Ribéry kan geen heldenrol vertolken in spektakelstuk tegen Napoli

Zaterdag, 24 augustus 2019 om

In een waar spektakelstuk heeft Napoli zaterdag de eerste punten bijgeschreven in het nieuwe Serie A-seizoen. De nummer twee van de voorbije jaargang won met 3-4 bij het debuut van Franck Ribéry in dienst van Fiorentina. Napoli moest het nog stellen zonder Hirving Lozano, die kampt met een voetblessure. De meest besproken man van de avond was Dries Mertens, die fraai scoorde en op controversiële wijze een penalty versierde. De Belg kreeg tijdens de wedstrijd veel hoon over zich heen op sociale media.

Zomeraanwinsten Kevin-Prince Boateng en Franck Ribéry begonnen op de bank bij Fiorentina. Hetzelfde gold bij Napoli voor ex-Ajacied Amin Younes; Mertens opereerde als diepe spits bij de absentie van onder meer Arek Milik. Een vroege handsbal van Piotr Zielinski leidde tot een penalty voor Fiorentina, die werd benut door Erick Pulgar. Het was een discutabele beslissing: Zielinski stak zijn arm uit om zijn bewaker Gaetano Castrovilli achter zich te houden en de middenvelder van Fiorentina tikte de bal met de knie tegen de arm van de Pool.

Napoli wist de wedstrijd voor rust echter te kantelen. Zeven minuten voor rust controleerde Mertens de bal met zijn rug naar het duel, draaide hij weg bij German Pezzella en krulde hij de bal op fraaie wijze in de verre hoek. Doelman Bartlomiej Dragowski kreeg enkel zijn vingertoppen nog tegen de bal. Het meest besproken moment van de wedstrijd volgde even daarna, toen Mertens zichzelf over een liggende Castrovilli leek te laten vallen en de strafschop meekreeg. Lorenzo Insigne maakte geen fout vanaf elf meter: 1-2.

Vijf minuten na rust kwam Fiorentina langszij, toen Nikola Milenkovic raak kopte uit een corner van Pulgar. Aan de overzijde zorgde José Callejón voor de hernieuwde voorsprong van Napoli, nadat hij de bal vanaf de rand van het strafschopgebied laag in de linkerhoek mikte. Opnieuw gaf Fiorentina zich echter niet gewonen. La Viola kwam via invaller en competitiedebutant Boateng op 3-3: hij schoot van afstand raak via de paal. De 3-4 volgde kort daarop en kwam op naam van Insigne. Bij Fiorentina maakte Ribéry zijn entree als invaller. De Fransman vroeg vlak voor tijd nog tevergeefs om een penalty.

Ribery: 'Ik ga hier niet de strijd aan met Cristiano Ronaldo'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door dr. duck)

Lekker wedstrijd die wordt verstierd door een schandelijke vertoning van de scheids. 2 belachelijke penaltys en de meest opzichtige op het einde werd dan niet gegeven. Fiorentina verdiende hier minimaal een gelijkspel.

24 augustus 2019 om 22:48

Voor wat is die Var er, Ribery wordt duidelijk aan zijn arm getrokken en die scheids gaat niet eens naar de zijkant. Leuke wedstrijd en wat heeft Napoli een goed op elkaar ingespeelde aanval.

24 augustus 2019 om 23:32

De fout begint buiten de 16. Had wel vrije trap mogen zijn. Op een gevaarlijke plek.

24 augustus 2019 om 23:50

Volgens mij stond Ribery al met 1 been op de lijn toen de overtreding begon, duidelijke penalty en het feit dat die scheids geen eens kijkt bevestigt en bewijst eens te meer weer dat er veel in voetbal gefixt wordt. Duidelijk opdracht gekregen deze scheids.

24 augustus 2019 om 23:55

@GenGhibli afgelopen jaar gebeurde hetzelfde bij een wedstrijd tussen Feyenoord en Ado. Bij vasthouden is het niet meer waar de fout begint, maar waar die eindigt. Ook bij Feyenoord begon de overtreding buiten de 16, maar toen Beugelsdijk ten val kwam was het toch een pingel

25 augustus 2019 om 00:26

Exact, het gaat erom wanneer het eindigt ipv begint. Vasthouden buiten de 16 en loslaten binnen de 16 is gewoon een penalty.

25 augustus 2019 om 11:36

Ajaxadam710; dit bewijst helemaal niks, is gewoon een slechte scheids.

Ongeloofelijk dat Mertens die penalty kreeg.. .

25 augustus 2019 om 07:39

ja, dat is werkelijk een schande. zelf op de voet gaan staan van een speler die p de grond ligt, dan theatraal naar de grond gaan ...en dan een VAR die dat niet ziet. Ongelooflijk!
Net zo ongelooflijk als het commentaar bij onze Belgische vrienden, waar ze doodleuk aangeven dat Mertens graag ging liggen i.p.v. dat hij een overduidelijke schwalbe maakt!

Fantastische wedstrijd! Dat er dan nog mensen zijn die beweren dat de Serie A saai en verdedigend is... Hah! Wat staan die mensen toch voor lul.
De scheidsrechter is overigens de meest besproken man van de avond. Hij kan er echt helemaal niks van!

24 augustus 2019 om 22:51

Ondanks dat ik het 100% met je eens ben, is dit natuurlijk maar 1 wedstrijd. Er zijn ook hele saaie wedstrijden in de Serie A, maar die zijn er in elke competitie. Dat gelul moet maar is een keer over zijn.

24 augustus 2019 om 22:55

Klopt enige ploeg die verdedigend en oersaai spelen is Juve. De rest van de competitie is echt spektakel.

24 augustus 2019 om 23:12

Jaa.. Inter, Roma, Lazio, AC Milan zijn echt geweldig om naar te kijken. Not.

De enige 2 ploegen waarvoor het waard is om je tv aan te zetten zijn Napoli en Atalanta.

Vorig seizoen zat ik de Rome derby te kijken. Dagenlang gepromoot en in elke reclamespotje werd je er mee dood gegooid. Nou zo dood dat ik werd gegooid, zo was die wedstrijd. Man man man.

24 augustus 2019 om 23:21

Kijk en daar kom je weer met 1 wedstrijdvoorbeeld. Lazio heeft ook heel vaak gewoon mooi spel laten zien.

24 augustus 2019 om 23:34

@oak Vandaar dat er in de serie a, op de pl na de meeste goals werden gemaakt.. Je laatste alinea ook echt. Ik zat naar de cl finale te kijken 2 Engelse top teams, niet om aan te zien, saaiste finale in 10 jaar. El finale was net zo een drama

24 augustus 2019 om 23:56

Oak, je pakt ‘een’ wedstrijdje en jouw beeld is meteen gemaakt? Mensen overdrijven en de serie a is niet zoals vroeger. Heb genoeg saaie wedstrijden gezien, Spanje England etc. Etiquette mag verwijderd worden met de catenaccio periode.

25 augustus 2019 om 08:33

Klopt vooral Juventus is altijd echt heel saai om naar te kijken. Die winnen altijd Alleen maar met 1-0. De rest van de serie a is heel leuk

25 augustus 2019 om 08:53

Haha altijd dat vitten op Juve, classic. Juve komt eraan, ze hebben niet voor niets Sarri aangesteld als coach. Het spel van Sarri kost natuurlijk tijd...

25 augustus 2019 om 10:45

@luca. Niet zo gek toch. Juve heeft al jaren de beste selectie en spelen al jaren het saaist. Als een club zo een selectie heeft en het spel ziet er niet uit is het vrij logisch dat mensen daar over zeiken. Met sarri zou t wel goed kunnen/moeten komen. Hoewel het middenveld wel wat te statisch is.

24 augustus 2019 om 22:56

Mensen die dat beweren roepen maar wat, de Serie A had vorig seizoen namelijk na de Premier League de meeste doelpunten van alle topcompetities.

24 augustus 2019 om 23:12

Elk jaar hebben ze dat inderdaad bijna. Er zitten gewoon een paar draken van een wedstrijden tussen die dan worden uitgelicht.

24 augustus 2019 om 23:14

Parma - Juventus was een saaie 0-1, Na deze wedstrijd is de Serie A zo geweldig en staat iedereen voor lul volgens jouw? Er staat hier maar 1 persoon voor lul en dat ben jij Gary.

24 augustus 2019 om 23:25

Parma-Juve was geen saaie 0-1.

24 augustus 2019 om 23:28

Verassend een Juve fan die het niet saai vond.

24 augustus 2019 om 23:35

@jimm Nou dat was het wel, was geen leuke pot

Wat een matennaaier is die mertens zeg. Ondanks dat de VAR niet foutloos is ben ik wel blij dat zulke schwalbes eruit worden gehaald.

Wat een misselijk mannetje is die Mertens soms toch zeg. Niet de eerste keer dat ik hem zo'n vieze schwalbe zie maken. Er komt nog een keer een moment dat een Italiaanse verdediger hier hardhandig korte metten mee maakt.

24 augustus 2019 om 22:50

Vooral teleurstellend dat de var niet ingreep. Dit soort swalbes moeten niet beloond worden.

24 augustus 2019 om 22:56

Was er een VAR dan? Zo ja, dan snap ik dit echt niet.

Wat een heerlijke wedstrijd zeg!! Die chiesa is echt geweldig. En die insigne en mertens zijn ook abnormaal. Oja, als juve die penalty van mertens had gekregen, zou je over 10 jaar nog steeds mensen daarover horen klagen, maar goed.

24 augustus 2019 om 23:00

Iedereen klaagt er nu toch ook over? Mensen klagen gewoon als er iets oneerlijks gebeurt, of dat nu bij Juve, Napoli of Catania gebeurt.

24 augustus 2019 om 23:02

Jij weet dondersgoed dat als dit bij Juve was gebeurd, iedereen helemaal uit z´n dak ging. Je krijgt dan weer ´rube´ en dat soort BS te zien. Zo gaat dat nou eenmaal bij Juve.

24 augustus 2019 om 23:08

Over twee weken is iedereen dit vergeten, maar bij juve praat iedereen zelfs na 10 jaar erover.

24 augustus 2019 om 23:12

@dysentery gary. Weet je hoe dat komt?! Omdat jullie de enige struisvogels zijn die dan gaan wijzen naar een wedstrijd waar jullie m niet hebben gekregen. Altijd dat gelul van “nou die en die wedstrijd hadden we de scheids tegen”. Heeft er dan lekker veel mee te maken.

24 augustus 2019 om 23:12

Ook kan je trouwens niet ontkennen dat juve in de grotere wedstrijden de scheids vaker mee dan tegen heeft.

24 augustus 2019 om 23:15

Ondanks dat ik je geen gelijk wil geven Dysentery Gary moet ik je dat toch geven. Ik moet ook gewoon toegeven dat ik het nu minder erg vind dan als hetzelfde was gebeurd bij Juventus. Komt gewoon denk ik doordat bijna iedereen wel is een andere kampioen wil zien in de Serie A (behalve de Juve fans natuurlijk)

24 augustus 2019 om 23:31

Het ziet er naar uit dat de milanisti voor inter gaan supporteren dit jaar. En neen we hebben de scheids zeker niet mee in topwedstrijden noch in kleine wedstrijden, maar wanneer het wel gebeurt (zoals bij iedereen) moeten we dat 2 jaar aanhoren.

24 augustus 2019 om 23:38

Supporter van inter dat nooit.
Hoop zeker dat ze t juve lastig maken ja.
Alleen maar goed voor de competitie.
Buiten Milan om, die toch kansloos zijn, gun ik het t meest aan napoli.
Spelen al jaren leuk voetbal, kan van juve niet gezegd worden, die spelen bijna t saaist van de hele serie a.
Scheids niet mee in top wedstrijden.. letterlijk elk top duel van de afgelopen 8 jaar, vallen er dubieuze beslissingen.
Logisch, maar altijd in t voordeel van juve.
Is gewoon keihard waar.
Zal een klein vb geven: juve-inter, vrije trap juve eigen helft, chiellini schiet tegen Icardi, icardi kan door alleen op de keeper, gewoon een gegarandeerde goal bij m, afgefloten, moet opnieuw.. bal niet te snel genomen of iets dergelijks.
Ga maar eens opzoeken hoevaak jullie een penal thuis tegen hebben gehad, gewoon schrikbarend, een hand die door vuurwerk is getroffen kan ze tellen.

25 augustus 2019 om 01:22

Nooit de scheidsrechter tegen in grote wedstrijden? Kun je je Juventus - Milan van vorig seizoen niet meer herinneren? Michael Fabbri. Daarna zelfs geschorst en heeft geen enkele Serie A wedstrijd meer gefloten.

25 augustus 2019 om 08:55

Ach man, er was een statistiek waar je zag dat Juve sinds 2012 de minste penalty's heeft gehad van alle topclubs...

25 augustus 2019 om 09:11

Gatusso Juve heeft de minste penalty's meegekregen sinds 2010, van alle topclubs.

25 augustus 2019 om 10:40

Dat is mijn vraag stelling toch ook niet?? De vraag is hoeveel jullie er tegen hebben gehad in een thuis duel. Dat zijn r schrikbarend weinig.

25 augustus 2019 om 10:51

@luca. Alsof alleen een penal de maatstaf is van een scheids mee hebben?! Jullie krijgen m im de grote duels in ieder geval zelden tot nooit tegen. Alle grote wedstrijden gebeuren er rare beslissingen, rode kaarten, NIET gegeven penals, bijna nooit in het nadeel van Juventus. Ik ken wat Napolitanen en Romeinen die kijken de duels met juve niet eens meer. Altijd gebeurt er wel wat vreemds.

24 augustus 2019 om 23:07

Oh jank jank.. Wat een gelul zeg, iedereen klaagt erover. Als het geen penal is, dan is het geen penal. Extra zuur omdat er een var aanwezig is die gewoon moet ingrijpen. On: wel een lekkere wedstrijd verder, enkel de scheids was drama

25 augustus 2019 om 09:13

Gattuso3

Sorry jij weet ook dat hij gewoon gelijk heeft, als een Juve fan altijd alles maar moet erkennen wat jullie over hun club zeggen, moeten jullie dit ook maar erkennen. Inter en AC staan er zelf bekend voor scheidsrechters mee te hebben gehad, jaaaaaaaren aan een stuk, te danken aan hun maffia voorzitters. Juve sinds 2010 de minste penalty's meegekregen van ALLE top 5 clubs in de serie A, wat nu met al jullie theorie.

25 augustus 2019 om 10:43

Je heb niet alleen de scheids mee door middel van een penalty.
Je gaat toch niet ontkennen dat er rond elke edititie van juve-napoli, juve-inter en juve-Milan altijd controverse is? Opvallend dat dat nooit in het nadeel van juve is in de grotere wedstrijden.

Leuk dat je ook de “maffia voorzitters” erbij haalt terwijl bij juve agnelli aan t roer staat. Want waar word ie ook al weer mee in verband gebracht?

Verder is het natuurlijk een belachelijke beslissing van de var, zonde dat dit nog kan gebeuren.

Scheidsrechters in Italië, je zou denken dat dit soort taferelen een soort comedy sketch is maar dit komt zo vaak voor in de Serie A, daar moeten ze zich echt voor schamen.

24 augustus 2019 om 23:47

Dan ken je Real Madrid en La Liga nog niet vriend, dat gaat nog een niveautje hoger. Jammer voor Fiorentina, maar die voorkeuren kan de competitie wel enigszins spannend maken.

De penalty die Mertens versierde kan echt niet door de beugel. Het was echt lachwekkend dat de VAR dat goedkeurde.

Mertens ondanks var wel een penalty en Ronaldo geen doelpunt ivm de hoek van zijn schouder.. beetje doorgeslagen allemaal.. maarja wel fijn voor de anti Juve fans, Napoli al plus2 var momenten .. maar vanwege het verleden mogen Juve fans niks zeggen maar sinds de var heeft Juve deze meer tegen gehad.. was vorig jaar nog een statistiek van. Maar voor de rest hoop ik op een leuk en spannend seizoen met normale fatsoenlijke scheidsrechters.

Man man man Wat een besloten wedstrijd. De var en scheids moeten echt onderzocht en geschorst worden. Napoli heeft de overwinning hier kado gekregen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Napoli

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Torino62
5.Napoli62
Voor de complete stand: Serie A
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Napoli.

155 fans
Middenvelder, 36 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Fiorentina 3 0 0 0
2018/2019 Bayern München 25 6 3 0
2017/2018 Bayern München 20 5 3 0
2016/2017 Bayern München 22 5 2 0
2015/2016 Bayern München 13 2 1 0

In de wandelgangen

Zondag 15 september
Christian Eriksen is niet van plan om in te gaan op het aanbod van Tottenham Hotspur om zijn aflopende contract te verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren