Valentijn Driessen ziet Ajax ‘wanprestatie’ leveren: ‘Ze stralen niks uit’

Woensdag, 21 augustus 2019 om

Voor Valentijn Driessen komt het 0-0 gelijkspel van Ajax dinsdagavond tegen APOEL Nicosia in de play-offs van de Champions League niet als een verrassing. De chef sport van De Telegraaf is van mening dat het elftal van trainer Erik ten Hag al sinds de start van het nieuwe seizoen een behoorlijk tegenvallende indruk maakt.

“Het was zelfs een wanprestatie”, verwijst Driessen naar het doelpuntloze treffen van Ajax op Cyprus. “Er is een schrale troost, want dit APOEL Nicosia is zo slecht dat je in Amsterdam gewoon het verschil maakt en je gewoon kwalificeert voor de groepsfase van de Champions League. Dat is het allerbelangrijkste en daar gaat het uiteindelijk ook om. Maar dit was echt waardeloos.” De return in de Johan Cruijff ArenA is op 27 augustus.

“Ik vond Ajax inspiratieloos, er zat helemaal geen beleving in”, vervolgt Driessen zijn analyse. “Dat vind ik eigenlijk het hele seizoen al bij Ajax, het straalt niks uit. Dat is het grote verschil met vorig jaar, dat was een ploeg die echt in zijn kansen geloofde en in stunts. Zeker in de tweede helft van het seizoen. Het is nu zo verschrikkelijk plichtmatig en ook in zo'n laag tempo.”

Driessen constateert dat Ajax het vertrek van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong nog niet heeft weten op te vangen. “Die waren niet alleen in het veld belangrijk als speler, maar ook volgens mij met hun mentaliteit.” Joël Veltman rendeert volgens de journalist van de ochtendkrant niet. “Hij brengt op die positie veel te weinig.” Driessen heeft daarom meer vertrouwen in Perr Schuurs. “Er zit veel meer potentie in Schuurs op die positie dan Veltman.”

APOEL Nicosia - Ajax: Terugblik in cijfers
Meer video's

Poll

Welke club bereikt de groepsfase van de Champions League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door sloep01)

Dus blijkbaar straalt Ajax wel wat uit.

21 augustus 2019 om 18:16

Dus blijkbaar heb jij het artikel niet gelezen, en probeert je goedkoop te scoren met een uitgekauwde grap. Ik vond inderdaad ook dat Ajax gisteren helemaal niks uitstraalde. Het middenveld kwam zo leeg over. Blind en Marin stonden wel in het veld, maar vielen ook totaal niet op (alleen in foute pases dan). Donny was gewoon een verkapte spits. De rechtsback stond een beetje dromerig op het veld en deed echt niks goed. Zelfde gold voor Neres. Deden Tadic en Zyiech mee? En zo kan ik nog wel even doorgaan. Misschien eerst eens het artikel lezen? Of vond jij wel dat Ajax iets uitstraalde?

21 augustus 2019 om 18:43

Jazeker, niets.

21 augustus 2019 om 19:23

Deze reacties onstaan omdat Driessen echt heel veel onzin aan het verkopen is de laatste tijd. Deze wedstrijd werd ook zogenaam een Apoeltje-eitje.

21 augustus 2019 om 19:42

Kleine Generaal helemaal niet uitgekauwd, het is onbegrijpelijk dat die Driessen een podium krijgt voor al zijn onzin. En als klap op de pijl mag hij ook nog aanschuiven bij Vi, ik zie veel liever Boskamp wat vaker.

21 augustus 2019 om 20:25

Tja Valentijn wilde verleden jaar niet eens afreizen in de CL omdat Ajax toch uitgeschakeld ging worden. En nu is het ineens dat Ajax verleden jaar wel wat uitstraalde.

Met tien man vond ik Ajax overigens wel degelijk de rug rechten, het ging zelfs een stuk beter dan daarvoor met 11 man.

Nee de wedstrijd was niet goed, zelfs slechts maar toch staat Ajax met een been in de CL poule fase en dat is wel waar het om gaat in voorrondes.

21 augustus 2019 om 20:45

Joh die Valentijn Driessen heeft zelf de uitstraling van een gebruikt wc papiertje zoals je ze wel eens tegenkomt langs de A4. Waardeloze vent.

Het is tot nu toe inderdaad nog niet fantastisch. Vooral dat ten hag zegt dat het een proces is en moeten wennen aan elkaar terwijl gisteren ze zeiden dat apoel nog geen eens een competitieduel gespeeld heeft. Het middenveld is ook matig bezet. Blind hoort eigenlijk in de verdediging naast alvarez. Martinez misschien op het middenveld.

21 augustus 2019 om 18:06

Blind hoort in de verdediging maar wel met Schuurs. Alvarez en Martinez op de plek van Marin en Blind. Martinez zijn balbehandeling en inpass ballen zijn daat goed voor. Alvarez is gewoon een verdedigende middenvelder wat hij zelf ook al aangeeft en ook speelt bij Mexicaanse elftal.

21 augustus 2019 om 18:32

Alvarez en Martinez komen beiden passend veel te kort tov de Jong en schone. Vd beek en een aankoop ernaast zou ik doen.

21 augustus 2019 om 20:39

Martinez is een prima passer, en Alvarez is een middenvelder. Deze twee moet je voor de defensie posteren. Blind met Schuurs (eigenlijk moet je op die plek een sterke, grote verdediger halen, dan kan Schuurs nog even in de luwte).het centrum, en Dest op rechtsback, nu Mazraoui nog met zijn hoofd op vakantie is. En Marin snel naar Jong Ajax. Kan hij met die andere twee miskopen (pierie en Scherpen) een leuk trio vormen. Maar aub niet weer in het eerste....

Het hele seizoen al niks uitstralen? We zijn net 3 potjes onderweg man. Het Ajax van vorig jaar, was ook nog niet om naar huis te schrijven precies in dezelfde fase.

21 augustus 2019 om 17:57

Precies dat ging ook met hangen en wurgen. Bijna thuis van heracles verloren en uit bij vvv bijna gelijkgespeeld. Dit ajax is duidelijk zoekende

21 augustus 2019 om 18:01

Grappig, ik heb al 7 officiele potjes gezien. 15% van het seizoen zit er alweer op.

21 augustus 2019 om 19:35

Ja in de competitie he, dat snapte je natuurlijk zelf ook wel. Waar het om gaat, weet je denk ook wel. Vorig jaar in deze face 1-1 gelijk tegen Heracles, vvv net aan 0-1 gewonnen door een pingel, Frenkie die nog in de verdediging stond ( lees : de Frenkie van 86 miljoen is een middenvelder) 2-2 tegen standard Luik uit. Het was toen ook niet allemaal mooi. Ten Hag kon er geen reed van. Valentijn Driessen die de stoelpoten van Ten Hag zaagde. Hier op VZ werd er veel geklaagd. Ik neem aan dat je dat ook wel begrepen had 😉

21 augustus 2019 om 20:27

15 procent? Weet je dat zeker? Als Ajax zich plaatst voor de CL heb je toch nog 7 CL wedstrijden, je hebt nog de bekerwedstrijden en nog 31 eredivisie wedstrijden.

21 augustus 2019 om 18:01

Grappig, ik heb al 7 officiele potjes gezien. 15% van het seizoen zit er alweer op.

21 augustus 2019 om 18:01

Grappig, ik heb al 7 officiele potjes gezien. 15% van het seizoen zit er alweer op.

21 augustus 2019 om 18:20

Jammer dat fortuna niet doorgaat. Dan had je nog wat ritme en ideeën kunnen opdoen.
Heb me sinds tijden niet zo geërgerd als gisteren. Het was gewoon diep triest en het ergste is dat dit je thuis nogeens duur kan komen te staan.
Apoel krijgt zeker wel een of twee mogelijkheden. Je moet er niet aan denken dat ze voorkomen. Dan wordt de bus in het doel geparkeerd en is het over en uit.
Iedereen doet hier nog al lichtzinnig over. Wat Ajax gisteren liet zien was ajax onwaardig. Nu eens stoppen met het gelul over de vele wijzigingen. Gewoon voetballen. Geen veltmannetjes meer in het centrum. Even verlost van Masraoui kan je ook niet slechter van worden.

21 augustus 2019 om 19:26

Precies, beter gaan ze erin alsof dit een toptegenstander. Ik vind het altijd wel grappig om commentaren te lezen waarin wordt geklaagd dat ze het niet serieus genoeg nemen en in dezelfde adem zeggen dat de tegenstander thuis makkelijk opgerold wordt.

Hij heeft gelijk. Het gat dat Frenkie, Mathijs en ook Schone achterlaten is gigantisch. Dit elftal straalt onrust uit. Te veel balverlies, te weinig vertrouwen op het middenveld en een te laag tempo. Marin valt zwaar tegen en Mazraoui is oververmoeid terug gekomen van de Afrika cup. Het is nog flink puzzelen voor ten Hag maar ik zou beginnen met spelers op de bank te zetten die niets laten zien en spelers die in de voorbereiding goed hebben gepresteerd wel op te stellen. (Lang, Schuurs, Dest). Haal vd Beek een linie terug voor meer stabiliteit en vertrouwen. Zet Promes of Tadic op 10 en Klaas in de spits.

Ik kan deze man moeilijk serieus nemen. Hij zou soms vast wel wat zinnigs te zeggen hebben , maar hij roept over het algemeen maar wat en probeert te stoken. Hopelijk pakt het net als vorig jaar uit toen die overal een hoop negatiefs vertelde en het gewoon heel goed ging uiteindelijk.

Dat mentaliteitsverhaal lijkt me zo klaar als een klontje; de Ligt bracht gewoon power en was een échte winnaar. Voor de rest zegt Driessen hier ook niet echt gekke dingen, het niveau was abominabel gister en de concentratie leek ook het nulpunt te bereiken. Het enige waar ik vraagtekens bij heb is zijn mening over het tempo van gister; volgens mij viel onlangs nog in een groot stuk over APOEL en de competitie van Cyprus te lezen dat er vaak gespeeld wordt met temperaturen van 35 graden of meer met een luchtvochtigheid van 70(!) procent; niet gek dat het tempo dan een stukje wordt teruggeschroeft.

Ach ja, de wind staat weer anders dus de mening van Valentijn ook. Bah bah bah...

Wat een gezwets weer over Ajax man. Word er niet goed van. Van een normale voorbereiding is geen sprake geweest maar men verwacht dat we iedereen simpeltjes ondersteboven spelen. Maar zo werkt dat niet helaas. Wat ploegen dan doen is de dubbeldekker parkeren en loeren op een vies countertje, want de tegenstander is zoekende. En als je in die situatie zit als ploeg die altijd de aanval zoekt weet je dat er altijd wel eens een gaatje valt omdat je nu eenmaal nog zoekende bent naar de juiste afstemming. Ajax had bij Paok eigenlijk al met 1-3 moeten winnen op basis van het veldspel, en gister had men in het 1e kwartier ook al kunnen scoren. Daarom snap ik al die paniek niet. Ja, een klotepartij maar volgende week met een kolkende Arena er op en er over!!

Schuurs valt echt enorm tegen. Komt voetballend en verdedigend enorm tekort. Die mag nog wel een jaar of 2 verhuurd worden. Heeft absoluut niet het niveau dat bij Ajax gevraagd wordt. Als alvarez tegenvalt en Ajax dat nu heeft geconstateerd, dan lijkt het me verstandig om je verlies te nemen en alsnog de portemonnee te trekken voor een centrale verdediger. Het gebrek aan lengte is verder ook wel een dingetje. Iedere standaardsituatie tegen is levensgevaarlijk..

Ik word wel een beetje moe van de hele tendens nu gelijk. Opeens is het allemaal ruk, is Marin de slechtste aankoop in de clubgeschiedenis en is Ten Hag een eigenwijze trainer. Natuurlijk is het niet goed wat Ajax nu laat zien, maar het is oprecht zo dat dit team tijd nodig heeft. De halve basiself van gisterenavond heeft amper de voorbereiding meegemaakt. Vanaf dat moment speelde Ajax elke drie Ã⡠vier dagen een wedstrijd.

Ik weet bijna zeker dat Ajax na de interlandperiode er al wat beter voor staat wat betreft het spel. Ten Hag heeft na Apoel volgende week heel veel tijd om van alles te tweaken.

21 augustus 2019 om 18:32

Precies. Mensen vergeten dat ajax tot psv uit (0-3nederlaag) ook matig draaide vorig jaar en erg zoekende was. Ajax begon pas in Oktober een beetje te draaien toen.

Helemaal met hem eens over Veltman. Verder natuurlijk kul wat hij schrijft. Ja je laat een gat achter met die jongens dat is de grootste open deur uit de afgelopen 75 jaar, maar aan de instelling lag het heus niet gister. Komt alleen altijd zo over als iedere bal verkeerd word ingespeeld. Daar word je als speler gewoon hopeloos van. Je hebt op gister na in alle wedstrijden dit jaar wel een minuut of 60 een ploeg gezien met flitsen van vorig jaar. Het is allemaal alleen nog niet zo vast, maarja das logisch. De hele tendens vanuit de media om Ajax is altijd zo frusterend.

Moeten ook niet gaan doen alsof het vorig jaar telkens zo geweldig was. Want kan zo een stuk of 10 behoorlijk frustrerende potten opnoemen.

Ajax begint sinds ten Hag aan het roer is begint ajax slecht na elk trainingskamp. Volgens mij traint ten Hag heel erg op fysiek en conditie op zulke kampen. Daardoor loopt het in het begin stroef maar heb je er later heel veel profijt van. Komt wel goed weer.

Don't worry about a thing!

Tja hij heeft gelijk dat het gister lamlendig was, gewoon beschamend slecht, maar voor de rest is het wel heel makkelijk.
1. Ajax was vorig seizoen ook helemaal nog niet goed bezig in Augustus en ging ook uiteindelijk voetballen, net als na de winterstop. Je moet niet vergeten dan alle sleutelspelers die er nog zijn een drukke zomer hebben gehad.
2. Ben je heel dom als je denkt de Ligt en De Jong te kunnen vervangen. Weet je waar die jongens staan op de lijst van voetballers van het jaar? Zulke spelers krijg je niet elk seizoen uit je opleiding, dat doet geen een club, en ze zijn ook niet te betalen.

Verder was het gewoon dramatisch, maar Driessen doe altijd zo z'n best om zo denigrerend mogelijk te doen. Het was slecht, maar je hebt geen deuk opgelopen dankzij een goede Onana en Martinez. Thuis met de Arena erachter klaren we het!

al dat negatieve over ajax na één potje... waar ik juist blij mee ben is dat die club uit oostenrijk thuis verloor tegen brugge, en ajax na een gelijkspel nog thuis mag spelen. ze hoeven alleen maar te winnen thuis waar ik ook wel vertrouwen in heb. het gaat niet altijd fantastisch, maar ze staan er nog steeds en met een redelijke uitgangspositie. als ze daar met 2-0 hadden verloren was t een ander verhaal. thuis is ajax vaak heer en meester, ook in europa

Open deuren intrappen. Het was een wanprestatie, maar we moeten nu los laten wat er in de lente was. Ook het team van Bosz begon pas met toeval in het najaar te lopen. Wat zeg ik, PSV geeft ons vorig seizoen nog een lekkere tik in Eindhoven. Na de winterstop kwam de dip met als hoogtepunt de blamage in de Kuip. Een seizoen kent veel ups and downs. Dit was gisteren een flinke down, maar mensen als Driessen en Derksen wachten met smart op dit soort wedstrijden want dan kunnen ze weer hun strijd tegen Ten Hag beginnen.

Ach ja ik zie Valentijn Driessen met bijna elk artikel dat hij schrijft een wanprestatie leveren dus ja we weten wie het zegt

De voorrondes moeten gewoon overleefd worden. Dan is druk wat van de ketel. Het is nog niet zoals vorig seizoen maar goed geef ze ff wat tijd. Uiteindelijk ging het vorig seizoen ook veel beter aan het eind dan aan het begin. Nu ook weer wat nieuwe spelers. Ze kunnen allemaal voetballen, Marin hopelijk ook, maar er moet toch weer een geoliede machine van gemaakt worden.

Elk jaar is het het zelfde liedje: Valentijntje ziet zijn favoriete clubje slecht aan het seizoen beginnen en maakt zich zorgen. Trainer vindt rond speelronde 5/6 de beste opstelling en Ajax begint te draaien. Rinse and repeat

Wie neemt deze minkukel nu serieus in het begin was Ajax voor Ajax na en na echt een hele slechte pot laten we dat niet vergeten sabelt hij Ajax weer net zo makkelijk neer en deugt er weer niets meer van , het is nu eenmaal een vreselijk heerschap valt nog mee dat hij niet roeptoetert dat ten Hag weg moet we moeten deze onbenul gewoon negeren want iets zinnigs heeft hij nooit te zeggen of hij moet net als Aad de Mos weer lekker open deuren in trappen ,
Want dat het slecht was gisteren weten ze bij Ajax en de supporters ook wel hoor .

Zet Schuurs op de plaats van Veltman rechts achterin en Alvarez op het middenveld als verdedigende middenvelder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1314
2.PSV1311
4.Vitesse111
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie

167 fans
Verdediger, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 4 0 1 0
2018/2019 Ajax 9 1 3 0
2017/2018 Ajax 30 1 7 1
2016/2017 Ajax 30 0 7 1
2015/2016 Ajax 34 2 4 0

In de wandelgangen

Maandag 16 september
Manchester United heeft een concessie moeten doen in de contractonderhandelingen met David De Gea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren