Jurgen Klopp: ‘Het klinkt vreemd, maar we konden hem echt niet betalen’

Woensdag, 21 augustus 2019 om

Philippe Coutinho leek in de slotdagen van de Engelse transfermarkt te kunnen kiezen voor een terugkeer bij Liverpool, maar de Braziliaanse middenvelder van Barcelona tekende uiteindelijk een huurcontract bij Bayern München. Liverpool-manager Jürgen Klopp geeft toe dat het wellicht ‘vreemd’ klinkt, maar het kostenplaatje stond een comeback van Coutinho op Anfield in de weg.

Klopp deed de ontboezeming maandag in een video-interview nadat de Duitse manager van the Reds bij de Sport BILD-verkiezing was uitgeroepen tot Trainer van het Jaar. “Het klinkt misschien vreemd, maar we konden Philippe echt niet betalen. Het geld dat we destijds voor hem hebben ontvangen (120 miljoen euro in januari 2018, red.) hebben we alweer uitgegeven.”

Coutinho trainde dinsdag voor het eerst mee met zijn nieuwe werkgever.

“Het is een superspeler en een geweldige jongen. We waren toen min of meer gedwongen om hem naar Barcelona te laten gaan, omdat we een dergelijk bedrag niet konden weigeren”, vervolgt Klopp. “Philippe is een speler die het verschil kan maken. Het is wellicht slecht nieuws voor Borussia Dortmund (Klopps oude werkgever, red.), maar geweldig voor Bayern en de Bundesliga dat hij nu daar speelt.”

Bayern maakte maandag wereldkundig dat Coutinho voor een seizoen wordt gehuurd van Barcelona, met een huurbedrag van 8,5 miljoen euro. Daarnaast heeft der Rekordmeister een koopoptie van 120 miljoen euro bedongen bij de Catalaanse grootmacht. Het contract van Coutinho in het Camp Nou loopt nog vier seizoenen door.


Poll

Denk jij dat Liverpool Philippe Coutinho goed had kunnen gebruiken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door scouserper)

Kan wel zijn. Minstens zo belangrijk lijkt mij het gegeven dat Coutinho de sublime balans van dit team zou verstoren. Met Coutinho kun je niet op de huidige wijze spelen.

Je bent 1 van de grootste clubs ter wereld en hebt afgelopen seizoen de CL gewonnen, kan me niet voorstellen dat je dan niet het geld hebt om deze transfer te realiseren.

Daarnaast, Bayern heeft hem ook nog niet gekocht maar gehuurd, had Liverpool ook kunnen doen. Maar denk dat Klopp liever de huidige selectie intact houdt en niet graag een speler verwelkomt die na een mislukt avontuur in Barcelona weer terug wil.

21 augustus 2019 om 10:55

Veel geld gaat ook naar de uitbreiding van Anfield, dus het kan wel zeker zo zijn dat het geld er niet is. De eigenaar van Liverpool is een bedrijf, geen oneindige bron helaas.

21 augustus 2019 om 12:32

De uitbreiding van Anfield was na de verbouwing van de hoofdtribune toch stopgezet, omdat Henry het niet rendabel genoeg vond? Heeft hij zijn mening weer veranderd?

21 augustus 2019 om 14:35

De mainstand is nu inderdaad klaar, phase 1 genoemd. Nu zijn ze bezig met phase 2 waar ze nog vooral oriënteren wat er allemaal mogelijk is in het gebied, want ze willen nog groter dan eerst gepland. Liverpool heeft bij het loon van de meeste spelers flinke bonussen erin verwerkt. Ipv een hoog basis loon van 300k per week hebben de toppers een lager basisloon, maar zijn er door de CL winst dus veel meer loonkosten. En ze zijn bezig met de uitbreiding van kirkby, een trainingscomplex. Al met al moeten ze gewoon strategisch zijn met inkopen, omdat ze veel kosten hebben.

21 augustus 2019 om 10:56

Als ik 2000 euro per maand verdien, dan heb ik nog niet 2000 euro per maand om uit te geven. Heb ook andere lasten waar ik aan moet denken. Zo zal het ook met een club werken, neem ik aan

21 augustus 2019 om 11:16

Natuurlijk werkt het met een club ook zo, maar je moet die CL winst zien als extra inkomsten - misschien niet volledig omdat ze deelname en wellicht knock-out fase ingecalculeerd hadden. Je moet het dus eerder zien dat jij 500 extra bovenop die 2000 hebt. Die kan je wel vrij uitgeven.

21 augustus 2019 om 12:05

Zeker, alleen lijkt Liverpool dat extra geld niet te willen gebruiken voor het elftal maar voor het uitbreiden van jet Stadion. Verstandig als je het mij vraagt, er zijn best een aantal jonge spelers die eraan lijken te komen om het elftal toch van een frisse impuls te voorzien. Daarnaast lijkt Klopp dat ook te vinden en zitten er nu spelers op de bank die niet zeuren aangezien ze nog genoeg minuten maken. De nieuwe jonkies gaan zeker niet zeuren als ze 5 wedstrijden niet spelen.

Wat Klopp ook zegt; 120 miljoen plus bonussen konden we niet weigeren. Ze hebben hem voor een belachelijk hoog bedrag verkocht en dat weten ze zelf ook. Als Bayern Coutinho voor 120 mil koopt zou echt lachwekkend zijn.

21 augustus 2019 om 11:25

Dat gaat ook echt niet gebeuren. Die gaat gewoon weer terug naar barca. Net zoals James weer terug naar real ging. Bayern betaald sws geen belachelijke prijzen.

21 augustus 2019 om 11:52

80 mln voor Lucas Hernandez is best aan de hoge kant.

21 augustus 2019 om 13:31

Dacht ik ook aan, waarschijnlijk heeft Liverpool meer profijt aan als hij uiteindelijk aan Bayern wordt verkocht.

Wel vreemd, Liverpool heeft nog geen 10 miljoen uitgegeven op de transfermarkt, en voor meer dan 30 miljoen verkocht. Had Liverpool dan helemaal geen transferbudget?

21 augustus 2019 om 11:05

Ik denk dat Klopp vindt dat hij Coutinho niet nodig heeft in het huidige systeem en speelwijze. Dat zal hij alleen niet zomaar zeggen -misschien om Coutinho niet te kwetsen?- en dus komt hij hiermee.

21 augustus 2019 om 11:24

Uitbreiding van Anfield gaat +/- £80 mln kosten, trainingscomplex Kirby £50 mln. En inderdaad, wil hem niet kwetsen, goed gedaan door Klopp.

21 augustus 2019 om 12:22

En Liverpool krijgt weer een flink aantal miljoenen aan TV rechten en Premier League premies e.d. zonder dat er enorm veel is ingekocht. Liverpool wilde hem gwn niet hebben, dat lijkt mij duidelijk. Als Bayern namelijk eerst kan huren, had Liverpool dat wellicht ook gemogen.

Kan me niet voorstellen dat Bayern gebruik gaat maken van de optie fat ze hem kunnen kopen voor 120 mil. Past niet echt in het uitgaven patroon van Bayern. Misschien dat ze hem 1 of 2 jaar huren en ondertussen verder kijken?

21 augustus 2019 om 11:12

Bayern zal zoals iedere club mee moeten gaan met de markt en bedragen willen ze bij de top blijven. Daarbij zullen ze ook voor Sanè 120 mln uit moeten geven. 2 jaar huur +salaris is ook even 42 miljoen... hadden ze de koopoptie van James voor kunnen lichten.

21 augustus 2019 om 11:46

Inderdaad. Bayern heeft het volgens mij best lang volgehouden om niet (volledig) mee te gaan met het uitgeven van ‘exorbitante’ bedragen aan transfers. Maar ik denk dat zij langzaamaan van hun principes beginnen af te wijken. Zij hadden onlangs hun ‘record’ met betrekking tot een inkomende transfer verbroken en als zij Leroy Sane in hun gelederen willen hebben, zou het mij verbazen als zij niet boven de 110 miljoen euro (misschien exclusief bonussen) uitkomen.

21 augustus 2019 om 12:07

Bayern heeft het geluk gehad met het elftal wat er stond. Allemaal topspelers. Nu de ene na de ander weg gaat ivm leeftijd, pensioen of anders hebben ze geen andere keus meer in deze dan mee te gaan met de markt. Jaren lang gezegd dat ze dat niet zouden doen, maar ja, grootspraak, 'either step up or step away'.

Gemiste kans, Liverpool had wat toe moeten voegen als je de titel wil pakken, zeker als je concurreert met City. Er zijn niet veel spelers die gelijk wat toe kunnen voegen aan Liverpool, dus dit was echt een buitenkansje.

21 augustus 2019 om 13:11

Natuurlijk heeft Liverpool nog wat meer breedte in de selectie nodig als ze het City echt lastig willen maken een heel seizoen lang (of vrij blijven van blessures en schorsingen). Maar of het dan verstandig is om 120 miljoen aan 1 speler uit te geven weet ik niet. Tot op heden hebben ze het goed gedaan door telkens betaalbare krachten aan te trekken, grotendeels onder de 60 miljoen (uitgezonderd van Dijk en Alisson). Volgens mij kunnen ze dan ook beter weer 3 spelers voor ca 40 miljoen halen waarvan er 2 een schot in de roos zijn en 1 mislukt, dan dat ze voor de topspeler Coutinho gaan.

Lijkt mij dan ook een verstandige keuze van Liverpool om niet zoveel uit te geven.

21 augustus 2019 om 14:32

Huren he, met optie tot koop. Het probleem is dat je dan niet het verschil gaat maken. Om dat laatste zetje te geven heb je iets speciaals nodig, en Coutinho kan dat bieden.

Breedte is er best wel, maar niemand kan een Firmino (creativiteit) of het trio voorin echt goed opvangen, dan zak je te ver weg.

Liverpool had dat bedrag makkelijk kunnen betalen,alleen Champions League heeft al 200 milj. opgebracht.
Het is een diplomatiek antwoord van Klopp die de balans in zijn team niet wil verstoren wss
Coutinho is een gigant,maar zou nu weer voor een ommekeer in speelstijl gaan zorgen als hij terug kwam.

21 augustus 2019 om 14:22

Champions League 200 miljoen?? Ik las laatst in de Metro (Engelse krant) dat Spurs en Liverpool iets boven de 100 pond hebben verdient aan CL. Dat is geen 200 miljoen hoor

21 augustus 2019 om 17:43

Pond wordt €2 waard haha...
Laten we het dan op 2 campagnes met finale houden!
+opbrengsten Coutinho - uitgaven van Dijk,keita,alisson=....deze zomer maar £3 milj.uitgegeven..
Dan nog zou het per saldo makkelijk kunnen en buiten dat is dat de beurs van de Fenway Sports Group dik gevuld.

Vind het wel opmerkelijk dat er zulke verschillen zitten in het melden van bedragen, en er lijkt nogal een verband te zitten in de algemene voorkeuren van de doelgroep en de bron die het meld. In Nederland worden Barcelona en Ajax verheerlijkt, daar kunnen we het toch min of meer wel over eens zijn. Vanwege visie, connecties en behaalde successen, is daar ook begrip voor op te brengen. Echter worden daardoor indirect Real Madrid, Paris-Saint Germain en bijna de gehele Engelse competitie c.q. Het Grote Geld verafschuwt. Bij het melden van transferbedragen komt er daardoor in mijn ogen toch wel telkens uit dat op het moment van melden alles word meegenomen, van salaris tot eventuele bonussen en het over records gaat wat betreft de voorkeursclubs (in de zin van, kijk eens wat zij kunnen), maar bij verkoop er ineens de eerder minimaal gesuggereerde transfersom wordt genoteerd als eindbedrag en moet worden aangenomen als waarheid. Over Coutinho bij Barcelona had iedereen het in januari 2018 bijvoorbeeld over 160 miljoen, maar nu hij uitdraait tot een totale flop hebben we het over 120 miljoen zodat het allemaal nogal meevalt. Dat is 3/4e van de prijs, of als we het dan over spelers hebben; een hele Davinson Sánchez naar Spurs. En dat het andersom ook zo is maakt het dus nog schrijnender. Over de transfer van Mbappé naar PSG heeft iedereen het in Nederland over 180 miljoen, standaard, het uiterste bedrag. Terwijl er verder in Europa door gerenommeerde journalisten meer dan eens is gemeld dat er tot nog toe niet meer dan 135 miljoen is overgemaakt aan Monaco. Dat scheelt een hele Ronaldo naar Real Madrid. Niet de Portugese, maar de echte, om maar bij Nederlandse journaille termen te blijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Actuele wedstrijden

172 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Maandag 16 september
Manchester United heeft een concessie moeten doen in de contractonderhandelingen met David De Gea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren