Dirk Kuyt lovend: ‘Ik gebruik hem nog vaak als voorbeeld bij Feyenoord’

Dinsdag, 20 augustus 2019 om

Wesley Sneijder maakte vorige week bekend te stoppen met voetbal en de middenvelder zette daarmee een punt achter een loopbaan die hem onder meer langs Ajax, Real Madrid, Internazionale en Galatasaray voerde. Dirk Kuyt speelde jarenlang samen met Sneijder bij het Nederlands elftal en genoot in die tijd van de voetballende kwaliteiten van zijn landgenoot. De inmiddels eveneens gestopte aanvaller vindt echter ook Sneijder op mentaal gebied sterk in zijn schoenen stond.

“Wegdraaien zoals hij deed, heb ik maar weinig spelers zien doen. Daarom was het voor ons een genot om met hem te spelen. Maar ik heb nog meer respect voor hem gekregen vanwege bepaalde fases in zijn loopbaan, waarin hij zich moest terugknokken. Want hij heeft een paar keer heel diep moeten gaan”, schrijft Kuyt in zijn column in De Telegraaf. De huidige jeugdtrainer van Feyenoord verwijst daarbij onder meer naar de ‘droomtransfer’ van Sneijder naar Real Madrid, waar hij uiteindelijk weggestuurd werd.

“Ik vond het knap hoe hij zich daarna terug vocht bij Inter en uiteindelijk de Champions League won. De ultieme bekroning had moeten komen tijdens het WK van 2010, waar hij uitblonk maar niet tot de beste speler van het toernooi werd gekozen”, gaat Kuyt verder. Vier jaar later knokte Sneijder zich vervolgens tegen alle twijfels in als speler van Galatasaray terug tot een belangrijke schakel bij het Nederlands elftal en vervulde hij een compleet andere rol dan op het zo succesvol verlopen WK van 2010.

“In Brazilië maakte hij zich volledig ondergeschikt aan het elftal. Vanuit een uitzichtloze situatie - Louis van Gaal twijfelde zelfs of hij hem wel mee moest nemen - was hij toch weer goud waard voor de ploeg”, legt Kuyt uit. Sneijder is wat zijn voormalige ploeggenoot betreft dan ook een voorbeeld van doorzettingsvermogen en mentaliteit: “In dat opzicht heb ik ook wel wat van hem geleerd. Ik gebruik hem nog vaak als voorbeeld bij jonge jongens van Feyenoord. Ook de kleinsten kunnen de grootsten zijn.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door mancunianb)

"Ook de kleinsten kunnen de grootsten zijn", misschien schuilt er in Dirk wel écht een goede trainer.

20 augustus 2019 om 11:20

ik vind dit bijna neerbuigend hoe kuijt, zelf een enorm beperkte voetballer lult over Sneijder 1 van de grootste internationals ooit, die zogenaamd zo hard zich moest terugknokken. Redelijk dik aangezet naar mijn mening, Louis wilde m 1x laten schrikken, mar voor de rest was de man redelijk onomstreden. Itt Dirkie Kuijt.

20 augustus 2019 om 12:18

Haha, wat heeft het er in hemelsnaam mee te maken wat voor soort voetballer Kuijt zelf was? Totaal irrelevant in dit verhaal en nogal zuur van jouw kant. Hij moest zich ook hard terug knokken, zoals je destijds heel duidelijk mee kon krijgen.

Daarnaast, Kuijt speelde met hem samen, had contact met hem, kent hem, en jij gaat er voor het gemak maar even vanuit dat Louis hem maar 'even' wilde laten schrikken alsof je er zelf met je neus bovenop stond? Beetje de Popie Jopie uithangen als je het mij vraagt.

20 augustus 2019 om 16:08

Enorm beperkt en toch overal een vaste basisplaats hebben, zelfs in de CL finale en WK finale. Dit zegt meer iets over jou kennis van voetbal dan over die van Kuyt. Mooi om te zien dat er onderling veel respect voor elkaar is. Sneijder is precies een type speler wat ze nu missen in oranje. Iets speciaal met heel veel gif.

Hier heeft Kuijt helemaal gelijk in. Sneijder heeft ook echt moeten vechten met zijn talent wat hij had, die man heeft moeten knokken, voorbeeld in alle opzichten. Moeilijke tijden meegemaakt helemaal met Van Gaal, ook al bedoelde Van Gaal het niet persoonlijk meer om hem te drillen. Zal veel emotie bij Sneijder hebben gezeten. Inter was een mooie bekroning. Ben blij dat ik hem live heb mogen meemaken.

20 augustus 2019 om 14:43

Wat een onzin zeg! Zo moeilijke tijden heeft hij niet gehad. Alleen vervelend weggegaan bij Real net zoals vele anderen, dat was even een realitycheck. Daarna gewoon in een gespreid bedje gekomen bij een mooie club als Inter met toen een hele goede selectie. Mourinho heeft daarna zijn emotie uitgemolken waardoor alsof heel de mentaliteit van Sneijder dat jaar bestond uit wrok tegen Real. Valt wel mee, is niet leuk maar hoort erbij. Daarna is hij gewoon lekker gaan cashen en feesten in Istanbul. Van Gaal had dit door en heeft toen gezegd niet fit is niet mee. Klaar! Niks moeilijke tijden, gewoon moeten bewijzen dat hij fit is naar jarenlang halve bak trainen en spelen op een lager niveau.
Al dat overdreven gedoe en romantiseren. Alsof hij total loss in de goot zonder geld en met 55 kilo overgewicht lag en zich van daaruit heeft opgewerkt tot superster.

Sneijder verdiende de Ballon D'or in 2010. Zonder twijfel!!!!!

20 augustus 2019 om 09:46

Nee Wesley had een topjaar, maar had 2e moeten worden achter Messi.

20 augustus 2019 om 10:00

@sofinho, je krijgt helaas in het leven niet altijd wat je verdient. Dat zei ik laatst nog tegen mijzelf toen ik in de spiegel keek.

Grappig, Ik gebruik kuyt ook vaak als voorbeeld als ik iemand wil omschrijven die aandachtsgeil is of iemand die altijd politieke correcte antwoorden geeft. Ook wil ik het woord kuyt vaak gebruiken als zeurpiet. Dit gebaseerd om altijd van de ene helft terug te rennen naar de andere helft, om de scheids te vertellen wat hij heeft gezien.

20 augustus 2019 om 09:35

Ik vind Kuyt ook vreselijk voor camera’s, maar als hij een column schrijft die hout snijdt ben ik gelukkig nog zo volwassen om hem gelijk te geven in plaats van jouw kinderachtige ‘ongezouten mening’. Hij zegt hier toch niks raars?

20 augustus 2019 om 09:35

Je doet je naam wel eer aan. Derksen zegt die ook altijd. Echter heeft dit interview wel degelijk een prima uitleg van Dirk. Ben het zelf wel met hem eens. Eerder ben jij nu een zeurpiet omdat dit totaal niet relevant is in dit topic. Aandachtsgeil ben jij ook in dit geval. Daar ik Kuijt al tijden niet heb gehoord sinds zijn boek. Alleen Derksen heeft het over hem. Heel grappig. Jij bent een voorbeeld hoe je niet moet reageren. Totaal onnodig en onaardig. ‘Doe eens lief’ reageer met argumenten en positieve kritiek, die kan leiden tot een leuke disscussie. Ipv uitkafferen. Zulke mensen zoals jouw, zouden even op elke social media uitgekafferd en een roast moeten krijgen zodat iedereen dat kan geloven en gebruiken in het echte leven. Reageer inhoudelijk op het topic, het leven zal je dat ook meer omarmen als je het positief ziet. Excuus. Wou dit wel even kwijt.

20 augustus 2019 om 10:13

Helemaal met je eens. Mensen die de inhoud niet willen zien of horen en er meteen een persoonlijk verhaal van willen maken omdat ze de booschapper niet mogen, ik vind het bijzonder vermoeiend altijd. En ik zeg het niet graag over anderen, maar het getuigd mijns inziens ook gewoon van een gebrek aan intelligentie.

20 augustus 2019 om 09:45

Juist mensen die beweren een ongezouten mening te hebben, moet je vaak met een pondje zout nemen. Zijn meestal mensen die op elke makkelijke haattrein meespringen.

20 augustus 2019 om 10:20

Kom op mensen. Er zijn wel meer mensen in Nederland, zelfs in de regio Rijnmond, die onze grote vriend Kuyt tijdens zijn actieve carrière een soms te aandachtsgeile zeurpiet vonden, iemand die verbaal vaak politiek correcte antwoorden uitbraakte en geregeld liefst preekte voor eigen parochie. Ik kan me daar wel gedeeltelijk in vinden.

@Berserko
Om het zelfs gelijk te bestempelen als ‘op de haattrein meespringen’ gaat wel er ver. Je hoeft iemand toch niet gelijk te haten als je de persoon wat minder mag? Verder lijkt me het onzin om mensen, die ongezouten meningen hebben vaak te moeten nemen met een pondje zout. We hoeven gelukkig niet allemaal mee te deinen in de golf van sociaal wenselijk gedrag.

Er mag best iets opgemerkt worden wat men van een persoon vindt naar aanleiding van een interview, ook al is het inhoudelijke misschien slechts zijdelings relevant, er mag best een mening gegeven worden over hoe je over het karakter en presentatie van een geïnterviewde denkt.

@Nodries
“Zulke mensen zoals jouw, zouden even op elke social media uitgekafferd en een roast moeten krijgen.” Is dat niet een beetje vreemde opmerking als je net zelf ‘doe eens lief’ hebt geschreven en iemand er op hebt gewezen beter ‘positieve kritiek’ te uiten?

Ik vond Kuyt zelf een goede voetballer, die er op basis van karater alles en zelfs meer uit heeft gesleept, dan er in zat. Dat is prima en bewonderenswaardig. Maar zijn calvinistisch getinte interviews sloeg ik graag over.

20 augustus 2019 om 10:43

Een veel te lang verhaal. Haattrein gaat over 'haten op' iemand, niet haat als in persoonlijk. Leek me duidelijk. En ja, vooral mensen die zelf claimen dat ze geen blad voor de mond nemen zijn in mijn ervaring meestal juist papegaaien die vooral graag dooddoeners en onderbuikblabla eruit gooien.

20 augustus 2019 om 10:47

Ik geef alleen een spiegel om voor te houden. Dit topic heeft totaal niks met dat te maken. Als het topic ‘wat vind jij van dirk Kuijt’ geheten had. Dan had het nog gekunt. Maar kom op....dat je het op de man af speelt terwijl dit interview heel normaal is. Vind ik gewoon raar en vreemd. Dan heb je gewoon haat aan deze man, terwijl wat heeft Dirk gedaan tegen ‘ongezouten meni’? Ik kaats de bal gewoon even terug, omdat ik dit gewoon nodig vind als iemand gecorrigeerd moet worden. Wat dit soort reacties vind ik niet horen in dit topic. Eigenlijk helemaal niet.

20 augustus 2019 om 10:52

Wat een lang onsamenhangend verhaal. Dat ook totaal geen relevantie heeft met bovenstaande artikel waar Kuijt zich complimenteus opstelt naar Wesley Sneijder.

20 augustus 2019 om 11:18

@Berserko Haha, een veel te lang verhaal. Lekker relevant. Ik ben het verder totaal met de strekking van je verhaal oneens. Dat lijkt me ook wel duidelijk.

20 augustus 2019 om 11:22

@Orgullo Onsamenhangend verhaal? A matter of opion. Daar laat ik het bij.

20 augustus 2019 om 11:36

Buitspelval....keur jij dan reactie wel goed? Op de man afspelen terwijl hij een loftrompet geeft aan Sneijder. De reactie van hem is echt totaal onnodig of niet soms? Anders hoor ik het graag? Wat hij schrijft is zo persoonlijk gericht...waarom? Is dat nodig in dit onderwerp? Kan me bijna niet voorstellen dat je dit goed keurt.

20 augustus 2019 om 12:26

@Nodries

Ik voel me niet zo geroepen om de reactie van ongezouten meni dan wel goed te keuren, dan wel af te keuren. Dat hoef ik toch niet te doen? Hij mag wat mij betreft zelf bepalen wat hij schrijft? Als hij iets over de persoon Kuyt wil opmerken, dan moet hij dat vooral doen.

We leven hier in een land waar vrije meningsuiting gelukkig een groot goed is.

Ik kan me zogezegd gedeeltelijk vinden in hoe de presentatie van Kuyt is in de ogen van de topicstarter. Ik krijg ook soms een onbehagelijk gevoel bijn die man. Al zou ik het zelf niet zo verwoord hebben. Het kan wat minder pittig.

Meningen geven over de geïnterviewde is hier op VZ aan de orde van de dag, daar is de mening van ongezouten geen uitzondering op.

Meningen over de persoon Van de Vaart, Van Bommel, Derksen, Schöne, Borst, Van Hooijdonk, Van Gaal, Blatter, Ten Hag, Sneijder zelf, en ga zo maar door. Ik lees dagelijks niet anders hier. Zonder dat men inhoudelijk op de tekst ingaat.

Moet gewoon kunnen naar mijn idee. Sommige types in het voetbalwereldje profileren en presenteren zich op hun eigen manier. Dat wekt wel eens wrevel en itmriitatie op. Daar wordt op gerageerd Ik stoor me daar niet zozeer aan. Laat staan dat ik mij geroepen voel om als een keuringsdienst iemand terug te moeten fluiten.

20 augustus 2019 om 10:49

Leuk voor je man. Alleen wat heeft dat te maken met dit artikel waar Kuijt de loftrompet steekt over Wesley Sneijder en diens mentaliteit? Hou je persoonlijke aversies lekker voor je.

"in Brazilie maakte hij zich volledig ondergeschikt aan het elftal. Vanuit een uitzichtloze situatie - Louis van Gaal twijfelde zelfs of hij hem wel mee moest nemen - was hij toch weer goud waard voor de ploeg".

niet mee eens, dat vond ik Sneijder zijn slechtste toernooi voor Oranje. daar kon Sneijder niks aan doen want LvG kwam op het briljante idee om hem op controleur op te stellen waardoor alle meerwaarde van Sneijder voor Oranje weg was

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie

Nederland
304 fans
Coach, 39 jaar

In de wandelgangen

Zondag 15 september
Christian Eriksen is niet van plan om in te gaan op het aanbod van Tottenham Hotspur om zijn aflopende contract te verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren