Barcelona schendt afspraak met Bayern en publiceert details Coutinho-deal

Maandag, 19 augustus 2019 om

Barcelona en Bayern München maakten maandagochtend bekend dat Philippe Coutinho de overstap maakt van het Camp Nou naar de Allianz Arena. De Spaanse topclub bracht via de officiële kanalen ook de financiële afspraken naar buiten. Bayern doet dit niet en laat op de clubwebsite weten dat beide partijen hebben afgesproken om geen mededelingen te doen over de financiële details.

Bayern schrijft dat Coutinho gehuurd wordt en er een optie tot koop is bedongen in de onderhandelingen met Barcelona. “Alle betrokken partijen hebben afgesproken om de financiële afspraken niet bekend te maken”, aldus een statement op de website van de Duitse grootmacht. Barcelona komt die afspraak niet na en meldt meerdere details. Zo laat de club uit LaLiga weten dat Bayern de optie heeft om Coutinho na dit seizoen voor 120 miljoen euro over te nemen. Bovendien meldt de club dat Bayern een huurvergoeding van 8,5 miljoen euro betaalt en dat de Duitse grootmacht het salaris van Coutinho in zijn geheel overneemt.

“We waren al lange tijd bezig om Coutinho aan te trekken en we zijn blij dat we deze transfer hebben kunnen afronden”, aldus Karl-Heinz Rummenigge namens Bayern. “Onze dank gaat uit naar Barcelona voor het instemmen met deze transfer.” Coutinho reageert verheugd op zijn overstap. “Dit is een nieuwe uitdaging voor mij bij een van de grootste clubs uit Europa”, aldus de Braziliaan. “Ik kijk enorm naar mijn tijd hier bij Bayern uit. Net als FC Bayern heb ik grote ambities. Ik ben ervan overtuigd dat ik de doelen samen met mijn ploeggenoten kan bereiken.” Coutinho gaat bij Bayern spelen met rugnummer tien, dat hij overneemt van de inmiddels gestopte Arjen Robben.Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door almogaver)

Als dit waar is is dit wel heel raar van Barca.
1. je spreekt iets af, dan kom je dat toch na lijkt me.
2. waarom zou je alles naar buiten moeten brengen. Als niemand het zou weten zou er denk ik niemand slechter om slapen.

19 augustus 2019 om 11:29

Als ze de afspraken hebben gemaakt, moet je het inderdaad nakomen. Ik begrijp dan totaal niet waarom Barca dan toch zou publiceren.

Details van deals vind ik wel logisch, zeker gezien de FFP en de drang naar openheid van stukken.

19 augustus 2019 om 11:34

Barcelona komt lekker in het nieuws over afspraken schenden de afgelopen paar dagen.

Ik snap deze deals niet. Een huurvergoeding van 8.5 miljoen, terwijl de speler over een jaar kennelijk nog 120 miljoen euro waard is. Coutinho is dan 28.

In vier jaar tijd, tot zijn 32e, schrijf je dan zo'n 100 miljoen af op Coutinho. Dan is 8.5 miljoen voor dit jaar een koopje, lijkt me.

Ik verwacht eigenlijk dat Bayern de optie tot koop niet gaat lichten.

19 augustus 2019 om 11:28

Over een jaar word die teruggestuurd en kopen ze Kai Havertz. James hebben ze ook 2 jaar gehuurd.

19 augustus 2019 om 11:30

Dat zou betekenen dat Bayern voor het voor 1 seizoen huren van Coutinho 21.5 miljoen betaalt. Dat is toch geen koopje?

19 augustus 2019 om 11:35

Gaan we nu salarissen serieus meetellen.? Dan kan je ook zeggen dat Juve dit jaar 30 miljoen voor Ronaldo betaald of hoeveel die gozer mag verdienen.

19 augustus 2019 om 11:36

Als ze de finale CL bereiken met behulp van hem is het een koopje.

19 augustus 2019 om 11:36

Gaan we nu salarissen serieus meetellen.? Dan kan je ook zeggen dat Juve dit jaar 30 miljoen voor Ronaldo betaald of hoeveel die gozer mag verdienen.

19 augustus 2019 om 11:37

Dan mag je eerst Kovac ontslaan. Kan VZ niet die mobiele applicatie een keer in orde maken? Zelf reageren kan niet en op iemand reageren geeft de helft van de tijd error.

19 augustus 2019 om 11:41

Als je een speler huurt is het natuurlijk wel anders qua salaris. Een speler die bij jou onder contract staat heeft nog waarde, een huurspeler niet als je hem niet vastlegt. In principe telt salaris dan gewoon mee voor de huursom die je betaald en de kosten die je voor dat ene jaar kwijt bent.

19 augustus 2019 om 11:48

Ik vind het wel een verschil of je een speler voor 1 jaar hebt, of een speler die vast onder contract staat. Een speler die je 1 seizoen hebt, vertegenwoordigt geen restwaarde of kan je volgend seizoen niet verder helpen. Als het ware verbeter je dan een speler voor een andere club. Dan vind ik wel degelijk dat je het salaris bij de kosten kan optellen, aangezien de speler je voor volgend seizoen niets concreets iets meetbaars oplevert. Het enige waarbij die een seizoen geloof is aan prijzen, en dat kan je weer niet 1-op-1 aan een speler toewijzen. Maar ik snap je punt.

19 augustus 2019 om 11:48

Ik gebruik die app niet, en ondervind nooit problemen met de mobiele website m.voetbalzone.nl

19 augustus 2019 om 11:56

Denk dat dat voor CR ook wel een realistisch uitgangspunt is, aangezien de kans dat je die nog verkoopt heel klein is. Dus dan is zijn salaris, plus de transfersom, verdeeld over zijn actieve jaren, de kosten die je jaarlijks maakt.

Daartegenover staan natuurlijk ook nog inkomsten (shirtjes).

Overigens denk ik dat CR aan salaris alleen al tegen of iets boven de 30 verdient en dan moet je dus zijn transfersom over een jaar of 3 a 4 meenemen, dan kom je op 60 miljoen per jaar.

En of je hem dat waard vindt... Misschien wel als je de CL wint, maar voor de Serie A was hij niet echt nodig geweest, denk ik.

19 augustus 2019 om 11:32

8,5 is een koopje ja, maar zal ongeveer maal 2 zijn, want ze moeten zijn salaris ook nog betalen, wat niet mals zal zijn.

Ze zullen uiteraard gek zijn om 120 miljoen te betalen, dat Barca zo gek is geweest om zelfs nog meer te betalen betekent niet dat dat zijn marktwaarde is.

19 augustus 2019 om 11:34

Barcelona zal ook wel blij zijn, aangezien zij nu 8,5 miljoen krijgen en zijn salaris een jaar niet hoeven te betalen. Bayern is even uit de brand en kan voor volgend seizoen naar een definitieve oplossing zoeken. Al speelt die iedereen dronken, dan nog zie ik Bayern geen 120 miljoen betalen voor een 28 jarige speler.

Het lijkt me nogal vreemd dat Barcelona af heeft gesproken om de financiële details te verbergen voor haar clubleden, dat gaat namelijk (volgens mij) tegen de statuten in. Barcelona is immers een club waarbij de president democratisch wordt gekozen door de clubleden. Natuurlijk worden niet de volledige contracten openbaar gemaakt, maar de transfersom, huursom, optie tot koop, afkoopclausule en contractduur worden normaliter voor iedere transfer bekend gemaakt.

19 augustus 2019 om 11:38

Financiële details kun je volgens mij ook niet voor je houden gezien de FFP? Daarnaast komen de cijfers omtrent huur/salaris e.d toch wel naar buiten.

19 augustus 2019 om 11:55

Nou, misschien kan je uit de jaarverslagen niet de specifieke uitgaven per transfer terug herleiden (doordat er in termijnen betaald moet worden, een optionele koop is opgenomen en omdat er meerdere transfers plaatsvinden in een jaargang). Maar over het algemeen kan je dat inderdaad meestal niet verborgen houden. In het geval van Barcelona is dat simpelweg onmogelijk omdat de statuten voorschrijven dat de clubleden geïnformeerd worden over dit soort zaken.

19 augustus 2019 om 11:51

Maar geen mededelingen erover doen betekend lijkt mij toch niet dat ze het verbergen. Het zal alsnog in de cijfers naar buitenkomen. Zelf volg ik Barca niet maar geeft Barca altijd aan bij de announcement wat de spelers gaan verdienen wanneer deze worden gekocht?

Edit, ik zie op de site van Barca dat ze enkel hebben neergezet dat het om het salaris gaat en niet de hoeveelheid.

19 augustus 2019 om 11:57

Nee, de salarissen worden niet bekendgemaakt en zijn eigenlijk alleen in de jaarverslagen terug te herleiden tot de totale salariskosten voor sporters in de afgelopen jaargang. Bij de aankondiging van een transfer wordt doorgaans alleen de transfersom, huursom, optie tot koop, afkoopclausule en contractduur bekend gemaakt.

19 augustus 2019 om 12:01

Klopt, heb zelf ook even op de Barca site gekeken en dit is idd iets wat Barca altijd wel doet. Op zich wel fijn om daar duidelijkheid over te geven naar je fans.

19 augustus 2019 om 12:14

Dat is een van de voordelen van een club die in handen is van de clubleden en niet van een enkele (externe) eigenaar. Wanbeleid kan door de eigen clubleden worden afgestraft en hoop dat dat in 2021 (tijdens de volgende verkiezingen) gaat gebeuren.

19 augustus 2019 om 13:35

Ja en dat verklaart ook wel waarom over de transfersom van Neymar destijds van Santos naar Barcelona zo geheimzinnig is. Dat is tot hedendaagse dag nog steeds onduidelijk hoeveel er betaald is 🙄

19 augustus 2019 om 15:17

Ook in dat geval werden de details wel degelijk gedeeld. Ze communiceerden de kosten die nodig waren om de transferrechten van Neymar (die destijds in handen waren van Santos, investeringsmaatschappijen en de speler zelf) over te nemen. Ze hebben zelfs de tien miljoen die ze aan de vader van Neymar betaalden gecommuniceerd. Waar de onrust over ontstaan is zijn de overige kosten, die gingen over twee vriendschappelijke duels, scoutingswerk van de vader van Neymar en de eerste optie op drie jeugdspelers van Santos.

Niet handig van Barcelona. Dit gaat Bayern nooit betalen. Dus over een jaar zijn ze even ver en is zijn waarde wellicht zelfs gedaald.

Ze kunnen best 120 afspreken, maar ook tegen die tijd afspreken om er 80 van te maken.
120 is meer voor het geval Coutinho daar de sterren van de hemel speelt en zijn transferwaarde naar 150 miljoen gaat. Zit Bayern alvast gedekt met de prijs van 120.

Eerlijk gezegd denk ik niet dat ze hem over een jaar kopen. Zie Bayern niet 120 miljoen voor een speler neerleggen. Die gaan volgend jaar gewoon voor Sane (jonger, mogelijk iets goedkoper en duitse nationaliteit).

Vervolgens zullen ze waarschijnlijk Timo Werner transfervrij oppikken (want dat doet Bayern graag bij haar concurrenten) en zie ook Haverts die kant op verhuizen.

Is de voorhoede weer op volledige oorlogssterkte en kan Coutinho zich weer melden bij Barcelona.

In de statuten van de club staat dat alle financiã«le zaken openbaar moeten zijn, gezien de club eigendom is van de leden.
Als het eenmaal definitief is, dient dit beschikbaar te zijn voor alle leden.
Vooraf hebben ze niets gezegd in de pers.

Storm in een glas water.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4899 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Sevilla104
Voor de complete stand: LaLiga

172 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 20 september
Sadio Mané kan een nieuw contract tot 2025 tekenen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren