‘Busquets heeft keuze tussen FC Utrecht en FC Twente zelf al gemaakt’

Donderdag, 22 augustus 2019 om

Oriol Busquets heeft de voorkeur om naar FC Twente te verkassen, zo verzekert TC Tubantia donderdag. Sport meldde in de nacht van woensdag op donderdag dat de middenvelder van Barcelona begeerd wordt door verschillende Italiaanse clubs, FC Utrecht en FC Twente. Busquets zou volgens TC Tubantia zijn loopbaan willen vervolgen in Enschede.

'Busquets heeft aangegeven het liefst naar FC Twente te willen. In Enschede treft hij onder meer zijn landgenoten Aitor, Espinosa en Pleguezuelo', zo klinkt het. Zowel Udinese als Juventus wilde Busquets definitief overnemen van Barcelona, maar daar zag de Spaanse topclub niets in, aldus Sport. Barcelona staat alleen open voor een verhuur, aangezien de club toekomst ziet in Busquets.

FC Twente is anderhalve week voor het sluiten van de transfermarkt nog op zoek naar een extra middenvelder en zou in Busquets de oplossing zien. FC Utrecht heeft sinds kort een samenwerkingsverband met de Catalaanse topclub, maar mogelijk zorgt de voorkeur van Busquets ervoor dat de Domstedelingen achter net het vissen.

De twintigjarige defensieve middenvelder komt momenteel vooral in aanmerking voor speelminuten bij Barcelona B, aangezien er veel concurrentie is bij de hoofdmacht. Busquets, die nog tot medio 2021 onder contract staat in het Camp Nou, is volgens de clubleiding Barcelona B inmiddels wel ontgroeid, waardoor een verhuur als de beste optie wordt beschouwd.


Poll

Een goede versterking voor FC Twente?


46 reacties (laatste reactie door sirius)

Prima als hij naar Twente gaat, maar hoop dat wel dat Utrecht vol gas voor Ramselaar gaat!

22 augustus 2019 om 09:18

Denk dat hij dat zelf ook wilt, woont nog steeds in Amersfoort. Ik houd in ieder geval goede hoop dat Ramselaar naar Utrecht komt, ik verwacht dat Emanuelson nog een transfer zal gaan maken.

22 augustus 2019 om 09:45

Maar hoe ga je dan spelen? Van de Streek, Gustafsson, Ramselaar allemaal aanvallend

22 augustus 2019 om 10:56

Ik had ook gehoord van een Cambuur fan (collega) dat zij in gesprek zijn om Strieder 1 jaar te huren. Links om of rechts om, ik hoop dat Bart terug komt!

22 augustus 2019 om 11:30

Strieder gaat echt niet in de 1e divisie voetballen, die is dat niveau ver ontstegen en zal eerder terug naar Duitsland gaan..

Lekker dan. Heb je een samenwerkingsverband, gaat de beste man naar Twente.

22 augustus 2019 om 09:08

Dat klinkt idd stom ja. Maar een speler dwingen naar een specifieke club te gaan vanwege een samenwerkingsverband is denk ik ook niet goed. Maar wat is dan de meerwaarde van zo een samenwerkingsverband vraag je je af?

22 augustus 2019 om 09:17

Ja, geen meerwaarde dus. Je kan natuurlijk niemand dwingen, maar dit soort spelers horen onderdeel te zijn van die samenwerking.

22 augustus 2019 om 09:27

Ik snap je punt, maar in dit geval heeft Utrecht pech, doordat Twente zoveel Spanjaarden heeft. Is natuurlijk voor die jongen veel makkelijker, plus hij kan goed communiceren met de coach.

22 augustus 2019 om 11:27

Maar snap ook dat een club zijn speler liever in de subtop van de eredivisie ziet spelen inplaats van een promovendus. Anderzijds zal Twente hem een basisplaats kunnen garanderen. Allemaal aannames, we gaan het zien

22 augustus 2019 om 13:12

Dat zou dan betekenen dat die samenwerking niet heel veel nut heeft. Als spelers toch de voorkeur (logischerwijs) hebben om naar een club met landgenoten te gaan zie ik het somber in voor Utrecht. Kans is dan groot dat het vaker gaat gebeuren.

22 augustus 2019 om 13:49

Maar al die Spanjaarden zitten alleen bij Twente. Dus als er nog een keer zoiets zich voordoet met Utrecht en een andere club dan Twente dan zal Utrecht wellicht meer kans maken.

22 augustus 2019 om 09:09

Als hij dat zelf wil. Uiteindelijk beslist de speler en niet een of ander vaag verband.

22 augustus 2019 om 09:16

Is zo, maar de afspraak was natuurlijk dat zulke gasten naar Utrecht zouden gaan.

22 augustus 2019 om 09:21

Zou er niet te zwaar aan tillen. Kan me voorstellen dat het fijn is om landgenoten in het team te hebben. Daarnaast is het perspectief op speeltijd groter bij Twente.

22 augustus 2019 om 09:54

Spelers met een eigen wil, het moest verboden worden

22 augustus 2019 om 11:13

Barcelona heeft 100.000 samenwerkingsverbanden in de wereld. Die stallen die jongen waar ze willen. Het is niet zo dat Utrecht nu ineens allemaal spelers krijgt. Zo af en toe zullen ze wat leuks hun kant op gestuurd krijgen, maar denk dat het voor Utrecht vooral commercieel gezien iets moet opleveren en hopelijk voor hen kunnen ze nog wat dingen leren van Barcelona, maar meer zit er echt niet in hoor.

22 augustus 2019 om 11:58

Bij Twente zal Busquets gegarandeerd een basisplaats krijgen denk ik... bij Utrecht lopen al aardig wat goede middenvelders als Strieder, van Overeem, Emanuelson, etc. die allemaal op de 6-positie kunnen spelen... dus als je het zo bekijkt misschien wel een goede keus van Busquets... echter hoop ik wel dat Miranda (rechtsachter van Barca B) nog naar Utrecht komt want Guwara is wel gebleken dat ie te kort komt...

Heeft de Spaanse enclave bij Twente toch zijn voordelen. Mocht hij naar Twente gaan is dat een goede aanwinst

Denk dat de meeste fc Utrecht supporters net als ik liever ramselaar terug zien komen .

22 augustus 2019 om 09:37

Ja ik zie Ramselaar ook graag, echter zijn deze twee spelers niet te vergelijken.
Ramselaar is aanvallend, deze speler is verdedigend. Laat nou juist daar onze behoefte liggen.
Dus mochten jullie Ramselaar krijgen en wij deze zijn we allen tevreden denk ik succes.

22 augustus 2019 om 10:56

Ik heb liever Ramselaar helemaal niet, wij hebben veel meer baat bij een goede controleur en centrale verdediger en evt. een spits, mocht Boere ons verlaten.

Hadden we Frenkie niet over kunnen nemen voor een euro? Maar ben blij met een beetje concurrentie. Hoop alleen dat de komst van nog een huurling niet de ontwikkeling van Roemeratoe in de weg zit.

22 augustus 2019 om 10:54

Roemeratoe kun je niet alle wedstrijden laten spelen. Komt net kijken, deed het in de voorbereiding en tegen PSV behoorlijk, maar tegen Groningen en RKC niet best, begrijpelijk. Ook al staat deze huurspeler zijn ontwikkeling in de weg, aanklampen bij het eerste, sterker en sneller worden en wat invalbeurten of wat bekerpotjes en je hebt volgend jaar een prima 6, wanneer Brama wel een keer klaar is.

22 augustus 2019 om 11:46

denk dat de ontwikkeling van Roemeratoe ook niet de belangrijkste prioriteit is. Eerst maar eens zorgen dat Twente zich dit jaar zo snel mogelijk veilig speelt en niet weer een jaartje keukenkastjescomeptitie speelt. Kan je daarna weer verder bouwen aan een stabiele eredivisieclub en de tijd van roemeratoe komt nog wel

22 augustus 2019 om 13:16

Natuurlijk heeft jezelf veilig spelen de hoogste prioriteit maar dat betekent niet dat je in de tussentijd de waarde van je selectie niet moet verhogen. Na de degradatie wist Twente bijvoorbeeld nog Jensen te verkopen voor 3 miljoen, zonder die transfer hadden we het een stuk lastiger gehad in de KKD.

22 augustus 2019 om 16:23

Daar is Van Leeuwen ook mee bezig voor zover het mogelijk is. Echter is het wel enorm zuur dat je deze jongens niet kunt laten wennen. Roemeratoe word min of meer voor de leeuwen gegooid en dan is het al snel zwemmen of verzuipen. Als je deze jongen kon verhuren of laten rijpen in de Keuken Kampioen Divisie, was dat een veel beter scenario geweest. Overleven hoort de komende twee seizoenen (inclusief deze) wel het belangrijkste te zijn. Dan is de club namelijk min of meer gered en hoef je niet meer zo bang te zijn voor een eventueel faillissement.

22 augustus 2019 om 16:32

Dan hadden we vorig jaar maar meer gebruik van hem moeten maken. Intern en binnen het eerste elftal moet je zo’n jongen ook gewoon kunnen opleiden.

Twente wordt zo een beetje het Wolverhampton van Nederland met zijn Spanjaarden. The Wolves doen het met Portugezen. Kan wel een interessante strategie zijn.

22 augustus 2019 om 13:18

Of het bij Twente echt een strategie is weet ik niet. Feit is wel dat het netwerk van Ted onder meer gericht is op Spanje en dat de Spanjaarden stukken goedkoper zijn dan Nederlanders.

Zou een enorme stunt van jewelste zijn! Eens een keer niet naar PSV of Ajax.

22 augustus 2019 om 10:51

Is maar huur he

Logsiche keuze van de beste man, bij Utrecht hebben we echt genoeg middenvelders. Zolang er niemand vertrekt zal er ook echt niemand meer bij hoeven.
Bij Twente heeft die zicht op een basisplaats en lopen nog meer Spanjaarden rond.

Mocht hij (Of Ramselaar) nog komen, dan zal er nog wel een middenvelder (emmanuelson , overeem , strieder?) Vertrekken.

Ik denk dat Utrecht het beste voor een linksback kan gaan, daar hebben we eigenlijk alleen Guwara die ik nogal twijfelachtig vind.

22 augustus 2019 om 11:38

Juan miranda zou toch misschien gehuurd worden van barca?

22 augustus 2019 om 13:47

Het laatste wat ik heb begrepen, zijn ze daar nog steeds mee bezig. Zou een goede toevoeging zijn aan de selectie.

23 augustus 2019 om 05:20

Het lijkt er inmiddels erg op dat Schalke hem gaat huren.

Lijkt me voor iedereen het beste. Bij Utrecht hebben we al een overvol middenveld, ik had het echt een rare zet gevonden als Utrecht hem had gehaald. Dat is een beetje halen om het halen. Voor Twente is dit echt een enorme kwaliteitsimpuls en die jongen zelf kan lekker veel minuten maken.

22 augustus 2019 om 13:20

Waarom is Utrecht eigenlijk nog op zoek naar een middenvelder? Ik ken de huidige selectie niet maar overal lees ik dat jullie genoeg middenvelders hebben. Dan lijkt het huren van een speler toch geen prioriteit te hebben? Zelfde geldt voor Ramselaar.

Op zich jammer als je naast Busquets grijpt als Utrecht zijnde maar aan de andere kant...je hebt al zoveel middenvelders.

vd Streek, Strieder, Emanuelsson, Gustafsson, Maher, van Overeem...en dat zijn allemaal basiswaardige spelers op Urby na inmiddels. Als je er dan nog 1 bij haalt zou je toch eerst iemand moeten lozen (zoals Gustafsson).

Ik zie geen mutaties meer bij Fc Utrecht gebeuren iig.

Voor Fc Twente is Busquets natuurlijk een geschenk uit de hemel, daar zal Garcia-Garcia ook wel een rol in gespeeld hebben.

22 augustus 2019 om 12:03

Utrecht is nog steeds bezig met Miranda en met een reservedoelman (davy roef of michel vorm?) aangezien ze Jensen willen lozen... daarna zijn ze idd klaar ja denk ik

22 augustus 2019 om 14:51

Ik heb gelezen dat het Kluivert (oud trainer Beloften Twente) is die de link heeft gelegd. Dus nog niet eens Garcia of een van de Spanjaarden.

Als er bij mijn favoriete Nederlandse club voetballers uit mijn favoriete land komen daar word ik wel vrolijk van. Helemaal als ze ook nog de kwaliteiten zoals Busquet hebben

De enige die er nog een stokje voor kan steken is burgemeester Van Veldhuizen.

Ik moet wel zeggen dat ik hier blij mee ben, mocht hij komen. Ik heb deze jongen al vaak zien spelen en ben al een tijdje gecharmeerd van deze jongen. Ik denk eerlijk gezegd niet dat hij zal slagen bij Barcelona. De Jong, Arthur, Puiq en Alena zijn allemaal niet (veel) ouder en duidelijk verder, maar bij FC Twente en in de Eredivisie moet deze jongen wel kunnen renderen (met betrekking tot niveau).

Dat shirtje ga ik dus echt wel halen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Vrijdag 20 september
Sadio Mané kan een nieuw contract tot 2025 tekenen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren