Kenneth Perez: ‘Adam Maher heeft heel goed naar Frenkie de Jong gekeken’

Zondag, 18 augustus 2019 om

FC Utrecht is met zeven punten uit drie wedstrijden uitstekend begonnen aan het Eredivisie-seizoen. Adam Maher, die net als trainer John van den Brom overkwam van AZ, speelt een belangrijke rol op het middenveld van de Domstedelingen, ziet ook Kenneth Perez.

"Maher heeft heel goed naar Frenkie de Jong gekeken, met het uitstellen en de rust aan de bal", aldus Perez in Dit was het Weekend op FOX Sports. "Het is natuurlijk niet dat niveau, maar ik vind hem wel 'instrumenteel' op het middenveld van Utrecht. Ook met zijn lange passes." Presentator Jan Joost van Gangelen vraagt zich af of Utrecht moet gaan voor de derde plek.

"Ik vind van wel, samen met AZ en Feyenoord", aldus Perez. Arnold Bruggink verwacht dat Utrecht nog beter wordt als Adrián Dalmau erbij is. "Wat ze nog missen is de spits. Ze hebben allerlei spitsen, maar Dalmau is degene waarvan zij verwachten dat het hun afmaker wordt. Die hebben ze wel nodig. Maar Dalmau is niet fit, omdat-ie bij Heracles Almelo in de voorbereiding niets heeft gedaan. Hij heeft geweigerd."


Poll

Op welke plek gaat FC Utrecht dit seizoen eindigen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door lorenczapozhogina)

"Heel goed naar Frenkie de Jong gekeken"
😂😂🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂

En FrenkieZone vroeg ons toevallig net nog of Frenkie "misschien toch wel overhyped wordt" in een polletje.

@FrenkieZone
Zou ook wel zo leuk en zo netjes zijn als jullie die PERFECTE buitenkantje van Ziyech, over een nog grotere afstand, zouden laten zien aangezien jullie hier speciaal bij Frenkie een video van maakte, maar bij Ziyech níet. Dank.
Of verdienen sommige spelers, ondanks precies dezelfde pass, iets meer aandacht, voor excact dezelfde pass, dan andere spelers?

Een objectieve en kritische Ajax supporter.

18 augustus 2019 om 22:52

Frenkie kan overhypt zijn, maar qua speelstijl nog steeds een voorbeeld zijn voor Maher. Dat spreekt elkaar niet tegen.

18 augustus 2019 om 22:56

Maar hoe groot is de kans dat van de tientallen middenvelders in de Eredivisie Maher uitgerekend voor Frenkie kiest? Juist. Statistisch maar een paar procent kans, dus het is niet echt logisch wat Perez weer aan het uitkramen is.

18 augustus 2019 om 23:03

Dat is echt onzin. De gastjes die goed naar Frenkie hebben gekeken zijn nu tussen de 10 en 15 jaar oud zeg maar. Frenkie is Frenkie en die heeft waarschijnlijk nooit anders gespeeld, hij heeft het alleen functioneler gemaakt. Zeg maar dat laatste stapje wat Ziyech moet zetten om een absolute topspeler te zijn. Nog net wat beter de momenten aanvoelen. Maher is Maher, die heeft weer zijn eigen stijl. Die maakte als toen bij AZ ook hele andere akties. Minder van de lichaamsschijnbeweging met een versnelling en meer mooie akties aan de bal op hoog tempo. Dat is echt niet weg, hij moet nu vooral zijn weg vinden in hoe dat te gebruiken als verdedigende middenvelder. Zeg maar soort gelijk als schone met zijn uitstekende passing en traptechniek.

18 augustus 2019 om 23:10

@Bestornothing1, ik zeg niet dat Maher De Jong als voorbeeld heeft genomen of expres daarvan heeft proberen te leren. Dat weet ik niet. Het enige dat ik zeg is dat het mogelijk is en dat Frenkie de Jong tegelijkertijd overhypt kan zijn.

18 augustus 2019 om 23:13

@ninjakai, bedoel je te zeggen dat alleen jongens van 10 tot 15 ongeveer van de speelstijl van Frenkie kunnen leren? Dat is gewoon onjuist. Maher kan net zo goed nog van Frenkie leren.

18 augustus 2019 om 23:42

Wat wil je precies zeggen/beweren met die laatste alinea over bepaalde spelers die aandacht verdienen?

Klopt. Zelfs de doelman van Utrecht keept prima sinds hij goed gekeken heeft naar Frenkster

Ik heb me juist dood geërgerd aan die twee op het middenveld bij Utrecht. Het gaat zo ongelofelijk traag bij Maher en Gustafsson en dat werd heel duidelijk zichtbaar vandaag. Er was zoveel ruimte voor die twee op het middenveld om Feyenoord echt pijn te doen, maar zelden versnelde zij het tempo.

Perez neem ik niet meer serieus sinds hij Ziyech alleen maar basht en afzeikt en nooit eerlijk over hem spreekt!

Volgens mij deed Maher dat al toen Frenkie nog in de jeugd speelde. Misschien zat Maher toen ook elke wedstrijd op de tribune?

Wat een domme uitspraak. Nu heeft zeker iedere speler die ook maar iets weg heeft van de speelstijl van de Jong dat zeker bij hem afgekeken.

19 augustus 2019 om 22:34

Yep, het uitstellen van een paas deed Maher altijd al. Hij lokte tegenstanders naar hem toe die dat niet zo leuk vonden en hem vervolgens een beuk gaven. Goede voetballers kunnen en willen altijd lang aan de bal blijven. De mindere voetballers willen er zo snel mogelijk van af.

Pff wat een bullshit. Het zijn heel ander spelers die deze positie heel anders invullen. Maher kan lang niet zo kort draaien als Frenkie en heeft een lagere handelingssnelheid en Frenkie heeft lang niet het overzicht (of de nodige traptechniek om de verdediging te slopen) dat Maher wel heeft.

Het valt me op dat het seizoen pas drie wedstrijden bezig is, maar de analisten nu al spreken over spelers die ‘instrumentaal’ zijn. Jongens, die Maher speelt een paar leuke potjes en dat is het, zeker bij hem is het de vraag of hij het gaat volhouden. Overigens vind ik de vergelijking met de Jong onnodig, Maher loopt ook al een paar jaar meer mee..

als je Maher ziet spelen vraag je je af waarom Feyenoord die niet heeft gehaald transfervrij ipv die Kelly

goede speler voor Eredivisie begrippen die idd wat weg heeft van Frenkie De Jong als voetballende controleur die ruimte creeert voor zijn medespelers door zijn acties

Tegen Feyenoord vond ik Maher een van de minderen. Hij wachtte vaak te lang met de pass, hij kwam de bal te veel brengen (en nog voor de bal de bestemming bereikte raakte hij hem kwijt) en ook kwamen aardig wat passes gewoon niet aan. Goede speler, maar moet echt nog beter!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Vitesse111
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie

360 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 20 september
Sadio Mané kan een nieuw contract tot 2025 tekenen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren