‘Stam doet toch niets illegaals door hem op te stellen? Ik vind het belachelijk’

Zondag, 18 augustus 2019 om

Jaap Stam heeft Renato Tapia in de afgelopen weken weer in genade aangenomen. Technisch directeur Sjaak Troost had laten doorschemeren dat de middenvelder uit Peru moest vertrekken bij Feyenoord. Hans Kraay junior vindt het niet meer dan normaal dat Stam Tapia gewoon opneemt in zijn basiself, zo vertelt hij bij Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports.

“Volgens mij had Stam uitspraken gedaan over het kampioenschap, in onze ogen hele realistische uitspraken. Een heel groot gedeelte van de mensen gaat dan zeggen: ‘Je moet als Feyenoord altijd voor het kampioenschap gaan’. Ik ga niet zeggen wat de waarheid is, maar als je naar de gegevens kijkt, denk ik dat hij gelijk heeft. Het is gedurfd om dat uit te spreken”, begint Henk Fraser over de uitspraken van Stam, die zei dat Feyenoord geen titelkandidaat is. Kraay jr. haakt in door te benadrukken dat het logisch is dat Stam Tapia opstelt.

“Hij heeft natuurlijk ook gelijk met Tapia. Als je ergens de beschikking hebt over een groep spelers, kan de technisch directeur Sjaak Troost wel roepen dat hij zich niet laat piepelen. Dat heeft hij gezegd, dat Tapia maar moet luisteren en weg moet. Maar die jongen doet niets illegaals, want hij heeft nog een jaar contract. En Stam doet niets illegaals door hem op te stellen”, stelt Kraay jr. “Je hoort geluiden dat de achterban graag spelers uit de eigen jeugd wil zien. Nou ja, als die goed genoeg zijn, stelt hij ze wel op.”

“Als Geertruida beter is dan Karsdorp, speelt Geertruida. Maar hij doet toch niets illegaals door Tapia op te stellen? Ik vind het belachelijk wat daar gebeurt”, vervolgt de analist. Pelle Clement werkte met Stam samen bij Reading en PEC Zwolle. “Ik herken dat wel in hem, zo is hij gewoon. Het zal geen ideale situatie zijn om in te werken. Ik ben zelf ook geen trainer, dus ik weet niet hoeveel invloed het daadwerkelijk heeft.”

“Ik denk dat hij zich wel goed kan afsluiten en doet wat het beste is voor het elftal. Tapia is ook gewoon een goede speler, dus als hij vindt dat hij moet spelen, speelt hij gewoon”, concludeert Clement. Kraay jr. besluit vervolgens: “Dat hoeft hij toch aan niemand te vragen?”


Poll

Ben jij het hiermee eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door lwd12)

Troost hoort niet op die plaats, vervangen die man

18 augustus 2019 om 12:21

Volgens mij is dat ook een beetje de insteek, die zsm vervangen.

18 augustus 2019 om 12:59

Maar niemand wil td worden bij Feyenoord. Doet het toch naar behoren behoudens zijn foutje met Tapia. Een ras Feyenoorder die zijn club helpt. Diep respect voor hem.

Hoe lang gaan we dit nog uitmelken met Tapia? Troost heeft al lang en breed z'n excuses gemaakt, toegegeven dat ie fout zat met z'n bewoording.

18 augustus 2019 om 12:50

Denk dat dit nog wel even duurt.
Elk bekend voetbal persoon gaat zijn mening nog wel keer geven.

18 augustus 2019 om 13:01

Moest wennen aan zij. Rol als td en sprak als een supporter. Ik vond het wel mooi. Zal niet meer gebeuren hoor. Troost is een echte Feyenoorder

18 augustus 2019 om 13:12

Ik heb niet gelezen dat hij zijn excuses heeft aangeboden. Wel heb ik gelezen dat hij zei dat hij het anders had bedoeld. Dat is niet hetzelfde als je excuses aanbieden.

18 augustus 2019 om 13:30

Troost over Tapia: "wellicht anders moeten verwoorden"

"het enige dat ik heb gezegd, is dat het in het belang van Feyenoord niet zo kan zijn dat spelers gratis weglopen als we er zoveel geld voor hebben betaald", legt Troost zijn uitspraak nogmaals uit.

"renato is een goed mens, een goede voetballer. Maar dat is niet het issue. Ik zit hier voor de club en alleen dat belang geldt. Ik maak me er misschien niet populair mee, so be it." Voor het einde van de transferwindow komt er nog een gesprek met de Tapia.

Ik vind dat eerlijk gezegd geen excuses. Troost is vrij duidelijk, Tapia's belang interesseert hem niet, hij kijkt alleen naar het belang van zijn werkgever. Kortom, dit probleem is nog lang niet opgelost.

Stam heeft het volledig gelijk door Tapia op te stellen. Het is van Bronckhorst die onwijs stom bezig was door Tapia eruit te laten.
Als van Bronckhorst Tapia steevast had opgesteld was die nou voor 25 miljoen verkocht geweest, want voor een Peruviaans international die altijd speelt kan je dat zeker vangen.
Troost had zo'n grote bek moeten hebben toen van Bronckhorst trainer was en moeten eisen dat hij Tapia zou opstellen.

Natuurlijk, iedereen wil graag eigen jeugd zien. Maar de jeugd moet wel de kwaliteiten hebben. En dat is bij Feyenoord niet het verhaal.
Stam ziet dat, de achterban ziet dat. Enkel Kuyt ziet dat volgens mij niet.
Neem nou Tapia en Burger. Iedere weldenkende persoon ziet dat Tapia 10 klasse beter is dan Burger, dan is het toch logisch dat Stam Tapia opstelt. En als Fer straks terug is verdwijnt Burger naar de bank, terecht.

En zo'n slecht team heb Feyenoord niet. Het middenveld bijvoorbeeld met Fer, Tapia en Kokcu doet niet onder voor die van Psv, AZ of Utrecht.
Met Vermeer heb je, op Onana na, de beste keeper van Nederland.
Berghuis wat voor eredivisiebegrippen een hele goede speler is.
Haps die even beschouwd werd als de beste linksback van Nederland en werd gezien als de vaste linksback van Oranje.
Idemdito voor Karsdorp als die zijn niveau van weleer weet te halen.
En wie weet gaat een nieuweling als Ié straks heel erg verrassen, evenals die Johnston.

18 augustus 2019 om 12:56

Puzzel zou zo maar goed kunnen vallen zoals jij het zo mooi aangeeft. Dit is natuurlijk het resultaat van jarenlang goed beleid. De beste jeugdopleiding van Nederland jaar in jaar uit. En successen in Europa. PSV zijn ze eigenlijk al voorbij en Ajax is in zicht. Ik heb zin in het seizoen.

18 augustus 2019 om 13:15

@Wouter, volgens mij heeft Feyenoord al een paar jaar niet de beste jeugdopleiding van Nederland. En over welke successen in Europa heb je het? Of ben je sarcastisch?

18 augustus 2019 om 13:20

De jeugdopleiding is rampzalig, er is geen goede jeugd. Dat zeg ik ook net.

Maar er wordt net gedaan of de selectie zo rampzalig is maar dat valt in mijn optiek nogal mee.
Tapia die eindelijk een kans krijgt, Fer en Karsdorp die er bijgekomen zijn. Narsingh, ben ik zelf geen fan van, maar misschien weet hij ook te verrassen.
Vermeer, Berghuis, Haps wat voor de Nederlandse competitie meer dan prima spelers zijn.
We moeten niet doen of AZ en Utrecht zoveel beter zijn, naar mijn idee heeft Feyenoord nog steeds een betere selectie dan die 2.
En als PSV op deze manier doorgaat, kan Feyenoord zomaar 2e worden.
Zeker als Jorgensen zijn 1e seizoen weet te evenaren.

Soms moet je in sombere tijden ook een beetje positief zijn...

18 augustus 2019 om 13:28

PSV imponeert totaal niet. Hebben nog geen fatsoenlijke wedstrijd gespeeld en zijn naast Angelino, aanvoerder en topscoorder LDJ ook Lozano kwijt. De jeugdopleiding was van 2010-2014 de beste van Nederland 5 x op rij. En heeft eigenlijk Feyenoord van een faillissement gered. Het WK 2014 bestond voor een groot deel uit Feyenoord spelers. Er is een nieuw trainingscomplex en de selectie is niet eens zo zwak. Het kan zomaar goed vallen inderdaad moet Jorgensen wel fit zijn. Samen met Berghuis een leuk tandem. Dus zo somber is het niet. En ook Europees gaat het een stuk beter. Als PSV zich niet meer versterkt wordt Feyenoord tweede. Mark my words.

18 augustus 2019 om 14:19

Met andere woorden, de jeugdopleiding van Feyenoord is al vijf jaar niet de beste van Nederland. Jouw opmerking "de beste jeugdopleiding van Nederland jaar in jaar uit" is dus onwaar. En je geeft geen antwoord op mijn vraag over welke Europese successen je het hebt. PSV imponeert niet. Dat klopt. Maar Feyenoord ook niet. Ze hebben 1 Europese wedstrijd leuk gespeeld en dat was het. Ik zie Feyenoord geen tweede worden. De strijd om de eerste twee plaatsen zal tussen Ajax en PSV gaan.

Als er een club is die het op dit moment goed doet is het AZ wel. Geen Feyenoord. Als AZ zo doorgaat moet Feyenoord oppassen dat ze niet onder AZ eindigen.

18 augustus 2019 om 14:56

PSV imponeert totaal niet met een selectie die uit balans is. Feyenoord maakt op mij een betere indruk. Ajax staat momenteel boven alles. Dus de strijd om plek 1 en 2 zal er niet zijn. Wel de strijd tussen 2 en 3 en ik gok op Feyenoord en jij op AZ of PSV. We gaan het zien. Maar ik ben positief gestemd. Ik zou niet weten wie de goals moeten gaan maken bij PSV terwijl Feyenoord met Berghuis en straks Jorgensen twee top schutters in huis heeft.

18 augustus 2019 om 13:09

Volgens mij verhuurde Feyenoord Tapia 2e seizoenshelft en verdween v Geel in april en moest Troost AD INTERIM deze zomer doen. Dus volgens jou had hij v Bronckhorst die al aangegeven had te vertrekken, moet dwingen Tapia op te stellen, die toen niet eens in de selectie zat. Dat v Bronckhorst onbegrijpelijk Clasie boven Tapia stelde is onbegrijpelijk, maar zijn keuzes van de trainer.

18 augustus 2019 om 13:24

Troost zat jarenlang in de Rvc. Ook vanuit de RVC kan je druk zetten op een trainer maar toen hoorde je hem niet.

Mijn punt is, het is niet de schuld van Tapia dat hij jarenlang werd genegeerd.
Had van Bronckhorst 4 jaar geleden zijn ogen open gedaan had die Tapia gewoon iedere wedstrijd opgesteld en was die nou verkocht geweest voor een prachtig mooi bedrag.
Dat Tapia straks transfervrij weg loopt kan je hem toch niet kwalijk nemen.

18 augustus 2019 om 17:44

Nou mag hopen dat een lid van de RVC zich niet bemoeid met de trainer of een opstelling. Het zijn toezichthouders geen beleidsbepalers. Daarnaast spreekt de RVC alleen met het bestuur. Dus hij had v Geel het 1 en ander in kunnen fluisteren, maar ik werk bij een beursgenoteerd bedrijf met RVC en die zetten echt mijn manager niet onder druk om mij bijvoorbeeld harder te laten werken. De eerste RVC die zich zo zou uitspreken moet gelijk weggestuurd worden. Ben het met je eens over Tapia behalve het kampioensjaar. Dat was uitzonderlijk.

18 augustus 2019 om 13:46

Tapia was bij Twente niet zo geweldig als sommigen beweerden, Tapia heeft het bij Willem II wel aardig gedaan, maar ook niet meer dan dat, en Tapia doet het doorgaans (van wat ik lees, want ik kijk de wedstrijden niet) best goed bij Peru. Bij Feyenoord is hij juist doorgaans gewoonweg niet zo goed. Mijns inziens is die jongen dan ook echt niet zo goed, en zeker niet zo goed dat hij Feyenoord (significant) beter kan laten spelen. Hij is druistig, te vaak niet geconcentreerd en hij is teveel bezig met de tegenstander in plaats van zelf fatsoenlijk te spelen. Ja hij is een harde werker, en ja wat dat betreft zou hij van nut kunnen zijn voor Feyenoord. Maar ik zie geen eigenschappen, noch kwaliteiten, noch ontwikkelmogelijkheden waardoor hij 25 miljoen euro waard zou zijn of kunnen worden. Alleen het feit dat hij international is krikt de prijs op, maar toch echt nooit tot 25 miljoen! Ik ben overigens niet tegen het opstellen van Tapia hoor. Er loopt ook niet veel beters bij Feyenoord. Maar ik zou als trainer dolgraag een vervanger krijgen in plaats van nog langer aan te mogen modderen met Tapia.

18 augustus 2019 om 17:32

En daarin verschillen wij van mening denk ik.

Bij Willem 2 was die volgens velen veruit de beste speler. Hij heeft het niet aardig gedaan daar, hij was simpelweg gewoon meer dan goed.
Ook bij Peru 1 van de beste spelers, ook als die nooit bij Feyenoord speelde stond die steevast in de basis bij Peru, dat zegt wel genoeg. Uitgeroepen tot beste speler van het veld tegen grootheden als Brazilie en Argentinië. En geloof me, hij is ongekend populair in Peru.

In de EL met Feyenoord werd die uitgeroepen tot Man of the Match. En dat is toch het niveau dat telt.
Ook in de beschamende CL campagne van Feyenoord was juist Tapia één van de betere bij Feyenoord, die wél het niveau aan kon.

Kijk de statistieken erop na. Toen Tapia met St Just het verdedigende duo vormde kreeg Feyenoord de minste tegendoelpunten van dat hele seizoen. En dan is het nog niet eens zijn eigen positie...

Tapia heeft zo zijn momentjes, dat die het te moeilijk wil doen. Maar dat heb die enkel bij Feyenoord. Ik denk dat het een bewijzingsdrang van hem is. Als je 4 jaar lang genegeerd wordt, wil je jezelf dolgraag bewijzen in de spaarzame minuten die je dan mag maken. Bij Peru heb hij die momenten niet, Bij willem 2 vorig seizoen ook niet. Puur omdat die daar het absolute vertrouwen voelt.

Ik ben ook wel van mening dat de zogeheten "tapia momentjes" veel te breed worden uitgemeten. Maar zijn puike verdedigingswerk of zijn fantastische passes, daar wordt niet over gerept. Ja, vorige week toevallig bij zowel Fox Sports als Studio Voetbal op de Nos, daar waren ze wel vol lof over zijn spel. Wat van der Vaart ook aangaf "als je zulke passes kan geven, ben je een geweldige middenvelder"

Ik hoop echt enorm dat Stam hem binnenkort eens centraal gaat proberen. Jan-Arie is echt compleet over de hill en moet direct vervangen worden. In de vorm van Fer en Ayoub heb ik je verder al 2 spelers die prima op het middenveld kunnen staan. In de verdediging hebben we echter nog directe versterkingen nodig. Tapia heeft aan het eind van het jaar echt niet minder restwaarde dan Jan-Arie en Botteghin. Je kan hem dus net zo goed opstellen, misschien tekent hij dan zelfs nog wel bij.

18 augustus 2019 om 13:26

Ik denk dat je straks zomaar een verdediging ziet van Karsdorp, Ié, Johnston (of een Argentijn die op het punt staat naar Rotterdam te komen) en Haps.

Van der Heijden zal nog deze maand vertrekken. En ik denk dat ook Botteghin straks weg is.

Tapia moet je op het middenveld laten staan, met Fer vormt die een prima blok.

Ik heb meer het idee dat de achterban liever Tapia ziet dan bijvoorbeeld Burger. Als je met Tapia verlengt, hem het vertrouwen geeft en hij zijn niveau haalt bij Peru, dan kan je daar echt wat miljoenen voor gaan vangen. Als blok met Fer vind ik het geweldig, maar de 'Tapiaballen' moeten er wel uit.

Feyenoord heeft momenteel maar 2 voetballers op het middenveld die een beetje kunnen voetballen. Dat zijn kokcu en ayoub. Kokcu komt qua fysiek en uithoudingsvermogen nog veel tekort. Als we die nieuwe jongen die stam heeft gehaald het voordeel van de twijfel geven heb je 2 middenvelders die qua creativiteit en passing mee kunnen in de sub top van de eredivisie... Daardoor ben je haast verplicht om berghuis op 10 te zetten.... Larson op links kan mee. Maar bijv heb je op rechts alleen die Colombiaan die alles nog moet laten maar goed daar heb je een hoop geld aan uit gegeven dus waarom die geen kans geven? Een spits erbij is pure noodzaak. Haps is er 1 die net maar dan ook net mee kan in de sub top als hij in vorm is. Centraal heb je het zelfde verhaal. En een karsdorp steekt er in mijn ogen een beetje boven uit samen met vermeer.

Feyenoord is afgezakt tot subtopper in een hele brede subtop met deze selectie. Ajax 1 az psv 2 en 3 vitesse Utrecht fc Groningen feyenoord 4tm7. Feyenoord kan zomaar 7e worden.

ik vindt het eindelijk heel goed dat japie tapia weer opstelt die jongen kan echt wel ballen maar als je om je heen geen ervaring heb en snelheid dan belandt je ook in een neerwaartse spiraal de de meeste talenten zijn helaas niet goed genoeg voor de grote club die moet je eerst laten rijpen bij een club als bijv telstar daarna subtop club,
Want die burger en cockcu en nog wat talenten komen te kort
Begrijp wel dat er door jeugd een beetje geld moet binnenkomen maar het doet niet ten goede van het sportieve prestaties voor deze selectie.

Marsman
Karsdorp le botteghin malacia

Sinistera tapia ayoub azarkan

Berghuis bannis/narshing

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie

199 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2019- Feyenoord
2018-2019 PEC Zwolle
2016-2018 Reading
2006-2007 Ajax
2004-2006 AC Milan
Laatste voetbalnieuws

Narsingh rouwt om geliquideerde vriend: ‘Maar dat had er niets mee te maken’

Het nieuws dat oud-voetballer Kelvin Maynard geliquideerd is in Amsterdam, sloeg bij Luciano Narsingh in als een bom. De vermoorde Maynard was een van de beste vrienden van de aanvaller van...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 20 september
Sadio Mané kan een nieuw contract tot 2025 tekenen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren