Koeman neemt Veltman en debutant op in voorselectie Oranje

Woensdag, 21 augustus 2019 om

Bondscoach Ronald Koeman heeft woensdag zijn voorselectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Duitsland en Estland bekendgemaakt. In deze voorlopige selectie is ruimte gemaakt voor twee opvallende namen. PSV-aanvaller Donyell Malen mag voor het eerst hopen op een oproep voor het Nederlands elftal, terwijl Ajax-verdediger Joël Veltman na een lange afwezigheid ook weer van de partij is.

Veltman ontving in november 2017 voor de laatste keer een uitnodiging voor Oranje. Malen is door Koeman geselecteerd vanwege zijn goede optredens in het shirt van PSV. De twintigjarige aanvaller bekleedt in Eindhoven de spitspositie na het vertrek van Luuk de Jong richting Sevilla. Kenny Tete, die bij Olympique Lyon niet kan rekenen op een basisplaats, ontbreekt in de selectie van Koeman.

Het Nederlands elftal hervat de EK-kwalificatiereeks op vrijdag 6 september met een uitwedstrijd tegen Duitsland in het Volkspark Stadion van Hamburger SV. Drie dagen later, op maandag 9 september, volgt een uitwedstrijd tegen Estland. Oranje bezet momenteel de derde plaats in kwalificatiegroep C, met drie punten uit twee wedstrijden. Duitsland staat tweede met negen punten uit drie duels, terwijl Noord-Ierland koploper is met twaalf punten uit vier wedstrijden.

Volledige selectie Nederlands elftal:

Doel: Marco Bizot (AZ), Jasper Cillessen (Valencia), Kenneth Vermeer (Feyenoord), Jeroen Zoet (PSV)

Verdediging: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (Bournemouth), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (PSV), Hans Hateboer (Atalanta), Terrence Kongolo (Huddersfield Town), Matthijs de Ligt (Juventus), Joël Veltman (Ajax), Stefan de Vrij (Internazionale)

Middenveld: Donny van de Beek (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Marten de Roon (Atalanta), Kevin Strootman (Olympique Marseille), Tonny Vilhena (FK Krasnodar), Georginio Wijnaldum (Liverpool)

Aanval: Ryan Babel (Galatasaray), Steven Berghuis (Feyenoord), Steven Bergwijn (PSV), Luuk de Jong (Sevilla), Donyell Malen (PSV), Memphis Depay (Olympique Lyon), Quincy Promes (Ajax) en Wout Weghorst (VfL Wolfsburg).

Veltman: 'We zijn nog zoekende'
Meer video's

Poll

Vind jij dat Joël Veltman en Donyell Malen in de definitieve selectie opgenomen moeten worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

216 reacties (laatste reactie door mgmv)
21 augustus 2019 om 12:14

Koeman is de weg kwijt. Verbaast me dat hij zijn grote vriend Vormer niet meer meeneemt en rechtsbuiten zet. Malen wordt straks geselecteerd en onze grote vriend Weghorst maar weer thuisblijven.

21 augustus 2019 om 12:36

Alsof Weghorst zo'n enorme toevoeging is. Waarom zou je Weghorst nog selecteren als je met Luuk de Jong al een soortgelijke speler selecteert? Beiden zullen toch niet in de basis staan.

21 augustus 2019 om 12:51

Omdat Weghorst beter is misschien? Nee precies. Vooral Babel en Promes opstellen aan de flanken. Doet pijn aan me ogen.

21 augustus 2019 om 12:52

Zo heel onlogisch zijn de keuzes niet. Dumfries speelt niet bijster goed, terwijl Veltman op rechtsback prima heeft gespeeld bij Ajax. Het inbrengen van Weghorst en De Jong is altijd handig. Dan breng je een hoop geweld, mocht je iets willen forceren. Vooral wanneer ze beide in mogen vallen.

21 augustus 2019 om 12:53

Veltman kan nog wel eens heel lastig gaan worden wanneer hij weer op de bank beland bij Ajax nu hij is geselecteerd bij oranje..

21 augustus 2019 om 12:54

Als je voor weghorst kiest moet je weer anders gaan voetballen. Moet Depay in dienst van Wout gaan spelen. Koeman kiest voor snelheid en beweging voorin. En hij wilt een pinchhitter hebben. Daarvoor vind hij de Jong geschikter. Betere kopper en die schikt zich in die rol. That’s why.

21 augustus 2019 om 12:56

We hebben het over de spitspositie, niet over de flanken. Of wil je Weghorst op de flanken posteren? Daar ga ik toch niet vanuit. Bovendien is het een relatief begrip, want er zijn maar weinig statistieken die in het voordeel van Weghorst spreken. Het enigste wat je aan zou kunnen halen, is het gefaalde avontuur van De Jong 5-6 jaar geleden.

21 augustus 2019 om 12:56

Sirius

Draai het even om: Luuk of Weghorst zijn zga identieke spelers. Waarom zou Luuk dan geselecteerd moeten worden en Wout niet? Wout doet.het niet onverdienstelijk in de BL, toch?

21 augustus 2019 om 13:06

Weghorst is helemaal niet beter. Waar baseer je dat op? Luuk heeft veel meer ervaring en is veelzijdiger.

21 augustus 2019 om 13:09

Depay kan toch op links in een vrije rol. En waarom zal je altijd 433 moeten gaan spelen? Je hebt daar niet eens de spelers voor. Ik denk dat Oranje in een 352 systeem veel beter zal renderen. Met Depay naast Weghorst in een vrije rol. En dan zal een Promes wel perfect op rechtshalf kunnen spelen. Maar het is geen rechtsbuiten, hij mist rendement. Nou misschien inderaad het feit dat Weghorst bijna topscorer wordt van Duitsland terwijl Luuk de jong nog niks gepresteerd heeft in een buitenlandse topcompetitie.

21 augustus 2019 om 13:11

Weghorst is een betere afmaker, beter aanspeelpunt, in de lucht net zo sterk. Gooit er 100x meer energie tegenaan dan Luuk. En loopt continue te zuigen bij zijn tegenstanders. Weghorst is als directe tegenstander zijnde een verschrikking om tegen te spelen. Elke cv van aardige kwaliteit heeft Luuk in de broekzak normaliter.

21 augustus 2019 om 13:55

Weghorst "bijna topscorer" in de BL ? Nog niet misschien, beste Elphenomeno..

Weghorst doet het redelijk goed bij Wolfsburg, maar dat heeft grotendeels te maken met de spelopvatting van Wolfsburg, niet met de "wereldsklasse" van Wout.

Als dat nl zo zou zijn had hij allang andere aanbiedingen van betere clubs gekregen.

Daarnaast beweer je een aantal dingen in een volgende reactie, die jij misschien als "waar" ziet; Weghorst is bijv. echt niet net zo goed in de lucht dan de Jong, het zuigen doet de Jong ook (wat overigens helemaal niet zo'n goede eigenschap is, Weghorst heeft er al vaak genoeg kaarten voor gekregen, evenals de Jong) en als klpa op de vuurpijl "elke cv van aardige kwaliteit....". Met alle respect, maar dat geldt natuurlijk ook (en in mijn optiek) nog meer voor Weghorst...

21 augustus 2019 om 14:08

Weghorst heeft zich staande kunnen houden in Duitsland, wat deed de Jomg ook al weer in Duitsland?

21 augustus 2019 om 14:45

Verder nog wat zinnigs toe te voegen, Handewasser ? Btw, als je denkt dat het "in de lucht als de Jong " moet zijn kan ik beter aan jou vragen of je dat echt meent...

21 augustus 2019 om 14:49

@peter_selie:

Bij welke in Nederland heeft Weghorst zich ook al weer jaren aan een stuk bewezen ?

Daabij, Weghorst heeft zich inderdaad 1 heel seizoen staande kunnen houden bij een subtopper in de Bl.. Eerst eens zien of hem dat weer gaat lukken..

21 augustus 2019 om 16:16

Weghorst heeft zich bij AZ prima staande gehouden en net als de Jong veel goal gemaakt. Weghorst scoorde afgelopen week ook weer... waarom zou het hem niet weer lukken dan? De Jong flopte in zijn eerste seizoen bij een suptopper...

Lijken me beiden terecht.

Veltman dan wel graag als RB, na zijn blessure deed hij dat verdienstelijk. Zeker gezien Dumfries de vorm nog niet heeft en Tete niet goed genoeg is.

Malen ontwikkelt zich goed. Mag alleen wel wat meer rust voor de goal krijgen, maar met ervaring komt dat wel denk ik.

21 augustus 2019 om 12:13

Zal ook leuk zijn als pieters opgeroepen wordt want hij zal het makkelijk aan kunnen. Als ook ziet hoe hij speelt bij Burnley .

21 augustus 2019 om 12:16

Ik zag hem tegen Arsenal spelen, en inderdaad ging het niet slecht. Geen idee of hij dit meerdere wedstrijden laat zien though.

21 augustus 2019 om 12:20

Tete is wel goed genoeg, alleen heeft echt geen wedstrijd ritme. Maar goed ik ben simpelweg fan van Tete, vraag me niet waarom maar verdedigend is hij echt wel een van de betere backs die we hebben.

Overigens kan Aké natuurlijk ook op die positie spelen, geen gekke positie voor hem.. moet ook kunnen

21 augustus 2019 om 12:23

Ake kan eventueel als linksback, maar niet als rechtsback.

21 augustus 2019 om 12:51

Zoals tegen Duitsland uit? Toen werd die telkens voorbij gerend en stond die slecht gepositioneerd. Toen was de reden 'gebrek aan wedstrijdritme', nou nu heeft die geen wedstrijd meer gespeeld als toen, dus laat die maar lekker eerst weer eens een paar wedstrijden spelen.

21 augustus 2019 om 13:58

Tete is verdedigend helemaal niet goed of doel je op zijn leuke sliding. Dit is namelijk een ik stond weer eens fout herstel sliding.

21 augustus 2019 om 15:02

Hey whatever works works, ik zal wel duiden op dat maar niet de inzicht hebben die jij hebt. Ik zie eigenlijk alleen zijn sliding.

Als ik veltman was zou ik lekker bedanken. vorige keer dat hij er was werd die als stuk vuil behandeld

21 augustus 2019 om 12:15

Veltman die bedankt zou echt een zege zijn. Maar momenteel hebben wij niet echt een rechtsback die goed genoeg is, fit en in vorm. Het zijn allemaal slappe zakken en niet van het niveau dat wij horen na te streven.

21 augustus 2019 om 12:18

Dat was onder een andere bondscoach....?

21 augustus 2019 om 12:22

Dus elke keer als een speler niet jusit wordt behandeld moet je bedanken? Dan blijven er neit veel topsporters over

21 augustus 2019 om 12:39

Tja, die allure heeft Veltman natuurlijk ook... Bovendien; waarom vind jij dat hij als een stuk vuil behandeld is? Graag een feitelijke constatering, want iets zomaar op dit platform kalken kan iedereen.

21 augustus 2019 om 12:44

Veltman zat toen als 2de rechtsback op de bank. Tete, de nummer 1, raakte geblesseerd. Vervolgens haalde advocaat Fosu-Mensah erbij en stelde hem op boven Veltman. Dat vonden sommigen niet juist omdat Veltman als 2de rechtsback er bij zat en de nummer 3 de voorkeur kreeg.

21 augustus 2019 om 12:51

Koeman is geen Advocaat. We zijn inmiddels anderhalf jaar en een bondscoach verder. Bovendien heeft Veltman helemaal niet de allure om te bedanken. Daar heeft hij alleen zichzelf mee, want de alternatieven zijn niet beter of slechter.

21 augustus 2019 om 13:00

Ja daarom ook complete onzin.

21 augustus 2019 om 13:45

Als ik Veltman was zou ik me vereerd voelen, dat ik met zoveel (lees weinig) kwaliteiten in Oranje mag spelen (wellicht doordat er niet veel betere zijn maar dan nog!!!).

21 augustus 2019 om 14:50

Want Veltman heeft Koeman al meegemaakt bij het Nederlands Elftal?

Op basis waarvan wordt Veltman geselecteerd? Het is niet zo dat hij echt fantastisch speelt bij Ajax 😄

21 augustus 2019 om 12:12

Noem eens twee betere opties op dan, gezien je 2 backs moet hebben. Ik vind Dumfries en Veltman terecht geselecteerd.

21 augustus 2019 om 12:15

Tete, dest, karsdorp.

21 augustus 2019 om 12:15

Dest ja? Leuk backje met veel potentie, maar echt niet beter dan Veltman.

21 augustus 2019 om 12:15

Die gozer die ja Mainz ging heeft toch een aardig niveau gehaald volgens mij. In vorm is Karsdorp gewoon de beste.

21 augustus 2019 om 12:16

Oh gaan we nu al opeens doen alsof Dest beter is dan een Veltman? Hoeveel potjes heeft die jongen gespeeld?

21 augustus 2019 om 12:17

Tete speet nooit, Dest heeft 1 leuk potje gespeeld tegen PSV en Karsdorp valt bij het niveau Feyenoord al omver na 80 minuten dus die kan dat tempo nog nie aan

21 augustus 2019 om 12:19

Tete speelt niet in de basis. Is bovendien ook niet altijd fit.

Dest doet net pas mee, nog niet klaar ervoor.

Karsdorp heeft al moeite met meerdere wedstrijden in de week bij Feyenoord tegen geen toptegenstanders. Laat hem eerst fit worden en hem dan beoordelen.

21 augustus 2019 om 12:25

@elphenomeno - St. Juste? Vind het persoonlijk niet gek als hij geselecteerd zou worden. Snel, voetballend goed, aanvallend altijd wel dreigend.

21 augustus 2019 om 12:28

Dest is Amerikaan, dus dat gaat vrij lastig worden..

21 augustus 2019 om 12:30

Ja precies die bedoel ik. Die is toch niet minder dan Veltman of Dumfries lijkt mij?

21 augustus 2019 om 12:31

Dest is niet eens een Nederlander.
Karsdorp is niet fit en Tete doe gauw nomaal. Hij speelt niet eens.

21 augustus 2019 om 12:41

Tuurlijk is Dest wel een Nederlander. Alleen zal hij net als vele anderen een keuze moeten maken voor welk land hij uit moet komen.

21 augustus 2019 om 12:44

Dest heeft volgens mij 2 portpoorten, en heeft nog eeg ninterland gespeeld voor Usa, dus zou gewoon voor NL uit kunnen komen.

21 augustus 2019 om 12:56

@lee112: Dest heeft 2 paspoorten en heeft alleen jeugdwedstrijden voor de USA gespeeld. Hij zou nog prima kunnen kiezen voor NL. Maar we moeten hem zeker nog niet oproepen, Dest staat aan het begin van zijn carriere en heeft nog veel te weinig laten zien om nu opgeroepen te worden voor Oranje.

Eens mbt Karsdorp en Tete. Karsdorp heeft net 1 wedstrijd in 3 jaar gespeeld (en kon zelfs de goal nog voorkomen van Utrecht wat hij niet deed). Die moet maar eens bewijzen dat hij nog wel iets kan, zelfde als Tete.

21 augustus 2019 om 13:02

@elphenomeno - Vind St. Juste sowieso niet minder dan Dumfries. Het enige jammer aan St. Juste is dat hij regelmatig geblesseerd is en nooit echt een volle serie wedstrijden speelt.

21 augustus 2019 om 14:03

Dit is nu echt een hype. Ik dest nog geen 1 wedstrijd goed zien spelen. Deze jongen moet eerst de basis van verdedigen leren.

21 augustus 2019 om 14:05

Alleen zal hij nooit meer topfit worden.

21 augustus 2019 om 14:16

Waar oordeel je op? Op zijn Feyenoord periode tegen ‘toptegenstanders’? Eerst maar eens afwachten als hij topfit is wat hij nog kan brengen.

21 augustus 2019 om 13:15

Vind Veltman juist verrassend goed spelen. LET OP!: Als rechtsback natuurlijk .. Koeman is een slimme trainer en zal hem natuurlijk niet centraal opstellen. Maar als rechtsback vind ik Veltman niet eens zo een vreemde keuze. , als karsdorp wat meer wedstrijdritme en fitheid laat zien zie ik hem als de beste optie die we hebben.. en ik hoop dat dest zich nog iets beter ontwikkeld, zeker potentie om een goede te worden voor NL, maar dan moet hij uiteraard voor NL kiezen en niet Amerika

21 augustus 2019 om 13:16

Zoveel opties heb je niet. Daarnaast is het een voorselectie.

21 augustus 2019 om 13:17

Je hebt nou niet echt veel beters rondlopen op de rechtsback, op het moment in ieder geval. Karsdorp moet nog maar laten zien of hij het nog in zich heeft en Tete heeft ook al maanden amper een wedstrijd gespeeld. Dan heb je nog ergens Janmaat rondlopen, maar ook die lijkt totaal uit de picture te zijn.

Dan houd je dus Dumfries, Hateboer en Veltman over. Over Hateboer kan ik niet oordelen omdat ik geen italiaans voetbal kijk, maar een Dumfries vind ik persoonlijk ook geen hoog niveau halen en is aan de bal werkelijk waar verschrikkelijk. Ik zie hem zelfs liever niet spelen voor het Nederlands elftal, maar we hebben gewoon niet beter

Veltman is verdedigend ook gewoon een prima rechtsback, maar aanvallend voegt hij net als Dumfries niet heel veel toe. Alhoewel ik Veltman aan de bal wel een stuk beter vind dan Dumfries. Dumfries is daarentegen een stuk dynamischer.

21 augustus 2019 om 14:56

Op basis van zijn prestaties meer dan terecht dat hij erbij zit. Had hem er eigenlijk bij de Nations League al wel bij verwacht, maar toen had hij echt net pas een paar wedstrijden in de benen. Is basisspeler bij Ajax en doet het zowel rechtsachter als centraal behoorlijk, maar als centrale verdediger is hij niet geselecteerd bij aanwezigheid van Van Dijk, De Vrij, De Ligt en Aké. Dumfries maakte eind vorig jaar een uitgebluste indruk en is ook dit seizoen niet bijster goed begonnen, dus een goede backup daarachter moet je wel hebben. Hateboer's seizoen is überhaupt nog niet begonnen, dus het is onbekend hoe hij ervoor staat. Bij Veltman is dat wel bekend, op die grond meer dan terecht dat hij is geselecteerd.

Als je het realistisch gaat bekijken, is het een volledig logische en terechte keuze:
Dumfries - eerste keus, hoewel een beetje uit vorm
Hateboer - seizoen nog niet begonnen, onbekend hoe hij ervoor staat
Janmaat - wisselspeler bij Watford
Tete - wisselspeler bij Lyon
Karsdorp - kan nog geen 90 minuten volhouden, laat staan een wedstrijd op een hoger niveau
Veltman - basisspeler bij Ajax

Heeft die gisteren niet gekeken ofzo? Nederland heeft echt wel betere verdedigers dan Veltman... Hier begrijp ik helemaal niks van.

21 augustus 2019 om 12:15

Zal ook zeker niet voor het centrum zijn gehaald, maar als back. Laat dat nou wel een positie zijn waar we opties tekort komen. Karsdorp zou natuurlijk beter zijn, maar die moet eerst fitter worden en een paar potjes spelen.

Mooie beloning voor Malen, maar hij moet echt nog een paar stappen zetten om kans te gaan maken voor een vaste plek in de selectie. Wel mooi dat Koeman hem er alvast aan wil laten ruiken. Heeft absoluut de potentie om mee te gaan naar het EK als hij zo doorgaat.

Vond Veltman gisteren echt waardeloos spelen. Zie ook geen potentie voor hem bij Oranje eigenlijk. Ook niet als rechtsback, de enige positie waar hij in Oranje voor geselecteerd kan zijn gezien ons ijzersterke centrum.

Vind Kongolo ook een opvallende keuze, die is bij mij persoonlijk redelijk van de radar verdwenen na de degradatie van Huddersfield. Iemand enig idee hoe hij het daar doet?

21 augustus 2019 om 12:13

Als rechtsback is Veltman gewoon heel erg degelijk. Dumfries is alleen maar aan het stuntelen dus lijkt me ook zeer logisch dat Veltman is geselecteerd.

21 augustus 2019 om 12:14

Momenteel zijn het allebei niet veel maar omdat Dumfries in een dip zit betekend niet dat je meteen ander middelmaat zoals veltman moet oproepen.

21 augustus 2019 om 12:17

Wat dip. Dumfries kan niet beter man. Hij is een lompe back en met alle respect een domme. Maar heey he can run...

Veltman vind ik ook matig trouwens. Het is hopen dat Karsdop zichzelf wordt.

21 augustus 2019 om 12:17

Als back heeft Veltman weinig slechte wedstrijden gespeeld hoor, sterker nog .aan het eind van vorig seizoen deed hij het gewoon heel erg goed.

We hebben geen andere opties dan Dumfries, Karsdorp of Tete. Van die namen is Veltman gewoon de beste keuze. En ja, had liever een nog veel betere back gehad, maar die hebben we momenteel niet rondlopen.

21 augustus 2019 om 12:23

@lee112, Dumfries doet me denken aan Run, Forest, Run

21 augustus 2019 om 12:25

Hij is af en toe lomp ja maar hij heeft in 1 seizoen meer assists dan veltman in zijn hele loopbaan. Hij is snel en heel sterk en heeft vorig jaar genoeg goede wedstrijden gespeeld. Op DIT moment idd matig en psv1 niet waard maar hij is zot in een dip want hij is 22 he.

21 augustus 2019 om 12:30

Dumfries kan echt wel beter hoor. Vorig seizoen was hij aanvallend sterker. Verdedigend is hij sowieso de beste rechts back van Nederland.

21 augustus 2019 om 12:36

Dumfries kan niet verdedigen. Dus hoe je erbij komt dat hij verdedigend de beste is vind ik zeer vreemd.

En ja als je in de ED sneller bent dan je directe tegenstanders dan heb je gauw wat assists. En als je 10 voorzetten geeft en 1 valt goed met Luuk in de spits dan heb je al gauw een assist te pakken.

Veltman is ook geen aanvallende back, maar een verdedigende, maar nogmaals beiden vind ik geen Oranje niveau echter hebben we niet beter blijkbaar.

21 augustus 2019 om 12:39

@memphisdepay: ook alleen de 1e helft van het seizoen. Dit jaargang heeft hij geen fatsoenlijke wedstrijd gespeeld en het enige wat hij laat zien is hard rennen. Veltman heeft afgelopen seizoen in de CL laten zien dat hij sterker terug is gekomen na zijn blessure. Als rechtsback is hij gewoon oerdegelijk. Niet het niveau wat je misschien wil voor Oranje, maar bij gebrek aan beter is het meer dan prima.

21 augustus 2019 om 12:44

Mensen vergeten vaak dat je op de back echt geen goeie voetballer nodig hebt maar gewoon een snelle speler wie met de aanvaller mee kan rennen en hem naar buiten kan drijven, dit kan Veltman helemaal niet want die is zo traag als een slak. Dumfries mag dan wel uit vorm zijn maar z'n snelheid word daardoor niet minder en kun je meer mee dan Veltman wie eigenlijk helemaal niks meebrengt behalve winnaarsmentaliteit wat Dumfries ook gewoon heeft.

21 augustus 2019 om 12:52

@grapsv: volgens mij moet een rechtsback ook verdedigen, dat kan Dumfries niet en Veltman wel. Anders kunnen we ook een willekeurige 100 meter-loper selecteren als het alleen om hard lopen gaat.

21 augustus 2019 om 12:57

@4ever4ajax

Jij gaat mij nu vertellen dat Veltman kan verdedigen? Hij kreeg gisteren alle hoeken van 't veld te zien tegen Apoel, alsjeblieft zeg.

21 augustus 2019 om 13:02

@grapsv: Ik wil Veltman ook niet in het centrum, maar als rechtsback. In het centrum hebben we al De Ligt en Van Dijk. Als je de CL afgelopen seizoen had gezien, had je kunnen zien dat Veltman het meer dan verdienstelijk deed als rechtsback. Als je niet verder kan kijken dan 1 wedstrijd waar hij ook op een andere positie stond, tsja, dan is er niet de discussieren met jou.

21 augustus 2019 om 13:09

Lee112, dan raad ik je aan wedstrijden van PSV te kijken. Een hoop matige argumenten om te zeggen dat Dumfries er zogenaamd niks van bakt. Die jongen is erg snel, sterk, verliest geen duels, verdedigend sterk en heeft natuurlijk een loopvermogen waar je u tegen zegt. Als die jongen de techniek en pass van Angelino had dan zat hij nu al niet meer bij PSV. Dat heeft hij helaas niet wat zijn grootste probleem is maar hij zakt haast nooit door het ijs daarnaast is het ook geen pretje om tegen hem te spelen as buitenspeler.

21 augustus 2019 om 13:13

4EverAjax, op basis ban wat kan Dumfries niet verdedigen? Kom is met normale argumenten aub? In welke wedstrijd dolde een linksbuiten hem?

21 augustus 2019 om 14:28

@memphisdepay

Z'n naam is 4everajax, Veltman speelt bij Ajax, 1 en 1 is 2, tuurlijk ligt z'n voorkeur bij Veltman en ziet hij niets in Dumfries. Iedere neutrale supporter kan zien en weet dat Dumfries de voorkeur boven Veltman moet krijgen. Het leuke is dat 4ever4ajax Dumfries beoordeeld op dit moment terwijl Veltman op dit moment echt niet beter is maar hij beoordeeld Veltman wel ineens in de CL wedstrijden van vorig seizoen wie er helemaal niet meer toe doen. Dat is geweest, dan kan ik ook wel zeggen dat Dumfries vorig jaar uitstekend speelde, beter dan Veltman wie geblesseerd was. Je moet op DIT moment kijken en niet naar het verleden, op dit moment zijn ze allebei niet Oranje waardig maar zal Koeman alsnog Dumfries boven Veltman kiezen puur gebasseerd op snelheid en werklust.

Nee, het is bij mij al wel duidelijk dat 4ever4ajax maar door een bril kijkt en die bril is niet Oranje

21 augustus 2019 om 15:16

Ik beweer nergens dat ik objectief ben, dat is namelijk niemand. Dat ben jij ook niet. En ik zeg overal dat ik Veltman op RCV geen goede combi vind. Nu kan ik hem daarop beoordelen, maar heeft nog maar 1 wedstrijd op rechtsback gespeeld dit jaar (en daar deed hij het weer prima). Waarom ik een paar maandjes terug ga (zolang is dat niet geleden) omdat hij daar structureel goed presteerde als rechtsback in de hoogste competitie die er in Europa mogelijk is. Die resultaten kan Dumfries totaal niet overleggen.

Ik ben het totaal met je eens dat beide heren niet in het ideale plaatje van Oranje passen. Probleem is echter dat er nergens op dit moment een ander alternatief is.

21 augustus 2019 om 12:19

Kongolo doet het gewoon goed. Weliswaar gedegradeerd met Huddersfield maar stak er wel bovenuit in dat team. Kon dit jaar naar Monaco, Nice en Crystal Palace maar koos voor een verblijf bij Huddersfield...

21 augustus 2019 om 12:22

Kun je toch ook net zo goed Haps selecteren wat ook nog eens een echte linksback is. Ja leuk dat Kongolo het goed doet, maar dat doet Rekik ook al 3 jaar in Berlijn. En vind middenmoot Duitsland meer waard dan Championship voetbal.

Goed voor Malen dat hij bij de voorselectie zit, denk niet dat hij de selectie gaat halen maar zo weet hij wel dat hij op de goede weg is.

Logische keuzes. Al zal hieronder vooral het gezeik op Veltman wel weer de overhand hebben. Wil Malen wel eens zien bij oranje. mijn hoop voor de toekomst.

Ik ben Ajax supporter maar Koeman heeft zeker gisteren niet gekeken.

Hopelijk dan alleen maar voor de RB positie aangezien dumfries dramatisch speelt. Voor Malen leuk om erbij te zitten en een beetje sfeer te proeven.

Terecht, alleen hoop ik dat Veltman als rechtsback is geselecteerd, niet als centrale verdediger (maar zal ook niet gezien De Ligt en Van Dijk).

Zullen denk ik beide afvallen . Maar is wel weer een bevestig dat ze goed bezig zijn. Ook dat Rosario er niet bij is lijkt me terecht.

21 augustus 2019 om 12:15

Dumfries is al meer dan een half jaar hopeloos uit vorm als rechtsback. Veltman als rechtsback is gewoon oerdegelijk. Grote kans dat hij erbij blijft en gaat spelen hoor.

Strootman? Dat lijkt me toch een gepasseerd station.

Koeman heeft altijd wel gedachtes achter zijn voorselectie.. Malen goed, Veltman twijfelachtig..

21 augustus 2019 om 12:29

Veltman is op dit moment de beste rechtsback die NL heeft, dus best logisch.

De aanvoerder van PSV wordt gepasseerd en het is nog volledig terecht ook. Koeman snapt het inmiddels wel, nu Bommel nog

Ben geen fan van Veltman maar heel veel keus heeft Koeman ook niet natuurlijk. Dumfries is het ook niet, Karsdorp is net weer een beetje fit en Tete speelt ook niet veel en heeft het ook niet laten zien in Oranje. Dan blijft er weinig over en vind ik het prima om Dumfries en Veltman het te laten uitvechten op dit moment.

Strootman lijkt me ook wel klaar, maar je moet toch genoeg middenvelders opnemen in zo'n voorselectie...

21 augustus 2019 om 12:28

Veltman kan bij Ajax maar net mee vraag me af wat die in Oranje te zoeken heeft zeker nu we kunnen proeven wat echt kwaliteit is (Virgil, de Ligt).

21 augustus 2019 om 12:30

Het huidige oranje heeft een betere back nodig dan Veltman, maar we hebben gewoon niet veel. Hoop zelf dat Karsdorp een jaar lang fit blijft, dan zie ik in hem wel een goede optie. Tot die tijd moeten we het gewoon met Veltman/Dumfries doen.

21 augustus 2019 om 12:32

Ja het is echt huilem met de backs al jaren kunnen we gewoon niet Janmaat van stal halen? Dit deed het in mijn ogen het minst slecht.

21 augustus 2019 om 13:21

Hij is natuurlijk als rechtsback geselecteerd. Achter Van Dijk heb je de De Vrij nog.

21 augustus 2019 om 13:26

Janmaat speelt net als Tete amper wedstrijden. De laatste wedstrijden van Janmaat zijn van begin 2019 zelfs. Die zal op het moment echt niet beter zijn dan een Veltman of Dumfries.

Veltman... Malen... Ook Koeman is de weg kwijt... Het zag er even positief uit voor het Nederlands voetbal maar als ik zo eerst Ajax, PSV, Feyenoord en Utrecht zag plus nu een bondscoach die het totaal niet meer snapt, zie ik het uiterst treurig in voor ons.

21 augustus 2019 om 12:17

Kanonnen wat opportunistisch. Het is een voorselectie he.. Hij nodigt gewoon wat gasten uit die er tegenaan zitten of die hij nu kan gebruiken op de trainingen.

Vermeer en Zoet? Van mij had Krul wel een oproep verdient. Speelt in de PL en lijkt weer een goed niveau aan te tikken.

Veltman in de voorselectie? Gaat het niveau van het Nederlands elftal weer achteruit? Zou Memphis in de komende wedstrijden trouwens gewoon weer op links posteren, speelt daar momenteel geweldig bij Lyon en zowel Weghorst als de Jong zijn goed bezig bij hun clubs.

Mooi dat Wout en Bizot er weer bij zitten. Bizot is echt onderschat en vind hem na Cillessen de beste keeper. En Wout hoort nu natuurlijk wel boven Luuk de Jong gekozen te worden.

Beide onterecht in mijn ogen, net als nog een aantal andere namen (hateboer, Kongolo, Strootman). Malen wordt echt zo enorm overschat, ik begrijp er eerlijk gezegd weinig van. Leuke speler met soms mooie acties uit een opvlieging maar een rendement van 0,0. Deze jongen zal echt eerst wat meer moeten laten zien voor hij in Oranje thuis gaat horen. Veltman is een niet onbegrijpelijke keuze, maar het stipt meer de zwakte van het Nederlandse voetbal in de breedte aan.

21 augustus 2019 om 12:25

Hateboer is gewoon een van de betere backs die we hebben. Kijk naar zijn vorige seizoen bij Atalanta: 4e geworden als basisspeler, meerderen goals en assists.

21 augustus 2019 om 13:50

Totaal niet met je eens betreffende Malen. Die jongen kreeg vorig seizoen bijna alleen maar invalbeurten waarbij toch nog regelmatig scoorde (31 wedstrijden (waarvan 25 als invaller); 10 doelpunten; 5 assists). Let wel het aantal doelpunten en assists heeft ie in een dikke 900 minuten gemaakt, dus in een dikke 10 wedstrijden qua spelminuten. Ook bij Jong oranje had hij er laatst tegen Mexico een paar inliggen. Hem ondanks zijn statistieken niet rendabel noemen, tsja, dat verbaast mij weer dan..

Vind ook die Gakpo wel aardig trouwens of een Stengs en Boadu.

Op zich logische namen, maar Kongolo meneer Koeman??? En Veltman volg ik ook niet helemaal.
Ik snap dat het een voorselectie is, maar, zeker ipv Kongolo, had er bijvoorbeeld wel een AZ speler bij mogen staan. Spelers als Koopmeiners of Ouwejan spelen zullen momenteel niet minder zijn dan Kongolo lijkt me.

21 augustus 2019 om 12:46

Want jij ziet Kongolo wekelijks spelen? Is één van de beste spelers van Huddersfield. Bovendien speelt Huddersfield wekelijks op een hoger niveau dan AZ. Dus ja, Koopmeiners en Ouwejan zijn zeker wel minder dan Kongolo.

Hoop dat we toch eens een goede back gaan gebruiken, eentje die vooral constant is.
Tete gaat dit niet worden, Dumfries is er gewoon niet klaar voor.. Waarom wordt Aké niet gebruikt voor een back positie. Volgens mij is hij helemaal niet vreemd van die positie, hij speelde toch vaak als back? Of vergis ik me nu totaal.

21 augustus 2019 om 12:26

Hij speelt nooit als back. Bij Bournemouth gewoon als CV.

Ik ben trouwens wel voor om eens wat anders te proberen in de voorhoede. Memphis - Weghorst - Bergwijn. Weghorst is in Duitsland een goede speler geworden. Hij is doelgericht, kan oorlog maken en is een aanspeelpunt. Geef het eens een kans.

21 augustus 2019 om 12:38

Koeman zal spelers als Babel en Promes blijven oproepen, die krijgen de voorkeur boven Weghorst terwijl die niks te verloren hebben in Oranje.

21 augustus 2019 om 12:42

Promes heeft momenteel z'n handen vol om een basisplekken te veroveren dus die kan het gelukkig schudden.

21 augustus 2019 om 12:49

Ik denk dat Berghuis op rechtsbuiten ook heerlijk kan zijn voor een speler als Weghorst. Geeft meestal goede, indaaiende afgemeten voorzetten.

Kan iemand mij uitleggen waarom Strootman er bij zit. Wanneer heeft hij voor het laatst een goede wedstrijd gespeeld. Klaassen speelt bij Werder Bremen bijna altijd goed. Promes snap ik ook niet. Die staat momenteel niet bepaald lekker te spelen. Is stengs dan zoveel minder? Ik mag toch hopen dat Veltman afvalt. Als rechtsback zijn Dumfries en Hateboer beter en Centraal achterin zijn Ake de Vrij De Ligt en Van Dijk allevier heel veel beter.

Wat doen Strootman en Promes in deze voorselectie? Die hebben dit seizoen toch echt niks laten zien dat zij erbij horen?

Begrijp niet wat Ajax en Oranje in Veltman blijven zien. Zou een ideale bankspeler zijn bij Ajax omdat hij af en toe nog wel eens leuk invalt maar heeft ook echt zijn gebrekken en hoort eigenlijk niet centraal te spelen bij een club als Ajax.

21 augustus 2019 om 13:15

Nee, en dat is wellicht de reden dat hij gister niet goed speelde. Als RB is het een degelijke keuze, is aanvallen niet super maar is wel gewoon goed in verdedigen. Met Dumfries heb je een ander type in de selectie wat elkaar mooi aanvult.

Bijzondere keuzes. Strootman bij het Ned.elftal...
Daarnaast vind ik het jammer dat ze Dest niet hebben opgeroepen, veel potentie heeft deze 'amerikaan'. Snel binden die jongen!

Snap niet waarom Strootman nog word opgeroepen. Hopelijk zit hij niet bij de definitieve selectie.

Waarom word Haps trouwens niet opgeroepen? Verwacht wel dat hij onze vaste LB word voor de komende jaren, veel beter dan spelers als Blind, van Aanholt of Kongolo. RB blijft altijd een probleem bij Oranje, Dumfries is leuk maar compleet uit vorm en zal natuurlijk nooit topniveau worden maar om nou te zeggen dat Veltman beter is op dit moment? Denk dat je beter een Dumfries wie uit vorm is kunt hebben met z'n werklust dan een trage Veltman wie helemaal niet kan aanvallen.

21 augustus 2019 om 12:45

Over haps mee eens maar als je beweerd dat dumfries momenteel meer laat zien dan veltman zou ik even de opticien bellen dumfries zit in zijn slechtste vorm ooit.

21 augustus 2019 om 12:50

Lees nog een keer goed want dat is helemaal niet wat ik zei. Ze zijn beide helemaal niks en de RB plaats zal altijd een probleem blijven bij Oranje, ik zie in de jeugd ook nog steeds niemand lopen. Karsdorp is leuk maar heeft ook nog niet bewezen echt beter dan Dumfries of Veltman te zijn.

Enigste speler waar ik wel vertrouwen in zou hebben om een redelijk RB niveau aan te tikken zou Tete zijn maar die speelt niet en wanneer hij word opgeroepen voor Oranje, valt hij compleet door de mand wat jammer is want hij heeft zeker potentie.

21 augustus 2019 om 13:22

Laat Haps eerst maar eens een langere reeks aan wedstrijden spelen.

Wat zijn nu daadwerkelijk de criteria die de heer Koeman gebruikt?

Veel mensen reageren dat een talent eerst voor Ajax / PSV moeten hebben gespeeld, maar als ik dan kijk naar de selecties dan zie ik niet hoe je daarmee een elftal kan vullen.

Dat een van mijn favorieten erbij zit (weghorst) snap ik niet aangezien Koeman de vorige keer had gesteld niet te willen veranderen en in te zetten op een vaste groep. Blijkbaar is dat principe reeds overboord gezet?
En met alle respect voor Veltman maar er loopt toch echt wel ergens toch een beter talent rond? Als dit het is dan is er een erg smalle basis voor het Nederlands elftal in de toekomst.? Te smal om je in ieder geval zorgen te gaan maken. Veel zorgen.

Nu maar hopen dat Karsdorp fit blijft en weer opleeft bij Feyenoord, want Veltman en Dumfries zijn te beperkt in hun kunnen. In potentie nog steeds de meest complete back die we hebben en hij is nog steeds "pas" 24 jaar. In Veltman en Dumfries zie ik vooral kort-termijn oplossingen.

21 augustus 2019 om 12:48

Is karsdorp nou echt zoveel beter dan dumfries van vorig seizoen 1e helft? Vooralsnog teert Karsdorp ook opndie ene seizoen waar alles lukte met feyenoord. We hebben echt een toptalent nodig zoals die wan bisaka maar voorlopig zie ik die niet.

21 augustus 2019 om 13:18

Karsdorp is als back vrij compleet en zeker beter dan Veltman en Dumfries. Echter is ook Karsdorp geen toptalent, maar die zijn sowieso zeldzaam op de back-positie. De meeste spelers worden omgeturnd omdat ze in de verdediging of in de aanval net niet goed genoeg zijn.

21 augustus 2019 om 13:18

Een Karsdorp in vorm is echt een heerlijke speler. Dat komt vooral doordat hij in de jeugd als nummer 10 gespeeld heeft en zijn basistechniek dus bovengemiddeld is (vergeleken met andere rechtsbacks). Let er maar eens op hoe makkelijk Karsdorp passt, een bal aanneemt en een voorzet geeft. Alleen zijn fitheid heeft hem niet meegezeten en moet verdedigend nog net wat constanter worden

21 augustus 2019 om 17:15

''teert ook nog op dat ene seizoen..'' Zo makkelijk altijd. Karsdorp was daarvoor ook allang in opkomst en behoorde al een tijdje tot de betere backs.

De reden dat hij erna niet kon laten zien was door blessures. Karsdorp zou ik inderdaad absoluut boven Dumfries plaatsen.

Diezelfde Dumfries waarvan vorig seizoen iedereen nog riep dat Feyenoord ongelooflijk lag te slapen en waar nu de kritieken alleen nog maar over te lezen zijn.

Hopen dat Haps eindelijl eens fit blijft dit seizoen,want dan is het probleem op linksachter meteen opgelost.

De meeste hebben nog een bittere nasmaak over van Veltman na zijn optreden gister, maar Veltman kan je er prima bij hebben, maar dan wel op de rechtsback positie

Waarom zit strootman erbij? Die heeft nu al jaren niks gepresteerd volgems mij. Kan je dan niet beter klaassen ofzo meenemen

Waarom zit strootman erbij? Die heeft nu al jaren niks gepresteerd volgems mij. Kan je dan niet beter klaassen ofzo meenemen

Al dat gebash op Veltman altijd maar, die jongen kan ook nooit wat goed doen. Hij is ijzersterk teruggekomen na zijn blessure eind vorig jaar, en doet het nu ook goed. Hij is in de mindere wedstrijden van Ajax dit seizoen juist een van de meest stabiele factoren, maar toch pikt iedereen hem er weer uit om op te zeiken. Onbegrijpelijk.

PS ik zie bij Ajax liever Alvarez in het centrum en Veltman op rechtsback.

Hateboer rechtsback is de beste optie op die positie momenteel. Waarom.wordt vermeer geselecteerd? Presteerd niet constant en maakt fouten. Had liever Padt erbij gezien. Bizot en Padt doelmannen met de meeste clean sheets in de eredivisie, zegt genoeg. Waarom strootman elke keer weer selecteren?

Is het Nederlands Elftal niet voor de beste spelers van Nederland? Ja Veltman speelt bij Ajax maar juist het top niveau (zoals gisteren) kan hij niet aan. Het is een degelijke voetballen maar er zijn spelers momenteel beter op zijn postitie. Ik ben van mening dat er zeker een paar spelers missen in de voorselectie maar dat zal ieder van ons wel hebben. Maar Veltman is juist de laatste die ik had verwacht. Spelers als Stengs, Boadu en Haps hebben op basis wat ze hebben laten zien een plekje in de voorselectie verdient. Wel denk ik dat er over Veltman altijd een meningsverschil zal blijven want hij kan wel aardig voetballen en is ook wel een winnaar maar misschien niet het type speler waar mensen een voorkeur voor hebben. Blijkbaar ziet Koeman er wel wat in maar ik denk dat er vele van ons dezelfde mening delen dat hij niet goed genoeg is en andere spelers dit meer verdienen dan Veltman op dit moment.

Dat Veltman nu is opgeroepen lijkt mij puur te liggen aan het bedenkelijke niveau van Dumfries de laatste maanden. Volg Atalanta niet echt, maar hoop dat Hateboer toch de nummer 1 is momenteel. Karsdorp kan zich gelukkig nu ook laten zien bij Feyenoord, en ik verwacht dat hij er snel weer bij zal zitten want in mijn ogen is hij fit en met wedstrijdritme veruit de beste optie.

Het blijven oproepen van Strootman vind ik ook vreemd, want die is voor mij toch wel het boegbeeld van een generatie die het stokje niet over kon nemen op het moment dat het van ze gevraagd werd waardoor we nu al 2 eindtoernooien ontbreken met Oranje. Het lijkt me überhaupt niet dat hij speeltijd zou krijgen, dus als er dan blijkbaar een selectieplek over is voor opvulling zou ik het een Klaassen, Vlap, Ihattaren (om een signaal af te geven), Til, Koopmeiners of met alle goeie wil Biseswar nog eerder gunnen afgaand op hoe die tegen Ajax stond te spelen over twee wedstrijden dan Strootman.

Berghuis is echt de dupe van het feit dat Feyenoord zo matig is. Die is echt in alles beter dan Babel en Promes.

Logische opstelling is gewoon.... Cillessen Hateboer---v dijk----de ligt-----blind De roon----de jong-------wijnaldum Berghuis------depay--------bergwijn Berghuis hoort er echt gewoon in

Sorry hoor, maar zijn er echt mensen hier die op dit moment liever Dumfries hebben dan Veltman?

Veldman weer, man man...hij was gisteren weer waardeloos zoals zo vaak. Hebben we echt niks beter dan Veldman of Dumfries? Is het echt onmogelijk om een echte reachtsback op te leiden in Nederland?

Biseswar niet een keertje oproepen inplaats van babel? speelt ook op plekken waar babel speelt en heeft Ajax het knap lastig gemaakt.

wel babel maar geen stengs? Vind babel echt niet meer van toegevoegde waarde in het NL elftal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 16
2208 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

88 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2018- Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
2009-2009 AZ
Laatste voetbalnieuws

Klaassen hoopt op Oranje: ‘Is dat gemakkelijker als ik ergens anders speel?’

Davy Klaassen staat sinds vorige zomer onder contract bij Werder Bremen. De 26-jarige middenvelder werd door de Duitse club overgenomen van Everton, waar hij een teleurstellend dienstverband kende. In gesprek met...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 15 september
Christian Eriksen is niet van plan om in te gaan op het aanbod van Tottenham Hotspur om zijn aflopende contract te verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren