Philippe Coutinho laat Barcelona achter zich en maakt toptransfer

Maandag, 19 augustus 2019 om

Philippe Coutinho gaat definitief spelen voor Bayern München. De Duitse topclub meldt via de officiële kanalen dat de middenvelder op huurbasis wordt overgenomen van Barcelona. De Catalanen ontvangen een huursom van 8,5 miljoen euro. Bayern heeft een optie tot koop van 120 miljoen euro bedongen bij de deal, zo meldt Barcelona.

Barcelona maakt tevens bekend dat Bayern het salaris van Coutinho overneemt. Zodoende moet Bayern dertien miljoen euro aan salaris betalen aan de Braziliaan. De tijdelijke overgang van Coutinho komt niet als een verrassing, daar beide grootmachten al melding hadden gemaakt van een naderende transfer. Coutinho speelde sinds januari 2018 voor Barcelona, maar kwam daar nimmer goed uit de verf. De 27-jarige creatieveling annex 55-voudig international van Brazilië ligt nog tot de zomer van 2023 vast bij de Catalaanse grootmacht.

Niko Kovac, trainer van Bayern, liet eerder weten verheugd te zijn met de komst van Coutinho. “Ik denk dat heel de Bundesliga blij kan zijn met de komst van zo'n topvoetballer. Als je de Copa América hebt gezien, weet je waarover ik praat”, zei Kovac. Bayern is het Bundesliga-seizoen teleurstellend begonnen, aangezien men in de eerste speelronde met 2-2 gelijkspeelde tegen Hertha BSC.

Coutinho brak op jonge leeftijd door in zijn geboorteland bij Vasco da Gama. Het duurde niet lang voordat hij op de radar van Internazionale verscheen. De Italiaanse topclub haalde hem voor bijna vier miljoen euro naar Milaan. Na een verhuurperiode bij Espanyol werd Coutinho in 2013 voor 13 miljoen euro aan Liverpool verkocht. Op Anfield groeide hij uit tot een vaste waarde, met een transfer van 145 miljoen euro naar Barcelona als gevolg.


Poll

Een goede stap voor Philippe Coutinho?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

110 reacties (laatste reactie door barcca)

Grote klapper voor Bayern, mooie transfer lijkt mij. Als je deze jongen op z'n goede positie zet is het echt een topspeler.

19 augustus 2019 om 10:14

Eens Coev, al begrijp ik niet waarom PSG die over the hill Neymar niet naar Barca stuurde en daar deze topper met Dembele voor terughaalde.

19 augustus 2019 om 10:16

Barcelona zou nooit Neymar ruilen tegen Coutinho én Dembele denk je wel? Dembele zit nog zoveel potentie in en doet het toch naar behoren inmiddels?

19 augustus 2019 om 10:20

Volgens mij zouden ze voor Neymar wel bereid zijn om zelfs nog geld erbij te doen.
Zou enorm stom zijn overigens. Want Neymar is net als zijn Brazilaanse voorgangers Romario, Ronaldo, Ronaldinho niks meer waard na zn 27e.....

19 augustus 2019 om 10:27

Wat een onzin zeg. Er zijn zo veel goede braziliaanse voetballers geweest die tot het eind een mooi niveau aantikten. Neymar is nog steeds wereldtop. Punt

19 augustus 2019 om 10:31

Grapjas Neymar is eigenlijk nooit lang wereldtop geweest , die heeft geforceerd een aanval willen doen op Messie en Ronaldo om ook zo ver te geraken , maar is gewoon mijlenver verwijderd van die twee en die zijn al jaren wereldtop .

19 augustus 2019 om 10:35

De wereldtop bestaat in mijn ogen niet uit enkel 2 spelers sloep. Ik daag je uit 10 of zelfs 5 beter voetballers dan Neymar op te noemen.

19 augustus 2019 om 10:39

Neymar over the hill? Kom op zeg, Neymar is na Messi en Ronaldo de beste speler ter wereld.

19 augustus 2019 om 10:41

@jurgenklopp: onzin?
alle braziliaanse topspelers uit de favela zij n op hun 26/27e klaar.
Ik noem 3 super concrete voorbeelden. Noem jij er dan 3.

@floyd. dat is hij ja, maar dat blijft ie niet. Afgelopen jaar was al alleen maatr drama, de rest kun je voorspellen.

19 augustus 2019 om 10:49

@Clarkkent2 Dani Alves, Juninho Pernambucano, Ze Roberto, Cafu, Rivaldo....

19 augustus 2019 om 10:53

Ronaldo ging op zijn 26ste nog voor een torenhoog bedrag van Inter naar Real.

19 augustus 2019 om 10:56

Ey ja Freeza, Neymar is gewoon de opvolger van Ronaldo Romario etc en jij noemt een rechtsback.

Ik heb het over supersterren uit de favela, daarvan heeft geen 1 het na de 27e volgehouden. Behalve Rivaldo maar zelfs die speelde daarna ook alleen maar bij kutclubs en brak ook laat pas echt door.
Zodra dee jongen de aandacht, roem en succes behaalt hebben, zijn ze niet meer op te laden. Dat zie je nu bij neymar gewoon voor je ogen gebeuren.
Kun je de defensive middenvelder van Lyon gaan noemen maar je begrijpt zelf dat die vergelijking nergens op slaat

@el Phenomeno, ga jij nou als superfan ontkennen dat Ronaldo, het fenomeen de laatse jaren van zn carriere bitter weinig gepresteerd heeft? Misschien was het vanaf zn 28e soit.

19 augustus 2019 om 10:57

@floyd A. in mijn ogen is hij dat zeker niet. ergens ben ik het wel mee eens over de the hill, maar niet zo erg als heirboven beweerd word.

om eerlijk te zijn wat heeft neymar gepresteerd sinds hij bij PSG speelt?, halve tijd geblesserd en Mbappe doet het er in mijn ogen beter.

Na messi en ronaldo de beste speler ter wereld, daar ben ik het ook neit met eens. spelers zoals Kevin de Bruyn, Salah, Mane, van Dijk vind ik op dit moment beter dan hem en veel beslissender.

Misschien als hij zich weer op voetbal gaat focussen dat hij misschein weer top 3 kan zijn maar op dit moment niet

19 augustus 2019 om 11:05

Ronaldo’s carrière was voor zijn 23ste leeftijd al klaar helaas.

19 augustus 2019 om 11:11

Naar behoren? Kijk jij wel naar wedstrijden van Barca? Dembele is een ramp, zwaar overschat. Maakt de verwachtingen totaal niet waar.

19 augustus 2019 om 11:14

Ronaldo, Messi, Mbappe, Sterling en van Dijk.

wellicht dan als backup de Bruyne, Hazard, Salah, de Gea

Maar zonder gekkigheid, Neymar is absoluut wereldtop.
Komt weliswaar met een gebruiksaanwijzing en heeft zo zijn gedragsprobleempjes, maar qua voetballende vermogen absoluut geen twijfel.

19 augustus 2019 om 11:19

Betere spelers dan Neymar? Hazard, Messi, Ronaldo, Mbappe, Jao Felix, Griezmann.

19 augustus 2019 om 11:26

Messi en Ronaldo ja de rest niet. Ja tuurlijk is neymar een irritant ventje maar wel een hele goede voetballer.

19 augustus 2019 om 11:34

@markbakel: "om eerlijk te zijn wat heeft neymar gepresteerd sinds hij bij PSG speelt?"

Uhm, hij heeft 51 goals gemaakt en 29 assists gegeven in 58 duels voor Paris Saint-Germain (waarvan directe betrokkenheid bij 17 goals in 13 CL duels voordat er weer slimmeriken beginnen over het niveau van de Ligue 1). Je kunt lang of kort lullen, maar stellen dat hij bij PSG niks heeft gepresteerd is natuurlijk gewoon onzin van de bovenste plank.

19 augustus 2019 om 12:16

Clarkkent2

''alle braziliaanse topspelers uit de favela zij n op hun 26/27e klaar. Ik noem 3 super concrete voorbeelden. Noem jij er dan 3. ''

Hierboven zijn al mooi voorbeelden genoemd van brazilianen die tot het eind van hun carriere vlamden, zoals Rivaldo, Marcelo, Cafu, Dani Alves etc etc.

''ik heb het over supersterren uit de favela''

Waarom heb je het opeens over de favela? Wel makkelijk hoor, van standpunt veranderen met de wind. In mijn initiele comment heb ik het over braziliaanse voetballers. Over sociaal economische achtergrond heb ik niet gerept, en jij ook niet in de comment waarop ik eerst reageerde, dus waarom haal je dat er vanuit het niets opeens bij?

''neymar is gewoon de opvolger van Ronaldo Romario etc en jij noemt een rechtsback.''

Ook positie hebben zowel jij als ik niet gespecificeerd in onze comments. Lees je commens even 2x voordat je reageert. Je vroeg om 3 braziliaanse voetballers die het hebben gemaakt tot laat in hun carriere, ik heb ze gegeven hierbij

19 augustus 2019 om 12:54

@jurgenklopp
" Net als zn Braziliaanse voorgangers romario, Ronaldo... " ik dacht dat je dan al wel kon begrijpen dat ik Braziliaanse supersterren bedoel die vergelijkbaar zijjn met Neymar. Dat ik daarmee geen cafus bedoel dat moge duidelijk zijn. Dat ik de socio economische achtergrond noemt is meer om an te geven waar het vandaan komt dat ze niet de bonger hebben om tot hun 32e door te knallen.
Tis gewoon een onwijs opvallend gegeven en dat probeer jij te ontkennen.
Met door iemand anders gegeven voorbeelden van spelers die totaal niet vergelijkbaar zijn.
En Neymar was afgelopen seizoen al niet top door allerlei problemen buiten het veld.
steek jij je hoofd maar in de grond.
Ik zie de overeenkomst duidelijk.

19 augustus 2019 om 13:54

🤷‍♂️ speelde nog veel langer aan de top

19 augustus 2019 om 14:28

@MessiBazoer,
Ik vind Dembele niet passen in het systeem hoe Barca graag wilt spelen. Op het helft van de tegenstander en veel op balbezit spelen. Vrij stilstaande Dembele aan de bal op de helft van de tegenstander heb je vrijwel niks aan hem. Ook zijn gevoel in de passing is net als een roulette, maargoed dat hebben de meeste snelle spelers.

Ook vind ik een raar gezicht dat een super rappe speler als een figurant op de flanken niet wetend wat die moet doen. Recent voorbeeld afgelopen eerste competitiewedstrijd van Barca. Deze spelers moeten bediend worden! De kracht/wapen van Dembele is juist het omschakeling van balverlies naar balbezit om een counter op te zetten. Het is juist goed om zulke spelers op de bank te hebben mocht de tegenstander sterker zijn kan hij mooi invallen en zijn wapen juist goed gebruiken.

19 augustus 2019 om 15:12

@clarkkent2 Het lijkt meer alsof jij een hekel hebt aan neymar dan dat je echt met voetbalverstand praat. Ik snap dat hij ze vervelende maniertjes heeft maar neymar is gewoon absolute wereldtop als je dat niet kan inzien heb je er niet zoveel kaas van gegeten

19 augustus 2019 om 15:14

@sanderk91 Dankjewel

19 augustus 2019 om 15:20

Wat je beter kunt stellen is: Bijna alle spelers die op zeer jonge leeftijd doorbreken hebben rond hun dertigste hun top al lang gehad. Zie Rooney, Fabregas, Adriano, Pato en ga zo maar door.

19 augustus 2019 om 15:23

@ronna: jij kan niet lezen.
Neymar is zeker absolute wereldtop. Sterker, hij is de beste speler na Messi en CR.
Enige wat ik voorspel is dat hij dat de komende jaren niet meer zal zijn. En dat doe ik op basis van zijn Braziliaanse voorganger superster voorgangers . Die waren ook op op hum 26/27e.

19 augustus 2019 om 10:16

Maar wat is zijn goede positie? Veel mensen zeggen op 10 en niet vanaf links zoals zijn topdagen bij Liverpool. Alleen bij Liverpool stond hij op links. Dus ben benieuwd?

Ik denk dat het meer een kwestie van vertrouwen is. Ik gun het hem wel.

19 augustus 2019 om 10:20

Stond bij Liverpool voornamelijk als voorste schakel in een driehoeksmiddenveld maar inderdaad ook geregeld op links. Deed het daar toch wel altijd wat minder.

19 augustus 2019 om 10:33

Oke oke, hoe zie dat bij Bayern voor je als ik vragen mag?

19 augustus 2019 om 10:21

Zolang Bayern hem niet definitief overneemt is het een goede tijdelijke oplossing. Volgend jaar lekker Sane, Havertz en Werner halen.

19 augustus 2019 om 10:24

Ja lekker Sane, Havertz en Werner halen. Hoeveel denk je dat dat gaat kosten? Minimaal 230 miljoen, dat gaat Bayern toch nooit in 1 zomer betalen.

19 augustus 2019 om 10:30

Want? Omdat ze dat in de afgelopen jaren nooit deden? Een Arsenal gaf ook nooit geld uit, maar hebben afgelopen zomer opeens ook de dik gevulde portemonnee getrokken. Ik zie het wel gebeuren dat Bayern opeens 200 miljoen uitgeeft volgend jaar.

19 augustus 2019 om 10:41

Werner is transfervrij volgend jaar.

19 augustus 2019 om 11:27

Zoals El phenomeno al zegt is werner gratis. Sane rondt de 120 miljoen en Havertz 100 max. Moet gewoon te doen zijn want je betaalt nooit alles in 1 keer. Je betaald in delen.

19 augustus 2019 om 10:54

Ik weet niet. Op een of ander manier zie ik dit als n mismatch. James slaagde ook niet echt bij Bayern. Zie Coutinho als zijn gelijke..

Bayern die 120mil gaat betalen wat een grap

19 augustus 2019 om 10:14

Tijden veranderen. Bayern zal mee moeten doen met de gekte als ze een Europese topclub willen blijven. Dit jaar hebben ze bijvoorbeeld ook al zo'n 80 miljoen betaald voor Lucas Hernandez, dus als Coutinho naar behoren presteert verwacht ik zeker dat Bayern de optie van 120 miljoen gaat lichten.

19 augustus 2019 om 10:29

Misschien doelt hij meer op hoe de bestuurders jaren lang zo hoog van de toren blazen over hoe ze niet veel geld uitgeven zoals andere clubs, en dat ze van wege hun goede beleid geen dure aankopen nodig hebben in dezelfde mate als andere clubs. Slaan een mooi modderfiguur nu als ze 120 miljoen uitgeven aan een (getalenteerde) bankzitter van Barcelona, waarmee ik Coutinho niet tekort wil doen, maar alles even in perspectief wil zetten.

19 augustus 2019 om 10:15

Rumenigge zei 2 jaar geleden dat bayern nooit mee zal doen aan extreem hoge transfersommen, vervolgens halen ze dit jaar een verdediger voor 80 mil en huren ze een speler voor 1 jaar wat ze 13 mil aan salaris kost en 8.5 als huursom. Zou zomaar kunnen.

19 augustus 2019 om 10:39

Dezelfde Rummenigge zei ook dat Bayern ooit 80-100 miljoen gaat uitgeven aan een speler. Zulke uitspraken zijn gewaagd maar die moeten totaal niet serieus genomen worden.

19 augustus 2019 om 10:16

Als ze hem overnemen. Wie weet, misschien is het voor Bayern een schot in de roos

19 augustus 2019 om 10:16

Als je voor Lucas Hernández 80 miljoen betaald is 120 voor Coutinho niet ondenkbaar.

19 augustus 2019 om 10:19

Als hij bij Bayern net zo kan spelen als bij LFC dan is hij het waard.

19 augustus 2019 om 10:20

Hadden ze ook voor Sane betaald als die niet geblesseerd had geraakt.

19 augustus 2019 om 10:20

Dat zat er altijd aan te komen. De beste bestuurders van Bayern hebben zichzelf belachelijk gemaakt door te roepen dat Bayern niet aan die zogenaamde gekte mee zou doen.

En dat was natuurlijk hypocriet als de pest, want ik kan me niet voorstellen dat ze niet wisten dat het slechts een kwestie van tijd was voordat ze zelf ook moesten. Als zelfs een nimwit dat al wist toen ze dat riepen, dan moeten die hoger opgeleide figuren dat zelf toch eigenlijk ook al wel hebben geweten.

Bayern heeft lang profijt gehad van een gouden generatie uit hun jeugd in combinatie met langdurig dienende topspelers zoals Robben en Ribery. Maar iedereen met een beetje logisch verstand had kunnen zien aankomen dat die spelers ook vervangen moeten worden om de kwaliteit hoog te houden, en dan vis je ineens in de vijver met weinig en tevens zeer dure vissen.

Ik vind Bayern een mooie club, maar die hypocriete borstklopperij van de mannen op het pluche hebben mijn sympathie voor de club geen goed gedaan.

19 augustus 2019 om 10:42

Als ze Havertz willen hebben zullen zo ook rond dat bedrag op tafel willen leggen. Hetzelfde geldt voor Sane.

21.5 miljoen om 1 seizoen te huren en 120 miljoen om hem dan over te nemen? Aparte manier van zakendoen. Kost als hij overgenomen wordt dus over zeg 3 jaar totaal 180 miljoen. Niet verwacht dat Bayern op deze manier zaken zou doen. Lijkt mij een slechte deal.

19 augustus 2019 om 10:15

Er staat toch 8.5 miljoen in de tekst?

19 augustus 2019 om 10:16

Hij bedoelt wss met salaris erbij

19 augustus 2019 om 10:17

8,5 + 13 = ? Goed lezen

19 augustus 2019 om 10:15

Wie zegt dat ze hem gaan overnemen. Waarschijnlijk is dit slechts als overbrugging totdat zij sane en havertz kunnen halen.

19 augustus 2019 om 12:17

Waarom zouden ze als Coutinho straks de sterren van de hemel speelt.

19 augustus 2019 om 10:16

Volgens de tekst betaalt Bayern 8,5 miljoen om hem één seizoen te huren. Lijkt mij een prima deal.

19 augustus 2019 om 10:31

Plus salaris van 13 miljoen. Dan heeft hij toch gelijk?

19 augustus 2019 om 10:16

Beter lezen Azb100, het gaat om een huursom van 8,5 miljoen euro. Het zou mij overigens niet verbazen dat dit voor Bayern een tussenoplossing betreft. Gaan volgend jaar gewoon vol voor Sané en dan sturen ze Coutinho weer terug naar Barcelona.

19 augustus 2019 om 10:31

En jullie moeten allemaal ook beter lezen . Er staat duidelijk in de tekst dat Bayern ook het volledige salaris van Coutinho overneemt, a 13,5 miljoen per jaar. Dat betekent dus wel degelijk dat Azb100 gelijk heeft, aangezien het dus inderdaad 8 miljoen huursom + 13,5 miljoen salaris. Dat is dus 21,5 miljoen voor 1 jaar Coutinho huren..

19 augustus 2019 om 16:23

Zover ik kan lezen is het gewoon 21.5 miljoen voor een jaartje huur. Neem toch aan dat dit inderdaad een tussenoplossing is. Mochten ze toch de optie tot koop lichten verklaar is ze volgend jaar voor gek.

19 augustus 2019 om 17:26

Je hebt helemaal gelijk Azb! Het is natuurlijk wel zo dat je bij een speler die je koopt ook gewoon salaris moet betalen. Maar inderdaad per saldo 21,5 miljoen voor een jaartje huur.

19 augustus 2019 om 10:16

Denk daar wel afspraken over gemaakt zijn. Iets met verrekenen. Anders ben ik het wel met je eens. Gaat nergens meer over.

19 augustus 2019 om 10:22

Bayern betaald 8.5 mln huur. Nemen salaris over á 13 mln en koop optie volgend jaar á 120 mln.

19 augustus 2019 om 10:28

Die 13m salaris, is dat netto of bruto?

19 augustus 2019 om 10:49

Helaas netto, wordt best betaalde speler van bayern

19 augustus 2019 om 10:50

Goeie vraag... Als het bij Barca netto is dan zal dat ook bij Bayern zo zijn, idem bij bruto.

Dank GNST voor het antwoorden!

19 augustus 2019 om 10:49

Dat is ook de reden waarom Barça hem weg wilde doen. Wanneer Coutinho 100 wedstrijden in het tenue van Barça speelde zou de club 25 miljoen extra over moeten maken naar Liverpool. Op deze manier bespaard Barça zich 46 miljoen in 1 jaar. 8,5 voor de huur + 13 voor het salaris + 25 aan Liverpool voor de 100 wedstrijden (heeft er nu 75 gespeeld voor Barça).

19 augustus 2019 om 10:59

James hebben ze toch ook met z'n constructie gehuurd, oké wel een lagere afkoopsom die ze niet gelicht hebben. Je kan nu eerst kijken of je er wat aan hebt de aankomende tijd

Na het stoppen van Robben en Ribery, het mislopen van Sane en het aantrekken van Perisic dacht ik dat Bayern dit seizoen te kort ging komen qua kwaliteit op de flanken. Met deze transfer lossen ze dat probleem mijns inziens echter grotendeels op, Coutinho blijft namelijk een speler die als die de vrijheid krijgt van absolute wereldklasse kan zijn.

Voor alle drie de partijen is dit een goede transfer denk ik, iets wat je niet vaak tegenkomt!

Ik kan me haast niet voorstellen dat Bayern die optie tot koop gaat lichten, maar dat het een soortgelijke situatie wordt als bij James. Ze hebben nu wel voor relatief goedkoop een topmiddenvelder in hun team. Vooral een goede deal voor Bayern dit!

19 augustus 2019 om 10:24

Behaald hij het niveau van zijn tijd bij Liverpool, waarom dan niet? Je hebt dan een absolute topspeler in je selectie. Bayern zal ook 100+ miljoenen aan spelers moeten uitgeven. Anders staan ze stil en kunnen ze de winst op CL vergeten. Een City, Barca, Real, Juventus, Liverpool, Man.united en nu ook Inter zijn hier allang mee bezig. Tijden zijn veranderd.

19 augustus 2019 om 10:37

Op zich geloof ik wel dat Bayern hogere bedragen wil gaan uitgeven, maar het zou me in dit geval erg verbazen. Voor iemand als Leroy Sané (want jong, Duits en toptalent) acht ik die kans veel groter. Ik zou het wel hartstikke mooi vinden als Coutinho zo'n hoog niveau haalt dat Bayern er niet meer omheen kan, maar ik verwacht dat niet.

19 augustus 2019 om 10:31

Bayern wil en kan best zo’n bedrag betalen. Sane zou ook zoveel kosten. Als coutinho zijn vorm pakt van Liverpool is het gewoon een prima bedrag.

Best veel in mijn ogen, 21,5 miljoen voor een speler voor 1 seizoen?! Ik weet dat de salarissen tegenwoordig hoog liggen, maar deze speler is niet van Mã¼nchen. Gaat eigen jeugd in de weg staan, of ze moeten hem daarna gaan kopen voor 120 miljoen, wat ik persoonlijk veel vind voor een speler als Coutinho. Persoonlijk had ik dat geld eerder neergelegd voor een speler als Gareth Bale.

Ik had die 13 miljoen liever geã¯nvesteerd in een transfer dan in een huurdeal.

Ongelofelijk dat hij mislukt is in Barcelona, een compleet brevet van onvermogen van die club in mijn ogen. Hoop dat hij zijn draai weer gaat vinden in Munchen, want dan kan hij echt het verschil maken voor ze!

19 augustus 2019 om 10:27

Compleet brevet van onvermogen? Dat gaat me iets te ver. In mijn ogen zijn er twee schuldigen aan het 'mislukken' van Philippe Coutinho; de club die voorafgaand aan de overgang zich beter had moeten realiseren dat de ideale positie van de Braziliaan niet bestaat in het spelsysteem van de club en de speler zelf die niet over de leiderschapskwaliteiten en het verantwoordelijkheidsgevoel beschikte om een dragende rol te vervullen in het elftal.

Er zijn genoeg redenen om de club te bekritiseren, maar de enige fout die de club in deze situatie heeft gemaakt is door zich niet te realiseren dat Philippe Coutinho geen middenvelder is. Het is te wisselvallig, niet balvast genoeg en te risicovol voor zo'n cruciale positie in het elftal. Had de club zich gerealiseerd dat men op zoek was naar een linksbuiten, dan waren ze niet uitgekomen bij Philippe Coutinho. En laten we even eerlijk zijn, aan een gebrek aan kansen heeft het niet gelegen bij Coutinho. Hij heeft genoeg speelminuten en vertrouwen gekregen om zijn stempel op het elftal te drukken en dat heeft hij nagelaten. Hij heeft niet het vermogen om een wedstrijd in z'n eentje te beslissen, wat misschien wel de reden is waarom de club nu bezig is met de komst van Neymar. Hoe enorm vervelend, frustrerend en kinderlijk Neymar ook is, hij heeft dat vermogen duidelijk wel en dat is wat de club verlangde van Coutinho.

19 augustus 2019 om 10:54

De hele aankoop van Coutinho was een veredelde manier om even de spierballen te laten zien van Barcelona. Ze hebben hem gekocht, maanden op hem ingesproken en weggelokt bij Liverpool volledig wetend dat hij niet in het systeem zou passen.. Hij heeft jarenlang in de Premier League op het middenveld gespeeld en is jarenlang beslissend geweest voor Liverpool en voor Brazilie, als dat niet lukt bij Barcelona dan kun je een hoop mensen de schuld geven maar moet je de schuld echt zoeken bij Barcelona..

19 augustus 2019 om 11:46

Kijk, dat is dus kortzichtig in mijn ogen. De enige manier waarop Philippe Coutinho op het middenveld kon spelen was wanneer twee controlerende middenvelders in zijn dienst speelden. Dat was het geval bij Liverpool, dat was het geval bij de nationale ploeg. Het is niet voor niets dat Jürgen Klopp de Braziliaan op de vleugels posteerde op het moment dat hij een van die twee controlerende middenvelders opofferde voor een offensiever ingestelde middenvelder. Bij Barcelona spelen de middenvelders niet in dienst van een andere middenvelder. En als ze dat zouden doen, dan zou die rol weggelegd zijn voor Lionel Messi en niet voor Philippe Coutinho. Tsjonge, het lijkt wel een herhaling van die ellenlange discussie die ik ook al heb gevoerd tijdens zijn overgang. Philippe Coutinho is geen middenvelder, althans niet in het spelsysteem dat Barcelona hanteert.

Daarnaast mag je in mijn ogen de schuld wel degelijk (gedeeltelijk) bij de speler zelf leggen. Hij heeft namelijk genoeg mogelijkheden gehad om zich aan te passen en zijn rol binnen het elftal te vinden. En als je uiteindelijk kijkt naar de wedstrijden die hij voor de club heeft gespeeld kan je niet anders dan concluderen dat hij niet beslissend genoeg is geweest. Hij kreeg de vrijheid aan die linkerkant om het spel te maken, maar kwam vaak niet verder dan de bal doelloos naar de andere flank te verleggen. Het ontbrak hem aan bewijsdrang. En de schuld daarvoor kan je in mijn ogen niet bij de club leggen, daarvoor moet je echt naar de speler zelf kijken.

19 augustus 2019 om 12:34

Guaporta, je hebt het hier over risicovol. Ware het niet dat Valverde zo pragmatisch is dat we die remontada's om de oren kregen in de CL. Als Coutinho gewoon de kans kreeg om een achttal wedstrijden op rij als middenvelder te starten en het niet lukte, zou ik je gelijk geven. Hoe kun je spreken van risicovol als hij daar nooit de kans kreeg?? Bij Brazilië mag die daar wel staan en behoort hij steevast tot de uitblinkers.

19 augustus 2019 om 13:13

Dat denk ik ook, Guaporta. Coutinho floreerde onder Klopp in volgas countervoetbal, waar vrij veel fouten gemaakt kunnen worden want de snelle middenvelders kunnen dat rap herstellen. Bij een balbezit ploeg met een filosofie van 100 procent passing accuracy werken zulke spelers minder, zie bv ook Dembele wat ook een topspeler is die eigenlijk te slordig is voor Barcelona. Dat doet niks af aan Coutinho of Barcelona, hooguit dat hij niet zo goed kon aanpassen als gehoopt. Je krijgt ws hetzelfde probleem als je Salah bij Barcelona neer zou zetten.

Slim om niet direct 120 mil neer te leggen maar eerst af te wachten of Coutinho zijn oude vorm weer terugkrijgt. Dat is nog eens verantwoord beleid

19 augustus 2019 om 10:22

ja slim om 21 miljoen voor een speler neer te leggen om te kijken of een speler wel goed is hahaha wat een onzin deal, leuk voor op het veld, zakelijk nogal discutabel.

Begrijp het optimisme over deze constructie niet helemaal. Natuurlijk neemt Bayern München het volledige salaris van Philippe Coutinho over, staat er een aanzienlijke optie tot koop in het contract en hoeft Barcelona niet de twintig miljoen euro aan Liverpool over te maken wanneer de Braziliaan honderd wedstrijden voor de club speelt. Maar wat is op dit moment nou een realistisch scenario? Bayern München gaat zich waarschijnlijk volgende zomer melden voor Leroy Sané en Kai Havertz en zal dan de afweging maken tussen Philippe Coutinho en de twee grootste Duitse talenten op dat moment. Het lijkt me niet meer dan logisch dat dan de keuze in het voordeel van de Duitsers uit gaat vallen.

Kortom, Barcelona bespaart twintig miljoen euro aan variabelen die eigenlijk aan Liverpool betaald moesten worden en krijgt iets meer dan acht miljoen euro aan huursom. Maar uiteindelijk zitten ze weer met een dure speler die ze door zijn hoge salaris waarschijnlijk moeilijk kwijt kunnen. Daarnaast zijn ze hun sleutelspeler in de overgang van Neymar kwijt, waardoor die hele constructie mogelijk op losse schroeven komt te staan.

19 augustus 2019 om 10:30

Ik begrijp je punt zeker, maar wat had Barca dan moeten doen? In mijn ogen waren er 3 opties:

Ten eerste; in een deal met Psg konden ze hem klaarblijkelijk niet betrekken. Of Coutinho staat daar niet voor open of Psg ziet liever een andere speler komen. Anders was dit allang rond geweest. Het is glashelder dat Barca Neymar wil en af wil van Coutinho. Helaas is er een detail waar wij (nog) niet achter gaan komen.

Ten tweede: hij blijft bij Barca en gaat niet aan spelen toekomen. Met de huidige selectie zag ik zijn kans op speeltijd zeer somber in. Hij verpietert op de bank voor een seizoen en zijn transferwaarde daalt nog meer. Zoals je zelf ook aangeeft levert het 8,5 miljoen euro en en hoeft Barca geen 20 miljoen aan variabelen aan Liverpool te betalen.

Ten derde: verhuren. Dit is gewoon de beste optie. Geen extra miljoenen richting Liverpool. Je vangt 8,5 miljoen. Het belangrijkste van alles: Coutinho kan zich in de kijker spelen waardoor hij in ieder geval weer bij topclubs in beeld komt. Zo kan je in de toekomst wellicht het gewenste bedrag voor hem vangen. Dat gaat niet lukken bij Barca op de bank.

De laatste optie is het geworden. In mijn ogen is dit de beste oplossing. Voor beide partijen.

19 augustus 2019 om 10:38

Blijkbaar was het aanbod van PSG de voornaamste reden dat Philippe Coutinho weigerde om betrokken te worden in de constructie met Neymar. Ze vroegen hem om salaris in te leveren, wat natuurlijk de trots van de Braziliaan aantastte. Hij kwam anderhalf jaar geleden als grote ster naar Barcelona en moet dan plots akkoord gaan met een salarisverlaging en als wisselgeld in de transfer van een andere ster (en goede vriend).

Overigens geloof ik niet dat er geen geïnteresseerde clubs waren op het moment dat je de vraagprijs naar beneden had bijgesteld en flexibel was geweest in de constructie. Een huurconstructie met verplichte optie tot koop of het betalen in termijnen over een langere periode had clubs geholpen om hem te financieren. Geloof niet dat zo'n magere huursom en een niet-verplichte optie tot koop een ideale constructie is gezien de risico's die de club op de langere termijn blijft lopen.

19 augustus 2019 om 10:46

Aan het begin van de transferperiode had je dat wellicht kunnen eisen. Genoeg tijd om te onderhandelen en een verplicht optie tot koop in het contract op te nemen.

Maar we naderen het einde. Ik denk dat Barca ook niet veel keuze had, anders was het naar mijn mening wel anders gelopen. Het was kiezen: optie 2 of optie 3 die ik hierboven heb geschetst. Verpieteren op de bank bij Barca in combinatie met zakken in transferwaarde of in de kijker spelen bij de rest van de wereld in combinatie met een transfersom die in de buurt van de 100 miljoen komt.

19 augustus 2019 om 10:33

Ik begrijp het wel. De deal met Neymar gaat toch niet rond komen. Ten eerste heeft Barcelona hem niet meer nodig na de komst van Griezmann en ten 2e past hij niet in het salarishuis van Barcelona. Daarbij is Coutinho bij Barcelona niet meer dan een wisselspeler en met een salaris van 13 miljoen een hele dure wisselspeler. Nu kunnen ze dankzij deze deal 13 miljoen aan salaris besparen, 8,5 miljoen aan huur ontvangen en 21 miljoen besparen aan bonus richting Liverpool. Dat is toch een fikse besparing in een jaar.

Tel daarbij op dat als Sane goed presteert bij City de 2e seizoenshelft (wat ik wel verwacht), hij onhaalbaar is voor Bayern. Want City verkoopt de sterren niet. Dan is de kans ook nog eens groot dat Coutinho toch definitief wordt aangetrokken door Bayern.

Daarbij denk ik dat Barcelona met de nieuwe aanwinsten ook genoeg kwaliteit heeft om dit seizoen zonder Coutinho toch mee te doen voor alle hoofdprijzen.

19 augustus 2019 om 10:44

Er zijn een aantal zaken die rammelen aan je verhaal. Hoewel ik nog altijd geen voorstander ben van de terugkeer van Neymar denk ik dat beide clubs nog wel tot een akkoord zullen komen, zeker wanneer de speler weigert om voor Real Madrid uit te komen. De technische directie in Parijs heeft de opdracht gekregen om de Braziliaan van de hand te doen en zoeken naar een oplossing waar ze nog zoveel mogelijk waarde terug kunnen krijgen. Een vertrek is onvermijdelijk.

Als je alle besparingen bij elkaar optelt (42.5 miljoen euro), kom je toch tot een aantrekkelijke constructie waarbij je de transferrechten van de speler zelfs nog in handen hebt. Ben ik met je eens. Mijn twijfels zijn er vooral over het scenario na de verhuurperiode, want dan zit je namelijk met exact hetzelfde probleem.

Leroy Sané heeft een kortlopend contract bij Manchester City, waardoor de macht in principe bij de speler ligt en Manchester City gedwongen is om een keuze te maken; laten we hem vertrekken en krijgen we nog een redelijke vergoeding of lopen we het risico dat hij transfervrij de deur uit kan lopen? Daarnaast weten we dat Bayern München verregaande interesse heeft en een voorkeur voor Duitse spelers heeft. Om dan te stellen dat de kans groot is dat Coutinho definitief wordt overgenomen gaat me echt te ver.

19 augustus 2019 om 10:53

Mag ik vragen waarom je geen voorstander bent van de komst van Neymar? Vrijdag heb je de wedstrijd tegen A. Bilbao ook gezien neem ik aan?

Zonder Messi is er letterlijk geen enkele speler die een fatsoenlijke aanval kan opzetten of de ban kan breken. Ja, ik ben ervan op de hoogte dat het niet aan de spelers ligt maar aan de coach, maar die coach blijft nu eenmaal.

Tuurlijk ben ik me er ook van bewust dat het maar om de eerste openingswedstrijd ging en dat in een lastig stadion. Maar ik zag letterlijk niet eens een halve procent verbetering/verandering in het spel ten opzichte van vorig seizoen? Zonder Neymar krijgen we een herhaling van afgelopen 2 seizoenen.

ps; ik heb het over de voetballer Neymar.

19 augustus 2019 om 11:51

Waarom? Volgens mij zijn er meer dan genoeg redenen om geen voorstander te zijn van een terugkeer van Neymar. Ben je vergeten op welke wijze hij de club heeft verlaten? Ben je vergeten dat we jaarlijks hetzelfde tafereel mee moesten maken dat zijn vader weer met Manchester United en Real Madrid om tafel had gezeten? Ben je vergeten dat hij jaarlijks op exact hetzelfde moment 'geblesseerd' was om de verjaardag van zijn zus in Brazilië te vieren? Ben je vergeten dat Jordi Alba werd beperkt tot verdedigen doordat Neymar graag het spel zelf vanaf de linkerflank wilde maken? Ben je vergeten dat hij door zijn gedrag buiten de lijnen moet vertrekken uit Parijs? Ben je vergeten dat hij door twee zware blessures de belangrijkste fase van het seizoen heeft gemist in de laatste twee jaar? En zelfs als je dat toevallig vergeten bent, dan zit je alsnog met de enorme transfersom die hij moet gaan kosten. Het is te duur en te risicovol in mijn ogen.

19 augustus 2019 om 11:56

@guaporta, ik ben het met je eens dat de beste optie zou zijn om hem direct te verkopen, maar nu die optie er niet lijkt te zijn, vind ik de verhuurdeal met deze details eigenlijk een topdeal. Mocht hij bij Bayern zijn kwaliteiten terugvinden, dan gaan ze hem volgend seizoen wel verkopen (en een stuk beter dan na een heel seizoen banken bij Barcelona). En mocht hij het zo goed doen dat Bayern hem wil houden, dan hebben ze ook een mooi bedrag binnen. Dus het beste alternatief dat ze konden sluiten, als een verkoop niet zou lukken.

@barcca, ik ben geen voorstander van de komst van Neymar omdat ik denk dat zijn komst meer onrust zal veroorzaken dan dat het aan extra kwaliteit zou opleveren. Allereerst moet Barcelona zich financieel weer in bochten wringen die ik niet verantwoord vind, zeker na de komst van Griezmann en de Jong.
Daarnaast is Neymar het afgelopen seizoen behoorlijk veel geblesseerd geweest en besteedt hij veel meer tijd aan allerhande commerciele projectjes dan in zijn eerste Barca periode. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat dit een weerslag heeft op zijn fysieke gestel. Tel daarbij op dat de Spaanse competitie wat zwaarder is dan de Franse (immers, er zijn een stuk minder echte walk-overs), dan vrees ik dat Neymar met zijn huidige levensstijl toch regelmatig in de lappenmand zal zitten.

Dus hij zou in goede/fitte doen zeker een hoop bijdragen aan Barcelona, maar ik ben bang dat hij teveel met andere zaken bezig is, waardoor hij niet meer het niveau zal halen dat hij eerder had. Wat ik ook nog frappant vond om te zien is dat Brazilie eigenlijk beter speelt zonder Neymar dan met, wat ook wel veelzeggend is over zijn bijdrage. Als hij speelt, dan probeert hij toch een beetje de grote Neymar show neer te zetten, wat niet altijd positief is voor het teamresultaat.

19 augustus 2019 om 12:45

Ik had het ook eigenlijk meer over de voetballer Neymar. Klopt dat je ook de persoon Neymar in huis haalt, daar kan je simpelweg niet omheen. Maar 1 ding is zeker: de voetballer Neymar heeft Barcelona hard nodig. Vrijdag was gewoon een regelrechte afgang. Dat zal en zie ik de komende tijd niet veranderen. Of zie jij Barcelona opeens veranderen en heerlijk fris aanvallend voetbal spelen? Meer dan 65% balbezit en op de helft van de tegenstander? Minimaal 10 doelpogingen in een wedstrijd?

Als je vrijdag hebt gekeken dan weet je gewoon dat Barcelona zonder Messi helemaal niets voorstelt. Natuurlijk zal het spel onder drama Valverde niet veranderen, ook niet met de komst van Neymar. Maar je hebt dan tenminste 2 spelers die fatsoenlijk een aanval kunnen opzetten. Barca zonder Messi is gewoon heel arm, maar dan ook zeer arm en inspiratieloos.

19 augustus 2019 om 10:33

Aan de andere kant kan Coutinho zijn waarde natuurlijk wel opschroeven door een goed seizoen te spelen bij Bayern. Doet hij het goed in de Champions League en laat hij het een jaar lang in de Bundesliga zien, is de kans dat er gegadigden zijn om hem aan te trekken aanzienlijk. Sowieso zal er zich dan wel een topclub vanuit de PL melden.

Om eerlijk te zijn was ik na dit rampseizoen van Coutinho bang dat we hem aan de straatstenen nog niet kwijt zouden raken, dus de deal met Bayern inclusief de toch hoge optie tot koop bevalt mij wel. Plus bij Bayern hebben ze echt behoefte aan een creatieveling/(hangende) vleugelspeler, zijn speeltijd zal hij dus wel krijgen.

19 augustus 2019 om 10:46

Dat is precies de reden waarom ik kritisch ben op deze constructie. Nog altijd loopt Barcelona behoorlijke financiële risico's die afhankelijk zijn van de sportieve prestaties van Philippe Coutinho. Natuurlijk, als de Braziliaan behoorlijk presteert zijn er geen problemen om hem dan alsnog van de hand te doen tegen een redelijke vergoeding. Het gaat me vooral om wanneer hij niet in staat is om zijn oude vorm terug te vinden.

19 augustus 2019 om 12:48

Het gaat je vooral om wanneer hij niet in staat is om zijn oude vorm terug te vinden. Hij heeft nu toch meer kans om zijn oude vorm terug te vinden dan bij Barcelona op de bank? Of zie ik dat verkeerd? Ik zie deze transfer zeer positief in. Een andere keuze was er simpel genoeg niet. Zeker niet nu de Engelse transferperiode gesloten is en het einde van de overige transferperiodes nadert.

19 augustus 2019 om 13:20

Als Coutinho de sterren van de hemel speelt als linksbuiten dan gaan ze bij Bayern echt Sane niet meer halen, behalve misschien als hij toch een ideale 10 blijkt te zijn, dan verpatsen ze Goretzka en/of Renato Sanches.

19 augustus 2019 om 16:11

Sane zal sws komen hoe dan ook. Sane kan ook op rechts. Goretzka gaan ze ook echt niet verkopen. Die kan ook makkelijk een plekje naar achter op het middenveld bijv naast thiago.

Goed gedaan door Bayern. Is echt een goede speler dat heeft die bij Liverpool wel bewezen! Eindelijk weer een topper gehaald door bayern voor in de aanval.

19 augustus 2019 om 20:38

Voor beide partijen inderdaad een goede transfer. Barcelona hoopt dat Coutinho zich in de kijker speelt en vervolgens voor een aardig bedrag kan vertrekken volgend seizoen. Bij Barcelona had hij geen zicht op speeltijd.

Guaporta: Bij al die vaak door de pers veronderstelde ruildeals wordt steevast over het hoofd gezien dat de spelers die de "terugweg" zouden moeten bewandelen daar wel eens helemaal geen trek in kunnen hebben. Bij de zogenaaamde deal van Neymar naar Real Madrid werd ook ineens geopperd dat Bale en/of Modric dan naar PSG zouden gaan. Zonder dat ik ooit ergens las dat een van die twee spelers zou hebben toegezegd dat hij dat ook wilde. Je kunt als club ook helemaal niet tot zo'n constructie komen zonder dat de betreffende spelers die bij jou onder contract staan daar aan mee willen werken. Je hebt het weer kunnen zien aan de houding van Garreth Bale, die volkomen in zijn recht stond toen hij zich niks aantrok van het gedrag en de uitspraken van Zidane.
Ik heb ook een werkgever waar ik een contract mee heb.en daar heeft mijn eerste aanspreekpunt binnen hetbedrijf ook maar mee te dealen, of hij dat nou leuk vindt of niet. Hij gaat mij never nooit kunnen stallen bij de concurrent voor de helft van mijn salaris.

Velen hebben het hier over een overbrugging.

Coutinho voor een seizoen huren en straks Sane halen. Ik begrijp de gedachten gang wel, maar zo makkelijk is het allemaal niet.

Ik wil het straks wel eens zien als Coutinho een perfecte match is voor Bayern. Sane momenteel met een zware blessure zit en de vraag is of hij nog zelfs aan spelen toekomt bij City en zijn oude niveau gaat halen. Vorig seizoen zat hij al vaak op de bank.

19 augustus 2019 om 11:01

Denk niet dan coutinho concurrentie met Sane zal aangaan maar eerder met Havertz, Sane gaat bayern alles aan doen om te halen voor de flanken, Havertz was er voor de creativiteit op de aanvallende linie, als coutinho die rol perfect invult zal Havertz waarschijnlijk afvallen

19 augustus 2019 om 11:05

Ik weet niet hoor. Havertz zal zeker weten komen denk ik. Coutinho kan ook op links en dan Havertz op 10 en rechts sane.

19 augustus 2019 om 13:22

Sane op rechts? Wanneer speelde hij daar voor het laatst?

19 augustus 2019 om 16:12

Sterling speelt altijd op links en daardoor heeft sane ook vaak op rechts gespeeld.

19 augustus 2019 om 16:34

Euh nee hij heeft 45 wedstrijden als linksbuiten gespeeld en thats it. Uiteraard wisselen flanken tijdens een wedstrijd af en toe maar zijn positite was elke wedstrijd linksbuiten en nergens anders

19 augustus 2019 om 17:12

Nee op rechts spelen Bernardo Silva en Mahrez. Op linksbuiten spelen Sterling, Sane en Jesus. Ik kan me niet 1 wedstrijd voor de geest halen met Sane op rechts, en ik heb toch een karrevracht City potten gezien de afgelopen jaren.

Barcelona is niet erg goed in transfers. Denk dat Griezmann de volgende is die na een compleet mislukt seizoen met verlies verkocht wordt. Stel koekenbakkers daar.

Toptransfer! Hij zal Bayern naar een niveau hoger tillen daar ben ik overtuigd van, heeft veel meer in zijn mars dan James bv. Of we hem gaan kopen weet ik niet want Havertz & Sané staan 100% op de agenda om binnen te halen, met sané akkoord nog steeds & Havertz vandaag weer meldingen dat de gesprekken vr 2020 ver gevorderd zijn maw die zal hoogst waatschijnlijk komen. Hier even random een opstelling gemaakt omdat Bayern volgens sommige geen bank had maar redelijke opties heeft als je goed kijkt. Speel je met Cout op de flank ipv 10 dan heb je sws al perisic+coman/gnabry BANK & met cout op de 10= > Neuer - Kimmich, Süle, Hernandez, Alaba- Thiago, Tolisso - Gnabry, Coutinho, Coman - Lewy Bank: Ulreich, Pavard, Boateng, Martínez, Goretzka, Sanches, Cuisance, Müller, Perisic, Arp,Davies

@ Migi waarop baseer jij al na 1 competitiewedstrijd dat Griezmann mislukt bij Barca ?

Hij gaat daar wel weer op zijn niveau spelen denk ik, hele goede transfer voor Bayern en Coutinho sportief gezien dan want ik vind de prijs iets te hoog. Brazilianen lijken het sws vaak goed te doen bij Bayern als je kijkt naar het verleden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4899 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Sevilla104
Voor de complete stand: LaLiga

In de wandelgangen

Vrijdag 20 september
Sadio Mané kan een nieuw contract tot 2025 tekenen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren