PSV denkt aan Argentijn als alternatief voor Ritsu Doan

Dinsdag, 20 augustus 2019 om

PSV denkt aan Nicolás González van VfB Stuttgart als alternatief voor Ritsu Doan, zo verzekert De Telegraaf in de nacht van maandag op dinsdag. De 21-jarige Argentijn geniet ook interesse van Internazionale. PSV is niet van plan om aan de vraagprijs van FC Groningen van 13,5 miljoen euro, plus ‘een stevig doorverkooppercentage’, te voldoen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

98 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

13,5 miljoen is niet markt conform. Speler heeft een leuk jaar gehad maar is niet zo bepalend geweest dat Groningen boven zichzelf uit is gestegen.

20 augustus 2019 om 00:32

Is het wel... had je maar in mei of juni moeten komen en niet nu in totale paniek...

20 augustus 2019 om 00:38

Paniekaankoop? PSV is kennelijk op zoek naar een vervanger voor Lozano en het lijkt me vrij logisch dat ze daarmee wachten totdat de transfer van Lozano naar Napoli definitief afgerond is.

20 augustus 2019 om 00:40

13.5 is zeler niet markt comform voor doan. Goede speler, maar heeft zich niet zo constant laten ziet dat hij dit waard is.

20 augustus 2019 om 02:56

@Sparta_Praag, dat is de keus van PSV om daar op te wachten. Dan kan je verwachten dat je een hogere prijs moet betalen. Al denk ik vooral dat Groningen deze prijs vraagt als afschrikmechanisme omdat ze hem nog niet kwijt willen.

20 augustus 2019 om 08:24

@metaalverf

PSV heeft Bruma ook al gehaald voor heel veel geld als ''vervanger'' voor Bergwijn en die heeft nu ook bijgetekend. Stel PSV had Duan gehaald en de transfer van Lozano ketst af dan heeft PSV waarschijnlijk budgettair in het salarishuis een probleem. Natuurlijk kan dat aangevuld worden uit inkomsten uit transfersommen maar PSV volgt gewoon een beleid die daar niet te veel risico in neemt. Idem voor Ajax trouwens want die hebben ookv nog geen vervanger gehaald voor Neres en of van de Beek.

20 augustus 2019 om 08:48

"had je maar in mei of juni moeten komen en niet nu in totale paniek..."

Er is geen "totale paniek". PSV heeft al spelers voor zijn positie en bovendien is het transferwindow nog bijna twee weken open.

20 augustus 2019 om 09:02

Er zal vast geen paniek zijn, maar het is wel zo dat als het einde van transferperiode nadert dat spelers duurder gaan worden, ook Groningen moet dan op het laatste moment opzoek naar een andere speler waar ze waarschijnlijk meer voor moeten betalen. Dat is een normale werking.
AL vind ik 13,5mil wel erg hoog, maar wat hierboven ook staat, het zal een afschrikmiddel zijn.
We gaan het zien.

20 augustus 2019 om 01:27

Iedereen weet nu waarom Doan koppijn had voor de wedstrijd LOL. Die Doan heeft 3 x 1000mg ibuprofen naar binnen gegooid en daar achteraan een pilsje ge-at. Kan niet anders! Die vraagprijs is natuurlijk een mentale kwelling om aan te horen. Verre van de werkelijkheid, zeg dan gewoon dat ie niet te koop is ipv van dit soort ridicule prijzen. Ze hebben het hoog in de bol daar in Het Hoge Noorden ... 13,5 miljoen plus dvp het is Doan hé geen Honda, die VVV bij de hand nam, de lijnen uitzetten, en hoogstpersoonlijk het verschil maakte. Doans rendement is heel maar dan ook heel laag te noemen ... die bevingen hebben de bovenkamers flink aangetast zo te merken. 13,5 op basis waarvan? Wat heeft ie nou concreet laten zien? Vorig jaar 2 goals in 30 wedstrijden(!!!) Ahahaaha ... PSV afmelden en verder kijken is mijn advies.

20 augustus 2019 om 07:06

Dan weet ik er ook nog wel 1, wat heeft Lozano de laatste tijd laten waardoor die 42 miljoen moet kosten? Is egoïstisch, scoort niet bijzonder veel, speelt dramatisch.. Jaaa 2 jaar geleden deed ie het prima maar verder doet ie meer fout dan goed.. Waarom zou Groningen het niet vragen? Moeten ze dan maar een fooi vragen terwijl de competitie al is begonnen en zei zelf ook spelers moeten halen die daardoor ook duurder zijn? Het is maar goed dat jij geen TD bent van een club

20 augustus 2019 om 07:56

Nou weet je gelijk wat je aan Doan hebt. Bij de eerste de beste interesse heeft hij geen zin meer. Wat een flut mentaliteit. Ik verklaar Psv vokr gek als ze Doan halen. Beperkte speler en 2 stappen achteruit. Kan in het rijtje Ramselaar en die Argentijnse spits.

20 augustus 2019 om 09:10

@KokkieAFCA0341 Lozano kent een minder seizoen maar heeft genoeg trackrecord ... vorig jaar bij PSV minder maar bij Mexico speelde hij prima. Ook indruk gemaakt op het wk en bepaalde CL wedstrijden, doe nou niet alsof ie er helemaal niks kan. Als dat zo was kwam men biet met 40 miljoen plus aanbiedingen. Doan is verre van dit bedrag (13,5) en internationale status verwijderd. Tuurlijk ligt de verkoopprijs hoger dan de marktwaarde dat is logisch en ja ook bij Lozano maar Grun overdrijft het hier schromelijk. Dat is het punt!

20 augustus 2019 om 15:53

@Savano, waar zeg ik dat Lozano er niks van kan? Ik zeg alleen dat hij eigelijk al sinds begin vorig seizoen niet heel bijzonder presteerd en daar is volgens mij niks mis mee, Doan is jonger, trek je zo'n jongen aan dan zit heel Japan bij wijze van voor de televisie en het is half augustus dus al met al logisch dat Grunn overdrijft, dan had je hem eerder moeten halen, als er nu iemand komt voor Bergwijn vraagt PSV ook meer geld, zo werkt dat.. En welke prijs is tegenwoordig wel markt conform?

20 augustus 2019 om 02:06

Ik vind 13,5 miljoen euro voor Doan ook erg veel. Maar als Ajax een vrij onbekende Mexicaan haalt voor 15 miljoen en PSV een Duitse CV zonder interlandervaring voor 10 miljoen waarom zou Groningen dan niet dit bedrag vragen vlak voor het einde van de transferperiode? Zeker omdat we het hier hebben over een aanvallende speler en geen verdedigende. Ik denk dat marktconform anno 2019 nog iets is waar we met zijn allen aan moeten wennen. Topclubs halen inmiddels leuke rotatiespelers voor bijna 100 miljoen. Ajax voor 15 miljoen en PSV ook voor vele miljoenen. Twee jaar geleden was dat onmogelijk. Dan zou Groningen gek zijn om hun beste speler van de afgelopen vijf jaar voor 7 -8 miljoen te laten gaan.

20 augustus 2019 om 03:25

Groningen wil hem kennelijk niet verkopen. Hun goed recht. Zo als PSV hoog in de boom zat bij Bergwijn en Feyenoord met Berghuis. Kijken hoe Doan hiermee omgaat. Misschien blijvende hoofdpijn. Ik vind voor hem 8-10 een mooie prijs. Toch een veelbelovende jonge international. Met een hele goede marktwaarde in Japan. Maar 13 is niet marktconform.

20 augustus 2019 om 03:34

8-10 is ook geen mooie prijs voor hem. 5 mil vind ik de max voor hem. Snap überhaupt niet wat PSV ik hem ziet.

20 augustus 2019 om 10:26

Dan snap je er niet veel van natuurlijk, is ook niet erg verder.

20 augustus 2019 om 06:54

En 42 miljoen voor Lozano is dat wel? Ik snap deze vraagprijs wel als een Az hun spelers al voor 18/25 verkoopt en PSV vangt superveel en je komt laat in de transferwindow dan zijn spelers nu eenmaal duurder. Daarnaast vindt ik 13,5 nog wel meevallen hij was commercieel gezien toch zo interessant? Die doorverkoop is dan wel weer wat van de goede kant dan zal je zeggen met een doorverkoop van 20% dan moet hij 8 kosten.

20 augustus 2019 om 08:23

13,5 is wel buiten proportioneel hoor. Echter, het is onhandig van Psv om daar nu pas achter te komen..

20 augustus 2019 om 07:28

@vliegtuig2

"13,5 miljoen is niet markt conform. Speler heeft een leuk jaar gehad maar is niet zo bepalend geweest dat Groningen boven zichzelf uit is gestegen. "

Volgens mij geldt voor Lozano exact hetzelfde en die gaat voor meer dan 40 miljoen verkocht worden. Dat is dan ook niet marktconform en dat is 3 keer zoveel. Je redenatie klopt niet en is eenzijdig. Het is begrijpelijk dat Doan voor PSV geen 13,5 miljoen waard is, zoals het even begrijpelijk is dat Ajax niet bereid is om 40 miljoen voor Bergwijn op tafel te leggen. Voor Groningen is Doan echter wel heel belangrijk, zoals Bergwijn dat voor PSV is. Daarom is het begrijpelijk dat Groningen en PSV dergelijke transfersommen verlangen. Voor Groningen geldt dat in het kwadraat omdat het hun beste speler is en er weinig tijd over is om een vervanger te halen. Ook dat soort afwegingen is mede bepalend voor de vraagprijs. Waar PSV nogal onvolwassen reageerde op de vermeende interesse van Ajax in Bergwijn door te roepen dat hij niet te koop was, handelt Groningen een stuk volwassener en verstandiger door een torenhoge vraagprijs te hanteren. De boodschap is echter exact hetzelfde, voor Groningen is Doan net zo belangrijk als Bergwijn voor PSV en daarom wil Groningen Doan net zo min kwijt als dat bij PSV voor Bergwijn geldt..

20 augustus 2019 om 08:10

Volgens mij is er maar 1 objectieve graadmeter als het om marktwaarde gaat, en dat is de waarde die een club bereid is te betalen. In dit geval als er niemand 13,5 miljoen voor Doan wil betalen, is dat dus niet zijn marktwaarde (en dan zou vliegtuig2 dus gelijk hebben). Datzelfde geldt voor Bergwijn, Berghuis en waarschijnlijk ook voor Vd Beek.

Dat een Groningen hem liever niet wil laten gaan is zeer begrijpelijk en dat ze dan zo hoog in de boom qua vraagprijs gaan zitten is logisch.

20 augustus 2019 om 08:37

@scepticus

redelijk met je verhaal eens. Op een punt na, hoezo is 13,5 miljoen niet marktconform??

Door transfermarkt wordt zijn waarde geschat op 10 miljoen. En laten die meestal aan de lagere kant zitten ipv overdreven hoog inschatten. Daarnaast is hij basisspeler bij zijn club en ook nog international van Japan. Hij zat er niet bij tijdens de copa america, maar was wel nog gewoon basisspeler tijdens de asian cup eerder dit jaar. Ook toen ze in de finale stonden.

13,5 milhjoen plus doorverkoop is echt verre van een niet te koop prijs. Of Doan goed genoeg is voor PSV is maar de vraag, maar daar heeft Groningen toch niets mee te maken.

20 augustus 2019 om 08:40

@4ever4ajax

"volgens mij is er maar 1 objectieve graadmeter als het om marktwaarde gaat, en dat is de waarde die een club bereid is te betalen. In dit geval als er niemand 13,5 miljoen voor Doan wil betalen, is dat dus niet zijn marktwaarde (en dan zou vliegtuig2 dus gelijk hebben). Datzelfde geldt voor Bergwijn, Berghuis en waarschijnlijk ook voor Vd Beek. "

Dat is natuurlijk niet zo omdat alleen PSV niet bereid is om die prijs te betalen, net zoals dat bij Ajax voor Bergwijn geldt. Het is niet zo dat het vast staat dat andere clubs daartoe ook niet bereid zouden zijn. Neres is (nog) niet verkocht, maar er is wel op hem geboden, waarbij bedragen circuleren van 50 tot 60 miljoen. En dan is dat dus zijn marktwaarde. De marktwaarde is fictief en daarom moet je er ook niet teveel waarde aan hechten. Omdat de marktwaarde wordt bepaald door marktmechanismen als vraag en aanbod en vooral belangstelling en omdat de markt voortdurend aan veranderingen onderhevig is, fluctueert ook de marktwaarde van een speler voortdurend en valt daar soms zelfs geen peil op te trekken. Het is dan ook maar de vraag of Neres volgend jaar nog net zoveel waard is als Ajax dit jaar voortijdig uit de CL zou worden gegooid en minder aansprekende resultaten zou behalen. Omdat de goede resultaten in de vorige campagne mede bepalend is voor de huidige transferwaarde. Al is het wel zo dat hij zich ook nog zou kunnen onderscheiden door zijn prestaties in zijn nationale team.

20 augustus 2019 om 08:55

"volgens mij geldt voor Lozano exact hetzelfde"

Lozano was afgelopen seizoen goed voor 17 goals en 11 assists en het seizoen daarvoor heel toevallig ook. Het seizoen daarvoor won hij met Pachuca de Concacaf Champions League, bovendien werd hij topscorer en uitgeroepen tot grootste talent van dat toernooi. En in het nationale team was hij goed genoeg om in 2018 uitgeroepen te worden tot beste speler van Noord- en Midden-Amerika.

Dus zeggen dat Lozano pas één goed seizoen gehad heeft is onzin.

20 augustus 2019 om 09:44

Waarschijnlijk beoordelen mensen hem op zijn laatste 2 wedstrijden ofzo. Lozano is echt 3 klasse beter dan Bruma. Hij is samen met Bergwijn by far onze beste speler. En hij scoorde ook nog 17x vorig seizoen, wat het dubbele is van Neres die mensen 60 miljoen waard vinden.

20 augustus 2019 om 07:29

13.5 is inderdaad veel geld, maar het is voor Groningen het goed recht het te vragen. En vraagprijs betekent dat 10 miljoen misschien ook wel uit komt. Dat vind ik wel redelijk markt conform als ik het vergelijk met bijvoorbeeld Til

20 augustus 2019 om 07:35

PSV wil helemaal geen speler halen, dan hadden ze wel serieus geboden..

20 augustus 2019 om 07:44

Ik heb eigenlijk nog geen bericht gelezen dat PSV officieel een bod heeft gedaan. Of heb ik iets gemist?

20 augustus 2019 om 08:48

@skede

"ik heb eigenlijk nog geen bericht gelezen dat PSV officieel een bod heeft gedaan. Of heb ik iets gemist? "

Dat komt omdat PSV moet verkopen om te kunnen kopen. En dus moet afwachten tot de transfer van Lozano definitief is. En dat wordt pas in de loop van de week verwacht. In ieder geval voor vrijdag omdat dan de Italiaanse transfermarkt sluit en voor die tijd alles zal moeten zijn geregeld en PSV een transfercertificaat zal moeten hebben afgegeven.

20 augustus 2019 om 09:12

Dat snap ik, maar @993410 stelt hier in meerdere posts dat PSV Doan niet echt wil halen omdat ze zo'n laag bod gedaan zouden hebben. Terwijl er volgens mij niks bekend is over een officieel bod.

20 augustus 2019 om 13:17

Tja of het nu wel of niet marktconform is. Groningen kan dat natuurlijk gewoon vragen. Dat is voor PSV misschien minder, maar vind het persoonlijk niet zo erg. Zie namelijk liever dat ze nog meer geld betalen en Stengs binnen halen. Kost misschien wel het dubbele van Doan, maar is ook gewoon veel beter, veel meer rendement en veel meer waarde als je die gaat doorverkopen.

Dit is wel een talent maar vorig seizoen slechts 2x gescoord in 30 duels wat echt matig is voor iemand die voornamelijk als spits speelt. Eigenlijk zou PSV een andere Argentijn bij Stutgart moeten halen: Santiago Ascacíbar. Krijger op het middenveld die echt een stuk beter is dan bijv. Rosario

20 augustus 2019 om 00:24

Ascacibar is zeker een topspeler, maar wel onhaalbaar denk ik. Verwacht wel dat hij minimaal tot 20 miljoen moet kosten.

20 augustus 2019 om 00:28

Stuttgart speelt natuurlijk wel in de tweede bundesliga, misschien kun je hem losweken voor max. 15 miljoen met nog wat bonussen. Is echt een type dat PSV mist en bovendien betaalbaar als de Lozano-miljoenen binnenkomen.

Zou ronduit komisch zijn als Psv deze spits haalt. Stuttgart had deze jongen gekocht ipv Romero omdat Psv anderhalf jaar geleden met Romero aan de haal ging. Blijkt Stuttgart toch een betere slag te hebben geslagen.

20 augustus 2019 om 00:27

Inderdaad ironisch. Echter kun je dit soort dingen niet van tevoren inschatten. Ik citeer de technisch directeur van Stutgart toen bekend werd gemaakt dat Romero naar PSV ging: "ik kan PSV feliciteren met de transfer van Romero. Een toptransfer, iets wat wat wij ook graag gerealiseerd hadden. Ik weet zeker dat hij over twee tot drie jaar zo'n dertig miljoen euro waard is. Dit was voor ons een fantastische investering geweest."

20 augustus 2019 om 01:22

Als het medisch team van Stuttgart de blessures van Romero had kunnen voorspellen wel. Maar dat is niet zo dus wat je zegt snijdt niet veel hout. Uit de scoutingsverslagen kwam Romero gewoon naar voren als de betere speler en hij is wat mij betreft nog niet afgeschreven. Heeft net zijn eerste wedstrijden er op zitten. Een goal in 117 minuten, dus dat gaan we gewoon volgen.

Dit is een spits. Lijkt me dan ook niet echt een alternatief voor Doan.

En Stuttgart gaat deze jongen voor minder laten gaan? Nu in de eindfase van de window? weet niet wie de scouting doet daar in Eindhoven en welke structuur er nu is en wat voor spelers je moet halen wil je het niveau handhaven...je moet in juli je aankopen al klaar hebben alles daarna is pure paniek!!!

20 augustus 2019 om 00:47

Denk aan je hart Ramon. PSV heeft voorin genoeg opties dus er is helemaal geen sprake van paniek.

20 augustus 2019 om 07:11

In ieder geval komt de scout graag in Stuttgart of die kijkt graag naar 2e Bundesliga voetbal.

20 augustus 2019 om 07:53

Er staat in het artikel dat PSV hem al jaren volgt, en niet alleen welgeteld de pakweg 3 weken dat Stuttgart in de tweede bundesliga speelt....

Maar ja, waarom zou je ook het hele artikel lezen als het je alleen te doen is om je gebruikelijke sneer naar PSV te plaatsen. Ben toch langzaamaan benieuwd wat PSV jou heeft aangedaan waardoor je zo in het leven staat......?

20 augustus 2019 om 13:26

De scouting heeft deze spelers wellicht al lang in kaart gebracht. Gaat er daarna om of er op spelers wordt geboden of niet. Voordat ze ook maar 1 voorhoede speler hebben verkocht is Bruma al aangetrokken. Daarna is Romero verhuurd en de Jong verkocht. Later is Sam Lammers geblesseerd geraakt en later ook Pereiro. Als die blessures er niet waren geweest was er totaal niks aan de hand geweest. Dit was in juli niet te voorzien. En dan nog hebben ze het aardig op orde. Nu dat Lozano weg gaat is er nog wel een aankoop gewenst. Lijkt me niet meer dan logisch en de juiste volgorde.

Het zal wel aan mij liggen maar waarom zou je geld steken in een aanvaller terwijl de aanval juist wel op orde is bij PSV zelfs nu Lozano weg is? Waarom niet in een creatieve middenvelder of word er gehoopt dat de reddende engel tevens immers geblesseerde aanvoerder Affelay de kar gaat trekken? Of wat dacht je van een goede centrale verdediger in plaats van de uitgebluste Schwaab terug te halen. Wat een beleid zeg.

20 augustus 2019 om 06:50

Doan is een creatieve middenvelder. Deze González inderdaad niet. Dat is een spits, een niet scorende spits.

Bij Groningen hebben ze allemaal flink gezopen van het weekend denk. 13.5 mil plus een flink doorverkooppercentage is echt compleet gestoord voor Doan. 7 mil en 5% maximaal. Heeft nog niks bewezen in de ED. Doorschakelen naar de volgende optie! En gauw!

20 augustus 2019 om 00:53

Waarom zouden we 10 dagen voor dat de transfermarkt sluit onze beste speler voor een prikje weg laten gaan? omdat PSV langs komt? sorry hoor, Vorige seizoen kon hij voor 8 miljoen weg. Is Japans international en voor vele clubs een enorme aanwinst. Mochten ze een maand geleden komen nam Groningen waarschijnlijk genoeg met 8 a 10 miljoen en trouwens, Volgens mij heeft Doan genoeg laten zien, Nationaal en Internationaal.

20 augustus 2019 om 01:14

@Dizzey050 niemand zegt dat hij tussen de kassaknallers bij de Jumbo moet staan maar 13,5 plus doorverkooppercentage is wel erg overdreven. Die Doan scoort 2x in 30 wedstrijden en is nou niet die Grun bij de hand neemt, de lijnen uit zet en consequent het verschil maakt. Voor 13,5 haal je zo een andere topper binnen, wat mijn advies ook is aan PSV gewoon verder kijken. Doan is dit bedrag verre van waard. Wat heeft hij concreet laten zien dan? Wisselvallig te zijn? Wat heeft ie laten zien?

20 augustus 2019 om 06:15

Blijkbaar genoeg dat PSV hem als paniek aankoop wil halen ondanks een overvloed aan aanvallende spelers

20 augustus 2019 om 06:49

13,5 is de vraagprijs. Dus als het uiteindelijk 10-12 wordt heb je als psv een goede speler voor een klein prijsje.

20 augustus 2019 om 06:58

Ha 2 doelpuinten in 30 wedstrijden? Dat is die Argentijnse spits uit dit artikel die het alternatief zou zijn. Nee Doan heeft nu in 2 seizoenen aan minuten 16 keer gescoord. Hij had een flinke vermoeidheid dip vorig seizoen na de Asian Cup die hij 's winters even tussendoor moest doen (finale gehaald), maar hij oogt nu weer super energiek. Ik zou er echt niet gek van opkijken als hij er dit seizoen meer dan 15 maakt voor Groningen. Met betere spelers om zich heen zou dat nog beter moeten kunnen.

20 augustus 2019 om 13:27

Nou zo heel veel heeft hij niet laten zien. Hij heeft mij in ieder geval nog niet overtuigd. Ben ook blij dat ze hem in Groningen laten.

20 augustus 2019 om 01:02

Ja 13,5 miljoen en PSV zegt nee, dus hij blijft gewoon bij Groningen. Iedereen weer tevreden.

20 augustus 2019 om 06:54

PSV vraagt toch ook 35 miljoen voor Lozano? Zijn ze al Carnaval aam het vieren? Groningen mag vragen wat ze willen, alleen een gek ervoor vinden

20 augustus 2019 om 07:12

Bij Groningen mogen ze vragen wat ze willen. Als Ajax interesse had in een speler zeiden ze hier ook dat ze ivm alle inkomsten extra moesten betalen. PSV heeft ook geld gepakt en dat is bekend. Groningen zal ook wel denken dat als ze een speler willen ze er voor moeten betalen en flink ook. Zeker omdat het seizoen ook al begonnen is en het een belangrijke speler is.

20 augustus 2019 om 07:15

En dan is ie commercieel ook nog eens heel interessant gezien z’n Japanse afkomst.

20 augustus 2019 om 07:36

@joeyhpsv

"bij Groningen hebben ze allemaal flink gezopen van het weekend denk. 13.5 mil plus een flink doorverkooppercentage is echt compleet gestoord voor Doan."

Dan hebben ze in Groningen waarschijnlijk hetzelfde drankje gedronken als bij Napoli.

20 augustus 2019 om 08:18

Als je hem niet wil want je vind hem te duur dan loop je toch gewoon door?

Haal dan Ascacibar bij Stuttgart op. Die jongen haalt absoluut de internationale top. Één van de felste balafpakkers in Europa momenteel en in mijn ogen een jongen die perfect in de speelstijl zou passen. Middenvelders heeft PSV nodig, niet een spits die amper scoort. Overigens speelt ie ook vaak als linksbuiten, maar meestal als nood.

Ik vind het handelen bij PSV maar vreemd, je hebt nu een prima basis voorhoede met: Bergwijn - Malen - Bruma en Ihattaran op 10. Dan verhuur je Romero die lijkt toch voldoende kans op speel minuten te krijgen zou je zeggen.

20 augustus 2019 om 00:49

Lammers was toen nog niet geblesseerd.

Is Huub Stevens de hoofdscout van PSV of mis ik iets. Al die jongens uit de Stuttgart stal.

Het is heel simpel. Groningen hoeft niet te verkopen. Zo niet blijft ie nog een jaar, indien goed spelend meer waarde. Marktwerking.

20 augustus 2019 om 06:41

Precies Heiky, PSV wil ook helemaal geen speler halen.
Dan hadden ze wel meer dan fractie van de vraagprijs geboden..

20 augustus 2019 om 08:29

Ik eet mijn hoed op als FcC 13,5 (of meer) voor hem krijgt. Nu of met StJuttemus

Groningen heeft groot gelijk, de competitie is begonnen en de transfer deadline is bijna in zicht. Doan is een groot Japanes talent met marketingwaarde. Alsof Lozano wel 42 marktconform is... Kijk dan de 2e seizoenshelft naar ff terug 😉

20 augustus 2019 om 08:01

Lozano is marktconform in deze tijd die we nu leven. Een speler die in de tweede helft van het seizoen niet gepresteerd heeft zoals iedereen dacht, maar wel degelijk een kwaliteit heeft die bijna niemand heeft. Scoren uit het niets ( zie VVV en Feyenoord). Dus Groningen mag vragen wat het voor Doan wil. Of dat marktconform is weet ik niet, maar Dat Lozano dadelijk voor 42 miljoen weg gaat mag je echt wel als marktconform noemen. Zijn stats de afgelopen 2 jaar zijn fenomenaal voor een buitenspeler.

20 augustus 2019 om 09:25

Haha gast, kijk de stats van Lozano eens! Daarnaast is lozano de ster van het Mexicaanse elftal en tot beste speler uitgeroepen van midden en noord Amerika! En Lozano speelt bij PSV waardoor je al snel meer waarde hebt dan wanneer je bij groningen speelt.

Ja ik weet het Doan speelt voor Japan maar is bij lange na nog niet zo ster in zijn land en in de omgeving daarvan als Lozano dat is.

Ik vind het jammer dat Groningen het deze jongen niet gunt. Hij heeft zijn ziel en zaligheid ingezet voor de club en wil nu verder en dan gaat Groningen het hem op zo'n achterbakse manier onmogelijk maken. Laag hoor...

20 augustus 2019 om 07:38

Meen je dit??? Je kan van Groningen toch niet verwachten dat ze, nu de competitie begonnen is en de transferdeadline nadert, hun beste speler nog even voor weinig weg doen omdat het anders zo lullig is voor die jongen? Die jongen heeft gewoon een contract en zit prima op zijn plek daar, groot gelijk dat Groningen hoog in de boom gaat zitten.

20 augustus 2019 om 07:39

Ussenter, leuk deze cynische humor.
Maar serieus, voor de bedragen die PSV wil uitgeven moeten ze een divisie lager scouten ..

20 augustus 2019 om 09:03

13,5 miljoen! Je wil toch niet serieus zeggen dat je dat een normaal bedrag vind voor een speler die zo veel voor de club heeft gedaan en gewoon verder wil? Dit soort onzin is de reden dat spelers na x jaar transfervrij vertrekken tegenwoordig. Als er een mooie stap omhoog komt laten ze je gewoon niet gaan tenzij er belachelijke bedragen betaald worden.13,5 miljoen is meer als wat Ajax voor Neres heeft betaald! Je kan fijn vinden dat Doan op deze manier bij Groningen blijft maar ga het alsjeblieft niet eerlijk noemen want de speler wordt hier keihard benadeeld.

13,5 miljoen vind ik persoonlijk ook wel iets te veel voor Doan, dus hoop niet dat PSV dat op tafel gaat leggen. Daarentegen, een Argentijnse aanvaller die in 30 wedstrijden 2 keer scoort bij een Duitse degradant klinkt ook niet heel veel belovend.... Hoop dat PSV toch nog wat andere namen in de hoge hoed heeft zitten

1. Het is een vraagprijs, dus er kan onderhandeld worden.
2. Groningen heeft eerder een bod afgestaan van 8 miljoen van Cska Moskou.
3. Competitie is reeds begonnen.
4. Transferdeadline is over 10 dagen.
5. Marktwaarde is 10 miljoen volgens transfermarkt.nl (zegt natuurlijk niets, maar is wel een indicatie), voor een dergelijk bedrag kan hij ook naar het Oosten van Europa verkocht worden.

Dus al met al een logische vraagprijs. Het is aan PSV om te onderhandelen. Eén ding is zeker ze gaan echt niet onder de 8 miljoen zitten, dus bedragen van 4 en 7 miljoen gaat hem niet worden.

Sluit een deal waarin Ramselaar betrokken wordt, zie hem graag komen en dat zal de prijs behoorlijk drukken.

20 augustus 2019 om 09:19

Waarom zal dat de prijs behoorlijk drukken. Psv heeft Ramselaar voor 6 miljoen gekocht, maar speelt al bijna 2 jaar daar niet. Dus hij zal nu nog misschien een transferwaarde van 2 vertegenwoordigen.

11 miljoen + Ramselaar + doorverkoop, dat lijkt me logisch. FC Groningen hoeft toch geen uitverkoop te houden omdat het grote Psv nu ineens komt....

20 augustus 2019 om 17:57

Hoeven ze niet inderdaad, aan de andere kant hoefden ze dat nooit maar laten ze altijd spelers voor een schijntje gaan. Let maar op 6mil en Ramselaar 3m Groningen is tevreden.

Voor 13,5 Miljoen zou ik als PSV ook een deurtje verder kijken, dat vind ik als Groningen supporter zelfs teveel voor Doan, ik denk dat je met 8 miljoen en een doorverkooppercentage, als FC Groningen al een hele mooie deal hebt.

Ik heb enkele maanden lang vrijwel dagelijks gelezen dat PSV voor zowel Bergwijn als Lozano minimaal 40 miljoen wilde hebben. Dat werdo.m. door de Jong nog eens op TV bevestigd. Ik zou niet weten waarom FC Groningen nu geen 13,5 miljoen zou mogen eisen voor Doan. Ik neem aan dat dit een vraagprijs is die past bij het huidige salaris van Doan. En FC Groningen hoeft hem ook helemaal niet te verkopen, want de club is financieel gezond.
Dus net als PSV eerder deed; poot stijfhouden en die 13,5 blijven eisen. Vind PSV dat te veel ? Prima en de groeten.

20 augustus 2019 om 11:41

"ik zou niet weten waarom FC Groningen nu geen 13,5 miljoen zou mogen eisen voor Doan."

Niemand zegt dat Groningen geen 13,5 miljoen mag vragen. Maar PSV mag ook lekker zelf bepalen hoeveel het uit wil geven.

Bankzitter Lozano heeft ook maar 1 leuk half jaar gehad en die word verkocht voor 35-40 mil. Dat is toch veel te veel geld? Ik snap PSV niet hoor. Ze zeuren altijd samen met de andere ' top clubs' dat het niveau in Nederland niet zo hoog is.. nee ha ha logisch! Als je de beste spelers voor een koek en een ei wilt weghalen van de clubs worden ze nooit sterker en dus de competitie ook niet!

20 augustus 2019 om 11:46

"bankzitter Lozano heeft ook maar 1 leuk half jaar gehad"

Hij is geen bankzitter. Van Bommel heeft hem één keer gepasseerd om hem wakker te schudden, daarna stond hij tegen ADO en Haugesund gewoon weer in de basis. Tegen Heracles zat hij helemaal niet in de selectie omdat PSV met het oog op de aanstaande transfer geen risico wilde nemen.

En dat Lozano maar één leuk half jaar heeft gehad klopt niet. In 2017-2018 17 goals en 11 assists, in 2018-2019 toevallig precies dezelfde cijfers. Daarvoor met Pachuca de Concacaf Champions League gewonnen en topscorer van dat toernooi geworden. En bij Mexico al 35 interlands gespeeld en in 2018 uitgeroepen tot beste speler van Noord- en Midden-Amerika.

Normaal ben ik altijd wel enthousiast wanneer er interesse voor latino's wordt gemeld, maar als de belangstelling voor Gonzalez waar is ontgaat me definitief alle logica achter de scouting van Psv.

Ten eerste: totaal andere voetballer dan Doan, die meer een middenvelder is. Gonzalez is een centrumspits, die ook uit de voeten kan op rechts en op links.

Ten tweede: vergelijk Gonzalez en Malen op transfermarkt en het is bijna een kopie. De Argentijn is acht maanden ouder, een centimeter langer, links waar Malen rechts is, heeft dezelfde voorkeurs- (spits) en nevenposities (linker- en rechterflank) en heeft een geschatte marktwaarde die vijf ton lager ligt dan die van Malen. Enige verschil: Gonzalez heeft met slechts twee goals in 30 wedstrijden een veel beroerder rendement. Kanttekening hier is natuurlijk dat Stuttgart degradeerde vorig seizoen, maar het geeft aan dat Gonzalez niet bepaald een verrijking van het PSV dat Malen al in de gelederen heeft betekent.

Ten derde: hoe komt de komst van Gonzalez tegemoet aan de wens van Van Bommel om over meer ervaring te beschikken? Van Bommel heeft een aanval met drie rechtsbenige dribbelaars en een linksbenig aanvallend talent, om van te likkebaarden. Weliswaar is dat nog druistig en ongepolijst, maar gaat een 21-jarige Argentijn die groen van Argentinos Juniors overkwam naar Duitsland en bij Stuttgart één seizoen lang tevergeefs tegen degradatie ploeterde daar iets aan veranderen? Gaat-ie bovendien Bruma, Malen of Bergwijn uit de basis spelen? Of met ongetwijfeld een transfersom van 8 á 9 miljoen op zijn naam op de bank zitten?

Ten vierde: aan het begin van het transferluik had PSV drie jonge aanvallers uit dezelfde leeftijdscategorie als Gonzalez. Allemaal andere types dan de jongens die nu de voorhoede vormen. Romero werd direct verhuurd, Lammers raakte geblesseerd en Piroe zal hoogst waarschijnlijk op weg naar Sparta. En dan ga je jezelf op een nieuwe spits van die leeftijd trakteren? Waar ben je dan nog voor bezig?

Ten vijfde: hoe gaat een extra aanvaller je werkelijke problemen verhelpen? Het zit hem helemaal niet in het eindpunt van het elftal, het zit hem in de aanvoer. Gutierrez lijkt zijn rol steeds beter te pakken, Ihattaren stelt evenmin teleur, alleen brengt Van Bommels oogappel Rosario gewoon onvoldoende. Vooruit levert hij niets en in verdedigend opzicht is het vooral overtredingen waar hij in uitblinkt. Zet daar gewoon Thomas of Afellay neer straks - waarvoor heb je díe gasten anders gehaald - of haal een betere kandidaat als je die op korte termijn kunt vinden. Maar anders gewoon met dit elftal op pad gaan. PSV heeft genoeg in huis. Van Bommel moet het er maar eens uithalen!

Grappig, de potentie van Suarez, Van Dijk en Doan zagen ze niet'' Waar velen denken dat Ritsu Doan niet goed genoeg is voor PSV, denkt clubwatcher Wim Masker daar beduidend anders over. De sportjournalist denkt dat men half niet weet over welke kwaliteiten de Japanse smaakmaker van FC Groningen beschikt. "Grappig om te zien hoeveel moeite landelijke media hebben om spelers van FC Groningen in te schatten", steekt Masker van wal op zijn officiële Twitter-account. "In Zivkovic zagen ze een toptalent, terwijl ze de potentie van Suarez, Van Dijk en Doan niet zagen of zien. Dat krijg je als je focus volledig ligt op Ajax, PSV en Feyenoord." Doan is echter niet meer de voetballer van een jaar geleden. "Hij heeft door de Asian Cup geen winterstop gehad. Ook was het defensieve voetbal van FC Groningen na de winterstop waardeloos voor hem. Zijn talenten sneeuwden net zo onder als die van Tadic bij het middelmatige Southampton", vervolgt hij. "Ik zie bij hem kwaliteiten die ik ook bij Tadic zag. Die zijn er ook volledig uitgekomen. Niet supersnel, maar stevig op de benen, prima pass en steekpass, snel oog en goed tussen de linies kunnen spelen. En als bonus een heel aardige dribbel", aldus Masker. Mooi stukje en zo waar. Zelfs bij robben durfde PSV het als enige aan maar wederom voor een minimaal bedrag zoals PSV graag laag biedt bij binnenlandse transfers. Alsof ze denken dat alleen PSV en Ajax hoge bedragen mogen vragen. Zo hypocriet!! Ipv te zeuren over de terechte 13 milj, gewoon betalen IPV het geld bij maar 2 clubs in de eredivisie te houden maak je zo de andere clubs financieel sterker waardoor de eredivisie sterker wordt, sterkere clubs in de eredivisie betekend betere prestaties in europa. + over 2 jaar verkoopt PSV hem voor 30+ milj.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1314
2.PSV1311
4.Vitesse111
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

7 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 1 0 0 0
2019/2020 FC Groningen 2 1 0 0
2018/2019 FC Groningen 32 5 4 1
2017/2018 FC Groningen 29 9 3 0
2017 Gamba Osaka 10 3 1 0
Laatste voetbalnieuws

Donyell Malen beleeft krankzinnige avond met vijf doelpunten voor PSV

Donyell Malen kan terugkijken op een historische avond. De twintigjarige spits wist zaterdagavond in de thuiswedstrijd van PSV tegen Vitesse namelijk liefst vijf doelpunten te maken en hielp de Eindhovenaren zo...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 20 september
Sadio Mané kan een nieuw contract tot 2025 tekenen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren