Gerbrands voelt mee met PSV-supporters: ‘Maar het heeft grote voordelen’

Woensdag, 21 augustus 2019 om 18:47Jeroen van Poppel • Laatste update: 18:51

Het nieuwe speeltijdstip in de Eredivisie van zondag om 20.00 uur valt bij de meeste voetbalsupporters niet in goede aarde. PSV-directeur Toon Gerbrands begrijpt de kritiek van de fans, maar benadrukt vooral dat het significante voordelen heeft voor de ploeg van trainer Mark van Bommel.

PSV speelde afgelopen zondag op het door supporters vervloekte tijdstip bij Heracles Almelo. "Als we om kwart voor vijf hadden gespeeld in Almelo, had de selectie de avond ervoor weg gemoeten", verdedigt Gerbrands bij PSV TV. "Dat was weer een extra dag geweest en het scheelt een dag in trainingskamp. We zijn al bijna altijd weg vanwege die Europese wedstrijden, dus het heeft voor ons echt grote voordelen."

De algemeen directeur heeft wel begrip voor de kritiek van supporters. "Het is een dilemma. Ik begrijp best dat een aantal mensen daar kritiek op heeft en denk: moet dat nou? Maar we hopen dat het eraan bijdraagt dat we Europees voetbal gaan spelen. Dat is de enige reden", besluit Gerbrands.

PSV speelde eerder tegen FC Twente (1-1) en Heracles Almelo (0-2) op zondag om 20.00 uur en over anderhalve week volgt tegen RKC Waalwijk opnieuw een wedstrijd op dat tijdstip. Komend weekend heeft PSV vrijaf gekregen, om zich optimaal te kunnen richten op de play-offs in de Europa League tegen Apollon Limassol.


Poll

Begrijp je het standpunt van Toon Gerbrands?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

We zijn mietjes aan het worden. Psv, dat in 2005 bijna de CL finale haalde en 3 jaar geleden na penalty's door Atletico uitgeschakeld werd. Werd er toen ook rekening gehouden met 3 uurtjes extra rust? En nu wordt dat wel gedaan en komen ze met pijn en moeite langs een middenmoter in Noorwegen. Ik ben wel een beetje klaar met al die extra rust om 'optimaal te presteren'. Wat mij betreft lassen ze extra trainingen in totdat ze wel fatsoenlijk voetballen.

21 augustus 2019 om 18:56

Ik ben wel graag een mietje die zo hoog mogelijk op de UEFA-ranking staat hoor

21 augustus 2019 om 18:59

Misschien waren ze aan de hand van het nieuwe tijdstip nog verder gekomen.

21 augustus 2019 om 19:05

Ach, het is gewoon een goede reden om het te verzetten. Uiteindelijk gaan de omstandigheden voor betere prestaties er op vooruit. Mogelijkheden op vooruitgang afwijzen vanwege de reden dat het in het verleden niet zo was is niet handig, dan blijf je in stilstand. Wat ik gek vind is dat deze tijden (zelfs 45 minuten of 1 uur later) voor CL wedstrijden geen probleem zijn voor deze supporters. Althans, ik neem aan dat zij er dan ook bij zijn, de leden van de "boys from the south" en "lighttown madness" verenigingen.

21 augustus 2019 om 19:06

Wat voegt jouw opmerking over een halve finale van 15 jaar geleden, en een overwintering van 4 jaar geleden in de CL toe aan deze discussie?
Ik ben blij dat Psv in tegenstelling tot de jaren met Mertens, Strootman en Toivonen waarin psv de EL niet serieus nam, omdat ze dat te min vonden, nu de El wel serieus neemt!
En hoewel dit nu heel vervelend voor de supporters is, zullen dezelfde supporters in polonaise lopen als psv een EL seizoen draait zoals ajax 3 jaar geleden. Goed gedaan Gerbrand en van Bommel!!

21 augustus 2019 om 19:12

Om aan te tonen dat dit soort praktijken helemaal niet nodig zijn om ver te komen. In mijn ogen verergert de situatie alleen maar omdat spelers hierdoor soft worden.

21 augustus 2019 om 20:38

Je kletst maar wat. Basel gaf tal van spelers rust voorafgaand aan de CL kwalificatiewedstrijd, verloor dat weekend zelfs, en trad enkele dagen erna met een fitte selectie aan. Psv spaarde enkele spelers tegen Ajax in de JC schaal. Dat is al jaren de gang van zaken voor clubs van dat kaliber.

Worden we te soft? Hoe was het daarvoor dan? Waarom denk je dat clubs als City op alle fronten mee kunnen blijven doen? Die hebben 3 topelftallen in de selectie. Voor kleinere clubs is dat onmogelijk om nog te blijven presteren en tegelijkertijd de gezondheid van de speler te waarborgen. Een flexibele planning is het minste wat de knvb kan doen om de drukke agenda tegemoet te komen. Heeft niets met softheid te maken, maar met realisme, monitoring van het lichaam en bijbehorende data analyses. Welkom in modern football.

21 augustus 2019 om 20:05

Ik wil jou wel zien trainen elke dag en dan nog wedstrijd spelen. Je houd het geen maand vol.

22 augustus 2019 om 04:14

Vadertje Toon legt het wel even uit zodat de supportertjes het wel begrijpen. Ik vind dit zo denigrerend naar de supporters. Die moeten ook vroeg op en vaak nog lang reizen. Allemaal omdat de knaapjes dan een paar uur meer rust hebben? Wat een klinkklare nonsens. Ik geef de harde kern groot gelijk dat ze het er niet mee eens zijn en protesteren. Het is niet alsof ze de WK finale moeten spelen. Een onbeduidend Grieks clubje. En dan met hangen en wurgen door met een tergend slechte wedstrijd. En dan het verhaal achteraf horen dat er geen zwakke broeders meer zijn de bus geparkeerd was en het eigenlijk niet eens zo slecht was. Vreselijk

22 augustus 2019 om 04:15

Of uit Cyprus whatever

Dit geeft wel een andere context. Ik dacht zelf ook: wat maken die drie uren en een kwartier nou uit? Maar als het uiteindelijk een overnachting scheelt, dan zie ik ook de voordelen er wel van in!

21 augustus 2019 om 19:04

Maar ik zit te rekening. 2 uur met de bus vanaf Eindhoven naar Almelo? 10 uur weg, 12 uur in Almelo. Half 1 aan de pasta. 1 tot half 3 rusten. Wandeling en naar t stadion. Moet toch kunnen. En de bus kan ook om 9 uur weg. Als je zaterdag om 11 uur op bed ligt ben je om 8 uur toch al lang wakker? K weet niet precies hoe hun voorbereiding er uit ziet, maar volgens mij kan t prima zonder overnachting

21 augustus 2019 om 19:08

Ja dat viel me ook op. Ik weet niet wat standaard is eigenlijk. Maar goed, wie zijn wij om te twijfelen aan dit verhaal. Het zal toch wel te krap zijn blijkbaar.

21 augustus 2019 om 20:24

Hey sowieso online het verzetten naar zondag avond 8 uur, er was afgesproken om wedstrijden te verzetten om meer rust te geven voor europese wedstrijden niet erna. Dit is voor de competitie niet voor europese wedstrijden.

21 augustus 2019 om 20:29

Ik heb dit eigenlijk nog nooit gehoord (of zelf over nagedacht) bij kwart voor 5 wedstrijden. Half1 of half3 in Groningen heb ik wel eens een overnachting voorbij horen komen - maar dit lijkt me ook wat overdreven zonder er verstand van te hebben. Als je wilt kan je makkelijk voor de lunch al in Almelo zijn. Maar goed zonder hotelnacht gaat het ze blijkbaar goed af 😃

Jup, de mensen die ervoor betaald krijgen komt het goed uit. Solid statement. De bakker die de volgende dag stipt om 3 uur de wekker zet om te gaan werken zal het vooral super fijn vinden dat Mark van Bommel en Co een avondje extra met hun echtgenoten hebben.

Zeg dan niets. Ik vind het als thuiskijkende supporter prima die 20:00 wedstrijden, maar kan mij voorstellen dat fans van een club die op 2 uur rijden wonen deze wedstrijden in het stadion voorbij laten gaan.

21 augustus 2019 om 21:04

Hoeveel Bakkers zitten er in het uitvak?

We worden als supporters benadeeld toon! Voetbal is voor supporters!

21 augustus 2019 om 19:00

Ben er wel echt helemaal klaar mee zondag ook weer om Half 2 terug bij het stadion voel al mee met de groningen supporters die op woensdag naar ons toe moeten

21 augustus 2019 om 19:01

Voetbal is toch allang niet meer voor supporters... Voetbal is bovenal commercie en als de tv-inkomsten groter zijn door wedstrijden op zondagavond 20.00 uit te zenden, dan wordt er dus om 20.00 gevoetbald.

21 augustus 2019 om 19:09

Naja, als de tv inkomsten hoger zijn betekent het dat er meer mensen kijken en dus meer supporters meer wedstrijden kunnen zien, toch? Wat dat betreft is het een beslissing in het voordeel van de supporters. Nu kan je zondag overdag bijvoorbeeld ook wat met je familie doen ipv dat je je hele zondag rondom een wedstrijd gaat plannen.

21 augustus 2019 om 19:16

Ga je ooit naar een stadion?

21 augustus 2019 om 19:19

Ja ik ga geregeld naar stadions, maar dan vooral buiten Nederland. Wat is je punt?

21 augustus 2019 om 21:07

Ik ging jarenlang op vrijdag naar uitwedstrijden in de kkd. Als je daar als Haarlemfan over klaagde kreeg je de wind van voren. Was goed voor het voetbal en goed voor de televisie gelden. Nu gebeurt het bij grote clubs en zie de krokodillentranen.... wees blij met zondag. Geen files lekker rustig.

21 augustus 2019 om 21:20

Had het tegen psvgillingham

22 augustus 2019 om 11:24

@elphenomeno9 Jazeker, ik heb sinds 14 jaar geleden een seizoenskaart. Ik heb ook (bijna) elke thuiswedstrijd bezocht in de jaren dat ik in Utrecht, Leiden en Den Haag heb gewoond. Helaas moet ik nu wel afhaken aangezien Parijs te ver weg is, vooral als de wedstrijden om 20:00 gespeeld worden 😉

21 augustus 2019 om 22:34

Voetbal van de supporters.
Dat is het allang niet meer voetbal is van de sponsors de gene die er veel geld voor betaald.
En wij supporters moeten er maar mee doen.
En het mooiste zelf is kom allemaal door het bevolking zelf die alles van het voetbal betaald.
De meeste hier hebben Fox eredivisie waarschijnlijk Ziggo sports en heel misschien alle voetbal zenders.
De halve kledingkast vol hangen met trainingspakken en voetbalshirts.
Zolang het zo door blijf gaan heb je grote kans dat de tijden Misschien nog wel gekker worden dalijk.
Want het wordt steeds commerciã«ler.

Almelo is 1.45 uur rijden. Half uurtje warming up = 14:30 uur vertrekken. Je kan ook 2 dagen van te voren in Almelo gaan zitten als dat je voorbereiding gunstig beïnvloed.

Wij vinden het prima Toon. Zondag was altijd de saaiste dag van de week maar hier kunnen we mee verder.

Psv had een hele zomer vrij maar toen het miest gebeuren werd er verzaakt. Dus die 2 uurtjes extra had echt niet gehoeven

21 augustus 2019 om 19:06

Zo traint PSV normaal gesproken ook iedere dag. Na basel zijn ze daarmee gestopt. Blijkbaar helpt dat niet. Voetbalschoenen zijn ook afgeschaft. Immers, van Basel werd verloren dus blijkbaar helpt het niet.

21 augustus 2019 om 19:11

Misschien waren we anders wel keihard onderuit gegaan, nu was het iig nog spannend

Lekker op Fox kijken als je club zo laat uit speelt. Er zijn al supporters die geen seizoen kaart nemen wegens de verschillende aanvangstijden.

Wat een gezeik zeg! Een goed seizoen en ze willen allemaal naar de top van Europa, waar drie wedstrijden in de week eerder regel dan uitzondering is. Maar tot die tijd is het een geschuif met wedstrijden om een paar uur extra te winnen. En speelde PSV daar nu veel beter van? Tegen Haugesund was het een drama en iets later tegen Heracles was het vooral de thuisploeg die PSV geen strobreed in de weg wist te leggen.

Onderhand raak ik er wel een beetje klaar mee met hoe PSV zich manifesteert deze zomer. Eerst heb je je zaken niet op orde met je scouting, dan ga je af als een gieter wanneer een ploeg die geen enkele speler heeft die PSV beter zou maken je uit de Champions League knikkert, lijkt er geen enkele duidelijkheid en vertrouwen te zijn om ook op nationaal niveau een goede indruk te wekken en is er allerminst zekerheid dat - zondagavondwedstrijden of geen zondagavondwedstrijden - PSV zich uberhaupt wel gaat kwalificeren voor de Europa League. Intussen zien we Mark van Bommel vol irritatie allerlei bijdehante opmerkingen de ether inslingeren, concentreert John de Jong zich op de verkeerde aanwinsten en bovendien usual suspects of uitgerangeerde twijfelaars en moeten we nu weer van Gerbrands horen waarom PSV-fans blij moeten zijn met de dode mus die zondagavondvoetbal heet.

Dit past toch niet bij de topsportcultuur die Gerbrands & co wilden creeren? 'voor topsport gelden geen excuses.' Als je vier jonge spitsen had en Mitroglu moet nu je redmiddel worden bij plan B, je aanvoerder is doorlopend geblesseerd, je reserveaanvoerder is de slechtste man op het veld, geen van je linksbacks voldoen en je kunt niets beters vinden dan Daniel Schwaab om Luckassene en Sainsbury te laten zien dat ze echt overbodig zijn: grossier je dan niet in excuses? Het is een hoop ik-weet-het-ook-allemaal-niet-meer en wij-kunnen-er-ook-niets-aan-doen bij PSV momenteel.

22 augustus 2019 om 04:22

Wat een geweldige analyse zeg. Het is echt treurig vooral omdat je weet dat je met een gezond boerenverstand gewoon CL had kunnen spelen. Gewoon een spits (bruma) kopen terwijl andere plekken prioriteit hadden en je dat al maanden geleden wist. Heel heel vreemd. En dan zeggen geen probleem we hebben toch EL begroot. En Toon maar praten en boeken schrijven over hoe je topsport moet bedrijven. Die jongens worden onderhand echt als mietjes behandeld en het nadeel daarvan dan ga je je ook zo gedragen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8577
2.PSV7139
3.AZ6829
4.Vitesse6116
5.Feyenoord5625
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller3219
E. ZahaviAanvaller2411
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller142
J. PiroeAanvaller101
Y. MvogoKeeper320
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
271 fans
Coach, 44 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren