‘Barcelona laat Oriol Busquets tussen twee clubs in de Eredivisie kiezen’

Donderdag, 22 augustus 2019 om

De wegen van Oriol Busquets en Barcelona gaan zeer waarschijnlijk scheiden. Sport verzekert in de nacht van woensdag op donderdag dat de defensieve middenvelder van twintig jaar tussen twee clubs in de Eredivisie zal kiezen: FC Twente of FC Utrecht. In beide gevallen gaat het om een huurconstructie zonder optie tot koop. Mogelijk volgt vandaag al witte rook.

Zowel Udinese als Juventus wilde Busquets overnemen van Barcelona, maar daar zag de Spaanse topclub niets in. De clubleiding en de technische staf van de Catalanen hebben de middenvelder laten weten dat men zijn ontwikkeling nauwlettend in de gaten wil houden. Busquets zelf wil Barcelona evenmin op definitieve wijze verlaten.

Busquets, geen familie van Spaans international en Barcelona-collega Sergio Busquets, maakt sinds zijn achtste deel uit van Barcelona. In augustus 2017 maakte de middenvelder zijn eerste officiële minuten voor Barcelona B en drie maanden later volgde zijn debuut in het eerste: 62 minuten in het Copa del Rey-duel met Real Murcia (5-0 winst).

De vraag is waar Busquets aan de slag gaat. Technisch directeur Ted van Leeuwen van FC Twente staat erom bekend dat hij met weinig middelen toch tot veel in staat is en hij heeft met name een goed netwerk in Spanje. FC Utrecht en Barcelona spraken achter de schermen al over een samenwerking op sportief vlak, met onder meer het onderbrengen van talenten in de Domstad.Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door orwell)

Lekker veel waard dan, dat samenwerkingsverband dat Utrecht heeft met Barcelona. Je zou er toch van uit gaan dat ze deze jongens dan niet naar Twente zouden overwegen te laten gaan.

22 augustus 2019 om 00:24

Bij Twente heeft hij waarschijnlijk meer kans om aan spelen toe te komen.
En daarbij hebben we al een aantal Spanjaarden in het elftal wat het misschien interessanter voor hem maakt om bij Twente te spelen.

22 augustus 2019 om 00:29

Oh, dat snap ik wel maar is niet zozeer mijn punt. Utrecht maakte er een heel punt van dat ze een samenwerkingsverband aan zijn gegaan met Barcelona. Het lijkt mij ook logisch als Busquets Twente boven Utrecht verkiest, hoewel hij bij Utrecht vast ook wel zal spelen.
Maar de waarde van de samenwerking en het voordeel voor Utrecht ontgaat me. Als er dan toch een samenwerking is zou Utrecht toch geen concurrentie moeten hebben van Twente zou je zeggen. Dan zou hij, mocht hij voor Nederland kiezen, gewoon naar Utrecht moeten gaan.

Als daar nog twijfel over is, wat is dan wel de waarde voor Utrecht?

22 augustus 2019 om 01:04

De waarde van Utrecht is dat ze tussen een lijst van nog 36 clubs staan aan wie Barcelona kan verhuren en er wat betere communicatie ontstaat over de ontwikkeling. Wat heb je als Utrecht te willen? Barcelona gaat geen rekening houden met belangen van clubs, dus als er ook maar 1 reden is om niet aan Utrecht te verhuren, dan wordt niet aan utrecht verhuurd. Die samenwerkingsverbanden stellen helemaal niets voor en worden puur gepromoot voor de buhne. Het zou clubs als Barca sieren om ook investeringen te doen in kleinere clubs met belang in opleiding en daadwerkelijk iets te bereiken met spelers. Echter wacht menig topclub gewoon op het wonderkind dat zichzelf leert voetballen, de rest verkoopt zichzelf wel na 6 uitleenbeurten. Trieste gang van zaken eigenlijk.

Barca fans die meer kunnen vertellen over deze jongen? Zegt mij totaal niets, Twente kan nog wel een defensieve middenvelder gebruiken, Roemeratoe is nog niet klaar voor de Eredivisie.

22 augustus 2019 om 00:27

Ik heb hem al een aantal keer zien spelen bij Barça B maar ook bij het 1e elftal van Barça in de Spaanse bekerwedstrijden. Het is een jongen met veel potentie maar moet nog wel een hoop minuten maken en het een en ander leren. Maar talent en rust heeft hij zeker. Met andere woorden, een ruwe diamant en zeker een aanwinst voor een club als FC Utrecht of FC Twente

22 augustus 2019 om 07:15

Oriol is de aanvoerder van Barcelona B. Speelt op dezelfde positie als Sergio Busquets, maar is iets minder technisch. Oriol kan echter wel op meerdere posities. Hij zou in principe nu de stap moeten maken naar een eerste elftal ergens. Voor de A-selectie van Barcelona nog net iets te vroeg. Maar komt wel mee

22 augustus 2019 om 08:05

Is de zoon van de oud keeper van Barca

22 augustus 2019 om 08:13

oh, als zoon van een oud keeper moet je wel goed genoeg zijn voor Utrecht of Twente

22 augustus 2019 om 12:11

Klopt niet, Kroetje. Hij heeft een broer die keeper is, maar hij is geen familie van Carles Busquets.

Twente zou de juiste keuze voor hem zijn, enige eredivisie waardige speler op zijn plek is Brama, maar die zal dit seizoen erg weinig minuten maken door z'n blessures, ook zal hij 4 teamgenoten hebben die vloeiend de Spaanse taal spreken. Heb hem nog nooit zien spelen, maar lees erg goede dingen over hem.

22 augustus 2019 om 01:40

Heel erg eens. Duurt nog wel even voordat onze aanvoerder terug is, en met hem kan wout tot aan de winterstop in alle rust revalideren. Ik hoop dat FC Twente de club gaat worden waar hij voor kiest, ook voor zijn eigen ontwikkeling. Veel meer kans om aan spelen toe te komen!

22 augustus 2019 om 01:59

De vier teamgenoten die Spaans spreken is een prima argument om voor Twente te kiezen. Volgens mij zijn er zelfs vijf spelers die Spaans spreken, want Giorgi Aburjania heeft drie jaar in Spanje gevoetbald, dus zal de taal vermoedelijk ook spreken.
Bij FC Utrecht speelt alleen de Spanjaard Dalmau.
Overigens denk ik dat Busquets zelf prima Engels zal spreken. Oudere Spanjaarden spreken alleen Spaans, maar de jonge generatie spreekt doorgaans ook Engels.

Je schrijft ook dat Brama de enige eredivisiewaardige middenvelder van FC Twente is en dat hij door zijn blessure niet veel zal spelen. Dat noem jij een reden voor Busquets om voor FC Twente te kiezen. Mij lijkt dat wel een reden voor FC Twente om Busquets te willen, maar voor Busquets lijkt mij dat juist een reden om niet naar FC Twente te gaan.
Busquets is geen bankzitter die speeltijd moet krijgen, het is een speler die Barcelona B ontgroeid is, maar nog niet goed genoeg is voor de A-selectie. Barcelona en Busquets hebben er dus belang bij dat hij zich op een zo hoog mogelijk niveau verder kan ontwikkelen.

22 augustus 2019 om 11:27

Dat kan hij dan sowieso doen tot aan de winterstop. Want eerder is Brama er toch niet weer. En wie weet blijft hij na de winterstop wel staan en kiest onze t-shirt-trainer wel voor een middenveld met brama en busquets.

22 augustus 2019 om 12:14

Wie weet blijft hij na de winterstop wel staan? Natuurlijk blijft hij staan. Dit is echt een hele goede voetballer.

Wat ik opvallend vind is dat Barca vier talenten ( Busquets, Miranda, Puig en Alena ) bij Ajax wilde stallen, maar dat ze daar zelf geen van vieren trek in hadden. Het komt daarom nogal ongeloofwaardig over dat ze nu wel naar Utrecht of Twente zouden willen, al zou dat te maken kunnen hebben met het feit dat er nu meer duidelijkheid is hoe hun kansen op speeltijd er bij Barca nu voorstaan. Busquets zou ook voor Ajax een aanwinst zijn, ware het niet dat Ajax momenteel al niet draait omdat de nieuwkomers tijd nodig hebben om zich de wetten van het Nederlandse voetbal eigen te maken en aan hun positie te wennen. Dat ga je uiteraard niet oplossen of versnellen door er nog meer spelers bij te halen die uit een andere (voetbal)cultuur komen en een andere taal spreken. Daar maak je het probleem alleen maar groter mee. Bovendien gaat het bij Busquets om een verhuurperiode en dan moet je niet verwachten dat een speler er veel tijd en energie in zal steken om de taal te leren en in zijn achterhoofd voortdurend bezig zal zijn met een terugkeer naar Barca. Al kan dat laatste ook een positieve uitwerking hebben in de vorm van bewijsdrang.

Ik zag hem bij het debuut van Frenkie als rechtsback spelen. Dat was zijn ding niet helemaal.. maar hij is dan ook een verdedigende middenvelder. Als Barça hem niet kwijt wil, ben ik benieuwd wat hij toevoegt aan 1 van deze clubs!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Actuele wedstrijden

232 fans
Middenvelder, 31 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 3 0 0 0
2018/2019 Barcelona 35 0 10 0
2017/2018 Barcelona 31 1 8 0
2016/2017 Barcelona 33 0 9 0
2015/2016 Barcelona 35 0 6 0
Laatste voetbalnieuws

‘Frenkie de Jong was dit aan de fans in het Camp Nou verschuldigd’

De kranten in Spanje zijn het zondag eens over Frenkie de Jong: de middenvelder speelde zaterdagavond tegen Valencia (5-2 winst) zijn beste wedstrijd in het tenue van Barcelona. De Oranje-international gaf...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 15 september
Christian Eriksen is niet van plan om in te gaan op het aanbod van Tottenham Hotspur om zijn aflopende contract te verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren