PSV komt FC Groningen-supporters tegemoet na verplaatsen wedstrijd

Dinsdag, 20 augustus 2019 om

FC Groningen-supporters krjigen gratis toegang tot de uitwedstrijd tegen PSV op 25 september, zo maken beide clubs dinsdagmiddag wereldkundig. PSV komt zo de Trots van het Noorden tegemoet omdat de wedstrijd is verzet. Door het duel van de Eindhovenaren met Apollon Limassol in de play-offs van de Europa League van donderdag, is de wedstrijd tegen Groningen verplaatst naar volgende maand.

Vijfhonderd fans van de bezoekende club kunnen nu voor een euro het uitvak van het Philips Stadion betreden, terwijl de oorspronkelijke prijs op vijftien euro lag. Supporters die al een kaartje hadden bemachtigd voor het uitduel met PSV krijgen veertien euro teruggestort op hun rekening. Daarnaast mogen seizoenkaarthouders van Groningen gratis afreizen richting Eindhoven.

De uitwedstrijd tegen PSV is verplaatst van 24 augustus naar op 25 september. Het duel begint om 18.30 uur, wat problematisch kan zijn voor fans uit Groningen. De clubleiding komt ook in dit geval zijn supporters tegemoet, want fans kunnen per brief, opgesteld door FC Groningen, vrij vragen bij hun werkgever. Wanneer de betreffende werkgever meewerkt, mag hij of zij samen met een relatie een wedstrijd komen bezoeken in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

View this post on Instagram

Mooie actie van FC Groningen! De club helpt werkende supporters mee met vrij vragen voor de vroege uitwedstrijd tegen PSV op 25 september (18.30 uur)! #fcgroningen #psv #eredivisie #groningen

A post shared by Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) on

Van Bommel: 'Huidige selectie PSV sterk genoeg voor de Champions League'
Meer video's

Poll

Mooie geste van PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door zinedane)

Dat is wel erg netjes moet ik zeggen. Gratis wedstrijdje voor het vaderlands voetbal. Complimenten

20 augustus 2019 om 15:19

Heel erg netjes indd, hoe laat zullen de supporters gemiddeld hun bed in stappen die avond?

20 augustus 2019 om 15:23

Wedstrijd is om 20.15 afgelopen, zeg dat de bus drie kwartier later vertrekt. Twee uur en drie kwartier karren naar Groningen dus voor 12 uur 's avonds moet men wel weer terug bij het eigen stadion zijn!

Edit: Mooi gebaar van PSV voor de benadeelde FC Groningen fans inderdaad! Ajax mag zich wat mij betreft hetzelfde opstellen richting de Sittardenaren die op 25 september naar de Arena willen afreizen. Minste wat de Europees spelende ploegen kunnen doen voor de overige ED ploegen die hier hinder van ondervinden.

20 augustus 2019 om 15:25

Denk een uur of 1

20 augustus 2019 om 15:34

"twee uur en drie kwartier karren naar Groningen"

Met een personenauto misschien, maar niet met een bus. Ik denk dat de Groningen-supporters blij mogen zijn als ze rond een uur of één weer in Groningen zijn.

20 augustus 2019 om 15:46

Een bus rijdt ook 100 per uur en dat zijn echte kilometers. Het is zo'n 250 km en de terugweg verwacht ik zonder files, dus ik vind 2 uur en 3 kwartier een redelijke schatting, misschien een kwartiertje meer maar echt meer is het denk ik niet

20 augustus 2019 om 15:47

het stukje 'voor het vaderlandse voetbal' is wel om te kotsen. De kleinere clubs moeten zich nu aanpassen omdat de grotere clubs het de afgelopen 10 jaar structureel verpest hebben. Ben je mooi klaar mee als je als Groningen supporter doordeweeks naar Eindhoven moet terwijl de wedstrijd gewoon in het weekend gepland was.

20 augustus 2019 om 15:55

@pietverdriet, ja dat is inderdaad vervelend voor de Groningen supporters.

Maar zullen we het dan maar niet verzetten omdat die grotere clubs het zelf verpest hebben? Ben blij dat jij geen beleid maakt want dan komen we helemaal nergens.

20 augustus 2019 om 16:11

"de kleinere clubs moeten zich nu aanpassen omdat de grotere clubs het de afgelopen 10 jaar structureel verpest heeft."

Deels. Onze lage klassering op de UEFA-ranglijst is ook voor een aanzienlijk deel te danken aan het feit dat onze subtoppers keer op keer nog voordat de zomervakantie voorbij is al uit worden geschakeld door clubs als Zrinjski Mostar, Kairat Almaty en Valletta FC.

20 augustus 2019 om 16:18

Lekker beleid Comokum. Kunnen we de nationale competitie niet opheffen zodat wel volledig kunnen focussen op europese kwalificatieduels?
Kunnen we niet 5 clubs standaard aanwijzen zonder dat ze ervoor spelen zodat ze op tijd kunnen voorbereiden? Ik stel ook voor dat alle clubs buiten de top 5 hun beste speler danwel de waarde van hun beste speler doneren aan de Europese clubs. Dat is namelijk goed voor het Vaderlandse voetbal...

Je speelt verdomme een heel jaar om jezelf te belonen met europees voetbal. Je zit in de 4e competitieweek en je wilt nu al wedstrijden verzetten omdat het niet uitkomt met jouw europese programma. Doe dan niet mee of voer fatsoenlijk beleid zodat je een representatief elftalletje op kan stellen. Als het in al die pauperlanden kan waar Nederlandse clubs van verliezen, waarom hier dan niet?

20 augustus 2019 om 16:19

lekker cabinessence, ik had laatst een lijstje gepost. en 2 seizoenen geleden haalden PSV en Ajax gezamelijk (je leest het goed, gezamelijk) 1 punt. Maar lekker blijven wijzen naar de subtoppers hoor. Het komt vooral niet door ons

20 augustus 2019 om 16:32

En hoeveel haalden de subtoppers want dat vermeld je er voor je eigen argument niet bij.

20 augustus 2019 om 16:46

"2 seizoenen geleden haalden PSV en Ajax gezamelijk (je leest het goed, gezamelijk) 1 punt."

Dat kan wel zijn, maar in de vijf seizoenen die meetellen voor de huidige ranglijst heeft Ajax 70,5 punten verzameld en PSV 37. Da's nog heilig vergeleken met de rest: 22 punten van Feyenoord, 10,5 van AZ, 7 van Vitesse, 2,5 van Groningen, 1,5 van Utrecht en PEC Zwolle, 1 van Heracles en 0,25 van Go Ahead Eagles...

20 augustus 2019 om 16:46

in dat seizoen feyenoord 6, vitesse 4, utrecht 3,5.
Maar dat doet niets af aan het argument, onze topclubs verprutsten het dat seizoen. Natuurlijk halen de subtoppers structureel minder punten.

20 augustus 2019 om 16:50

en bij hoeveel van die wedstrijden Cabinessence waar ze zoveel punten hebben gehaald moest het reguliere programma zo drastisch op de schop? waarom zou het nu wel moeten?

20 augustus 2019 om 16:54

Hey, ik heb het niet bedacht... Ik ga ook liever op zaterdag of zondag naar het voetballen dan op donderdagavond.

20 augustus 2019 om 17:03

ik vind jou dan ook niet belacheliijk, maar het aanpassen en het geneuzel om 'vaderlands voetbal'. Aanstellerij, helemaal omdat het nog maar augustus is en Nederland heeft het aan zichzelf te wijten en niet aan het speelschema.

20 augustus 2019 om 17:07

Als Groningen voorrondes zou spelen zouden ze van mij net zo goed wedstrijden mogen verzetten. Je kan er vantevoren simpelweg niet volledig rekening mee houden. Jouw enige oplossingen zijn 'doe dan niet mee' en 'voer fatsoenlijk beleid zodat je een representatief elftalletje op kan stellen'.

Ja de oplossingen die jij aandraagt zullen wel een breed draagvlak hebben...precies wat ik zeg, blij dat jij geen beleid voert.

Dat het de afgelopen jaren zo matig ging zou juist een reden moeten zijn om in ieder geval de randvoorwaarden te creeeren voor een optimaal resultaat. Maar die logica krijgen we jou niet aan het verstand ben ik bang.

21 augustus 2019 om 13:26

'ben je mooi klaar mee als Groningen supporter doordeweeks naar Eindhoven'

Je bedoeld dezelfde Groningen supporter die juichend het vliegtuig in waren gestapt om op donderdag middag naar Haugesund te vliegen voor de Europa League? Enige verschil is dat Groningen Nederland al helemaal geen punten had geschonken....

Volkomen terecht ook natuurlijk aangezien supporters van FC Groningen flink benadeeld worden door de verplaatsing naar een woensdagavond. Hopelijk gaan er op deze manier toch nog wat mensen naar Eindhoven.

20 augustus 2019 om 15:28

Los van het feit dat Groningen natuurlijk aan de andere kant van het land ligt is het voor de PSV supporter zelf natuurlijk ook niet ideaal. Het gros van de supporters komt uit de regio maar er zijn toch ook een hoop supporters die van ver naar het stadion komen.

Maargoed fijn dat de Knvb in iedergeval wil meedenken in dit geval, zou Groningen zelf ook prettig vinden al zou het Europees voetbal spelen al is het voor de supporters niet altijd even ideaal.

20 augustus 2019 om 16:03

Precies dat, voor PSV supporters ook een knap waardeloze tijd. 18.30 is voor veel supporters niet of nauwelijks haalbaar ivm werk. Persoonlijk had ik liever 20.00 uur gehad.

Nette actie van Psv. Maakt natuurlijk niet alles goed (zoals het doordeweeks moeten reizen van Groningen naar Eindhoven), maar dan is dit het minste wat je kan doen.

Kijk en zo probeer je als clubs elkaar onderling te helpen. Erg mooi gebaar dit, chapeau voor PSV!

Het beste maken van een slechte situatie. Is het perfect zo? Nee. Is dit voor alle partijen het beste gemiddelde? Zeker! Mooi ook die brief van Groningen!

Ideaal is het natuurlijk allemaal niet voor supporters, maar vind het van zowel Groningen als PSV nu netjes opgelost. Vooral van Groningen is het toch een creatieve manier om het beste voor je supporters te regelen.

Mooi gebaar van PSV natuurlijk richting de supporters van Groningen. Maar wat ik dan niet begrijp is waarom de eigen supporters niet gecompenseerd worden voor deze belachelijke beslissing? Het is voor supporters van PSV natuurlijk ook een belachelijk tijdstip wat voor velen amper te halen is.

20 augustus 2019 om 16:46

Gaat dat niet een beetje te ver? Begin een beetje moe te worden over dat gezeur over tijden. Als het rond het eten is, is het niet goed. Is het later, is het ook niet goed. Ik ga zelf met de kleine als de tijden het toelaten en anders gewoon lekker met de mannen. Maar ik snap dat het makkelijk praten is als je zelf in Eindhoven woont. Mijn conclusie is: er valt altijd wel wat te klagen. Maak er gewoon het beste van! ON: Mooi gebaar richting Groningen. Het is nogal een eind en nogal iets wat je vraagt. Zo worden de belangen van PSV enigsinds gecompenseerd

Hartstikke netjes van Psv, zo hoort het ook, doe het in het belang van Nederland zonder dat je de fans benadeeld

dat niet alleen, ook nodigt Grunn, de werkgever uit om een wedstrijd te bezoeken, kan zomaar weer wat sponsers opleveren, je weet maar nooit..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1314
2.PSV1311
4.Vitesse111
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Maandag 16 september
Manchester United heeft een concessie moeten doen in de contractonderhandelingen met David De Gea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren