Johan Derksen uit onbegrip: ‘Hij zit in voorselectie Oranje en Stengs niet’

Vrijdag, 23 augustus 2019 om

Calvin Stengs ontbreekt in de voorselectie van het Nederlands elftal, zo werd afgelopen week bekend. Het team van bondscoach Ronald Koeman speelt begin september de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Duitsland en Estland. Op de lijst staan nagenoeg dezelfde spelers als tijdens de Nations League-finals in juni.

Stengs is wel opgenomen in de voorlopige selectie van Jong Oranje dat op 10 september aantreedt tegen Jong Cyprus in de kwalificatiereeks voor het EK 2021 in Hongarije en Slovenië. “Lachwekkend”, omschreef Johan Derksen vrijdagavond bij Veronica Inside de absentie van de aanvaller van AZ. “Dat ventje dat op de bank zit bij Ajax, hoe heet-ie ook alweer? Quincy Promes. Die heeft nog nooit iets laten zien in Nederland.”

“Op basis van het verleden zit Promes wel bij de selectie en Stengs niet. Dat is onbegrijpelijk”, oordeelde Derksen. “Dat is honderd procent een toekomstige Oranje-international. Die had je nu kunnen laten ruiken, kunnen laten wennen. Die zet je dan in de eerste wedstrijd op de bank, zodat hij aan alles kan wennen. En Promes? Ja, die moet eerst maar eens een basisplaats bij Ajax afdwingen.”

René van der Gijp was het met Derksen eens. “Ik snap het überhaupt niet. Je bent er als bondscoach maar voor één ding en dat is de beste spelers selecteren. Je hebt te maken met een Promes die niet in zijn beste vorm steekt en ook bijna niet speelt. Die moet je gewoon niet selecteren.” Derksen: “Als voetballer van Ajax heeft-ie het nog niet laten zien en dan verdien je het niet om in de selectie te zitten.”

Het Nederlands elftal speelt op 6 september in Hamburg tegen Duitsland. Drie dagen later volgt de confrontatie met Estland in Tallinn. Oranje heeft door de deelname aan de finaleronde van de Nations League een inhaalslag te maken in de EK-kwalificatie. Nederland speelde tot dusverre slechts twee wedstrijden, terwijl Noord-Ierland met twaalf punten uit vier wedstrijden koploper is in Groep C.

Van Dijk: 'Sneijder was een geweldige leider voor Oranje'
Meer video's

Poll

Ben jij het met Johan Derksen eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

115 reacties (laatste reactie door azet)

Het enige onbegrijpelijke is dat Johan Derksen na al die jaren nog wekelijks zijn gal mag spuien op de Nederlandse tv. Ik keek eerst zelf ook regelmatig naar dit lompe vermaak, maar Johan Derksen meent ieder jaar nog een tandje erger te moeten worden. Persoonlijk vind ik het geen zak meer aan, laat hem maar weer dat programma over muziek maken. Niet dat ik van zijn muziek houd, maar dan zie je in ieder geval iemand positief en met passie over iets praten. Dit continue willen choqueren slaat gewoon helemaal nergens meer op.

23 augustus 2019 om 23:26

Lekker huilie huilie in een hoekje doen. Moraalridders hebben we al voldoende op deze wereld. Leef en laat leven! Overigens heeft Derksen helemaal niet gezegd dat niet door de beugel kan.

24 augustus 2019 om 00:16

Doen alsof je de naam van Quincy Promes niet kent om je punt te maken dat het een niets betekende voetballer is zijn trucjes die Derksen al jaren gebruikt. Dat jij dat normaal vindt, dat mag, maar ik vind het weinig respectvol.

24 augustus 2019 om 00:22

Johan derksen heeft wel gelijk, promes zit op de bank bij ajax en stengs speelt super goed bij az waarom promes dan ipv stengs?

24 augustus 2019 om 02:34

Wat heeft Promes eigenlijk gedaan dat hij zoveel krediet krijgt van de bondscoach? Genoeg die beter zijn.

24 augustus 2019 om 03:14

Hij heeft schijnbaar in Rusland de competitie gedomineerd, en sinds die bij Ajax speelt schijnt die helemaal een geweldenaar te zijn.

24 augustus 2019 om 07:10

kleinegeneraa7

"hij heeft schijnbaar in Rusland de competitie gedomineerd, en sinds die bij Ajax speelt schijnt die helemaal een geweldenaar te zijn. "

Dat komt omdat er ook mensen zijn wier denken niet wordt gevormd door de waan van de dag en een speler gewoon de tijd geven om zich aan zijn nieuwe omgeving. Hij heeft nog geen hele wedstrijd gespeeld voor Ajax en dan geef jij al dot commentaar, dat is de overtreffende trap van opportunistisch en daar is niet eens een woord voor. Dat de bondcoaches Promes zonder uitzondering in hun selecties opnemen komt natuurlijk om dat zij kijk hebben op het spelletje terwijl mensen als jij zichzelf hebben wijs gemaakt hebben dat ze dat hebben en een blinde met zijn stok kan zien dat die mensen zichzelf daarmee schromelijk overschatten.

24 augustus 2019 om 07:34

Scepticus

Dat is mooi geschreven, vooral 'die waan vd dag'. Maar het is toch zo dat Promes weinig tot niets heeft laten zien waarom hij bij Oranje zou moeten zijn? Nadat hij de Russische competitie heeft gedomineerd is hij geen schim meer van zichzelf. Bij Sevilla zelfs als back moeten spelen. Voor Ajax nog geen goeie minuut gemaakt op het veld maar wel opgeroepen worden?

24 augustus 2019 om 07:50

"sierd_den_vos

Johan derksen heeft wel gelijk, promes zit op de bank bij ajax en stengs speelt super goed bij az waarom promes dan ipv stengs? "

Veldwijk doet het ook super goed bij Sparta, maar dat alleen is natuurlijk te weinig om een selectie voor Oranje te kunnen claimen. Daarnaast wil super goed spelen bij AZ, niet automatisch zeggen dat hij dat ook bij Oranje zal doen. Wijnaldum speelde ook supergoed bij Liverpool, maar ging dat pas bij Oranje doen nadat Frenkie de Jong de plaats van Strootman had over genomen. Een goede coach gaat dan ook niet spelers onderling vergelijken alsof voetbal een individuele sport zou betreffen, maar kijkt welke kwaliteiten zijn team nodig heeft in het systeem dat hij wil spelen. En daar selecteert hij zijn spelers op. Promes sukkelt al sinds zijn komst naar Ajax voortdurend met kleine blessures en is nog geen moment topfit geweest. Ook nu is dat het geval en aangezien de selectie van Koeman niet meer dan een voorselectie is, is de kans niet denkbeeldig dat Promes daardoor alsnog afvalt en het gekrakeel achteraf niet meer dan een storm in een glas water blijkt te zijn geweest. Maar dat is eerder regel dan uitzondering als het uitspraken van Derksen betreft.

24 augustus 2019 om 08:41

Laten we het omdraaien. Stengs zou ook bij Ajax banken, zou niet spelen bij Sevilla en heeft geen eens laten zien dat hij de eredivisie ontgroeid is. Is echt een samenvattingen voetballer, nog erger dan Ziyech. Waarom is dat dan een toekomstig international? Er is serieus talent voor de vleugel posities, een groot aantal daarvan speelt bij veel grotere clubs in zwaardere competities dan AZ. Sommige zelfs in de basis......

24 augustus 2019 om 08:59

Omdat Stengs ook zijn mindere wedstrijden heeft, laat hem eerst alsjeblieft nog wat constanter worden. Daarnaast is Koeman een manager, dit houdt in dat je niet simpelweg alleen een opstelling maakt, je werkt ook met mensen die je voor je moet winnen. Wellicht dat Promes nog in topvorm komt, je weet het niet en zoveel geweldige alternatieven hebben we ook niet. Ik denk dat Koeman hem ook niet definitief selecteert, maar hiermee wel laat zien dat hij nog in hem vertrouwt. Logische zet in mijn optiek.

24 augustus 2019 om 11:35

Scepticus... weet je dat Lars Veldwijk van Sparta al een tijdje international is... voor Zuid-Afrika die zal dus nooit opgeroepen worden voor Oranje XD

24 augustus 2019 om 12:04

Totdat jou iets overkomt in het leven en jij daar anderen op wil/ gaat aanspreken. Vind je het dan ook nog huilie huilie? Lijkt me niet hè.... Gewoon fatsoenlijk doen en anderen vragen waarom ze iets zeggen/doen is al voldoende. Dat heeft helemaal niets met moraalridders te maken! Probeer eens verder te kijken dan Johan Derksen zijn mening.....

23 augustus 2019 om 23:41

Zie je nu echt al op een aantal topics reageren maar het lijkt er verdacht veel op dat je reageert om te reageren. VI is altijd zo geweest met het moet ieder jaar een tandje erger. Voor de rest heeft hij gewoon gelijk. Promes heeft welgeteld 20 goede minuten gespeeld voor het nederlandse elftal (0m bij Ajax). Koeman had Stengs kunnen en moeten belonen. 2 zware blessures gehad en dan zo sterk terug komen.

24 augustus 2019 om 00:06

En iedereen ziet dat Stengs wel talent heeft en niet met achterlijke hip hop plaatjes bezig is, serieus bezig zijn met je sport. Lachwekkend dat zo’n clown van een Promes geselecteerd wordt.

24 augustus 2019 om 00:30

Viel mij ook al op, je zit telkens af te geven op VI. Ik vind het ook een waardeloze analist voetbaltechnisch, maar op genoeg vlakken snijdt het heus wel hout hoor, o.a. bestuurlijk. Niemand houdt je overigens in de gaten, het is je negativiteit die opvalt en waar The Greatest zich hoogstwaarschijnlijk net als ik aan stoort.

24 augustus 2019 om 00:33

Ik heb het vandaag of überhaupt de laatste maanden niet over VI gehad, dus ik kan me absoluut niet in jouw reactie vinden Arseballer. Ik heb wel vandaag eerder een discussie met the greatest gehad, daar was de toon ook al vrij vervelend en vandaar dat ik vermoed dat hij op deze manier op mij reageert. Als jij een post van mij kunt vinden met commentaar op VI, dan hoor ik het graag. Anders verzoek ik je om geen onzin over mij te verkondigen.

24 augustus 2019 om 01:01

@fct1981 Dat iemand in z'n vrije tijd in een studio is zegt niks, maar dan ook echt helemaal niks over de professionaliteit van een speler. Its all about framing. Vind eerder jouw reactie lachwekkend.

24 augustus 2019 om 06:17

Shorty laat lekker gaan joh, ik ben blij dat je weer vaker actief bent. Zoals je weet lees ik wel je reacties graag. 👍🏾

24 augustus 2019 om 07:26

@thegreatest10

"promes heeft welgeteld 20 goede minuten gespeeld voor het nederlandse elftal (0m bij Ajax). "

Het begrip "goed" is net als het begrip "mooi" een subjectief begrip, als jij iets niet goed of niet mooi vind, wil niet zeggen dat een ander daar niet anders over kan denken. Bij de bondscoaches is dat kennelijk het geval anders hadden ze, of ze nu Hiddink, Blind, Advocaat of Koeman heten, tot nu toe niet allemaal Promes geselecteerd. Je kan natuurlijk doen of dat allemaal notoire domoren zijn, maar dan neem je vooral jezelf in de maling omdat betreffende coaches bij elkaar bijna 100 jaar bewezen ervaring hebben in het voetbalvak, terwijl jij helemaal geen geloofspapieren kan overleggen. Dat zij anders denken dan mensen als jij, is waarschijnlijk omdat zij beseffen dat voetbal een teamsport is en een selectie samenstellen met spelers die samen het beste team kunnen vormen. Derksen beredeneert het voetbal alsof het een individuele sport is en de beste spelers samen ook het beste elftal vormen, terwijl de praktijk al lang geleden bewezen heeft, dat dat vaker niet dan wel het geval is. Al was het alleen maar vanwege het haantjesgedrag en de egotwisten die je in je elftal importeert als daar teveel sterren in zitten die meer met elkaar bezig zijn dan met de tegenstander. Het grappige is dat Derksen dat als geen ander zou moeten weten, aangezien hij en zijn tafelgenoten meer bezig zijn met het afvangen van elkaars vliegen dan met het maken van een inhoudelijk programma. De tafel begint steeds meer te lijken op een kippenhok, waarin alleen haantjes zitten en de kippen in een blijf van mijn lijf huis zitten.

Dat Derksen gelijk heeft, is dan ook de grootst mogelijke onzin. Al was het alleen maar omdat Stengs zijn wedstrijdjes bij AZ afwerkt en het nog maar de vraag is of hij het ook op een hoger niveau aan kan. En bij Oranje zou hij in tegenstelling tot bij AZ tegen de beste spelers ter wereld moeten spelen. Hij zou niet de eerste speler zijn die er bij AZ met kop en schouders boven uitsteekt, maar een niveautje hoger niet aankan omdat er meer dan alleen voetbalkwaliteiten nodig zijn omdat te kunnen. Ik zeg niet dat het al vaststaat dat ook hij dat niet aan zou kunnen, maar dat het net zo min vaststaat dat hij dat wel kan. Teksten als die van Derksen gaan er bij mensen die net als hij met de onderbuik plachten te denken, in als Gods woord in een ouderling, maar iedereen die gewoon is met zijn hersencellen te denken, snapt dat de uitspraak van Derksen niet meer dan een aanname is, ook al brengt hij deze met de stelligheid als dat het een feit betreft. Derksen is een notoire querulant die net doet alsof hij het voetbal heeft uitgevonden, maar er iedere week opnieuw blijk van geeft dat hij er in werkelijk helemaal niets van begrijpt. Dat blijkt wel uit het feit dat er een gewoonte van maakt om zichzelf bij voortduring tegen te spreken. Vaak nog in dezelfde zin die hij uitspreekt.

24 augustus 2019 om 09:12

Thanks Sulejmanii, ik zal het proberen haha. Gelukkig zijn er ook nog genoeg mensen waarmee je wel prima op inhoud een gesprek mee aan kunt gaan

24 augustus 2019 om 09:57

Valt mee toch 53 likes tot nu toe en 12 voor jou...eerst in Rusland met al dat geld gooien in zijn auto..nu die lachwekkende hip hop filmpjes. Ga trainen, zorg dat je fit wordt en laat die randzaken achterwege. Het is gewoon zielig om te zien...of het nu met professionaliteit heeft te maken of niet. Gast weet van gekkigheid niet wat hij moet doen.

24 augustus 2019 om 10:47

@Scepticus

Ik heb nog nooit in mijn leven zoveel onzin bij elkaar gelezen. Je spreekt je letterlijk in elke zin tegen. Je hoeft niet te houden van Johan Derksen om te zien dat hij gewoon gelijk heeft in deze. Je doet alsof Promes jarenlang de missing link in de selectie was. De man heeft nooit een goede pot gespeeld, dat kan je niet ontkennen. Een gebrek aan keuzemogelijkheid en alternatieven toen al die trainers met samen 100! jaar ervaring die jij noemde zie ik als reden dat Promes elke keer maar werd opgeroepen, ik denk dat jij die dagen snel bent vergeten. Voetbal is voor niemand niet een indivuduele sport, zo ook niet voor Stengs. Die in 3 wedstrijdjes heeft bewezen 6x meer getalenteerd te zijn dan de miskoop, rapper en zanger van Ajax. Oh, dat bedoelde je vast met spelers hebben tegenwoordig meer nodig dan alleen voetballende kwaliteiten.

24 augustus 2019 om 12:09

Is Stengs dan de missing link? Hahahaha....

25 augustus 2019 om 12:08

@kowalski, natuurlijk zegt het niks over zijn inzet als voetballer dat hij in zijn vrije tijd van die filmpjes maakt. Echter vind ik het wel iets zeggen over zijn professionaliteit. Hij zou als professional namelijk moeten weten dat het voor het grote publiek slecht over komt dat hij nog totaal niet in vorm is, maar wel allemaal onnozele filmpjes aan het maken is.

Of het nou wel of geen invloed heeft op zijn spel doet er dan niet toe, alleen het beeld dat het schept naar de buitenwereld dat hij zijn bedroevende spel niet zo erg vindt. Daar hoor je als professioneel voetballer rekening mee te houden. Zeker als je al die mislukte voetballers in gedachten hebt, die ook zoveel bezig waren met rappen en filmpjes maken.

Met betrekking tot de selectie voor oranje ben ik het eens met Derksen. De laatste goede periode van Promes was 2 jaar geleden in Rusland. Op basis daarvan zou hij toch niet meer geselecteerd moeten worden. Bij Sevilla en Ajax heeft hij vrijwel niks laten zien. Hopelijk komt dat nog, maar voor nu snap ik niks van zijn selectie.

23 augustus 2019 om 23:43

Klopt het niet wat hij zegt dan? Iemand speelt elke week en is belangrijk. De ander speelt niet en als hij speelt stelt hij teleur..

24 augustus 2019 om 00:23

Het klopt ten dele, maar het is ook niet zo dat Promes nog nooit iets heeft laten zien. Er valt voor beide spelers wel iets te zeggen in mijn ogen, maar ze hadden er ook net zo goed beide niet bij kunnen zijn. Ik vind Stengs ook nog niet echt Oranje materiaal, al lopen we niet over van kwaliteit in de aanval en kan ie er misschien best een keer aan ruiken. Maar dit zijn gewoon serieuze wedstrijden, geen teainingspartijtjes. Zoals ten Hag in de CL geen risico wilde nemen en liever voor meer ervaring met Veltman koos, kan ik het ook begrijpen dat Koeman het nu niet het moment vindt om Stengs te brengen. Ieder z'n ding, maar je kunt je mening best op een respectvolle manier verkondigen en dat is precies wat me aan Derksen stoort.

24 augustus 2019 om 07:47

Shorty

Er valt imo niets voor te zeggen. Promes speelt niet of nauwelijks en steekt gewoon niet in beste vorm. Dat valt gewoon niet te ontkennen. Stengs komt net kijken, laat hem eerst maar eens een half.seizoen deze vorm vasthouden, dan kijken we verder. Koeman had Berghuis op moeten roepen, simpel zat, momenteel geen betere op zn positie.

Dat Derksen zijn mening op deze manier verkondigt is iets sinds die in het cafe praatprogramma zit. Doorheen luisteren, hij weet echt wel waarover hij praat. Zit al 55 jaar in en rond het voetbal.

24 augustus 2019 om 09:15

FR_JC dat er niets voor valt te zeggen, dat is jouw mening en met jouw onderbouwing erbij kan ik er ook prima inkomen. Maar hierboven geeft Scepticus bijvoorbeeld een prima onderbouwde mening waarom Stengs er niet bij zou moeten zitten en dat vind ik persoonlijk net zo logisch. Ik ben zelf echt geen Promes fan zoals sommigen hier schijnen te denken, hoef hem niet eens bij m'n eigen cluppie, maar net als een ander zijn mening mag geven, zo wilde ik mijn mening over Johan Derksen geven.

24 augustus 2019 om 09:40

Zif Berghuis trouwens niet bij de voorselectie? Volgens mij wel..

24 augustus 2019 om 13:22

Migi

Je hebt het juist. Berghuis is idd opgeroepen. Had er in een eerder stadia waarschijnlijk overheen gelezen. Even opgezocht en...

23 augustus 2019 om 23:52

Wat is er dan zo choquerend? Overigens heeft ie een punt wat betreft Stengs, dat ie er even aan kon ruiken.

23 augustus 2019 om 23:55

Ben het vaak niet eens met Derksen maar nu heeft hij zeker een punt. Promes heb ik al een tijdje niet goed zien spelen terwijl Stengs echt zijn waarde laat zien en is op weg om een topper te worden.

24 augustus 2019 om 00:19

Het gaat mij er niet om dat Derksen geen punt heeft, hij moet het altijd op een nare respectloze manier brengen. Ik ben absoluut geen fan van Promes, maar ik kan hem prima bij de naam noemen en gewoon met respect over hem praten. Spelers waarin Derksen het niet ziet zitten, daarbij doet ie wel vaker alsof ie hun naam niet kent of vergeet en dat soort spelletjes. Prima dat er miljoenen mannen wel naar willen luisteren, maar mijn "cup of tea" is het niet meer.

24 augustus 2019 om 00:25

Tja die arme promes ook, verdient 3 miljoen per jaar en krijgt vervolgens de grote boze derksen over zich heen. Die man zal er vast wakker van liggen. Gelukkig kom jij voor hem op! Even serieus zo erg is het niet wat derksen zegt en die voetballers moeten maar tegen wat kritiek kunnen hoor kom zev

24 augustus 2019 om 00:28

Blijkbaar heb jij meerdere uren naar hem zitten luisteren dan ik. Ik ben absoluut geen Derksen fan en zal dat ook nooit worden. Driesen, Derksen en Jack van Gelder trek ik gewoon echt niet.

24 augustus 2019 om 00:29

Waar zie je mij zeggen dat Promes er niet mee zou kunnen dealen of dat hij medelijden nodig heeft? Ik geef mijn mening over Derksen zoals hij zijn mening over Promes geeft. Derksen verdient ook genoeg, dus hoef jij het dan ook niet voor hem op te nemen, toch?

24 augustus 2019 om 00:30

Klopt misschien Arnavut, ook ik ben jarenlang een trouwe kijker geweest in mijn wat jeugdigere jaren toen ik zijn toon ook nog wel grappig vond. Inmiddels ben ik daar overheen gegroeid en dat is de mening die ik hier ventileer.

24 augustus 2019 om 00:33

Rare reactie...Shorty zegt toch nergens dat Promes niet tegen kritiek zou moeten kunnen? Derksen heeft zeer zeker een punt, maar dat kan hij toch ook duidelijk maken zonder zo quasi-vergeetachtig te doen over de naam van Promes. Wat voegt dat nou toe aan zijn verhaal? Derksen is toch geen 5 jaar meer?

24 augustus 2019 om 01:01

De beste man is 70 jaar oud, mag het dat hij een naam even niet meer direct weet. En wat voor choqerend zegt hij hier nou weer dan? Dat koeman een jong talent moet selecteren die wel goed speelt en niet een speler die niet speelt en als die speelt niet goed speelt. Hij heeft gewoon gelijk, niks mis mee.

24 augustus 2019 om 01:17

Als het met de leeftijd te maken heeft dan zou het geen probleem zijn. Echter gebruikt Derksen dit trucje al voordat ouderdomsdementie doorgaans optreedt. Als ie aan een andere vorm van dementie leidt dan bevestigt dat enkel mijn punt dat het belachelijk is dat hij nog spreektijd krijgt. Met choquerend bedoel ik dat hij altijd iets anders moet zeggen of net even een tikkeltje harder moet provoceren dan een ander. Choquerend is daar wellicht niet het goede woord voor.

24 augustus 2019 om 08:33

Derksen doet extra dus. Zo'n gevoel heb ik ook bij hem. Een mening ventileren, maar dan met de volumeknop op 100 omdat het past in de stemming van het programma.

24 augustus 2019 om 01:25

Dat is de enige reden waarom ze nog op TV zijn. Er zijn zat mensen die dit leuk vinden. Een verhaal met enige nuance is niet interessant genoeg en levert te weinig op. En ook voetbalzone publiceert het maar al te graag. Alles voor de clicks.

24 augustus 2019 om 12:21

Promes heeft het fantastisch gedaan tegen toplanden als Frankrijk, Duitsland en Engeland. Sterkere tegenstanders krijg je niet. Tegen Duitsland scoort hij een super belangrijke en schitterende goal en tegen Engeland scoort hij twee topgoals. Verder was hij steeds dreigend en balvast. Wat moet hij nog meer doen? Dat de heer Johan Baudet verblind wordt door zijn afkeer van deze kleurrijke jongen (en met hem helaas velen op dit forum die zich door valse sentimenten laten leiden) en daardoor zijn kwaliteiten niet willen onderkennen is gewoon kwalijk. Er is een echte hetze gestart tegen deze jongen die helaas niet gebaseerd is op een gebrek aan voetbalkwaliteiten. Gelukkig kijken Koeman en Ten Hag er iets professioneler naar. Overigens heeft Johan Baudet ook Ziyech en nog een hele groep andere topspelers die hem om valse sentimenten niet zinden op exact deze manier geprobeerd een kopje kleiner te maken. Doorzichtig en walgelijk.

24 augustus 2019 om 14:52

Heeft hij hier dan ongelijk? Promes was in zijn topvorm niet goed genoeg voor Oranje en zal dat nooit gaan worden, terwijl Stengs in vorm is en gezien zijn leeftijd nog aardig wat groeipotentieel heeft. Nu wil ik niet zeggen dat Stengs nu al opgeroepen hoort te worden, maar ik zie liever hem dan een speler die nooit goed genoeg is geweest en dat ook niet zal worden.

24 augustus 2019 om 17:44

Als je al mijn reacties in dit draadje leest, dan zie je dat het gelijk of ongelijk van Derksen totaal niet het punt is wat ik wil maken.

Beiden horen niet in de voorselectie. Stengs heeft wel potentie, maar Promes komt gewoon tekort. Zodra het tempo hoger wordt, zodra beroep wordt gedaan op hem om te tikken, dan is Promes niet bruikbaar. Prachtig doelpunt gemaakt tegen Duitsland, maar er zijn simpelweg teveel talenten die meer aanspraak maken. Als gakpo zich zo blijft ontwikkelen, dan staat hij op het EK die positie.

23 augustus 2019 om 23:30

Klopt wel wat je zegt hoor,maar waar het om gaat is de vor. Op dit moment is dtengs in vorm en promes niet en gakpo heeft nu een goeie webstrijd gespeeld. Ik vind de keuze voor promes echt onbegrijpelijk is al jaren niet in vorm en bij oranje vind ik hem ook geen een wedstrijd overtuigen,ik zou hewoon iemamd met meer potentie op zijn plaats zien.

24 augustus 2019 om 00:27

Laten we gakpo nog svp niet noemen, die kerel heeft wel geteld 1 mooie goal gemaakt en we praten nu al over hem in oranje? Eerst maar even een heel seizoen eredivisie spelen denk ik.

24 augustus 2019 om 05:44

Dat zegt tegenwoordig niks. Als je 1 wedstijd eredivisie hebt gespeeld bij Ajax mag je al meedoen. Dus zo gek s t niet om gakpo te noemen

24 augustus 2019 om 08:53

Ja speelt wel bij PSV. 10 keer moeilijker om daar een plek af te dwingen in de selectie dan bij AZ. Zeker wat de voorhoede betreft.

24 augustus 2019 om 00:09

Stengs of Gakpo, dan heeft Stengs tot nu toe meer laten zien. Beide talenten, maar Gakpo heeft niet meer bijzonders laten zien dan Stengs of je moet een goal tegen een elftal postbodes belangrijk vinden.

24 augustus 2019 om 07:55

MartinaRody

Zet je PSV bril eens even af. Gakpo komt net kijken en is net als Stengs er nog niet klaar voor. Laat ze eerst maar eens een goed seizoen spelen.

Opzich gelijk over Promes. Heeft helemaal niks nog laten zien dit seizoen. Ben zeker geen fan Promes maar dat heeft ook meer op uitstraling vlak te maken. Dat is persoonlijke smaak. Stengs vind ik zelf iets te vroeg nog voor en prima dat die bij Jong Oranje zit.

Promes hoort sowieso niet in de selectie en ook Stengs is daar nog lang niet klaar voor. Derksen kijkt alleen samenvattingen als je Stengs een hele wedstrijd ziet gaat er nog veel teveel mis. Strootman in de selectie ipv Koopmeiners vind ik dan schandaliger, Koopmeiners is op alle onderdelen beter en is ook nog eens veel jonger en dus de toekomst.

24 augustus 2019 om 00:28

Stengs kan je er best bij halen om even te kijken hoe het is bij oranje, niet om te laten spelen maar even eraan ruiken. Grote kans dat hij over een paar jaar er wel zal staan

24 augustus 2019 om 07:59

Erbij halen om te laten ruiken? Bij het grote Oranje? Onzin. Als je erbij komt moet je er staan.

@baradonna

Strootman zou idd nooit meer opgeroepen moeten worden. Koopmeiners, Hoezo ?

24 augustus 2019 om 15:05

Daar verwoord je het inderdaad goed. Stengs heeft natuurlijk een behoorlijk groeipotentieel, maar hij is er nog niet klaar voor. Promes is nooit goed genoeg geweest voor het vereiste niveau.

Toch heeft Koopmeiners ook nog te weinig laten zien. Het goed doen bij AZ is wel even heel iets anders dan spelen in Oranje. Op het gehele middenveld zijn De Jong, Van De Beek, De Roon, Wijnaldum, Propper en Vilhena beter en in de verdediging is de concurrentie nog veel heviger.

Dat Strootman erbij zit, snap ik overigens ook niet. Het is enorm rot voor hem, maar helaas is hij na z'n blessure nooit meer de oude geworden. Overigens concurreert Koopmeiners in dit geval niet met Strootman. Strootman is namelijk geen defensieve middenvelder.

Volkomen met Derksen en Van der Gijp eens. Promes presteert helemaal niks, op basis van wat wordt hij geselecteerd? Omdat hij het drie seizoenen geleden aardig deed in Rusland? Complete onzin dat die middelmate speler momenteel bij de selectie zit.

24 augustus 2019 om 15:07

Datzelfde geldt helaas ook voor Strootman. Hij is na z'n blessure nooit meer de oude geworden en heeft net als Promes geen waarde meer voor Oranje. Dan had je nog beter Berghuis kunnen selecteren, al is ook Berghuis niet goed genoeg.

24 augustus 2019 om 15:16

Berghuis zit in de voorselectie.

24 augustus 2019 om 15:39

Ik bedoelde het ook meer in het algemeen. Niet zozeer op de komende interlandperiode.

Lekker belangrijk zo’n voorselectie. Stengs zat sowieso op de radar, of ie er nu bij zit of niet. Laat hem eerst nou eens een seizoenshelft goed spelen. Hij komt er heus wel, maar niet iedereen hoeft na een paar goede wedstrijden na zn debuut voor Oranje opgeroepen te worden.

24 augustus 2019 om 15:09

Het heeft ook geen nut om spelers te selecteren die niet goed genoeg waren toen ze in vorm waren en nog minder nu ze (te) weinig spelen. Dan zie ik liever een jong talent met toekomstperspectief dan een speler die al dichtbij of tegen z'n plafond aan zit en niet het vereiste niveau heeft. Dat geldt zowel voor Promes als voor Strootman die na z'n blessure ook niets meer heeft laten zien.

Wat mij nog meer verbaasd is dat Strootman bij de selectie zit, is al minstens 2 jaar uit vorm, vertraagd het spel en hoort simpelweg niet meer bij.

23 augustus 2019 om 23:54

Haha 2 jaar? Je bent nog mild. De man is al zeker 4 a 5 jaar belabberd in Oranje. Toch moet hij er nog wel bij zitten. We hebben weinig alternatieven met zijn ervaring en kwaliteiten (ja die heeft hij echt wel). Hij heeft een aantal prima invalbeurten gehad, dus hij mag er wel bij blijven.

23 augustus 2019 om 23:59

Ha Redondo. Jammer dat er in het huisige voetbal niet zo n voetballer is als Redondo. Super fan was ik van die man. Jammer dat hij door blessures te weinig heeft gespeeld. Betreft Strootman... was een prima speler in zijn eerste jaren bij Roma maar is te ver afgezakt. Bij NL meer slechte wedstrijden gespeeld dan goede wedstrijden. Vind het ook niet te begrijpen dat ze hem wederom oproepem.

24 augustus 2019 om 00:11

Wat is ervaring als je hopeloos uit vorm bent. Strootman moet je nooit meer selecteren. Vraag me überhaupt af of hij zoveel ervaring heeft, dat valt toch wel mee met strootman.

24 augustus 2019 om 15:14

132 Eredivisiewedstrijden, 102 wedstrijden in de Serie A, 30 wedstrijden in de Ligue 1, 27 Europa League wedstrijden, 12 Champions League wedstrijden, 44 interlands.

Nu deel ik de mening dat Strootman niet (meer) geselecteerd moet worden, maar ervaring heeft hij genoeg. Echter, zoals je zelf al aangeeft, heb je niets aan ervaring als je het vereiste niveau niet (meer) hebt.

Vind het selectiebeleid van het Nederlands elftal al jaren apart, niet eerlijk en niet kloppend. Mijn hoop op Koeman is dan ook al lang weg qua selectiebeleid. Had echt de hoop dat hij dingen zou veranderen, ook op dat gebied.

23 augustus 2019 om 23:41

vraag me wel af wat je verwacht dan. Moet je kijken hoe we presteerden voor Koeman en hoe we er nu voorstaan. We staan na een paar jaar weer bij de top

23 augustus 2019 om 23:46

Bij de top? Dat mag je wel even verklaren... Met deze voorhoede vind ik dat vrij bijzonder

23 augustus 2019 om 23:55

Waarom verklaren? Kijk naar de resultaten en het spel. Prima als je wil zeiken, maar Oranje doet het onder Koeman erg goed. En ja we horen weer bij de top.

24 augustus 2019 om 00:13

Joh plaats je nu maar eerst eens voor een hoofdtoernooi. Als je er al twee hebt gemist en ook nu nog niet zeker bent van een eindronde, ben je helemaal niet bij de top.

24 augustus 2019 om 00:15

@redondono5

laten we ons eerst maar weer eens plaatsen voor een eindronde. we hebben de laatste tijd alleen tegen landen gespeeld die sterk waren waardoor we vanuit de omschakeling konden spelen en onze snelle spelers een wapen werden. ik wil het wel eens zien hoe het gaat als we zelf het spel moeten maken tegen kleinere tegenstanders. ik vind namelijk dat dit Oranje veel creativiteit mist

24 augustus 2019 om 09:37

Even 2 snelle voorbeelden van de huidige selectie: Krul heeft vorig seizoen en dit seizoen tot nu toe fantastisch staan keepen op het hoogste niveau wat nemen wij mee, 3(!) Eredivisie keepers die nog niet z'n veters mogen strikken en volgensmij allemaal regelmatig op fouten worden betrapt (in een Mickey Mouse competitie). El Ghazi zou ik zelf ook weer opnemen, heeft vorig jaar bijna persoonlijk Aston Villa naar de PL geschoten, speelt nu ook weer goed op een 10x zo hoog niveau als de Eredivisie, maar wij nemen zogenaamde talenten mee die nog niks echt hebben laten zien op hoog niveau, bijv Bergwijn heeft nog niks laten zien bij 't Nederlands elftal, Promes en Berghuis ook niet. Ik vind dat je als bondscoach het beste elftal moet nemen en niet allemaal - misschien word deze wel heel goed - talentjes die eigenlijk nog geen bal raken of hebben geraakt in het Nederlands elftal.

24 augustus 2019 om 15:17

Je moet natuurlijk niet vergeten dat het verschil tussen de Nederlandse subtop en Oranje wel heel erg groot is. Als je dan om de knikkers moet spelen, kun je niet zomaar even talenten in het wilde weg gaan selecteren, ook niet tegen landen als Estland.

Ik zou Strootman en Promes ook niet selecteren, maar ik kan wel snappen wat de beweegredenen zijn om het wel te doen. Ik vind het selectiebeleid van Koeman over het algemeen best logisch. Je kunt het nooit helemaal goed doen en wij hebben niet de luxe zoals Frankrijk dat je elke positie driedubbel bezet hebt.

Onzin wat van der Gijp zegt . Je moet niet de beste spelers selecteren, maar je moet het beste team samenstellen. Dat kan dus betekenen dat je spelers moet selecteren die minder zijn , maar wel beter in het systeem passen of het team

23 augustus 2019 om 23:56

@bossie

dat vind ik dan weer onzin. de bedoeling van een nationaal elftal is dat je de beste spelers per positie selecteert. een kwalitatief goede speler zal sowieso het niveau van een elftal altijd meer omhoog brengen dan een kwalitatief mindere speler. als Stengs momenteel beter presteert en meer laat zien als Promes hoort hij gewoon de voorkeur te krijgen. is het andersom geld hetzelfde verhaal

24 augustus 2019 om 08:14

@japie_krekel

" dat vind ik dan weer onzin. de bedoeling van een nationaal elftal is dat je de beste spelers per positie selecteert. een kwalitatief goede speler zal sowieso het niveau van een elftal altijd meer omhoog brengen dan een kwalitatief mindere speler. als Stengs momenteel beter presteert en meer laat zien als Promes hoort hij gewoon de voorkeur te krijgen. is het andersom geld hetzelfde verhaal "

Dat jij dat onzin vind, is je goed recht, maar wat mij betreft, heeft @bossie het volste gelijk: het beste team bestaat niet uit de 11 besten maar uit de beste 11. Al was het alleen maar omdat je ook met een spelconcept te maken hebt en het geen uitgemaakte zaak is dat de beste speler ook het beste uit de voeten zal kunnen in dat concept. De reden dat supporters anders naar een selectie kijken dan trainers is omdat supporters het voetbal benaderen alsof het een individuele sport is, terwijl het een teamsport is. Als je zelf een huis wil bouwen, kan je natuurlijk de beste bouwvakkers inhuren, maar als die de helft van de tijd bezig zijn om via de telefoon hun huwelijk te redden of te kijken hoe hun aandelen het doen, kan je misschien beter genoegen nemen met vaklui die iets minder uitblinken in hun vak, maar daar wel de hele tijd mee bezig zijn. De keuze is aan jou.

24 augustus 2019 om 09:00

Je team hoeft niet altijd uit topspelers te bestaan , maar ook een waterdrager is belangrijker. Of je kan een hele goede spelers hebben , maar die de sfeer verpest in de groep . Ik denk dat het team boven een speler staat. Zo zou het best kunnen dat niet de beste speler voor een positie wordt opgesteld ,maar een speler die de positie het beste invult voor het team. Waardoor bv een andere speler de ondersteuning krijgt waardoor hij kan excelleren...

24 augustus 2019 om 00:11

Niet helemaal mee eens. Je moet juist uitgaan van je beste spelers en hier het systeem op aanpassen. Ik snap ook niet waarom er altijd maar vanuit 4-3-3 wordt gedacht. We hebben de laatste jaren meer spelers voor een ander systeem. Ik zou nu eerder voor 4-2-3-1 of 4-3-1-2 kiezen om het middenveld te versterken. Hoewel we prima spelers hebben vallen er nog te vaak grote gaten namelijk wanneer we 4-3-3 spelen.

24 augustus 2019 om 09:03

Of je je selecteert een waterdrager waardoor een andere speler wordt ondersteund en kan excelleren. Bv dat achter een spits niet de beste middenvelder opstelt maar een speler die die spits ondersteund en het vuile werk opknapt zodat die spits kan uitblinken

24 augustus 2019 om 00:22

@bossie

Ben het met je eens, want hoe vaak zie je niet dat de aanwezigheid van sterspelers verlammend werkt op mindere goden. Kijk hoe Zweden ineens rendeert zonder Zlatan en zie Argentinië als voorbeeld waar ik overtuigd ben dat het gaat lopen als Messi weg. Extreme voorbeelden, maar op kleinere schaal kijk naar Schone wat niet de beste voetballer was op zijn positie maar wel voor balans zorgde in het elftal waardoor het elftal van Ajax vorig seizoen beter ging draaien. Ik geef alleen aan dat je soms beter kunt kiezen voor iemand die zich opoffert voor het team dan een persoon die zich groter voelt of het gevoel heeft dat hij het team moet dragen wat weer extra druk met zich mee brengt. Kijk dus naar wat het team nodig heeft op basis van je taktiek / systeem en ga dan spelers selecteren.24 augustus 2019 om 09:44

Eens, echt zie ik niet in hoe Promes bij de beste elf of elf besten hoort. Hij is uit vorm en mist wedstrijdritme. Als je hem al selecteert, is het enige argument dat je kan geven gebrek aan beter. Das echter niet waar, want Berghuis is beter.

24 augustus 2019 om 15:19

Maar in welke samenstelling passen Strootman en Promes beter in het systeem en de ploeg dan andere spelers die in hun plaats geselecteerd zouden kunnen worden? Ik snap de beweegredenen wel om ze te selecteren, maar ik zie meer argumenten om ze niet op te roepen.

Deze mensen zijn niet serieus te nemen. Zien een speler 1x voetballen en raden gelijk Nl'se topclubs aan om die te gaan kopen. Net zoals hoe zij Maguire afschreven na hem 1x gezien te hebben.

Ik zie constant mensen zeggen dat die en die niet in Oranje hoort bij de aanvallers maar je moet er toch echt zes selecteren. Memphis en Bergwijn spreken voor zich maar daarna wordt het al lastig..

24 augustus 2019 om 00:57

Ik vind dat Berghuis met zijn acties, assists, gif, ervaring en scorend vermogen er eigenlijk wel bijhoort eerlijk gezegd. En richting het EK zou ik Huntelaar ook nog niet uitvlakken.

24 augustus 2019 om 09:44

Jaaaa een medestander. Berghus Berghuis Berghuis

24 augustus 2019 om 15:35

Berghuis zou inderdaad niet zo gek zijn op dit moment, maar ook Berghuis heeft wel aangetoond niet veel toe te voegen op dat niveau. Buiten z'n traptechniek is het allemaal niet zo bijzonder met betrekking tot Oranje.

Even los van het feit of Derksen hier gelijk heeft of niet, Derksen en Gijp beginnen steeds meer op Stattler en Waldorf te lijken, alleen wat minder grappig dan de 2 oudjes op het balkon van de muppets. Altijd maar weer sarcastisch doen, altijd maar weer iemand helemaal tot aan de enkels afbranden "die kan er werkelijk heeeeeelemaaal niets van". Nou gijp, je kon aardig ballen in jouw tijd, maar meer ook niet. En Derksen, jouw houthakvoetbal hoeft men niet eens onder de loep te leggen. Ik ben er na jaren ook wel klaar mee. Kan me niet heugen wanneer ik het voor het laatst gekeken heb, weet enkel nog dat ik me mateloos irriteerde aan dat nare gedoe van die 2.

24 augustus 2019 om 09:18

Gijp heeft er met zijn talent eigenlijk maar heel weinig van gebakken. Koos vrij snel voor het geld / vakantiegevoel in de toenmalige Zwitserse competitie. Hoe hij en Derksen mensen de maat nemen is soms ronduit onbeschoft. Dat heeft niets meer met satire te maken. Je ziet ook dat Boskamp zich daar soms voor geneert.

Beetje dom om Promes niet eens in de voorselectie te zetten op basis van zijn eerste drie weken bij Ajax in competitieverband. Dat is de halve finalist van de Champions League, je hebt een aanpassingsperiode nodig voor zo'n stap omhoog.

Hoe kan je het hier niet mee eens zijn dan?

24 augustus 2019 om 09:16

Omdat er bij een (voor)selectie meer komt kijken dan een paar goede wedstrijden op zich of talent. Vergeet niet dat Stengs er ook lang uitgeweest is hè, laat die jongen nou eens eerst in alle rust een stabiele serie draaien. Veltman werd vorig jaar ook niet direct weer geselecteerd ondanks dat hij gewoon basis stond in de kwart- en halve finale van de CL. Daarnaast kunnen er ook best andere factoren spelen waar wij geen weet van hebben.

Stengs is nog te licht, die hoort gewoon in Jong. Promes hoort er ook niet in. De rechtsbuiten fie je er op het moment moet zetten is gewoone Berghuis. Die is gewoon op elk vlak beter dan Promes. Naja misschien niet als rapper.

24 augustus 2019 om 15:38

Berghuis is buiten z'n schot ook pure middelmaat voor Oranje. Hij heeft er momenteel meer te zoeken dan Promes, maar ook Berghuis heeft al lang en breed laten zien ook niet het vereiste niveau te hebben.

We hebben erg veel goede talenten rondlopen momenteel met betrekking tot aanvallers, maar Oranje komt voor hen nog te vroeg, terwijl spelers als Promes, Babel en Berghuis een puur gebrek aan beter is. Tot 2014 zouden die jongens niet eens geselecteerd worden. Nu moeten ze zelfs spelen.

Ik snap niet waarom wij elke keer worden overladen met de meningen van Derksen en vande Gijp.Ik neem aan indien men geïnteresseerd is,hij/zij zelf naar het programma kan kijken.In tegenstelling tot eerst, heb ik het idee dat die gasten hun mening verkondigen alsof het feitelijke is en diegene die de mening niet deelt wordt weggezet als een malloot die niet weet waar hij/zij het overheeft.

24 augustus 2019 om 13:53

Overigens heeft hij hier niet geheel ongelijk in!

Stengs speelde laatst echt nog een belabberde wedstrijd waar hij geen bal goed raakte. Ik vind hem nog lang niet constant genoeg voor het Nederlands elftal. En ik vraag me echt af of Johan Derksen wel veel wedstrijden kijkt. Hij doet regelmatig uitspraken die nergens op slaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 16
2208 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

7 fans
Middenvelder, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 AZ 5 0 0 0
2018/2019 AZ 21 3 0 0
2017/2018 AZ 1 0 0 0
2016/2017 AZ 5 2 0 0
2016/2017 Jong AZ 22 6 3 0

In de wandelgangen

Woensdag 18 september
Real Madrid en Paris Saint-Germain hebben een pact gesloten over een toekomstige transfer van Kylian Mbappé. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren