Ritsu Doan haakt plots af en verrast Pascal Kamperman en Hedwiges Maduro

Zondag, 18 augustus 2019 om

Ritsu Doan leek zondagmiddag om 16.45 uur aan de aftrap te verschijnen in de wedstrijd tussen AZ en FC Groningen, maar tijdens de warming-up is de middenvelder afgehaakt. Doan heeft trainer Danny Buijs laten weten dat hij kampt met hoofdpijn en daarom niet kan spelen. De Japanner wordt op het middenveld vervangen door Sam Schreck.

"Hij geeft aan dat hij zich niet goed genoeg voelt om te voetballen", vertelt Buijs aan FOX Sports. Doan wordt op de transfermarkt begeerd door PSV en dus wordt zijn afwezigheid in verband gebracht met een mogelijke transfer. Buijs gaat ervan uit dat zijn pupil zich niet goed voelt in 'lichamelijk' opzicht in tegenstelling tot 'geestelijk' opzicht. "Transferstress? Dat durf ik niet te zeggen, dat moet je aan anderen vragen. Hij geeft aan dat het niet gaat, dus we stellen iemand anders op."

"Als hij tegen mij zegt dat hij hoofdpijn heeft, ga ik ervan uit dat dat klopt", voegt Buijs daaraan toe. Vragen over een mogelijke transfer van zijn sterspeler stelt hij niet op prijs; Buijs wil niet reageren op de vraag of Doan weggaat bij Groningen. "Wat wil je nou bereiken met dit interview? Zullen we het over de wedstrijd hebben of wil je een afzonderlijk interview houden over Doan?"

Verslaggever Pascal Kamperman was verrast door de absentie van Doan: hij was in de veronderstelling dat alleen de geschorste Mike te Wierik in de basis was vervangen door Bart van Hintum. Buijs corrigeerde hem, waarna het interview vooral over Doan ging. "Ik gaf netjes aan dat we nog een extra wijziging hebben en dan ga je het hele interview alleen nog maar daarover praten", aldus Buijs. "Ik weet niks van een transfer en ik ga daar ook niet over."

"Ik ben hier voor deze wedstrijd, dus stel mij vragen over deze wedstrijd. Als je vragen wilt stellen over Doan, moet je Mark-Jan (Fledderus, red.) erbij halen", concludeert Buijs over het dossier-Doan. Analist Hedwiges Maduro spreekt kort na het interview evenwel zijn verbazing uit over het afhaken van de aanvallende middenvelder. "Waar ligt de grens? Als je hoofdpijn hebt, kun je toch nog wel wat proberen? Als het spierpijn was, dan begreep ik het wel. Het klonk een beetje raar."Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door dajoowie)

Lekkere reactie van buijs, hopelijk krijgen we dit seizoen meer van deze reacties tijdens sommige bloedzuigende interviews. Hans kraay is ook zo een vuilak, trainers of spelers de woorden maar verdraaien en als hij geen antwoord krijgt waarmee hij kan stoken nog ff lekker aan het einde van een interview alsnog soortgelijke vragen stellen. Lijkt me toch dat doan bij transferstress niet eens aan de warming-up zou willen beginnen. Zou wel verbaasd zijn als psv hem idd wil halen.

18 augustus 2019 om 17:50

Nu ben ik het soms wel eens met de reactie, echter in dit geval niet echt. Buijs lokt in principe deze vragen en reactie van Kamperman zelf uit door op een heel rare manier te reageren op de vraag en daarbij ook vooral met zijn gezichtsuitdrukking te laten zien dat hij de klachten van Doan niet bepaald serieus neemt. Als Buijs gewoon normaal had geantwoord dat Doan in de warming-up niet fit genoeg bevonden is, of zich niet lekker voelt, zonder daarbij expliciet uit te beelden dat je er niet zoveel van gelooft dan zie ik iemand als Kamperman niet zo 'zuigen'.

18 augustus 2019 om 18:21

Kamperman zit altijd te zuigen en te stoken met zn blije hoofd wat dat moet maskeren, dus hoezo nu niet? Als iemand 2x zegt er verder niet over te willen hebben waarom alsnog zo irritant doen...?

18 augustus 2019 om 19:16

Ik weet oprecht niet of je het interview gezien hebt, maar eerlijk gezegd gezien je reactie betwijfel ik dit. Zoals ik al zei, Buijs gaf zelf telkens met zijn gezichtsuitdrukking aan dat hij de klachten van Doan niet echt serieus nam. Om het lekker simpel te zeggen, hiermee geef je aan een interviewer een signaal dat jouw woorden niet precies de hele boodschap meegeven en daardoor vraagt een interviewer vaak door. Als je vervolgens dan nogmaals eenzelfde soort reactie laat zien dan bestaat wel eens de kans dat een interviewer er nogmaals naar vraagt. Dit was niet een geval zoals Hans met Ziyech die vier keer op rij dezelfde vraag stelt waarop Hakim al expliciet heeft vermeld geen antwoord te geven.

Overigens ook exemplarisch hoe Buijs na de wedstrijd tegen Vermeulen wel normaal kan reageren en daarbij ook meer achtergrond geeft aan hoe het niet helemaal uit de lucht komt vallen, wat hij voor de wedstrijd wel zo liet lijken. Als hij gewoon dit verhaal had verteld tegen Kamperman is de kans dan ook bijzonder klein dat er wordt 'gezogen'.

18 augustus 2019 om 17:53

Ik vind vragen over Doan en een eventuele transfer wel relevant, ook vlak voor een wedstrijd. Buijs reageert ietwat spastisch

Ojee, die gaat dus naar PSV.
Niets ten nadele van die jongen, maar Doan maakt PSV écht niet beter. Dit is niet de speler die PSV nu nodig heeft. Zet hem maar in het rijtje Ramselasr en Thomas. Leuke clubspelers, maar voor de top in Nederland en voor Europa niet genoeg.

18 augustus 2019 om 16:56

Geloof er niks van dat dit met een transfer te maken heeft. Hij begon gewoon aan de warming up. Als hij echt niet wilde spelen om een transfer had hij dat voor de wedstrijd wel gezegd.

18 augustus 2019 om 17:32

Hij zit gewoon op de tribune hoor. Het zag er niet uit als een stevige hoofdpijn. Dan blijf je wel binnen. Een paracetamol doet wonderen.

18 augustus 2019 om 17:35

Maar denk je ook niet dat als het met een transfer te maken had, hij dit voor de wedstrijd wel zou zeggen? Dan ga je toch niet voor de vorm aan de warming up beginnen? Het kan allemaal zijn hoor, maar het lijkt een beetje vergezocht.

18 augustus 2019 om 18:04

Ik ga er in dit soort situaties tegenwoordig altijd vanuit dat het met een transfer te maken heeft. Klopt vaker wel dan niet valt mij op.

18 augustus 2019 om 18:38

Misschien is het vergezocht, maar stel dat de transfer toch niet doorgaat. Dan is op deze manier een langer verblijf bij Groningen makkelijker te verkopen dan wanneer hij "weigerd" te spelen. Dan vallen de supporters over hem heen als de speler die liever weg will bij Groningen.

18 augustus 2019 om 16:58

Voor 4mio plus minimale doorverkooppercentage moet het meer dan genoeg zijn. Hij gaat van mogen naar moeten winnen. Groningen kan wel hoog in de boom gaan zitten, maar volgens mij is ie met zn hoofd al in eindhoven.

18 augustus 2019 om 17:35

Martinarody, ik denk dat 4 miljoen echt niet genoeg is. Het is Groningen hun goed recht om hoog in de boom te zitten helemaal na de transfer van Lozano

18 augustus 2019 om 17:38

4 miljoen + Ramselaar lijkt mij een goede deal voor alle partijen. PSV blij met Doan, Ramselaar blij met een nieuwe kans en Groningen blij met een leuke transfersom en een speler die het niveau van Groningen omhoog krikt

18 augustus 2019 om 17:44

Eerder 10 miljoen, we hebben momenteel wel genoeg middenvelders dus Ramselaar mag wel in Eindhoven blijven.

18 augustus 2019 om 22:24

Zolang spelers zoals warmerdam mogen opdraven hebben we nooit genoeg middenvelders

19 augustus 2019 om 14:04

We hebben hem zelf voor een aantal miljoenen gekocht. Een heel hoog bedrag voor ons. Hij gaat niet weg voor minder dan 10 miljoen!

18 augustus 2019 om 17:00

Vind het altijd knap dat het van te voren bekend is wie het wel of niet van redden. Doan is prima voetballer en is nog jong . Dus prima aankoop voor PSV . Al had ik niet gehoopt dat hij daar heen zou gaan

18 augustus 2019 om 17:03

Leuke clubspeler!! Ik denk niet dat jij Doan heel vaak heb zien spelen. Doan zijn top ligt hoger dan Psv.

18 augustus 2019 om 17:03

De leeftijd van Doan speelt wel in het voordeel van hem. Ramselaar deed het aardig in een goed draaiend Utrecht en Thomas leuk in een heel aanvallend Zwolle. Doan speelt in een super defensief Groningen en steekt er met kop en schouders boven uit. Ik zie Doan zeker slagen bij psv.

18 augustus 2019 om 18:39

@sneekpsv ik vraag me soms wel eens af in welke vijver PSV wel moet vissen als ik jouw kritieken elke keer weer lees. Ik krijg soms de nijging dat je denkt dat de club wel even een paar toppers uit de mouw kan schudden. Ik denk dat het allemaal niet zo makkelijk is en dat de markt alleen maar lastiger wordt met al die hoge transfer bedragen. Het feit dat AZ zijn spelers al voor belachelijke bedragen verkoopt (is dat dan wel de gewenste kwaliteit?) geeft maar aan dat je niet even een topspeler binnen sleept. Wat dat betreft heeft Overmars het slim gedaan door te investeren in contracten van Zyech en Tadic. Die zal ook wel achter zijn oren krabben als hij daar vervangers voor moest halen. Dus ik ben oprecht benieuwd welke viiver jij voor ogen hebt.

Wat betreft Doan, ik hoop oprecht voor Groningen dat zijn hoofdpijn niets met een transfer te maken heeft en dat, mocht hij naar PSV komen, het op een normale manier mag gaan.

18 augustus 2019 om 19:23

Kijk, PSV gaat zoals het nu staat tientallen miljoenen overhouden aan Lozano. Dan kun je kiezen......
Of je haalt twee spelers van het niveau Doan voor 7 à 8 miljoen, of je haalt één speler voor 15 waarvan je zeker kunt zijn dat diegene een directe versterking is. Mijn voorkeur gaat naar optie twee. Ajax heeft toch ook prima spelers voor die bedragen gehaald? Tussen de 10 en 15 miljoen kun je nog prima zaken doen.

18 augustus 2019 om 19:44

Ik snap wat je zegt, maar wie koop je voor dat geld? Het gaat ook om het moment dat zo'n speler bereid is in Nederland te willen spelen. Tadic en Blind hadden dat moment, maar er zitten echt niet veel vissen in die vijver

Laten we er gewoon vanuit gaan dat hij zich niet lekker voelt.. kan gebeuren.

Wat gedroeg Pascal Kamperman zich hier naar zeg. Danny Buijs geeft netjes aan dat Doan van het opstellingsformulier geschrapt is, en dat dat naar zijn zeggen wegens hoofdpijn is. Natuurlijk is de link met een transfer snel gemaakt, maar Buijs geeft terecht aan dat hij zich met de wedstrijd wil bezig houden, en zich daarna pas met Doan bezig gaat houden. Waarom Pascal vervolgens nog herhaaldelijk over Doan door moet blijven vragen, is mij een raadsel. Doe dat lekker een andere keer in plaats van vlak voor de wedstrijd.

18 augustus 2019 om 17:01

Dat komt omdat nl pers gwn van droevig niveau is. Kunnen geen vragen stellen, zn vaak heel gekleurd en kunnen niet omgaan met trainers die verbaal hen overrompelen. I mean, als zo'n genee paar jaar terug prijs wint nav zn interview met van gaal, dan zegt dat genoeg.

Ik neem altijd Ibuprofen als ik hoofdpijn heb

Na een uurtje heb je nergens last meer van, ook niet met een flinke kater valt dan prima te voetballen

Niet teveel koppen in de eerste helft, dat kan wel eens verkeerd uitvallen

Beetje zeikgedrag dus van Doan, dus het kan weleens met motivatie / transfer perikelen te maken hebben

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.FC Emmen3-9
Voor de complete stand: Eredivisie

7 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 1 0 0 0
2019/2020 FC Groningen 2 1 0 0
2018/2019 FC Groningen 32 5 4 1
2017/2018 FC Groningen 29 9 3 0
2017 Gamba Osaka 10 3 1 0
Laatste voetbalnieuws

Donyell Malen beleeft krankzinnige avond met vijf doelpunten voor PSV

Donyell Malen kan terugkijken op een historische avond. De twintigjarige spits wist zaterdagavond in de thuiswedstrijd van PSV tegen Vitesse namelijk liefst vijf doelpunten te maken en hielp de Eindhovenaren zo...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 20 september
Sadio Mané kan een nieuw contract tot 2025 tekenen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren