‘Waarom zou ik niet weer voor Oranje kunnen spelen?’

Vrijdag, 23 augustus 2019 om

Riechedly Bazoer was na zijn doorbraak bij Ajax een van de meest gewilde talenten op de Europese velden. Zijn broer en tevens zaakwaarnemer sprak zelfs met Barcelona, maar zover kwam het niet. Via een omweg bij VfL Wolfsburg, FC Porto en FC Utrecht speelt de middenvelder dit seizoen voor Vitesse. De 22-jarige middenvelder hoopt in Arnhem zijn loopbaan weer nieuw leven in te blazen en alsnog de absolute top te bereiken.

Bazoer maakte deel uit van de lichting met Jaïro Riedewald, Kenny Tete en Anwar El Ghazi. De vier ex-Ajacieden werden door velen gezien als de toekomst van het Nederlandse voetbal. “Wij waren zeker de nieuwe generatie. Geen wolkje aan de lucht. Het maffe is dat die jongens die achter ons zaten, het nu doen. Eigenlijk precies zoals wij het leken te gaan doen”, zegt Bazoer in gesprek met Voetbal International. “Je gunt het hen, je weet hoe hard ze ervoor moeten werken.”

Als jong talent maakte Bazoer de overstap van de jeugdopleiding van PSV naar die van Ajax. Hij was ongeduldig en wilde zo snel mogelijk doorbreken in Amsterdam. Terugkijkend op die periode erkent de middenvelder dat hij te ongeduldig was. “Ik schoof door naar het eerste en dacht daarna daar gewoon te blijven. Maar na het trainingskamp moest ik terug naar Jong Ajax en in de Jupiler League aan de bak. Dat leek me geen stap vooruit, maar De Boer kwam kijken en sprak met me. "Rustig, je komt, je komt." Hij hield ook woord. Daarna nam hij me bij het eerste en heb ik meteen gespeeld.”

Hij veroverde een vaste basisplaats en het duurde niet lang voordat hij debuteerde in het Nederlands elftal. Daarna kreeg Bazoer een terugval onder Peter Bosz. Hij belandde op de bank, waarna hij koos voor een vertrek naar Wolfsburg. Zijn periode in het buitenland werd allesbehalve een succes. Na een verhuurperiode bij FC Utrecht keerde hij deze zomer definitief terug in de Eredivisie om voor Vitesse te spelen. In Arnhem hoopt hij op betere tijden. “Ik reken erop dat ik weer terug kan komen. Waarom zou ik niet weer voor Oranje kunnen spelen?”


Poll

Verwacht jij dat Riechedly Bazoer op korte termijn terugkeert in het Nederlands elftal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door shorty1991)

Omdat je de handelingssnelheid van een tractor hebt?

23 augustus 2019 om 07:28

Als spelers als Rosario het NL-elftal kunnen halen, zie ik niet in waarom een jongen als Bazoer in de toekomst niet weer in aanmerking kan komen. Natuurlijk is hij er nu ver van verwijderd alleen is nog jong en alles kan in een voetbalcarrière. Het ligt er puur aan hoe hij zich mentaal en sportief ontwikkeld..

23 augustus 2019 om 07:42

Rosario is gewogen en te licht bevonden, dus exit. Bazoer is echt zo'n type speler die gewoon een tijd goed moet spelen, alvorens hij weer een oproep moet krijgen. Kan wel een lesje 'omgaan met teleurstellingen' gebruiken. Roep je hem na 5 goede wedstrijden weer op, dan gaat die waarschijnlijk weer meteen teveel in zichzelf geloven en is die alweer bezig met een stap hogerop. Laat hem maar eens een tijdje presteren in de luwte, want de potentie heeft die nog steeds.

23 augustus 2019 om 08:22

Eens. Toch bizar dat hij nu drie wedstrijden op rij speelt en het meteen weer heeft over het Nederlands Elftal? Ga gewoon een seizoen presteren man.

23 augustus 2019 om 08:43

Denk je dat hij tijdens een interview uit zichzelf over Oranje begint? Lijkt me eerder dat hem de vraag is gesteld: denk je ooit nog voor Oranje te spelen?

23 augustus 2019 om 09:07

Voorlopig is Rosario nog geen oranje materiaal, Bazoer ook niet. Deze jongens zijn begin 20, hebben nog een heel voetbal leven voor zich. Ze hebben zeker potentie, Rosario is wat verder qua gedrag, maar ik heb Bazoer zeker nog niet afgeschreven voor oranje. Hopelijk laat hij het dit jaar zien bij Vitesse zodat hij de weg omhoog weer kan inslaan en Vitesse weer een leuk geldbedrag aan hem overhoud

23 augustus 2019 om 09:44

Kleinegeneraa7 heb jij Rosario eerste helft vorig seizoen zien voetballen? Dat hij het kan staat vast en voetballen verleer je niet. Erg kortzichtig om hem af te schrijven.

23 augustus 2019 om 19:01

Maar heb liever bazoer bij ajax Dan die Marin. Zijn jullie allemaal vergeten waar hij instaat is. Zowiezo heeft hij Ajax middenveld gebroken dit seizoen terwijl hij niet eens op niveau is . Wat zegt dit over Ajax triest.

Omdat jouw mentaliteit al jaren te wensen overlaat? Andere spelers zijn (veel) beter?

Deze jongen en zijn collega's werden oud Hollandsch gehypet in een periode dat het heel slecht ging met het Nederlandse voetbal wilde men graag jonge jongens op een voetstuk zetten. Uiteindelijk zijn het gewoon modale voetballers gebleken. Geen Oranje materiaal.

23 augustus 2019 om 08:20

Ben ik niet helemaal met je eens. Bazoer haalde een seizoen lang echt een hoog niveau, maar heeft een verrassende terugval gehad. Beetje zoals Dolberg. Ik snapte het enthousiasme destijds wel, al sloegen mensen wel een beetje door. Jouw verhaal gaat in mijn ogen meer op voor jongens als Fischer, El Ghazi, Kishna en Riedewald. Die zijn echt omhoog geluld, zonder ooit echt bijzondere dingen te hebben laten zien.

23 augustus 2019 om 08:29

Over Riedewald gesproken. Die komt ook absoluut niet aan de bank bij Crystal Palace he? Volgens mij heeft hij nog geen minuut gemaakt dit seizoen. Of is hij verhuurd o.i.d.?

Riedewald vond ik wel echt sterk hoor. Atletisch, snel maar werd dupe van zijn eigen veelzijdigheid, waardoor hij op veel verschillende posities werd neergezet. Hij was nergens echt super in maar kon het redelijk tot goed invullen. De rest van de namen helemaal mee eens. Al heeft Kishna ook gewoon heel veel pech gehad met blessures

23 augustus 2019 om 09:45

Riedewald zou ik wel op het middenveld bij Ajax willen zien op dit moment. Zou hij te koop zijn?

23 augustus 2019 om 10:13

Riedewald heeft nagenoeg niet gespeeld vorig seizoen. Zit volgens mij wel gewoon nog bij Palace.

Wat betreft zijn kwaliteiten was/is zijn probleem juist dat hij voor alle posities waar hij inzetbaar is bepaalde kwaliteiten mist. Te klein en licht als CV, te lage handelingssnelheid als controlerende middenvelder. Te traag en geen actie/voorzet als back.
En Kishna heeft inderdaad ook pech gehad, maar heeft ook nooit meer dan drie potten achter elkaar goed gespeeld.

23 augustus 2019 om 11:12

@weef, kishna zou willen dat ie uberhaupt 3 potten achter elkaar kon spelen. Goed of slecht. Die jongen heeft inmiddels al 2 seizoenen niks meer kunnen spelen door knieblessures. Goede keus geweest om te gaan cashen want het gaat niks meer worden zoals het er nu naar uitziet

23 augustus 2019 om 11:39

Riedewald inderdaad,die is al helemaal in de vergetelheid geraakt.
Werd toch als de nieuwe Frank Rijkaard bestempeld.
Treurig,maar natuurlijk nog niet te laat,die moet idd naar een club waar hij zijn carriere weer nieuw leven kan inblazen!

23 augustus 2019 om 12:01

Ik zou Riedewald eigenlijk absoluut niet op het middenveld van Ajax willen zien. Het is een mindere Blind en die voldoet ook niet in het systeem van ten Hag op het middenveld. Riedewald en Blind zijn spelers die je nog prima kunt opstellen met de punt naar achteren, maar niet in een middenveld met de punt naar voren als me het mij vraagt. Daar komt nog bij dat Riedewald een jaar lang amper gespeeld heeft, dus geen enkel wedsrijdritme heeft. Voor spelers uit Engeland betaal je ook algauw 10 miljoen en dat is voor Riedewald gewoon veel te veel. Zie Ajax nog graag een middenvelder aantrekken, maar hoop absoluut dat dat een categorie hoger is dan Riedewald.

Dan zal er heel wat aan zijn mentaliteit en gedrag moeten veranderen. Voetballend is er nog hoop al zie ik dat hij zeker niet vooruit is gegaan.

nee geheel niet, beschikt niet over de juiste instelling en heeft een veel te grote dunk over zichzelf

En toch is hij nog steeds maar 22 jaar. Hij kan het echt nog wel gaan maken, talent heeft hij zat. Toch erg jammer hoe het gelopen is met hem, Riedewald en Tete. Ze zijn allemaal al gewoon gedebuteerd in het Nederlands elftal en nu lijken ze daar ver vandaan te zitten. Weet iemand toevallig hoe het (op voetbal gebied) met Riedewald gaat?

23 augustus 2019 om 11:16

Tete zat er afgelopen interlandperiodes gewoon bij en heeft nog een paar wedstrijden voor Nederland gespeeld. Hij heeft 1 blessure nodig van zijn concurrenten om er weer bij te zitten denk ik

Ik begrijp niet zo goed dat Bazoer het woord Oranje in de mond neemt. In feite analyseert hij zijn situatie best goed, heeft hij door dat het aan hem zelf heeft gelegen dat hij zijn aanwezige talenten onvoldoende heeft aangeboord om echt door te breken maar dan roept hij weer wel iets over Oranje.
Dat hij voldoende/te veel zelfvertrouwen heeft is mij wel duidelijk. Hij is nog jong genoeg om alsnog door te breken op een hoger niveau dan waar hij de laatste jaren was. Maar hij moet het dan nu toch echt gaan laten zien. De vraag of hij nu in aanmerking komt voor Oranje lijkt mij niet moeilijk te beantwoorden.
Driewerf nee.
Mij lijkt dat hij daar dan ook niet over moet praten.
Zelfs niet als hij voor zichzelf die deur nog niet als dicht gegooid beschouwt.

Zelfde reden dat ik niet in Oranje kan spelen. Je bent niet goed genoeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie

102 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Vitesse 9 2 2 1
2018/2019 Porto II 2 0 1 0
2018/2019 FC Utrecht 14 3 2 1
2017/2018 VfL Wolfsburg 13 0 2 0
2016/2017 VfL Wolfsburg 12 0 5 0
Laatste voetbalnieuws

Bazoer van trainingsveld gestuurd na ‘handgemeen’: ‘Ik pak jou nog wel’

Riechedly Bazoer heeft het woensdag op de training aan de stok gekregen met ploeggenoot Jay-Roy Grot, zo bevestigt Vitesse tegenover Omroep Gelderland. De regionale omroep spreekt zelf van een 'handgemeen'. De...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 23 oktober
De directie van Bayern München denkt er nu al serieus over na om de optie in de huurovereenkomst van Philippe Coutinho te lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren