Feyenoord-target Senesi ‘een nóg betere uitvoering van Lisandro Martínez’

Zondag, 25 augustus 2019 om

Feyenoord heeft de pijlen gericht op de Argentijnse verdediger Marcos Senesi. Hans Kraay junior heeft beelden bekeken van de 22-jarige mandekker van San Lorenzo en is diep onder de indruk. Ook Sander Westerveld, die als spelersbegeleider bij World Soccer Consult het een en ander af weet van de situatie van de speler, denkt ook dat Feyenoord er goed aan doet om hem in huis te halen.

“Ik heb drie uur naar die jongen zitten kijken. Hij is een nóg betere uitvoering van Lisandro Martínez. Hij dribbelt goed in, heeft een goede pass, kan geweldig koppen en is een harde speler”, vertelt Kraay junior zondag bij FOX Sports. Senesi heeft een aflopend contract bij San Lorenzo. “Ik hoor dat hij zes of zeven miljoen euro moet kosten. Maar dan moet je hem toch voor twee of drie miljoen euro kunnen ophalen?”

“Ik snap niet dat deze speler eerder is opgepikt”, zegt Westerveld. “Hij is ook nog jong natuurlijk. Hij zit nu bij de voorlopige selectie van het Argentijnse elftal, dat zegt genoeg. Of hij gaat komen? Dat ligt aan Feyenoord. Ik hoop het wel, maar ik zit niet bij de onderhandelingen. Ze moeten er het geld voor hebben en dat is het probleem bij Feyenoord. Als er zeven miljoen euro wordt gevraagd, dan zal je rond die prijs moeten betalen. Tussen de vijf en zeven miljoen, denk ik.”

Volgens Westerveld zou het een uitstekende zet zijn van Feyenoord om Senesi in huis te halen. “Dit soort spelers maken je ploeg niet alleen beter. Ze zijn ook een investering. Het is hetzelfde als bij Nicolás Tagliafico, die nu ook in het Argentijnse elftal speelt. Feyenoord moet het zien als een investering.”

De wedstrijd van Feyenoord-target Marco Senesi tegen Arsenal de Sarandi
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door falcao)

Zou mooi zijn, en nodig, als feyenoord nog een defensieve topper kan aantrekken. Maar heb toch mijn bedenkingen hoor...als hij echt zo goed is, zou hij toch meer moeten kosten en bij meer ploegen op de radar staan. Maar wie weet, soms heb je precies op het juiste moment de juiste speler te pakken.

25 augustus 2019 om 12:01

Hij heeft een aflopend contract dus vandaar dat de vraagprijs niet al te hoog ligt. Hoop wel dat hij naar Feyenoord komt.

25 augustus 2019 om 12:03

Zoals Tagliafico ? Gewoon afwachten. Al die ophemel verhalen heb ik niet zo veel mee. Na een paar wedstrijden weet je al redelijk wat voor vlees je in de Kuip hebt.

25 augustus 2019 om 12:06

Hehehe vlees in De Kuip. Ik moest lachen

25 augustus 2019 om 14:01

Met een hoofdletter 😁

25 augustus 2019 om 12:03

Met een aflopend contract heeft San Lorenzo niet zoveel te willen. Het is nu ook niet dat hij al zoveel bewezen heeft dat de Sevilla's en Roma's 30 miljoen voor hem komen lappen, zeker niet als hij over een jaar gratis op te pikken is.

25 augustus 2019 om 13:07

Het is heel simpel. Normaal zou deze speler rond de 15 miljoen moeten kosten, maar aangezien zijn contract afloopt en San Lorenzo het geld goed kan gebruiken, kost hij nu rond de 7-8 miljoen.

Hij staat bij meerdere clubs op de radar, onder andere AS en Lazio Roma, maar Senesi heeft zelf een voorkeur voor Feyenoord, omdat hij vooral voor zijn carrière kiest.

25 augustus 2019 om 22:35

De speler heeft een clausule in zijn contract van 10 miljoen.

Goed om te horen, Feyenoord heeft straks met Haps, Senesi, Ié en Karsdorp de beste defensie van de Eredivisie.

25 augustus 2019 om 12:04

Beste is wat opportunisch. Gewoon even afwachten. Ie wil ik ook wat langer zien dan 1 wedstrijdje tegen een marginale tegenstander.

25 augustus 2019 om 12:57

Snap wel wat hij bedoelt ajax verdediging is ook niet maar zo to pet veltman en mazroui. En Psv verdedigjng is ook lek als een mandje

25 augustus 2019 om 12:19

Nou, goed wel. Maar de beste? Nog ff afwachten.

25 augustus 2019 om 15:11

Karsdorp moet eerst maar eens langer dan twee maanden heel zien te blijven, dat is in zijn geval (helaas) al een hele opgave. Je hebt wel een nette verdediging voor in de ED staan dan in ieder geval. Ben benieuwd of Senesi ook daadwerkelijk voor Feyenoord gaat kiezen, gezien de interesse van grotere clubs.

25 augustus 2019 om 15:48

Je bent wel opportunistisch haha.
Ie heeft 1 wedstrijd gespeeld en Senesi 0 wedstrijden en is nog niet officieel rond.

25 augustus 2019 om 16:28

Loopt iets te hard van stapel. Het is Hansie Hansie he. Diezelfde vent riep nog niet zo lang geleden dat Johnson een basisplek bij Ajax verdiende, omdat het een van de beste spelers was voor op de vleugels bij Ajax......

25 augustus 2019 om 16:53

Lol tuurlijk. Als die Lé zo goed was had Trabzonspor hem echt niet zomaar verhuurd aan Feyenoord. Het is maar dat het niveau qua verdedigen hier zo laag is waardoor bijna elke verdediger uit het buitenland hier uitblinkt. Senesi heb niemand ooit zien spelen dus om hem gelijk tussen de beste verdedigers te scharen?

26 augustus 2019 om 08:43

Hij is niet speelgerechtigd voor Trabzonspur omdat er al te veel buitenlandse spelers staan ingeschreven. Trabzonspur heeft hem desondanks toch binnegehaald maar moet hem dus wel dit seizoen verhuren.

De statistieken van Senesi en Martinez ontliepen elkaar niet veel afgelopen seizoen. Martinez had meer geslaagde defensieve acties en gewonnen duels terwijl Senesi iets betere longpasses had en meer gewonnen luchtduels had. Alle statistieken waren in percentages.

25 augustus 2019 om 12:13

Kortom allebei goede spelers.

25 augustus 2019 om 14:01

Zeker weten. Prima aanwinsten voor de Eredivisie!

25 augustus 2019 om 14:35

Maar Senesi is ouder en zal wat meer ervaring hebben, terwijl Martinez meer potentie heeft.

25 augustus 2019 om 15:02

Ik merk dat ik t irritant vindt dat zon Westerveld dan weer zegt dat hij beter is dan martinez. Niet om die spelers maar dat vergelijken slaat nergens op. Hoop voor Feyenoord dat hij t net zo goed doet als Nico en martinez (tot nu) bij ons. Alleen maar goed vd eredivisie en de Europese prestaties

25 augustus 2019 om 15:11

Het is toch volstrekt logisch om twee relatief onbekende, jonge verdedigers die deze zomer naar de eredivisie zijn gekomen / gaan komen met elkaar te vergelijken? Of bevalt het je soms niet dat iemand een toekomstige Feyenoorder beter vindt dan een Ajacied?

25 augustus 2019 om 16:34

@hijniet!

"het is toch volstrekt logisch om twee relatief onbekende, jonge verdedigers die deze zomer naar de eredivisie zijn gekomen / gaan komen met elkaar te vergelijken? Of bevalt het je soms niet dat iemand een toekomstige Feyenoorder beter vindt dan een Ajacied? "

Het is helemaal niet logisch om twee spelers die in verschillende competities spelen met elkaar te vergelijken. Het is zelfs volstrekt onlogisch. Martinez is de beoogde opvolger van Tagliafico en is niet voor niets een jaar eerder gehaald, dat is omdat spelers die van buitenaf komen meestal de nodige tijd hebben om zich aan te passen. Dat Martinez dat net als Tagliafico sneller doet dan verwacht, is mooi meegenomen, maar dat wil niet zeggen dat iedere Argentijn dat automatisch zo gemakkelijk zal afgaan. Daarom is een objectieve beoordeling pas mogelijk als ze allebei in de Eredivisie zijn te bewonderen, als dat al gaat gebeuren. Het is ook opportunisme troef om te denken dat je op basis van een paar uur een goed beeld van een speler kan krijgen, terwijl een scout daar meestal maanden soms zelfs een jaar voor nodig heeft. Dat een speler die het in de ene competitie goed doet, dat automatisch ook zal doen in een andere, is een aanname die clubs al meer dan eens en zelfs na uitgebreide scouting heel veel geld heeft gekost.

26 augustus 2019 om 08:19

Nee hoor. Niet daarom maar omdat het zo het uitspelen van elkaar is.. alsof beiden bijv. niet goed kunnen zijn.

Ajax en PSV hadden bijv. toch vorig seizoen allebei een geweldige linksback.. Maar die analisten willen allemaal interessant doen..

25 augustus 2019 om 15:28

Vergelijken heeft niet zoveel zin. Bij spelers uit zuid Amerika telt met name hoe snel kunnen ze zich aanpassen aan de nieuwe cultuur, voelen ze zich snel thuis in de nieuwe omgeving, hoe spelen ze in de gure januari en februari maanden, kunnen ze omgaan met een andere spelopvatting als ze gewend zijn, hoe gaan ze om met de Var. Er zijn zoveel factoren die meetellen.

Met Senesi heb ik er wel vertrouwen in, hij komt binnen op het ideale moment, de verdediging van Feyenoord was de laatste maanden zo slecht, elke nieuwe speler lijkt wel een wereldtopper, zie Ie die direct wordt bejubeld. Dus Senesi zal al heel snel een topper lijken. En als het legioen een speler omarmt, dan kan een speler vleugels krijgen.

Wel fijn dat Feyenoord nu meer in andere keukens gaat kijken. Karsdorp en Fer zijn natuurlijk gehaald/gehuurd als een korte termijn oplossing, maar passen prima in het huidige team. Als Van Geel er nog had gezeten, had je in plaats van Ie en deze Senesi nu moeten lezen over Bruno Martins Indi die misschien terugkomt.

25 augustus 2019 om 12:33

Fer is gewoon gekocht hoor , dus geen korte termijn oplossing.

25 augustus 2019 om 12:52

Fer was transfervrij en is vastgelegd maar ik weet niet voor hoe lang? Zeg 2 jaar en hij draait dit jaar goed dan heeft hij nog maar een jarig contract en is zn restwaarde ook te laag! Probleem voor Feyenoord was natuurlijk komt hij nog wel op niveau zo niet en we geven hem 3 of 4 jaar zitten we te lang vast aan een hoog salaris zelfs dat konden ze begrijpelijk niet gokken.

Zou toch prachtig zijn als de toekomstige duo van Argentinië bestaat uit een speler van Feyenoord en Ajax.

25 augustus 2019 om 12:33

Weinig teams die met twee linkspoten centraal achterin moeten spelen. Martinez zal moeten banken of naar linksback moeten uitwijken.

25 augustus 2019 om 13:12

We gaan er al vanuit dat deze speler beter is dan Martinez op basis van 3 uur samenvattingen kijken door Hans Kraay. Moet Ajax die dure scout dan maar ontslaan en Kraay aanstellen?

25 augustus 2019 om 15:32

Laat die dure scout maar zitten, die doet het prima. Ik zou het wel een goed idee vinden om Kraay samen met Sierd de Vos en Arno Vermeulen naar Siberië te sturen om daar talenten te scouten.

Kuiptalk gaf gisteren aan dat er een akkoord is, is over het algemeen erg goed ingelicht rondom transferzaken. Ik hoop het, dan staat er opeens toch een hele andere verdediging.

25 augustus 2019 om 12:08

Idd, van botje en vd heijden/van beek naar senesi en ie is een enorme verbetering

25 augustus 2019 om 12:14

Inderdaad dat klopt. Hij word volgende week verwacht voor de medische keuring.

Dit stuk verwijderd van mijn reactie daar de bron mij slap gelul rond heeft laten slingeren en ik geen onwaarheden uit mijn naam wil plaatsen.

'Ik hoor dat hij zes of zeven miljoen euro moet kosten. Maar dan moet je hem toch voor twee of drie miljoen euro kunnen ophalen?'

Die waardevermindering door een aflopend contract zit al in die zeven miljoen. Anders was hij nog duurder geweest

25 augustus 2019 om 12:29

6 a 7 miljoen voor 80 of 90% volgens de verhalen

25 augustus 2019 om 12:30

Dat zou je inderdaad kunnen denken, echter is dat niet altijd. Hierbij word er natuurlijk ook gekeken naar hoe graag de kopende club hem wil.

Toch niet slecht denk ik zo. Zijn statistieken spreken in zijn voordeel al weet je het nooit. Maar heb ook wat fora bezocht (2 weken geleden al) en de fans van San Lorenzo zijn zeer te spreken over hem en vinden het jammer als hij gaat.

Heb mijn reactie onder Orgullo aangepast en zo ook hier. Excuses hiervoor..

25 augustus 2019 om 12:48

Waar heb je dat gehoord? Gisteren werd op Twitter nog 7 miljoen gemeld.

25 augustus 2019 om 13:15

Off/ zie pb.

Erg jammer dat de elftal niet vóór de competitie compleet was. Nu nog snel een goede, volwaardige, spits, erbij en dan kan het nog best een mooi seizoen worden. Heb veel vertrouwen in Stam en zijn speelwijze.

25 augustus 2019 om 12:50

@bvvlerken

alles hangt af van het spelersmateriaal. Gio wilde waarschijnlijk ook gewoon aanvallend voetbal spelen maar dan moet je daar wel de spelers voor hebben. Stam lijkt die nu gelukkig wel te krijgen

Inderdaad, gisteren kwam de berichtgeving al van Kuiptalk naar buiten dat Feyenoord en San Lorenzo akkoord zijn over de transfer. Ik zat eigenlijk te wachten tot die berichtgeving werd opgepikt door Voetbalzone omdat Kuiptalk een betrouwbare bron is... Bij andere clubs worden dergelijke berichten door twitter of fan accounts direct op deze site geplaatst.

Ik hoor alleen maar lovende verhalen over Senesi en ben daarom ook erg benieuwd hoe goed hij daadwerkelijk is. Dat hij bij de voorlopige selectie van het Argentijnse nationale elftal zit, zegt denk ik wel genoeg. Ook ik moet het doen met de beelden, net zoals de rest en als je alleen daar van uit kan gaan, ziet dat er veelbelovend zijn. Evenals de verhalen die je van hem hoort in het binnen- en buitenland. Laat maar zo snel mogelijk komen! Dan kan Botteghin mooi naar de bank verkassen en kunnen we hopelijk Van der Heijden en Van Beek, zo snel mogelijk slijten. Er schijnt nog een klein beetje ruimte te zijn voor een spits ook, dus ik hoop echt dat er nog wat bij komt. Al zijn we al eerder lekker gemaakt met berichtgevingen van De Telegraaf, dat er binnen maximaal vijf dagen een spits zou worden gepresenteerd.

25 augustus 2019 om 13:59

Maar volgens mij is Westerveld beetje in de war, want Gaich is opgeroepen voor het Argentijns elftal, terwijl Senesi is opgeroepen met Martinez bij de selectie van de onder-23 van Argentinie. Dus hij heeft zijn feiten niet echt straight.

25 augustus 2019 om 14:46

Ik kan me niet voorstellen dat er niet heel snel een spits gepresenteerd wordt nu Vente weg mocht

25 augustus 2019 om 15:01

Klopt. Het is gewoon pure noodzaak. Leuk en aardig hoor die Narsingh in de spits maar het is gewoon pure armoede natuurlijk. Al zou Jorgensen helemaal fit zijn, dan heb je alsnog een probleem omdat hij de kunstgraswedstrijden graag laat schieten en ook geen zekerheidje is m.b.t zijn fitheid. Er moet echt wat bij, en snel. Gaich gaat een lastig verhaal worden vrees ik, dus ik ben erg benieuwd waar ze mee op de proppen komen. Ze moeten wel echt snel actie gaan ondernemen.

Hoorde dat het al rond was. En dat hij maandag of dinsdag zal tekenen. Hopen dat hij echt zo goed is als iedereen zegt.

Dus zijn makelaar noemt hem een betere speler dan de speler die we al een paar wedstrijden kennen. Prima marketingtrucje, maar laten we er verder niet te veel waarde aan hechten.

25 augustus 2019 om 13:19

Statistieken zeggen meer dan marketingtruukjes al weet je nooit hoe een speler het gaat doen na een overstap. Maar alle berichtgeving en afgaand op wat supporters van San Lorenzo zeggen / schrijven is / word het een aanwinst.

25 augustus 2019 om 13:27

Je kan natuurlijk altijd een voltreffer hebben. Maar realistisch gezien vist Ajax in een grotere vijver dan Feyenoord. Dus zowel het feit dat kenners hem op het zelfde niveau schatten als ook dat er geen grotere clubs interesse hebben maakt mij wel sceptisch. Maar we gaan het zien.

25 augustus 2019 om 13:36

Uiteraard moet ik je dit geven, maar ook scouts van Ajax 'kunnen' er wel eens naast zitten. Daarbij, wat voor Ajax geen toevoeging kan zijn daar ze een zelfde type speler hebben of al gehaald hebben zouden ze hem zodoende niet van toegevoegde waarde aanbrengen. We zullen het af moeten wachten hoe hij is en wat hij kan gaan brengen.

25 augustus 2019 om 14:02

@fr_jc
Ik denk dat statistieken in de voetballerij nogal eens worden overschat. Als je naar het honkbal en het pitchen kijkt heb je duizenden, zo niet miljoenen keer dezelfde situatie. Doordat de situatie gestandaardiseerd is kan je het vergelijken tussen spelers, maar ook door de jaren heen.
In de voetballerij zijn er zo ontzettend veel verschillende factoren waardoor er eigenlijk maar heel weinig gestandaardiseerde situaties zijn die je kunt vergelijken. Spelsituaties van verdedigers zijn niet standaard, dus moeilijk te vergelijken. Even simpel gezegd: niet elke 1 tegen 1 is hetzelfde: gaat het om een sprintduel over 2 meter, over 5 meter, over 10 meter of over 50 meter? Is het 1 tegen 1, 2 tegen 1, 2 tegen 2, etc. Waar op het veld gebeurt iets? Hoeveel ruimte zitten er tussen spelers die een rol spelen? Speelt de verdediger als een stopper of als een mandekker? Staat het team als geheel compact tegen de 16 of willen ze wat druk zetten? Zo zijn er zo veel factoren waardoor statistieken eigenlijk niet zo veel zeggend zijn.

Dat gezegd hebbende zal het dus altijd voor een groot deel afwachten zijn hoe een speler in een ander team gaat fungeren.
Mensen kunnen hun mening hebben en zaken inschatten, maar gezien Westervelds betrokkenheid bij het management van deze jongen zal zijn salaris dus voor een deel afhangen van 1. het überhaupt rondkomen van de transfer en 2. het slagen van deze jongen. Dan haal ik maar een oud Nederlands gezegde van stal: wiens brood men eet diens woord men spreekt. Ook dat wil niet zeggen dat Senesi inderdaad een nog betere uitvoering van Martinez is. Dat kan natuurlijk prima. Maar dat geloof ik niet direct, sec om Westervelds belangen in deze.

25 augustus 2019 om 16:10

@misseva88

Overschat zou ik een te groot woord vinden daar statistieken tussen 2 dezelfde type spelers wel het eea toe kunnen lichten. Aan de andere kant kunnen deze statistieken die gegeven worden tussen deze 2 spelers eigenlijk niet gemeten worden daar Senesi in de 'kelder' speelt en Martinez in de top. Maar toch naar het 'schijnt' is Senesi een iets betere speler met o.a een betere traptechniek, loop en felheid. Het zal bij afwachten blijven want je weet nooit hoe hij zal spelen op vreemde bodem. Laat ik het erop houden dat wat ik over hem gelezen heb dat het een goede bruikbare speler is die als die zich aanpast het een aanwinst kan zijn voor Feyenoord.

Wiens brood men eet diens woord men spreekt, oeroud inderdaad maar zoals zo vaak wel waar. Mooi gevonden en verwoord.

Wat wel zeker is is dat we het allemaal af moeten wachten tot hij er is. Zelfs dat moeten we afwachten maar volgens enkele Argentijnse media is het of komt het vandaag of morgen rond. (al weet ik niet hoe betrouwbaar die media is uiteraard)

Nog geen seconde gespeeld voor Feyenoord maar word nu al op basis van wat filmpjes bestempeld als de betere uitvoering van Martinez. Je moet maar durven, eerst zien en dan pas geloven.

Ik hoor zulke goede dingen over hem, dat ik bijna niet kan geloven dat hij, met alle respect, naar Feyenoord gaat.

Leuk een goede verdediger erbij en 1 voor de toekomst en naar wat het laat blijken ook nog kwaliteiten.
Maar verdedigend staat het redelijk bij Feyenoord het ontbreekt echter aan doelpunten zou ik zeggen. Voor 7 miljoen kan je toch en wel een leuke spits halen.
Maar goed dit is wel een topspeler en 1 met kwaliteiten hij moet het natuurlijk wel eerst bewijzen bij Feyenoord.

Wat een uitspraak van Kraaij: hij kost 7 miljoen , dus moet je hem voor 2 kunnen krijgen. Rest van zijn verhaal neem ik dan ook met een korreltje zout.
Het zou wel goed zijn als er een evenwaardige ED komt, met meer teams die aanspraak maken op het kampioenschap. Feyenoord moet dan een goede verdediger en een back-up voor de spits hebben. Als Senesi dan de verdediger wordt, dan nog snel op zoek naar een spits.....

Vreemd dat die jongen dan niet eerder opgepikt is. Normaliter zijn clubs als Benfica en Porto er bij dit soort spelers als de kippen bij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie

34 fans
Verdediger, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 5 2 2 0
2018/2019 Ajax 29 2 4 0
2017/2018 Ajax 15 1 5 1
2017/2018 Independiente 9 0 0 0
2016/2017 Independiente 29 0 6 0
Laatste voetbalnieuws

‘De Hernán Crespo van Ajax’ hoopt dat Lionel Messi zaterdag meekeek

Nicolás Tagliafico kwam in het gehele vorige seizoen tweemaal tot scoren in de Eredivisie; zaterdag evenaarde hij die productie in één wedstrijd tegen sc Heerenveen (4-1). De linksback van Ajax kopte...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 16 september
Manchester United heeft een concessie moeten doen in de contractonderhandelingen met David De Gea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren