‘Onzin natuurlijk, gelukkig heeft Jaap Stam dat ook al weggenomen’

Zaterdag, 24 augustus 2019 om

Steven Berghuis stond de afgelopen weken een aantal keer centraal in de aanval opgesteld. Afgelopen donderdag tegen Hapoel Be’er Sheva acteerde hij echter weer ‘gewoon’ als rechtsbuiten en de aanvaller was tevreden met het resultaat tegen de Israëliërs (3-0 overwinning): “Die zou ik zelfs hebben geëist, las ik ergens”, vertelt hij in het Algemeen Dagblad over de terugkeer op zijn oude positie.

“Onzin natuurlijk, de trainer (Jaap Stam, red.) heeft dat gelukkig tijdens een persconferentie ook weggenomen. Maar inderdaad, ik was weer rechterspits.” Feyenoord staat door de ruime thuiszege met een been in de groepsfase van de Europa League en Berghuis ziet dat zijn ploeg goed voor de dag komt: “In Europa spelen we overtuigender dan in de competitie. Hoe dat komt? Moeilijk te zeggen, maar we speelden nu weer met Leroy Fer en Renato Tapia als blok en Orkun Kökcü daarvoor. Misschien is dat iets wat gewoon klopt.”

In the zone | Renato Tapia is onder de indruk van de Feyenoord-nieuwkomers.

Berghuis vormde tegen Hapoel bovendien een tandem met de weer in Rotterdam teruggekeerde Rick Karsdorp. De rechtsback wordt gehuurd van AS Roma, waar hij de afgelopen seizoenen niet echt aan de bak kwam: “Vijftien wedstrijden in Italië, dat is te weinig. Ik ben zo blij dat ik weer speel. Italië was mooi hoor, maar ik ben 24 jaar en wilde voetballen”, zegt hij daar zelf over. “Ik wist dat ik hier wekelijks aan bod zou komen.”

“Als je het me nu vraagt, is het jammer dat we AZ-thuis niet al dit weekeinde spelen. Ik had wel door willen gaan. Ik zal ook doortrainen, ik moet sterker worden.” Karsdorp hoopt met Feyenoord de Europa League in te gaan, maar waarschuwt wel dat zijn ploeg ‘er nog niet is’: “Het mag niet meer fout gaan, maar we kunnen niemand onderschatten. Dat heb ik wel geleerd in Italië. Italiaanse ploegen zouden bij deze stand Hapoel de bal geven, misschien wel de hele wedstrijd. En dan zelf er eentje in leggen en naar de groepsfase. Dat is belangrijk voor de club.”


Poll

Denk jij dat Feyenoord de groepsfase van de Europa League ingaat?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door falonso)

Ik weet dat het maar tegen Beer Sheva was, maar ik heb een Feyenoord gezien waar potentie in zit. Alleen Botteghin kan wat mij betreft echt niet meer. Te traag, neemt veel ballen verkeerd aan en durft onder de kleinste vorm van druk geen bal naar voren te spelen. Maar als die Sanesi zo goed is als men zegt, heb je een prima achterhoede. Haps speelde zowel aanvallend als verdedigend heerlijk fel. Ié eigenlijk hetzelfde en dat voor een cv die er nog maar net staat en Karsdorp begint ook weer in zijn oude vorm te geraken. Ook het middenveld staat prima zo. Alleen Tapia nam soms wat te veel risico, maar dat zijn dingen die je aan kunt passen. Voorin nog even Jorgensen terug en dan kun je best leuk meedoen bovenin de competitie. Want zeg nou zelf, wat we van Ajax hebben gezien was niet best. Hebben met het vertrek van De Ligt en Frenkie zoveel kwaliteit ingeleverd en het ziet er niet naar uit dat ze dat op korte termijn wel even op gaan lossen.

24 augustus 2019 om 10:17

Klopt ja, Botteghin kan echt niet meer. Hij is ook zo verschrikkelijk lomp gewoon. Dat zag je met die pingel van Heerenveen, hij schopt die gozer gewoon 'per ongeluk' neer. Ik vind wat dat betreft Botteghin nog meer risico met zich meebrengen dan Tapia.

24 augustus 2019 om 10:20

Denk je dat Toornstra er nog in komt als hij terug komt van zijn blessure?

24 augustus 2019 om 10:21

Haha. Denk je met Ajax te kunnen concurreren? Terwijl je nu al 4 punten achterstaat, nu Ajax 'niet goed draait'? Ajax speelt Europees tegen een kwalitatief veel hoogstandere ploegen dan Feyenoord en laat in de eredivisie tussendoor een stuk hoger niveau zien. Ajax kan veel kwaliteit hebben ingeleverd, maar niet zoveel dat Feyenoord dat even recht kan breienn terwijl ze zelf nog niet eens goed draaien.

24 augustus 2019 om 11:46

Tegen dit Ajax moet het makkelijk kunnen ja.

Je kan het ook omdraaien.

Een zo een slecht Feyenoord staat nog maar 4 punten achter tegen het almachtige Ajax , moet je nagaan als Feyenoord gaat draaien.

En de tegenstaan in de EU tot nu toe was echt niet beter dan wat Feyenoord heeft gehad.
Gewoon net zo slecht.

24 augustus 2019 om 12:49

We have.

Tsja. Maar waarom zou een Feyenoord met 4 punten achterstand en minder kwaliteit in de selectie nou ineens zoveel beter gaan draaien dan een Ajax, wat zelf ook nog op stoom moet komen. De logica is ver te zoeken daarin. De krachtsverschillen zullen wel blijven, daar allebei wat beter nog moeten gaan draaien.

En Net zo slecht, droom lekker verder. Er is een reden dat er clubs in een cl voorronde dan wel europa league voorronde spelen. En die reden is dat de clubs in de cl voorronde beter scoren in hun competities dan die in de el voorronde.

Paok staat 65 op de Uefa coefficientenlijst
Tiblisi 281e op diezelfde lijst

Apoel staat 59e op de uefa coefficientenlijst
hapoel beer sheva 110e

Even goed? zeer zeker niet.

24 augustus 2019 om 14:44

Haha, volgens mij heb ik met mijn reactie de indruk gewekt dat ik een Feyenoorder ben, maar ik ben Ajacied. Misschien dat ik daardoor ook wat kritischer ben op Ajax. Maar ik vind dat, als je alle spelers met elkaar vergelijkt, Feyenoord niet eens veel minder kwaliteit heeft dan Ajax. En we zijn nog maar net begonnen aan het seizoen, dus die 4 punten kunnen nog best ingehaald worden. In ieder geval maak ik me grote zorgen over de huidige verdediging van Ajax en dan heb ik het met name over het centrum.

Ik vind het ook jammer dat de clubs dit weekend niet spelen. En ook onzin zo vroeg in het seizoen. Kunnen we dat nou echt niet in nederland, heel af en toe w potjes per week. Aan het einde vam het seizoen als je tegen Juve moet oid snap ik, maar tegen die semi profs uot Israel/Griekenland/Cyprus? Stel watjes.

24 augustus 2019 om 09:42

Het gaat niet om wel of niet kunnen. Het gaat erom dat we de kans zo groot mogelijk maken om de groepsfase te halen voor onze clubs. En die kans is groter als spelers fitter zijn en dus minder wedstrijden hebben gespeeld in korte tijd. Zo moeilijk is het niet. Dus het zijn geen watjes, het is gewoon het vergroten van kansen. Daarbij komt hier gewoon een doordeweekse wedstrijd voor terug, dus dan laten ze zien dat ze het wel kunnen.

24 augustus 2019 om 12:53

Maar dat ligt echt niet aan het schema. Feyenoord spaart spelers tegen Utrecht, omdat de EL wedstrijd en plaatsing voor de groepsfase belangrijker voor hen is. En zo hoort het ook. Op de lange termijn verdien je daar meer mee. De KNVB heeft Ajax afgelopen seizoen geholpen met het kampioenschap. Wedstrijden voor of na een Europese wedstrijd levert vaak puntverlies op. Door de verschuivingen kreeg Ajax rust. Ajax had ook spelers rust kunnen geven en met diverse wisselspelers starten. KNVB helpt nu in feite op een dergelijke manier mee dat de NL’se clubs zich Europees of nationaal niet hoeven te kiezen / sparen.

24 augustus 2019 om 13:34

Op welke verschuivingen doel je precies? Ik ben benieuwd naar alle keren dat wedstrijden van Ajax uit een weekend zijn gehaald. Volgens mij één keer. Wauw wat helpt de Knvb Ajax weer aan een titel zeg. Zielig calimero gedrag vind ik dat maar.

De clubs hoeven nu niet te kiezen, maar hebben straks een extra speelronde tussen twee Eredivisie-weekenden. Dan zullen ze ook moeten sparen, want spelers kunnen niet die 3 wedstrijden in 8 dagen spelen. En dus verdwijnt het probleem niet, het verplaatst alleen. De kans op puntverlies in de Eredivisie blijft dus, terwijl de kans op goede Europese resultaten beter wordt.

Ik had het overigens geen probleem gevonden als er gewoon gespeeld zou worden, maar ik vind het een goede zaak dat de Knvb met de Europees spelende clubs meedenkt.

24 augustus 2019 om 09:59

Dit vind ik nou echt de koe in zijn kont kijken. Andere jaren werd er geroepen dat er toch vooral rekening moet worden gehouden met..etc etc en ze dan nu uitmaken voor watjes. Dat is wel extreem opportuun.

24 augustus 2019 om 10:14

Nou ja, hierboven zegt een voetballer dat hij het betreurt. Ik zeg ook, in een later stadium van het seizoen, prima, nu vind ik het overdreven. En ja dat werd al jaren geroepen, maar niet door mij

24 augustus 2019 om 10:17

Als straks alle ploegen (4) Europees gaan spelen gaat de hele ED verplaatst worden is de andere kant. Ik vind dit persoonlijk grote onzin en ben het in deze met Migi eens, we zitten aan het begin van het seizoen, spelers hebben nog geen 20 wedstrijden in de benen zitten. Gewoon spelen.

24 augustus 2019 om 10:26

Denk niet dat dat in de groepsfase gaat gebeuren FR_JC. Wellicht in de 2e seizoenshelft weer als er ploegen overwinteren. Aan de ene kant vind ik de verplaatsing van PSV, Ajax, Feyenoord en AZ ook overdreven. Maar als we met 4 ploegen in de groepsfase weten te komen heeft het wel zijn vruchten af geworpen. Dan is het doel, meer punten halen dan Oostenrijk, gerealiseerd. De clubs zullen dan weer gewoon hun Europese schema met de competitie moeten combineren, je kan natuurlijk niet blijven verplaatsen. Als een ploeg uitzonderlijk ver komt, zoals Ajax vorig seizoen, kun je weer mee gaan denken als KNVB zijnde.

24 augustus 2019 om 10:45

Sanderk91

Het is enkel en alleen maar te hopen dat het in de groepsfase niet gaat gebeuren. Het zal me iig niet verbazen. Waarom niet?, het gebeurt nu al in de voorrondes, compleet maf zijn ze geworden bij de Knvb. Want waarom deze ronde verplaatsen vraag ik me daadwerkelijk af. Vorige week hebben we toch ook met alle ploegen ED gespeeld, Ajax op zaterdag, genoeg rust tot dinsdag en de rest op zondag, genoeg rust tot donderdag. 4 dagen rust moet gewoon genoeg zijn zo vroeg in het seizoen. en als zelfs spelers dit al zo vinden vraag ik me daadwerkelijk af wat het nut is.

Vorig seizoen met Ajax die zover kwam is het heel goed te begrijpen, was er zelf voorstander van om Ajax een zo'n goed mogelijke voorbereiding te geven.

Edit) Als je toch in een lekkere flow zit als speler zijnde wil je toch helemaal geen rust, dan wil je juist doorspelen lijkt mij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

47 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Feyenoord 12 7 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
2017/2018 Feyenoord 31 18 6 1
2016/2017 Feyenoord 30 7 4 0
2015/2016 Watford 9 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Perez: ‘Geen enkele verslaggever durfde het te vragen, zo leek het wel’

Steven Berghuis raakte afgelopen weekend in opspraak nadat hij een elleboogstoot uitdeelde aan RKC Waalwijk-keeper Etienne Vaessen. Nadat de Feyenoord-aanvoerder een grote kans miste kwam de keeper naar hem toe en...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 12 november
Manchester City gaat met een bedrag van 115 miljoen euro de transfermarkt op in januari. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren