‘Stijn Schaars keert drie jaar na vertrek weer terug bij PSV’

Dinsdag, 20 augustus 2019 om 13:21Yanick Vos • Laatste update: 13:36

Stijn Schaars keert terug bij PSV. De oud-voetballer krijgt volgens het Eindhovens Dagblad de kans om zich binnen de jeugdopleiding te ontwikkelen als trainer. Schaars, die eerder dit jaar zijn afscheid als profvoetballer aankondigde, loopt momenteel al stage als interim-trainer bij de club waar hij van 2013 tot 2016 speelde.

Als speler van PSV maakte Schaars volgens de regionale kran veel indruk op de technische staf en het management van de club. Voormalig technisch manager Marcel Brands liet eerder al weten dat de deur van het Philips Stadion voor hem altijd open zou staan. De komende periode bekijken PSV en Schaars hoe ze de samenwering het beste kunnen invullen.

Schaars kondigde aan het einde van vorig seizoen aan dat hij ging stoppen met voetballen. Aanhoudend blessureleed lag ten grondslag aan zijn besluit om zijn schoenen in de wilgen te hangen. “Mentaal kan ik het nog makkelijk, ook qua conditie en spel. Alleen je hebt ook met je lichaam te maken en die geeft nu gewoon aan dat het beter is om te stoppen”, zo gaf Schaars in april aan op de clubwebsite van sc Heerenveen, waar zijn contract deze zomer afliep.

Schaars werd opgeleid door Vitesse en maakte in 2005 de overstap naar AZ. Na een sterke periode in Alkmaar verdiende hij een transfer naar Sporting Portugal. Na twee jaar in Lissabon gevoetbald te hebben keerde hij terug in de Eredivisie om bij PSV te gaan voetballen. De laatste drie seizoenen van zijn carrière droeg hij het shirt van Heerenveen. Hij kwam tot 24 interlands voor Oranje.


Poll

Slimme zet van PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door pietverdriet)

Ik kan mij nog herinneren dat Schaars een keer op een training een paar spelers op hun nummer zette door te roepen dat iedereen voor zijn eigen BV-tje speelde (was Narsingh volgens mij). Lijkt mij inderdaad iemand die een goede trainer kan worden.

20 augustus 2019 om 13:39

Is dit werkelijk waar een criteria?? Er word wel iets meer verwacht van een trainer.

Voordat we stellen hij een goede trainer gaat worden, lekker afwachten en goede zet van PSV om oud-spelers die kans te geven.

20 augustus 2019 om 13:55

Een bepaalde mate van leiderschap en autoriteit lijken mij inderdaad vrij belangrijke eigenschappen voor een trainer, en dat zijn kenmerken die blijken uit het hierboven aangehaalde voorval.
Overigens stelt niemand dat Schaars een goede trainer gaat worden, er wordt enkel gezegd dat hij potentie heeft.

20 augustus 2019 om 14:32

haha, leiderschap en autoriteit blijken niet uit dat stukje. Hoogstens dat hij kritiek durft te geven op anderen.

20 augustus 2019 om 14:36

Hahha ik sluit me aan bij Pietverdriet. En dan ook nog 14 geïnteresseerde die hetzelfde denken. Hoe kun je hier nou uit halen dat iemand autoriteit heeft?

20 augustus 2019 om 14:55

Iemand die geen autoriteit geniet zal het niet in zijn hoofd halen kritiek te uiten op z'n teamgenoten, al helemaal niet zo publiekelijk, ten overstaan van de rest van de spelersgroep, de coach, en een camera. Daarnaast valt leiderschap vrij eenvoudig af te leiden uit het feit dat Schaars het individualisme van een aantal spelers hekelde, en daar een beroep op denken en spelen vanuit een teamverband tegenover stelde. Dat lijkt me de essentie van leiderschap...

20 augustus 2019 om 15:03

Davy Klaassen,
autoriteit en leiderschap blijkt pas uit de reactie. Als Schaars na zijn geschreeuw een middelvinger van Narsingh kreeg en iedereen weer met de training door ging alsof er niets gebeurd was, was Schaars nul komma nul een leider of autoritair.

Maar probs dat hij kritiek durft te geven en zich wil laten horen. Dat is wel een voorwaarde voor een goede trainer/leider.

20 augustus 2019 om 18:35

@pietverdriet ik zie in je reacties dat je aan zijn leiderschap twijfelt en ben het met je eens. Spelers als Schaars, Klaassen, Kuijt, Til, dat zijn geen echte leiders. Ze zijn goed in het doen en zeggen wat hun trainer wil zien, voornamelijk hard werken en het altijd eens zijn met de trainer. Er zijn zat betere voorbeelden van leiders op het veld. In de voetbalwereld dwing je respect af met je voeten.

20 augustus 2019 om 20:34

Ik denk dat Schaars genoeg heeft afgedwongen met zijn voeten. Vitesse, AZ, Sporting Lissabon, PSV, Heerenveen en Oranje. Kampioen met AZ en PSV. Is toch een lijstje dat 80 procent van alle profs niet bereikt. Natuurlijk zijn er betere voetballers (geweest) dan Schaars, maar het was een meer dan prima speler. Ook een verlengstuk van trainers in het veld. En het is een liefhebber pur sang.

Zo, ik schrok me even een hoedje zeg. Dacht dat ie terug zou komen als speler, mijn hemel. Als trainer voor de jeugd natuurlijk prima aanwinst. Denk ook wel dat er in Schaars een trainer schuilt. Leuk dat PSV hem deze kans geeft.

20 augustus 2019 om 13:39

Ik had dezelfde gedachte, ik wilde al bijna kampioenslingers kopen voor Ajax 😛

20 augustus 2019 om 13:44

zoveel minder dan sadilek of hendrickx is hij niet hoor. Dus zo erg hoef je niet te schrikken.

20 augustus 2019 om 13:52

Ongezouten meni - Ga je Sadilek serieus beoordelen op die paar wedstrijden op een onbekende positie voor hem?

20 augustus 2019 om 14:06

Heeft met Europa erbij al 16 potten gespeeld, waarbij ik hem geen goede indruk vind maken. Dus dat noem ik geen paar wedstrijden.

20 augustus 2019 om 14:59

Op linksback ja.

20 augustus 2019 om 19:41

‘Al 16 potten’ hoor je jezelf? Bijna alles op een onbekende positie voor hem en is net 20 geworden. Dus waar heb je het over?

20 augustus 2019 om 13:50

Missie geslaagd dus van de redactie van VZ. Clickbait!

20 augustus 2019 om 14:06

Je kunt ook overdrijven hoor.. Schaars heeft al in april aangekondigd dat hij na het seizoen zou stoppen als voetballer en de titel impliceert helemaal niet dat hij bij PSV komt voetballen, bovendien staat er direct in de eerste zin dat hij als jeugdtrainer aan de slag gaat. Zeuren om te zeuren is dit...

20 augustus 2019 om 14:37

#clickbait en krtiek op de redactie is hip aan het worden @sanderk91. Dus ik zou er niet teveel op reageren want dat scoort super goed hier

20 augustus 2019 om 15:22

Sandderk91

De titel impliceert zeker niet dat hij bij PSV komt voetballen maar het sluit het evenmin uit. oftewel mensen willen graag weten waar het over gaat en klikken daardoor op het artikel, dat heet volgens mij gewoon clickbait.

''clikbait (letterlijk: "klikaas" is bij internetjournalistiek en bijvoorbeeld YouTube-amusement het gebruik van een misleidende, sensationele titel van een artikel, video, e.d., in een poging om de lezer tot een "klik" te verleiden en zo meer inkomsten uit internetreclame te genereren.

Reclame is natuurlijk niet direct van toepassing maar het verleiden met een sensationele titel (die vragen opwekt) is in mijn geval zeker van toepassing dus ik overdrijf helemaal niet. Overigens gebeurt dat wel vaker op het internet en uberhaupt in de media wereld, je wilt immers zoveel mogelijk lezers trekken maar ik dacht toch echt even dat er iets anders bedoelt werd en aan de reacties te zien wel meer mensen.

Daarnaast kan ik wel meer voetballers opnoemen die zeggen te stoppen en er uiteindelijk toch nog een jaartje achteraan plakken. Schwaab zou PSV ook verlaten , had een afscheidsspeech gegeven en stond 3 maanden ineens weer op te stoep dus je weet het nooit.

20 augustus 2019 om 13:51

Ik ook dacht is dit de ervaren speler die ze bedoelden. Prima vent. Doet PSV weer goed. Bijna de beste jeugdopleiding van Nederland. Erg knap in zo een korte tijd.

Goede jongen met de juiste mentaliteit en instelling. Prima uitkomst voor beide partijen. Denk dat hij een goede versterking zal zijn voor de jeugdopleiding van PSV

Goede zet van Psv. Ik denk zo maar dat hij een prima (jeugd)trainer kan worden.

Leuk om te zien dat PSV vaak oud-spelers binnenhaald en ze de kand geeft om trainer te zijn/worden. Denk dat Schaars wel een goede trainer kan worden, heeft een goede mentaliteit.

Ik was even bang dat psv hem haalde als versterking voor het middenveld. Gelukkig gaat het om een terugkomst als trainer. Lijkt me een prima trainer.

Mooie ontwikkeling! Heeft de nodige ervaring en attitude. Dacht even dat ie als speler terug zou keren 😁

Haha, ik dacht even dat dit de nieuwe ervaren CVM zou worden... Mooi dat hij aan de slag gaat met de jeugd!

Hier ben ik blij mee. Geweldige gast. Ik zag hem gister al langs de lijn staan tijdens de oefenwedstrijd tegen FC Utrecht en ging er stiekem al vanuit dat er iets speelde. Schaars is een gast waarvan je meteen al weet dat er een prima trainer in schuilt. Mooi om hem bij PSV te zien.

20 augustus 2019 om 14:11

Hij traint ook een van zijn zoontjes bij de amateurclub in zijn woonplaats. Daar zie je ook echt al wel dat hij op een goede en rustige manier dingen kan overbrengen. Doet hij leuk. Ook mooi voor mezelf aangezien ik daar ook training geef. Kan ik ook weer van leren.

20 augustus 2019 om 15:41

Tof. Dat is ook wel een kunst op zich, dat je als oud topsporter training geeft bij jeugd amateurs, waarbij plezier en lol wellicht net zo belangrijk (zo niet belangrijker) is dan presteren en looplijnen. Niet iedereen kan de knop van topsport naar recreatief sport omzetten

Mooi voor Schaars. Altijd een rustige en doordachte man in de media geweest en bovendien een prachtige loopbaan als voetballer achter de rug.ik vind dit in alle opzichten een mooie volgende stap voor hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC00
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. SchmidtUnknown
Y. MvogoKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
39 fans
Middenvelder, 37 jaar

In de wandelgangen

Maandag 2 augustus
Noa Lang staat bij Sevilla op de radar om de concurrentie aan te gaan met Oussama Idrissi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren