Snoei wekt onbegrip in FOX Sports-studio: ‘Ik word er weer boos om’

Zondag, 25 augustus 2019 om

De Graafschap-trainer Mike Snoei kreeg het onlangs aan de stok met een journalist van Omroep Gelderland, die in aanloop naar de wedstrijd tegen MVV een deel van de opstelling verklapt zou hebben. Snoei vond het niet kunnen dat de verslaggever de opstelling naar buiten bracht, ook al had hij die met zijn eigen ogen gezien op de training. Zondagochtend werd het interview aangehaald bij FOX Sports. “Ik word er gewoon weer boos om”, aldus Snoei.

Hans Kraay junior vond het op zijn beurt niet kunnen dat de trainer een uitbrander gaf aan de verslaggever. “Bij Hans is het een verschil of hij zijn Only For Men-pak aan heeft, of zijn trainingspak. Ik praat best wel vaak met hem over andere dingen in het voetbal, als ik bijvoorbeeld iets wil weten over een spits. Echte voetbaltaal, hartstikke leuk. Maar nu is hij ineens faliekant tegen, omdat ik een klein beetje probeer om mijn plannen binnenboord te houden”, aldus Snoei.

“Die journalist moet zijn werk doen, maar ik zoek me kleurenblind op de pagina van het Noordhollands Dagblad wat Wim Jonk gaat doen. En weet je wat er staat? ‘Ik ga de trainer van De Graafschap niet wijzer maken.’” Kraay junior vindt dat Snoei blij moet zijn dat de pers naar De Graafschap komt. “Waarom? Daar ben ik helemaal niet blij mee. Ik vind het goed dat ze onze supporters bedienen, maar ik sta er niet om te springen", reageert Snoei.

“Ik hoorde ook een opmerking dat ik niet de trainer van Real Madrid ben. Nee, dat weet ik ook wel. Maar als je bij Real Madrid werkt, dan mag je wel je plannetjes geheim houden en als je op ons niveautje bezig bent, dan moet alles maar openbaar. Daar begrijp ik gewoon niets van. Wij proberen toch ook iets leuks te doen bij De Graafschap?”, besluit Snoei.Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door sirius)

Onzin! Als je geheime plannen hebt dan ga je besloten trainen. Jij traint openbaar eigen keuze niet huilen. De media en die journalist waren uiterst correct. Hoop dat deze griezel snel weg is. Ieder persoon kon zijn opstelling kraken aangezien het openbaar was!

25 augustus 2019 om 12:52

Minachting naar je supporters. Wat een druktemaker die Snoei.

Het blijft een kansloze reactie van de heer Snoei. Een journalist een veeg uit de pan geven omdat ie zijn werk doet en dit in andere provincies schijnbaar niet gebeurd. Alsof de journalist van de Gelderlander er iets aan kan doen dat de journalist van het Noord-Hollandsdagblad niet naar de trainingen van FC Volendam en Telstar gaat. Je kunt je daar wel druk over maken, maar je gaat er niks aan veranderen. Als je in het openbaar traint kunnen eventuele scouts van je volgende tegenstander ook gewoon komen en dezelfde observaties doen. Als je geen pottenkijkers wilt, moet je maar besloten gaan trainen. Maar ga niet een journalist bekritiseren omdat ie zijn werk doet.

25 augustus 2019 om 13:02

Haha het mooie is dat hij zelf ervoor zorgt dat de opstelling bij MVV bekend wordt. Als hij gewoon reageert, dan gaat niemand dat regio interview bekijken. Het is duidelijk dat hij maar niet op hoger niveau moet gaan trainen.

25 augustus 2019 om 14:21

Je kunt de opstelling van bijna alle ploegen eigenlijk ruim van te voren al wel raden. Het is natuurlijk geen lastige wetenschap. Deze man wil waarschijnlijk dat er over hem gepraat word, want hij rakelt het telkens weer op. Dit is wel de manier om aandacht te krijgen als coach van ploeg in de Keuken Kampioen Divisie. Pusic was daar ook handig in.

Ach, z'n reactie was misschien niet correct, maar ik zie hier een man die gewoon van het spel houdt en heel graag wat wil bereiken met z'n team. Ik vind het eerder aandoenlijk dan kansloos. Hij traint openbaar voor de supporters maar baalt van de keerzijde van de medaille. Hij mag dat natuurlijk nooit zo uitspreken alsof het de schuld is van de journalist, doen alsof die journalist het enige kanaal is waarmre z'n plannen bloot komen te liggen, maar ergens kan ik het wel begrijpen. Hij doet gewoon z'n best maar moet een beetje leren relativeren.

Hahah dit is bizar. Je bent trainer van De Graafschap in de Keuken Kampioen Divisie. En dan je dat je geheime tactiek het verschil gaat maken. Helemaal gestoord gewoon. Ken je plaats en gedraag je er naar.

25 augustus 2019 om 14:19

Deze man doet bijna alles fout omtrent de situatie, maar het blijft natuurlijk wel betaald voetbal. Je kunt dus niet zomaar even 11 man het veld opsturen zonder voorbereiding en een tactiek. Je bent coach van De Graafschap, niet van FC Bal Op Het Dak 5.

25 augustus 2019 om 15:00

@foubi, wat een onzin reactie van je. Juist met beperkt spelers materiaal is tactiek verschrikkelijk belangrijk. En een real of juve heeft toch wel de topspelers, maar een graafschap kan bij een laar slechte jaren opeens randje fallissement staan. Dus goed presteren en promoveren is voor een club als de graafschap veel belangrijker voor het voortbestaan dan tactiek bij een real

25 augustus 2019 om 15:16

Foubi foubi foubi Misschien snap jij het niet, dit gaat om geld. Ze streven om te promoveren, of het nou openbaar training of besloten dat doet er niet toe. Hij is niet verplicht om aan een journalist te vertellen dat wie er speelt wat de tactiek is. Hans kraay is een hypocriet, die zelf de meest onnozele dingen deed aan de zijlijn. Snoei behartigd de belangen van zijn team en waarom zou je dan iets over je opstelling moeten vertellen. Het gaat in principe nog steeds om prolongatie wat ook geld met zich meebrengt. Dus het is helemaal niet bizar ook al spelen ze niet de CL. En ja misschien is de reactie van snoei niet goed dat hij hapt maar dan nog.

25 augustus 2019 om 15:47

De kritiek van snoei was niet dat hij de opstelling niet wou vertellen, maar dat de journalist de opstelling al had gezien en dit in de media wou zetten. Begrijpelijk dat snoei dit niet wil, maar met een openbare training kan die natuurlijk gebeuren.

25 augustus 2019 om 16:40

Het gaat om promotie bedoel je denk ik ipv prolongatie? Los daarvan heeft Snoei gewoon zn mond te houden. Je gaat of besloten trainen en dan mag je eventueel zeuren, óf je traint openbaar en moet gewoon je mondje houden. Het is de media hun goed recht om alles te publiceren en anders gaat ie maar in saudie arabie werken waar de persvrijheid wat minder is.

25 augustus 2019 om 22:42

Promotie ja, auto text. En BTW hij heeft ook zijn goed recht om niet te vertellen ook al is het een openbaar training. Vragen mag altijd, maar ga als journalist niet verrast doen als hij niet wilt vertellen wie er rechtsbuiten staat want dat werd letterlijk uit zijn strot geduwd aangezien hij er al kennis van had. En nogmaals media heeft niet het recht om alles te publiceren, morgen ga jij nog zeggen fake News mag ook. Als het nog goed betaalt dan gaat hij zeker naar saudie want wie zegt nee tegen financiël onafhankelijkheid, jij ook niet.

25 augustus 2019 om 19:50

Hoho, kampioenskandidaat in de Keuken Divisie. Doelstelling is volgend jaar weer terug te komen in de eredivisie. En om dat te bewerkstelligen moeten ook de randzaken om het voetbal heen goed zijn. Snoei is natuurlijk een heel ander persoon dan Henk de Jong, die op dinsdag al riep hoe en met wie ze gingen spelen. Snoei wil daar nog even mee wachten, en dat is zijn goed recht.

25 augustus 2019 om 13:50

Eigenlijk doet Snoei gewoon alles fout. Die journalist aanspreken, bij Hans Kraay aanschuiven aan tafel en dan vervolgens ook nog met hem praten en over zijn trainerscarriere beginnen.

Maar met alle respect he , is er iemand die wakker ligt van de opstelling van een 1e divisie club? Niet omdat dit bij VI is geroepen hoor maar het is gewoon lachwekkend. Snoei stelt zich op alsof het hier om een kwart finale CL gaat. Je speelt met de graafschap! In de kkd, dan ben je gewoon een kandidaat om te promoveren. Maak je niet zo druk man, hij zet zichzelf voor paal zo maakt zichzelf veels te belangrijk


Vond hem bij vitesse rond 2002 ook al zo vervelend overkomen altijd omdat ie een paar uefa cup potjes won

25 augustus 2019 om 19:52

Jawel, vrijdag staat de wedstrijd van De Graafschap tegen Top Oss op het programma. Reken maar dat de trainer van Oss wil weten hoe De Graafschap gaat spelen, zeker nu zekeheidjes als El Jebli en Van Mieghem niet meer mee kunnen spelen.

26 augustus 2019 om 16:51

Wie ligt er dan wakker van een kwartfinale Champions League? Wat een empathisch vermogen heb je.

Als je de plannen binnenskamers wilt houden, zorg dan dat je moeite doet om het geheim te houden. Deze man lijkt iets te veel in zichzelf te geloven. Met dit soort acties zorg je ervoor dat er over word gepraat en het lijkt erop dat dat de intentie was/is van deze Mike Snoei.

Ik kan best begrijpen dat je de tegenstander niet wijzer wilt maken. Het blijft professioneel voetbal. Echter moet je dan niet de journalist de schuld geven, maar jezelf. Je kunt ook besloten gaan trainen en bovendien heb je een hele voorbereiding gehad om een samenstelling te vormen. Over het algemeen zijn de opstellingen vrij voorspelbaar, aangezien de meeste ploegen wel een vaste opstelling hebben. Deze man maakt het groter dan het allemaal is.

Niet geschikt voor het trainerschap als je er na een week nog zo over denkt. Als je wilt weten wat Volendam gaat doen dan stuur je zelf een mannetje naar de training toe. Alsof alles bij Real Madrid geheim blijft. Lachwekkend dat alsnog de opstelling aanpast. Hij maakt zich belachelijk bij zijn spelers, supporters, de hele voetbalwereld en zijn vrouw.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
H. JurjusKeeper220
L. OwusuVerdediger222
T. van de PavertVerdediger211
J. VetMiddenvelder213
R. SeuntjensAanvaller2112
M. HamdaouiAanvaller207
G. BreinburgMiddenvelder182
Voor de complete selectie: Clubpagina De Graafschap.

0 fans
Coach, 56 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 24 januari
AS Monaco wil Dries Mertens na dit seizoen transfervrij overnemen van Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren