Kraay junior: ‘Daley Blind gaan ze daar nooit meer neerzetten’

Donderdag, 22 augustus 2019 om

Ajax maakte afgelopen dinsdag allesbehalve een goede indruk in de play-offs van de Champions League. Tegen APOEL Nicosia kwam de ploeg van trainer Erik ten Hag niet verder dan 0-0 en na afloop was de kritiek hevig. Wim Kieft gaf aan dat hij Ajax nog nooit zo slecht had zien spelen. Willem Vissers is iets genuanceerder: “Onder Ten Hag was het de slechtste Europese wedstrijd”, aldus de journalist van de Volkskrant bij Voetbalpraat van FOX Sports.

“De eerste tien minuten vond ik erg goed, toen kregen ze vier kansen. Maar opeens, eigenlijk vanaf het moment dat ze al die gele kaarten gingen pakken, ging het helemaal mis. Ze zijn niet zo goed als vorig jaar, maar als je Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Lasse Schöne verliest... De Jong en De Ligt zijn de twee grootste talenten die de laatste tien tot vijftien jaar zijn opgestaan. Het zou heel raar zijn als het dan gewoon weer verder ging. Tegen PAOK vond ik ze helemaal niet zo slecht. Natuurlijk, ze gaven wat kansen weg, maar het middenveld is helemaal ontmanteld en achterin ook omdat Daley Blind is doorgeschoven.”

“Je vraagt nogal wat van nieuwe spelers als je ze vraagt om te spelen zoals Ajax gewend is om te spelen”, haakt commentator Leo Driessen in. “Dan leg je eigenlijk een dubbele belasting neer op nieuwe spelers. Dat zie je terug in een voetballer als Razvan Marin, dat is echt een goede voetballer, alleen die moet je de tijd geven. Misschien moet Ten Hag wat meer zekerheden inbouwen, door bijvoorbeeld Daley Blind weer op zijn vertrouwde positie te zetten.”

“Die gaan ze daar nooit meer neerzetten”, stelt Hans Kraay junior. “Omdat hij zo veel rust aan de bal had, met Frenkie de Jong links in de controle en Lasse Schöne op rechts. Frenkie de Jong is weg, je hebt met Blind rust en het is ook nog eens zijn favoriete plek. Hij geeft de bal ook nooit aan de verkeerde kleur. Dan rechts daarnaast, hebben we met zijn allen, inclusief de trainer en Marc Overmars, ons enorm vergist in de kwaliteiten van Schöne. Elk jaar begon hij op plek veertien en na drie weken stond hij er weer in. Die mis je qua rust aan de bal. Hij bracht veel meer rust dan Marin en Mazraoui.”

Kraay junior denkt dat Edson Álvarez een goede optie zou zijn voor het middenveld. “Hij zou de rechter centrale verdediger worden, maar ik heb hem in zien vallen tegen VVV op het middenveld. Hij heeft toch wel een beetje het ritme en de rust. Het zou mij niet verbazen als ze hem daar neerzetten.”

Tagliafico: 'Het duurt altijd even om nieuwe spelers in te passen'
Meer video's

Poll

Denk je dat Ajax beter zou spelen met Daley Blind in de achterhoede?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

85 reacties (laatste reactie door rudolf2)

"je hebt met Blind (controlerend op het middenveld) rust en het is ook nog eens zijn favoriete plek. Hij geeft de bal ook nooit aan de verkeerde kleur."

Haha jaaaa Hans, dat hebben we dinsdagavond gezien... Feilloos in de controle en in de passing...

22 augustus 2019 om 09:57

Natuurlijk speelt ook hij wel eens een rukwedstrijd. Maar buiten dat leidt Blind zelden balverlies en durft hij ook nog eens te voetballen ipv veilig tikjes terug, breed of de tribune in.

22 augustus 2019 om 11:16

Dit seizoen heeft Blind iedere tot nu toe iedere wedstrijd een bal op het middenveld ingeleverd waaruit een snelle counter kwam en een grote kans. Zijn succes rate in passing valt me behoorlijk tegen ook als ik de statistieken bekijk.
Bijvoorbeeld tegen Vvv, vlak voor de 1-0 waar Blind wel een prachtige pass geeft verspeelt hij zelf eerst de bal op het middenveld en krijg VVV een grote kans. In de counter scoort Ziyech.
Als je puur kijkt naar de pass statistieken in de Eredivisie van Ajax heeft Blind zelfs het ena laagste percentage. Alleen Ziyech zijn passingspercentage is slechter.

22 augustus 2019 om 13:04

89% vind ik niet een slechte statistiek als je bekijkt hoeveel balcontacten hij heeft tov de rest van de eredivisie.

22 augustus 2019 om 13:08

Check je feiten nog even. Pass nauwkeurigheid van blind in 89 procent met de meeste passen in de ed.

22 augustus 2019 om 15:19

Zo zo een speler levert een keer een bal in. Ja direct een reden om hem daar niet neer te zetten. Doordat oa donny veel te diep staat heeft hij eigenlijk maar 2 opties. Risicoloos de bal terugspelen of iets meer risico, maar dan naar voren. Ja dat kan wel eens balverlies opleveren. Echter als het middenveld goed staat, dan is dit geen probleem.

22 augustus 2019 om 15:26

En Laat daar nou frenkie groot mee zijn geworden!

22 augustus 2019 om 09:58

Dinsdag was iedereen slecht. Men bewoog amper.
Ik zag hem anders in de JC schaal wedstrijd prima spelen vanaf die plek.
Lekker makkelijk oordelen wanneer iedereen om je heen faalt.

22 augustus 2019 om 10:05

Daar is niks makkelijks aan. Blind is is met veel bombarie als ervaren speler teruggehaald voor een voor Ajax enorme transfersom. Hij is juist een van de spelers die op dat soort momenten de ploeg op sleeptouw moet kunnen nemen. Lisandro Martinez liet op Cyprus goed zien dat je ook een prima wedstrijd kunt spelen als praktisch de hele ploeg door het ijs zakt.

22 augustus 2019 om 10:22

Feit is wel dat Blind op een crucialere plek staat waarbij zijn compagnons direct naast hem ook nog eens hopeloos falen. Een stuk meer dan de directe collega's van Martinez. Een Marin en een Mazroui waren zo abominabel slecht dat hij werkelijk alleen maar aan het buffelen was. Dan is het heel makkelijk om te zeggen dat hij er op zo'n moment moet staan omdat het een ervaren speler is.

22 augustus 2019 om 10:25

@airbags

"daar is niks makkelijks aan. Blind is is met veel bombarie als ervaren speler teruggehaald voor een voor Ajax enorme transfersom. Hij is juist een van de spelers die op dat soort momenten de ploeg op sleeptouw moet kunnen nemen. "

Je kunt als individuele speler geen elftal dat en masse door de ondergrens zakt, op sleeptouw nemen. Dat lukt zelfs een speler van de buitencategorie als Messi niet bij Argentiniã« en als je dan van een speler uit een lagere categorie verwacht dat hij dat wel moet kunnen, ontbreekt het je aan een gezonde portie realiteitsbesef.

"lisandro Martinez liet op Cyprus goed zien dat je ook een prima wedstrijd kunt spelen als praktisch de hele ploeg door het ijs zakt. "

Een goede wedstrijd spelen is iets anders als je ploeg op sleeptouw nemen. Bovendien staat Blind op het middenveld en moet hij de enorme gaten die de verdedigers, waaronder Lisandro Martinez, laten vallen, dichtlopen, terwijl hij daar het loopvermogen niet voor heeft. Voetbal is geen individuele maar een teamsport en Ajax heeft als team gefaald en Lisandro Martinez maakt ook gewoon deel uit van dat team. Als teamspeler is ook Martinez tekort geschoten omdat de twijfelende verdedigers er de grootste oorzaak van zijn, dat het middenveld niet rendeert. Als Ten Hag dat probleem niet binnen afzienbare tijd weet op te lossen, is hij misschien wel verplicht om Blind weer een linie terug te halen. Het duo Blind/schuurs durft wel met ruimte in de rug te verdedigen omdat het niet anders gewend is. En doordat dat niet gebeurt hangt de ploeg als los zand aan elkaar en vallen er gaten die alleen door een marathonloper zijn te belopen. Dat is met afstand het grootste probleem.

22 augustus 2019 om 10:30

Ach. Kom op hoor. Je kan niet alle schuld schuiven naar Marin en Mazraoui dat Blind zo slecht speelde. In de opbouw heeft hij vaak zat slechte passes gegeven en gaat het allemaal veel te traag. Ook stond hij verdedigend positioneel niet altijd goed. Daarnaast stond hij aan de basis van die tweede gele kaart van Mazraoui, door zichzelf helemaal vast te lopen en de bal in te leveren.

Heb liever dat hij gewoon weer een linie naar achter gaat, want daar speelt hij beter dan wat hij de afgelopen wedstrijden op het middenveld liet zien. En dat komt echt niet alleen omdat hij Marin naast zich heeft staan.

22 augustus 2019 om 10:52

Martinez speelde ook niet goed. Was een bron van onrust

22 augustus 2019 om 10:58

Het wordt Blind ook niet echt makkelijk gemaakt. Blind kan prima op het middenveld spelen al zie ik hem liever achterin, maar voetballend kan heg echt wel een meerwaarde zijn op het middenveld. Wel staat hij met de verkeerde personen op het middenveld. Blind is geen type met loopvermogen en duelkracht hij moet het in verdedigend opzicht juist hebben van positioneren. Dan zou het fijn zijn dat andere middenvelders wel duelkracht en loopvermogen hebben en daarbij ook redelijke positionering. Vd Beek is veel te aanvallend opgesteld en Marin heeft nog bijzonder veel moeite in zowel aanvallend als verdedigend opzicht. Hierdoor komt Blind vaak ook in posities dat hij duels aan moet gaan en ruimtes dicht moet lopen en dat is niet zijn sterke punt waardoor je toch in de problemen komt. Nous zou je denken dat hij in ieder geval wel het loopvermogen zal hebben om naast Blind tr kunnen spelen, maar komt voor die positie toch hevig niveau te kort. Nous moet zich gwn richten op de rechtsback en concureren met Veltman. Rechtsback Nous, Veltman, RCV Schuurs/Alvarez, LCV Blind/Martinez, LB Tagliafico. 6 en 8 combi van Blind, Alvarez, Martinez en op den duur Marin die moet wennen

22 augustus 2019 om 11:06

@airbags, Blind is geen leider. Dat is hij nooit geweest, en zal hij ook nooit worden.

22 augustus 2019 om 13:45

Zet Martinez naast Blind neer op het middenveld en je hebt het middenveld probleem opgelost. Schöne wordt zeer gemist met Marin of Mazraoui als vervanger. Dat gaat echt niet werken. Martinez heeft laten zien vanaf de CV positie dat hij wel rust heeft en kan zo naast Blind het vuile werk opknappen en alle ballen naar Blind passen zodat hij het spel naar voren kan verplaatsen en kansen kan creëren. Alvarez zou dit misschien ook kunnen maar die heb ik nog niet zien spelen. Ik verwacht dat Ten Hag of Martinez of Alvarez naast Blind gaat zetten, dat zou de meest verstandige keuze zijn voor volgende wedstrijd. Mazraoui alleen nog maar op rechtsback proberen. Marin eventueel alleen maar laten invallen wanneer de wedstrijd al gespeeld is.

22 augustus 2019 om 15:21

Is toch ook een hele andere positie. Kun je dus helemaal niet vergelijken.

22 augustus 2019 om 15:23

Die 2e gele kaart deed nous toch echt zelf. Er was namelijk geen enkele reden om een overtreding te maken. Waren nog genoeg man achter de bal.

22 augustus 2019 om 10:01

Tjonge, iets met nuance.... Blind heeft itt de andere, vrijwel elke bal wel goed gespeeld. Maar ja jij hebt gelijk, feilloos was hij niet. Maar mi is dat meer zeuren om het zeuren. De gedachte van Kraai is deze keer zo gek nog niet.

22 augustus 2019 om 10:12

Hij bedoelt juist dat Blind terug naar achter LCV moet schuiven. Daar kan hij zijn gebrek aan dynamiek en snelheid compenseren namelijk.

Niet dat ik Hans Kraay een goede analyticus vind, maar hier begrijp je hem verkeerd en heeft hij in mijn ogen volkomen gelijk.

22 augustus 2019 om 10:32

Hansie Hansie bedoelt die rust etc. juist met Blind centraal achterin. niet op 6

dus:

"je hebt met Blind (centraal achterin) rust en het is ook nog eens zijn favoriete plek. Hij geeft de bal ook nooit aan de verkeerde kleur."

22 augustus 2019 om 15:26

Hij bedoelt rust met blind op het middenveld. Hij spreekt namelijk over zijn favoriete plek en dat is voor blind het middenveld.

22 augustus 2019 om 10:45

Snap niet dan mensen zo k***en op Blind. Jarenlang heb ik hem niks gevonden maar vorig jaar zeg je pas hoe degelijk hij is geworden en wat zijn kracht is. Zou hem dan ook voor altijd daar neerzetten en wie er dan naast komt te staan is een 2e. Centrum volledig veranderen kan je gewoon niet maken, daarnaast kom je dan ook met een taalbarrière te zitten...

22 augustus 2019 om 13:53

Probleem is. Blind is de enige middenvelder bij Ajax die het overzicht, de techniek, het spelinzicht naar voren en de rust heeft om het Ajax spel te spelen en mee te kunnen op Europees niveau. Daarom moet hij wel op het middenveld spelen. Met Schuurs, Martinez, Alvarez en eventueel nog Veltman heb je genoeg Cv's. Middenvelders daarentegen, met Blind heb je de enige die Frenkie enigszins kan vervangen. Of een jeugspeler moet het kunnen. Mazraoui, Marin, Martinez kunnen het in ieder geval niet. Martinez zou wel de rol van Schöne kunnen vervullen. Daarom zou als het aan mij ligt op het middenveld achter Van de Beek, Blind en Martinez plaatsnemen. Dan in het centrum Alvarez en Schuurs.

22 augustus 2019 om 14:17

Haha lol. Martinez is voor de LB positie gehaald. Mag af en toe als vervanger optreden van Nico, die pakt genoeg geel. Blind mist het loopvermogen voor een middenvelder, en als TH dit blijft neerzetten dan zal dat pijnlijk duidelijk worden. Blind moet je gewoon centraal zetten kerel, iedereen ziet dat. Daar is hij het sterkst. Overmars had gewoon beter moeten inspelen op vertrekkende middenvelders.

22 augustus 2019 om 13:48

Misschien wordt het eens tijd voor Pearle. Want pas aan het eind van de wedstrijd ging Blind wat foutjes in de passing maken.

Na FdJ is Daley Blind de Nederlandse speler met de beste passing. Bij Ajax is hij de speler met de beste passing en de meeste rust aan de bal, dan ga je toch niet iemand anders opstellen?

22 augustus 2019 om 15:29

Gelukkig zijn er nog mensen die het begrijpen. Als Blind ook nog het loopvermogen had gehad, dan stond hij wekelijks als eerste op het wedstrijdformulier bij real. Zijn spelinzicht in namelijk fantastisch.

Even voor het resultaat gaan nu! Blind en Schuurs CV met daarvoor het blok Martinez, Alvarez en op 10 VD Beek. Nico Lb en Veltman Rb. Aanvallers zoals ze nu staan: Neres Tadic en Ziyech

22 augustus 2019 om 10:01

Veltman rechts? Voegt naast het verdedigende niets toe. Ik zou voor Dest gaan. Heeft nog geen een keer teleur gesteld. Verder wel een interessant idee hoor.

22 augustus 2019 om 10:17

Ja Veltman is prima als rb en dan puur als verdediger. Waar Maz en ook Dest aanvallend meer brengen is het nu voor Dest te vroeg en te belangrijk voor Ajax. Liever ervaring in het veld

22 augustus 2019 om 10:28

Klopt helemaal. Enige dat nu telt is resultaat. Daarna kan ten hag weer verder puzzelen. De CL moet gehaald worden. Wordt het niks in de CL dan heb je toch de miljoenen binnen en goed voor de ervaring van de spelers. Dit wordt nu al de wedstrijd van het jaar. Een volle arena en Ajax 90 minuten lang ...

22 augustus 2019 om 11:31

Veltman is dit seizoen gebasseerd op statistieken de beste verdediger van Ajax. Minste balverlies, beste passing percentage en meest succesvolle tackles. Veltman verdient meer krediet en ik zou hem zeker momenteel als rechtsback neerzetten.

22 augustus 2019 om 15:31

Dest heeft nog geen wedstrijd goed gespeeld. Verdedigt als een junior en geeft af en toe een goede voorzet. Gewoon veltman op de back positie of vergeten we dat een back minimaal een beetje moet kunnen veededigen. Er is nu geen de ligt die dit kan compenseren.

22 augustus 2019 om 11:11

Helemaal mee eens. Het eerste wat Ten hag moet doen is weer zekerheden inbouwen.

Blind weer naar achter en i.p.v. met De Ligt samenspelen, zet je daar Schuurs neer, dan heb je al een probleem opgelost en komen er weer automatismen.

Het verdedigende middenveld blok moet dan opnieuw gevormd worden maar verder blijft alles bij het oude (de back posities en de voorhoede). Ik zou zelf een zuid amerikaans blok op het middenveld zetten met Martinez en Alvarez, allebei rustig aan de bal, sterk in de duels en genoeg loopvermogen.

22 augustus 2019 om 12:43

Toen ik het dinsdag na de wedstrijd zei verklaarde ze mij voor gek. Mijns inziens is dat voor nu het beste.

22 augustus 2019 om 10:02

Voor resultaat gaan, en dan schuur achterin zetten? Wat een enorm risico

22 augustus 2019 om 10:19

Schuurs heeft zich absoluut geprofiteerd in de voorbereiding en kan dat beter invullen dan Veltman of een nieuwkomer zoals Alvarez. Alvarez moet overigens gewoon op het middenveld met Martinez

22 augustus 2019 om 10:19

Schuurs heeft zich absoluut geprofiteerd in de voorbereiding en kan dat beter invullen dan Veltman of een nieuwkomer zoals Alvarez. Alvarez moet overigens gewoon op het middenveld met Martinez

22 augustus 2019 om 12:43

Precies, Schuurs heeft al een jaar kunnen wennen, je moet nu “ervaring” in het team hebben qua spelers die de Ajax spelopvatting meer dan 6 maanden gewend zijn. Volgens mij stonden er afgelopen wedstrijd 5 mensen op hun vaste positie en daar is Onana 1 van

22 augustus 2019 om 11:56

Alleen krijg je dan weer de opmerkingen dat de automatisme nog ontbreekt.

@magnetics: Wel een beetje een makkelijk antwoord van je. Hij is in het algemeen heel goed in de passing (tenminste..speelt de juiste kleur aan) en is een betrouwbare kracht. Als hij dan een wedstrijd slecht spelt wil niet zeggen dat hij daarmee ineens een andere speler is. Misschien is wat vaker kijken een optie?

22 augustus 2019 om 10:10

De passing op het middenveld is natuurlijk heel anders dan wanneer hij speelt als Lcv. Toen gaf die vooral korte balletjes op de Jong die het spel verdeelde. Aangezien hij pas een paar wedstrijden op het middenveld heeft gespeeld, is het vreemd om te stellen dat hij 'in het algemeen heel goed is in de passing'. Dit heb ik namelijk niet kunnen zien tijdens Apoel en ook niet tegen VVV waar die een paar keer de bal zo in de voeten van de tegenstander schuift.

22 augustus 2019 om 10:13

Ik heb alle spelers van Dinsdag wel eens beter zien spelen en ben er van overtuigd dat ze allemaal kunnen voetballen, maar dat wil niet zeggen dat er niets aan de hand is en de staf niet eens goed moet gaan kijken.

Had het al na de eerste wedstrijd gezegd dat ze niet hetzelfde spel kunnen spelen. Of je moet wat anders verzinnen of je gaat er mee door en hopen dat het na een maand of 2/3 wel lukt. Marin is sws geen controleur maar meer een vd Beek type. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan Schuurs en Martinez in het centrum en Blind en Alvarez op het middenveld

Een belangrijk ding mist Blind echter voor op het middenveld; loopvermogen. Als je het mij vraagt moet Blind terug naar de verdediging en schuift Martinez door naar het middenveld. Hopen dat Alvarez het goed gaat doen rechts centraal achterin, want Schuurs en Veltman zijn het ook niet. Mazraoui komt ongelooflijk veel tekort op het middenveld en dus zou ik Marin het vertrouwen geven om zich hier te ontwikkelen.

22 augustus 2019 om 10:14

"loopvermogen". Ik neem aan dat je snelheid bedoelt?

22 augustus 2019 om 10:45

Niet per se. Op het moment dat iemand keer op keer wordt overlopen, heeft dat meer met vermogen te maken. Iets van snelheid is ook altijd fijn ja, maar Kroos blinkt daar ook niet in uit en die houdt zich prima staande op het middenveld. Uiteraard werkt Blind uitstekend op het middenveld tegen slechte tegenstanders die voetballend gedomineerd kunnen worden, maar Europees zie je dat Blind het erg lastig heeft op het middenveld.

Een blunder van Ajax is dat ze Lasse hebben laten gaan. Een op en top Ajacied die voetballend op zijn oude dag meer kan toevoegen dan de "dure" Marin. Begrijp ik helemaal niks van.

22 augustus 2019 om 10:24

Wilde hij zelf ook niet eens wat anders? Dan moet je een speler van 33 dat ook gunnen. Hij heeft 7 seizoenen bij Ajax gespeeld. Dan is het wel zo netjes van Ajax dat ze hem laten gaan.

22 augustus 2019 om 11:23

Hij is naar Genoa vertrokken, niet naar een ploeg de mogelijk CL speelt hè. Als het een sportieve vooruitgang is zeg ik ja, maar Ajax had geen rol voor hem in de basis weggelegd, waarop hij heeft uitgekeken naar een club waar dat wel het geval is. Nou, die Marin zakt tot nu toe door het ijs als een vuurbal, dus had ik liever Lasse daar gezien, mede met het oog op plaatsing CL.

22 augustus 2019 om 11:58

Misschien omdat Ten Hag en Overmars een totaal verkeerde inschatting hebben gemaakt met het binnenhalen en maar blijven proberen met Marin? Zie ook het maar doorgaan met de steeds weer werkweigerende Dolberg. Je ziet het pas, als je het door hebt, zei ooit iemand.....

22 augustus 2019 om 15:36

Ik ben het gedeeltelijk met desteek77 eens. Ja hij wilde zelf weg, maar dit kwam o.a. doordat ten hag hem wederom niet in het basis eltal ging zetten. Als je 7 jaar lang de eerste 7 weken je moet bewijzen om vervolgens 100% basis speler te zijn, dan heb je dat ook een keer gehad. Begrijpelijke keuze van schone.

Wij fans zeggen het al weken, waarom ziet of wil TH het dan niet zien ? Blind vanaf de volgende wedstrijd gewoon centraal samen met Schuurs of Alvarez. Wie ze dan op het middenveld neerzetten zal mij een worst wezen. Schone had nooit weg moeten gaan want Donnie is op dit moment de enige van niveau, helaas. Nu ben je genoodzaakt die gemankeerde Roemeen basis te blijven zetten. Desnoods Ziyech terugzetten en Promes op de flank. Een betere oplossing zie ik niet.

22 augustus 2019 om 10:25

Ziyech terugzetten en Huntelaar erin.

22 augustus 2019 om 10:36

Precies, TH zal dit ook wel weten. Waarom hij deze opstelling dan alleen niet uitvoert is mij een raadsel. Die Martinez moer je gewoon af en toe een invalbeurtje geven voor Nico. Of als Nico weer eens geel heeft gepakt laten invallen want als ik me goed kan herinneren hebben ze hem voor de back positie gehaald. In ieder geval als TH dit lang blijft volhouden met Blind op het middenveld, Martinez en Veltman in het centrum en Klaas of Promes op de bank mag hij echt z.s.m oprotten. Nu zie je eens te meer wat voor geluk hij heeft gehad met De Ligt en De Jong

22 augustus 2019 om 11:25

Martinez omruilen met Blind lijkt mi j een prima oplossing. Martinez heeft wel dat loopvermogen en met verbazing is het een veel betere voetballer dan ik dacht...die jongen kan daar prima spelen met Alvarez of vd Beek naast zich.

Je had het nog kunnen proberen met Mazraoui op het middenveld maar die is zo dom geweest om rood te pakken.

22 augustus 2019 om 15:41

Mazraoui mag lekker naar de tribune. Gewoon niet goed genoeg. Heeft martinez genoeg inzicht om het middenveld te leiden? Dat is namelijk de reden waarom blind daar staat. Anderen moeten het vuile werk doen. Als je geen voetbal op het.middenveld hebt, dan wordt het namelijk niets.

22 augustus 2019 om 15:59

Mazraoui is een prima back, niet beter of slechter dan Veltman.

veltman heeft in het verleden ook veel stomme momenten gehad waarop hij weer eens rood pakte.

Ik vind Martinez voetballend echt prima, veel beter dan ik had verwacht.

22 augustus 2019 om 15:37

Donny speelt juist verre van goed. Hij is een van de veroorzakers waardoor blind zijj ballen niet goed kwijt kan. Ziyech op het middenveld is vragen om problemen.

Ik blijf Blind maar een aparte speler vinden. Het is in mijn ogen niet de speler die het team beter maakt, maar wel heel goed in sterkte teams mee kan. Is het team goed dan past Blind zich makkelijk aan en kan hij mee op het hoge niveau, maar is het team minder dan is Blind direct de eerste die ook een van de mindere is.

22 augustus 2019 om 10:27

Daley is een jongen die niet uitblinkt in z'n snelheid of hoge handelingssnelheid maar moet het hebben van inzicht, slim positioneren en de juiste keuzes maken. Hij is voor ieder team een meerwaarde en doet nooit gekke dingen.

Ik geloof best dat Marin een goede voetballer is en nog tijd nodig heeft. Maar de volgende wedstrijd tegen Apoel is geen wedstrijd om spelers een kans te geven om zich te laten zien. Die wedstrijd moet gewoon gewonnen worden. Ga in de Eredivisie tegen Emmen of Fortuna thuis maar experimenteren maar niet in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Ik zou van de Beek voor 1 keer een linie terug zetten. Hij heeft al lang bewezen dat goed te kunnen. Dan krijgen we wat meer rust op het middenveld.

Onana
Veltman
Schuurs
Martinez
Tagliafico
vd Beek
Blind
Ziyech
Tadic
Neres
Huntelaar
22 augustus 2019 om 10:31

En dan mits fit Promes of Tadic op 10? Wordt een spannend avondje zo volgende week.

22 augustus 2019 om 10:38

Ik zou voor zoveel mogelijk zekerheden gaan. Je ziet dat dit team nog vertrouwen mist daarom zoveel mogelijk spelers opstellen die ervaring hebben binnen dit Ajax. Alvarez en Promes kunnen nog altijd invallen.

22 augustus 2019 om 13:19

Zet iedereen terug op zijn oude positie van heb je drie plekken in te vullen, niet de makkelijkste plekken maar goed, Schuurs voor de Ligt, misschien wel een jeugdspeler de kans geven voor dan wel de positie van de Jong of Schone, en dan puzzelen met een meer ervaren speler in de selectie, probleem blijft dat het middenveld twee nieuwe spelers krijgt dan kan je beter twee van de drie hebben die al langer bekend zijn met de club en spelopvatting

Nou, Hansie Hansie heeft ook met zn rug naar het veld gestaan en tv gekeken, met z'n 'je hebt met Blind rust en het is ook nog eens zijn favoriete plek. Hij geeft de bal ook nooit aan de verkeerde kleur.' VVV speelde toch echt in een andere kleur als Ajax, maar we hebben Blind toch een paar keer de bal plomp verloren bij een VVV speler in zn voeten zien schuiven, tegen zowel Paok als Apoel het zelfde verhaal. Ik word daarom zo langzamerhand wel moe van al die pseudo-kenners en insiders in die praat programma's. Je krijgt het idee dat die met een half oog naar een wedstrijd kijken en eigenlijk met een al vooraf ingenomen standpunt over elftallen, trainers en spelers aan zo'n tafel gaan zitten, waarbij kennelijk de sympathie voor een bepaalde speler of trainer belangrijker is dan z'n vertoonde spel of, in geval van trainers, z'n opstelling en tactische ingrepen. Hetzelfde geldt overigens ook voor de schrijvende pers.

Het zou me niet verkeerd lijken om Blind terug te brengen naar de verdediging. Veltman kan dan rb, gezien Mazra echt al een paar wedstrijden niet thuis geeft. Het enige vind ik wel dat de plek van Blind, staat een van de weinige spelers die een redelijk niveau haalt al een paar wedstrijden lang: Martinez.

22 augustus 2019 om 10:40

Jammer dan, hij is gehaald voor linksback. Die kerel is 1.55 en niet gehaald voor het centrum. Communicatie is van belang in het centrum daarom moet Blind daar gewoon staan met of schuurs of alvarez(snel op taalcursus gooien) Schuurs heeft het toch de hele voorbereiding zo goed gedaan zeggen ze allemaal....Waarom nu dan banken ? Veltman moeten ze verkopen...

Blind mist het loopvermogen voor het middenveld. Dit betekent dat je het hel middenveld tactisch moet instellen op de aanwezigheid van Blind.

22 augustus 2019 om 11:22

Schone miste ook loopvermogen, dat maakt dus niet uit.

Het probleem is een heel nieuw verdedigend centraal blok wat onnodig is. Daarnaast is Marin ook het probleem, dat is een heel ander type dan De Jong waardoor het gebrek aan loopvermogen van Blind wordt bloot gesteld.

Haal Blind weer naar achter en je lost al een hoop op denk ik, of je moet een De Jong Look-a-like qua speelstijl naast Blind gaan zetten en die hebben ze niet (tenzij Alvarez dit blijkt te zijn maar van wat ik kort heb gezien, is dat niet het geval).

Nou hansie hansie, ik heb nieuws voor je Het moet eerst faliekant mis gaan wil ten hag iets gaan veranderen dus blind zal gewoon weer op het middenveld staan vrees ik.

Ten Hag rommelt veel te veel aan de succesformule van vorig seizoen. Tuurlijk gaat niemand verwachten dat je De Ligt en De Jong (en Schone) zo maar even vervangt maar hou de spelers die er vorig jaar waren, op hun plek

Als je dat doet heb je dit als basis;

Onana
Mazraoui - xxx - Blind - Tagliafico
xxx - xxx
Van den Beek
Neres - Tadic - Ziyech

Hou het makkelijk en vul de open plekke in zou ik zeggen. Schuurs of Veltman naast Blind, een zuid amerikaans blok ervoor met Martinez en Alvarez.

22 augustus 2019 om 11:37

Op dit moment is dit de beste opstelling, Blind die de defensie kan aansturen en iedereen achterin die Engels of Nederlands spreekt. Martinez blijft lastig omdat hij geen Nederlands en Engels spreekt maar is toch nodig in het huidige team. Marin moet minder taken mee krijgen op het middenveld en v/d Beek moet zich meer laten zakken ipv de hele tijd in de spits te lopen. Helaas is Eiting weer geblesseerd anders had ik hem op de positie van Marin gezet.
Voorhoede spreekt voor zich. Waar je nog aan kan denken is toch Ziyech weer op het middenveld. Heeft inzich en een goede pass, daarnaast ook lekker fel en niet te beroerd om vuil werk op te knappen. Want als je kijkt naar de problemen bij Ajax is dat op het middenveld de meeste spelers 2 van de 3 duels verliest statistisch gezien. Zowel Blind, v/d Beek als Marin. Ziyech is dit seizoen een van de weinige ajacieden die dit seizoen meer duels heeft gewonnen dan verloren.

Onana
Veltman
Schuurs
Blind
Tagliafico
Marin
Martinez
v/d Beek
Ziyech
Tadic
Neres
22 augustus 2019 om 12:03

Niet verkeerd, maar dan zou ik pas experimenteren met die Zuid Amerikanen in competitiewedstrijd tegen een zwakkere tegenstander. Marin zou er sws uitgooien. Tegen Apoel Ziyech op het middenveld met die Roemeen en Schuurs naast Blind.

Blind is op de middenveld positie totaal niet op zijn plaats. Ja, hij geeft soms een bal aan iemand met dezelfde kleur, maar is verdedigend een ramp. Met de nog onzekerder en slecht presterende Marin, een van de Beek die bijna naast de spitsen loopt, een middenveld waar de tegenstanders met snelheid en duelkracht zo overheen lopen. Blind moet gewoon terug naar zijn oude positie, en Alvarez en Martinez als blok voor de defensie, wel nog snel even een goede RCV halen, want Overmars heeft weer eens flink staan klungelen in deze (nog niet afgelopen) transferperiode. Je mag ook zo doorgaan en spelen met vuur. Dan kan PSV zo maar kampioen worden en - dankzij de prestaties van Ajax afgelopen seizoen in de CL! - rechtstreeks instromen naar de groepsfase CL. Dat zou nog eens ironie zijn. Maar met de wetenschap dat ze in Amsterdam regelmatig met oogkleppen rondlopen, is dit geen irreã«el denken. Ook de huidige groepsfase CL is nog niet bereikt. En met de stuurloze Ten Hag aan de kant mag je gerust vrezen voor een nog groter debacle. Maar volgens velen is er niets aan de hand, dus waar maak ik me druk om;-))).

22 augustus 2019 om 15:46

Gelukkig zeg je het zelf al. Donny staat veel te diep. Eigenlijk speel je maar met 2 middenvelders, maar het is natuurlijk allemaal de schuld van Blind. Daarnaast kan de verdediging ook hoger spelen.

22 augustus 2019 om 17:38

Blind en Martinez gewoon ruilen van positie. En het is niet de schuld van Blind, maar van Ten Hag. Halsstarrig vasthoudend aan verkeerde keuzes en niet ingrijpen wanneer dat nodig is. Jammer genoeg kan Schreuder hem niet meer corrigeren, en die twee mummies naast hem zeggen al helemaal niks. Dus moet je maar accepteren dat het weleens verkeerd kan aflopen.

Hans begint een seniele oude man te worden. Brengt waanideen aan de man alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Ik heb in tijden niet zo’n slecht Ajax gezien. Tuurlijk, je verliest wat grote talenten, maar ineens is de hele structuur uit het team vedwenen. Jongens als Blind zouden moeten opstaan op dit op te vangen, maar die laten het afweten.

22 augustus 2019 om 16:14

Blind is te traag voor het middenveld. Hij heeft een veel te groot gebied en dat kan hij niet belopen, terwijl hij in de verdediging iemand naast zich moet hebben die fysiek z'n mannetje staat en snelheid heeft. Dan rendeert Blind namelijk prima.

Dat de structuur totaal anders is, is natuurlijk niet vreemd. Je bent twee exceptionele talenten kwijtgeraakt in twee verschillende linies. Er zijn misschien twee ploegen ter wereld die zoiets op kunnen vangen.

Volgens mij heeft Hans Kraaij Jr. last van een zonnesteek, want hij is naar mijn mening momenteel echt even de weg kwijt. Eerst al de enorme lofzang over Dervisoglu (een goede speler, een goed talent, maar heeft ook nog erg veel te leren) en nu compleet tegen de stroming in zwemmen met betrekking tot Blind op het middenveld. Elke leek heeft kunnen zien dat Blind daar verzuipt en onderste boven word gelopen.

Haal Blind maar naar achter. Op middenveld beloopt hij het niet. Nu Alvarez en Martinez erbij voor achter en middenveld.. Ik wil Martinez wel eens op middenveld zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1314
2.PSV1311
4.Vitesse111
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie

271 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Genoa 3 0 0 0
2019/2020 Ajax 0 0 0 0
2018/2019 Ajax 30 5 2 0
2017/2018 Ajax 30 10 6 0
2016/2017 Ajax 27 7 3 0
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag vindt opvolgers voor duo Schöne en De Jong: ‘De kop van het elftal’

In de laatste wedstrijden posteerde Ajax-trainer Erik ten Hag Edson Álvarez en Lisandro Martínez als controlerend blok op het middenveld. De Mexicaanse en Argentijnse aanwinsten maken indruk op de oefenmeester, zo...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 15 september
Christian Eriksen is niet van plan om in te gaan op het aanbod van Tottenham Hotspur om zijn aflopende contract te verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren