Renato Tapia over strijd om plek drie: ‘We moeten voor plek een gaan eigenlijk!’

Maandag, 19 augustus 2019 om

Bekijk de video hieronder of abonneer en kijk op ons YouTube-kanaal!


Justus Dingemanse is fulltime presentator en verslaggever van Voetbalzone en levert bijdrages in de vorm van artikelen, columns, interviews, programma’s en reportages.

Poll

Waar verwacht jij dat Feyenoord dit jaar eindigt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door falcao)

Edgar Ié viel prima in, maar Kelly? Die heeft in 90 minuten werkelijk niets goed gedaan. Wat hij verder zegt over waar ze moeten eindigen vind ik verder niet zo belangrijk. Dat is puur om ambitie te tonen. Normaal gesproken wordt Feyenoord gewoon derde. Zit het heel erg tegen, word je misschien vierde.

Tapia speelde zelf wel een goede wedstrijd, goed om te zien. Hij nam ook het voortouw. Hopelijk zet hij dit door

18 augustus 2019 om 20:54

Eerste 3 punten zijn in de pocket!

19 augustus 2019 om 11:56

en zit het erg mee wordt je zomaar tweede of toch eerste... PSV is in de huidige vorm nog wel in te halen door Feyenoord denk ik

19 augustus 2019 om 12:05

2e of 1e?? Ik acht de kans dat Feyenoord op plek 5/6 beland groter dan dat ze mee gaan doen voor de titel..

19 augustus 2019 om 12:53

Grappig, dat hoor ik al 5 jaar dat Feyenoord voor die plek gaat, maar ooit zal je wel een keer gelijk hebben, net als mensen altijd riepen dat Feyenoord wel een keer kampioen zou worden.

19 augustus 2019 om 14:45

zowel psv en ajax zijn niet in al te beste vorm op dit moment. maar dan nog kan feyenoord ze niet hebben.

probleem bij feyenoord is dat ze wel 100% geven tege ajax en psv, vooral in de kuip. maar vervolgens tegen degradatiekandidaten opeens niet meer lijken te kunne voetballen.

daarbij komt bij dat dit seizoen de selectie niet echt fit lijkt.

19 augustus 2019 om 12:43

Kelly vond ik wat ongelukkig in zijn acties maar was wel enorm gretig en legde enorm veel energie in zijn spel. Met wat verfijning en soms wat rust in zijn spel kan dat best een geschikte middenvelder voor Feyenoord worden.

19 augustus 2019 om 12:48

Ik vond hem echt bijzonder matig. Hij liep uit zijn positie, zijn passing was slordig en wint geen enkel duel. Ik hoop van harte dat het wat wordt, maar ik heb er een hard hoofd in. Als ik dan zie dat AZ Clasie gratis heeft gehaald, had ik die echt liever gezien

19 augustus 2019 om 13:08

Kelly word niks, misschien als aanvallende middenvelder maar niet als centrale of verdedigende. Hij komt daar gewoon flink te kort voor en de power voor die posities helemaal. Tapia-Fer-Kocku is het ideale middenveld.

Plek 1 is te hoog gegrepen. Maar Als die Le een beetje kan ballen , Jorgensen en Toornstra weer terug zijn en Karsdorp en Fer helemaal fit , dan kun je nog best voor plek 2/3 gaan . Maar eigenlijk is dat niet zo relevant . Feyenoord moet dit jaar gewoon lekker ballen , het Bestuur en beleid eens op orde maken , eens beginnen een scouting apparaat op te zetten , wat meer jeugd laten spelen , jeugdteam in de KKD krijgen . Of ze nu 2e , 3e of 4e worden ...het maakt eigenlijk niet zo bar veel uit .

Ben Ajax supporter, maar vind het echt typerend dat de Feyenoord spelers zich al zo makkelijk maximaal de 3e plek laten aanpraten. Zag ook een interview met Fer, die de vraag kreeg "moeten jullie je nu op Europa richten nu de 3e plek het maximaal haalbare is". Hij ging er niet eens tegenin.
Tuurlijk is Ajax drie stappen verder, maar om na 3 wedstrijden al de handdoek in de ring te gooien....
Ff een videoband terugkijken anders van het jaar dat Leicester City kampioen werd.
Als je nu al uitsluit dat je in de top-2 kan komen, kan je de 3e plek denk ik ook vergeten.

19 augustus 2019 om 14:07

Wat moeten ze dan? Als je gaat lopen schreeuwen dat je voor het kampioenschap gaat, dan vallen resultaten al snel erg tegen en heb je de achterban onrustig. Bovendien snappen de spelers ook vast wel dat ze geen kampioenswaardige ploeg hebben.

Feyenoord moet gewoon alles op het sportieve beleid gaan zetten dit seizoen en sportief gewoon zorgen dat je Europees voetbal veilig stelt. Als je dit beleid door blijft voeren, kom je als club namelijk in de financiele problemen en daar zijn ze net uit. Daar zal echt iets moeten gebeuren en dan met name in de vorm van een goede technisch directeur.

Ik durf met zekerheid te zeggen dat Feyenoord met gemak minimaal derde gaat worden, als:

- Larsson uit het basisteam;
- Fer en Burger starten, en hopen dat Toornstra snel fit is.
- Jorgenson weer terug;
- Centraal duo snel vervangen door Ié en.. (tapia? Geertruida?)

Vervang de drie rotte appels uit het basisteam en er staat een basis die makkelijk derde wordt.

19 augustus 2019 om 14:09

Dan staat er een ploeg die derde kan worden. Ik zou het woord "gemak(kelijk)" even niet gebruiken, want het is ook met die ploeg nog niet zo indrukwekkend. Nu denk ik overigens niet dat AZ stabiel blijft presteren, maar die liggen ook niet wakker van een dergelijke basiself.

19 augustus 2019 om 14:37

Niet zo indrukwekkend? Probeer je nu een denkbeeldige basiself te koppelen aan mogelijke resultaten? Of vindt je de mogelijke basiself qua namen niet indrukwekkend?

Beide zijn trouwens even apart. Qua namen is Feyenoord op volle sterkte gewoon wel top te noemen, voor Nederlandse begrippen. En een denkbeeldig team schetsen tegen mogelijke resultaten is natuurlijk onbegonnen werk.

Hé, het mogelijk sterkste team van Feyenoord heeft nog niet op het veld gestaan dus we hebben nog geen idee van die potentie.

Of Feyenoord "makkelijk" derde wordt met de huidige selectie is maar de vraag. Als Berghuis je vedette is dan geeft dat ook wel te denken over het niveau van de rest van de selectie. Het is verder maar net hoe je muts staat. Ben je optimistisch dan denk je dat Feyenoord nog mee gaat doen om de titel. Ik zie het zelf niet gebeuren. Feyenoord loopt al vier punten achter op Ajax en nergens haal je de indruk vandaan dat Feyenoord het niveau van Ajax dit seizoen gaat aantikken.dat heeft ook alles te maken met het gebrek aan leiding binnen de club, waar de heren Jansen en Kuyt het niet aanwezige transferbeleid proberen te bepalen. Zelfs bij VVV Venlo en FC Emmen is dat beter voor elkaar dan in de Kuip.

19 augustus 2019 om 12:34

Buiten Ajax en PSV loopt er in de Eredivisie geen betere aanvaller dan Berghuis rond. Dus dat zegt vrij weinig over de staat van Feyenoord.

19 augustus 2019 om 14:11

Je moet niet vergeten dat Berghuis niet meer beter word dan hij nu is, al is Berghuis wel gewoon een goede speler.

Het grootste probleem is vooral dat er in Feyenoord 1 geen speler rondloopt met meer potentie en kwaliteit dan Berghuis. Dat is wel zorgwekkend, want voor Europese begrippen is Berghuis gewoon middelmaat. In die context kun je wel stellen dat het iets zegt over de huidige staat van Feyenoord.

19 augustus 2019 om 15:56

Oh zeker, maar Feyenoord is toch Europees gezien ook middelmaat? Met uitzondering van vorig jaar zijn alle Nederlandse clubs middelmaat. Al hinkt Ajax wel altijd tegen de subtop aan.

19 augustus 2019 om 13:00

Want dat Berghuis dubbele cijfers haalt in doelpunten en assists zegt iets over dat hij best matig is?

19 augustus 2019 om 14:13

Berghuis is een goede speler, maar het zegt natuurlijk wel iets als hij verreweg de beste speler is die je hebt. Berghuis is in Europa gewoon middelmaat, misschien iets beter dan dat. Ook zit hij gezien zijn leeftijd waarschijnlijk al op zijn top of er zeer dicht tegenaan. Het is namelijk niet zo dat er zo snel iemand rondloopt met gelijkwaardige kwaliteiten of potentie dan Berghuis.

19 augustus 2019 om 17:22

Wie bij PSV bijv wel? Berghuis is misschien geen talent zoals Bergwijn, Gakpo en Malen, maar op dit moment zeker wel verder en dat zijn de beste spelers op dit moment van PSV... op de lange termijn zou je meer aan die jongens hebben dan een Berghuis, maar op dit moment is Berghuis toch iets beter en zelfs een van de betere spelers in de eredivisie. Minstens top 3

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie

9 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Feyenoord 4 0 0 0
2018/2019 Willem II 16 1 3 0
2018/2019 Feyenoord 4 0 0 0
2017/2018 Feyenoord 15 1 1 0
2016/2017 Feyenoord 8 1 1 0
Laatste voetbalnieuws

Kraay ziet ‘gênante’ situatie: ‘Als Troost belt, laat hij hem drie keer gaan'

Renato Tapia heeft een betrekkelijk opvallende seizoensstart achter de rug bij Feyenoord. De middenvelder uit Peru was in eerste instantie overbodig en werd door technisch directeur Sjaak Troost richting de uitgang...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 20 september
Sadio Mané kan een nieuw contract tot 2025 tekenen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren