Robben gaf toestemming na telefoontje ‘Brazzo’: ‘In het belang van Bayern’

Dinsdag, 20 augustus 2019 om

Arjen Robben beschouwt Josep Guardiola als de beste trainer waar hij ooit mee heeft samengewerkt, zo tekende Goal op uit de mond van de oud-speler van Bayern München, die maandagavond aanwezig was op een gala van Sport Bild. Robben, die onlangs zijn afscheid als speler aankondigde, praat ook onder meer over Philippe Coutinho, die zijn shirt met rugnummer tien heeft overgenomen bij de Duitse kampioen.

Na het vertrek van Robben gaf Bayern aan dat zijn rugnummer voorlopig niet zou worden uitgegeven. Na de komst van Coutinho ging de club toch overstag. “Ik werd gebeld door Brazzo (technisch directeur Hasan Salihamidzic van Bayern, red.) die mij vertelde dat Coutinho graag het shirt met rugnummer tien wilde hebben. Ik zei dat het belang van Bayern boven alles gaat en dat het wat mij betreft geen probleem is.” Robben heeft hoge verwachtingen van de huurling van Barcelona. “Het is een speler van wereldklasse, daar gaat Bayern veel plezier aan beleven. Een geweldige transfer. Hij heeft wellicht wat tijd nodig om zich aan te passen, maar met zijn kwaliteiten gaat Coutinho er zeker wat van maken.”

Robben heeft naar eigen zeggen veel goede trainers gehad, maar de oud-aanvaller zet toch Guardiola bovenaan zijn lijstje. “Onder hem heb ik het meeste plezier beleefd aan het voetbal. Op voetbalgebied is hij echt briljant. Toen Pep kwam was ik al dertig jaar oud, dan wil je op een constant niveau presteren. Maar onder zijn leiding werd ik alleen maar beter, ook omdat ik op andere posities werd neergezet. Hij was echt de beste.”

De beslissing om definitief te stoppen viel Robben zwaar. “Dat was ontzettend moeilijk voor me”, beaamt de oud-aanvaller. “Maar ik denk wel dat het de juiste beslissing is, want ik wil mijn lichaam rust gunnen en meer aandacht besteden aan mijn gezin. Het is daarnaast goed om even uit de voetballerij te stappen, zeker omdat voetbal zolang een groot gedeelte van mijn leven is geweest. Daarna zien we wel verder."

De oud-voetballer geeft aan dat hij jeugdtrainer wordt. "Ik ga volgend seizoen het team van mijn jongste zoon trainen", aldus Robben, die al weet waar hij vooral op gaat trainen. "Het zal duidelijk zijn wat er op die trainingen op het programma zal staan: vanaf rechts naar binnen snijden en dan met links uithalen", besluit hij met een knipoog.


Poll

Gaat Philippe Coutinho slagen bij Bayern München?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door sirius)

Hahahahah die laatste zin geweldig gewoon. Wat ga ik deze master missen zeg, een van nederlands beste voetballers aller tijden. Hoe goed zou hij zijn zonder al die blessures, desondanks jarenlang op topniveau gespeeld.

En steeds maar terug komen na elke blessure, 1 woord voor Respect!!!!!

Legend we will miss you

20 augustus 2019 om 16:14

Precies dit. Ik ben ooit geopereerd aan voorste kruisband en meniscus. Boeit jullie misschien weinig :D. Maar daarna heb ik zo ontzettend veel respect gekregen voor Arjen. Hoe vaak hij er compleet uit lag, haast opnieuw heeft moeten leren lopen en toch elke keer tot een absoluut topniveau heeft weten te trainen vind ik echt pure klasse.

20 augustus 2019 om 16:34

Inderdaad. Robben is de beste speler van het Nederlands Elftal van de afgelopen 20 jaar. Bizar hoe belangrijk hij was bij elk toernooi en in de kwalificaties. Het maakt hem extra speciaal, omdat hij iets deed wat niemand anders kon of deed. Zo bizar. Een compilatie van zijn schitterende goals maakt mijn dag weer goed. Erg jammer dat hij zo vroeg bij Real weg ging want man man.. wat was hij goed.

20 augustus 2019 om 17:20

Ik ben er heilig van overtuigd dat hij met zijn talent en mentaliteit 10 jaar lang tot de top drie van de wereld had kunnen behoren als hij niet zo blessuregevoelig was. Dan had het van de vorm van de dag afgehangen of Messi, Ronaldo of Robben er met die Ballon d'or vandoor was gegaan.

20 augustus 2019 om 21:03

Ik herinner me een uitspraak van Casillas uit 2009, toen Robben nog bij Real speelde: 'wat Messi voor Barca is, is Robben voor ons.' Hij was ook toen heel goed en beslissend. Ik ben er heilig van overtuigd dat Robben inderdaad de op twee na beste had kunnen zijn. Gelukkig heeft hij ook met blessures een geweldige loopbaan

Toch netjes dat Robben even wordt gebeld voor een rugnummer. Vind ik zeer respectvol naar zo'n legende. Klasse gedaan van Bayern.

Beetje vreemd om het vrijhouden van nr.10 nog geen half jaar vol te houden. Spreek dit dan ook niet uit.

20 augustus 2019 om 16:33

Inderdaad, helemaal eens.

20 augustus 2019 om 16:39

Echt he. Men vindt het zo netjes dat Arjen is gebeld maar ik vind het gewoon lachwekkend dat dit binnen een paar maanden al gebeurt. Alsof de komst van Coutinho van dit nummer afhangt. Niet dat het veel boeit allemaal want het is maar een nummer, maar spreek het dan in eerste instantie ook niet uit.

20 augustus 2019 om 17:11

Moet zeggen dat het inderdaad een beetje raar is. Maar ondanks dat hadden ze ook niet kunnen bellen en gewoon het nummer weg kunnen geven. Maar ik snap je punt wel hoor, daar niet van.

20 augustus 2019 om 18:13

Ik vind het sowieso altijd overdreven als clubs dit doen. Het is slechts een nummer op een shirt. Maar goed, de voetballerij zit vol met sentimenten en romantiserende elementen waar je niets aan hebt als het erop aankomt.

21 augustus 2019 om 00:14

Ach. Bayern begon zenuwachtig te worden door het mislopen van Sané en de kritiek alom. Daarom moest en zou Coutinho komen en die moet natuurlijk geriefd worden. Verder zal dit commercieel en mediatechnisch ook interessant zijn.

Ik vraag me af wat er gebeurd zou zijn als robben nee had gezegd... Bayern tegen coutinho, 'sorry, het mag niet van robben'... Zeer netjes van bayern dat robben gebeld wordt natuurlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Actuele wedstrijden

172 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 september
Manchester United is in gesprek met Angel Gomes om zijn aflopende contract te verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren