Bergwijn sprak nooit met Ajax en weigert ruzie te maken bij PSV

Zondag, 18 augustus 2019 om

Steven Bergwijn zette deze week zijn krabbel onder een nieuw contract tot medio 2023 bij PSV. De buitenspeler, die zondag tegen Heracles Almelo (0-2 zege) opereerde als aanvallende middenvelder, stond deze zomer in de belangstelling van Ajax en Sevilla. Hoewel zijn nieuwe contract volgens Bergwijn niet betekent dat hij deze zomer sowieso bij PSV blijft, zal hij naar eigen zeggen nooit op slechte voet vertrekken uit Eindhoven.

"Ik ga geen ruzie maken. Als ik ga, wil ik via de voordeur weg. Als de clubs er dan niet uitkomen, so be it. Ik ga me sowieso nog een jaar focussen en mijn best doen", vertelt Bergwijn na de zege aan het Eindhovens Dagblad. Bij de NOS bezigt hij soortgelijke woorden en vertelt Bergwijn dat PSV niet akkoord ging met een bod van Sevilla. "Ik heb altijd gezegd dat ik hier niet met ruzie wegga en niets ga forceren."

Volgens Spaanse media bedroeg het laatste bod van Sevilla dertig miljoen euro plus vier miljoen euro aan eventuele bonussen. "PSV heeft het bod niet geaccepteerd. Daar heb ik respect voor. Dan moeten ze gewoon meer betalen. Zo niet, dan blijf ik gewoon nog een jaar hier", aldus Bergwijn, die Sevilla 'een mooie club' in een 'mooie competitie' vindt. Hij zegt echter blij te zijn met zijn nieuwe contract bij PSV.

Ajax was iets minder serieus voor Bergwijn, erkent hij lachend. Tot contact tussen club en speler kwam het nooit. "Ik heb met niemand van Ajax gesproken", geeft hij aan. Bij FOX Sports vertelt hij dat het nog niet honderd procent zeker is dat hij deze zomer bij PSV blijft, nu hij heeft bijgetekend. "Ik weet het niet. We gaan het zien. Ik focus me nu op PSV en heb net m'n contract verlengd. Ik zie het wel."

Bergwijn zorgde zondag tegen Heracles voor het openingsdoelpunt. Hij opereerde als aanvallende middenvelder en zegt zich goed te voelen in die rol. "Natuurlijk is het even wennen, ik heb vorig jaar alleen op de flank gespeeld. Nu krijg ik veel vaker de bal en kan ik lekker vanaf het middenveld komen. Dit ligt me wel. Of ik op deze positie blijft staan? Dat zou je aan de trainer moeten vragen."

Die trainer, Mark van Bommel, zegt dat het 'zo kan zijn' dat Bergwijn als nummer tien blijft spelen. "Hij is iemand die weg kan draaien, die een man kan passeren en die in de kleine ruimte een oplossing kan vinden. Hij heeft bovendien diepte en kan ook nog scoren", somt Van Bommel op. "Het klopt dat hij soms het moment miste waarop hij een pass had kunnen geven, maar op die momenten is hij ook wel omringd door tegenstanders. Soms lukt het dan niet om de juiste oplossing te vinden."

Documentaire | Steven Bergwijn: 'Manchester United is zeker een mooie club'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door blowmoney)

Bergwijn lijkt me sowieso geen typetje die voor problemen zorgt, hij wilt gewoon lekker voetballen en geleidelijk de weg omhoog nemen. Hopelijk halen ze nog een fatsoenlijke CM (typetje Guardado) voor de ervaring en dan is het in mijn ogen wel compleet qua balans. Bergwijn op de flanken en afellay/ihatarren rouleren voor de nummer 10 positie.

Ik word echt een beetje ziek van de verhalen dat Bergwijn in de belangstelling van Ajax zou staan

Maandenlang moet ik dat horen, en er is nooit officieel contact geweest over Bergwijn tussen Ajax en Psv, of tussen Ajax en zijn zaakwaarnemer(s)

Nederlandse pers en media: hoe krijgen jullie het voor elkaar om maandenlang een sprookje omhoog te houden die niet bestaat?

Maandenlang heb ik erover moeten lezen

En nu hij bijgetekend heeft bij PSV blijven men roepen

"stond deze zomer in de belangstelling van Ajax en Sevilla"

Het is weleens genoeg zo


19 augustus 2019 om 00:01

Als je tussen elke zin een witregel zet, zorg dan dat het in ieder geval rijmt of zo.

Dit is trouwens vrijwel volledig het werk van De Telegraaf. De krant voor niet-woke Nederland.

19 augustus 2019 om 03:06

Ik vind het overzichtelijker

19 augustus 2019 om 09:18

Ik kan je mededelen dat het excessieve gebruik van witregels helaas het tegenovergestelde effect heeft. Het maakt het minder overzichtelijk en enigzins schreeuwerig, maar goed.

Inhoudelijk gezien ben ik het echter wel eens met je... helemaal nu Bergwijn aangeeft dat de interesse nooit echt concreet is geworden mag er eindelijk over worden opgehouden door de media!

19 augustus 2019 om 00:04

Als Bergwijn dit nou gewoon al zei in de voorbereiding was er niks aan de hand ...

19 augustus 2019 om 01:33

Er is een groot verschil tussen in de belangstelling staan en daadwerkelijk een transfer proberen te realiseren, Marchello020.
Ajax zag Bergwijn als de eerste kandidaat om te worden aangetrokken als Neres zou worden verkocht. Het management van Neres had aangegeven eventueel open te staan voor een transfer.

Ajax had dus belangstelling voor Bergwijn, maar heeft nooit contact met Bergwijn gehad omdat Neres uiteindelijk niet werd verkocht maar zelfs heeft bijgetekend.

Je zal dus nog wel vaker in de media gaan lezen dat Bergwijn in de belangstelling van Ajax stond en weet je, dan hebben de media volkomen gelijk!

19 augustus 2019 om 03:12

OK maar waar vind je terug dat Ajax belangstelling heeft als Ajax zelf zegt dat het geen belangstelling heeft?

Wie bepaalt dat dan?

Zo maak je van niets iets, en dat zijn we wel gewend van buitenlandse media maar hoe kan zo'n non-story maandenlang een story gemaakt worden?

Omdat de media vindt dat Bergwijn op een lijstje staat is het zo

Ik heb Marc nog nooit meer horen zeggen dat het "een interessante speler" is

Nou dan wordt het lijstje wel groot hoor

19 augustus 2019 om 10:51

@orwell

"er is een groot verschil tussen in de belangstelling staan en daadwerkelijk een transfer proberen te realiseren, Marchello020.
Ajax zag Bergwijn als de eerste kandidaat om te worden aangetrokken als Neres zou worden verkocht. Het management van Neres had aangegeven eventueel open te staan voor een transfer. Ajax had dus belangstelling voor Bergwijn, maar heeft nooit contact met Bergwijn gehad omdat Neres uiteindelijk niet werd verkocht maar zelfs heeft bijgetekend. "

Klopt niet. Bergwijn is een goede speler en ook Nederlander, waardoor het heel raar zou zijn als Ajax geen interesse in hem zou hebben. Die interesse is er wel, alleen is die maar zijdelings en nooit geconcretiseerd. En dat heeft alles te maken met de vraagprijs die PSV hanteert. Overmars heeft zelf aangegeven dat het maximale bedrag dat Ajax voor 1 speler wil uitgeven, rond de 20 miljoen ligt en dat de club alleen als het om een extreem getalenteerde speler gaat, bereid is om daar iets overheen te gaan. Ajax gaat nooit een bedrag van 40 miljoen voor 1 speler op tafel leggen, zelfs als Overmars dat wel zou willen, krijgt hij daar nooit de toestemming van de RvC voor. Uitsluitend om die reden is Ajax nooit concreet geworden voor Bergwijn, maar heeft de belangstelling van hem naar Promes verlegd. Nadat Promes is gecontracteerd, is de naam van Bergwijn bij Ajax zelf nooit meer ter sprake gekomen. Het is vooral de pers die die vermeende belangstelling levend heeft gehouden. Ik denk dat Ajax Bergwijn nog steeds heel graag aan de selectie zou willen toevoegen, maar alleen voor een bedrag van rond de 20 miljoen. Aangezien je op je vingers kan natellen dat PSV met een dergelijk bedrag nooit genoegen zal nemen en Bergwijn bovendien liever naar het buitenland verkoopt dan aan een naaste concurrent, heeft het echter geen enkele zin om tijd en moeite in een overgang te steken. Dan kan je beter verder kijken en er zijn opties genoeg.

19 augustus 2019 om 09:08

Ik word er ook een beetje moe van. Ajax had begrijpelijkerwijs geen interesse in Bergwijn. Totaal onnodig. Bovendien vind ik hem niet beter dan wat er al loopt en dan voor zo’n bedrag kopen? Nee, natuurlijk niet.

19 augustus 2019 om 09:25

Ben het deels met je eens, echter had Ajax wel degelijk interesse... het is in de praktijk alleen nooit conreter geworden dan 'slechts' interesse.

Het feit dat hij niet beter is dan wat er al rond loopt is ook niet per se relevant, want hij werd door Ajax nooit begeerd als een aanvulling op de spelers die er al rondliepen, maar eerder als een vervanger mocht bijvoorbeeld Neres nog vertrekken.

19 augustus 2019 om 14:29

Dit was hetzelfde met Dolberg en de 50 miljoen die door Monaco werd geboden. Niemand heeft dit bevestigd en toch word dit nog wel eens aangehaald. Je had hem toen moeten verkopen, zelfs de analisten praten zo. Maar er is nooit officieel iets bevestigd door beide clubs.

Ik vond hem echt zo lief voor de camera, terwijl zijn uiterlijk anders doet vermoeden. En toch als je goed naar zijn woorden luistert, dan had hij graag naar spanje gewild. Dat hij dan vervolgens prof genoeg is om ondanks een nee van psv toch bij te tekenen, geeft aan dat hij psv hoog heeft zitten. Vandaag weer mooie dingen laten zien, maar ik verwacht veel meer van hem.

19 augustus 2019 om 01:11

@MartinaRody ik zie hem niet letterlijk zeggen dat hij daarvoor open stond in dit stuk. Kan zijn dat ie dat wel heeft gezegd en het niet hier geciteerd is. Je kunt het er uit opmaken dat hij ervoor openstond, maar dat is dus een aanname. En over die tweede aanname: je stuk over "Dus hij heeft psv niet hoog zitten...contract verlengt?" is juist wat van jouw zin "Hij heeft psv hoog zitten" een aanname maakt. Je neemt aan dat Bergwijn dat vindt, omdat hij PSV respecteert in de keuze een bod te weigeren en omdat hij zijn contract verlengt. Neemt niet weg dat je aannames niet hele gekke dingen zijn en ik me er best in kan vinden wat je zegt..maar het zijn weldegelijk aannames haha.

19 augustus 2019 om 00:42

Hoezo zou zijn uiterlijk anders doen vermoeden als ik vragen mag @martinaRody?

19 augustus 2019 om 00:45

Wandermans: Berwijn is een kast! En de kracht spat er ook op het veld bij tijd en wijle van zijn lijf af.

19 augustus 2019 om 00:49

Oh oké best wel logisch zo eigenlijk thnx voor het verhelderen.

19 augustus 2019 om 02:28

Gespierde potige kerels zijn niet lief? Wat zijn dat nou weer voor kwetsende vooroordelen??

19 augustus 2019 om 01:29

Martijn12:

Jij zegt: ik zie hem niet letterlijk zeggen dat hij daarvoor open stond in dit stuk. Klopt, omdat dit ook niet het hele interview is.

Dit zegt hij na het stukje over geen vertrek forceren:

" ze accepteren het bod niet, dan moeten ze meer betalen. zoniet, dan nog een jaar hier." NOS manneke: "over welk bod heb je het dan?" Bergwijn: " van Sevillia." NOS manneke: "wilde je het zelf graag?" Bergwijn haalt zn schouders op en zegt vervolgens: "het is een mooie club natuurlijk, mooie competitie, maar ja, uiteindelijk hier bij getekend dus eh, ben ik ook blij mee."

"Bergwijn kan je natuurlijk nooit meer laten spelen nu, dat wordt niet meer geaccepteerd." Waarvan akte.

Bergwijn, beste speler van de Eredivisie. Mooi dat we daar nog minstens een jaar van mogen genieten. Op de 10 positie tegen ploegen die willen voetballen lijkt hij het beter te doen. Dan krijgt hij meer ruimte om te counteren.

19 augustus 2019 om 00:04

Haha, dream on! Hele goede voetballer, maar niet de beste. Ik denk dat zijn plafond ook clubs als Sevilla zullen zijn. Heeft wel potentie, maar alleen als LB en niet op 10.

19 augustus 2019 om 00:11

Eens, zijn rendement moet echt omhoog wil hij de absolute top behalen.

19 augustus 2019 om 00:50

Oneens, misschien in potentie maar ik vind Tadic en Ziyech beduidend betere spelers momenteel. En ook Van de Beek sla ik hoger aan. Maar goed, iedereen mag daar anders over denken. Ik vind Bergwijn te weinig beslissend in grote wedstrijden. hij is jong en er zit nog behoorlijk wat rek in, dus wie weet maakt hij die stappen uiteindelijk wel.

19 augustus 2019 om 08:40

Als je Bergwijn nog niet goed genoeg vindt met het argument dat hij te weinig beslissend is in grote wedstrijden, dan snap ik niet dat je Ziyech wel noemt in jouw rijtje. Als iemand het steeds laat afweten in grote wedstrijden, dan is het Ziyech wel.

19 augustus 2019 om 15:40

Ziyech laat het steeds afweten in grote wedstrijden? Misschien bij Marokko maar bij Ajax echt niet. Om maar een paar voorbeelden te noemen: Bayern uit speelde hij ge-wel-dig, misschien wel ze beste wedstrijd ooit voor Ajax qua veldspel. PSV thuis vorig seizoen 1e goal kwam van hem, Feyenoord thuis gescoord, Real Madrid uit en thuis gescoord, Benfica uit hele moeilijke wedstrijd brak ie open met een prachtige assist op Tadic, Tottenham uit assist, Tottenham thuis goal, Feyenoord uit in de beker assist, Bayern thuis splijtende pass voorassist 1e goal Ajax. En dit was alleen vorig seizoen. Weet niet waar je het vandaan haalt dat hij het laat afweten in grote wedstrijden.

Een maandenlange soap en meneer heeft niet eens met iemand van Ajax gesproken, blijkbaar is dat normaal in de voetbalwereld. Met dank aan mediums als de Telegraaf

19 augustus 2019 om 00:22

@sparta_praag: Met dank aan dé Telegraaf. Een week lang op telegraaf.nl zowel beeld als tekst haatdragende berichten richting psv. Driessen: 'bergwijn kan nooit meer shirt van psv dragen. Ajax wacht het einde van het seizoen af en gaat dan bod doen'. De rest is geschiedenis.

19 augustus 2019 om 00:42

Driessen heeft een reputatie op het gebied van voorspellen😉

Tja, ik was er al vrij snel zeker van dat Ajax Bergwijn niet ging halen. Het was wel komisch allerlei mede supporters te zien fantaseren over zijn komst. Om vervolgens het lachwekkende statement van PSV mee te maken en sommige supporters uit de PSV achterban die meteen op de kast werden gejaagd. Maar ik heb ook genoeg PSV en Ajax supporters gezien die er net als ik smakelijk om hebben moeten lachen. Ik geloof niet in het leegroven om het leegroven. Het prijskaartje van bergwijn was veel te fors voor Ajax. Ons transferrecord zal echt de komende jaren gaan sneuvelen. Een aankoop van 20 - 25 miljoen zie ik wel gebeuren. Maar dat was buiten de range van Bergwijn.

Ik vind het ergens toch grappig dat Raiola voor PSV doorgaans prima werk levert. Ik neem aan dat er een transferclausule in zijn nieuwe contract staat. Zolang die rond de 40/45 miljoen ligt is dat prima wat mij betref. Als 10 gaat niemand dat toch voor hem betelen.

"psv heeft het bod niet geaccepteerd. Daar heb ik respect voor. Dan moeten ze gewoon meer betalen."

Kijk, dat is nou de juiste attitude. Alleen naar een club gaan die jou ook écht wil hebben. En als ze al niet aan je vraagprijs willen voldoen: jammer dan.

zo kan je zien hoe geloofwaardig valentijn driessen is. Wist het 100% zeker dat de transfer al rond was met Bergwijn, nu blijkt dat er niet eens contact is geweest.
En zon man zit dan af en toe bij studio voetbal.

Het lijkt me toch vrij duidelijk wat er gebeurt is. Ajax is overgegaan op het kopen van betere voetballers in een poging structureel aan te haken bij de Europese subtop. Bij Ajax vind men de binding tussen de spelers en het publiek erg belangrijk. Traditioneel zat dit altijd wel goed, zelf opgeleidde spelers zijn altijd wel populair.

Nu men spelers ging aantrekken, nam men dit mee in de overweging. Vandaar men dacht aan spelers die in Oranje spelen, populair bij het grote publiek, spelers die Ajax beter zouden maken en waar men best wat extra's voor wilde betalen. Dus verschenen internationals als Bergwijn en Promes op de lijstjes.

Lijstjes die vaak uitlekken en die de krant meteen omzet als zijnde concrete intresse. De technisch directeur bevestigd desgevraagd dat een bepaalde speler de belangstelling heeft van Ajax. Op het moment dat Promes gekocht was en er verder geen buitenspelers vertrokken, bleef het echter bij een naam op een lijstje. Niets meer, niets minder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1314
2.PSV1311
4.Vitesse111
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

45 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 5 1 2 0
2018/2019 PSV 33 14 4 0
2017/2018 PSV 32 8 5 0
2016/2017 PSV 25 2 0 0
2015/2016 PSV 5 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Mark van Bommel legt uit: ‘Ze hebben het in de kleedkamer opgelost’

Donyell Malen was zaterdag de grote man voor PSV in de 5-0 thuiszege op Vitesse. De aanvaller maakte er liefst vijf tegen de Arnhemmers, waarvan tweemaal vanaf elf meter. Kostas Mitroglou...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 15 september
Christian Eriksen is niet van plan om in te gaan op het aanbod van Tottenham Hotspur om zijn aflopende contract te verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren