Kik Pierie leert bij Jong Ajax: ‘In de duels agressiever en aanweziger’

Dinsdag, 20 augustus 2019 om

Kik Pierie maakte deze zomer voor een bedrag van vijf miljoen euro de overstap van sc Heerenveen naar Ajax. Ondanks zijn hoge transfersom is het voor de centrale verdediger annex linksback nog wachten op zijn eerste officiële minuten. Tot die tijd werkt Pierie zijn wedstrijden af bij Jong Ajax, zo ook maandagavond tegen NEC (3-3).

Pierie heeft er geen problemen mee dat hij zijn wedstrijden speelt in de Keuken Kampioen Divisie, terwijl hij de afgelopen twee seizoenen een vaste waarde was in het eerste elftal van sc Heerenveen. “Dit is voor mij een kans om me te laten zien bij een grotere club, bij een toplub, een grote club in Europa en de beste club van Nederland”, legt de negentienjarige verdediger uit in gesprek met FOX Sports. “Nu kan ik op een hoger niveau, qua proces, laten zien wat ik kan.”

De concurrentie in de achterhoede bij Ajax is groot. In het centrum heeft hij te maken met Perr Schuurs, Joël Veltman, Edson Álvarez, Lisandro Magalán en Lisandro Martínez, terwijl ook Daley Blind in het centrum uit de voeten kan. Pierie weet waar hij aan moet werken om in aanmerking te komen voor speelminuten in het eerste elftal. “Ik vind dat ik als centrale verdediger aan de bal wel gewoon mijn ding doe, maar ik vind dat ik in de duels nog wat agressiever en aanweziger mag zijn. Dat is voor mij de grootste stap die ik moet maken.”


Poll

Verwacht jij dat Kik Pierie nog dit seizoen een basisplaats verovert in Ajax 1?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door memphisdepay)

Die poll is natuurlijk niet realistisch. Daar is hij ook helemaal niet voor gehaald. Uiteindelijk moet hij een groeiproces door gaan maken om over 2a3 jaar een gooi te doen naar de basis. Nu is hij daar nog ver van verwijderd maar met jonge spelers kan het ook snel gaan.

20 augustus 2019 om 15:22

Wat ik persoonlijk niet snap is dat ze Pieri samen laten spelen met een jongen als Solomons. Dat die jongen überhaupt nog opgesteld wordt is mij een raadsel. Helemaal als je bekijkt hoe vaak hij de oorzaak was van een tegentreffer vorig seizoen. Pieri kan zich op deze manier ook niet fatsoenlijk ontwikkelen. Dan kun je nog beter een Liam van Gelderen naast hem zetten. Ook al zou dat nogal wat vroeg zijn, je weet dan tenminste dat je er een speler hebt staan die potentie heeft.

20 augustus 2019 om 19:44

Je groeit nog sneller met een koekebakker naast je. Kik moet gaan groeien in de coaching, de verdediging en het middenveld zo neerzetten dat de restverdediging ook op orde is en zelf gewoon goed leren verdedigen. Lijken veel punten, maar dat kan rap gaan. Zeker als er een ongeleid projectiel naast je staat. Dan moet je heel snel leren de boel zo neer te zetten dat zijn fouten zo min mogelijk impact hebben.

21 augustus 2019 om 09:07

Hier ben ik het mee eens. Wat een koekebakker is die Solomons. Die was vorig seizoen elke x een bron van onrust. Aan de bal, maar ook in verdedigend opzicht. Als Solomons centraal stond opgesteld met Sven Botman, wist je al dat jong Ajax puntverlies zou gaan leiden of op een bizarre manier de 3 punten binnen zou gaan slepen.

We gaan het zien, misschien dat hij over 1 of 2 jaar in de buurt van het eerste elftal kan komen.

Neem een voorbeeld aan je collega Perr, een jaar lang in de luwte keihard gewerkt en de beloning is zichtbaar, speeltijd in het eerste. Dit jaar wordt Perr nog geen vaste basisspeler voorlopig maar je ziet zijn progressie. Zelfs al duurt het twee jaar, dan is hij 21, dan is hij nog steeds jong. Hopelijk vermindert de aandacht voor hem een beetje en krijgt hij die kans dan ook in de Kkd. Het zal velen nog verbazen wat zo'n jaar kan betekenen als je ineens de speler bent waarvan van alles verwacht wordt.

20 augustus 2019 om 14:25

En wat nou als Ajax volgend jaar een nieuwe verdediger koopt. Ik denk wel dat we ervan uit mogen gaan dat Alvarez, Blind en Martinez er volgend seizoen ook nog wel bij zijn. Al met al heeft zo’n speler helemaal niks aan jupiler league minuten, omdat deze twee met gemak mee kunnen bij clubs als Utrecht, Vitesse, AZ of misschien zelfs Feyenoord. Ook daar trainen ze op een hoog niveau. Pierie en Schuurs hadden zich lekker moeten verhuren maar ik wens ze veel succes in de kkd een niveau dat zij allang ontstegen zijn.

20 augustus 2019 om 14:32

Bij welke andere club had Schuurs dan voorronde CL gespeeld? Daarbij weet ik bijna wel zeker dat ze bij Ajax een lieve duit verdienen die de andere clubs niet zo snel op tafel kunnen of willen leggen. Dus je hebt als piepjonge speler de keuze om de stap in het diepe te wagen met een hoop risico op falen en later alsnog te belanden bij een team uit de middenmoot/subtop of proberen jezelf stapje voor stapje te bewijzen. Ik snap wel als Ajax met een zak geld komt dat je gaat, in Nederland is dat gewoon de top. Hoeveel spelers zijn er nou nog die stap voor stap omhoog groeien? Welke speler gaat nog van een degradatiekandidaat via de middenmoot/subtop naar de top? Als Ajax of PSV je niet oppikt na een leuk seizoen in Nederland kan je er bijna de klok op gelijk zetten dat je daar niet meer aan de bak komt.

20 augustus 2019 om 14:34

Het is nog beter als Ajax volgend jaar denkt.. we hebben helemaal geen nieuwe verdedigers nodig. Ik vermoed dat we volgend jaar namelijk op zoek moeten naar een spelmaker en/of vleugelspits.

20 augustus 2019 om 15:02

Het gaat in deze discussie niet om geld maar om de ontwikkeling van een speler dus dat argument kan de prullenbak in. Dat die spelers voor het geld kiezen is al erg genoeg, ik ben benieuwd of jij deze teksten ook verkondigt wanneer een Unuvar naar Chelsea zou gaan bijvoorbeeld. Dat Schuurs nu in het begin wat minuten krijgt is hartstikke fijn voor hem maar de reden dat hij uberhaupt minuten krijgt is doordat andere verdedigers als Martinez, Tagliafico, Alvarez, Mazraoui etc. net nieuw zijn en/of een toernooi gespeeld hebben. Waren zij er allemaal in de zomer dan speelde Schuurs nu nog in jong Ajax wat hij binnenkort ook weer gaat doen naar mijn verwachting. Verder zijn er tal van voorbeelden die zo’n weg bewandelt hebben, dus ik vraag me af waar jij het over hebt. Bij PSV kan ik na 10 seconden nadenken al op de volgende namen komen: Dumfries, Lens, Mertens, Strootman, Viergever, Angelino etc. Ik weiger te geloven dat een seizoen jong Ajax beter is voor een speler dan een seizoen Heerenveen of Vitesse. Sterker nog ik vind het zelfs de grootste fout die PSV en Ajax maken omdat sommige spelers daar gewoon stappen kunnen zetten kijk maar naar Lammers of Obispo dit seizoen bijvoorbeeld.

20 augustus 2019 om 15:03

Ik had het duo schuurs Pierie graag in de basis gehad bij Feyenoord i.v.p. Botteghin en van der heijden inderdaad hahaha.

20 augustus 2019 om 15:19

@memphisdepay, de stap van Ajax naar Chelsea is iets heel anders omdat daar in tegenstelling tot Ajax een stuk minder jeugdspelers de kans krijgen. In de voorbereiding heeft Schuurs gewoon aangetoond mee te kunnen en het argument dat andere spelers er nog niet waren kan de prullenbak in na afgelopen zaterdag volgens mij. Nagenoeg iedereen op Alvarez na is aanwezig en toch mag hij in de basis starten. We spelen niet meer in de voorbereiding maar om de echte knikkers. Grappig dat je Dumfries en Angelino noemt die juist allebei vanaf een degradatiekandidaat rechtstreek naar PSV zijn getogen en dus zo'n weg juist niet bewandeld hebben. De andere voorbeelden liggen al weer even achter ons. Je hoeft het niet met me eens te zijn, maar dit traject is gewoon prima te doen en vind ik geen vreemde keuze.

20 augustus 2019 om 16:40

Pierie is toch gewoon een linkspoot. Dan is Schuurs toch helemaal geen concurrent van hem? Ajax speelt het liefst met een rechts en een linksbenige centrale verdediger. Dan hebben die twee van elkaar in ieder geval geen last. Dat Pierie dus 5 centrale verdedigers voor zich heeft is dus onzin. gezien Ajax die 5 spelers verdeeld over 2 centrale posities.

Blind is links,
Martinez is links,
Pierre is links,

Schuurs is rechts,
Magallan is rechts,
Alvarez is rechts,
Veltman is rechts.

Ajax heeft veel succesvolle duos gehad met een rechter en een linkerbeen.

20 augustus 2019 om 18:46

Het is nu gewoon even hectisch bij Ajax. Daardoor komt hij aan zijn minuten maar wanneer de play offs afgelopen zijn zijn er natuurlijk een stuk minder wedstrijden. Over Angelino heb je gelijk over Dumfries niet die is toch echt van Sparta en daarna Heerenveen naar PSV gekomen. Als een speler van 18-20 jaar naar de subtop gaat dan is het natuurlijk absolute onzin om te zeggen dat hij niet meer bij Ajax of PSV kan komen omdat ze hem toen niet binnen haalde. Ik ben het zeker niet met je eens en ik kan er niet bij dat spelers als Zivkovic en Pierie voor minuten in jong Ajax terwijl ze met 20 jaar 100+ wedstrijden hadden kunnen spelen. Dit is gewoon voor een dubbeltje op de eerste rang zitten van Ajax. Begrijpelijk maar niet goed voor de ontwikkeling van de speler.

20 augustus 2019 om 19:52

Ontwikkeling die zo veel beter kan in de eredivisie. Blijkbaar niet, want Kik kan na 2 seizoenen eredivisie nog steeds niet fatsoenlijk verdedigen. Per Schuurs is zelfs na een seizoen Jong Ajax verder. Dus hoezo ontwikkeling? Frenkie de Jong was zo frivool dat ze het niet aandurfde bij Willem 2. Anderhalf seizoen verder stond die basis bij Ajax. Wat heeft Ajax gehad aan het verhuren van Frenkie aan Willem 2? Helemaal niets. Het is echt onzin dat verhuren in de eredivisie beter is voor de ontwikkeling. Dat is het namelijk niet. Sierhuis is een half seizoen verder en lijkt eerder slechter dan beter te zijn geworden. Johnson bij Heerenveen, echt 0 vooruitgang. Dus hoezo is verhuur de betere optie. Frenkie en ook schuurs hebben in jong Ajax grotere stappen gezet dan die verhuurde spelers.

20 augustus 2019 om 23:05

Frenkie de Jong is bij Willem 2 uiteindelijk toch de speler geworden die naar Ajax is gegaan. Dat lag sowieso nogal anders volgens mij was het meer de afspraak dat hij nog een tijdje bij Willem 2 bleef. Verder vind ik je voorbeelden niet heel sterk want Sierhuis en Johnson komen gewoon tekort voor Ajax. Johnson is sterker nog een goed voorbeeld , naar jong Ajax gaan terwijl je bij Heerenveen een basisplaats kon krijgen want hij kende een goede voorbereiding. Dat je die ontwikkeling vergelijkt slaat natuurlijk ook nergens op omdat zoals eerder gezegd deze spelers tekort komen terwijl de andere spelers grote talenten zijn die Nederlands elftal potentie hadden/hebben. Het kan natuurlijk per talent verschillen maar speelminuten op het hoogste niveau lijken mij toch de allerbeste manier om hogerop te komen maar goed dat is mijn mening.

20 augustus 2019 om 14:49

Ik denk dat Per gewoon basis staat vanavond hoor. We zullen zien hoe Pierie zich ontwikkelt

20 augustus 2019 om 14:59

Hou toch op, dit is toch lachwekkend. We hebben het hier over een speler die bij Heerenveen (subtopper) gewoon tot de beste en meest talentvolle spelers behoorde en nu bij de Keuken Kampioen Divisie moet gaan ballen zonder snel uitzicht op minuten in het eerste. Dat hij daar zelf zin in heeft. En Schuurs mocht ook alleen maar even meedoen toen die andere jongens ontbraken, als Alvarez straks helemaal fit is mag hij weer gewoon lekker met Pierie bij Jong Ajax ballen. Die twee hadden gewoon lekker in de Nederlandse subtop moeten gaan spelen.

20 augustus 2019 om 15:14

Als ik zo de berichten las kan Pierie er anders niks van. Schuurs laat genoeg zien om vast bij de eerste selectie te zitten. Ten Hag had voldoende andere mogelijkheden om z'n verdediging en middenveld in te richten en Schuurs daar buiten te laten.

20 augustus 2019 om 15:26

In de Eredivisie had hij vorig seizoen anders niet zo'n heel sterk seizoen. Pieri kan defensief nog echt veel leren. Bij Ajax heb je met Bogarde dan een goede rondlopen. Ook de Ligt heeft aangegeven veel geleerd te hebben van hem. Daarbij zie je met de ontwikkeling van Schuurs dat het helemaal niet slecht hoeft te zijn om gewoon een seizoen een tree lager te gaan ballen om zo twee stappen vooruit de maken. Zowel tactisch, fysiek als defensief kan Pieri nog echt veel stappen zetten en op deze manier kan hij dat doen zonder al te veel druk. Ditzelfde geldt eigenlijk ook voor Scherpen.

Bij elkaar opgeteld heeft Ajax best wat investeringen gedaan in spelers waar je een vraagteken bij kan zetten. Ook bij Pierie vind ik zijn transfersom best hoog. Maar misschien is de gedachte dat je 5/6 spelers van 5-8 miljoen kan kopen en dan zorgen dat er 1 of 2 toppers tussen zitten. Je verkoopt er 2 voor een soortgelijk bedrag en de andere schrijf je af.

Met 5 miljoen voor Pierie, 8 voor Bande, 9 voor Magallan, 5 voor Cassiera, 6 voor Labyad en mis vast nog wel wat. Loopt toch dik in de 30 miljoen.

20 augustus 2019 om 14:23

Klopt, al zie je dat dit wel nodig is om door te groeien. Gelukkig heeft Ajax inmiddels de financiële middelen om dit op een verantwoorde manier te doen. Dit zijn wel stuk voor stuk aankopen die qua niveau en potentie nog vraagtekens hebben. Het voordeel is dat je tegenwoordig de meeste spelers die bij Ajax hebben rond gelopen nog wel voor een aantal miljoen kan slijten dus dan gaat zo'n Cassierra straks weg voor 3 miljoen, so what. Dat is een luxepositie en tevens een gevaar, want het moet niet uit de hand gaan lopen. Daarom ben ik ook voorstander van het jaarlijks afscheid nemen van 1 of 2 spelers waarvan je ziet dat ze alleen opvulling zijn. Dit jaar hadden dat perfect Labyad en Kristensen kunnen zijn. Bandé is nooit fit geweest en Magallan afschrijven na een half jaar is te snel.

20 augustus 2019 om 14:51

Je telt ze nu ook wel over 2,5 seizoen bij elkaar op. Dat zijn 5 transferperiodes. De inkomsten in die periode dekken dit soort uitgaves met redelijk gemak, met name na afgelopen seizoen natuurlijk. Wat masterapie al aangeeft, dit soort risico’s moet je soms nemen om door te groeien. Sanchez en Milik waren in die zin ook een risico, maar tel ze maar op.

20 augustus 2019 om 14:59

Ja klopt. Het is een luxe om in deze positie te zitten, bij grotere clubs gaat het ook zo. Misschien is het ook even wennen dat er nu risico's worden genomen met grotere bedragen. Want het is natuurlijk ook nog lang geen garantie dat Promes, Marin of Alvarez een succes worden. Die hebben bij elkaar 45 miljoen gekost.

20 augustus 2019 om 15:40

@Jeroen-AMF: Pierie en Bande vind ik nog te vroeg om te oordelen al lijkt Bande maar niet fit te raken na zijn ernstige blessure. Maar je kan nooit 100% hits hebben als je spelers koopt. Als je kijkt naar de transferbalans (verkopen minus inkopen) over alle transfers, steekt Ajax er nog steeds dik bovenuit. Je hebt soms missers, maar dat weet je van tevoren.

20 augustus 2019 om 16:49

Iemand kan uiteindelijk ook een miskoop worden als hij nooit fit is. Bij PSV was die spits ook best goed, maar uiteindelijk toch een miskoop. Met Pierie kan je het pad van Schuurs als voorbeeld nemen. Schuurs is wat meer een type de Ligt en Pierie wat meer een type Blind volgens mij. De tijd zal het leren.

20 augustus 2019 om 19:37

Die aankopen zijn misschien geen CL niveau, maar goed genoeg om ze te laten spelen in wat eredivisie duels, vooral wanneer midweeks CL ronde is geweest. Dan kun je met iets minder risico een aantal van die 5-10 miljoen aankopen opstellen, in plaats van jeugd.

Ik denk dat dat het hele idee is van Marc Overmars.

Ik snap best dat wanneer je met betere voetballers traint dat je ook beter kan worden. Maar het niveau in Nederland is toch bedenkelijk wanneer je bij een Jong Ajax meer leert dan in de basis bij Heerenveen. Voor Ajax zijn dit minimale gokjes....die kunnen gewoon spelers halen tussen de 5 en 15 miljoen. Wanneer die niet slagen kunnen ze deze alsnog met winst verkopen of in ieder geval met minimaal verlies. Dat is het voordeel wat Ajax op het moment heeft.

20 augustus 2019 om 15:38

Maar als die spelers te vaak tegen gaan vallen of Ajax presteert niet goed in Europa, keldert de waarde van die spelers ook gelijk weer. Ook voor Ajax zijn spelers van 15 miljoen euro geen gokjes die je wel even kunt nemen. Als er daar drie van mislukken, ga je echt wel aardig wat verlies op die spelers maken.

20 augustus 2019 om 15:44

Toch heeft Ajax wel al "gokjes" genomen van rond de 15 miljoen. Ik denk alleen niet dat het gokjes zijn, maar gerichte aankopen. En ja, die kunnen ook mislukken, maar dat weet je van tevoren. Als je kijkt naar de afgelopen 5 jaar transferinkomsten - transferuitgaven, zit Ajax dik, maar dan ook nog dik in de plus. Je wil het niet natuurlijk, maar een keer 45 miljoen verlies pakken zou kunnen. Toch denk ik niet dat Ajax echt pure verlies lijdt op spelers. Als je ziet dat spelers als Kristensen, Dolberg en Wober (al had ik die nooit willen verkopen) nog steeds meer opleveren dan ze gekost hadden, zal je niet zo snel 45 miljoen verlies draaien.

'kik Pierie leert bij bij Jong Ajax'. Lees ik dat werkelijk goed? Ik moet me bijna verslikken. Terwijl het ook enige moeite kost niet meer bij te komen van het lachen. Volgens mij zou Pierie vele malen meer leren als hij nog een jaartje bij SC Heerenveen was gebleven. En wekelijks wedstrijden op het hoogste Nederlandse voetbalniveau had kunnen spelen.

20 augustus 2019 om 14:39

Het niveau op de training ligt bij Ajax veel hoger. Daar leer je ook genoeg van. Dagelijks met gasten als Tadic en Blind op het veld staan. Zie hoe een Schuurs in 1 jaar tijd gegroeid is.

20 augustus 2019 om 15:34

@downwards

Schuurs was dan ook 1 van de betere spelers van de Keuken Kampioen Divisie bij Fortuna en had duidelijk talent. Dat zie ik bij Pierie niet. Bovendien moeten we ook niet doen alsof Schuurs het al geweldig doet, want ik vind het allemaal best kwetsbaar ogen allemaal.

20 augustus 2019 om 14:40

Dat werd ook gezegd van Schuurs, De Jong, etc. Maar zoiets weet je pas achteraf of volgend seizoen. Ik denk dat Pierie dit jaar al flink wat progressie gaat maken dankzij de trainingen op hoog niveau, diverse tactieken van Ajax en fysieke arbeid.

20 augustus 2019 om 14:56

Dat het niveau op trainingen hoger ligt, lijkt me logisch. De selectie van Ajax herbergt logischerwijs veel meer kwaliteit dan die van Heerenveen. Maar zou hij nou zoveel meer tactieken leren bij Ajax dan bij Heerenveen? En fysieke arbeid? Het is niet dat ze bij Heerenveen geen fysieke arbeid verrichten. Ook Heerenveen heeft een uitgebreid krachthonk. Er wordt soms net gedaan of Ajax de enige club is die in Nederland professioneel te werk gaat.

20 augustus 2019 om 15:24

Dat zeer zeker niet en ik denk ook niet dat ze bij Heerenveen een hele hoop koekenbakkers hebben werken. Maar er is simpelweg een verschil

20 augustus 2019 om 15:35

Zie je in Pierie dan echt een groot talent? Ik zie namelijk niet echt wat die jongen zo bijzonder maakt buiten z'n leeftijd en ervaring in de Eredivisie. Die jongen doet me toch vooral denken aan Veltman in z'n jongere jaren. Spelers die je zelf ook op moet kunnen leiden.

20 augustus 2019 om 15:52

@sirius, en toch als je voor 4-5 miljoen een rechtsback haalt die straks op CL-niveau mee kan is het de investering dik waard. Ik heb vertrouwen in de scouting van Ajax, die werken met zo aanzienlijk veel meer achtergrond informatie dan wij... Uiteindelijk kan z'n groei achterblijven maar ik verwacht dat hij in ieder geval stappen gaat zetten en laat het dan eens een speler zijn die je voor 3 miljoen weg moet doen. Als ik zie dat Feyenoord St. Juste ook nog voor 12 miljoen kwijt raakt en Ajax 5 miljoen voor Kristensen en mogelijk 20 voor Dolberg vangt dan loopt het allemaal wel los.

20 augustus 2019 om 14:58

Valt voor beide kanten wel wat te zeggen. Heerenveen zal echt niet veel slechtere accommodaties en trainingsmethodes hebben dan Ajax. En wekelijks in de Eredivisie spelen is goed voor je ontwikkeling.

Bij Ajax heeft die echter veel betere spelers om zich heen en speelt wekelijks in de Kkd. Voor een 19 jarige verdediger ook een prima podium om haar op je tanden van te krijgen.

20 augustus 2019 om 15:06

Normaal gesproken misschien wel ja. Maar op een gegeven moment bereik je een punt waarbij je het niveau ontstegen bent en wanneer je dat zelf ook weet dan ga je vaak dingen op 80% doen. Daarnaast is Pierie ook niet zo maar een 19 jarige verdediger die jongen heeft meer dan 2 seizoenen eredivisie wedstrijden in de benen. Een pure degradatie is deze overstap.

Vind dit altijd weer van die overdreven interviews, alsof je bij Jong Ajax meer leert dan bij Heerenveen in de Eredivisie. Het mag er dan wat harder aan toegaan in de Keuken Kampioen Divisie, maar qua niveau word je er niet blij van.

Als je je nu al niet kunt onderscheiden nu de defensie van Ajax toch wel kwetsbaar is, gaat dat voor Pierie in de toekomst ook niet gebeuren, denk ik. Ik heb bij Pierie meer het idee dat hij gewoon al vroeg op niveau is, maar echt een groot talent zie ik er niet in. Het lijkt me meer een type Veltman.

ik kan me echt niet voorstellen dat je van trainen en spelen bij Jong Ajax beter word dan 30 plus wedstrijden spelen op Eredivisie niveau elk seizoen tegen een veel sterkere weerstand

20 augustus 2019 om 19:44

Pierie traint met het eerste van Ajax en wordt tactisch bijgeschoold zoals dat ook bij Schuurs is gegaan. Bij Heerenveen zou hij echt niet beter worden.

20 augustus 2019 om 21:45

@linksbuitenadem

dus een Nederlands toptalent kan dan ten alle tijden beter voor een Chelsea of Manchester City kiezen omdat hij daar met betere spelers traint als hier?

ik geloof zelf dat een speler beter word door zo veel mogelijk wedstrijden op een zo hoog mogelijk niveau te spelen. daar kan als het om je ontwikkeling gaat imo geen training of 2e divisie tegenop. tactisch beter worden, word je door wedstrijden te spelen en situaties te leren herkennen in het veld tegen een zo sterk mogelijke weerstand. dat leer je niet van een of andere coach of jeugdtrainer naar mijn mening

20 augustus 2019 om 19:44

Pierie traint met het eerste van Ajax en wordt tactisch bijgeschoold zoals dat ook bij Schuurs is gegaan. Bij Heerenveen zou hij echt niet beter worden.

Ik denk serieus dat Kik Pierie en Scherpen alleen gehaald zijn voor Jong Ajax. Mocht er zich eentje stormachtig ontwikkelend dan is het leuk voor het eerste, en anders haal je het niveau gewoon omhoog van Jong ajax. Op zich een prima beleid, maar ik denk dat we prima in staat zijn om verdedigers van het niveau Pirie zelf op te lijden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Ajax64
4.PSV63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper20
E. ÁlvarezVerdediger20
D. BlindVerdediger20
S. DestVerdediger20
N. MazraouiVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

3 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 FC Twente 0 0 0 0
2019/2020 Jong Ajax 22 1 2 1
2019/2020 Ajax 0 0 0 0
2018/2019 sc Heerenveen 31 2 3 0
2017/2018 sc Heerenveen 33 0 6 0
Laatste voetbalnieuws

Kik Pierie stelt belangrijke voorwaarde aan terugkeer naar Ajax

Kik Pierie beleefde tot dusver weinig plezier aan zijn transfer van sc Heerenveen naar Ajax. De verdediger kwam afgelopen seizoen niet in de plannen van hoofdtrainer Erik ten Hag voor en...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 25 september
Ajdin Hrustic ruilt FC Groningen in voor Eintracht Frankfurt, dat circa één miljoen euro neerlegt voor de middenvelder. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren