‘ADO Den Haag ziet in overbodige PSV’er opvolger voor vertrokken El Khayati’

Maandag, 19 augustus 2019 om

ADO Den Haag nam vorige week afscheid van Abdenasser El Khayati, die zijn gewenste transfer naar Qatar SC kreeg. De club uit de Hofstad heeft nog twee weken om een vervanger voor de aanvallende middenvelder in huis te halen. De Telegraaf schrijft dat de bij PSV overbodige Bart Ramselaar in Den Haag in beeld is als opvolger van El Khayati.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Moet PSV Bart Ramselaar laten gaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door ajax 111)

Nog steeds apart dat hij geen kansen meer krijgt. Vooral als je ziet wat er soms wel mag staan. Ik gun Bartje den mooie transfer, is gewoon een degelijke speler.

19 augustus 2019 om 12:47

"vooral als je ziet wat er soms wel mag staan."

Maar dan kijk je wellicht voor naar Rosario, Hendrix en Sadilek? Dat zijn niet zijn concurrenten. Ramselaar is een aanvallende middenvelder, dus zijn concurrenten zijn Pereiro, Ihattaren en momenteel ook Bergwijn. En die zijn allemaal toch wel wat beter dan Ramselaar.

19 augustus 2019 om 12:48

Ja daar ben ik het helemaal mee eens. Als Ramselaar toch eens een paar wedstrijden op rij de kans krijgt op het middenveld, dan kan hij zich toch goed laten zien. Ik snap echt niet waarom hij gewoon helemaal geen kans krijgt van Van Bommel, maar bijvoorbeeld Rosario elke wedstrijd blijft staan.

19 augustus 2019 om 12:53

"als Ramselaar toch eens een paar wedstrijden op rij de kans krijgt op het middenveld, dan kan hij zich toch goed laten zien."

Ja, dat kun je natuurlijk wel zeggen van elke speler ter wereld die bij z'n club op de bank zit. "zet hem gewoon een tijdje in de basis, misschien doet hij het dan wel heel goed". Ramselaar heeft kansen genoeg gehad bij Psv. 35 Wedstrijden (29x basis) in 2016-2017, 36 wedstrijden (23x basis) in 2017-2018. Maar echt overtuigend was het nooit. En zijn rendement was gewoon bedroevend.

"ik snap echt niet waarom hij gewoon helemaal geen kans krijgt van Van Bommel, maar bijvoorbeeld Rosario elke wedstrijd blijft staan."

Rosario is een verdedigende middenvelder, Ramselaar een aanvallende middenvelder.

19 augustus 2019 om 14:17

1. zo werkt het natuurlijk wel, je kunt een speler niet op 1 wedstrijd beoordelen.

2. In die periode was er natuurlijk een ander elftal, dat hij 2 jaar geleden niet overtuigde in het elftal toen, wil niet zeggen dat dit nu nog steeds zo zou zijn. Inmiddels speelt PSV eigenlijk een heel ander spel, wellicht dat hij hierin veel beter zou renderen als hij de kans krijgt.

3. De vergelijking met Rosario was niet zozeer bedoeld om de positie, maar meer om het feit dat hij maarmag blijven staan zonder enige consequentie.

Het lijkt er heel sterk op dat als je Van Bommels vriendje bent, je dan niet uit de basis kunt verdwijnen (rosario, Sadilek), en als je niet zijn vriendje bent je er ook echt niet in komt tenzij hij echt niet anders kan (ramselaar, en eerder ook Guti)
.

19 augustus 2019 om 14:22

"ramselaar heeft kansen genoeg gehad" Speelde hij niet voornamelijk als buitenspeler onder Cocu? Dan kan je niet echt spreken van genoeg kansen gehad. Hoeveel wedstrijden had hij als aanvallende middenvelder gespeeld?

19 augustus 2019 om 16:59

"1. zo werkt het natuurlijk wel, je kunt een speler niet op 1 wedstrijd beoordelen."

Niet op 1 wedstrijd, wel op 76 wedstrijden.

"de vergelijking met Rosario was niet zozeer bedoeld om de positie, maar meer om het feit dat hij maarmag blijven staan zonder enige consequentie."

Rosario heeft op zijn positie wel wat minder sterke concurrentie dan Ramselaar op de zijne.

"en als je niet zijn vriendje bent je er ook echt niet in komt tenzij hij echt niet anders kan (ramselaar, en eerder ook Guti)"

Kijk, daar haal je zelf je eigen theorie al onderuit. Guti is inmiddels een vaste basisspeler.

Ramselaar moet sowieso vertrekken bij Psv, maar denk dat hij te goed is voor Ado. Had eerder verwacht dat een club als AZ of Feyenoord hem op zou pikken.

19 augustus 2019 om 12:17

Iedereen valt Feyenoord hier aan op het forum omdat er bij subtoppers is ingekocht die het niet hebben gered bij een topclub, en dan moeten ze Rammelaar halen die faliekant is mislukt bij PSV? Lijkt me niet handig.

19 augustus 2019 om 18:47

Ramselaar kon na 1 seizoen naar bayern, vervolgems komt er n andere trainer en Ramselaar speelt niet meer. Feyenoord zou heeeeel blij moeten zijn net Ramselaaar. N tapia wat n goede voetballer is, is ook al vaak mislukt. ligt niet persee aan hem. houterige toornstra doet t prima bij feyenoord en ramselaar is echt niet minder

19 augustus 2019 om 12:22

Feyenoord heeft geen geld en genoeg middenvelders inmiddels. Het middenveld is overval en met Toornstra hebben we een zelfde soort speler al lopen niet beter maar wel zelfde soort. Bij AZ hebben ze Gudmunson die amper aan spelen toekomt maar niet minder is lijkt me. Vind hem wel passen bij AZ daar niet van. Vitesse is met Musondo al voorzien. Uterecht zou kunnen maar die zijn ook redelijk voorzien. Dan blijven niet veel clubs over. Vond hem bij FCU echt geweldig maar een gevalletje Maher jammer genoeg. Gewoon net als Maher bij Ado schiteren dan volgend jaar naar AZ Feyenoord dat soort clubs.

19 augustus 2019 om 14:41

Niet beter? Toornstra is zeker wel beter dan Ramselaar. Toornstra heeft zijn strepen inmiddels wel verdiend. Ramselaar heeft 0,0 laten zien.

Dit is een prima aanwinst voor Ado! Mits Ramselaar zijn niveau van Utrecht weer kan oppakken kan ADO een mooi opstapje zijn om de weg naar boven weer te vinden.

Zonde. Deze jongen moet gewoon op eredivisieniveau moeten spelen en zou voor iedere subtopper een aanwinst zijn geweest. Ik vind het raar dat Feyenoord zich niet gemeld heeft, voor hun zou Ramselaar een aanwinst geweest zijn.

19 augustus 2019 om 14:51

@Janta Ado is een eredivisionist, snap je eerste opmerking dan ook niet. Verder zeg je dat Ramselaar een aanwinst is voor Feyenoord. Al een paar jaar wordt het beleid van Feyenoord uitgelachen omdat zij subtoppers halen. En dan kom je nu met Ramselaar aanzetten, die mislukt is bij psv.

Ik snap echt niet hoe het kan dat Ramselaar nogsteeds bij PSV speelt. Van Bommel ziet het dan wel niet in hem zitten maar onder Cocu was hij gewoon een redelijke speler. Er moeten toch wel clubs zijn die het gokje met hem willen nemen. Bij FC Utrecht en bij vlagen bij PSV was hij echt een goede speler.

En waar gaat ADO die transfersom en salaris van betalen?

19 augustus 2019 om 12:34

Niet, dat kunnen ze natuurlijk niet. Het is waarschijnlijk voor ADO hopen dat PSV hem niet weet te slijten en ze hem als plan B bij ADO stallen een jaartje.

v Bommel is gewoon een matige coach die moet er uit bij Psv

Ramselaar speelde 1e seizoen onder Cocu goed bij PSV

19 augustus 2019 om 12:49

"ramselaar speelde 1e seizoen onder Cocu goed bij Psv"

Niet mee eens. Ik heb Ramselaar nooit echt goed gevonden bij Psv. Zijn cijfers spreken ook niet echt voor hem: 7 goals en 6 assists in 76 wedstrijden is natuurlijk wel erg pover voor een aanvallende middenvelder.

19 augustus 2019 om 13:46

Hoeveel speelminuten zijn die 76 wedstrijden van Ramselaar?

19 augustus 2019 om 13:54

"hoeveel speelminuten zijn die 76 wedstrijden van Ramselaar?"

4.531 Minuten. Gemiddeld bijna een uur per wedstrijd. Ik heb beker- en Europese wedstrijden meegeteld.

19 augustus 2019 om 14:35

ik wist niet dat Ramselaar in zijn 1e seizoen voor PSV 76 wedstrijden speelde?

dat seizoen was niemand echt goed bij Psv, maar Ramselaar behoorde toen wel bij de meest constante en betere PSV spelers dat seizoen, daarna kreeg hij minder vertrouwen en dan is het lastig, dat heeft Maher ook gezien

wat ze overigens in die Doan zien is mij een raadsel voor PSV

19 augustus 2019 om 15:25

"ik wist niet dat Ramselaar in zijn 1e seizoen voor PSV 76 wedstrijden speelde?"

Nou, goed. Dan kijken we alleen naar z'n eerste seizoen: 35 wedstrijden, 7 goals, 3 assists. Nog steeds niet heel indrukwekkend.

"dat seizoen was niemand echt goed bij Psv"

Misschien niet, maar het seizoen daarna wel (psv werd toen kampioen). En ook toen wist Ramselaar weinig indruk te maken, ondanks dat hij kansen genoeg kreeg (36 wedstrijden waarvan 23 als basisspeler).

"maar Ramselaar behoorde toen wel bij de meest constante en betere PSV spelers dat seizoen"

Daar ben ik het niet mee eens. En als hij zo goed en constant was, waarom werd hij dan in dat seizoen maar liefst 20 keer (!) gewisseld? En waarom raakte hij in maart uiteindelijk z'n basisplek kwijt?

"dat heeft Maher ook gezien"

Maher mag helemaal niet klagen over vertrouwen. Die is uiteindelijk tot 106 wedstrijden in PSV 1 gekomen, ondanks dat hij volgens mij geen enkele keer drie goeie wedstrijden op rij heeft gespeeld. Je kunt een speler die niet presteert moeilijk jaren in de basis laten staan, in de hoop dat er ineens een wondertje gebeurt. En het feit dat Adam Maher nu, in de beste jaren van z'n leven, bij (met alle respect) FC Utrecht speelt bewijst volgens mij wel het gelijk van Psv.

Benieuwd of hij dat gaat doen. Hij heeft eerder NAC en Sint-Truiden ook al afgewezen omdat dit niet het niveau was wat hij ambieerde.

Het verhaal Ramselaar bij PSV is nu een beetje treurig. Hoop dat hij snel een goede nieuwe club vindt, want dit gun je hem echt niet. Heeft zich altijd correct opgesteld, maar wordt nu al een seizoen verwaarloosd. ADO wil hem nu, maar ik hoop eigenlijk op een club van een hoger niveau dan Ado. Dat kan hij gemakkelijk aan. Feyenoord had bijvoorbeeld beter voor Ramselaar kunnen gaan dan voor die kleine Kelly.

Als ik ADO zou zijn zou ik ook eens kijken naar El Jebli. Dit lijkt mij een veel voordeligere optie.

19 augustus 2019 om 14:17

Leuke optie, heb vorig jaar genoten van deze speler. Als ik Jebli was zou ik echter een stap nemen die financieel aantrekkelijker is.

Hendrik en Rosario mogen wel spelen maar hij komt nooit voor in de plannen? Verdedigend zijn Hendrik en Rosario misschien iets verder Maar hij brengt veel meer voetbal, en zou van Bommel niet bij uitstek de man moeten zijn die Ramselaar nog beter zou kunnen maken? Blijf het jammer vinden. Het is werkelijk waar verschrikkelijk om naar Rosario te kijken en dat is dan je aanvoerder..

19 augustus 2019 om 14:27

Ramselaar was niet om aan te gluren toen hij wel speelde bij Psv. Rende veel op en neer, maar bijna elke bal die niet breed of terug ging verloor hij.

In zijn 1e seizoen was hij prima hoor, 27 competitie wedstrijden 5 goals, 2 bekerduels 1 goal, terwijl ie ook vaak niet op zijn positie speelde

Ramselaar speelde aan het begin van het seizoen 2016/17 nog twee wedstrijden voor FC Utrecht. Hij tekende in augustus 2016 vervolgens een contract tot medio 2021 bij Psv, de kampioen van Nederland in de voorgaande twee seizoenen. Dat betaalde circa €4.300.000,- voor hem aan FC Utrecht, exclusief eventuele latere bonussen.[2] Ramselaar maakte op 28 augustus 2016 zijn debuut voor Psv, tijdens een competitiewedstrijd die in 0–0 eindigde thuis tegen FC Groningen. Hij viel die dag in de 84e minuut in voor Santiago Arias. Hij kreeg op 10 september 2016 voor het eerste een basisplaats in het eerste elftal van Psv, tijdens een met 0–4 gewonnen competitiewedstrijd uit bij N.e.c.. Daarbij schoot hij in de vierde minuut zelf de 0–1 binnen. Ramselaar maakte drie dagen later zijn debuut in de Uefa Champions League, tijdens een met 0–1 verloren wedstrijd thuis tegen Atlético Madrid. Hij viel die dag in de 67e minuut in voor Jorrit Hendrix. Mede vanwege blessures van teamgenoten, kreeg Ramselaar gedurende zijn eerste seizoenshelft bij PSV regelmatig een basisplaats. Nadat een aantal geblesseerden terugkeerden, mocht hij ook meer dan eens beginnen als buitenspeler.

Ramselaar begon het seizoen 2017/18 als reservespeler. Trainer Phillip Cocu koos doorgaans voor een middenveld met Marco van Ginkel, Gastón Pereiro en Jorrit Hendrix. Gedurende de eerste vijftien speelronden, viel hij twaalf keer in. Nadat PSV in de vijftiende ronde met 3–0 verloor uit bij Ajax, kreeg Ramselaar in de eerstvolgende competitiewedstrijd zijn eerste basisplaats, uit bij FC Groningen. Hij verdrong daarmee Pereiro uit opstelling. Ramselaar begon ook in zestien van de volgende achttien speelronden dat seizoen in de basis en werd aan het eind van het jaar voor het eerst in zijn carrière landskampioen met Psv. Zijn perspectief op speeltijd veranderde toen Mark van Bommel in juli 2018 Cocu opvolgde als coach van de Eindhovense club. Van Bommel verkoos in eerste instantie een middenveld met Pereiro, Hendrix en Pablo Rosario. Bij wissels en blessures kregen ook Dante Rigo en Mauro Júnior de voorkeur boven Ramselaar. Hij deed op 14 september 2018 voor het eerst mee met Jong Psv. Daarmee speelde hij die dag een wedstrijd in de Eerste divisie, uit tegen N.e.c. (4–4). Ramselaar scoorde twee keer.

Ik snap niet waarom Ramselaar geen minuten krijgt bij PSV? Deze jongen was zeer goed bezig bij FC Utrecht, bij PSV begon goed. Na de champions league wedstrijd tegen Bayern München in het buitenland al benoemd om zijn kwaliteiten. En laatste 2 jaar niet tot amper gespeeld. Natuurlijk is Ramselaar te goed voor ado. Van mij mag hij terug komen naar FC Utrecht. Maar bij een club als Feyenoord of AZ zou hij ook niet misstaan denk ik.

Ik vind Ramselaar eigenlijk veel te goed voor Ado, maar als het alternatief is dat ie een jaar op de tribune moet zitten dan zou ik het gelijk doen. Deze speler is toch veel te goed voor de tribune. Denk dat hij bij elke club in Nederland in de basis zou staam, behalve bij AZ Psv en Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.FC Twente27-12
15.PEC Zwolle26-18
17.ADO Den Haag19-29
18.RKC Waalwijk15-33
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. NecidAanvaller216
E. HooiAanvaller130
L. KoopmansKeeper200
M. KramerAanvaller132
B. Ould-ChikhAanvaller130
O. BogleAanvaller51
T. BeugelsdijkVerdediger191
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina ADO Den Haag.

22 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 3 juni
Jadon Sancho is op de radar verschenen van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren