Víctor Valdés vertrekt na verlies uit Eindhoven en stelt PSV teleur

Zondag, 18 augustus 2019 om

PSV Onder-19 staat zondagmiddag vanaf 14.30 uur in de finale van de Otten Cup tegenover Internazionale. Het prestigieuze jeugdtoernooi voor A-junioren wordt traditiegetrouw gehouden in Eindhoven en ook Barcelona gaf dit weekend acte de présence. De Catalaanse ploeg, getraind door Víctor Valdés, bereikte de zogenaamde kruisfinale, maar werd daarin zondagochtend uitgeschakeld door Inter. Voor de talenten van Barcelona zou zondagmiddag de troostfinale tegen Everton resteren, maar daar heeft Valdés geen zin in.

PSV meldt via de officiële kanalen namelijk dat Valdés de wedstrijd om de derde en vierde plek 'weigert te spelen'. Daardoor is de wedstrijd tussen Barcelona en Everton gecanceld. De actie van de oud-doelman wordt onder meer afgekeurd door Rik Elfrink, PSV-watcher namens het Eindhovens Dagblad. 'Grote club, klein gedrag. FC Barcelona-jeugdcoach Valdés zorgt voor een domper op het PSV-toernooi om de Otten Cup', schrijft Elfrink op Twitter.

De finale tussen PSV en Inter blijft overigens wel staan en is vanaf 14.30 uur live te zien op FOX Sports. PSV wordt getraind door Ruud van Nistelrooy en bereikte de eindstrijd zondagochtend door in de halve finales met 2-0 te winnen van Everton. In de groepsfase hadden de Eindhovense beloften gelijkgespeeld tegen het Mexicaanse Chivas Guadalajara (0-0) en het Deense FC Kopenhagen (1-1) en gewonnen van Barcelona (1-0). Het deelnemersveld van acht teams werd gecompleteerd door Anderlecht en Red Bull Brasil; zij haalden de kruisfinales niet.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door marcoverratti)

Erg klein in zijn verlies, nog kwalijker dat hij dit doet met jeugd, goed voorbeeld voor die jongens👍

18 augustus 2019 om 14:08

Kluivert is hoofd jeugdopleiding bij Barcelona. Ben benieuwd of hij durft in te grijpen. Het is een vorm van werkweigering.

18 augustus 2019 om 14:09

Ja vreemd verhaal ik las in het wedstrijdverslag dat Barca misschien een penal had moeten krijgen ? Dus zal daar wel over gaan. Maarja soms moet je even groter zijn, zeker als je Barca bent.

18 augustus 2019 om 14:14

Hands momentje inderdaad al kan je het niet maken om bij een keuze in je nadeel direct te vertrekken.

Zielig figuur. Je verwacht beter van zo'n club en zo'n sportman. Wat mij betreft blijkt hieruit dat hij ongeschikt is als trainer en ik zou hem als Barcelona zijnde per direct ontslaan. Laat je spelers gewoon die wedstrijd spelen, laat zien dat je een groot sportman bent en je best doet om derde te worden. Maar zomaar vertrekken... zieliger kan niet.

18 augustus 2019 om 13:48

Helemaal eens maar als dit soort mensen aan het roer staan op de jeugdteams snap ik wel dat er vrij weinig doorkomt. Los van het sportieve staat dit volledig haaks op ontwikkeling van spelers. Dit was juist een interessant proces geweest voor de jongens en een kans op ontwikkeling.

Jammer dit, had ze graag nog keertje zien spelen. Hebben enkele leuke spelers mee namelijk. Wel schandalige beslissing van Valdes van wat tot dusverre te beoordelen is, was gisteren ook al niet blij leek het. Finale PSV - Inter gaat interessant worden, paar leuke spelers maar vooral Madueke bij PSV heeft iets extra's. Inter maakt hele toernooi al een degelijke indruk, Agoumé (deze zomer overgekomen uit Frankrijk) is een geweldenaar trouwens.

18 augustus 2019 om 13:38

Ik vind Antonisse en Kjolo ook een goede indruk maken.

18 augustus 2019 om 13:44

Sambo was gisteren ook goed vond ik maar Madueke heeft dat beetje extra in het team. Jammer dat hij die penalty tegen Barcelona mistte, vond hem verder sterk spelen dit toernooi. Daniëls maakte een gretige indruk, interessant fysiek ook maar hebben betere spitsen rondgelopen bij PSV o19 laatste jaren.

18 augustus 2019 om 13:46

Zulke toernooien speel je toch om wedstrijdritme op te doen? Dat vind ik zelf altijd belangrijker als winnen. Verder kan je wat experimenteren met verschillende spelers. Ik snap zo'n reactie dus niet.

18 augustus 2019 om 13:50

Niet alleen daarom ook. Je gaat een toernooi in, maakt gebruik van alle faciliteiten, alles is geregeld etc. Je krijgt een paar leuke wedstrijd van aardig hoog niveau en besluit dat 1 wedstrijd voor einde ermee op te houden? Dat is respectloos imo. Zowel naar Everton die nu een wedstrijd op niveau minder spelen als naar PSV/de Otten Cup en natuurlijk naar het publiek.

18 augustus 2019 om 14:10

Agoumé heeft tijdens de voorbereiding bij Inter ook al indruk gemaakt. Groot talent inderdaad! Leuk om te horen dat hij tijdens dit toernooi ook indruk weet te maken. Jammer dat de twee grootste talenten van Inter, Esposito en Salcedo, er niet bij zijn. Fonseca en Pirola zijn overigens ook grote talenten, hebben deze al een goede indruk kunnen achter laten tijdens dit toernooitje?

18 augustus 2019 om 14:23

Esposito was mooi geweest om erbij te hebben inderdaad, al doet Vergani (volgensmij schrijf je het zo) het niet slecht in de spits. Weinig kansen laat hij liggen, zo'n typische killer die verder weinig in spel voorkomt. Leuk om te zien, verdedigers moeten echt 100% geconcentreerd blijven met hem in de buurt. Lorenzo Pirola vond ik op het EK u17 afgelopen zomer een goede indruk maken keren dat ik hem zag, was volgensmij ook nog pot aanvoerder van Italië toen. Inter is tot dusverre defensief solide op Otten Cup. Fonseca scoorde er 2 tegen Barcelona en schakelde ze zo uit. Salcedo speelde toch eerst elders of heb ik verkeerde voor me?

18 augustus 2019 om 14:52

Esposito speelt voorlopig mee bij het grote Inter, dus is er daarom niet bij. Wel jammer inderdaad. Vergani is inderdaad een killer, er was sprake van dat deze in een deal met Dzeko betrokken zou worden. Gelukkig heeft Inter niet dezelfde fout gemaakt als bij Zaniolo... Al denk ik dat Vergani op termijn tekort gaat komen voor het eerste. Zeker omdat ik Esposito, Fonseca en Pinamonti beter acht. Klopt, Pirola was inderdaad aanvoerder van de onder de 17, ook hij maakte een goede indruk tijdens de voorbereiding. Salcedo is overgenomen van Genoa, waar hij samen met Pellegri als de grote talenten werden gezien. Heeft momenteel interland verplichtingen.

18 augustus 2019 om 15:38

Dan heb ik toch de juiste Salcedo voor me, inderdaad leuke speler. Had hem graag gezien dit weekend, Esposito heb ik dan wat vaker zien spelen. Hoe doet Pinamonti het tegenwoordig eigenlijk, was jaar of 2 geleden wel eens aan Ajax gelinkt dus in die periode paar potjes gezien. Hoe doet die Belgische back het eigenlijk Persyn oid heet jij toch?

18 augustus 2019 om 15:47

Salcedo is inderdaad een leuke speler, wel nog heel jeugdig. Moet nog behoorlijke stappen zetten wil hij het redden bij Inter, maar beschikt wel over heel veel talent! Pinamonti heeft vorig jaar als 19-jarige 27 wedstrijden voor Frosinone gespeeld en 5 keer gescoord. Een heel aardig debuutseizoen dus. Is nu nu verkocht, met terugkoop optie aan Genoa, een stapje hogerop dus. Ben benieuwd hoe hij zich dit seizoen door ontwikkelt.

Persyn is vorig jaar zomer over genomen van Club Brugge. Heeft als 16-jarige nog een behoorlijk aantal wedstrijden gespeeld in de Primavera, waar zijn ploeggenoten veelal 2 jaar ouder waren. Heeft ook een gedeelte van de voorbereiding onder Conte mogen meedraaien. Ook hij heeft een redelijke toekomst voor zich. Of dat bij Inter gaat zijn, daar twijfel ik nog wel over.

18 augustus 2019 om 16:00

Duidelijk, vind het Italiaanse jeugdvoetbal redelijk lastig te volgen. Interessant om zo te lezen! Inter heeft net op penalty's de finale gewonnen, Pirola schoot naast, keeper pakte er 2 goed. Van Duivenboode en Antonisse's penalty pakte hij.

Geschikt O
Ongeschikt X

Met een actie kun je dus aantonen dat je ongeschikt bent voor het trainersvak. Minachting naar je spelers, de rest van de staf, de tegenstander en het toernooi waarvoor je uitgenodigd bent. Barcelona mag wel even gaan afvragen of dit wel een acceptabele trainer is voor het vlaggenschip van de La Masia.

Tenzij er excuses komt vanuit Barcelona zou PSV de club nooit meer moeten uitnodigen voor het Otten jeugdtoernooi.

18 augustus 2019 om 13:42

Vind het vooral disrespect richting de toernooi organisatie. Een ander toernooi zal nu wel 3 keer nadenken voordat ze Barcelona uitnodigen

18 augustus 2019 om 13:48

Hier ben ik het helemaal mee eens. Gewoon onsportief gedrag. Als toernooi organisatie kan je kiezen, laat je dus volgende keer zo'n team links liggen

18 augustus 2019 om 14:02

Ben ik met je eens. Barca dient hier gewoon haar excuses aan te bieden. En valdes op de vingers tikken of gewoon ontslaan. In principe kan je dit gewoon als werk weigering zien.

18 augustus 2019 om 14:13

Nog geen maand geleden aangesteld als trainer van Barcelona u19-a. Lekker begin zeg, nu al kapsones.

Ik snap niet dat je in knock-out toernooien een wedstrijd om plek 3/4 zou moeten spelen. Net als op het WK een, in mijn opinie, zinloze wedstrijd.

Dat gezegd hebbende, als je je committeert aan een toernooi, dan hoor je je ook te gedragen naar de regels en dus zou je deze wedstrijd gewoon moeten spelen.

18 augustus 2019 om 13:38

Dit is een jeugdtoernooi waar winnen van ondergeschikt belang is tegenover het meten met andere jeugdopleidingen. Een extra wedstrijd tegen een van de andere topteams uit het toernooi lijkt me daarom niet zinloos.

18 augustus 2019 om 13:40

Zit wat in, hoewel ik denk dat winnen voor de jongens toch wel heel belangrijk is .

18 augustus 2019 om 13:46

Juist voor een trainer zou dat niet zo moeten zijn. De spelersgroep en de rest van de staf wilde wel gewoon de wedstrijd om de 3e plek spelen.

18 augustus 2019 om 13:41

Een WK is toch iets anders dan een jeugd toernooitje waar het juist om de ontwikkeling van de jonge spelers gaat. Een extra wedstrijd kan dus geen kwaad.

18 augustus 2019 om 13:46

Een toernooi heeft een podium voor een 1e, 2e en 3e plaats. Net als dat je goud, zilver en brons hebt. Dat is in voetbal idem. Geen leuke wedstrijd om te spelen, maar elk toernooi bestaat uit een podium dus moet ie wel gespeeld worden.

18 augustus 2019 om 13:50

Op een EK wordt deze wedstrijd niet gespeeld, ook bij een heleboel anders sporten, gebeurt het niet. Tennis niet, bij judo wordt brons uitgedeeld aan beide verliezend halve finalisten, geldt ook voor een heleboel anders sporten.

18 augustus 2019 om 13:58

@oelie wapper, bij Judo gaat het heel anders. Wel 2x brons maar niet aan de verliezende halve finalisten.

18 augustus 2019 om 14:53

Je hebt gelijk, er is een soort "verliezers-ronde". Boxen was een beter voorbeeld geweest .

Nooit meer uitnodigen. Belachelijk zeg van Valdes. Zielig figuur. Lekker voorbeeld ook voor de jeugd.

Staff en spelers wouden wel spelen, maar het was puur Valdes die niet wou. Hele, hele, hele slechte verliezer. Mag hopen dat ze daar bij Barca, hier hem op aanspreken. Tegen PSV trouwens in de laatste groepswedstrijd, maakte die ook een gefrustrerende indruk.

Triest figuur.

Het was altijd al een kleuter in het veld, na iedere tegenstander vijftig meter naar de scheidsrechter sprinten om een rode kaart te vragen. Vreselijke kerel en dit verbaast me dus niets. Ook totaal ongeschikt als trainer.

Schandelijke actie van Valdes, nog schandelijker dat de club hem niet terugfluit. Is dat nou het agadium "Mes que un club" waar men altijd zo trots mee loopt te paraderen?

18 augustus 2019 om 14:17

Wat ik ervan lees wilden de staf en spelers wel gewoon spelen. Lijkt me voor een club lastig terugfluiten als iemand een paar duizend kilometer verderop in zijn eentje zo'n beslissing forceert. Een goede reactie nu zou zijn dat ze Valdes ontslaan, helemaal ook omdat zijn spelers nota bene wel zouden willen spelen, en excuses maken aan Psv. Dit gedrag is toch totaal trainer-onwaardig, Barcelona-onwaardig, voetballer-onwaardig en sportman-onwaardig.

Wie kiest hem ook als trainer je zag al als keeper dat deze man kronkels in z'n hoofd heeft

18 augustus 2019 om 14:06

Legende van de club hoort een kans te krijgen. Maar als die zich zo gedraagd mag die van mij metern weg.

18 augustus 2019 om 14:41

Legendes hebben veel kwaliteit in mijn ogen, vond deze man een oke keeper niks bijzonders ja zijn sprint acties naar de scheidsrechters.

Ook lullig voor de talenten van Everton. Bizar dat zo'n Valdes dat zomaar op eigen houtje kan beslissen zonder van hogerhand op zijn vingers getikt te worden. Zo wil je als Barcelona zijnde toch niet gerepresenteerd worden?

Het bestuur van Barcelona moet hier toch wat tegen doen, dit is zo kinderachig en getuigt ook niet van veel respect voor de andere deelnemers.

Is er wellicht iets voorgevallen in die wedstrijd tegen PSV of Inter waardoor hij dit weigert? Anders is het inderdaad erg klein. Wanneer je meedoet aan zo’n toernooi committeer je je hiermee automatisch aan de reglementen lijkt me.

Valdes, de loser die altijd het hele veld over stak om te vragen voor een kaart. Geen steek veranderd merk ik wel.

Wat is dit nou weer voor idioot actie van valdes.....
Heeft er geen zin in? Dan had je maar geen jeugdtrainer moeten worden

Ik mag toch echt hopen dat het bestuur hem hier op de vingers tikt.

Triest. Hoop dat er direct een excuus komt vanuit Barcelona, dit kan niet en is een klap in het gezicht van je gastheer. Walgelijk en het getuigt van geen enkele vorm van respect. Buiten dat het voor die jongens goed is om met verlies om te moeten gaan en het een waardevolle ervaring is, kan dit natuurlijk gewoon niet. Teleurstellend van Valdes.

Enkele spelers van Barca vertoonden in eerdere wedstrijden ook al vervelende trekjes.

Als PSV zijnde zou je Everton aan moeten bieden nog een dagje langer te blijven om morgen een oefenpotje onderling te spelen. Geen idee of het voor jongens van deze leeftijd qua school, en voor de kosten voor PSV reëel zou zijn, maar het zou een leuk gebaar zijn naar Everton, die dan toch nog één pot meer kunnen spelen.

Ik vind het geen goede actie van Valdez, maar men zou troostfinales wel helemaal af moeten schaffen, op alle toernooien, wereldwijd

Als je net een finale hebt gemist, dan heb je niet meer de motivatie voor zo'n flutwedstrijd, of het nou de jeugd betreft of een Wk

En een extra wedstrijdje zit je dan ook niet op te wachten als je al een paar hebt gespeeld in de poulefase

Nogmaals, ik vind het geen goede actie, en je hebt je opgegeven voor een toernooi, dus daar zitten regels aan vast, maar in het algemeen zeg ik: afschaffen die wedstrijden op 3e/4e plaatsen

Wat een gestoorde mafketel, onsportiviteit met een hoofdletter en een schande als mens, trainer en voorbeeld voor de jeugd....

Doodzonde, maar wat mij betreft de laatste keer Barca op de Otten Cup. Je mag het niet eens zijn met het wedstrijdverloop, of de opzet van het toernooi maar dan moet je er niet aan meedoen..

18 augustus 2019 om 15:04

Juist.. dit weet je toch gewoon van tevoren al??

Er zal een reden voor zijn, anders doet iemand dit niet (hij weet ook dat Barcelona hem hierover op het matje gaat roepen, of dat hij misschien hiervoor wel eens zijn ontslag zou kunnen krijgen). Dus ik zou zeggen wacht eerst op zijn reden waarom hij dit besluit genomen heeft Normaal zeg ik je moet ongeacht wat er gebeurt is, gewoon spelen. Dus ik vermoed dat hij wel een heel goede reden heeft om dit besluit te nemen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4918 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona8248
4.Sevilla7020
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3325
L. SuárezAanvaller2816
NetoKeeper20
R. ManajAanvaller00
M. ter StegenKeeper360
Sergio AkiemeVerdediger00
Jordi AlbaVerdediger272
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

Spanje
40 fans
Coach, 38 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 6 augustus
David Alaba wil wel bij Bayern München blijven, maar dan moet de Duitse kampioen een topaanbieding doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren