‘Bundesliga-clubs laten oog vallen op zeventienjarig Feyenoord-talent’

Dinsdag, 20 augustus 2019 om

Marouan Azarkan gaat de jeugdopleiding van Feyenoord mogelijk verlaten. De talentvolle buitenspeler staat volgens het Duitse Fussballeck in de serieuze belangstelling van clubs uit de Bundesliga. Schalke 04 en Werder Bremen hebben het oog laten vallen op het zeventienjarige talent, dat tot medio 2021 vastligt in Rotterdam.

Azarkan zette een jaar geleden zijn handtekening onder een driejarig contract in De Kuip. Hij kan Feyenoord naar verluidt voor een ‘gunstige transfersom’ verlaten. Hoe hoog de vraagprijs van Azarkan is, is onbekend. Behalve de twee Duitse clubs zou de jonge aanvaller ook op het lijstje staan van verschillende clubs uit de Premier League.

Azarkan mocht zich in de voorbereiding op het huidige seizoen laten zien aan trainer Jaap Stam. Het talent maakte een goede indruk en wist in de oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht zelfs twee keer te scoren. Hij viel behalve met zijn goals ook op met mooie acties. “Zo kom ik mijn mannetje gewoon voorbij, door trucjes te doen. Ik wil mezelf zo veel mogelijk laten zien in de oefenwedstrijden. Dan hoop ik dat ik dit jaar mijn officiële debuut kan maken”, aldus Azarkan tegenover FOX Sports.

Stam gaf na afloop van het oefenduel met Dordrecht te kennen dat Azarkan consistenter moest worden. "Als hij dat soort dingen doet, dan valt dat altijd op. Dat laten ze dan ook op Twitter zien. Zo van: kijk dit. Maar de andere 98 minuten zijn er ook nog. Daar moet je ook wel even over nadenken", aldus de oefenmeester.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door fvddb)

98 minuten? 2x 50 minuten tegen Dordrecht?

Neeeeee .... pareltje in de jeugdopleiding.
Zelf houden en nog wat langer van genieten.

‘gunstige transfersom’ ? voor wie gunstig?

20 augustus 2019 om 17:31

Gunstig voor de kopende partij, zo lees in het tenminste. Feyenoord kan hem beter over een paar jaar verkopen als hij het gaat maken. Dat is uiteindelijk wat Feyenoord nodig heeft.

20 augustus 2019 om 17:34

Inderdaad. Hoe wil je weer om het kampioenschap mee gaan doen als je dit soort jongens voor fooitjes verkoopt en zelf alleen maar middelmaat kan aantrekken. Dit soort jongens moet je langdurig vastleggen en hopen dat ze hun potentie waar maken.

20 augustus 2019 om 17:53

Langdurig vastleggen is moeilijk met je eerste contract vanuit de jeugd. Naar ik meen is 3 jaar de max. (Corrigeer me gerust)

20 augustus 2019 om 20:39

Na zijn 18e mag die een langer contract tekenen, tot die tijd is alleen het eerste contract geldig. Is nu nog 2 jaar, dus als ze hem wel verkopen neem dan wel een behoorlijke deel van de toekomstige verkoop er in op, want anders hou je niks over. Omdat die nog niks bewezen heeft zal die nu nooit meer opleveren dan 3-4 miljoen.

20 augustus 2019 om 22:12

Zo zonde dat Feyenoord geen kkd speelt. Ik denk echt dat ze talenten dan makkelijker zouden kunnen houden.

Wat is een gunstige transfersom? Je moet dit soort jongens juist proberen te behouden, want zoveel gaat hij nu nog niet opleveren.

20 augustus 2019 om 17:48

30 miljoen is wel gunstig, maar dat gaat niet gebeuren. Feyenoord kan deze jongen inderdaad beter houden.

Ik zag hem dit seizoen invallen tijdens een oefenwedstrijd, en het spelbeeld veranderde direct. Kwam echt veel dreiging van dit ventje af. Maar blijkbaar maakt die op de training niet zoveel indruk en is die nog niet klaar om zo nu en een minuten te mogen maken in Feyenoord 1? Want kan best begrijpen dat hij lekker onbevangen speelde en daardoor boven zijn kunnen speelde, maar hij viel echt goed in. Jammer dat Feyenoord geen jong team in de kkd heeft, want dan zou je hem vaker aan het werk kunnen zien.

Azarkan heeft in het verleden al meer (grotere) clubs afgeslagen om bij Feyenoord te blijven (en erna dus ook een contract getekend bij Feyenoord). En met het vertrouwen dat hij voelt van Stam en Feyenoord verwacht ik ook niet dat hij zal vertrekken. Bovendien lijkt het me ook niet dat ze hem uberhaupt laten vertrekken.

Denk dat hij dit seizoen veel met het 1e zal meetrainen en veelal wedstrijden zal afwerken met O19 en Jong Feyenoord. Mede omdat Stam 'm graag in de buurt lijkt te willen houden. Al sluit ik ook niet uit dat hij nog verhuurd wordt.

20 augustus 2019 om 17:40

Ik ken momenteel zijn situatie niet bij Feyenoord, maar veelal wedstrijden afwerken bij de 019 en een paar wedstrijdjes bij Jong Feyenoord? Ik weet niet of dat wel een bepaalde voldoening geeft. Als je ziet dat zijn leeftijdsgenoten bij andere clubs minuten kunnen maken in een kkd, dan kan dat best wel demotiverend werken (lijkt mij dan). Ik hoop dat zo'n voetballer bij Feyenoord blijft, maar ik kan mij best wel voorstellen dat hij verder wilt gaan kijken. Vooral als je ziet dat een speler als Larsson gewoon mag blijven aanmodderen. Getuigt niet echt van vertrouwen.

20 augustus 2019 om 17:42

Je moet hem ook niet te snel brengen denk ik. Maar je kan hem dan beter laten invallen dan bijvoorbeeld Vente. Gewoon minuten geven als je ruim voor staat, of niks zeggende potjes als uit tegen Tiblisi.

20 augustus 2019 om 17:49

@kleine - Daarom sluit ik niet uit dat hij eventueel verhuurd wordt (omdat hij dat dan eventueel zelf zou willen of Feyenoord/Stam dat toch als beste optie ziet).

20 augustus 2019 om 19:00

@mgmv
Ik heb het idee dat jij er wat dichter op zit dan de meesten hier.
Welk onderdeel weet je zeker en welk deel denk je?

20 augustus 2019 om 19:24

@njfromvol - Ik weet vrijwel zeker dat het het eerste scenario wordt; dat hij (voornamelijk) bij Feyenoord 1 meetraint de rest van het seizoen en z'n potjes in de O19/jong gaat spelen. En waar mogelijk kan/zal spelen. De staf is erg gecharmeerd van 'm.

En wie weet wat er nog met Larsson gebeurt..

20 augustus 2019 om 19:26

Nice

Verkoop die chagrijn van een Larsson en laat Azarkan maar minuten maken. Deze jongen is echt een pareltje en maakte veel indruk in de voorbereiding. Dan kan je voor de miljoenen van Larsson nog een spits erbij halen en dan is de selectie rond voor dit seizoen.

20 augustus 2019 om 17:40

Ik ben benieuwd hoeveel miljoen je voor Larsson denkt te krijgen. Ik verwacht niet heel veel, in dat geval kan je hem beter als back-up erbij houden denk ik. Krijg je een bedrag boven de 6/7 miljoen, gelijk verkopen inderdaad.

20 augustus 2019 om 17:55

Aankoop bedrag zou al mooi zijn in mijn optiek.

Summerville, Bannis en Azarkan kunnen samen een heerlijke aanval vormen. Niet laten gaan aub. Alle 3 hebben superveel talent.

20 augustus 2019 om 17:36

Met daar achter Kocku, Burger en Bouchatoui. Malacia-Lewis-Geertuida/Hall en Bijlow heb je best wel een potentieel team voor het 1e elftal.

20 augustus 2019 om 17:45

Hahaha, zou wat zijn als ze het allemaal halen. Maar allemaal hebben idd vrij veel talent. Je bent Hendriks wel vergeten en Touré en Bellarbi zijn ook goeie talenten.

20 augustus 2019 om 17:57

Klopt. Maar verwacht van deze jongens het meest.

Stam moet hem gewoon een kans geven in het eerste. Larsson, vente en narsingh zijn momenteel echt drama

Zou mij echt verbazen als Feyenoord Azarkan laat gaan. Pareltje die zeker de potentie heeft om het eerste elftal te halen. Daarbij zie ik Azarkan zelf niet weggaan bij ons.

Zou nu al 5 miljoen moeten opleveren, maar gaat dit gebeuren zou het wss maar voor 5 ton zijn

Had al veel eerder de kans moeten krijgen ten opzichte van Larsson. Gruwelijk talent en niet zo vreemd dat clubs uit Bundesliga interesse tonen. Stel die jongen nou is op Stam, want je hebt goud in handen.

Denken jullie dat Stam dit ventje opstelt. nee die gaat nu voor zekerheid spelen om wedstrijden te winnen en dan durft die slapjanus geen jeugd meer in te passen, Die denk nu ook aan zijn eigen ik. Dat is bij zijn vorige clubs ook gebeurt. Jeugd moet juist kansen krijgen en niet die slappe kerel als Larsson maar dat kunnen wij hier wel 1000 maal zeggen. Technische staf heeft toch oordopjes in hun oren zitten en dan nog meneer mister Kuyt die zich overal mee bemoeit ten gunste van zijn eigen ik. Azarkan is tig keer beter dan Larsson en al die klets met leeftijd is een kul verhaal, als je talent hebt dan maakt leeftijd geen bal uit. De een is op jongere leeftijd al volwassener genoeg dan een ander. Classie halen en een echte Feyenoorder die het dan wel niet zo goed heeft gedaan als verwacht maar wel eenzelfde soort speler halen Kelly die bij mijn amateurvereniging in nog niet in aanmerking komt voor de pupillen. Stam zijn vriendje en mister Stam was ook al tevreden over Narsing dus die gaat Azarkan geen voorrang geven op de bejaarde centrumspeler. Wie heeft hem eigenlijk gehaald??? Denk dat Klaas Vaak bij hem langs is geweest en zand in zijn ogen heeft gegooid om zo'n speler te halen terwijl er wel betere jeugd rondloopt.
Als de jeugd nooit geen kans krijgt dan kun je beter Feyenoord verlaten en snap ook dat die jonge gasjes weg gaan en zeggen Dag Feyenoord met hun beleid van lek mijn vestje.
Jammer dat zulke spelers wel in het vizier van andere grote clubs staan en bij Feyenoord geen kans krijgen zich verder te ontwikkelen.
Wanneer komt er nu eens zekerheid over een geheel nieuwe structuur en mensen met verstand van zaken en technisch inzicht of zitten de Vrienden van Feyenoord daar de boel te saboteren met hun invloed.
Zonde dat zo’n mooie club, een van de mooiste van de wereld zo ver is afgegleden met hun brevet van onvermogen bestuurlijk gezien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Feyenoord141
12.FC Twente12-2
Voor de complete stand: Eredivisie

198 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2019- Feyenoord
2018-2019 PEC Zwolle
2016-2018 Reading
2006-2007 Ajax
2004-2006 AC Milan

In de wandelgangen

Zondag 20 oktober
Dani Ceballos heeft in het geheim een gesprek gevoerd met Florentino Pérez, de voorzitter van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren