Ajax zonder Promes en Dolberg naar Cyprus, Ziyech wel bij selectie

Maandag, 19 augustus 2019 om

Ajax moet het dinsdag tegen APOEL Nicosia doen zonder Quincy Promes. De aanvaller viel afgelopen zaterdag geblesseerd uit in het duel met VVV-Venlo en is niet op tijd hersteld om in actie te komen in de play-offs voor de Champions League. Hakim Ziyech viel zaterdag uit met enkelklachten, maar is desondanks door trainer Erik ten Hag opgenomen in de twintigkoppige selectie van Ten Hag. Ook Noussair Mazraoui reist mee naar Cyprus, terwijl er geen plek is voor Kasper Dolberg.

Promes moest zaterdag in Venlo (1-4 winst) voor rust al geblesseerd naar de kant. Ten Hag wist na afloop van het duel niet of de Oranje-international het duel van dinsdag in Nicosia zou halen en maandag blijkt dat de aanvaller niet op tijd fit is. De trainer sprak de verwachting uit dat Mazraoui wel in actie kan komen en de rechtsback annex middenvelder zit dan ook bij de selectie. Dat geldt ook voor Ziyech, die zaterdag ook het einde van de wedstrijd niet haalde.

Dolberg zat afgelopen zaterdag niet meer bij de wedstrijdselectie en blijft nu ook achter in Amsterdam. De Deense spits wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek uit de Johan Cruijff ArenA. Volgens diverse media is hij hard op weg naar OGC Nice, dat tussen de 20 en 25 miljoen euro betaalt.

Selectie Ajax:

Doel: André Onana, Bruno Varela, Kjell Scherpen

Verdediging: Perr Schuurs, Joël Veltman, Edson Álvarez, Noussair Mazraoui, Daley Blind, Lisandro Martínez, Nicolás Tagliafico, Sergiño Dest

Middenveld: Donny van de Beek, Razvan Marin, Dani de Wit, Jurgen Ekkelenkamp

Aanval: David Neres, Klaas-Jan Huntelaar, Dusan Tadic, Noa Lang, Hakim ZiyechGerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door johnnyypsv)

Hopelijk kan Ziyech gewoon meespelen en mis je alleen mogelijke invaller Promes. Anders maar met Huntelaar in de basis, doet het ook niet onaardig laatste paar wedstrijden. 0-2 winnen en zorgeloos de thuiswedstrijd volgende week spelen. Lijkt me toch wel een niveau minder dan PAOK

19 augustus 2019 om 09:15

Als ik menig Ajacied moet geloven is Huntelaar de spits voor het Nederlands elftal. Dan lijkt mij dat met Huntelaar in te spits hij er minimaal 2 inlegt tegen deze tegenstander, dus lijkt mij geen probleem mocht die basis komen te staan.

19 augustus 2019 om 09:17

Huntelaar moet je alleen gebruiken om in te brengen, die kan geen hele wedstrijd meer gevaar stichten op het hoogste niveau.

19 augustus 2019 om 09:28

Huntelaar oogt anders nog altijd fris en gretig. We hebben hem dit seizoen dan niet een volle wedstrijd zien spelen, maar bijvoorbeeld vorig seizoen heeft hij Ajax wel goed door de kwalificatiewedstrijden heen geloodst met zijn doelpunten. Enige nadeel van Huntelaar is dat het een echte spits in de 16 is, wat misschien ten koste gaat van Donny's diepgang.

19 augustus 2019 om 09:29

Je gelooft menig Ajacied als het je goed uitkomt zeker 😉

19 augustus 2019 om 09:29

Ik denk dat Huntelaar voor Oranje nuttig zou kunnen zijn in dezelfde rol als bij Ajax. Als pinchitter dus.

19 augustus 2019 om 09:31

De spits van Oranje is misschien wat overdreven. Maar ik denk wel dat je hem er nog wel bij kan hebben als pure afmaker en oorlog maker voor de laatste minuten. Tadic staat gewoon in de spits bij Ajax dus wat je verder zegt slaat niet echt ergens op.

19 augustus 2019 om 09:31

Dan hoor ik daar niet bij, huntelaar redt het niet 90 minuten en dat is helemaal niet erg Vindt dat je hem alleen moet gebruiken de laatste half uur dan is hij nog vol energie en fanatiek. Gewoon Tadic in de spits

19 augustus 2019 om 09:40

Huntelaar als invaller is inderdaad perfect, de tegenstander is al wat vermoeider en wellicht minder scherp. Daar waar Huntelaar altijd scherp is en gretig om toe te slaan.

19 augustus 2019 om 10:12

Ik vind het raar dat Dolberg, begin vh seizoen nog 1e spits nu al ingepakt bij de uitgang staat.
Natuurlijk heeft hij mede door blessure niet goed gespeeld het laatste 1,5 jaar. Maar las je de kwaliteiten hebt die hij heeft dan komt dat er gewoon nog een keer uit.
En die kwaliteiten zijn nou juist de kwaliteiten van een ajax spits. mee kunnen voetballen, scorend vermogen, techniek. Sterker, ik vind hem de eerste spits na Patje Kluivert die het totaalpakket heeft.
Waar ik me helemaal aan irriteer zijn die zogenaamde ajax fans die hem kwalijk nemen dat "ie er uitziet alsof hij er niet voor gaat" . Als je een werker in de spits wil moet je fan van Dirk Kuijt worden.

19 augustus 2019 om 13:00

Hij zou best bij oranje nog van dienst kunnen zijn . Het ligt er alleen aan hoe Oranje speelt, dus hoe wil je hem gaan gebruiken . Speel je tegen een tegenstander waarvan je weet dat je veel rond hun 16 metergebied speelt ,kan je best met Hunterlaar komen

19 augustus 2019 om 09:16

Op de Uefa ranking ontlopen ze elkaar weinig, Apoel zelfs iets hoger genoteerd (plek 59 vs. Paok op plek 65). Maar denk dat het huidige Paok, na hun super seizoen van vorig jaar, wel sterker is dan de Cyprioten inderdaad. Ook bij Apoel uit kan het spoken, wordt wederom geen makkelijke pot. Maar hopelijk kunnen we dit keer een beter resultaat boeken dan in Thessaloniki, winst zou erg prettig zijn, dan een weekend vrij een topfit die laatste wedstrijd in en hopelijk de CL veilig stellen! Ik kijk al weer uit naar de komende twee potjes

19 augustus 2019 om 09:22

Het kan daar erg warm zijn zou van invloed kunnen zijn. Maar er wordt gespeeld om 22.00 uur plaatselijke tijd. Vraag me af wat dan de temp is.

19 augustus 2019 om 09:27

Zo rond de 26 27 graden. Met een torenhoog luchtvochtigheid is het probleem dat het zweet niet verdampt.

Schei nou toch eens uit met die kunstgrasvelden. Er komen blesures van (nu ook weer met Promes) en het is niet om aan te zien. Ook draagt dit bij aan het imago dat de Eredivisie een lachertje is in het buitenland. Knvb doe er toch iets aan. Wellicht moet de traditionele top 3 zich hard opstellen (weigeren te spelen op kunstgras vanaf volgend seizoen) om gang in de zaak te brengen.

Echt gras moet gewoon een vereiste zijn zodat clubs daarop moeten begroten.

19 augustus 2019 om 09:15

De blessure van promes kun je niet echt afschrijven op het kunstgras. Daar de speler van VVV zijn noppen achter op zijn hiel zet.

19 augustus 2019 om 09:18

Ik heb alleen studio sport kunnen kijken en dacht dat Promes bleef haken in het plastic (zoveel zwarte rubberen balletjes sprongen erop) ipv noppen op de hakken. Als dit niet zo is excuses.

19 augustus 2019 om 09:31

Je kan het niet per definitie alleen afschrijven op kunstgras, dat klopt inderdaad. Echter staat dit incident natuurlijk totaal niet op zichzelf... er zijn tal van voorbeelden van blessures, klagende spelers en trainers waar uit we kunnen afleiden dat kunstgrasvelden een negatief effect hebben op de fysieke gesteldheid van spelers.

Ik ben het dan ook compleet met [email protected] eens inzake deze situatie; kunstgrasvelden zouden op het hoogste niveau verboden moeten worden. Het is de redding voor veel amateursclubs geweest en heeft dus absoluut zijn meerwaarde, maar elke zichzelf respecterende competitie op het hoogste niveau mag hier simpelweg geen genoegen mee nemen.

19 augustus 2019 om 11:54

Door die tik bleef de punt van zijn voet hangen in het kunstgras veld, dat niet meegaf zoals een natuurgras veld.

Bij een natuurgrasveld zou je een flinke hap uit het veld halen en gaf het veld wat meer mee. Kan het nog steeds teveel zijn, maar net wat minder kans op een dergelijke blessure.

Tadic gaf ook al aan dat ze extra herstel nodig hebben na deze wedstrijd.

19 augustus 2019 om 09:16

Als ze dat alledrie weigeren zou het alleen voor Feyenoord nadelig uit kunnen pakken, als we ervan uit gaan dat ze dan 3 punten in mindering krijgen. Ajax en PSV eindigen toch wel elk jaar minimaal 3 punten hoger dan de concurrentie.

19 augustus 2019 om 09:25

Als je 3 punten in mindering krijgt voor elke speelronde dat je weigert wordt het toch wel een ander verhaal 😀

19 augustus 2019 om 09:45

Ik weet niet hoeveel clubs er op kunstgras spelen in de ED, zo goed volg ik het niet. Als het er 2 zijn kunnen ze het wel overwegen toch?

19 augustus 2019 om 09:52

Heracles, VVV, Pec, Emmen, Ado spelen sowieso al op kunstgras. Ik weet niet of RKC ook zo'n mat erin heeft liggen, maar dan worden het al gauw 15/18 punt wat je inlevert. Als je zo'n seizoen hebt als vorig jaar dan kan het, maar anders... zijn het wel veel punten die je laat liggen.

19 augustus 2019 om 10:14

Rkc heeft sinds dit seizoen gras. Ado, Pec en Emmen gaan of willen ook over volgens mij.

19 augustus 2019 om 09:18

Als het voor de topclubs zo belangrijk is dan kunnen zij wellicht een financiele bijdrage aan de andere clubs geven. Bijvoorbeeld een "x" aantal procent van de europese verdiensten of een andere verdeling van de tv gelden.
Je kan wel zeggen dat de kleine clubs dit zelf moeten ophoesten, maar als dit ten koste gaat van het spelersmateriaal is dat ook niet positief lijkt me;

19 augustus 2019 om 09:22

Dat hebben ze geprobeerd maar als er dan 1 club weigert dan is het afgelopen

19 augustus 2019 om 09:25

@kraaien: Dat is zo onzin. Er zijn ook genoeg 'kleinere' clubs wel met een grasmat. Clubs hebben de benefits gehad door minder aan hun veld te hoeven besteden dan hun directe concurrenten. Als ze dat nu moeten inleveren, is de strijd juist eerlijker geworden. Ik ben dan ook tegen het helpen van alleen kunstgrasclubs. Als je gaat helpen als topclubs, dan iedereen. Anders hebben kunstgrasclubs 2x flinke baat gehad.

19 augustus 2019 om 09:25

Zo'n slecht excuus dit. Het ligt er maar net aan waar je prioriteiten liggen en of je als club serieus genomen wilt worden. Als zelfs een club als rkc dit prima kan betalen dan kunnen de andere clubs in de eredivisie dit ook. Hoeven ze niet met hangende pootjes naar de grote clubs te kijken alsof zij dat dan maar moeten oplossen. Pak zelf die verantwoordelijkheid en zet jezelf als club eens positief op de kaart.

19 augustus 2019 om 09:28

Belachelijk, als je zelf je broek niet kan ophouden dan hoor je niet in de eredivisie te spelen. Het enige waar je naar zou kunnen kijken is of de bond elke club een bedrag kan geven dat gelijk staat voor de aanleg van een echt veld (dus alle clubs, ook de clubs die al op natuurgras spelen)

Het zou toch te gek zijn dat een club op plastic een bijdrage krijgt om op echt gras over te stappen terwijl een relatief kleine club als Willem II wel een begroting heeft waar ze rekening hebben gehouden met echt gras. Of een Fortuna Sittard dat op hybride gras speelt maar wel de 1 na laagste begroting heeft.

Het zou niet alleen voor de topclubs belangrijk moeten zijn maar voor alle clubs en de bond.

19 augustus 2019 om 09:32

Ik snap niet waarom clubs extra moeten betalen omdat andere clubs weigeren om op een normaal ondergrond te voetballen. Dit heeft gewoon te maken met prioriteiten stellen en aanpassingen maken in de begroting. Ik durf te beweren dat vele spelers liever nog op een matig tot slecht grasveld spelen dan op een redelijk kunstgrasveld. Ik zie sommige amateurverenigingen gewoon minimaal 4 normale grasvelden hebben, hoe kan het zijn dat een club uit het betaald voetbal dan niet de middelen heeft om één grasveld te onderhouden?

19 augustus 2019 om 11:58

Dat is echt de grootse onzin die er maar is. Sinds het bestaan van voetbal heeft elke club op natuurgras gespeeld. En nu sinds een paar jaar kan het ineens niet meer en hebben ze geld nodig van de grote clubs. Wat een dikke onzin. Ze passen het beleid maar aan.

19 augustus 2019 om 11:40

Promes raakte geblesseerd vanwege een (ongelukkige) charge niet vanwege het kunstgras.

19 augustus 2019 om 12:09

Toevallig kwam vandaag naar buiten dat Valckx van VVV aangaf dat ze volgend jaar weer op normaal gras willen gaan spelen.

Het niet aanwezig zijn van Promes moet op te vangen zijn. Hoop wel dat Ziyech speelt, die hebben we mijns inziens wel nodig. Als Ziyech niet kan spelen zou ik Klaas-Jan in de spits zetten met Tadic en Neres op de flanken.

Het lijkt natuurlijk een beetje veel van het goede, het naderende afscheid van Dolberg en de blessure van Promes. Maar met de opstelling van Ziyech, Tadic en Neres heeft Ajax nog steeds Huntelaar en Lang achter de hand al saanvallers. Het middenveld likt wat dun bezet maar met Marin, v.d. Beek en Blind is dat ook prima lijkt mij en achterin is al meer dan voldoende geinvesteerd met die Zuid Amerikanen. Dus denk ik dat Ajax op Cyprus tot een goed resultaat moet kunnen komen.

Ajax moet denk ik toch nog even opzoek naar een echt nummer 6. Denk dat Blind nog wel regelmatig achterin nodig gaat zijn, al vond ik laatst die Martinez ook niet slecht spelen op 6.

Verder zou ik morgen aanvangen met de volgende opstelling, hierin zou ik laatste 20 minuten (maakt niet uit voorsprong of achterstand) Huntelaar nog even brengen.

Onana
Dest
Schuurs
Alvarez
Tagliafico
v/d Beek
Blind
Marin
Ziyech
Tadic
Neres
19 augustus 2019 om 10:32

Alvarez heeft volgens mij gezegd dat het middenveld zijn favoriete positie is.

19 augustus 2019 om 10:35

Alvarez is inderdaad een beest op het middenveld een stofzuiger die keihard is.

19 augustus 2019 om 10:58

Alvarez doet me qua postuur en loopje een beetje denken aan Marquez. Die kon ook zowel centraal achterin als verdedigende middenvelder spelen.

19 augustus 2019 om 11:04

Ik denk dat als Blind teruggaat naar de verdediging, dat dat ook ten goede gaat komen van Schuurs, mits hij die foutjes achterwege laat. Iemand die Schuurs kan coachen (de rest spreekt of nog geen Nederlands of te onervaren zoals Dest). Alvarez of Martinez op 6 lijkt me funest voor dit Ajax, zodat je echt een terrier op het middenveld hebt die de ballen af kan pakken of de counter eruit kan halen. Vorig jaar hadden we zo'n speler niet, maar zowel Frenkie en Lasse waren tactisch zo sterk dat er nooit grote gaten vielen op het middenveld.

19 augustus 2019 om 11:06

Schuurs met Alvarez zou ik niet doen. Schuurs nog vrij onervaren en bovendien hebben zij nog nooit samen in de defensie gespeeld. Ik zou kiezen voor Alvarez-Blind in het centrum en Martinez als verdedigende middenvelder. Of Schuurs-Blind en dan Alvarez op het middenveld. Ajax is toch wel echt een stuk minder sterk geworden op het middenveld helaas.

Onana
Veltman/Dest
Alvarez
Blind
Tagliafico
Vd Beek
Martinez
Marin
Ziyech
Tadic
Neres

alsjeblieft geen blind of Mazroui op het middenveld. Die komen gewoon echt tekort voor die positie. Blind gewoon centraal achterin net zo als vorig jaar. Dat ging prima. Heb het idee dat ten Hag de kwaliteiten van Blind en Mazroui een beetje overschat...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1314
2.PSV1311
4.Vitesse111
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

253 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 5 4 0 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Hakim Ziyech: indrukwekkende cijfers voor Ajax, maar niet tegen PSV

Hakim Ziyech was in 2019 direct betrokken bij 31 doelpunten van Ajax in alle competities. Daarmee is hij inmiddels wat betreft rendement bezig met zijn op één na beste jaar voor...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 20 september
Sadio Mané kan een nieuw contract tot 2025 tekenen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren