nou niet bepaald een kwalitatief brede selectie. Vooralsnog doet van den Brok het prima met 8 punten uit 4 wedstrijden. Vorig jaar had Utrecht volgens mij 2 punten uit 5 wedstrijden tegen PSV en 4 laagvliegers. In de winterstop stonden ze alsnog keurig 4e. Met andere woorden, de met veel bombarie aangekondigde trainer en spelers gaan zich nog wel tonen. Volgende week staan Ramselaar en Dalmau in de basis. Niets aan het handje, Utrecht gaat gewoon keurig de eigen doelstelling halen (bovenkant subtop), maar misschien niet de doelstelling die de media ze heeft opgelegd (3e).

25 augustus 2019 om 20:25

Het grote verschil is dat Feyenoord , nederland hier een gunst mee doet en dus ook de eredivisie. Nog een paar uitglijders en we spelen straks allemaal om 1 ticket v el

25 augustus 2019 om 20:48

Mag ook wel een keertje. Toen Feyenoord Nederland even geen gunst deed, zoals bijvoorbeeld vorig jaar tegen Trencin, was je er vast niet met je commentaar. Of misschien ook wel gezien je Ajax logo’tje. Lekker bashen op andere clubs. Maar we hoeven het vast ook niet te gaan hebben over FC Copenhagen, de beul van Slavia Praag, Dinamo Zagreb, Austria Wien en FK Rostov, toch? Ajax is de ploeg de jarenlang de grootste schuldige was aan al die uitglijders. Van Utrecht verwachten we intussen even dat ze moeiteloos de groepsfase bereiken tegen clubs als Zenit met een begroting van 250 miljoen. Zrjinski hadden ze moeten verslaan, daar is ieder het over eens. Maar toen Celtic thuis met 4-0 werd opgerold en er 5 punten werden gepakt in een EL poule met Liverpool, Napoli en Steau hoorde je niemand over hoe knap dat was van Utrecht. We zien in mei wel hoe de ranglijst er voor staat, en waar Utrecht staat ten opzichte van Feyenoord in de Eredivisie, want daar ging het oorspronkelijk om.

25 augustus 2019 om 21:06

Jammer dat je over het logotje begint. Mensen die mijn comments een beetje lezen weten dat ik over Feyenoord louter positief praat, en vorig jaar vond ik het tegen Trencin ook vooral jammer voor ze. Het jaar ervoor speelde ze wel CL in een hele zware poule , CL met een aantal punten in een loodzware poule dat is toch wat beter dan eruit tegen een campingelftal in de VEL een aantal punten in een groep met man city napoli en shaktar is geen schande.


Dan nog even het feit dat je serieus negatieve europese resultaten van mijn cluppie erbij wil halen is gewoonweg niet serieus te nemen.

2017 finale EL
2019 halve finale CL
2018 drama in de voorbereiding.

We gingen eruit tegen Rostov om vervolgens bijna die EL beker te pakken.


Noem dan ook even (als je toch zover terug gaat in de tijd)

Ajax - barca 2013
Ajax - man city 2012
Ajax - psg (mooi gelijkspel) 2014
City - ajax (mooi gelijkspel) 2012
Ajax - milan 2013
Milan - ajax 2013
Ajax achste finale EL 2009
Ajax achste finale cl 2006 (als je toch over kopenhagen in 2006 wil.beginnen)

25 augustus 2019 om 22:54

Men onthoud alleen maar de negatieve dingen, Dat Utrecht onterecht verloor(zuiver doelpunt van Mulenga) van Liverpool weten ze nog geeneens.

Thuis tegen Napoli met een 3-2 voorsprong een penalty tegen krijgen die 2 meter buiten het strafschop gebied werd gemaakt vergeten we ook effe het zijn 4 punten die Nederland veel punten deed verliezen waar we recht op hadden en het koste Utrecht Miljoenen.
En maar blijven zeiken over Bosnie en Luxemburg.
Bah wat een bekrompen zooitje.

Maar goed dat is mijn mening

25 augustus 2019 om 23:33

Rink, jij begint zelf over dat Feyenoord Nederland tenminste een gunst doet met hun succes in de EL voorronde en doet voorkomen dat Utrecht de hoofdoorzaak is van de positie van Nederland op de UEFA ranglijst. Utrecht speelt sporadisch een voorronde man. Vervolgens ga je piepen als ik jarenlange decepties van Ajax benoem (waarop jij weer met wat succesjes van Ajax komt) en mag ik op mijn beurt niet de knappe prestaties van Utrecht benoemen. Hoe hypocriet wilt u het precies hebben? Zoals jajowi al schrijft onthouden we hier graag de negatieve dingen. Men zeikt ook graag op de Nederlandse subtoppers. Utrecht verliest nu een keer in een wedstrijd waarin ze veel sterker zijn (kan gebeuren) en we halen gelijk Zrjinski er weer bij. Denk volgende keer maar aan de 4 knappe gelijke spelen tegen Liverpool en Napoli. En ja, Fernando Torres deed gewoon 90 minuten mee, tegen Alje Schut... Net die Pipo van een Arno Vermeulen weer horen zeggen dat Utrecht met dit materiaal ZEKER 3e of 4e MOET worden. Welnu Arno (en Rink), ik heb nog steeds liever Haps (7.000.000) op linksback i.p.v.Guwara (600k), om de hype in de media maar een beetje te nuanceren. En o ja, de back-up linksback van Feyenoord is jong Oranje speler Malacia, waar Utrecht het moet doen met good old Parel van der Maarel, nota bene een rechtspoot. Nee hoor, als Utrecht 5e gaat worden doen ze het meer dan behoorlijk. AZ en Vitesse hebben miljoenen meer te besteden qua begroting, om over Feyenoord nog maar te zwijgen. Gelukkig weten we al langer dat we Arno Vermeulen niet te serieus moeten nemen.

25 augustus 2019 om 23:58

Jaimy

Allereerst, arno vermeulen doet vaak zijn huiswerk wel goed, zeg van de man wat je wil maar hij roept vaak zinnige dingen over voetbal. Maar goed over de rest van je comment heb ik het volgende te zeggen:

Volgens mij ging de discussie over "feyenoord dat 3 puntjes had gesprokkeld" waarop ik aangaf dat datzelfde Feyenoord wel zn plicht europees deed.

Vervolgens kom jij aanzetten met een paar decepties van Ajax, en blijf je maar zanikken over dat jaartje EL (2011) van Utrecht (wat overigens een knappe prestatie was)

Mijn punt is dat Utrecht eruit vliegt tegen een elftal vol met (koeke) bakkers en slagers etc. Dat is gewoon schandalig en zou je als Utrecht supporter even je mond moeten houden over Feyenoord (met zn 3 puntjes) want datzelfde Feyenoord heeft wellicht haar prioriteiten beter verdeeld (met een gehandicapt elftal omdat ze een spits missen die gebleseerd is, toevallig een hele belangrijke speler)

Dat je vervolgens met u komt aanzetten maakt je reactie niet per definitie "intelligenter"

Hoe belachelijk wil jij overkomen als je nu al een paar comments aan komt zetten met napoli en Liverpool van nota bene 8 jaar! Geleden. 8 jaar geleden toen de nood nog niet zo aan de man was europees kwa punten.

2013/2014 ging het ook mis tegen eenn luxemburgs (cafe elftal) maar nee dat mogen we niet aangeven, hoe hypocriet kun je zijn als je dan wel met ajax decepties van 13!jaar geleden aan komt zetten?

Grappig dat 44 procent vindt dat VVV verdiende te winnen. Dat is echt lachwekkend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Vitesse111
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie

1 fan
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Zondag 15 september
Christian Eriksen is niet van plan om in te gaan op het aanbod van Tottenham Hotspur om zijn aflopende contract te verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren